Dodaj do ulubionych

HEJ MAMUSIE KWIETNIOWE

IP: *.* 04.11.01, 09:27
Witam was serdecznie!Juz nie moglam sie doczekac kiedy pojawi sie cos od was, wiec postanowilam sama cos napisac.U mnie brzuszek zaczyna rosnac na dobre, a wczoraj poczulam wyrazne pukanie w sciane mojego brzuszka. Teraz to juz chyba jest to na co tak dlugo czekalam. Moze jeszcze nie bardzo mocne i regularne, ale ciesze sie bardzo, ze dzidzius dal wreszcie znac.Pozdrawiam was i czekam na wasze posty
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: HEJ MAMUSIE KWIETNIOWE IP: *.* 04.11.01, 17:31
      Hallo! :hello: Termin na 12.04.02 U mnie brzusio sie zaokraglil i zaczyna byc dla innch widoczny.Jesli chodzi o ruchy to wydaje mi sie ze to ,,cos,, juz czulam.Dla mojego lekarza to jest jeszcze niemozliwe zebym czula, bo on twierdzi ze dopiero od 20 tyg. u kobiet w pierwszej ciazy mozna odczuwac dzidzi.Ale ja czytalam gdzies ze z tym bywa tak naprawde bardzo roznie.Ponoc bardzo szczuple osoby czuja predzej nawet juz w 16 tyg.Ja mam teraz 18 tydzien, a te pukanie ( dokladnie pod pepkiem) odczulam juz w 17 tyg. Bylo to pierwszy raz wieczorem.Potem za dwa dni po poludniu.I lekarz moze mowic co chce, a ja wiem ze to moje :bounce: slonko!!!!Jesli chodzi o dolegliwosci to wzdecia mi minely, moje brazowe uplawy tez zanikaja, staly sie juz jasne.Modle sie tylko zeby bylo wszystko ok i zeby sie nie wrocily znowu.W piatek mam termin i umieram ze strachu bo maja byc wyniki z toksoplazmozy i Triple test.Mialas to tez robione? Ja praktycznie nie chcialam potrojnego testu robic, ale lekarz stwierdzil ze powinnam, no i zrobilam.A teraz umieram ze strachu :cry:Napiszcie jak u Was z tymi testami wyglada i co myslicie o tym.P.S. Zuzi pytalas czy to ja jestem z Niemiec- tak to ja, i rzeczywiscie nie umiemy sie cos spotkac ostatnio.Moze dlatego ze ja wchodze przewaznie wieczorem.Ale moze sie kiedys ,,zlapiemy,, :) Pozdrawiam wszyskie mamusie kwietniowe i ich male :hap: Ania
      • Gość: guest Re: HEJ MAMUSIE KWIETNIOWE IP: *.* 05.11.01, 19:25
        Aniu,o ile wiem to jest mozliwe. Moja polozna mi nawet powiedziala,ze niektore kobiety sa w stanie czuc ruchy od 14go tyg ale to roznie bywaPozdrowionka:)
      • Gość: guest Re: HEJ MAMUSIE KWIETNIOWE IP: *.* 05.11.01, 23:01
        Wszystko się zgadza ,ja pierwsze ruchy poczułam już w 14 tygodniu ,delikatne ale bardzo częste :) Wcale nie trzeba czekać 20 tygodni.Pozdrawiam i miłego nasłuchiwania i jeszcze milszego odczuwania ruchow maleństwaGosia :hello:
    • Gość: guest Re: HEJ MAMUSIE KWIETNIOWE IP: *.* 04.11.01, 17:36
      Jeszcze mi sie przypomnialo ! Mi sie zawsze cos przypomi jak juz wysle :)))))Otoz chciala spytac o brazowa kreske na brzuchu.Gdzies czytalam ze taka sie pojawia na brzuchu.Ale nie wiem kiedy i czy u wszystkich.Wiecie cos na ten temat?
      • Gość: guest Re: HEJ MAMUSIE KWIETNIOWE IP: *.* 04.11.01, 19:06
        Czesc mamuski, Ciesze sie, ze znowu cos piszecie. Moj brzunio jest dosyc widoczny. Nawet raz w autobusie ustapiono mi miejsca, co tlumacze sobie, ze chyba przez brzusio no bo chyba tak staro to jeszcze nie wygladam aby mlodziency wstawali na moj widok :what:Caly przyrost brzuszka odbyl sie w 3 m-cu a teraz rosnie raczej powoli i niestety czekam ma pierwsze ruch a tu ciagle nic, ale moze jeszcze nie przyszedl czas bo wlasnie koncze 16 tydzien, a pisza ze dopiero w 20 mozna sie spodziewac pierwszych kopniakow.Tak jak Ania mialam plamienia, ale narazie, uff, zniknely i niech juz nie wracaja. Jeszcze mam 2 tygodnie zwolniemia lekarskiego, ktore teraz bede mogla spokojnie, pouczyc sie do ACCA. Wczesciej nie moglam, bo caly moj czas pochlanialo wertowanie ksiazek medycznych i internetu, ale teraz gdy plamienia przeszly to sie uspokoilam i moge wrocic do innych obowiazkow.Mamusie a czy Was podobnie tak jak mnie objal szal zakupow dla dzidzi :crazy: Moj maz twierdzi, ze jak urodzi sie dziewczynka tak rozrzutna jak ja to biada mu.Ach tez czytalam o ciemniej kresce na brzuszku, podobno MOZE sie pojawic, co by znaczylo, ze nie musi.Przesylam buziaki :bic: Sylwik
        • Gość: guest Re: HEJ MAMUSIE KWIETNIOWE IP: *.* 04.11.01, 22:53
          hallo ! jestem w 19 tygodniu i mam termin na 1 aprila a Wy ? W 17 tygodniu poczulam pierwsze kopniaczki ale potem zupelnie zniknely i teraz od tygodnia czuje je juz regularnie kazdego dnia dosyc czesto. Co do brazowej kreski na brzuchu to nie zawsze sie pokazuje i ja tez jej narazie nie mam. p.s dziewczyny , jestescie z niemiec? pozdrawiam Maga
          • Gość: guest JAKA BRĄZOWA KRESKA NA BRZUCHU??? IP: *.* 05.11.01, 11:51
            Pytanie jak w temacie, nic nie wiem o brązowej kresce - proszę wyjaśnijcie mi o co chodzi. Ja mam termin na 19.04, jestem w 17 tyg. i z utęskienieniem czekam na kopniaczki. Na razie cisza :(
            • Gość: guest Re: JAKA BRĄZOWA KRESKA NA BRZUCHU??? IP: *.* 05.11.01, 12:03
              Podobno taka ciemna kreska jest wywolywana przez hormony. Moze sie ona pojawic podobnie jak inne przebarwienia skorne i po ciazy znika.U mnie takiej kreski nie widac i zadna z moich kolezanek nie opowiadala mi o czyms taki. Moja wiedza jest czysto ksiazkowa.Pozdrawiam Sylwik
              • Gość: AnetaDr Re: JAKA BRĄZOWA KRESKA NA BRZUCHU??? IP: *.* 05.11.01, 12:09
                A ja miałam taka kreskę, nawet bardzo wyraźną. Na szczęście zniknęła po porodzie.Aneta
                • Gość: guest Re: JAKA BRĄZOWA KRESKA NA BRZUCHU??? IP: *.* 05.11.01, 12:16
                  mnie tez sie pojawila,pozno bo ok 30 tyg i potem troche sciemniala,nadal jest-39,5 tyg.Troche mnie smieszy
                  • Gość: guest Re: JAKA BRĄZOWA KRESKA NA BRZUCHU??? IP: *.* 05.11.01, 18:33
                    Ja wlasnie czytalam ze pojawia sie chyba ok.5 m-ca i po porodzie dopiero zanika.Pytam, bo moja bratowa miala ja bardzo ciemna i wyrazna, a siostra meza nie miala nic.Widocznie nie u kazdej kobiety sie pojawia. :hallo:Pa pa i do uslyszenia....Ania i dzidzi :bounce:
            • Gość: guest Re: JAKA BRĄZOWA KRESKA NA BRZUCHU??? IP: *.* 05.11.01, 22:47
              Hej dziewczyny,Ja czytałam o tej kresce, oglądałam dokładnie swój brzuch i nic. Myślałam, ze nie będę jej miała, ale nagle - nie pamiętam nawet dokładnie kiedy, chyba gdzieś na przełomie 5 i 6 m-ca - wyskoczyła. W dodatku nie jest tylko od pępka w dół (o takiej czytałam), ale też od pępka w górę, kończy się kawałek pod biustem.Teraz zaczynam 8 miesiąc i muszę powiedzieć, że ta kreska niespecjalnie mi się podoba.:hello:Magdzi
          • Gość: guest Re: HEJ MAMUSIE KWIETNIOWE IP: *.* 06.11.01, 08:36
            Czesc kwietniowe Mamusie! Na ostatnim USG okazalo sie, ze moj dzidzius jakos nadprogramowo rosnie i termin przesunal sie z 3 kwietnia na 1 (jak u Magdy). Jeszcze troche, a bede musiala przeniesc sie do postu dla Mam marcowych. Aha, i malenstwo jest prawdopodobnie dziewczynka.Pozdrawiam, Ania
            • Gość: guest Re: HEJ MAMUSIE KWIETNIOWE IP: *.* 06.11.01, 10:00
              Hej mamuski! Ja mialam robione 2 USG w kolejne dwa poniedzialki. Na pierwszyn USG dzidzia wyszla o 3 dni starsza niz wynikalo to by z daty wyliczonej np.miesiaczki, a na USG robionym tydzien pozniej moje malenstwo okazalo sie mlodsze o 2 dni od terminu wyliczoego z okresu :what: Ja tlumacze sobie to tym, ze moje kochanie zwinelo sie w klebuszek, no bo przeciez chyba nie moglo zmalec.Serduszko bilo i dzieciatko sie wiercilo :bounce:Sylwik ktorego dzidzia moze powitac ten swiat 19.04, 22.04 lub 24.04.2002 :hello:
              • Gość: guest Re: HEJ MAMUSIE KWIETNIOWE IP: *.* 06.11.01, 21:18
                Witam znowu!!!! Teraz jestem pewna ze te ruchy to moje sloneczko :))) To nie moglo byc nic innego.Jestem PEWNA.Dzisiaj sie tak wiercilo ze szok !!!!To jest najwspanialsze uczucie na swiecie!!!!!!Wczoraj wieczorem tez sie dosyc wiercilo, a dzis chyba ze 4 razy i to przez dobre 15 minut :bounce: Pozdrawiam i zycze takich samych odczuc!!!To jest niesamowite!!! :)))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka