Dodaj do ulubionych

Pytanko :)) WAZNE

19.04.07, 11:35
witam, jestem tu zupelnei nowa smile ale mam pytanko wlasnie dowiedzilam sie ze
nosze moja kochana dzidzie w brzuszku 5 tydziensmile), ale za 3 tyg mam slub (
suknei mam szyta na miare jestem po 1 przymiarce, jeszcze wtedy nie
wiiedzialm o dzidzi) no i moje obawy sa takei ze sie nei zmiescze za te 3 tyg
w niasmile)Mam wiec takie pytanko czy wasze brzuszki bardzo sie powiekszyly od
momentu jak sie dowiedzialyscie ze jestescie w ciazy do 8 tyg jej trwania???
bardzo prosze o odpowiedz bede na prawde wdziecznasmile
Obserwuj wątek
    • ikw1 Re: Pytanko :)) WAZNE 19.04.07, 11:39
      gratulacje!!!!
      spoko sie zmiescisz - brzusio wywala z reguły najwczesniej kolo 4-5 miesiąca
      i
      • siasia826 Re: Pytanko :)) WAZNE 19.04.07, 11:41
        nie martw sie,kolezanka ma racje brzuszek ci podskoczy ale dopiero
        pozniej,takze wszystkiego najlepszego na nowej drodze zyciabig_grinpozdarwiam
    • wrednamadzia Re: Pytanko :)) WAZNE 19.04.07, 11:48
      Nie masz się co martwić o przytycie smile W pierwszej ciąży brzuszek pojawia się
      mniej więcej w 5 miesiącu a nie w pierwszych tygodniach. Weź raczej pod uwagę
      fakt, że mogą dopaść Cię nudności czy wymioty i wtedy możesz stracić na wadze.
      Pozdrawiam smile
      • agnieszka2211 Re: Pytanko :)) WAZNE 19.04.07, 11:50
        ja uwazam, ze nie ma reguly. W 8tc mialam brzuszke widoczny - typowo ciazowy
    • marta76 Re: Pytanko :)) WAZNE 19.04.07, 11:54
      przynajmniej masz 3 tygodnie wymówki,żeby nie podjadaćsmile
      • awonas Re: Pytanko :)) WAZNE 19.04.07, 12:00
        Ja schudłam na początku ciąży i ubrania na mnie wisiały. Ok. 3-4 miesiąca
        zauważyłam, że poszerzyła się najpierw talia zanim wyskoczył brzuch do przodu.
        • agnieszka2211 Re: Pytanko :)) WAZNE 19.04.07, 12:02
          patrzac na wage to tez schudlam i do tej pory nie przytylam ani jednego kg. Ale
          brzuszke i piersi strasznie urosly!
          • mama_julci22 Re: Pytanko :)) WAZNE 19.04.07, 12:12
            myśle,ze spokojnie sie zmiescisz,chyba ze Cie dopadnie jakies straszne obzarstwowink)
            no i gratulujesmile
            • ebenark Re: Pytanko :)) WAZNE 19.04.07, 12:37
              Ja radzę uważać i suknię wybrać w osotatnim tygodniu. Jestem w pierwszej ciąży
              no i od początku w talii przybyło mi parę centymetrów. A zawsze byłam
              chudzinka. Odrazu zauwżyłam że ciuchy stały się lekko ciasne, pamiętaj ze
              jeszzce na weselu czeka Cię obiad i jakiś zakąski. Lepiej uważaj, ale jak
              dziewczyny piszą to nie reguła, możesz schudać też.
    • zuzana27 Re: Pytanko :)) WAZNE 19.04.07, 12:57
      smile) spoko, spoko....w 8 tyg to ja dopiero dowieziałam się, że jestem,w ciążysmile
      swój slub brałam będąc w 4 m-cu a brzuszek zaczął mi rosnąć w 5.. ale różnie z
      tym bywa...
    • aurelkax Biust 19.04.07, 13:17
      Brzuszek brzuszkiem, ten faktycznie dlugo jest niezmieniony, ale gorzej bywa z
      biustem. Mojej kolezance (ślub miała w 7 tygodniu ciąży) biust sie zaczął szybko
      powiekszać, w zasadzie to był pierwszy objaw ciąży, jeszcze przed wykonaniem
      testu. Powiedziała o tym krawcowej i ta na kilka dni przed ślubem ostatecznie
      pomierzyła koleżankę i odrobine poszerzyła suknie w ok. biustu (zapas
      centymetra, czy dwóch zawsze bywa, nikt materiału nie tnie idealnie na styk).
      Brzuszkiem sie nie przejmuj, mój pod koniec 2 tygodnia sprawiał wręcz wrażenie
      wklęsłego wink)) Zaczzna byc cokolwiek widac dopiero w koncu 4 miesiaca.
      • aisak_23 :) 19.04.07, 13:22
        dzieki wam podtrzymalyscie mnie na duchusmile))) mysle ze bedzie dobrze. Ale
        jestem szcesliwa ze bede mamasmile jupiiiismile) no i zona hihihismile
    • ingapol Re: Pytanko :)) WAZNE 19.04.07, 15:05
      raczej nie masz co sie przejmować, ja o ciąży dowiedziałam się dopiero w 12 tc,
      nic po mnie nie było widać do 15-16 tc, inni dopiero zauwazyli po 22 tc
    • skarbus81 Re: Pytanko :)) WAZNE 19.04.07, 17:35
      ja też nosiłam moją dzidzię podczas ślubu, był to 6tc, o czym wogóle nie
      wiedziałam, ale wógóle z tym nie było problemu, bo ubrania ciut większe
      zaczełam nosić gdzieś od 4/5 m-ca
      a tak apropo to gratulacjesmile podwójnesmile
    • barbie26 Re: Pytanko :)) WAZNE 19.04.07, 20:01
      wcale się nie powiększył do 10 tyg, wktórym właśnie jestem, tylko biust sie
      powiększył mi
    • gesta Re:luzik:) 19.04.07, 20:21
      ja dopiero teraz-poczatek 4 miesiąca-zaczynam sie nie mieścić w spodnie, gorzej
      z biustem - juz w 3 tygodniu miałam mega balony,teraz jest zupełna masakra...po
      ciązy zostana mi sporej srednicy....naleśnikisad
      • moniqep Re:luzik:) 20.04.07, 15:30
        Zalezy od twojej figury i apetytu. W pierwszej ciazy bylam bardzo szczupla i
        brzuszek pojawil sie ok 4 mies. Teraz jestem troszke grubsza,mam apetyt i jestem
        w 14 tyg. mam brzuch i wage jak w 6 mies.pierwszej ciazy.
        • anna-laszczak Re:luzik:) 20.04.07, 17:27
          Witam nie martw się KochanasmileJa dowiedziałam się,ze jestem w ciąży własnie w
          8tc i do tej pory nic nie przeszło mi przez myśl,że jestem w błogosławionym
          staniesmile??owszem w pierwszych tygodniach nasz organiznm zatrzymuje ze dwa
          litry wody wiecej niż zanim zaszłyśmy w ciąze ale myśle ,ze bedzie wszystko OK!!
          no chyba ,że biuścik??a to juz indywidualna sprawa każdej Kobitki....i pamietaj
          na swoim weselu,że jestes w ciąży i dbaj o siebie!!!ponieważ pierwszy trymestr
          jest bardzo ważny!!!powodzenia i wszystkiego naj najlepszego na nowej drodze
          Życia
    • olesia233 Re: Pytanko :)) WAZNE 21.04.07, 11:49
      nie masz sie co martwi jesli kestes szczupla osoba ja bralam slub w piatym
      miesiacu a mialam sukienke z gorsetem w roz 36 smile
    • anika305 Re: Pytanko :)) WAZNE 21.04.07, 13:02
      mozesz tez wspomniec o tym krawcowej. ona bedzie wiedziala co z tym zrobic. bo
      to nie tylko brzuszek ale i biustsmile
      • agaw76 Re: Pytanko :)) WAZNE 21.04.07, 13:12
        może nie na temat ale czy ktos może mi pomóc znależć moje forum!!!!!!!!!!!!!!
        • ewelina238 Re: Pytanko :)) WAZNE 21.04.07, 14:16
          biust sie powqiekszył ale brzuch dopiero taki malusi w 6 ies, u mnie sie pjawił
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka