Dodaj do ulubionych

Od razu po tabletkach?!

23.03.07, 13:32
Czesc dziewczyny, udało Wam sie zajść w ciążę w pierwszym miesiącu po
odtawieniu tabletek? Jak to jest u Was? większe prawdopodobieństwo niż zwykle
czy mniejsze? Troche nas poniosło dokladnie w dniu kiedy miałam szczyt dni
płodnych (oczywiście po tabletkach trudno mowic o liczeniu dni plodnych ale
tak przypadało po pierwszej naturalnej miesiączce).troche sie boje ze za
wczesnie na ciaze po tabletkach (i przed slubem we wrzesniu!! smile ale nie
ukrywam ze obydwoje bysmy sie ucieszyli. Odezwijcie sie w wolnej chwili.
pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • tczyn Re: Od razu po tabletkach?! 23.03.07, 13:35
      A czy samo zapłodnienie jest w jakis sposób odczuwalne? Bacznie "obserwuje"
      siebie ale chyba nic nie czuje smile).
      • alfa156 Re: Od razu po tabletkach?! 23.03.07, 13:50
        odczuwalne nie, moze byc plamienie implementacyjne. ale jak dopiero odstawilas
        tabletki to diabli wiedza.
    • alfa156 Re: Od razu po tabletkach?! 23.03.07, 13:49
      ja zaszłam w trzecimy cyklu, odstawialm w maju, a w lipcu byłam w ciąży. wiec
      nigdy nie wiadomo. moi lekarze zawsze mowili ze nie ma problemu mozna startowac
      od razu. daj znac co i jaksmile
    • agnrek Re: Od razu po tabletkach?! 23.03.07, 14:00
      Panuje obiegowa teoria, niczym nie potwierdzona, że zachodzi się szybciej.
      Różnie bywa. Moja koleżanka zaszła już w drugim cyklu, a z kolei druga czekała
      wiele miesięcy i jeszcze się leczyła, bo miała problem z gospodarką hormonalną.
    • mama.78 Re: Od razu po tabletkach?! 23.03.07, 14:15
      Mój słodki synuś jest tego najlepszym przykładem. i według lekarza stało się to
      w pierwszym tygodniu po odstawieniu.
      • agnrek Re: Od razu po tabletkach?! 23.03.07, 14:40
        A jak to możliwe, że w pierwszym tygodniu po odstawieniu? To kiedy odstawiłąś,
        w połowie cyklu? Jeśli brałaś opakowanie do końca, to zaraz powinna się pojawić
        miesiączka (tzn. w pierwszym tygodniu po odstawieniu). Jak mogłaś zajść w ciążę
        wtedy?
        • tczyn Re: Od razu po tabletkach?! 24.03.07, 18:36
          Jeszcze nic nie wiadomo, tzn jeszcze nie sprawdzam poczekam chociaz do
          miesiaczki nastepnej. No zobaczymy, moj narzeczony sie smieje, ale tak naprawde
          to troche sie boi bo czytalismy tez ze po tabletkach szybciej ma sie blizniaki
          a moja babcia miala 2 razy blizniaki... smile a to juz byloby za duuuzo szczescia
          na raz.
          • tczyn Re: Od razu po tabletkach?! 24.03.07, 18:43
            Ja nie dokonczylam calego opakowania zostało 12 tabletek, juz mialam dosyc po
            kilku latach, teraz lepiej sie czuje a seksik mmmm... zupelnie inny i dlatego
            czesciej sie teraz kochamy. Chcialabym troche poczekac z dzidziusiem ale chyba
            nam sie nie uda smile). Bardzo lubie to forum, a instynkt macierzynski juz dawno
            sie obudzil i troche tez dzieki Wam. Pozdrawiam
            • agnrek Re: Od razu po tabletkach?! 24.03.07, 18:55
              Co Ty, jakie bliźniaki po tabletkach smile To bzdura wyssana z palca, mam wrodzinie
              profesora ginekologii, który się śmieje z takich wymysłów. Bliźniaki to sprawa
              genetyczna albo też zdarzają się przy in vitro czy leczeniu, ale nie po
              antykoncepcji hormonalnej smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka