kami_sia 24.11.06, 08:43 Witam Pytanie moje brzmi czy pomożeci mi obliczyć kiedy wypadają dni płodne- ostatnie 3 m-ce cyklu wyglądały tak:wrzesień 26,październik 26,listopad 27. Czy współżyjąc w listopadzie w 5dc.jest możliwość zajścia w ciąże? Pomożecie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kajka271 Re: Kiedy dni płodne? 24.11.06, 08:50 Możliwość jest zawsze, bo organizm lubi płatać figle i może się zdarzyć, że owulacja będzie w zupełnie nietypowym momencie. Ale teoretycznie dni płodne sa w połowie cyklu czyli pomiędzy 10-18 dc. choć tylko ilość dni cyklu nie wystarcza żeby to dokładnie określić. Najlepiej mierzyć temperaturę wg zasad NPR-u i wtedy skok temperatury oznacza, że ovulacja była, albo kupić tesy owulacyjne i zrobić je wg opisu na pudełku, wtedy będziesz miała pewność kiedy masz dni płodne. Odpowiedz Link Zgłoś
kami_sia Re: Kiedy dni płodne? 24.11.06, 08:56 ja wiem,że trzeba mierzyć ale.... no właśnie ja nie zabezpieczam się już niecały rok zawsze współżyłam właśnie gdzieś w połowie cyklu i nic...a teraz pierwszy raz tak na początku i się czuje dziwnie od kilku dni tzn."czuje" sutki jakby mi się skóra na piersiach naciągała i w głowie mi się kręci.. Musze powiedzieć,że apropo piersi nie odczuwałam nigdy nawet,że je mam nawet przed @.. Odpowiedz Link Zgłoś
lee_a Re: Kiedy dni płodne? 24.11.06, 08:54 masz tu link do kalkulatrka internetowego kobieta.gazeta.pl/kobieta/0,55280,2089979.html policz sobie srednia dlugosc cyklu i wpisz date miesiaczki. Ale chyba cos ci sie pomylilo, bo w listopadzie jeszcze nie bylo 27 dnia... W kazdym badz razie zakladajac ze masz cykle 32 dniowe i ostatnia miesiazka byla 26 pazdziernika to najbardziej prawdopodobne bylo zajscie w ciaze ok. 13 listopada. Pamietaj ze to tylko komputerowy program, aczkolwiek ja zaszlam dokladnie w dniu, ktory pokazuje ten kalkulator Odpowiedz Link Zgłoś
kami_sia Re: Kiedy dni płodne? 24.11.06, 09:03 ostatnia @ była 10 listopada a współżycie było licząc od pierwszego dnia w 5dc.pierwszy raz tak wcześnie..nie miałam właściwie okresu tylko samo plamienie wogule w tym m-cu ale jakoś się teraz dziwnie czuje... Odpowiedz Link Zgłoś