Dodaj do ulubionych

Zagubiona :(

02.03.07, 07:43
Witajcie,

Mam problem, byłam u lekarza 21.02 miałam USG dowiedziałam się od niego że
owulacja będzie dziś tzn. 21.02 lub jutro tj. 22.02. Więc w pracy był urlopsmile
i starania były pełną parą. 21,22,24. Od poniedziałku , bo wtedy się
zorientowałam że coś jest nie tak mam podwyższoną temperaturę, mierzyłam ją
co prawda w dzień ale zawsze było powyżej 37 stopni, przeczytałam, że trzeba
mierzyć rano przed wstaniem z łóżka, więc dzisiaj zmierzyłam było 37 stopni.
Termin @ mam na 08.03 oczywiście nie wytrzymałam i w środę (28.02)zrobiłam
test sad wiem wiem był negatywny a jakżeby inaczej. Jest w nim napisane, że
można robić 7 dni od zapłodnienia. Kurcze to kiedy powinnam go zrobić i mogę
mieć jakieś nadzieje skoro brzuch mnie pobolewa jak na @ i w krzyżu mnie
łamie ???

Jestem zdezorientowana, nie ma sposobu, żeby cokolwiek sprawdzić??? Kiedy
można zrobić Betę???

RATUNKUsad(((

Dziękuję za pomoc,
Zagubiona sad
Obserwuj wątek
    • zagubiona6661 Re: Zagubiona :( 02.03.07, 08:23
      AAA jeszcze jedna sprawa dopochwowo to temperatura jest zawsze w okollicy 37,5
      sad(((
    • mjulka Re: Zagubiona :( 02.03.07, 08:51
      Hej,
      Expertem nie jestem, ale czytałam sporo na temat "kiedy najwcześniej można
      sprawdzić". Zmartwię Cię pewnie trochę, (bo wiem już co to znaczy się
      niecierpliwićsmile) od zapłodnienie do pozytywnego wyniku jeszcze długa droga. Po
      pierwsze nie każdy stosunek nawet w dni płodne w ogóle kończy się
      zapłodnieniem. Jeżeli szczęśliwie tak się uda, to potem jeszcze zarodeczek musi
      się zagnieździć i ten proces moze potrwać 6-10 dni. Dopiero po zagnieżdżeniu
      zaczyna rosnąć beta. Więc kolejne 48 godzin i powinna sie ruszyć. Wynik powyzej
      5 oznacza ciążęsmile Tak więc według moich obliczeń nie ma sensu robić badań przed
      upływem pi razy drzwi 10 dnismile
      Trzymam kciuki, żeby Ci się udało. Ja też się staramsmile
      • agnrek Re: Zagubiona :( 02.03.07, 10:11
        Oczywiście, że tak. Betę czy test apteczny najwcześniej najlepiej zrobić w dniu
        spodziewanej miesiączki. Wcześniej nie ma sensu, bo beta wyjdzie mizerna i
        będziesz się zamartwiała, za test raczej pokaże jedną kreskę.
        • kat.s Re: Zagubiona :( 02.03.07, 12:35
          jeste dokladie w takiej saej sytuacji jak ty!
          tylko moje usg bylo 22.02. - 2 pecherzyki po 200 kazdy -owu miala byc wtedy
          lub nestepego dnia-23.02. - staraia intensywe byly 19, 20, 21, i 22.02. - i od
          22.02. wieczora (po staraniach) a katar, tep. ponad 37 st, bole krzyza -
          ogolnie zle sie czuje. I tez sie zastanawia czy to przeziebieie i czy
          przypadkiem przez nie sie ie uda, czy oze efekt stara - bo tak wyczytalam ze
          iektore kobiety maja a poczatku takie objawy jak przy przeziebieiu. I tez
          spodziewaa @ ok. 08.03. - tak wiec czekam niecierpliwie ale wiem, ze wczesniej
          niz w dniu spodziewanej @ ie ma sensu robic badan bo nie beda miarodajne. A
          nawet lepiej jest pare dni po tym terminie. NO i mnie tez podbrzusze boli jak
          na @ ....... Dodam ze jsk wszystko pojdzie OK to moge miec blizniaki z tych
          dwoch pecherzykow smile))))
          Trzymajmy sie razem,
          pozdrawiam k
          • zagubiona6661 Re: Zagubiona :( 02.03.07, 13:18
            Jejku mnie też strasznie boli momentami całkiem jak na @ tylko ta temperatura
            mnie zastanawia, a dziś dodatkowo piersi bolą sad. Trzymam kciuki za Ciebie.Mam
            nadzieję, że nam się udasmile ale jakoś nie bardzo mogę wytrzymać jak myślę o
            08.03. Nic nie zrobię jak trzeba to trzeba. Daj znać co u Ciebie smileNo i jeszcze
            ten kręgosłup i ciągłe uderzenia gorąca sad((((((

Pozdrawiam
            • turiruri Re: Zagubiona :( 02.03.07, 14:10
              Z mojego doświadczenia wynika, że nie ma sensu robić testów ciążowych wcześniej
              niż w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki. Ja zrobiłam dwa przed @ i oba
              wyszły negatywne- nawet cienia cienia krechy nie było! A pierwszego dnia
              spodziewanej @ ujrzałam bladziusieńką, ledwo widoczną drugą krechę. Na prawdę
              warto poczekać -(oczywiście jak widać ja sama nie czekałam, ale przez to
              dwukrotnie niepotrzebnie przeżyłam rozczarowanie, bo i tak moim zdaniem te
              testy rzadko kiedy wykrywają ciążę tak wcześnie). Inne objawy, które u mnie
              występowały to zawroty głowy, ból podbrzusza identyczny jak przed @, (więc
              dodatkowo po tych dwóch testach byłam przekonana że nie jestem w ciąży), oraz
              podwyższona temperatura mierzona w pochwie (i wczale nie regularnie o tej samej
              porze jak piszą w podręcznikah, tylko wtedy kiedy mi się przypomniało smile-
              głównie wieczorem przed pójściem spać (ok. 37,4 - 37,6). Piersi nie bolały- za
              to bolą teraz smile i niech bolą :--)......

Powodzenia, będzie dobrze, trzymam kciuki
              • zagubiona6661 Re: Zagubiona :( 02.03.07, 18:30
                Właśnie te cholerne bóle jak przed @ mnie dobijają. Mam nadzieję, że się udało
                nie mam zawrotów głowy ale dokładnie tak jak u Ciebie temperatura oscyluje w
                granicy 37,5 raz 37,8 a innym razem 37,2 nigdy mniej i też mierzę jak sobie
                przypomnę a nie książkowo. Dziękuję za życzenia i proszę trzymaj kciuki.smile
                • polpotworek Re: Zagubiona :( 03.03.07, 17:07
                  Test sikany mozna zrobic juz na 2 dni przed @ ale nie u kazdej kobiety
                  potwierdzi ciąze jesli nawet jest. dlatego jesli jest podejrzenie nalezy go
                  powtórzyc na nast dzien, po 48h np ale i wtedy moze byc wczesnie...najlepiej
                  zrobic go w terminie miesiaczki... ale generalnie polecam betahcg- to pomiar
                  ilosciowy gonadotropiny który wykrywa ja we krwi juz od 0, natomiast testy
                  wykrywają po 25 wiec dopiero moze wykazac gdy miesiaczka sie spoźnia.
    • zagubiona6661 Re: Zagubiona :( 05.03.07, 07:45
      Zrobiłam test ten, który można robić po 7 dniach wynik negatywny. Popłakałam
      się i czekam na następny miesiąc, brzuch boli więc już nie mam złudzeń czekam
      na 08.03 pytanie tylko dlaczego nie wyszłosad((Przepraszam, ale się podłamałam.
      • mjulka Re: Zagubiona :( 05.03.07, 08:15
        Hej,
        Nie ma co się załamywać. Może być jeszcze cały czas za wcześnie na testowanie.
        Pisałam już wcześniej, że HCG nie zaczynać rosnąć tak szybko. Poza tym
        większość testów ciążowych reaguje przy poziomie 25 jednostek (nie pamiętam
        jakich), więc te, które chwalą sie czułością po 7 dniach od zapłodnienia
        zwyczajnie się nie sprawdzają. Zrób ponownie test w dniu spodziewanej @ lub juz
        teraz krwi. Powinno coś drgnąć. I będziesz miała całkowitą jasność sytuacjismile
        Głowa do góry!
        • polpotworek Re: Zagubiona :( 05.03.07, 09:48
          Oczywiscie ze moze byc za wczesnie!!!-chyba nieliczny % kobiet uzyskuje wtedy
          pozytywne testy- dlatego nie robi sie testów tak wczesnie!!!, teraz placzesz
          niepotrzebnie a wierz mi ze nerwy nic Ci nie pomogą, trzeba zacisnac zeby.
          Teraz czekaj do @ i jak nie przyjdzie to wtedy zrob test.
          • polpotworek Re: Zagubiona :( 05.03.07, 09:53
            Kochna poza tym mowisz ze masz @ na 28. wiec przy w miare prawidlowym cyklu owu
            moglas miec kolo 23 lutego. co wiec test pokaze po 5 dniach jak jeszce zarodek
            sie mogl nie zagniezdzic a dopiero wtedy sie wytwarza gonadotropina. Mowilam
            juz ze testy wykrywają gonadotropine nie od 0 tylko powyzej 25 wiec najszybciej
            kilka dni po zagniezdzeniu. Takze Twoje testowanie bylo bezsensowne. Uspokoj
            nam sie tu, zadnej z nas nie jest lekko- rozumiemy Cię. Ale nie placz teraz bo
            nawet nie ma sensu. Ten test nie mogl nawet nic wykazac.
            Cierpilowsci i trzymamy kciukasy!!! smile))
            • turiruri Re: Zagubiona :( 05.03.07, 10:09
              Kochana,

przecież ja też pisałam, że dwa testy, które zrobiłam przed terminem planowanej
              @ wyszły negatywnie. Zrobiłam je za wcześnie i dlatego nic nie wyszło Pisałam
              też żę rozpaczałam tak jak Ty, niepotrzebnie smileMusisz poczekać i nic się nie
              denerwuj, przecieżtak na prawdę jeszcze za wcześnie żeby test wyszedł.

A jak z temperaturą?
      • zagubiona6661 Re: Zagubiona :( 05.03.07, 10:18
        Dziewczyny,

Kochane jesteście smile Aż się popłakałam jak przeczytałam Wasze posty. Dziękuję
        Wam bardzo za słowa otuchy. Płaczę oczywiście od wczoraj i jestem podłamana a
        tu takie ciepłe słowa. Serdecznie Wam dziękuję.

Czekam ale już jakoś tak bez wiary.sad((
        • gdynianka_11 Re: Zagubiona :( 05.03.07, 11:13
          Może sie jeszcze udac. Ja mialam termin miesiączki na czwartek, nie dostałam,
          bolał mnie brzuch i piersi, w sobotę zrobiłam test - wynik negatywny. Cały czas
          czułam się jak przed miesiączką, ale coś podejrzewałam. W poniedziałek znowu
          zrobiłam test, tym razem rano i pojawiła sie druga kreska. A teraz to już
          prawie 6 miesiąc ciąży. Głowa do góry i powodzenia.
        • zagubiona6661 Re: Zagubiona :( 06.03.07, 08:10
          Temperatura już ponad tydzień powyżej 37 wczoraj nawet 37,8 to mnie niepokoi.
          Plecy pobolewają. Zobaczymy jeszcze 2 dni sad((
          • turiruri Re: Zagubiona :( 06.03.07, 08:32
            Hej, poczekaj spokojnie te dwa dni smile A czy tej podwyższonej temperaturze
            towarzyszą jakieś objawy przeziębienia? Bo jeśli to nie przeziębienie, to może
            nie należy spisywać tego cyklu na straty smile Temperatura na prawdę mówi nam
            dużo, u mnie oprócz podwyższonej temp. i bóli jak przed @ nie było żadnych
            innych objawów. TRZYMAM KCIUKI!!!
            • zagubiona6661 Re: Zagubiona :( 06.03.07, 08:51
              Wczoraj odczuwałam jakieś dziwne bóle głowy i co rano ale tylko rano mam katar
              ale przechodzi koło południa, dzisiaj znowu boli głowa i jakieś dziwne zawroty
              ale krzyż też mnie boli więc nie wiem tak naprawę co myśleć nastawiam się na @
              sad ale co zrobić dam znać jak będzie sad

Dziękuję wszystkim za słowa wsparcia nawet nie wiecie jak dużo to dla mnie
              znaczy jesteście KOCHANE dziewczyny. Mam nadzieję, że Tym z Was, które też
              czekacie się uda. Trzymam kciuki sad
      • kwiatek75x Re: Zagubiona :( 06.03.07, 08:50
        ja tez z niecierpliwieniem czekam na 8.03, pozdrawiam was wszystkie
    • zagubiona6661 Re: Zagubiona :( 08.03.07, 08:07
      Kochane,

Testu nie robiłam bo przed wczoraj ponieważ nie miałam ciążowych zrobiłam
      owulacyjny i nic za to od 3 dni bolą mnie jajniki i brzuch typowo na @. Ja mam
      z nią problemy od początku, mdleję, biegunka, odwodnienie i 7 dni z życiorysu
      wyjęte jak nie zjem dziennie 19 tabletek to żyć nie mogę ewentualnie zastrzyk
      na izbie przyjęć. Więc już 2 dni biorę leki przeciwbólowe. Nie łudzę się bo
      raczej pewne że nic nie ma w moim brzuchu. Ten ból mnie w tym upewnia. Nie mam
      jeszcze @ ale to u mnie naturalne bo nigdy nie miałam regularnej pewnie
      przyjdzie wieczorem ale temperatura zmierzona rano z czystej ciekawości przed
      wstaniem z łóżka to 37,1 w pochwie.

Jak nie tym to może następnym razem Odpuszczam temat, kiedy ma być to będzie
      jakoś straciłam wiarę.sad( Może to jakaś depresja sad(

• turiruri Re: Zagubiona :( 08.03.07, 09:59
        Kochana, ale nie wszystko jeszcze stracone, przecież tempka wysoka. U mnie też
        było identycznie jak przed @, brzuch bolał już tydzień wcześniej, potwornie
        (tak jak co miesiąc), więc też spisałam cykl na straty.

Bądź dobrej myśli, babeczki z forum są z Tobą smile
        • polpotworek Re: Zagubiona :( 08.03.07, 11:39
          Kochana tylko nie bierz ibuprofenu!!! tylko leki z paracetamolem smile
          • zagubiona6661 Re: Zagubiona :( 08.03.07, 11:43
            Oj, brałam Nurofen, Ibuprom sad i Ventalgin jakoś tak to się chyba nazywasad ale
            ja skłaniam się raczej do wersji z @ więc jakoś nie przywiązywałam do tego
            wagi sad ale dzisiaj mnie nie bolisad myślę że odczekam jakieś kilka dni jeżeli
            oczywiście dzisiaj nie dostanę smile bo szkoda testów i złudnych nadziei sad

Dziękuję Wam kochane Kobitki i wszystkiego naj naj i oczywiście ślicznych
            brzuszków z okazji Naszego Dnia smile

• zagubiona6661 Re: Zagubiona :( 08.03.07, 18:36
              Dziewczyny u mnie dalej cisza, co prawda boli mnie trochę brzuch ale to tylko
              momentami i ćmi tak lekko, ale nie ma @ ani plamienia może w nocy się zacznie :
              ( trochę się boję bo mąż pojechał w delegację i jestem sama w domu nawet nie
              byłoby komu mnie do szpitala podrzucić na zastrzyk a niestety jak mi się
              opóźnia to strasznie boli i tylko zastrzyk. Mam biały śluz a @ nie sad sama nie
              wiem już co myśleć nie śmiejcie się ale testu boję się zrobić, robiłam 3 dni
              temu owulacyjny co prawda po całym dniu opijania się w pracy ale wyszła jedna
              kreska nawet nie było cienia drugiej bez tam już mowy o drugiej ciemnej więc
              nie chcę się rozczarować nastawiam się że @ mi się opóźnia ale trochę mnie to
              denerwuje bo jak później obliczyć owulację sad.

Wstrzymam się do poniedziałku z testem bo coś czuję że w weekend, jak nie jutro
              przyjdzie wredna @. Gdyby ten brzuch nie bolał sad Wiecie ja się zupełnie nie
              znam na obserwacji szyjki macicy ale jak u mnie jest ona baaaardzo nisko więc
              wnioskuję że to @ po przeczytaniu różnych artykułów na necie. AAAA i
              temperatura teraz w ciągu dnia to 37,8 nawet to coś strasznie dużo.

Jestem na skraju rozpaczy, cały dzień dzisiaj ryczę z byle powodusad(((
              • turiruri Re: Zagubiona :( 10.03.07, 14:06
                Będzie dobrze winkSpokojnie zaczekaj i zrób teścior, trsymam
                kciuuuuuuukiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!
                • polpotworek Re: Zagubiona :( 10.03.07, 19:56
                  A ktory dzis d.c?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka