asiulka555 13.02.07, 13:57 czy ktos wie jak szybko "powstaja" plemniki. chodzi mi poprostu o to czy codzienny seks ma sens, czy potrzeba wiecej czasu (ile?) na to zeby bylo odpowiednie nasienie, z "silnymi"plemnikami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amoniaaa Re: plemniki 13.02.07, 14:07 najlepiej co drugi dzień, ale czasami wychodzi dzień w dzień Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: plemniki 13.02.07, 14:08 Lekarze zalecają wspołżycie 2-3 razy w tygodniu, żeby nie obniżać jakości nasienia. Odpowiedz Link Zgłoś
megisa1 Re: plemniki 13.02.07, 14:11 Z tego co słyszałam nawet przy ekstra spermie raczej nie zaleca się seksu codziennie ale ta chwila "oddechu" to chyba jest dla m żeby się nie zajechał bo my pewnie bysmy nie odpuściły )) ...przeciez w każdej "porcji" są plemniki może nie miliony jesli codziennie ale przeciez 1 w zupełności wystarczy Plemniki ciągle się produkują. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelkax Re: plemniki 16.02.07, 13:48 Ja sie przyznam, ze my sie czesto kochamy codziennie. Lekarka zapytana o czestotliwość tylko sie usmiechnela i powiedziala, ze nie ma sensu zaznaczac sobie dni na seks w kalendarzu, tylko czerpac z tego radosc i kochac sie kiedy ma sie nastroj. Dopiero jak sa klopoty z zajsciem i badania plemnikow wykażą, ze one są słabe to wtedy sie wprowadza rózne ograniczenia. Poza tym "zleżałe", stare plemniki też sa niedobre. Po stosunku zapas plemników się nie zeruje To nie jest tak, ze się jadra opróżniają do zera Nam się zdarza kochać i dwa razy pod rząd i sie nie przejmujemy ))) Megisa1, mezczyzni mogą naprawde wiele Mój mąż jest zachwycony codziennym seksem Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.br Re: plemniki 13.02.07, 16:04 Nowe plemniki powstają co 2,5 - 3 miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.br Re: plemniki 13.02.07, 16:08 Zapommniałam dodać że im rzadziej współżyjesz tym lepiej. Najlepiej zrób sobie sama monitoring cyklu, mierz temperaturę , okresl dni płodne - i czekaj, abstynencja co najmniej 3 dniowa i w dzień owulacji zadziałaj. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelkax Re: plemniki 16.02.07, 13:53 Tak... i powoli stajesz się maszynką prokreacyjną do robienia dzieci... Im rzadziej tym lepiej? - tak, najlepiej raz w miesiącu w płodne dni, bo w inne sie plemniki marnują... Wyluzuj Katarzyno.br Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.br Re: do aurelkax 19.02.07, 08:55 Jak nic nie wychodzi z wyzluzowania to trzeba podejść do sprawy metodycznie. Jeżeli starasz się kilka lat o dziecko i nic z tego nie wychodzi to niestey nie można mówić o wyluzowaniu i pójściu na żywioł. Nie wiem jak jest wprzypadku autorki wątku ale ja miałam etap chodzenia na żywioł (nie zwracania uwagi na dni płodne) przez 9 miesięcy, niestety w moim przypadku ta metoda nie zadzałala, zaczęły się żmudne badania, męża i moje. Niestety nie u każdego jest tak kolorowo i spontanicznie. Wystarczy zajrzeć na forum niepełodność. U mnie to jest wtórna niepłodność, i jakoś nie potrafię się wyluzować, bo nie jest mi wesoło. Odpowiedz Link Zgłoś
pigula731 jedzmy kwaszoną kapustę.. 17.02.07, 01:25 słyszałam, że spożycie przez partnera większej ilości wit. c bardzo dobrze wpływa na żywotność plemników, a przez kobietę na szybsze zajście w ciąże. Odpowiedz Link Zgłoś