kasia0602 09.04.07, 13:50 Czy jest jeszcze ktoś gruby na tym forum? W co się ubieracie, bo na allegro wszystkie ciążowe ubrania mają rozmiar 36-38? Ja potrzebuję 46, a takiego nie ma. A jak jest, to do niczego niepodobne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga1506 Re: 80 kg na początku ciąży 09.04.07, 14:11 Jestem jestem!!! Na początku było 80kg a teraz skonczył sie 16 tc i jest już 86kg. Wcale się tym nie przejmuję a ubrania???? Mieszcze sie jeszcze w te z przed ciaży, chociaz kupiłam juz spodnie ciażowe xl i bluzkę. Nie zamierzam jednak szaleć bo niestety ciuch ciążowe są makabrycznie drogie. W H&M jest dosć duży wybór np.spodnie mają super (duzy wybór rozmiarów), bluzki nie podobają mi się. Bardzo sie cieszę ze nie jestem jedyną "puszysta" a nie grubą osobą na forum. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
musia79 Re: 80 kg na początku ciąży 09.04.07, 14:57 to jest już nas trzy 78 przed ciążą - teraz 24 t.c. i 84 na liczniku...również postanowiłam że nie bedę się przejmować..na szczęście tym razem moje "zachciewanki" ciążowe ograniczyły się do owoców a na widok słodyczy mnie mdli..w poprzedniej ciąży było odwrotnie ) Co do ubrań to niestety jest ot przykra prawda...ja do niedawna też nosiłam swoje "zwykłe" ciuchy, ale ostatnio mój brzuch zaczął mocno rosnąć i musiałam się rozejrzeć za czymś typowo ciążowym.W normalnym sklepie z odzieżą ciążową nawet rozmiar XXL to max. 44...jest to dołujące.Ja korzystam z allegro lub sklepów z odzieżą używaną, można tam czasem dostać angielską odzież ciążową dla Puszystych i jeszcze H&M..ubranka wizualnie niezbyt ciekawe, ale przynajmniej są rozmiary Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapfk Re: 80 kg na początku ciąży 09.04.07, 16:07 Uwaga, przebijam Was wszystkie ponad setka, od pocątku. Ubrania - niestety sprowadzam sobie (usa) albo szyję sama. CO rpawda do teraz 23 tc wciaż jeszcze chodzę w bluzkach sprzed ciąży, spodnie po zakupie na allegro pasów ciążowych w rozmiarze XL - w kilku kolorkach - idealnie mam dopasowane. Nie jest tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
mmalicka21 Re: 80 kg na początku ciąży 09.04.07, 17:29 ja na poczatku ciazy ważyłam 80 kg 100 kg prawie jak szłam rodzic tyle że ja taka gruba nie byłam bo ja wysoka nosiłam ubrania ciażowe w rozmiarze 42 i były git jak potrzebujesz 46 to wex idż do ciuchbudy i tam wyciagniesz cacka jak nie idz do krawcowej i niech ci uszyje materiału kup kawałek na 3 bluzki powiedzmy zapłacisz jakieś 80 zł za uszycie każdej z 50, 60 zł za 250 zł bedziesz miała 3 fajne bluzki: ) wyjdzie ci taniej niż w sklepie z ciuchami ciażowymi bo tak na marginesie , nie wiem czemu ciuchy ciazowe tyle kosztuja zdzierstwo kupiłam raz bluzke w 9fashion i zapłaciłam 100 zł poitem poszłam do New Yorkera- praktycznie taka sama była w cenie 39,90 więc potem łaziłam juz tylko po zwykłych sklepach i szukałam rozszerzonych bluzek znalazłam cała masę 3 razy taniej Odpowiedz Link Zgłoś
jaggazz Re: 80 kg na początku ciąży 09.04.07, 17:55 Hej. Kolejna Ja na początku około setki, w 8 miesiącu 109 :, a na koniec 114 (ale to obrzęki). Urodziłam i po niecałych dwóch tygodniach wchodzę w ciuchy sprzed ciąży a nawet mam zapas. Mały czerpał z rezerw A w ciąży chodziłam w dwóch parach spodni, sztruksy i dzinsy z gumą regulowaną z tyłu, swetrach dobrych zawsze, kupiłam dwie fajne bluzki w małym sklepiku (zaskoczenie) no i udziałam dwa sweterki ciążowe, piękne. Tylko w domku w dresikach Życzę zdrowych maluszków i szczęśliwych ciąż. Odpowiedz Link Zgłoś
eli14 Re: 80 kg na początku ciąży 09.04.07, 18:07 hej, tez mam podobny problem a mianowicie waga - chociaz jak na razie nie mam dzieci - dopiero zaczynamy starania... ktos mi kiedys powiedzial ze jak sie ma taka nadwage to jest bardzo duzy problem z zjasciem w ciaze... mozecie mi napisac jak było z wami??? Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: 80 kg na początku ciąży 09.04.07, 18:28 eli14 napisała: > ktos mi kiedys powiedzial ze jak sie ma taka nadwage to jest bardzo duzy proble > m > z zjasciem w ciaze... mozecie mi napisac jak było z wami??? Ostatnia rzecz na świecie, z którą mam problem, to zachodzenie w ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
musia79 Re: 80 kg na początku ciąży 09.04.07, 22:22 Ja leczę hormonalnie się od 7 lat..zawsze byłam szczupła ale gdy zaczęły się problemy z miesiączkami i brałam różne tablety zaczęłam tyć..w pierwszą ciąże zaszłam po roku leczenia, w drugą .. po 6 latach, planowaliśmy że pomiędzy rodzeństwem nie będzie większej różnicy niż rok ale się nie udało.Jeden lekarz (ginekolog-endokrynolog) tłumaczył że nadwaga utrudnia leczenie i zajście w ciążę...drugi twierdził że nie ma dużego związku - ciągle miałam złe wyniki - ale to było skutkiem choroby a nie nadwagi..a nadwaga skutkiem leczenia..i tak błędne koło ( Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk77 Re: 80 kg na początku ciąży 11.04.07, 13:17 Ja zawsze byłam puszysta i nie miałam żądnych problemów z zajściem w ciążę. W pierwszą zaszłam za pierwszym razem przy 83kg, a teraz po 3 miesiącach prób ale to tylko dlatego, że aż tak mocno się nie staraliśmy )) i już przy 93kg - bo po pierwszej ciąży jakoś mi przybyło Jeżeli chodzi o ubrania to też kupuję sobie tuniki w zwykłych sklepach bo te ciążowe niektóre są paskudne, a i z rozmiarem 46 nie da się za bardzo poszaleć, ale polecam Kaph All ostatnio było dużo różnych rozszerzanych bluzeczek i wybór rozmiarów jest spory. pozdrawiam Kama Odpowiedz Link Zgłoś
moniamm Re: 80 kg na początku ciąży 09.04.07, 18:25 hej nie przejmuj sie ja tez do chudych nie naleze. co prawda mieszkam w usa i dzieki czemu wcale nie czuje sie gruba. zaczynalam ciaze wazac ok 85kg ( mniej wiecej w przeliczeniuz funtow)teraz mam jakies ok 7 kg na plusie a mieszcze sie w swoje biodrowki przedciazowe - wszystko poszlo mi w brzuch. nie zanosi sie na jakies nagle skoki wagowe bo to juz 34tc wiec zostalo niewiele czasu do konca. niby wybor ubran ciazowych jest tu duzy ale jakos nie moge sobie nic znalezc. mam jedynie 2 pary spodni sztruksowych kupionych na przecenie i jedna bluzke. ostatnio dokupilam 2 pary spodni dresowych dla ciezarowek.mam termin na koniec maja, wiec w chicago bedzie juz dosyc cieplo. z tej okazji zaopatrzylam sie o 2 pary normalnych spodni dresowych 3/4 i chyba wiecej nic nie bede kupowac. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapfk Re: 80 kg na początku ciąży 09.04.07, 18:33 moniam ja kupuję w motherhood. Zwykle na sale'ach. kumpel mi przesyła polamerem i jest git A faktycznie swetetki to chyba zawsze będą ok. Mam 3 i wszystkie 3 mają lekkie luzy jeszcze. spodnie -4 pary. Planuję też sama rozptuć przód w takic hw gumę i wstawić kolorowy pas ciążowy i też bedzie ok. ))) p.s co do tej wagi to tez mnie ostrzegano. Fakt miałam problem z zajściem w tę ciąże, ale jak odpuściłam na całego to sie zrobiło samo. Odpowiedz Link Zgłoś
eli14 Re: 80 kg na początku ciąży 09.04.07, 18:45 kasiapfk a jak długo w sumie sie starałas??? ja dopiero pierwszy nieudany cykl w sumie nie wiem czy dobrze te dni plodne wyliczyłam. Strasznie jestem niecierpliwa i chcialabym jak najszybciej zajsc - pewnie jak kazda starajaca sie ... Odpowiedz Link Zgłoś
moniamm Re: 80 kg na początku ciąży 09.04.07, 21:07 z mojego doswiadczenia - lepiej nie planowac ))) u mnie byla niespodziewanka, co prawda odgrazalam sie, ze 28 lat i dziecko bedzie, ale to mialo sie na straszeniu skonczyc. jak widac dziecko zadecydowalo za nas. i chyba w sumie lepiej, bo ciezkobyloby mmi sie zdecydowac jednak na dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapfk Re: 80 kg na początku ciąży 10.04.07, 08:01 eli, ja to weteranka jestem! w pierwszą ciążę (ok 90kg) zaszłam w 3 cyklu starań -bez żadnych lekarzy, pomocy itp. Pełna natura ))))), ale w kolejną-po monitoringu po 4 latach - poronienie, w obecną az po 9 LATACH od pierwszej (przypadkowo, wtedy, gdy już o dzieciach nie myślałam) i tak to. a za sobą mam każde dostępne na świecie leczenie.Lekko nie było - u nas dodatkowo trochę czynnik męski był. Odpowiedz Link Zgłoś
moniamm Re: 80 kg na początku ciąży 09.04.07, 21:11 kasia - czasem mozna fajne rzeczy na przecenie w KOHL'S-IE kupic. mi udalo sie z tymi sztruksami, bo 2 pary zaplacilam jak za jedna czyli 28$. Odpowiedz Link Zgłoś
ewbert Re: 80 kg na początku ciąży 09.04.07, 21:38 Czesc ja na [oczątku ciąży 90 kg. Teraz 104 - termin na lipiec. Czekamy na bliźniaki, wierzcie mi na słowo brzuch mam spory...hi hi A spodnie kupiłam w Warszawie, w małym sklepie. maja tez sklep internrtowy. Jak znajdę adres to wkleje link. A o maluchy straliśmy sie 4 m-ce. Bez testów, jajeczkownia i kalendarzyka i prosze podwójnie. Pozdraiam wszystkie, miło że powstało takie forum Odpowiedz Link Zgłoś
moniamm Re: 80 kg na początku ciąży 09.04.07, 21:49 pogratulowac twoj pilkarz 2 bramki na raz strzelil ) Odpowiedz Link Zgłoś
ewbert Re: 80 kg na początku ciąży 09.04.07, 22:01 mam ten link www.supermama.pl/ kupiłam tam spodnie w kant z dwoma suwakami które w maire rośnięcia rozsuwasz... i sztruksy wysokie pod sam biust (bawełniana gumka z regulacją), super wygodne i cały nawet największy brzuszek zakrywają. I dwie bluzki takie "wyjściowe" Bardzo miła obsługa w sklepie na Solcu (jesli jesteście z Wa-wy) Polecam. A kiedy wy macie teminy porodów?? Wybrałyście już szpitale?? Odpowiedz Link Zgłoś
musia79 Re: 80 kg na początku ciąży 09.04.07, 22:24 Ja 26 lipiec...szpitala nie wybierałam bo nie ma wyboru ) w moim mieście jest jeden... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapfk Re: 80 kg na początku ciąży 10.04.07, 08:04 moniam za podaj linka do KOHL-sa (jesli jest websitowy), przyznam,że nie znam. Fajne są jewszcze niektóre ciuszki w LaneBryant.com Tylko ja ostantio byłam w usa-to oczywiscie o ciąży nie miałąm pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
moniamm Re: 80 kg na początku ciąży 10.04.07, 15:00 a prosze bardzo ) www.kohls.com/main/category.jsp?FOLDER%3C%3Efolder_id=3894331&bmUID=1176209925055 Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: 80 kg na początku ciąży 10.04.07, 00:52 Na poczatku ciazy wazylam 80kg, tak jak ty, tez rozmiar 46. Kilka godzin przed porodem wazylam 78,5kg Tydzien po porodzie ubrania sprzed ciazy lecialy mi z tylka, po miesiacu wchodzilam w 42! Tyle, ze w sumie to zadne pocieszenie, bo mimo intensywnego karmienia piersia i nieobzerania sie w ciagu pol roku wrocilam dokladnie do wagi wyjsciowej Mieszkam w Holandii, tu mamy takie fajne sklepy jak Miss Etam i Promiss Kilka rzeczy mialam tez z jakiegos innego sklpu, gdzie akurat likwidowano kolekcje ciazowa. Kupilam raz koszulke ciazowa, wywalilam troche forsy i zla bylam, bo byla to w sumie normalna koszulka elastyczna, tylko dluga. Potem bylam madrzejsza... W domu (ostatnie 3 miesiace tylko w domu) nosilam zwykle sportowe portki, talkie szerokie dosc elastyczne getry, do tego koszulka typu bawelna z czyms rozciagliwym, i jakis luzny sweter czy bluza polarowa. Ubrania ciazowe nosilam tlyko na "wieksze"wyjscia. Kupilam kilka fajnych nie-ciazowych elastycznych bluzeczek i sprawowaly sie swietnie, nie tylko w ciazy, ale dlugo potem tez. To jest naprawde fajna baza, jakies spodnie i troche takich bluzeczek, do tego np tunika czy bolerko wiazane pod biustem (niekoniecznie ciazowe), ewentualnie np dluzszy zapinany sweter alb z dzielonym zamkiem i rozpiety od dolu. Mozna fajnie wygladac w ciazy nie wydajac majatku na ciuchy uzywane raptem kilka miesiecy. Widzialam gdzies zdjecie dziewczyny i jej ulubionyh jeansow. Uszyla do nich polokragly kawalek materialu, na prostej krawedzi na jednym koncu guzik, potem co kawalek dziurka. Za pomoca takiego wynalazku przechodzila cala ciaze w ulubionych nieciazowych spodniach, bo ten kawalek materialu wkladala do spodni jak sie przestaly dopinac, guzik z materialu do dziurki w spodniach a z drugiej strony guzik do spodni w kolejne dziurki materialu Sposob prosty, tani i skuteczny)) Jak na allegro nie mozesz nic znalezc, to moze sprobuj na e-bay? Jezeli za fajne ciuchy jestes w stanie troche wydac. Odpowiedz Link Zgłoś
marian_malek 150 kg 10.04.07, 04:42 na 100% dobije do 150 kg na koniec ciazy.... kto mowi ze wiecej? po ciazy zostanie ci 60 kg na plusiku...hahah wsuwaj dalej po 2 paczki ciastek na sniadanie i popijaj shejkiem Odpowiedz Link Zgłoś
ooluchna Do marian_malek 10.04.07, 09:12 Żałosne!!!!!!!!!nie ma co tego nawet komentować.Wstyd że są jeszcze takie osoby jak ty!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapfk Re: Do marian_malek 10.04.07, 14:02 ooluchna luuuuuuz. Ja mam prawidłowe poczucie własnej wartości. Takie nieszczęśliwe złośliwości mnie nie ruszają. Jestem szczęsliwie w tym samym związku od ponad 15 lat, trochę przeżyłam i jestem w stanie wyobrazić sobie, że są ludzie, którzy aby lepiej się poczuć MUSZĄ porównywać siebie z innymi i prawić niegrzeczne komentarze ))) Pozdrawiam wszystkie zaokrąglone i szczęśliwe. Nieszczęśliwym daję przykład: można czuć się wspaniale ze swoimi kilogramami. Pod warunkiem,ze nie ocenia się własnej wartości przez ich pryzmat. ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_kot Re: 80 kg na początku ciąży 10.04.07, 09:52 Ja przed ciążą ważyłam 98. Przed porodem 109, ale ciuchy nosiłam normalne, tylko o rozmiar większe - w 9 miesiącu kupiłam ciążowy dresik. Mały urodził się 5 tygodni temu, karmię piersią, chodzimy na spacerki i ważę już 89. Odpowiedz Link Zgłoś
andzia84 Re: 80 kg na początku ciąży 10.04.07, 10:07 przed ciążą 80 kg, teraz w 26 tc 84 kg czyli nie jest źle, mieszcze się w L z H&M i głównie tam się teraz ubieram. Mam nadzieję że 90 kg uda się nie przekroczy ć Odpowiedz Link Zgłoś
nat10 Re: 80 kg na początku ciąży 10.04.07, 10:38 ja też jeszcze raz polecam h&m.Rozmiar L jest duzy.a XL ogromny,znajdziesz tam coś,pod warunkiem,że masz dostęp do h&m.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aniahrrr Re: 80 kg na początku ciąży 11.04.07, 13:31 a ja polecam ciuchlandy. nie zaliczam się co prawda do Waszego grona, ale wielokrotnie widziałam w nich prześliczne tuniki lub bluzki, które można nosić jako ciążowe, dokładnie w waszych rozmiarach. Piękne, niezniszczone, dobrych firm angielskich-warunek: dobry ciuchland. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
azulek Re: 80 kg na początku ciąży 11.04.07, 13:31 Ja pierwszą ciąże zaczynałam z wagą 80 kg, a na koniec dobiłam do 93 kg. Drugą ciąże zaczęłam z dorobkiem 71 kg, teraz w 16 t.c. ważę już 75 kg. A więc przybrałam 4 kg. Nie wiem, czy to dużo czy mało. Mam nadzieję, że na koniec tej ciąży nie przekroczę 85-86 kg, a potem szybko zrzucę nadwyżkę. Nie chodzi o kompleksy, po prostu tamte kilogramy bardzo wpłynęły na przebieg ciąży i zafundowały mi parę komplikacji. Pamiętam jaka ciężka czułam się pod koniec pierwszej ciąży, jak musiałam się nasapać, żeby wejść na moje 2 piętro. Jakie kłopoty miałam podczas porodu. Już teraz odczuwam różnicę, chociaż i tak zauważyłam, że zaczynam się co raz szybciej męczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
joanb333 Re: 80 kg na początku ciąży 11.04.07, 19:30 Ja przed pierwsza ciążą ważyłam 68 kg. Przytyłam do 80 i teraz wazę 75 kg. Planujemy drugie dziecko, więc niedługo znowu się zacznie. W pierwszej ciąży z ciuchami nie miałam problemów. W moim mieście jest taki sklep i szłam i dokupowałam większe rozmiary bez problemu a to raczej malutkie miasto (do 50tys.)Zawsze można gdzieś podjechać, gdzie jest większy wybór. Na pewno nie jesteś sama. Pozdrawiam i życzę powodzenia Joasia Odpowiedz Link Zgłoś
marian_malek nie ma zlego co by na dobre nie wyszlo....... 11.04.07, 23:46 po porodzie 100 kg na wagdze bedziecie mialy... ale za to nie musicie martwic sie o antykoncepcje.... zaden facet drugiego wam zrobic nie bedzie chcial...hehheheh Odpowiedz Link Zgłoś
pkaneta Re: nie ma zlego co by na dobre nie wyszlo....... 12.04.07, 18:49 Jeśli tak bardzo się nudzisz to zacznij udzielać się na forum dla podobnych Tobie płytkich facetów. Jest mi za Ciebie wstyd- potem kobiety facetów oceniają przez pryzmat takich żałośniaków jak TY - a jak widać na poniższym forum - prawdziwych mężczyzn jeszcze przynajmniej kilku pozostało. Nie każdemu smakują winogrona- niektórzy wolą jabłka - jeśli wogóle ogarniasz o co mi chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
pkaneta Dołączam do Was ;) 12.04.07, 18:51 Na liczniku lekko ponad 80 kg - wynik ponad rocznego leczenia hormonalnego - obecnie staramy się o drugie dziciątko. Odpowiedz Link Zgłoś
marian_malek Re: Dołączam do Was ;) 12.04.07, 22:27 pkaneta napisała: > Na liczniku lekko ponad 80 kg - do lata spokojnie setke przejdziesz... Odpowiedz Link Zgłoś
musia79 Re: Dołączam do Was ;) 12.04.07, 23:24 marian_malek napisała: "> do lata spokojnie setke przejdziesz... " Dokładnie tak ! - Ona przejdzie SPOKOJNIE - uśmiechnięta i zadowolona z życia... a Ty, nie wiem czemu i po co tak tu jadem tryskasz - idź już stąd nieszczęśniku - nic nie zdziałasz, nie nabawimy się przez Ciebie wyrzutów sumienia ) Odpowiedz Link Zgłoś
konstancja29 Re: nie ma zlego co by na dobre nie wyszlo....... 18.04.07, 17:17 Oj, kurcze, co za frustrat Dziewczyny, jak myślicie, czy fajnemu, spełnionemu facetowi chciałoby się przesiadywać na forach dla kobiet i pisać głupawe komentarze? Musisz być żałosnym, nieatrakcyjnym frajerem z mikroskopijnym przyrodzeniem, który nie zasmakował kobiety a bardzo tego pragnie O seks kobiet na tym forum to sie akurat nie martw, karykaturo faceta. I przestań onanizować się przed ekranem czytając własne wypociny. I nie próbuj odpowiadac, polemizuje tylko z prawdziwymi mężczyznami. Odpowiedz Link Zgłoś
pkaneta Re: nie ma zlego co by na dobre nie wyszlo....... 18.04.07, 17:34 Konstancja - jesteś świetna ) Odpowiedz Link Zgłoś
pkaneta Re: tu macie 13.04.07, 08:01 Takich żałośniaków poprostu trzeba ignorować. Padną z braku żeru. Odpowiedz Link Zgłoś
gawliki Re: tu macie 16.04.07, 10:32 przestancie zaczelysmy o wadze-po co zlosliwosci?????????? pochwale sie: ( 1 ciaza 68kg porod 84,spadlo zaraz po pporodzie do 70 wszystko ok!!!!!potem zaaplikowalam sobie 2razy zastrzyk depo provera i ..dobilammasakra,i tak sie bujam 80tka niby mam 180cm wzrostu,ale to bol bo najfajniejsze ciuchy nie dla mnie,wysokimi butami tez sie optycznie nie wyszczuple,,,,i teraz sie staram..boje sie ze kolo100 bede rodzic.. ale z kolei moje kolezanki co mialy nadwage to raczej malo przybieraly...licze na topozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś