Dodaj do ulubionych

kiedy najwczesniej II kreski???

21.06.07, 00:29
drogie dziewczyny wiem ze ten temat byl juz przerabiany pewno sto razy ale
prosze napiszcie wszystkie szczesliwe oczekujace w ktorym dniu cyklu
najwczesniej robilyscie test sikany(nie bete) i wyszly kreseczki nawet
bladziuchne?? dzisiaj moj 22dc , 9 dni po pierwszej w zyciu inseminacji no i
tak sobie mysle kiedy najwczesniej zatestowac, lekarz radzi 2 tyg od
inseminacji i pewnie ma racje smile ale jesli mozecie to dajcie znac,pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • anecik3 Re: kiedy najwczesniej II kreski??? 21.06.07, 08:45
      ja mialam az 5 inseminacji i nie robilam wtedy zadnych testow ciazowych...teraz
      jestem w ciazy drogami naturalnymi (tak sie ciesze) i juz po 7 dniach od daty
      kiedy powinnam byla dostac okres zrobilam sobie test ciazowy(a raczej 3 testy
      bo nie dowierzalam) i wyszly dwie kreseczki ,na drugi dzien pobieglam do
      ginekologa ktory potwierdzil wczesna ciaze...Trzymama za Ciebie mocno kciuki!!!!
      • manuelle Re: kiedy najwczesniej II kreski??? 21.06.07, 09:20
        to wszystko zależy indywidualnie od kobiety...
        mi test w 9dni po owulacji pokazał II kreseczki,choć druga słbsza,ale widoczna.
        A w sumie to był 28dc a ostatnie dwa cykle miałam po 33dni,więc teoretycznie aż
        5dni przed terminem @. Dziś jesr 29dc, zrobiłam drugi test, druga keska jest
        nadal bledsza,ale mocniejsza,niż wczoraj. Sądzę,ze dopiero na 3,4dni będzie tak
        samo wyraźna,jak ta testowa. Ale nie ma co się tym sugerować! Najbezpiecznije
        poczekać do terminu @ (wiem,łatwo mówić,sam nie czekałam!!! smile

22dc to zdecydowanie za wcześniesad tak mi sie wydaje, ale jak chcesz to próbuj,
        a nóż Tobie się udasmile powodzenia!!!
        • manuelle correcta 21.06.07, 09:31
          sory,źle napisałam,to był 11dzień po owulacji,jak na teście zobaczyłam II
          kreseczki, a nie 9dzień (tego miałąm plamienie implanatacyjne).

• monalisa.pl manuelle! 21.06.07, 09:47
            powiedzialas w koncu mezowi czy czekasz do dnia ojcawink))???
            (ja bym czekala hehe)

GRATULUJE Ci serdecznie - widze ze bbb marzylas o tym skoro tam mocno sie
            cieszysz i nie masz zadnych watpliwosci jakie zazwyczaj sie pojawiaja u tych co
            widza II kreski - superrrrrrrrrr!!

my zaczynamy od polowy lipca - obym szybko do was dolaczylawink
            • manuelle do Monalisa 21.06.07, 09:56
              dziękujęsmile fakt,cieszę się baaaaardzosmile Ale wciąż jeszcze nie moge z abrdzo
              uwierzyć, dziś zrobiłam drugi test i troszkę martwi mnie,że kreska nadal jest
              słabsza od tej tesowej,a juz chciałąbym zobaczyć dwie takie same! jest
              wyraxniejsza niż wczorajsza i mam wielkie piersi (rany szok,jak szybko się
              powiększają!) więc nie mam powodód zeby wątpić...
              Tylko obawy,jak się naczytałam o niepękajacych pęcherzykach,o poronieniach...
              to mnie przeraża...

A mężowi udało mi się wczoraj nie wygadaćsmile choc o chyba coś podejrzewa,bo dziś
              rano stowerdził,ze sniło mu się, że córeczkę urodziąłm! we śnie miał dziecko na
              rękach i mnie z brzuchem widział! czyżby to jego instynkt ojcowski??? hihihismile))

poczekam do soboty,kupię jakieś mini skarpetki dziecięce,zrobie kolejny test i
              mu pokarzę - w ten dzień zostanie podwójnie ojcem - bo naszego maleństwa i
              akurat na chrzciny jedziemy i on będzie tatem chrzesnymsmile))

powodzenia życzę! musi się przecież w końcu udac kazdej z nas!
              trzymam mocno kciuki!!! smile
              • monalisa.pl Re: do Monalisa 21.06.07, 10:00
                1) głupolu - przestan czytac takie głupoty i mysl pozytywnie!!
                2)superrrrrrrrrrrrr - to bedzie piekny dzien ojca!!! tak trzymaj! do soboty na
                bank zobaczysz II wielkie tluste krechy, kupisz skarpeteczki i jedzieszz tym
                koksemwinkale nic nie mow bo nici z wielkiej niespodzianki - i nie daj sie
                niczym zdradzic!!!
                3)co do snu- moze maz badal Cie bo cos podejrzewal i jak opowiadal Ci
                swoj "sen" to liczyl ze sie wygadaszwink)))
                4) oby, obywink)))trzeba w to wierzyc!
                • manuelle Re: do Monalisa 21.06.07, 10:09
                  to ja już wątpliwości nie mam,że jestem w ciąży,bo narmalnie rozpłakałam
                  się,jak przeczytał Twoją odpowiedź! ze wzruszenia i radosci iw ogóle! Bywam
                  czasem rozchwiana emocjonalnie,ale żeby aż tak! to nieźle muszą te hormony mi
                  szaleć! hihihi!!!

głupol ze mnie wiemsmile martwię się na zapas.

Dziś cały dzień nie będziemy się widzieć,wiec się nie wygadam,pewnie zasnę o
                  20,bo ostatnio tak mam, a jutro jakoś przetwam ostatni dzień i z samego rana w
                  sobotę mu powiemsmile

Dzięki za dobre słowa,o rany,ale mi to było potrzebne! smile)))
                  • monalisa.pl Re: do Monalisa 21.06.07, 11:09
                    trzymaj sie dzielnie, nie sfiksuj tylko za bardzo i ciesz sie tym (ponoc)
                    najpiekniejszym okresem w zyciu kobietywink

bedzie dobrze o ile Ty bedziesz myslec pozytywnie! głowa do góry!!!
    • agnrek Re: kiedy najwczesniej II kreski??? 21.06.07, 09:50
      Ja dwie kreski zobaczyłam na 5 dni przed miesiączką, czyli około 23-24 dnia
      cyklu. To bardzo wcześnie, ale to ciąża bliźniacza, więc stężenie hormonu w
      moczu miałam wysokie. Lekarz dobrze radzi, najwcześniej w 14 dni po owulacji czy
      inseminacji, czyli mniej więcej w terminie miesiączki.
      • monalisa.pl Re: kiedy najwczesniej II kreski??? 21.06.07, 11:08
        przepraszam nie smiac mi sie tylko ale co to ta inseminacja???;-D
        jestem dopiero poczatkujaca w tym temacie a do poradni przedmalzenaskiej
        dopiero ide na dniachwink
        • agnrek Re: kiedy najwczesniej II kreski??? 21.06.07, 11:10
          Obyś nie musiała tego przechodzić i udało Ci się naturalnie! To po prostu
          mechaniczne włożenie nasienia do macicy.
          • monalisa.pl Re: kiedy najwczesniej II kreski??? 21.06.07, 11:11
            dzieki!

a czy to kosztowne???
            • agnrek Re: kiedy najwczesniej II kreski??? 21.06.07, 11:18
              Nie wiem, nam udało się naturalnie począć i Wam też tego życzę smile
            • nieviasta77 Re: kiedy najwczesniej II kreski??? 21.06.07, 11:25
              tu sa wiadomosci o inseminacji
              www.forumginekologiczne.pl/txt/print,1991,2
              ja dzieki trzecej inseminacji nareszcie czekam na moj cud smile
    • nieviasta77 Re: kiedy najwczesniej II kreski??? 21.06.07, 11:26
      Jesli bralas pregnyl - to nie powinnas robic za wczesnie testu, bo pregnyl
      falszuje wynik.
      Najlepiej test robic w terminie miesiaczki. Wczesniejsze wyniki moga byc
      nieprawdziwe.
    • jollyb Re: kiedy najwczesniej II kreski??? 21.06.07, 13:49
      dziekuje bardzo jestescie aniolami i mozna na was liczyc, dam znac co u mnie.
      zycze milego popoludnia kazdej z was.
      • malgomalgo26 Re: kiedy najwczesniej II kreski??? 01.04.14, 19:26
        Jestem 5 dzień po I inseminacji... to czekanie jest okrutne ;/
        • karnataka Re: kiedy najwczesniej II kreski??? 28.07.16, 14:12
          Ja pierwszego sikacza zrobiłam w 9dpo i wyszła bladzioszka, ale u mnie bliźnieta wiec wszybciej. Wg tabelko którą posiadam i na której bazowaam to najwcześniej bete można robic w 10dpo, albo w 7dpt3d albo 5dpt5d smile a sikacze najwczesniej w 12dpo.
    • wyspa-brytyjska Re: kiedy najwczesniej II kreski??? 30.10.16, 07:49
      W pierwszej ciazy wychodzily mi pozytywne testy na 3 - 4 dni przed terminem @. Tym razem wyszedl bladzioch dopiero w dniu spodziewanej @. Wczesniej nawet cienia nie bylo widac
      • lidek0 Re: kiedy najwczesniej II kreski??? 05.11.16, 15:43
        po dziewięciu latach autorka wątku jest bardzo ciekawa Twojej odpowiedzi. Swoją drogą zastanawia mnie wyciąganie tak starych wątków.......
        • dori_s30 Re: kiedy najwczesniej II kreski??? 08.11.17, 16:40
          Ale ktoś inny może być ciekawy,a nie rozumiem po co złośliwości
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka