Dodaj do ulubionych

starania grudniowe

• aba1122 Re: starania grudniowe 13.12.06, 22:20
      cześc oska!
      A co tam u Ciebie? Który cykl staranek , chyba tak jak ja czwarty?
      Kiedy My się wreszcie doczekamy?
      No ale nic trzeba być dobrej myśli!
      Dobrej nocki życzę
      aba
      • oska81 Re: starania grudniowe 14.12.06, 14:19
        Hej hej!smile
        Owszem to mój 4 cykl staranek
        Ale jestem pewna, że to nasz już ostatni cykl, następnym razem wszystkie
        spotykamy się gdzie indziejsmile
        Po prostu dosyć już tego zwlekania, natura zrobiła swoje, wymagając od nas tyle
        cierpliwości, teraz to może być już tylko dobrze. Jestem baaardzo pozytywnie
        nastawiona na nasze staranka dziewczynysmile

Emilko, trzymam kciuki, żeby jednak @ nie przyszłasmile
    • emilka2007 Re: starania grudniowe 14.12.06, 06:37
      Dodam jeszcze, ze nie czuje sie ani na @, ani na ciaze smile
      Ale zero nakrecania, nastawiam sie tak bardziej na @
    • aba1122 Re: starania grudniowe 14.12.06, 15:26
      No to trzymam Cię Oska za słowo że to nasze ostatnie podrygi na starajacych
      się ! Obyś miała racje, może Nowy Rok będzie dla Nas łaskawszysmile
      Pozdrowionka.
      • sadonia76 Re: starania grudniowe 19.12.06, 14:23
        A u mnie dziś 13 dc, czyli idealny moment ...
        Ale niestety zamiast "pracować" siedzę i płaczę,
        bo M trochę się rozmyślił.......
    • netti3 Re: starania grudniowe 14.12.06, 17:23
      Witajcie,
      to moj 7 cykl staran.Dotychczas nic nie wychodzilo najpradopodobniej z powodu
      nadczynnosci tarczycy,teraz hormony mam wyregulowane i w tym msc potwierdzona
      usg owulacje:0).Jutro jade do gina.Mam przeczucie ,ze tym razem wyszlo.Mam 25 dc
      i cala chodze z nerwow...Myslicie,ze na usg ewentualna ciaza bedzie
      widoczna???Jakis tyci pecherzyk ciazowy?smileTrzymajcie kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • lamciad Re: starania grudniowe 14.12.06, 18:58
        To i na mnie czas przyszedł,by zeskoczyć z listopadowych a wskoczyć na
        grudniowe.Dziś początek nie tylko @ ale i od wczoraj anginysad(( Połowa grudnia
        zaczyna mój 4 cykl starań.Ten ostatni był chyba bezowulacyjny.Zobaczymy,jak
        bedzie teraz.Jezeli sytuacja sie powtorzy to ruszam do gina.Pozdrawiam
        wszystkie dziewczyny,trzeba sie trzymać razem-wiadomo,w kupie raźniejwink))
        • blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe 15.12.06, 00:40
          No proszę, to już nikt na listopadowych chyba nie został. Witam, Lamciad, na
          grudniowych staraniach, i zdrówka życze przede wszystkim smile
      • katarzyna.br Re: starania grudniowe 16.12.06, 21:26
        Witam Was, u mnie 18 dc, który spisałam raczej na straty z powodu tego że sex
        był tylko raz - 12 dc - więc marne szanse. W tak zwanym "międzyczasie" zrobiłam
        sobie badania i wyszło TSH- 0,790 a prolaktyna - 10,4. Więc chyba to w
        porządku. Posiew z kanału szyjki macicy wykrył u mnie jakąś bakterie ale mój
        ginekolog stwierdził, że nie ma to większego znaczenia ale profilaktycznie
        muszę się przeleczyć antybiotykiem. OD tygodnia jesetm przeziębiona więc te
        moje strania były takie marne.
        Czytając Wasze posty dochodzę do wniosku, że popełniamy zasadniczy błąd - za
        bardzo chcemy mieć dziecko.
        Pierwsza ciąża przyszła bez problemu - bo zupełnie się nie nastawiałam na
        podsiadanie dziecka, a teraz nie ukrywam chciałabym bardzo żeby moja córeczka
        miała rodzeństwo - a tu co - "gucio". Może natura, a jakichś względów chce nas
        wykluczyć.
        Tak czy inaczej życzę Wam powodzenia.
        • cayenne78 Re: starania grudniowe 16.12.06, 23:46
          no proszę Cię - musisz trochę bardziej się postarać - raz, w 12 dc i narzekasz
          na nature?? w ciąże zachodzi się od bzykanka smile; zapewniam Cie że natura nie
          chce nas wykluczyć smile.
          • katarzyna.br Re: do cayenne78 17.12.06, 13:54
            MAsz rację to żadne starania. Ale, paradoksalnie, w pierwszą ciąże zaszłam przy
            takich właśnie marnych staraniach tzn. seksie w 10 dc i 18 dc - ktośby
            powiedział że szanse na zajście w ciaże były marne - ale jak widać udało się
            wtedy, cały czas jednak nie wiem który dzień był decydujący.
    • aba1122 Re: starania grudniowe 14.12.06, 19:11
      Hej lamcid
      Ja ruszam do gina już w ten poniedziałek zobaczymy co powie ?
      za dwa dni mam dostać @ i pewno dostanę , też jestem chora dziś skończyłam
      antybiotyk trzymało mnie to cholerstwo ponad tydzień.
      Jakby co to zaczynam 5 cykl starańsmile
      aba
      • lamciad Re: starania grudniowe 14.12.06, 21:58
        a Tobie kochana zycze dwoch kreseczek.I nawet nie probuj tu na grudniowych wić
        gniazdkawink
        P.S. Lamciad nie lamcidsmile)))
        • netti3 Re: starania grudniowe 17.12.06, 08:59
          Robilam test...Jedna paskudna kreska...sadsadsad
    • apfelmus Re: starania grudniowe 15.12.06, 09:00
      czy ja też mogę sę dopisać? jeszcze wczoraj miałam nadzieję, ale dziś przyszła
      @ w 32dc. więc zaczynam kolejny cykl, tym razem z mierzeniem temperatury i
      obserwacjami.
      • gabi9913 Re: starania grudniowe 15.12.06, 09:22
        ja też zaczynam 5 cykl, dodatkowo z bromergonem (prolakt 27) i fatalnie sie
        ponim czuję watroba mnie boli, niedobrzemi jest a do pochwowo nie da bo @
        przyszła wczorajsad
    • aba1122 Re: starania grudniowe 15.12.06, 09:40
      Hej kobitki
      Ale My tu wszystkie nieszczęsliwe jesteśmy! Trzeba wierzyć że Nowy Rok okaże
      się dla Nas łaskawszy, będziemy chociaż miały co sobie życzyć na Świętasmile
      a ja czekam na @ na 100% dostanę bo juz czuję zresztą byłam bardzo chora w ty m-
      cu to i lepiej że ona przyjdziesmile
      dziewczyny w poniedziałek idę do gina i tak sobie myslę że wezmę skierowanie na
      badania hormonów, w których dnia cyklu je sie robi ? bo w poniedziałek u mnie
      będzie 3dc zdąże jeszcze we wtorek je zrobić?
      • emilka2007 Re: do aba1122 15.12.06, 10:01
        Czesc aba, ja bylam w 3dc na badaniu hormonow. Badac sie ma miedzy 3-4 dc jak
        sie nie myle.

Pozdrawiam
    • aba1122 Re: starania grudniowe 15.12.06, 14:26
      o to super Emilka bo to znaczy że akurat wyrobię się je zrobić we wtoreksmile
      pozdrawiam
      aba
    • blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe 15.12.06, 16:15
      Wiecie co, ja tak sobie myślę, że szkoda, że nie zdarzyła się mojemu mężowi i mi
      wpadka w czasie ostatnich trzech lat. Coś tam nas ciągle powstrzymywało, ale z
      perspektywy czasu myślę, że szkoda że nam się dziecko wcześniej nie przytrafiło.
      I jak to by było fajnie tak z zaskoczenia, bez tych wszystkich starań, myślenia,
      nakręcania się... Po prostu - niespodzianka i jest. No, ale się nie przytrafiło.
    • aba1122 Re: starania grudniowe 15.12.06, 17:28
      No niestety! a ja ? 8 lat dziecka nie planowałam bo nie chciałam,jeszcze trochę
      chciałam poczekać! Ciekawa jestem na co ? dlaczego człowiek jest mądry dopiero
      po fakcie? To teraz mam...problemy z zzaciążeniem i Bóg jeden raczy wiedzieć
      czy to dziecko w ogóle będę miałasmileżeby tak chociaż dał mi jakiś znak na tak,
      to wtedy łatwiej byłoby mi czekać nawet rok czy dwasmile
      ach jakaś melancholia mnie ogarnia, to pewno przez święta?
      aba
    • lamciad Re: starania grudniowe 15.12.06, 18:33
      Mnie też jakaś nostalgia ogarnęłąsad( Nieszczesna @ rozkręcić się na dobre nie
      może i się tak czai i czai.Wiec w sumie cały czas ciągnie mi się ten ostatni
      cykl.A jak nawet jutro zacznie się nowy to chyba musze założyć wątek o
      staraniach styczniowych,bo akurat owu wystąpi już w 2007 roku.Na dodatek moja
      gardziel nadal nie zdrowieje.
    • kiriaxi Re: starania grudniowe 15.12.06, 18:35
      Jak myślicie, kiedy mogę zrobić test? Zwykle mam okres ok.33-dniowy, ostatni
      miał 38 dni, a teraz jestem w 33 dniu cyklu, z tym że owulacja była bardzo późno
      ok. 26dc, zresztą same zobaczcie:

www.fertilityfriend.com/home/173e47
      • blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe 15.12.06, 19:27
        O..a ja własnie odpisałam Ci na forum NPR smile
    • aba1122 Re: starania grudniowe 15.12.06, 18:45
      Lamciad to Witaj w klubie z dołami! Och ciężko mi czasami , najgorsze że ja
      dodatkowo przed mężem udaje że nic się nie dzieje przeciez tak krótko się
      staramy i takie tam podobne bleble, nie zniosłabym jeszcze jakby on się
      zdołował a po za tym jest jeszcze inna sprawa , on już parę lat temu chciał
      drugie dziecko, napomykał mi o tym często tylko to ja byłam taka głupia żeby
      czekać i teraz pewno po paru miesiącach zaraz by mi wypomniał a nie mówiłem
      żeby się starać wcześniej! a tego bym nie zniosła! chociaż wiem że ma racje!
      Kurcze, jak trudno czasami przyznać się do własnego błędu!
      p.s dziewczyny a może załużmy wątek Starania Grudniowo-Styczniowe? wiem że dużo
      kobitek ma owu tak jak ja na przełomie miesięcy i byłybyśmy tak razem w kupie a
      nie takie rozproszone, co Wy na to?
      • blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe 15.12.06, 19:29
        Dobry pomysł, nie trzeba by tak często wątku zmieniać smile
        Tylko jak? Tego przemianować się nie da, a jak się nowy założy, to część tam
        przejdzie, część pewnie tu zostanie, częć nowych będzie się wpisywać tu, część
        tam...
        • lamciad Re: starania grudniowe 15.12.06, 21:10
          Też jestem ZA,tylko jak to technicznie zrobić???
          Dzisiaj nakazałam mężulkowi zakupić Androvit,może coś pomoże,o ile owu u mnie w
          ogóle wystąpi.
    • aba1122 Re: starania grudniowe 15.12.06, 21:32
      Kup mu też Salfazin jest podobno skuteczniejszy, nich bieże to i tosmile
      • blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe 16.12.06, 04:52
        A czy przypadkiem te dwa specyfiki nie mają podobnego składu? Nie za dużo dwa na
        raz?
        • piechcia5 Re: starania grudniowe 16.12.06, 05:29
          Dzis jest mój 29dc przy 31 dniowym oczekiwaniu na miesiaczkę. Wiem, ze ja
          dostane, poprostu czuje to.Od dwóch dni mam lekkie plamieniezółto-biało-i lekko
          czerwone. Więc na nic nie już nie licze.sadsadsad Chce zaczac nierzyc tempke ale
          wstaje o różnych porach więc nie wiem,czy jest sens. buziaki A
      • emilka2007 Re: starania grudniowe 16.12.06, 10:32
        Co za duzo, to nie zdrowo smile))))
      • emilka2007 Re: starania grudniowe 16.12.06, 10:35
        W czoraj Tempka spadla na 36,62°C a dzisiaj wzrosla na 36,76°C. @ powinna
        przyjsc we wtorek, ale by bylo suuuuuuuuuuuper jezeli by nie przyszla. By byl
        suuuuuuuuuuuuuuuuuper prezent na Swieta.

I co najlepsze, gdyby sie udalo w grudniu, to termin porodu bylby na
        28.08.2007, a moj mezus skonczy 30.08.2007 30 lat. Moze bedzie tym razem syn,
        do parki???? smile)) No ale to tylko marzenia crying((
    • oska81 Re: starania grudniowe 16.12.06, 08:44
      Witam Was kochane w ten sobotni poraneksmile
      Uff pierwszy wolny weekend od...nie pamiętam od kiedysmile

Wydawało mi się, że ten cykl będzie w miarę normalny, wydawało mi się, że teorie
      jakoś znam, że po @ jest faza niższych temp, potem skok i faza wyższych. Dziś
      mój 9dc a temp przedstawiają się następująco:
      7dc-36,85
      8dc-36,95
      9dc-37,2

I co ja mam z tego rozumieć?

Co do starań grudniowo-styczniowych to również jestem za, tylko jak to zmienić?
      Myślałam już nawet o "staraniach noworocznych", bo wtedy mają nawet szansę
      staranka lutowe i nawet marcowe, bo to ciągle nowy roksmile Oczywiście dodam, że
      nas na lutowym i marcowych już nie będziesmilesmile
      Mówię Wam dziewczyny jestem bardzo optymistycznie nastawiona, że Nowy Rok
      zacznie się superowo.
      Przesyłam Wam moje pozytywne fluidkismilesmile
    • aba1122 Re: starania grudniowe 16.12.06, 10:02
      hej dziewczyny
      Salfazin nie zaszkodzi, androwit wpływa ogólnie na kondycje i jest mniej w nim
      cynku natomiast Salfazin to głównie cynk czyli jak wyczytałam w googlach to
      pierwiastek męski zwiększajacy płodnośc mężczyzny , ruchliwość plemników wpływa
      dobrze na prostatesmilew Androwicie jest go coś 6 mg a w Salfazinie 25 mg + dwie
      trzy witaminy któremuszą iśc razem z cynkiemsmile mój M. bierze rano Androwit a
      wieczorem Salfazin po 1 tab ważne pamiętać żeby brać w trakcie jedzenia
      (salfazin), dużo o nim piszą dziewczyny na Forum Starania podobno u wielu ich
      mężów przy złych parametrach nasienia lekarze zapisywali Salfazin i po 2-3 m-
      cach wyniki już były w normachsmile
      Słuchajcie jak dziś dostanę @ to jutro zakładam nowy Wątek Starania Grudniowo-
      Styczniowe czy Noworoczne jak wolicie ? OK?
      • lamciad Re: starania grudniowe 16.12.06, 10:30
        Dzięki Aba za ten Salfazinsmile
        Jeżeli mogę wyrazić swoją opinię to chyba "starania Noworoczne" będą bardziej
        neutralne i wystarczą na dłużej,nie trzeba będzie skakać.A najlepszy to byłby
        wątek pt."Aż w końcu zaciążymy"wink))
        Dziś mój M. obudził się i pyta:Ile ważysz?No ja na to,ze:jak zwykle 46kg.A
        on,że śniło mu się,że mówię:ja już ważę 59kg!!!No i mężuś stwierdził,że to
        chyba dobry znakwink
    • aba1122 Re: starania grudniowe 16.12.06, 10:48
      Ok to niech będą Starania Noworoczne!
      ze dwa trzy m-ce na nich przeciągniemy potem może już chociaż jakaś część z Nas
      pozaciąża a reszta będzie myśleć nad nową nazwą!
      Aha jeszcze ten Salfazin , ważne jest żeby brać go na wieczór bo podobno jak
      bierze się rano to cały dzień ma się posmak metaliczny w ustachsmile mój M.co
      prawda na to nigdy się nie skarżył a łyka go już z miesiąć , co prawda nawet mu
      o tym nie mówiłam bo zaraz by miał napewno urojenia że też czuje a jak nie wie
      to nic nie mówi!
      Pozdrawiam
      aba
    • netti3 Re: starania grudniowe 16.12.06, 10:56
      No i nic nie wiem wciaz...Ginekolog nie zrobil mi usg,bo stwierdzil,ze za
      wczesnie.Kupilam juz test i jutro zrobie,jutro mam 28dc.Intuicja zupelnie nic mi
      nie chce powiedziec....
      • zazuzina Re: starania grudniowe 16.12.06, 12:15
        hej dziewczyny
        kilka dni mnie nie było a tu tyle postów u mnie 27 dc, @ ma przyjść jutro i
        jakoś nie mam złudzeń że nie przyjdzie bo brzuch już mnie boli, więc pewnie na
        ten nowy wątek noworoczny to jak najbardziej się załapię
        pozdrawiam
    • tweety_28 Re: starania grudniowe 16.12.06, 13:03
      Gorąco popieram pomysł z wątkiem Noworocznym! Ja w grudniu zaliczyłam już jedne
      starania, ale z marnym skutkiem sad Kolejna owu na przełomie roku.
    • aba1122 Re: starania grudniowe 16.12.06, 14:37
      To ustalone zakładamy Wątek Noworoczny !
      aba
      • netti3 Re: starania grudniowe 16.12.06, 17:49
        A czy sa tu jakies planujace z Poznania???
        • piechcia5 Re: starania grudniowe 17.12.06, 07:01
          mieszkam 35 km pod Poznaniem, mogę się dołączyć?
          • mika817 Re: starania grudniowe 17.12.06, 17:03
            Witaj Piechcia...
    • emilka2007 Re: starania grudniowe 17.12.06, 11:08
      A ja czekam na @ ktora ma przyjsc we wtorek. W czoraj tempka 36,76°C a dzisiaj
      36,62°C wiec @ na pewno przyjdzie.
      • mika817 Re: starania grudniowe 17.12.06, 17:02
        Witam
        u mnie @ niestety zawitała wiec i ja sie dopisuję...

• emilka2007 Re: starania grudniowe 17.12.06, 19:29
      A ja bede i tu i na Noworocznych pisac smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka