Dodaj do ulubionych

A z sierpnia jest już ktoś?

IP: *.* 16.01.02, 14:10
Termin mam na 8.08 więc długa droga przede mną. Razem będzie rażniej.Wszyscy tworzą posty wg terminów więc czemu sierpień ma być gorszy...
Obserwuj wątek
    • Gość: Asia26 Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 24.01.02, 08:54
      No nareszcie odezwał się ktoś z sierpnia, ja mam termin na 11 sierpnia, także pewnie będziesz pierwsza. Jak Twoje samopoczucie, miałaś już pierwsze USG, jak wrażenia? Pozdrawiam gorąco z zimnej i wietrznej Gdyni
      • Gość: Zoś Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 24.01.02, 15:01
        Cześć,Ja też mam termin w sierpniu, dokładnie 1 sierpnia.Jeśli nie będzie żadnego poślizgu to prawdopodobnie będę pierwsza.Nie wiem jak u Was, ale mnie brzuszek jeszcze nie rośnie,a w listopadzie i grudniu schudłam 3 kg. Teraz już troszkę lepiej, mogę jeść, choć niewiele.Pozdrawiam z Warszawy i mam nadzieję, że będziemy w kontakcie.Zosia
        • Gość: Aleksa Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 25.01.02, 07:55
          Ja też schudłam 3 kg,teraz to muszę zjeść coś co 2-3godz.bo robi mi się niedobrze.Do tego zrobiłam się bardziej nerwowa,albo tak mi się wydaje-może to tylko huśtawki nastroju.Jak tam dodatkowe witaminki...co bierzesz?
        • Gość: JustynaPP Re: A z sierpnia jest już ktoś?-do Zosi IP: *.* 06.03.02, 15:23
          Witaj Zosiu! Ja też mam termin na 1go sierpnia, więc razem będziemy pierwsze.A poza tym, też na początku schudłam 3 kilo.Teraz nadrabiam, mam 2 do przodu.Od 1,5 tyg czuję już ruchy dzidziusia i bardzo mnie cieszy to pukanie w brzuch. A jak u Ciebie? Pozdrawiam, Justyna
          • Gość: Aleksa Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 07.03.02, 09:18
            Jestem już w 18 tygodniu i żadnych ruchów nie czuję.A może nie wiem jak to jest.To moja pierwsza ciąża.Dziewczyny jak to czujecie-ja też chcę to poczuć.Ostatnio słuchałam bicia serduszka-fajne to!Pozdrawiam
          • Gość: Zoś Re: A z sierpnia jest już ktoś?-do Justyny IP: *.* 07.03.02, 14:48
            Witaj Justyno i wszystkie sierpniowe Mamy,Kilka tygodni byłam nieobecna na naszym forum, a to dlatego, ze miałam kilka dłuższych wyjazdów służbowych a wtedy, gdy byłam już w biurze przewalałam stertę zaległości.Dziś mam pierwszy trochę luźniejszy dzień i od razu sprawdzam co nowego słychać.Ja też czuję już ruchy naszego Synka (na 90% - tak twierdzi lekarz po pierwszym USG w 17-tym tygodniu). To niesamowite uczucie. Na początku nie byłam pewna, czy to "to",ale jak zaczęły się powtarzać codziennie, to teraz już z całą pewnością mogę je rozpoznać. Nawet mój mąż, który codziennie wieczorem czatuje na chwilę, kiedy Mały się ruszy miał kilka razy szczęście i też to poczuł. On to określił bardzo "poetycko": "Jakby się ruszała mysz zamknięta w worku" Ja niestety nie potrafię tego opisać - te ruchy są na razie bardzo delikatne - dziecko jest za małe, żeby mnie mocniej kopnąć, ale rusza się szybko. Przez moment czuję, że dotknęło mnie z jednej strony, a już następnym razem z drugiej.Czy myślisz już Justyno o jakiejś szkole rodzenia?Pozdrawiam Cię serdecznie,Zosia
            • Gość: JustynaPP Re: A z sierpnia jest już ktoś?-do Justyny IP: *.* 08.03.02, 14:33
              Witaj!Chodziłam już do szkoły rodzenia 3 lata temu, jak miałam rodzić Karolcię.Wtedy były to tylko wykłady, a teraz potrzebuję ćwiczeń, szczególnie oddechowych.Już wiem jak to jest ważne.Niestety tam gdzie rodziłam( w Kielcach na Kościuszki), sa nadal tylko wykłady.Ale tu gdzie mieszkam jest też szkoła z ćwiczeniami,osiem spotkań, bezpłatnie i mam zamiar tam chodzić.Zaczyna się już za tydzień, niestety mogę iść dopiero na trzecie spotkanie, bo wyjeżdzam. Chciałabym rodzić w wodzie, mam nadzieję, że byłoby szybciej niż z Karolcią( wtedy ponad dobę).A jakie wy macie plany?aha, mały/a nieżle kopie.pozdrawiam, Justyna
            • Gość: JustynaPP Niskie ciśnienie IP: *.* 08.03.02, 14:41
              Witajcie!Jestem w początkach piątego miesiąca i prawie od początku ciąży mam bardzo niskie ciśnienie 80/50, 90/60, albo 100/55.Mam od tego zawroty głowy i ostatnio niezłe migreny.Lekarz kazał mi pić kawę( a strasznie mi śmierdziała na początku), a ostatnio nawet trochę koniaku! Co wy na to? Może macie jakieś inne sposoby na podniesienie ciśnienia? Może jakieś ziółka, nieszkodliwe dla dzidziusia?Pozdrawiam Justyna
              • Gość: Muchgrab Re: Niskie ciśnienie IP: *.* 08.03.02, 14:49
                Cześć,mam ten sam problem i to samo zalecenie od lekarza : filizanka kawy ! Tylko, że ona mi nie śmierdzi, a wrecz przeciwnie. Ostatnio wzrasta mi ciśnienie przed każdą wizytą u lekarza, ale mam nadzieję, że częste wizyty nie będą Ci potrzebne.PozdrawiamGoska
    • Gość: Magdalena Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 24.01.02, 17:15
      Cześć ja mam termin na 4 sierpnia jestem z okolic Warszawy
      • Gość: ANULKA Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 28.01.02, 08:23
        Ja tez na 4 sierpnia i tez z okolic Warszawy.Ale bedziemy rodzic w Warszawie.Pozdrowienia.Anna
    • Gość: ANULKA Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 28.01.02, 08:20
      A ja mam na 4 sierpnia, takze nie jestes sama!!!Na razie jestem na etapie wyboru szpitala i ogladania wozeczkow i ubranek.Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i sierpien bedzie piekny tego roku.....ANia
    • Gość: Monique Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 28.01.02, 11:39
      Czesc!Ja termin mam na 20 sierpnia! Bardzo się cieszę, ze mogę porozmawiać z innymi kobietami w odmiennym stanie :)) Czy Twoja ciąża przebiaga dobrze? Moja niestety nie. Już od dwóch tygodni jestem na zwolnieniu lekarskim. Mam problemy z plamieniem. Okropnie mnie to martwi! Lekarze są jednak dobrej myśli.Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.Gałka
      • Gość: Janka Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 28.01.02, 11:56
        Cześć Monique nie martw się plamienia podobno występują u co 5 kobiety w ciązy. Napewno krwawienia ustaną odpoczywaj sobie dużo i bedzie dobrze. U mnie tylko nudnossci uporczywe a reszta odpukać OK. Już mażę o tym żeby zaświeciło słońce i może poprawi mi się nastrój bo z tym bardzo różnie. pozdrawiam Iwona
    • Gość: Janka Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 28.01.02, 11:42
      Cześć no nareszcie udało mi się zalogować. Ja mam termin na 24 sierpnia i bardzo jestem ciekawa jak się czujecie, czy też macie problemy z nudnościami i jak sobie z nimi radzicie. Piszcie proszę co u Was - to moja pierwsza ciąża i trochę czuję sie niepewnie. pozdrawiam Was serdecznie.Iwona
      • Gość: Asia26 re: do Iwony IP: *.* 28.01.02, 13:18
        Ja zaczęłam wczoraj 13 tydzień i mam nadzieję, że teraz już ryzyko poronienia naprawdę zmalało. To również moja pierwsza ciąża, więc bardzo się przejmuję każdym bólem, skurczem, czy podobnymi. Poza częstszym siusianiem, powiększeniem piersi i ciągłym zmęczeniem, nie nękają mnie żadne dolegliwości. Mam nadzieję, że tak pozostanie do końca ciąży i wszystko będzie wspaniale. Z resztą w końcu przyśnił mi się mój dzidziuś, piękny, zdrowy, więc na pewno wszystko będzie dobrze. A jak Ty przechodzisz ciążę? Pozdrawiam, Joanna
    • Gość: Asia26 Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 28.01.02, 15:43
      No i jak się czujecie mojego ciężarne koleżanki? Bo ja dzisiaj po pracy od razu idę spać!!! Pozdrawiam.
      • Gość: Aleksa Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 30.01.02, 14:29
        Witam wszystkich.Dzisiaj byłam oddać krew i miałam być naczczo.Boże nie wiedziałam że życie bez śniadania potrafi być tak trudne.Wyobraźcie sobie że jak nie zjem czegoś to robi mi się potfornie niedobrze.No i oczywiście zamiast zemdleć przy pobieraniu,krwi jak przystało na przyzwoitą ciężarną kobietę,musiałam wybiec żeby zwymiotować.Paranoja.Co do spania -po pracy często o tym marzę,choć nie zawsze mogę zrealizować.Jak tam doły...Dokuczają?Preferowane lektury "w oczekiwaniu na dziecko" i "Joga w ciąży"
    • Gość: kasia.sj Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 29.01.02, 21:33
      Ja mam termin na 13 a moja przyjaciółka o tydzień później SUPER!!! Jak dobrze pójdzie to wylądujemy na jednej porodówce. To mój pierwszy kangurek ale ja już nie pierwszej świeżości (buuu, ale nie wyglądam, a z małym kangurkiem będę baaaardzo młodą mamą).Jak kilka moich poprzedniczek, też mieszkam pod Warszawą. Nie wybrałam jeszcze szpitala, ale z uwagą czytam recenzję (pogadamy sobie na ten temat, oj pogadamy).Jak się czujecie, bo ja o dziwo, nic, żadnych bliskich spotkań z toaltą (nawet razu), czasem mam tzw. zgagę, ale za to jem jak smok!!! Pewnego razu dzwoniłam do męża który był w Warszawie, że ja muszę, po prostu muszę zjeść szarlotkę, którą można kupić w jednym konkretnym sklepie. Ponadto strasznie biedaka terroryzuje, mówiąc że to nie ja mam ochotę (przecież samam mogę zrobić np. harbatę), ale kangurem kusi i już - SKUTKUJE!!!!Macie jakieś sposoby na brzydkie połowy??Pozdrawiam Was i Wasze Kangurki - Kasia
    • Gość: JacekB Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 30.01.02, 07:13
      WItam na forum. Moja żona ma termin na 18.08. Spodziewamy sie bliźniaków, tak więc i stresów dwa razy więcej.Pozdrawiam.
      • Gość: kasia.sj Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 06.02.02, 20:47
        Witajcie Zosia i AleksaJa też mam obawy czy nie będę "wyrodną" matką. Nie, żartuję. Dwa lata temu wśród naszych najbliższych znajomych pojawiły się pierwsze dzieci (piątka w tym jeden chłopak). Dzieci cudne, słodkie ale jak zaczynały wyć to oddawałam grzecznie rodzicą mówiąc że "to w końcu wasze dzieci".Podobno z własnymi jest inaczej nawet te okropne kupki są do przeżycia. Ja jestem straaaaasznym śpiochem, i najbardziej się boje że jak mój kangurek zacznie w nocy beczeć a ja nie będę mogła spać to będę beczeć głośniej niż on. Generalnie jest tak że jeśli jestem zmęczona to mogę zostawić bałagan, brudne naczynia i co tam kto chce z gośćmi włącznie i szłam spać. CZARNO TO WIDZĘ.Macie jakieś sensacje? Ja kompletnie nic no i wszyscy mówią że to może być chłopak, a ja bardzo chcę dziewczynkę. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie w tej kwestii.Całusy Kasia i kangurek (ka)
        • Gość: Zoś Re: A z sierpnia jest już ktoś? - do Kasi IP: *.* 07.02.02, 13:18
          Cześć Kasiu,Ciesz się, ze nie masz żadnych objawów. Ja już czuję się dobrze (15 tydzień), ale wcześniej (koniec pierwszego, cały drugi i tzeci miesiąc) było okropnie. Całodobowe wymioty, uczucie choroby lokomocyjnej przez cały dzień (kto przechodził wie o czym mówię - a myślałam, ze to tylko koszmar dzieciństwa), utrata 3 kg.... i huśtawka nastrojów...Brrrr.... Dobrze, ze mam to z głowy. Zazdroszczę Ci, że wszystko w porządku.Ja dopiero od dwóch tygodni jem i mam na jedzenie ochotę, psychicznie też czuję się już dobrze - w pracy szef informację o ciąży przyjął nadzwyczaj dobrze, a miałam obawy jak będzie - w styczniu objęłam nowe stanowisko a o ciąży powiedziałam zaraz po awansie. Myślę, ze stres nasilał moje dolegliwości - od czasu, gdy wszyscy w pracy wiedzą znacznie mi się polepszyło.Chyba nie będzie tak żle i nie będziemy wyrodnymi matkami.Ja widzę u siebie już duże zmiany.Jak dowiedziałam się, ze jestem w ciąży byłam tak zaskoczona i przerażona, że zaczęłam płakać. Mój mąż też był wystraszony. Wiem, ze w obecnych czasach przy tak łatwo dostępnej i skutecznej antykoncepcji ciężko "wpaść", ale tak właśnie było w naszym przypadku. My już od jakiegoś czasu myśleliśmy o dziecku, ale bardziej ze względu na rozsądek (mam 29 lat)niż z prawdziwej potrzeby.. Zawsze było za wcześnie - awans w pracy, bardzo ciężkie kolejne już studia, które wymagały morderczej pracy, kredyt mieszkaniowy.... Pewnie wiele z nas ma takie problemy.Ale teraz myślę zupełnie inaczej. Ktoś podjął za nas decyzję, któej sami nie mogliśmy podjąć. Mam już świadomość, że będziemy mieli dziecko i cieszę się z tego.Myślę, ze to co napisałaś, że swoje dzieci traktuje się inaczej jest prawdą. Pozdrawiam Cie serdecznie,Zosia
    • Gość: IwonaS Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 30.01.02, 09:47
      Hej, ja też jestem sierpniowa - 14 sierpień, ale myślę, że urodzę wcześniej bo to już druga ciąża, a mówią, że z drugą jest szybciej i łatwiej.Iwona
      • Gość: Ivusg Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 31.01.02, 13:25
        Hej Iwonko!Widzę że wiele nas łączy - i to samo imię ;-)i druga ciąża.Jak na razie termin ustalono mi na 12 sierpnia, choć najpierw na 1. Zobaczymy kiedy to będzie tak naprawdę. W domu mam już synka więć czekam niecierpliwie na córeczkę. Ale tego też jeszcze nie wiem.Pozdrawiam serdecznie.
      • Gość: Janka Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 05.02.02, 13:28
        Hej mamusie sierpniowe jak wasze brzuszki? rosną? Mój już się zrobił troszkę okrąglutki i ciągle ma ochotę na rzodkiewki, albo kalrepę na zmianę. Jak tak dalej pójdzie to wyrośnie mi futerko i zostanę królikiem :))pozdrawiam serdecznie Iwona
        • Gość: Zoś Re: A z sierpnia jest już ktoś? - do Iwony IP: *.* 05.02.02, 14:21
          Cześć,Ja wypijam codziennie rano i wieczoremsok ze świeżo wyciskanych pomarańczy i objadam się jgourtami ze zbożami i z płatkamikukurydzianymi. Ale ostatnio jak spędzałam weekendu Rodziców zjadłam trzy kalarepy, więc chyba coś w nich jest. Brzuszka wciąż nie ma - zrobił się tylkotrochę twardszy.Pozdrawiam,Zosia
          • Gość: Janka Re: A z sierpnia jest już ktoś? - do Zosi IP: *.* 06.02.02, 15:39
            Hej ZosiuJa rano zawsze mam za mało czasu na cokolwiek straszny ze mnie śpioch. Ale masz rację z tymi kalarepami COŚ W NICH JEST. Byłam dzisiaj u lekarza i wykryło się że przytyłam przez miesiąc 2 kg!!! a praktycznie nic oprócz zieleniny nie jem, chyba te sałaty i jarzyny były z metalami ciężkimi i pewnie dlatego te 2 kg. :) Pozdrawim serdecznie Iwona
            • Gość: Zoś Re: A z sierpnia jest już ktoś? - do Iwony IP: *.* 07.02.02, 12:45
              Cześć Iwona,Ze mnie też straszny śpioch - oszczędzam każde 15 minut rano pod kołdrą.Ale ostatnio tak mnie wzięło na te soki pomarańczowe, że mąż nauczył mnie jak korzystać z robota, w którym mamywyciskarkę do cytrusów.Nigdy wczesniej nie udało mu się mnie zmusić do składaniai rozkładania robota bo strasznie się przy tym męczę.Jakoś tak jest, że od dziecka lubiłam elektronikę a klocków i składania czegoś z części w całość nie cierpiałam.Teraz składam wyciskarkę w parę sekund i wypijam codziennie szklankę soku jeszcze przed prysznicem a po powrocie z pracy drugą. Pewnie Ola, albo chłopczyk (imienia jeszcze nie wymyśliliśmy, chociaż mój mąż ma kosmiczne pomysły, które nawet wstyd na forum ujawniać)ma duże zapotrzebowanie na witaminki.Trzymaj się ciepło.Zosia
    • Gość: Janka Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 30.01.02, 10:46
      Witam radośnie wszystkie sierpniowe mamusie i tatusia. Mam nadzieję że u Was też świeci takie piękne słoneczko od razu robi się optymistycznie -)). Mam pytanie z jakich książek, poradników korzystacie? Ja mam poradnik dla młodych rodziców, ale tam mało jest napisane o samej ciąży a chciałabym wiedzieć dużo więcej o maleństwie i nie tylko. Pozdrawiam trzymajcie się cieplutko Iwona K.
      • Gość: Zoś Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 30.01.02, 11:18
        Cześć,Coraz nas więcej sierpniowych Mam i Tatusiów...Ja korzystam z książki "Cud Narodzin", ale gorąco polecano mi książkę "W oczekiwaniu na dziecko". Niestety nie mogłam jej dostać w sklepach w okolicy.Czytam też "Dziecko" no i oczywiście wszystko na forum.Chętnie dowiem się z jakich książek Wy korzystacie.Pozdrawiam serdecznie,Zosia
        • Gość: Asia26 Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 30.01.02, 13:06
          Cześć, witam wszystkie Mamusie i Tatusiów sierpniowych. U nas w Gdyni nie świeci piękne słoneczko, tylko wieje okropna wichura i jest ponuro, ale co tam, ja jestem i tak w cudownym nastroju. Jeśli chodzi o literaturę, z której korzystam to jest Jill Thorn (jeśli nie pokręciłam autorki) "W oczekiwaniu na dziecko" i w zupełności to wystarcza. Nie ma sensu korzystać z kilku książek, bo można zwariować, w każdej piszą co innego. A ja ufam tylko swojej intuicji i nie wierzę we wszystko, co przeczytam. Wolę się raczej oprzeć na informacjach na forum, przynajmniej sa sprawdzone. Gorąco pozdrawiam.
      • Gość: Anita Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 30.01.02, 13:49
        Czesc! Polecam goraca ksiazke W oczekiwaniu na dziecko a pozniej Pierwszy rok zycia dziecka. Uwazam, ze jest super - na kazda moja watpliwosc znalazlam w nich odpowiedzi. jest tez Drugi i trzeci rok zycia dziecka, ale tej w zasadzie nie uzywam - Michalek ma 2 lata.Wszystkie trzy ksiazki sa tych samych autorek. Dostepne w Empiku, merlin.com.PozdrowieniaAnita
    • Gość: kasia.sj Re: A z sierpnia jest już ktoś? - do Zosi IP: *.* 30.01.02, 20:23
      Witam - DO ZOSIKsiążke " w oczekiwaniu na dziecko" jak i inne pozycje znajdziesz w sklepie internetowym www.merlin.com.pl. Ceny są różne zależy czy twarda czy miękka okładka.Taki zakup to najszybszy sposób.Co do książki. Wszystkie moje koleżanki posiadają tę pozycję i powiadają, że jest najlepsza na rynku. Ja mam pożyczoną (ale nie jestem co do niej przekonana - TO FORUM JEST ZNACZNIE CIEKAWSZE I DAJE WIĘCEJ INFORMACJI - książka jest (jak dla mnie) zbyt amerykańska.Pozdrawiam serdecznie Kasia
      • Gość: Zoś Re: A z sierpnia jest już ktoś? - do Kasi IP: *.* 31.01.02, 11:45
        Witaj Kasiu,Dziękuję za informacje. Ta książka, którą ja mam też jest bardzo amerykańska, realia dotyczące opieki zdrowotnej znacznie odbiegają od tego z czym my musimy się borykać.Wczoraj w ramach poprawiania nastroju i uczczenia wiosennej pogody poszłam do fryzjera i zrobiłam sobie baleiage (nie jestem pewna czy tak to się pisze) przeczytawszy oczywiście wcześniejsze wypowiedzi Mam na temat farbowania włosów.Czuję się znacznie lepiej czego i Wszystkim Mamom życzę.:) Zosia
      • Gość: lbudasak Re: A z sierpnia jest już ktoś? - do Zosi IP: *.* 03.02.02, 22:00
        Pozdrowienia dla wszystkich "sierpniowiczek".Ja mam termin na 25 sierpień.To mój pierwszy dzidziuś i mam wielkiego stracha.Czy Wy też uważacie , że skok na banji to nic w porównaniu z porodem?
        • Gość: Zoś Re: A z sierpnia jest już ktoś? - do Ibudaska IP: *.* 05.02.02, 14:16
          Cześć Ibudasku,Nie mam pojęcia - nie skakałam, ale też czuję,że to będzie wielkie wyzwanie.To też będzie moje pierwsze dziecko.Czuję obawy czy poradzę sobie w roli mamybo w przeciwieństwie do moich koleżanek,które zawsze mówiły o dzieciach, zaglądały do wózkówlub opiekowały się dziećmi rodziny ja nigdy nie czułamw sobie rozbudowanego instynktu macierzyńskiego.Wciąż nie czuję, ale już zaakceptowałam fakt, ze jestem w ciąży i będę mamą.Czy Wy też macie podobne obawy?Pozdrawiam serdecznie,Zosia
          • Gość: Aleksa Re: A z sierpnia jest już ktoś? - IP: *.* 06.02.02, 08:03
            A myślałąm że tylko ja nie zaglądałam do wózków,nie uwielbiałam niemowlaczków.Zastanawiam się jak to będzie.Brzuszek też jakby twardszy i okrąglejszy.Pozdrawiam Wszystkie oczekujące mamy...
        • Gość: mik Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 23.02.02, 12:24
          Witajcie sierpniowe mamy! Wreszcie znalazłam jakąś mamę bliżej końca sierpnia. Ja tak naprawdę nie jestem pewna czy jestem sierpniowa czy wrześniowa - z wyliczeń wynika początek września, a z USG 30 sierpnia. Zresztą ta druga opcja bardziej mi się podoba i dlatego może szukałam mam z sierpnia. Pozdrawiam! Marta.
    • Gość: Ewka Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 15.02.02, 16:50
      Hello?! Wyciagam nasz watek :)Jak mamusie i maluszki z sierpnia?Niedlugo nasze piersze USG.....Jak Wasza waga i samopoczucie? Pozdrawiam ciepło!!!!
      • Gość: Janka Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 20.02.02, 13:46
        Hej Mamusie!! chyba wszystkie zapadłyśmy na troszkę spoźniony sen zimowy bo coś nasz post osłabł. Troszkę to prawda mam wrażenie że ostatnio nic nie robię tylko śpię i troche jem :). Ale jeszcze troszkę zrobi się prawdziwa wiosna i myślę że urosną nam brzuszki i skrzydełka i będziemy bardziej do życia przynajmniej ja. Latam troszkę po sklepach bo już ubranka robią się ciasne.Generalnie same koszmarne ubrania, ale znalazłam wreszcie 1 przyzwoity sklepik - dla osób z Krakowa polecam sklem na Krmelickiej 26 - fajne ubranka dla ciężarówek. pozdrawim i napiszcie jak się trzymacieIwona
    • Gość: Ewka Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 24.02.02, 18:07
      Dziewczyny!Poszliśmy na nasze pierwsze usg.Serce biło mi jak szalone, bo i problemy były i krwawienia i dupfaston i angina niedawno przebyta....Byłam u wyjątkowo miłego i dokładnego lekarza.Tłumaczył cierpliwie,odpowiadał na pytania i prezentował dzidzie z wszystkich stron...A maleństwo tak nam się ślicznie ustawiło,ze mimo,że to dopiero 15 tydzień pan doktor na 90% stwierdził,że to chłopczyk( z dziewczynką było by trudniej stwierdzić).Także mój 5 letni synek bedzie mial wymarzonego braciszka, o ktorego prosi nas od miesiecysmileTo takie przemile uczucie,jak ,,widocznie" rośnie w nas życie! Popłakałam się i naszę jego obraz codzien przed snem ,,pod powiekami"...
    • Gość: Muchgrab Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 28.02.02, 12:14
      Cześć Mamy Sierpniowe,mam termin na 24 sierpnia. Ile przytyłyscie, bo ja na razie 1,5 kg. Ciągle męczą mnie nudności, a zapachy kuchenne utrudniają gotowanie. Ostatnio byłam na usg i uwiecznilam moja Fasolke na video. Polecam ! Kreci sie i macha, czym moze. A co słychać u Was ?PozdrawiamGosia
      • Gość: Muchgrab Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 04.03.02, 13:38
        Cześć Mamy,AFP to potrojny test przesiewowy z krwi, który ujawnia wystapienie u płodu zespołu Downa lub wady cewy nerwowej. Skuteczność tego testu w odniesieniu do zespołu Downa ok. 60%, przy 25% mozliwości uzyskania fałszywie dodatniego wyniku badania. Dla wad cewy nerwowej wykrywalność jest bardzo duża i prawie porównywalna z wynikiem amniopunkcji.Nie dostałam skierowania na to badanie, ale zamierzam dzisiaj o nie się spytać swojego lekarza. USG można zrobić z nakręceniem na kasetę video w przychodni przyszpitalnej na Żelaznej, kosztuje 70 zł. Moja Fasolka ma 8,35 cm i waży 100 g. Bóle głowy, spowodowane zmianą pogody niestety też mam i biore wtedy APAP (dostawałam go w szpitalu w ciaży, więc chyba nie szkodzi). PozdrawiamGoska
    • Gość: Agulek Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 01.03.02, 13:18
      Cześć sierniówkismileJa mam termin na 20 sierpnia i jak do tej pory nic nam nie jestsmile No może poza tym, że nie mam siły i zasypiam nawet na Ally McBealsmile...i przytyłam już 5kg :(
    • Gość: Muchgrab Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 01.03.02, 14:48
      Sierpniowki zapadly w sen zimowy :)Goska
      • Gość: Aleksa Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 04.03.02, 12:13
        Ja przytyłam 2 kg,czuje się dobrze ale mam trochę mało krwinek czerwonych 3,67 mln. Bardzo rzadko bolała mnie wcześniej głowa a teraz na każdą zmianę pogody(poważniejszą)reguję bólem głowy.Też tak macie.Ostatnio wziełam 1/2Codiparu i pomogło.Jak tam USG...
        • Gość: Janka Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 04.03.02, 12:36
          Mnie też czasem głowa boli jak diabli, ale staram się na razie nic nie połykac. U mnie jest odwrotnie przed ciążą bolała mnie głowa przynajmniej 1 na tydzień i bez prochów się nie obeszło. W ciąży wszystko się chyba wywraca do góry nogami bo głowa 1 raz zaczęła mnie boleć dopiero jakieś 2 tygodnie temu. Mam nadzieję, że nie będzie się to często powtarzało. A co do badań to mam świetne - morfologia 13,7 trochę się bałam że będzie kiepska bo jestem Tadek niejadek, ale widocznie to co jem służy mi nieźle. Na USG wybieram się za jakieś 2-3 tygodnie, ale kompletnie nie wiem gdzie. Generalnie czuje się świetnie (jestem 1 dzień w pracy po 4 dniowym urlopie) wyspałam się, poleniuchowałam i już marzę o następnym :).pozdrawiam Was cieplutko Iwona
      • Gość: dino Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 05.03.02, 15:23
        Witam,chcialabym sie do was dolaczyc. Ja mam termion na 7 sierpnia (pewnie i tak malec wybierze inna pore aby wybrac sie na "suchy" swiat). Od tygodnie czuje jak kruszynka sie wierci i czuje sie tak wspaniale jak w dniu w ktorym dowiedzialam sie ze sie udalo. A jak u was? Czujecie juz cos?
        • Gość: Muchgrab Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 05.03.02, 16:11
          Jestem w 16 tygodniu i na razie niestety nic nie czuję. Czekam na pierwsze ruchy z niecierpliwością.Goska :)
          • Gość: dino Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 08.03.02, 12:42
            Czesc Gosiu, na pewno niedlugo poczujesz!Ja jestem zdziwiona jak malec rosnie w sile! Teraz juz nie smura a kopie!Daj znac jak tylko malec zacznie fikac!A jak sie czujecie?Pozdrawiam goraco :-))
            • Gość: Muchgrab Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 08.03.02, 13:07
              Cześć,w dalszym ciągu nie czuję, ale podobno w pierwszej ciązy może to nastąpić dopiero w 20 tygodniu, lub póżniej. Za to dzisiaj poznałam płeć mojej Fasolki. Miała to być niespodzianka przy porodzie, ale lekarz powiedział, że już widać, więc nie wytrzymałam z ciekawości. Mojej Fasolce urósł ptaszek, ale oczywiście nie na 100 %. Niestety muszę od dzisiaj dużo leżeć.PozdrawiamGośka
              • Gość: dino Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 11.03.02, 11:42
                Ojej to super!!!Podobno chlopcow latwiej rozpoznac bo z dziewczynkami to do konca nie wiadomo czy im jeszcze nie urosnie ...Mnie jest wszystko jedno ale w sumie moglabym poznac plec mojego malca wczesniej. Juz nie moge doczekac sie swojego USG (pewnie ok 22-23 tyg) To juz chyba tez bedzie cos widac???A z tymi ruchami to tak juz chyba jest- moja mama poczula mnie w 24 tyg. ale za to JAK!
    • Gość: Ewka Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 04.03.02, 12:31
      Czesc!termin mam na 11.08.02., ale sądzac po moich prywatnych obliczeniach i ,,przetrminowanym" poprzednim porodzie o 15dni, myślę,że dzidzie zobaczę w drugiej połowie sierpniasmileNa usg juz byliśmy- bardzo ,,twarzowe" fotki :)Przytyłam już 7kg, ale ciekawe,ze najwięcej- bo ponad 5kg w pierwszych 3 miesiącach( no tak, ale mało ruchliwych i ,,na Dupfastonie").Teraz czuję sie o wiele lepiej psychicznie i fizycznie.Mam power taki,ze na spacerach ,,galopuje" a nie idę, w domu co 2 dni urządzałabym generalne porządki, nie mogę zasnąc tak mnie nosi...I w myślach urządzam juz pokój dla maluszka...:)-syndrom gniazda?!?!?Mam tez wrazenie,ze brzuszek poszedł nieznacznie w góre i to mi służy...Dziewczyny, Wy tez dostałyście od lekarza skierowania na badania ATP( albo AFP,sorki zapomniałam) ?
      • Gość: Muchgrab Re: AFP -sprostowanie IP: *.* 05.03.02, 08:30
        Cześć,muszę trochę sprostować mój post. AFP to nie jest potrójny test, ale jest to substancja alfa-fetoproteina, której poziom bada się między innymi w potrójnym teście przesiewowym (oprócz HCG i estriolu).PozdrawiamGośka
    • Gość: vaana Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 06.06.02, 14:01
      Witam Sierpniowe Mamy, straszna cisza tu nastala. Czy jestescie juz bardzo brzuchate? Ja ma na sobie ponad 17kg i stwierdzam, ze czas zachcianek ciazowych wcale mi nie minal... truskawki górą, snu nigdy dosc, snuje marzenia o noworodku... Czy Wy tez kazdego dnia przezywacie fantazje zwiazane z nadchodzacym porodem ? Dodam jeszcze, ze moja rodzina sie powiekszy ( a ja sie zmniejsze) ok. 16/08/02 :) Acha, i kregoslup! czuje, naprawde czuje ze go mam.Napiszcie jak znosicie ta pogode i czy chodzicie do pracy - ja jestem na zwolnieniu :(
      • Gość: kasia.s Re: A z sierpnia jest już ktoś? IP: *.* 08.06.02, 13:19
        ja też jestem na zwolnieniu!Na całe szczęście...bo naprawdę nie czuję się dobrze.Wiecznie jestem zmęczona a i ze spaniem nie najlepiej(tzn.śpię ale mam takie uczucie jakbym się wcale nie wysypiała)PozdrawiamKasia i 29 tyg.Marusia.
    • uaga Re: A z sierpnia jest już ktoś? 19.05.03, 20:21
      Dzień dobry wszystkim przyszłym mamom! Mój termin to 27 sierpień. Obecnie
      jestem w 26-tym tygodniu. 27-maja (w moje 25-te urodziny) idę na USG. Ciekawe
      czy maleństwo zrobi mi i mojemu mężowi prezent i ujawni swoją płeć? Nie miałam
      do tej pory żadnych dolegliwości i chyba za bardzo się cieszyłam, że tak
      wspaniale znoszę ciążę, bo tu nagle dostałam uczulenia na brzuchu -
      prawdopodobnie od chlorowanej warszawskiej wody. Uczulenie już znika, ale bóle
      w podbrzuszu zaczęły mi teraz dokuczać, gdyż zbyt dużo chodziłam wg lekarza (
      choć wcale tak nie uważam). Lekarz wysłał mnie więc na zwolnienie: mam leżeć
      i nic nie robić. Tylko jak tu leżeć, kiedy ogólnie zdrowie moje i maleństwa
      OK. Te lekkie bóle w podbrzuszu prawdopodobnie będą mi towarzyszyły już do
      końca ciąży - taka widocznie moja uroda. Oczywiście będę o siebie dbała i
      uważała, bo tu przecież chodzi o prawdziwy cud narodzin. Na samą myśl serce mi
      pęka z radości. Agnieszka
      • marzena282 Re: A z sierpnia jest już ktoś? 20.05.03, 17:01
        Witam was sierpniówki!!!!!!!!!
        Moj termin to 4 sierpnia i również tak jak ty odczuwam bule w podbrzuszu gdy
        troche przesadzę z chodzeniem lub jakimiś pracami domowymi.Jeżeli czuje sie
        zle kładę sie na chwilke i wstaję jak nowo narodzona.Oprócz tego juz od bardzo
        dawna biorę NO-SPĘ poniewaz w/g mojej gin.mam twardy brzuszek.NO-SPĘ biore
        3razy dziennie a jak czuje sie dobrze to tylko rano i wieczorem.
        pozdrawiam wszystkie mamy ,któr czekaja na swoje szkrabki w sierpniu.
        Marzena 29 lat i 29 tyg.fasoleczka.
        • serducho_m Re: A z sierpnia jest już ktoś? 26.05.03, 21:20
          witam!
          sierpniowy watek juz jeden ejst to w razie gdybyscie chcialy jeszcze wiecej
          poczytac - tytul: sierpien2003
          pozdrawiamy!
          Serducho + Brzucho (28tydz)
          • gook Re: A z sierpnia jest już ktoś? 27.05.03, 11:22
            Hej sierpniówki, ale nas jest dużo!
            Załuję, że dopiero teraz odkrylam te strone.
            Ja mam termin na 10 sierpnia i w środe zaczynam szkołe rodzenia. Pozdrawiam Was
            wszystkie,
            goska + ola (29/30tyg)
            • marzena282 Re: A z sierpnia jest już ktoś? 28.05.03, 21:22
              Ja mam termin na 4 sierpnia i byłam wczoraj na USG ,pokazała się
              dziewuszka ,która wazy prawie 1.700g.A wasze fasolki ile ważą?
              Marzena 29 lat i 30 tyg. Julia
              • kasiczekm Re: A z sierpnia jest już ktoś? 04.08.03, 22:29
                My z mężem spodziewamy się chłopaka. w 33 tygodniu lekarz szacował że ma ok. 2
                kg.
                Pozdrawiam,
                Kasiczek
    • kasiczekm Re: A z sierpnia jest już ktoś? 04.08.03, 22:26
      Ja mam na 22.08. Zaczynam dużo myśleć - chyba za dużo. Czy Ty też masz
      dolegliwości typu:
      - kłujący ból w pachwinach?
      - czasem ból w kroczu - tzn chyba mięśni pochwy - trochę jak przed okresem?
      - sączący się płyn z piersi (jest to bezbarwna zawiesina - siara???)?
      Czekam na odpowiedź,
      serdecznie pozdrawiam,
      Kasiczek
      • ja275 Re: A z sierpnia jest już ktoś? 08.08.03, 22:33
        Witam smile no ja miewam klocie w nogach tak jakby mnie nagle lapal skorcz w
        poblizu pachwiny " dziwne uczucie naprawde " poza tem wydziela mi sie siara ale
        nie jest konsystencji plynnej tylko raczej stalej i pojawia sie w niewielkich
        ilosciach no ale grunt ze jest ... a co do myslenia ojjj az za duzo tego jest i
        to szczegolnie przed snem a potem nie dziwne ze mam klopoty z zasnieciem smile
        pozdrawiam
    • anowia4 Re: A z sierpnia jest już ktoś? 07.08.03, 14:25
      cześć wszystkim "sierpniówkom"! Ja mam termin na 8.08.03r. czyli jutro i nadal
      czekam, co staje się męczące. Ciekawa jestem, czy któraś z sierpniówek już
      urodziła, a może któraś ma zamiar w najbliższym czasie rodzić w miejskim w
      olsztynie? Pozdrawiam.
      • ja275 Re: A z sierpnia jest już ktoś? 08.08.03, 22:30
        Witam ja mam termin na 29.08 ale juz teraz jestem w istnym strachu, kazdy bol,
        kazde stwardnienie brzucha i tym podobne przyprawiaja mnie o slaboscismile boje
        sie porodu jak nie wiem cooo pozdrawiam wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka