Dodaj do ulubionych

dopiero maj/czerwiec staranka

22.03.07, 12:41
w tym miesiacu poronilam wczesna ciaze, musze teraz czekac 3 cykle aby moc
starac sie znowu. Najlepiej to chcialabym juz od razu, ale lekarz tak zalecil
wiec musze czekac. Jak przetrwac to czekanie??? Czy ktos jeszcze czeka do
lata??
Obserwuj wątek
    • agnrek Re: dopiero maj/czerwiec staranka 22.03.07, 12:42
      Ja czekałam 3 m-ce. Wykorzystałam ten czas na badania, jakie zlecił lekarz, na
      odpoczynek psychiczny. Zleciało bardzo szybko.
    • asiulka555 Re: dopiero maj/czerwiec staranka 22.03.07, 13:32
      mi lekarz nie zlecil zadnych badan, powiedzial ze jak drugi raz poronie to
      mozemy zaczac sie martwic i robic badania. Teraz mam sie nie stresowac (latwo
      powiedziec) i czekac do konca maja
      • aregiec Re: dopiero maj/czerwiec staranka 22.03.07, 14:08
        Czesc! Ja poroniłam 16.01 i tez mi lekarz zalecił odczekac 3 cykle. Na poczatku
        sadzilam, ze to i tak krótko, że bede potrzebowała wiecej czasu żeby dojsc do
        siebie przede wszystkim psychiczie. Teraz jestem po 2 @ (nawet nie wiem kiedy
        ten czas minal wink ), akurat w trakcie dni płodnych i nie ukrywam, że bardzo
        mnie kusi... ale jednak przeczekam ten cykl. Podobnie jak Agnrek tez
        postanowilam zrobic kilka badan, choc tak naprawde lekarz stwierdzil zebym nie
        przesadzala i co najwyzej zrobila toxo i cytomegalie przed kolejnymi
        staraniami. Ale dla wlasnego spokoju nie posłucham go wink
        Pozdrawiam!
        aneta
        • asiulka555 Re: dopiero maj/czerwiec staranka 22.03.07, 14:23
          a jakie badania robilyscie?
          • aregiec Re: dopiero maj/czerwiec staranka 22.03.07, 14:40
            Ja zrobiłam przeciwciała antykardiolipinowe 3 tygodnie po poronieniu, teraz
            chce zrobic u siebie wymaz z szyjki bakteriologiczny+mykologiczny a u M z cewki
            moczowej. Zastanawiam sie nad chlamydia z wymazu i mykoplazma i ureaplazma ale
            jeszcze ostatecznej decyzji nie podjelam smile
            Przed staraniami tak jak pisalam toxo i cytomegalie w obu klasach na pewno,
            rózyczke sprawdzilam ze bylam szczepiona
            Myslalam tez o hormonach ale lekarz powiedzial, ze skoro zaszlam w ciaze bez
            problemu (w pierwszym miesiacu staran - próbnym smile )to raczej wszystko ok
            Zaczelam sie obserwowac (wykres w sygnaturce) wiec chyba rzeczywiscie tak
            jest smile
            Acha! U mnie prawdopodobnie powodem byla opryszczka wiec jestem uprzedzona do
            wirusów.
            aneta

P.S. Na forum poronienie mozesz znalezc cala liste badan.
          • agnrek Re: dopiero maj/czerwiec staranka 22.03.07, 16:49
            Ja toxo, cytomegalię, różyczkę i progesteron (bo w dniu poronienia miałam
            bardzo niski). Do tego usg ginekologiczne i beta HCG kontrolne.
    • mijul Re: dopiero maj/czerwiec staranka 22.03.07, 15:10
      witajcie, z tym czekaniem 3 miesiące to zależy w którym tygodniu była ciąża
      poroniona. Ja na przykład miałam ciążę biochemiczną która nie dotrwała nawet do
      6 tygodnia, i mój lekarz powiedział, że gdybym nie robiła testu z moczu to w
      ogóle bym nie wiedziała że coś takiego jak ciąża biochemiczna miało miejsce i
      bym starała się normalnie w kolejnym miesiącu. nie zalecał żadnej przerwy w
      naszym przypadku. Zalecił z badań powtórzenie toxo. takie wczesne, samoistne
      poronienia to naturalna walka organizmu z wadliwymi zarodkami i gdyby nie
      zaawansowana diagonostyka to w ogóle byśmy o tym nie wiedziały. nasze mamy by
      myślały że po prostu okres im się mocno spóźnił. jeśli ktoś psychicznie
      potrzebuje odpocząć to jak najbardziej, jeśli chce się dalej starać to nie ma
      dużych przeciwskazań z tego co wiem. pozdrawiam i trzymam za nas wszystkie
      kciuki.
      • agnrek Re: dopiero maj/czerwiec staranka 22.03.07, 16:52
        Ja miałam samoistne, ale miałam też łyżeczkowanie, a po nim endometrium musi
        się odbudować, stąd te 3 m-ce.
    • patrycja_2005 Re: dopiero maj/czerwiec staranka 22.03.07, 15:21
      Witam, ja poroniłam 18 grudnia, akurat w marcu minęły 3 miesiące.
      Najtrudniejszy był dla mnie pierwszy miesiąc bardzo się chciałam zajść ponownie
      w ciąże bo czytałam że niektóre dziewczyny nie czekały. Mnie też korciło jednak
      strach wziął górę i proszę już minęły trzy miesiące i pierwsza próba starań za
      mną teraz (nie)czekam na @. Tak więc asiulka555 doskonale Cię rozumiem a czas
      szybko mija i niebawem zaczniesz starania podobnie jak ja. Życzę powodzenia.
    • aishka2307 Re: dopiero maj/czerwiec staranka 22.03.07, 16:35
      Ja czekam do lata. Dlatego że za dużo ważę i powinnam zrzucić 10kg
    • monia189 Re: dopiero maj/czerwiec staranka 24.03.07, 14:45
      Ja również na początku tego miesiąca poroniłam. Tak samo jak Ty chciałabym jak
      najszybciej znowu zajść w ciążę. Ale myślę, że te trzy miesiące przeznaczę na
      podstawowe badanka, tak jak radzą dziewczyny. Ja po ślubie musiałam odczekać
      pół roku żeby móc starać sie o dzidziusia (ze względu na tabletki jakie
      przyjmowałam), zleciało szybko i zaszłam w ciąze w pierwszym cyklu. Teraz mam
      nadzieję, że te trzy miesiace równie szybko zlecą, a czerwiec okarze się
      owocnym miesiącem smile
    • akte2 Re: dopiero maj/czerwiec staranka 24.03.07, 16:52
      Ja poroniłam dwa miesiące temu i choc właściwie juz mam zielone światło, bo
      fizycznie wszystko już wróciło do normy, to poczekam jeszcze kilka miesięcy ze
      staraniami. Niestety jak to częst bywa psychika ucierpiała o wiele bardziej niz
      ciało. Dopiero dzisiaj odważyłam sie zajrzeć na forum "W oczekiwaniu", zresztą
      okupiamto łezkami, które wciąż płyną, gdy pomyślę o moim dzieciatku. Tak więc
      mam nadzieję, że za kilka miesięcy będę już na tyle "pozbierana", że z nadzieją
      i optymizmem spojrzę w przyszłość. Czyli prawdopodobnie zaczniemy staranka w
      tym samym mniej więcej czasie asiulko. Pozdrawiam, Aha dodam, że była to moja
      pierwsza ciążą i pewnie stąd te lęki i obawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka