Gość: kzk IP: *.* 22.08.01, 11:14 Czesc, jestem dopiero w 10 tygodniu ciazy. Chcialabym wiedziec od ktorego tygodnia moj brzuch zacznie byc widoczny? Nie moge sie juz doczekac! Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: od kiedy widoczny brzuch IP: *.* 22.08.01, 11:25 Kasiu, z tym bywa różnie. Zależy od budowy kobiety i od tego czy to pierwsza cišża czy kolejna. W mojej pierwszej cišży brzuszek zaczšł być widoczny ok 16 - 17 tygodnia. W kolejnej ok 14. Teraz (jutro zaczynam 11 tydzień) jestem rano pła?cusieńka. Za to wieczorem, po obiedzie wygladam jak w 5 miesišcu. Jest to jednak wina nieregularnego jedzenia, wzdęcia i wolniejszego trawienia.PozdrawiamMarta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: od kiedy widoczny brzuch IP: *.* 22.08.01, 11:44 Zgadzam się z Martą. Wszystko zalezy od budowy kobiety. U mnie brzuch zaczął być lekko widoczny dopiero od 20 tygodnia. Za to w ciągu kolejnych 5 tygodni nadrobił wszelkie zaległości i teraz wyglądam już jak prawdziwa "ciężarówka".Pozdrawiam"a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: od kiedy widoczny brzuch IP: *.* 22.08.01, 12:03 Kiedy? u lekarza spotkałm dziewczynę, która była w 20 tygodniu. A przyszła w jeansach - takich zwykłych, nie ogrodniczkach.Ja jestem do?ć szczupła, ważę 45 kg przy wzro?cie 163 cm, może dlatego brzuszek do?ć szybko był widoczny. Zawsze zresztš miałam problemy z rosnšcym po posiłku brzuszkiem.Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kzk Re: od kiedy widoczny brzuch IP: *.* 22.08.01, 12:36 Marta, zazdroszcze Ci tych Twoich 45 kg przy wzroscie 163. Ja mam 5 cm mniej i 9 kg wiecej!!! Naleze do osob z tendencja do tycia wiec zawsze musialam sie pilnowac. No moze nie zawsze, czasami dawalam sobie lekki luz a pozniej dieta-koszmar. Teraz wiec boje sie, ze przytyje ogolnie a nie tylko z powodu brzuszka. Czekam wiec (nie)cierpliwie na zewnetzrne oznaki ciazy, Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: od kiedy widoczny brzuch IP: *.* 22.08.01, 12:45 Sprawa to bardzo indywidualna ,chciałabym tylko dodać ,że wielkość dziecka przy porodzie nie ma specjalnego związku z wielkością brzuszka.Widziałam kobietki z taaaaaaaakimi brzusiami rodzące malutkie dzieci i mamy z piłeczkami do koszykówki rodzące duże dzieciaczki.Przy pierwszym dziecku brzuszek pojawia się póżniej ,ja w 6 miesiącu wylądowałam na patologii i pielęgniarka zapytała poważnie czy minął 3 miesiąc.Przy drugiej córci zakupiłam ciążowe ogrodniczki już w 4 miesiącu.Pozdrowionka,Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia_t Re: od kiedy widoczny brzuch IP: *.* 22.08.01, 13:09 Kasiu, bedzie widac!!!! u mnie nie bylo nic do 12 tygodnia, a potem nagle BACH. i teraz jest bamboch wielki, tez juz jestem niezla ciezarowka... no, ale u mnie rosnie dwoje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: od kiedy widoczny brzuch IP: *.* 22.08.01, 13:16 Kasiu, nie ma czego zazdro?cić ! Ważę zdecydowanie zbyt mało, niestety nie potrafie przytyć. Jest to prawdopodobnie wina mojej nerwowo?ci i niechęci do jedzenia, która nie ma nic wspólnego z anoreksjš. Ja po prostu stawiam jedzenie na ostatnim miejscu, wszystko jest ważniejsze niż posiłek. Do tego każda nerwówka powoduje utratę apetytu. I wcale nie jest mi z tym dobrze. Trudno jest mi kupić ubranie, jestem zbyt ko?cista, mam chudš twarz. Szczerze mówišc lepiej bym sie czuła i wyglšdała gdybym ważyła 50 kilogramów.Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: od kiedy widoczny brzuch IP: *.* 22.08.01, 12:36 Mogę powiedzieć Ci tylko tyle, że na 5 miesięcy przed porodem, w dniu ślubu, żaobserwowałam brzuszek rozmiarów dużego grapeifruta. A jesli chodzi o odzież, objawiało się to dżinsami o 2 numery wiekszymi niż zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: od kiedy widoczny brzuch IP: *.* 22.08.01, 13:04 Moj brzuszek zaczal byc widoczny w 17 tygtaki nie za duzy - od tego momentu musialam isc do sklepu z odzieza ciazowabo moje ukochane jeansy niestety nie daly sie zapiac. Teraz w 22 tyg moj maz wola na mnie "pileczka"Ale zgadzam sie z dziewczynami, ze zalezy to od budowy ciala,moja kolezanka w pracy jest teraz w 24 tyg i prawie nic nie widac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: od kiedy widoczny brzuch IP: *.* 22.08.01, 13:35 A ja w 7 miesiącu musiałam informować o ciąży bo brzuch był ledwie widoczny (i nie miałam nadwagi) ale do 9 miesiąca zdążył nieźle urosnąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: od kiedy widoczny brzuch IP: *.* 22.08.01, 14:28 U mnie do 5 miesiaca nic nie bylo widac, dopiero ok 6 miesica cos nie cos... obecnie jestem w 38 tygodniu ciazy i niewtajemniczeni uwazaja ze urodze gdzies za 3-4 miesiace, a to przeciez juz 9 miesiac. I chcialam jeszcze dodac ze moj dzidzius nie jest taki maly! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: od kiedy widoczny brzuch IP: *.* 22.08.01, 15:00 Do 20 tygodnia chodziłam we własnej spódnicy rozmiar 40, chociaż fałdka na brzuszku się powiększała. Ale potem przestałam dopinać się w pasie i był czas na zakup ciuchów ciążowych. Jak kupowałam pierwsze spodnie z regulacją na gumkę i luźną bluzkę, to myślałam, że to przesadnie duże, a teraz? Wielka nie jestem, ale jak zobaczyłam się na zdjęciach sprzed 2 tygodni....Nie martw się, Kasiu Z, doczekasz się swojego brzuszka tak jak my wszystkie. Choć dopóki Dzidzia nie zaczęła się pokazywać, to jakoś nie mogłam uwierzyć, że ona tam rzeczywiście jest.Kasia R Odpowiedz Link Zgłoś