aba1122 Re: starania grudniowe 13.12.06, 22:20 cześc oska! A co tam u Ciebie? Który cykl staranek , chyba tak jak ja czwarty? Kiedy My się wreszcie doczekamy? No ale nic trzeba być dobrej myśli! Dobrej nocki życzę aba Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: starania grudniowe 14.12.06, 14:19 Hej hej! Owszem to mój 4 cykl staranek Ale jestem pewna, że to nasz już ostatni cykl, następnym razem wszystkie spotykamy się gdzie indziej Po prostu dosyć już tego zwlekania, natura zrobiła swoje, wymagając od nas tyle cierpliwości, teraz to może być już tylko dobrze. Jestem baaardzo pozytywnie nastawiona na nasze staranka dziewczyny Emilko, trzymam kciuki, żeby jednak @ nie przyszła Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: starania grudniowe 14.12.06, 06:37 Dodam jeszcze, ze nie czuje sie ani na @, ani na ciaze Ale zero nakrecania, nastawiam sie tak bardziej na @ Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: starania grudniowe 14.12.06, 15:26 No to trzymam Cię Oska za słowo że to nasze ostatnie podrygi na starajacych się ! Obyś miała racje, może Nowy Rok będzie dla Nas łaskawszy Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
sadonia76 Re: starania grudniowe 19.12.06, 14:23 A u mnie dziś 13 dc, czyli idealny moment ... Ale niestety zamiast "pracować" siedzę i płaczę, bo M trochę się rozmyślił....... Odpowiedz Link Zgłoś
netti3 Re: starania grudniowe 14.12.06, 17:23 Witajcie, to moj 7 cykl staran.Dotychczas nic nie wychodzilo najpradopodobniej z powodu nadczynnosci tarczycy,teraz hormony mam wyregulowane i w tym msc potwierdzona usg owulacje:0).Jutro jade do gina.Mam przeczucie ,ze tym razem wyszlo.Mam 25 dc i cala chodze z nerwow...Myslicie,ze na usg ewentualna ciaza bedzie widoczna???Jakis tyci pecherzyk ciazowy?Trzymajcie kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: starania grudniowe 14.12.06, 18:58 To i na mnie czas przyszedł,by zeskoczyć z listopadowych a wskoczyć na grudniowe.Dziś początek nie tylko @ ale i od wczoraj anginy(( Połowa grudnia zaczyna mój 4 cykl starań.Ten ostatni był chyba bezowulacyjny.Zobaczymy,jak bedzie teraz.Jezeli sytuacja sie powtorzy to ruszam do gina.Pozdrawiam wszystkie dziewczyny,trzeba sie trzymać razem-wiadomo,w kupie raźniej)) Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe 15.12.06, 00:40 No proszę, to już nikt na listopadowych chyba nie został. Witam, Lamciad, na grudniowych staraniach, i zdrówka życze przede wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.br Re: starania grudniowe 16.12.06, 21:26 Witam Was, u mnie 18 dc, który spisałam raczej na straty z powodu tego że sex był tylko raz - 12 dc - więc marne szanse. W tak zwanym "międzyczasie" zrobiłam sobie badania i wyszło TSH- 0,790 a prolaktyna - 10,4. Więc chyba to w porządku. Posiew z kanału szyjki macicy wykrył u mnie jakąś bakterie ale mój ginekolog stwierdził, że nie ma to większego znaczenia ale profilaktycznie muszę się przeleczyć antybiotykiem. OD tygodnia jesetm przeziębiona więc te moje strania były takie marne. Czytając Wasze posty dochodzę do wniosku, że popełniamy zasadniczy błąd - za bardzo chcemy mieć dziecko. Pierwsza ciąża przyszła bez problemu - bo zupełnie się nie nastawiałam na podsiadanie dziecka, a teraz nie ukrywam chciałabym bardzo żeby moja córeczka miała rodzeństwo - a tu co - "gucio". Może natura, a jakichś względów chce nas wykluczyć. Tak czy inaczej życzę Wam powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
cayenne78 Re: starania grudniowe 16.12.06, 23:46 no proszę Cię - musisz trochę bardziej się postarać - raz, w 12 dc i narzekasz na nature?? w ciąże zachodzi się od bzykanka ; zapewniam Cie że natura nie chce nas wykluczyć . Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.br Re: do cayenne78 17.12.06, 13:54 MAsz rację to żadne starania. Ale, paradoksalnie, w pierwszą ciąże zaszłam przy takich właśnie marnych staraniach tzn. seksie w 10 dc i 18 dc - ktośby powiedział że szanse na zajście w ciaże były marne - ale jak widać udało się wtedy, cały czas jednak nie wiem który dzień był decydujący. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: starania grudniowe 14.12.06, 19:11 Hej lamcid Ja ruszam do gina już w ten poniedziałek zobaczymy co powie ? za dwa dni mam dostać @ i pewno dostanę , też jestem chora dziś skończyłam antybiotyk trzymało mnie to cholerstwo ponad tydzień. Jakby co to zaczynam 5 cykl starań aba Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: starania grudniowe 14.12.06, 21:58 a Tobie kochana zycze dwoch kreseczek.I nawet nie probuj tu na grudniowych wić gniazdka P.S. Lamciad nie lamcid))) Odpowiedz Link Zgłoś
netti3 Re: starania grudniowe 17.12.06, 08:59 Robilam test...Jedna paskudna kreska... Odpowiedz Link Zgłoś
apfelmus Re: starania grudniowe 15.12.06, 09:00 czy ja też mogę sę dopisać? jeszcze wczoraj miałam nadzieję, ale dziś przyszła @ w 32dc. więc zaczynam kolejny cykl, tym razem z mierzeniem temperatury i obserwacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi9913 Re: starania grudniowe 15.12.06, 09:22 ja też zaczynam 5 cykl, dodatkowo z bromergonem (prolakt 27) i fatalnie sie ponim czuję watroba mnie boli, niedobrzemi jest a do pochwowo nie da bo @ przyszła wczoraj Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: starania grudniowe 15.12.06, 09:40 Hej kobitki Ale My tu wszystkie nieszczęsliwe jesteśmy! Trzeba wierzyć że Nowy Rok okaże się dla Nas łaskawszy, będziemy chociaż miały co sobie życzyć na Święta a ja czekam na @ na 100% dostanę bo juz czuję zresztą byłam bardzo chora w ty m- cu to i lepiej że ona przyjdzie dziewczyny w poniedziałek idę do gina i tak sobie myslę że wezmę skierowanie na badania hormonów, w których dnia cyklu je sie robi ? bo w poniedziałek u mnie będzie 3dc zdąże jeszcze we wtorek je zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: do aba1122 15.12.06, 10:01 Czesc aba, ja bylam w 3dc na badaniu hormonow. Badac sie ma miedzy 3-4 dc jak sie nie myle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: starania grudniowe 15.12.06, 14:26 o to super Emilka bo to znaczy że akurat wyrobię się je zrobić we wtorek pozdrawiam aba Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe 15.12.06, 16:15 Wiecie co, ja tak sobie myślę, że szkoda, że nie zdarzyła się mojemu mężowi i mi wpadka w czasie ostatnich trzech lat. Coś tam nas ciągle powstrzymywało, ale z perspektywy czasu myślę, że szkoda że nam się dziecko wcześniej nie przytrafiło. I jak to by było fajnie tak z zaskoczenia, bez tych wszystkich starań, myślenia, nakręcania się... Po prostu - niespodzianka i jest. No, ale się nie przytrafiło. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: starania grudniowe 15.12.06, 17:28 No niestety! a ja ? 8 lat dziecka nie planowałam bo nie chciałam,jeszcze trochę chciałam poczekać! Ciekawa jestem na co ? dlaczego człowiek jest mądry dopiero po fakcie? To teraz mam...problemy z zzaciążeniem i Bóg jeden raczy wiedzieć czy to dziecko w ogóle będę miałażeby tak chociaż dał mi jakiś znak na tak, to wtedy łatwiej byłoby mi czekać nawet rok czy dwa ach jakaś melancholia mnie ogarnia, to pewno przez święta? aba Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: starania grudniowe 15.12.06, 18:33 Mnie też jakaś nostalgia ogarnęłą( Nieszczesna @ rozkręcić się na dobre nie może i się tak czai i czai.Wiec w sumie cały czas ciągnie mi się ten ostatni cykl.A jak nawet jutro zacznie się nowy to chyba musze założyć wątek o staraniach styczniowych,bo akurat owu wystąpi już w 2007 roku.Na dodatek moja gardziel nadal nie zdrowieje. Odpowiedz Link Zgłoś
kiriaxi Re: starania grudniowe 15.12.06, 18:35 Jak myślicie, kiedy mogę zrobić test? Zwykle mam okres ok.33-dniowy, ostatni miał 38 dni, a teraz jestem w 33 dniu cyklu, z tym że owulacja była bardzo późno ok. 26dc, zresztą same zobaczcie: www.fertilityfriend.com/home/173e47 Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe 15.12.06, 19:27 O..a ja własnie odpisałam Ci na forum NPR Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: starania grudniowe 15.12.06, 18:45 Lamciad to Witaj w klubie z dołami! Och ciężko mi czasami , najgorsze że ja dodatkowo przed mężem udaje że nic się nie dzieje przeciez tak krótko się staramy i takie tam podobne bleble, nie zniosłabym jeszcze jakby on się zdołował a po za tym jest jeszcze inna sprawa , on już parę lat temu chciał drugie dziecko, napomykał mi o tym często tylko to ja byłam taka głupia żeby czekać i teraz pewno po paru miesiącach zaraz by mi wypomniał a nie mówiłem żeby się starać wcześniej! a tego bym nie zniosła! chociaż wiem że ma racje! Kurcze, jak trudno czasami przyznać się do własnego błędu! p.s dziewczyny a może załużmy wątek Starania Grudniowo-Styczniowe? wiem że dużo kobitek ma owu tak jak ja na przełomie miesięcy i byłybyśmy tak razem w kupie a nie takie rozproszone, co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe 15.12.06, 19:29 Dobry pomysł, nie trzeba by tak często wątku zmieniać Tylko jak? Tego przemianować się nie da, a jak się nowy założy, to część tam przejdzie, część pewnie tu zostanie, częć nowych będzie się wpisywać tu, część tam... Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: starania grudniowe 15.12.06, 21:10 Też jestem ZA,tylko jak to technicznie zrobić??? Dzisiaj nakazałam mężulkowi zakupić Androvit,może coś pomoże,o ile owu u mnie w ogóle wystąpi. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: starania grudniowe 15.12.06, 21:32 Kup mu też Salfazin jest podobno skuteczniejszy, nich bieże to i to Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: starania grudniowe 16.12.06, 04:52 A czy przypadkiem te dwa specyfiki nie mają podobnego składu? Nie za dużo dwa na raz? Odpowiedz Link Zgłoś
piechcia5 Re: starania grudniowe 16.12.06, 05:29 Dzis jest mój 29dc przy 31 dniowym oczekiwaniu na miesiaczkę. Wiem, ze ja dostane, poprostu czuje to.Od dwóch dni mam lekkie plamieniezółto-biało-i lekko czerwone. Więc na nic nie już nie licze. Chce zaczac nierzyc tempke ale wstaje o różnych porach więc nie wiem,czy jest sens. buziaki A Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: starania grudniowe 16.12.06, 10:32 Co za duzo, to nie zdrowo )))) Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: starania grudniowe 16.12.06, 10:35 W czoraj Tempka spadla na 36,62°C a dzisiaj wzrosla na 36,76°C. @ powinna przyjsc we wtorek, ale by bylo suuuuuuuuuuuper jezeli by nie przyszla. By byl suuuuuuuuuuuuuuuuuper prezent na Swieta. I co najlepsze, gdyby sie udalo w grudniu, to termin porodu bylby na 28.08.2007, a moj mezus skonczy 30.08.2007 30 lat. Moze bedzie tym razem syn, do parki???? )) No ale to tylko marzenia (( Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: starania grudniowe 16.12.06, 08:44 Witam Was kochane w ten sobotni poranek Uff pierwszy wolny weekend od...nie pamiętam od kiedy Wydawało mi się, że ten cykl będzie w miarę normalny, wydawało mi się, że teorie jakoś znam, że po @ jest faza niższych temp, potem skok i faza wyższych. Dziś mój 9dc a temp przedstawiają się następująco: 7dc-36,85 8dc-36,95 9dc-37,2 I co ja mam z tego rozumieć? Co do starań grudniowo-styczniowych to również jestem za, tylko jak to zmienić? Myślałam już nawet o "staraniach noworocznych", bo wtedy mają nawet szansę staranka lutowe i nawet marcowe, bo to ciągle nowy rok Oczywiście dodam, że nas na lutowym i marcowych już nie będzie Mówię Wam dziewczyny jestem bardzo optymistycznie nastawiona, że Nowy Rok zacznie się superowo. Przesyłam Wam moje pozytywne fluidki Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: starania grudniowe 16.12.06, 10:02 hej dziewczyny Salfazin nie zaszkodzi, androwit wpływa ogólnie na kondycje i jest mniej w nim cynku natomiast Salfazin to głównie cynk czyli jak wyczytałam w googlach to pierwiastek męski zwiększajacy płodnośc mężczyzny , ruchliwość plemników wpływa dobrze na prostatew Androwicie jest go coś 6 mg a w Salfazinie 25 mg + dwie trzy witaminy któremuszą iśc razem z cynkiem mój M. bierze rano Androwit a wieczorem Salfazin po 1 tab ważne pamiętać żeby brać w trakcie jedzenia (salfazin), dużo o nim piszą dziewczyny na Forum Starania podobno u wielu ich mężów przy złych parametrach nasienia lekarze zapisywali Salfazin i po 2-3 m- cach wyniki już były w normach Słuchajcie jak dziś dostanę @ to jutro zakładam nowy Wątek Starania Grudniowo- Styczniowe czy Noworoczne jak wolicie ? OK? Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: starania grudniowe 16.12.06, 10:30 Dzięki Aba za ten Salfazin Jeżeli mogę wyrazić swoją opinię to chyba "starania Noworoczne" będą bardziej neutralne i wystarczą na dłużej,nie trzeba będzie skakać.A najlepszy to byłby wątek pt."Aż w końcu zaciążymy")) Dziś mój M. obudził się i pyta:Ile ważysz?No ja na to,ze:jak zwykle 46kg.A on,że śniło mu się,że mówię:ja już ważę 59kg!!!No i mężuś stwierdził,że to chyba dobry znak Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: starania grudniowe 16.12.06, 10:48 Ok to niech będą Starania Noworoczne! ze dwa trzy m-ce na nich przeciągniemy potem może już chociaż jakaś część z Nas pozaciąża a reszta będzie myśleć nad nową nazwą! Aha jeszcze ten Salfazin , ważne jest żeby brać go na wieczór bo podobno jak bierze się rano to cały dzień ma się posmak metaliczny w ustach mój M.co prawda na to nigdy się nie skarżył a łyka go już z miesiąć , co prawda nawet mu o tym nie mówiłam bo zaraz by miał napewno urojenia że też czuje a jak nie wie to nic nie mówi! Pozdrawiam aba Odpowiedz Link Zgłoś
netti3 Re: starania grudniowe 16.12.06, 10:56 No i nic nie wiem wciaz...Ginekolog nie zrobil mi usg,bo stwierdzil,ze za wczesnie.Kupilam juz test i jutro zrobie,jutro mam 28dc.Intuicja zupelnie nic mi nie chce powiedziec.... Odpowiedz Link Zgłoś
zazuzina Re: starania grudniowe 16.12.06, 12:15 hej dziewczyny kilka dni mnie nie było a tu tyle postów u mnie 27 dc, @ ma przyjść jutro i jakoś nie mam złudzeń że nie przyjdzie bo brzuch już mnie boli, więc pewnie na ten nowy wątek noworoczny to jak najbardziej się załapię pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: starania grudniowe 16.12.06, 13:03 Gorąco popieram pomysł z wątkiem Noworocznym! Ja w grudniu zaliczyłam już jedne starania, ale z marnym skutkiem Kolejna owu na przełomie roku. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: starania grudniowe 16.12.06, 14:37 To ustalone zakładamy Wątek Noworoczny ! aba Odpowiedz Link Zgłoś
netti3 Re: starania grudniowe 16.12.06, 17:49 A czy sa tu jakies planujace z Poznania??? Odpowiedz Link Zgłoś
piechcia5 Re: starania grudniowe 17.12.06, 07:01 mieszkam 35 km pod Poznaniem, mogę się dołączyć? Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: starania grudniowe 17.12.06, 11:08 A ja czekam na @ ktora ma przyjsc we wtorek. W czoraj tempka 36,76°C a dzisiaj 36,62°C wiec @ na pewno przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mika817 Re: starania grudniowe 17.12.06, 17:02 Witam u mnie @ niestety zawitała wiec i ja sie dopisuję... Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: starania grudniowe 17.12.06, 19:29 A ja bede i tu i na Noworocznych pisac Odpowiedz Link Zgłoś