13.02.07, 13:57
czy ktos wie jak szybko "powstaja" plemniki. chodzi mi poprostu o to czy
codzienny seks ma sens, czy potrzeba wiecej czasu (ile?) na to zeby bylo
odpowiednie nasienie, z "silnymi"plemnikami
Obserwuj wątek
    • amoniaaa Re: plemniki 13.02.07, 14:07
      najlepiej co drugi dzień, ale czasami wychodzi dzień w dzień wink
    • agnrek Re: plemniki 13.02.07, 14:08
      Lekarze zalecają wspołżycie 2-3 razy w tygodniu, żeby nie obniżać jakości
      nasienia.
    • megisa1 Re: plemniki 13.02.07, 14:11
      Z tego co słyszałam nawet przy ekstra spermie
      raczej nie zaleca się seksu codziennie wink

ale ta chwila "oddechu" smile to chyba jest dla m
      żeby się nie zajechał wink bo my pewnie bysmy nie odpuściły wink))

...przeciez w każdej "porcji" są plemniki
      może nie miliony jesli codziennie
      ale przeciez 1 w zupełności wystarczy wink

Plemniki ciągle się produkują. wink
      • aurelkax Re: plemniki 16.02.07, 13:48
        Ja sie przyznam, ze my sie czesto kochamy codziennie. Lekarka zapytana o
        czestotliwość tylko sie usmiechnela i powiedziala, ze nie ma sensu zaznaczac
        sobie dni na seks w kalendarzu, tylko czerpac z tego radosc i kochac sie kiedy
        ma sie nastroj. Dopiero jak sa klopoty z zajsciem i badania plemnikow wykażą, ze
        one są słabe to wtedy sie wprowadza rózne ograniczenia.
        Poza tym "zleżałe", stare plemniki też sa niedobre.

Po stosunku zapas plemników się nie zeruje smile To nie jest tak, ze się jadra
        opróżniają do zera smile Nam się zdarza kochać i dwa razy pod rząd i sie nie
        przejmujemy wink)))

Megisa1, mezczyzni mogą naprawde wielewink Mój mąż jest zachwycony codziennym
        seksem wink
    • katarzyna.br Re: plemniki 13.02.07, 16:04
      Nowe plemniki powstają co 2,5 - 3 miesiące
      • katarzyna.br Re: plemniki 13.02.07, 16:08
        Zapommniałam dodać że im rzadziej współżyjesz tym lepiej. Najlepiej zrób sobie
        sama monitoring cyklu, mierz temperaturę , okresl dni płodne - i czekaj,
        abstynencja co najmniej 3 dniowa i w dzień owulacji zadziałaj.
        • aurelkax Re: plemniki 16.02.07, 13:53
          Tak... i powoli stajesz się maszynką prokreacyjną do robienia dzieci...
          Im rzadziej tym lepiej? - tak, najlepiej raz w miesiącu w płodne dni, bo w inne
          sie plemniki marnują...
          Wyluzuj Katarzyno.br
          • katarzyna.br Re: do aurelkax 19.02.07, 08:55
            Jak nic nie wychodzi z wyzluzowania to trzeba podejść do sprawy metodycznie.
            Jeżeli starasz się kilka lat o dziecko i nic z tego nie wychodzi to niestey nie
            można mówić o wyluzowaniu i pójściu na żywioł. Nie wiem jak jest wprzypadku
            autorki wątku ale ja miałam etap chodzenia na żywioł (nie zwracania uwagi na
            dni płodne) przez 9 miesięcy, niestety w moim przypadku ta metoda nie
            zadzałala, zaczęły się żmudne badania, męża i moje. Niestety nie u każdego jest
            tak kolorowo i spontanicznie. Wystarczy zajrzeć na forum niepełodność.
            U mnie to jest wtórna niepłodność, i jakoś nie potrafię się wyluzować, bo nie
            jest mi wesoło.

• pigula731 jedzmy kwaszoną kapustę.. 17.02.07, 01:25
      słyszałam, że spożycie przez partnera większej ilości wit. c bardzo dobrze
      wpływa na żywotność plemników, a przez kobietę na szybsze zajście w ciąże.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka