Dodaj do ulubionych

Zaczynam Starania `79

12.04.07, 09:49
Mam już jedno dzieciątko i podjęłam decyzję że czas na drugiewink) Jesszcze nie
wiem co na to NATURA ale wierzę że nie będzie problemów. Mam OGROMNE lęki jak
to będzie "w czasie" i "po", bo tyle przeciwności... Ale dam rade!!!!Malutki
ma skończone 2 latka i baaardzo potrzebuje kontaktu z innymi dziećmi a ja już
tęsknię za tym którego jeszcze nie ma... Jest ktoś ze mną?
Obserwuj wątek
    • izetta Re: Zaczynam Starania `79 12.04.07, 10:53
      hej! ja mogę się dopisać. w domu też mam juz synka 3,5 latka, poniewaz w
      zeszłym miesiącu nam nie wyszło to teraz zaczynamy od nowa. 3mam kciuki by sie
      tobie udało. pozdrawiam Iza
    • misia778 Re: Zaczynam Starania `79 12.04.07, 15:07
      To i ja się dopisuję. Jestem tu nowa, ale ostatnio często czytam to forum, więc
      postanowiłam coś napisać. Moja córcia skończyła 2 latka w styczniu i też myślę
      o rodzeństwie dla niej. Co prawda niedawno poroniłam i dopiero teraz mam
      zielone światełko do starań więc zaczynam starania i bardzo się cieszę,że nie
      jestem sama.
    • atina11 Re: Zaczynam Starania `79 12.04.07, 19:30
      Cześ Kobietki!!! Cieszę sie że się przyłączacie, Czy też macie takie lęki co i
      ja?
      • tufinka Re: Zaczynam Starania `79 12.04.07, 19:50
        To i ja sie przylacze do tego watku. Mam synka, ktory w styczniu skonczyl 2
        latka, no i tez zdecydowalismy sie na rodzenstwosmile Chcielismy zaczac starania
        od kolejnego cyklu - zaczelam brac juz folik. Ale nie wiem czy natura nie
        splatala mi figla.... Otoz czekam na @, dzis juz 42 dzien cyklu i nic...
        Robilam co prawda test 2 dni temu, ale wyszedl negatywny. Z tym, ze moje cykle
        bywaly baaardzo rozne, wiec do konca mu nie ufam. I tak sie zastanawiam ile dni
        po zaplodnieniu powinien mi wyjsc taki test? Zdaje mi sie ze po okolo 14, ale
        nie jestem pewnauncertain Bo to, ze powinnam sprawdzac po terminie planowanej
        miesiaczki to wiem, tylko, ze ja nie wiem kiedy dokladnie powinna przyjsc. Moze
        ktoras z was mi podpowie? Jesli @ sie nie pojawi do weekendu to znowu bede
        testowala. Dodam ze ostatnio cykle okolo 31-35 dniowe mialam. Siedze jak na
        szpilkach!
      • misia778 Re: Zaczynam Starania `79 12.04.07, 23:32
        Cześć! Wiesz jak okazało się że jestem po raz drugi w ciąży oczywiście
        planowanej, bałam się że sobie nie poradzę i zaczęłam żałować że nie poczekałam
        kilka miesięcy i niestety poroniłam. Teraz wiem z perspektywy czasu nie było by
        łatwo bo moja córcia przechodzi bunt dwulatka a tu drugie miałoby się urodzić.
        Napewno było by ciężko ale warto się poświęcić. Teraz już nie mam żadnych obaw
        wszystko da się zorganizować tym bardziej że różnica wieku nie będzie już taka
        mała. Tylko boję się czy sytuacja się nie powtórzy i ile czasu zajmie mi
        staranie?
    • kasiadamianka Re: Zaczynam Starania `79 12.04.07, 19:59
      Hej dziewczyny

Ja również niedługo zaczynam starania. Mam juz synka, który w maju skończy 6
      lat smile W tym cyklu już było małe staranko, ale chyba nic z tego, chociaż
      jeszcze 4 dni czekam na @ - jak nie wyszło, to odczekam 2 miesiące i do roboty!
      Folik biorę już drugi miesiąc - gin zalecił 3 miesiące przed ciążą. Zrobiłam
      morfologię i analizę moczu - zlecone przez lekarza, zamierzam jeszcze zrobić
      badania na toxo i cytomegalię.

Pozdrawiam wszystkie współstaraczki i życzę powodzenia smile
    • atina11 Re: Zaczynam Starania `79 13.04.07, 08:33
      Głowa do góry , na pewno się uda szybciutko..Ale takie obawy ma chyba każda z
      nas,, też się boję poronienia, chorób...A mój mały jest bardzo do
      mnie "przywiązany", tylko ja go usypiam i wogóle to taka papużka nierozłączka.
      Nie wiem jak przyjmie rodzeństwo, a jeśli nie daj Boże przyjdzie mi poleżeć w
      szpitalu to co z NIM?
      • misia778 Re: Hej atina11 13.04.07, 10:12
        Hej! Moja córcia też wszystko chce robić z mamą i jest bardzo żywym dzieciem,
        nie potrafi na dłuższą chwilę się czymś zająć, a w dodatku przestała mi spać w
        dzień. Mąż jest weekendowym tatą, jedynie na babcię mogę liczyć. Pierwszą ciążę
        zniosłam średnio, wymioty a potem zgaga, jeden pobyt w szpitalu jednak miałam
        czas na odpoczynek. Teraz nie bardzo będę mogła się położyć kiedy żle się
        poczuję. Podejrzewam,że mała będzie zazdrosna o rodzeństwo, gdyż nie poświęcę
        jej już tyle czasu a może dzięki temu będzie bardziej samodzielna. wiem jedno
        że gdy będę w ciąży napewno od samego początku będę dużo rozmiawała z córcią o
        rodzeństwie, aby ją przygotować do roli siostrzyczki.
        A tak na marginesie to chciałbym teraz dla niej braciszka!
        Właśnie od tego cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę, spr. śluz i robić testy
        owulacyjne. No i całkiem zgłupiałam.

• potworeczka Re: Hej atina11 14.04.07, 19:48
          Heja Dziewczynysmile
          Ja mam za sobą 2 cykle staran...teraz wlasnie @ mnie dogonilawink
          Ale lacze sie z Wamiwink i trzymam za nas kciuki.
          Ps. Przyznac musze, ze dopiero teraz odkrywam jak bardzo jestem niecierpliwa.
          Ciekawe ile srednio sie czeka? Czytalam, ze zdrowa kobieta ma 40% szansy na
          zajscie w kazdym cylku staran. Obym byla ta zdrowąwink
          Pozdrawiam
    • atina11 Re: Zaczynam Starania `79 15.04.07, 11:06
      Przy pierwszej ciąży udało mi się za 1 "podejściem", teraz zobaczymy jak
      będzie...W sobotęzrobiłam badania : morfologia, OB, HBs i różyyczka. Wyniki mam
      we wtorek. Jeszcze chyba trzeba zrobić cytomegalię i toksoplazmoze..I mam
      nadzieję,że to wszystko.
    • akte2 Re: Zaczynam Starania `79 15.04.07, 15:46
      Hej, to i ja się nieśmiało dopisuję. 3 miesiące temu poroniłam pierwszą ciążę i
      chyba chcę rozpocząć starania. Oczywiście bardzo sie boję jak to będzie i czy 3
      miesiące na dojście do siebie to nie za mało?Co sądzicie?Jak każda z Was bardzo
      chcę być mamą i bardzo zazdroszę tym, które mogą już pochwalić się
      szkrabami.Pozdrawiam i trzymam kciuki za Wasze starania (swoje zreszta teżsmile ).
      • misia778 Re: Zaczynam Starania `79 15.04.07, 23:35
        Witaj akte2 Jestem w podobnej sytauacji odczekałam już 3 miesiące po poronieniu
        i zamierzam zacząć starania. Uważam, że nie ma reguły niektóre kobiety wcale
        nie czekają, zachodzą w ciąże i rodzą zdrowe dzieci inne czekają i znowu
        poronienie. Jeżeli chcesz zacząć starania to próbuj, przecież nie zawsze
        zachodzi się w ciąże za pierwszym razem. Najważniejsze to pozytywne
        nastawienie, że będzie dobrze czego Ci życzę.
        • gawliki Re: Zaczynam Starania `79 16.04.07, 10:24
          witajcie,ja tez wlasnie zaczynam starania o druga dzidzie,mam Laure 3latka i
          dopiero sie zdecydowalam...choc zaluje moglam to zrobic kolo roku temu,ona tak
          bardzo lgnie do dzieci....mam nadfzieje ze szybko sie uda
          :0
        • akte2 Re: Zaczynam Starania `79 16.04.07, 17:36
          Misia778, jescze tydzień temu byłam w kompletnej rozsypce emocjonalenej. Całe
          święta przeryczałam, czułam rozgoryczenie do całego świata i Tego tam Na górze
          też, a później przyszłą @ i już wiedziałam - chcę być mamą!!Choć mam obawy, ale
          tak jak mówisz przecież zajście w ciążę nie musi udać się od razu. Mam wizytę u
          gina w tym tygodniu, zobaczę co on powie. Będę u niego pierwszy raz, bo mój
          dotychczasowy nie sprawdził się,a ja straciłam do niego zupełnie zaufanie.
          Kiedy rozpoczynasz starania??Pozdrawiam.
          • misia778 Re: Cześć akte2!!! 17.04.07, 23:18
            Witaj! Dzisiaj byłam u swojego ginekologa bo wczoraj przeżyłam lekki wstrząs
            jak się okazało połowa cyklu i nagle niesamowity ból jajnika i krwawienie,
            lekarz podejrzewał poronienie jednak usg ciążę wykluczyło, i z usg jest niby
            wszystko w porządku. Teraz wizytę mam pod koniec miesiąca i zobaczę czy będę
            mogła rozpocząć starania w maju. Mam nadzieję że to tylko jakieś zaburzenie
            miesiączkowe, nie mające wpływu na starania. Mój gin. twierdzi że równe 3
            miesiące po łyżeczkowaniu i jeżeli kobieta czuje się na siłach to może
            próbować. Napisz jak po wizycie u nowego ginekologa, jakie zalecenia i kiedy
            staranka. Pozdrowienia!
            • akte2 Re: Cześć akte2!!! 18.04.07, 18:21
              Witaj, wizyta niestety przesunie mi się na najbliższy poniedziałek. Dam znać
              oczywiście co i jak. Co do starań...mój Mąż uznał, że histeryczka jestem i
              wziął sprawy w swoje ręce, a dziś mój 10dc, a owulacja zwykle koło 12,
              więc...Pozdrawiam i melduj na bieżąco co u Ciebie.
              • misia778 Re: Cześć akte2!!! 19.04.07, 00:22
                Cześć! Więc nie masz co czekać tylko działaj. Mam nadzieję, że na efekty nie
                będziesz musiała długo czekać. A jak szybko udało Ci się zajść w ciąze za
                pierwszym razem. Ja zakładałam 3 cykle, że musi się udać. Pierwsza ciąża w
                pierwszym cyklu, druga w drugim cyklu a trzecia...zobaczymy? Mam wizytę u gina.
                w następny piątek.
                W którym tygodniu poroniłaś i jakie miałaś poronienie.
                Pozdrawiam Trzymam kciuki za owocne staranka!
                • akte2 Re: Cześć akte2!!! 19.04.07, 19:53
                  Misiu, mnie się udało za 3 razem, choc pierwsze dwa miesiące to było często i
                  gęsto:mój M. przeżywał zachwyt przytulankiem bez ograniczeń. Poroniłam w 7
                  tygodniu, samoistnie, ale kilka dni później mnie wyczyścili
                  (łyżeczkowanie).Pozdrawiam
                  • misia778 Re: Do akte2!!!! 29.04.07, 20:42
                    Cześć akte2. Długo nie pisałam bo niestety byłam w szpitalu. Miałam pecha ciąża
                    pozamaciczna, laparoskopia, teraz dochodzę do siebie i czeka mnie trochę badań,
                    wizyt u lekarza i czasu na ponowne staranka. Tobie życzę powodzenia w
                    starankach i trzymam kciuki oby się udało! nieważne za którym razem aby
                    szczęśliwie!!!!!Pozdrawiam.
    • mercy2 Re: Zaczynam Starania `79 16.04.07, 10:45
      Witam, ja mam 3 letniego synka i jak skończy mi się @ to zabieram się do
      pracy wink Trzymam kciuki za wszystkie strające się dziewczyny ! Powodzienia smile
    • igulinda Re: Zaczynam Starania `79 17.04.07, 12:31
      dołączam się do starań, mam już 20miesięcznego Szkraba, najwyższy czas na
      następnego, niedługo @, i zaczniemy 1 cykl starań.Zobaczymy jak szybko się udasmile
      powodzenia wszystkim!
    • anusin79 Re: Zaczynam Starania `79 18.04.07, 10:27
      hej,
      do tej pory tylko czytałam, ale postanowiłam się przyłączyć aktywnie smile
      Staramy się z mężęm już 2 cykle. Teraz @, ale w długi weekend jedziemy nad
      morze i akurat wypada mi owu.... mam nadzieję, że starania będą owocne. To
      bedzie nasze pierwsze dziecko.
      • potworeczka Re: Zaczynam Starania `79 18.04.07, 10:35
        Anusinkusmile
        Zupelnie jak jawinkTez za nami 2 cykle staranwink
        Teraz mam miesiaczke dzisiaj 4dcwink
        I tez OWU wypadnie mi w majowke i tez wyjezdzamy wink
        Jeszcze mi powiedz ze urodzilas sie w lipcuwink
        Pozdrowionka dla Starajacych siesmile
        • anusin79 Re: Zaczynam Starania `79 18.04.07, 10:38
          Nie, ale bliziutko, bo w sierpniusmile)) Mam nadzieję, że niedługo spotkamy się
          na "styczniówkach" smile
          Pozdrawiam,
          aha, i teraz też mam 4 dc smile
          • potworeczka Re: Zaczynam Starania `79 18.04.07, 10:42
            hehewinkjak Ci powiem ze jestem wczesniakiem i mialam sie urodzic 08.08wink
            • anusin79 Re: Zaczynam Starania `79 18.04.07, 12:01
              No nieźle wink
              Fajnie, że jest tu ktoś kto stara się o pierwszego malucha. Po przeczytaniu
              wczesniejszych postów miałam wrażenie, ze wszystkie dziewczyny starają się już
              o drugie dziecko i tylko ja jestem jakaś "przeterminowana" smile
              • potworeczka Re: Zaczynam Starania `79 18.04.07, 23:36
                Anusinku jutro juz mamy 5 dcwink...czy Ty tez nie mozesz sie doczekac 16-17dc?smile
                Pozdroweczka
                • anusin79 Re: Zaczynam Starania `79 19.04.07, 15:34
                  Mam cykle 28- dniowe,więc u mnie to będzie troszkę wcześniej, ale oczywiście że
                  już nie mogę się doczekać. Ale ten etap czekania nawet lubię. Nie cierpię
                  drugiej fazy i tej niepewności- II kreski czy @? No i do tej pory kończyło się
                  @, więc przynajmniej jeden dzień miałam kiepski humor. Potem w człowieka
                  wstępuje znowu nadzieja i chęć działania smile Mam nadzieję, że do trzech razy
                  sztuka
                • anusin79 Re: Zaczynam Starania `79 19.04.07, 15:38
                  Swoją drogą jestem zszokowana, że tak do tego podchodzę. Jak podjęliśmy
                  decyzję, że zaczynamy starania, to byłam przekonana, że będę do wszystkiego na
                  pełnym luzie, na zasadzie co ma być to będzie. A dopiero jak nic nie będzie
                  przez pół roku to zacznę się nad tym zastanawiać. A teraz za każdym razem chcę
                  żeby to było już i jak nadchodzi @ to jestem rozczarowana. Bez sensu, bo wiem
                  że nie można tak myśleć, z nakręcania się nic dobrego nie wychodzi, a luz
                  psychiczny jest podstawą sukcesu.
    • anusin79 Re: Zaczynam Starania `79 18.04.07, 10:31
      A tak wogóle to strasznie nas mało, inne roczniki są jakoś bardziej "aktywne" smile
      • mi_lamaj Dołączam do szanownego grona:) 19.04.07, 08:19
        Mam rocznego synalka i chcemy sie postarać o rodzeństwo dla niego, akurat tak
        nam pasuje
        Chyba pierwszy cykl nieudany, bo test nie wykazał ciazy, ale @ też nie masad
        takie nie wiadomo co, ale to pierwszy cykl po porodzie, więc pewnie tak być może

Trzymam kciuki za Was i za siebie!
        • anusin79 Re: Dołączam do szanownego grona:) 19.04.07, 15:43
          Mądra decyzja, jak tylko nam się uda z pierwszym to w niedługim czasie
          planujemy drugie. Niewielka różnica wieku daje większe sznase na dobry kontakt
          między rodzeństwem.A czekanie z decyzją o drugim dziecku przez 8-10 lat
          powoduje, że ma się tak naprawdę dwójkę jedynaków.
          • mi_lamaj Re: Dołączam do szanownego grona:) 20.04.07, 18:43
            anusin79 my też tak od razu planowaliśmy, nawet mąż imię wybrał dla drugiego
            synasmile jak mały miał miesiąc...chcemy odchować dzieci i pożyć jeszcze, zresztą z
            czasem człowiek sie robi wygodniejszy, mniej sił i chęci, trzydziecha się zbliża
            niby każdy ma swój plan na życie, a ten mi się wydaje rozsądny, choć można się
            pewnie zajechać z dwójką takich maluchów

tylko te moje cykle, ehhhhhhh, był jeden @ i cisza, testowałam w 28 dc, ciąży
            niby niet a kolejna @ nie przychodzi, karmię jeszcze, może dlatego takie
            nieregularności i trudno jest coś zaplanować, ale będziemy walczyć, cóż, tyle
            nam zostaje
            na razie jajnik zaczyna pobolewac, może ta małpa @ przyjdzie, dziś jakis 34 dc
        • potworeczka Re: Dołączam do szanownego grona:) 19.04.07, 22:03
          AnusinkuwinkJa mam tak samosmile Na poczatku mowilam sobie i Mezusiowi ze jeszcze
          mamy czas i moze zaczac powoli sie staracwink ale za kazdym razem tak bardzo chce
          aby Pani @ nie przyszlawink...
          W 1szym cyklu staran tak sie nakrecilam ,ze w 2 fazie nawet czulam mdlosci i
          wierzylam ze mam male ziarenko w brzusiuwink
          W 2 cyklu na szczescie juz nie mialam urojen...tylko najzwyaczjniej na swiecie
          chcialam byc w ciazysmile
          No mam nadzieje , ze do TRZECH RAZY SZTUKAsmile A jak nie to bede dzialac do
          oporuwink Niech Mezus trzesie gaciami ze strachuwinkHehe
          Buziaki
          • anusin79 Re: Dołączam do szanownego grona:) 19.04.07, 22:28
            smile)))))) Ja jestem specjalistką od objawów smile))Już miałam pełną gamę:mdłości,
            kłucie jajników, zmęczenie, senność i pare innych. Już się z siebie śmieję, że
            chyba w tym cyklu będę czuła ruchy dziecka smile Ale teraz mam solenne
            postanowienie: zero nakręcania.
    • atina11 Re: Zaczynam Starania `79 20.04.07, 09:00
      Odebrałam wyniki morfologii. Niestety hemoglob., hematok., pł. krwi na dolnej
      granicy normy, albo "ciut" poniżejsad Może macie rady jak to podnieść? Szybko
      ppodnieśćwink
      • mi_lamaj atina11 20.04.07, 18:46
        pewnie żelazem, dziewczyny zalecają wątróbke i buraki, ale podobno w wątróbce
        dużo cholesterolu...tu Ci pewnie lekarz bardziej pomoże, skonsultuj się
        trzymam kciukasy za polepszenie parametrówsmile
        • anusin79 Re: atina11 20.04.07, 20:19
          Też mi się wydaje, że powinnaś jeść jak najwięcej produktów bogatych w żelazo,
          do podanych przez mi_lamaj dorzuciłabym jeszcze szpinak. Zalecana jest też
          lampka czerwonego wina - mojej teściowej lekarz zalecał nawet w ciąży, gdy
          miała kiepskie wyniki krwi. Ale musisz oczywiście odwiedzić lekarza - pewnie
          jeżeli chcesz szybko poprawić wyniki to konieczne będą jakieś witaminki w
          tabletkach. Powodzenia!
        • akte2 Re: atina11 21.04.07, 07:55
          Po poronienie miałam duż anemię - pomógł tardyferon(żelazo) i vitaral(zestaw
          witamin i minerałów).Ostatnie wyniki super.
          • potworeczka Re: atina11 21.04.07, 12:51
            Ja bralam tardyferon przez 1 mies i 3 mies folik, ktory poprawia wchlaniane
            zelaza i w oklejnych badaniach wreszcie wskoczylam w normywink
            Slyszalam tez ,ze broferon z folikiem jest calkiem dobry, ale jeszcze go nie
            jadlamwink
            Pozdrawiamwink
            • anusin79 Ja tam Wasze starania? 21.04.07, 22:30
              Nasz wątek jakby zamiera... Na jakim jesteście etapie starań? moża któraś już
              testuje lub zobaczyła dwie kreseczki? My na razie czekamy na owu, żeby wogóle
              się móc zabrać za starania. Może macie jakieś sprawdzone patenty na 100 %-ową
              skuteczność ? wink))
              • kasiadamianka Re: Ja tam Wasze starania? 22.04.07, 09:38
                Ja jestem tydzień po terminie @, ktora nie przyszła. Dwa testy wyszły
                negatywnie, więc jak sądzę, ciąży brak sad Dołuje mnie to tym bardziej, że teraz
                mąż chce odczekać 2 miesiące przed kolejnymi starankami, tak żebyśmy mogli
                spokojnie wyjechać na wakacje ze mną - niewymiotującą (w pierwszej ciąży miałam
                straszne mdłości i ciągle wymoiotowałam). Syn ma obiecany wyjazd w góry i
                obydwoje chcemy żeby je zobaczył, więc męża rozumiem, ale i tak zdołowana
                jestem strasznie...
                • anusin79 Re: Ja tam Wasze starania? 22.04.07, 16:29
                  Może na razie jeszcze się martw... Jak się poczyta posty dziweczyn na forum to
                  dość często się zdarza, że pomimo, że były w ciąży testy wychodziły negatywne
                  nawet dwa tygodnie po spodziewanej @. Może zrób betę? A nawet jesli się nie
                  udało, to jak pojedziecie w góry, wyluzujecie się, będziecie mieli trochę czasu
                  również dla siebie (gdy położycie synka spać)to może przywieziecie sobie
                  stamtąd mały "prezencik"? wink))
                  • mi_lamaj UDAŁO SIĘ!!! 22.04.07, 21:25
                    Znowu za pierwszym razem!!!
                    w 28dc test nic nie wykazał, myślałam, że to przez hormony i karmienie...
                    niby nic nie czułam, ale @ nie nadchodził i dziś ( jakiś 36dc)powtórzyłam testsmile
                    od razu pojawiła się druga kreska
                    oszaleliśmy z radości
                    dzidziuś będzie akurat na Święta Bożonarodzeniowe, około 23-25.12.2007
                    teraz odpoczywam, żeby się małe dobrze zaimplantowało

i czekam na wieści od Was!
                    • anusin79 Re: UDAŁO SIĘ!!! 22.04.07, 22:13
                      mi_lamaj GRATULACJE!!!
                      relacjonuj jak się sprawy mają i wysyłaj nam pozytywne fluidki (oby to było
                      zaraźliwe). Będziecie mieli naprawde cudowne święta i najpiękniejszy prezent
                      pod choinkę smile))
                      • mi_lamaj Re: UDAŁO SIĘ!!! 22.04.07, 22:21
                        rozsiewam pozytywne fluidki i trzymam za Ws kciuki dziewczynki!
                        mam nadzieję, że nas watek się rozwinie!
                    • akte2 Re: UDAŁO SIĘ!!! 23.04.07, 17:09
                      Brawo, serdecznie Ci gratujuję!!!relacjonuj na bieżąco jak się czujecie. Mam
                      nadzieję, że zapoczątkowałas właściwą tencencję wród rocznika '79 smile))
                    • gawliki Re: UDAŁO SIĘ!!! 24.04.07, 20:08
                      mi_lamaj ale szybko sie zdecydowalas!gratulki!!!!!!
                  • kasiadamianka Re: Ja tam Wasze starania? 23.04.07, 12:29
                    dzięki za słowa otuchy smile nie chcę już liczyć na cud, bo wystarczająco dużo łez
                    wylałam w tym cyklu, który liczy sobie już 39 dni... Miewam nieregularne cykle,
                    ale tak długiego nie miałam od dawna. Oprócz bolących do zwariowania piersi,
                    nie mam żadnych objawów zbliżającej się @. Na bete nie chce jechać, bo mąż się
                    na mnie wnerwia i mówi, że świruję. On jest pewien, że nie jestem w ciąży.
                    Poczekam jeszcze kilka dni i powtórzę test. Nie mogę nigdzie dostać tego
                    najbardziej czułego - bobo test.
                    • anusin79 Re: Ja tam Wasze starania? 23.04.07, 21:52
                      Bolące piersi to też jeden z pierwszych objawów ciąży... Ta niepewność jest
                      okropna. Podziwiam Cię, że znajdujesz tyle cierpliwości i jesteś jeszcze w
                      stanie poczekać te parę dni. Ja bym jednak pewnie poleciała zrobić betę smile
                      Oczywiście nic nie mówiąc mojemu mężowi bo on też nie rozumie tego "świrowania".
                      Trzymaj się cieplutko, a my trzymamy kciuki żeby były dwie grubaśne,
                      tłuściutkie, wyraźniutkie krechy smile
                      • emila79 Re: Ja tam Wasze starania? 23.04.07, 22:19
                        Dziewczyny posuńcie się troszkę, dołączam do Wassmile za sobą mam 7 cykli luźnych
                        staranek, ostatnie dwa takie na "serio" wsparte testami owu i obserwacją. Na
                        razie czekam cierpliwie, az się uda, chociaz nie jest łatwo. Najgorsze jest
                        to "nasłuchiwanie", ale cięzko oderwac myśli. Gratuluje tym, którym się juz
                        udałosmile no i trzymam kciuki za naszą resztęsmilepozdrawiamsmile
                      • kasiadamianka Re: Ja tam Wasze starania? 24.04.07, 09:19
                        Anusin, do cierpliwych to ja się akurat nie zaliczam smile Po prostu, wyniki moich
                        dotychczasowych działań mnie już zniechęciły...Betę poleciałam zrobić w 26 dc -
                        niewykluczone, że może za wcześnie przy moich długich cyklach (średnio ok 32-33
                        dni). Testy sikane robiłam w 35 i 37 dniu cyklu. Druga kreska - owszem
                        pojawiała się, ale po czasie przewidzianym na odczyt wyniku, a wiem, że nie
                        można tego brać za wynik pozytywny. Tak więc czekam...Dziś 40 dc.
                        • kasiadamianka Re: a jednak!!! 26.04.07, 14:03
                          dzisiaj rano - 42 dzień cyklu, 3 test i dwie wyraźne, grube krechy pojawiły sie
                          praktycznie natychmiast! Jeeeej! Jestem strasznie szczęśliwa, ale trochę się
                          jednak niepokoję dlaczego test wyszedł dopiero teraz...
                          • anusin79 Re: a jednak!!! 26.04.07, 15:26
                            Super, gratulacje!!! Miałam przeczucie, że będzie dobrze. Nie martw się, że
                            test wyszedł dopiero teraz, to podobno często się zdarza. Teraz po prostu się
                            ciesz i dbaj o siebie smile
                            Ale mamy wybitnie szczęśliwy wątek, niedawno założony a już
                            dwie "ciężarówki" wink)) Mam nadzieję, że będzie 100% skuteczność i wszystkie
                            niedługo przeniesiemy się na forum "Ciąża i poród" smile
                            • mi_lamaj Re: a jednak!!! 26.04.07, 17:25
                              gratulacje!!! super!!!
                              testem sie nie przejmuj, mi też nie wyszedł w 28dc, tzn. było widać gdzie jest
                              druga kreska, ale sie nie zabarwiła, była jaśniejsza, biała; testy to tylko
                              testy, mają swoją zawodność
                              zapraszamy na Grudniówki i raportuj co tam, jak tam!
                              • kasiadamianka Re: a jednak!!! 27.04.07, 08:54
                                Dzięki dziewczyny smile

Dzisiaj jeszcze na wszelki wypadek zrobiłam bete i progesteron, po 16-tej będę
                                miała pewność smile Zapisałam się na poniedziałek do gina. Zjawię się na
                                grudniówkach jak się potwierdzi, nie chcę wcześniej zapeszać. Jeżeli wszystko
                                jest ok, to dzisiaj kończy się 6 tydzień (według OM)

do zobaczenia (mam nadzieję) na forum GRUDZIEŃ 2007 smile
    • anusin79 Re: Zaczynam Starania `79 07.05.07, 15:32
      Hej Dziewczynki,
      właśnie wróciliśmy z mężem z długiego weekendu, wypełnionego staraniami
      oczywiście. Spodziewany termin @ 13 maja. Nienawidzę tej fazy cyklu. Chciałabym
      już potestować (nawet kupiłam dzisiaj test), ale dobrze wiem, że to głupota. Po
      pierwsze może nie wyjść jeszcze ciąża nawet jeśli jest, lub (co jeszcze gorsze)
      może wyjśc pozytywny test, a okaże się, że to ciąża biochemiczna. A wtedy
      rozczarowanie musi być ogromne. Tak więc sobie czekam i tylko o tym myślę i nie
      mogę się na niczym skupić. Zwariować można... sad
      • anusin79 Re: Zaczynam Starania `79 09.05.07, 16:53
        Jesteście tam jeszcze? Co u Was sychać?
        Ja oczywiście nie wytrzymałam i zrobiłam test 5 dni przed terminem, oczywiście
        wyszedł negatyw. Nie wiem czego się spodziewałam. Teraz czekam na termin @ (13-
        stego w niedzielę) - jeżeli nie przyjdzie (oby) to potestuję jeszcze w
        poniedziałek. Ktoś ze mną?
        • ginty Re: Zaczynam Starania `79 09.05.07, 22:59
          cześć anusinsmile

u mnie też 13stego ma się pojawić @...no i oczywiście test zrobiłam (wczoraj) i
          NIC. Trzeba zatem czekać do niedzieli. Jak na razie nie mam zadnych
          przeczuć,nastawiam sie raczej,że chyab nic z tego,bo to nasze pierwsze
          starankosmile życzę powozdenia,pozdrawiam Was wszystkie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka