Dodaj do ulubionych

czy psychika mi juz calkiem plata figle?

22.06.07, 11:28
witam! pisze raczej po to, zeby sie wypisac niz zadawac pytanie, bo wiem, ze
nikt mi odpowiedzi po prostu nie moze udzielic. no ale coz, taka kobieca
natura, musimy sie czasem nagadac, a ja nie mam dzis z kim, bo w biurze
siedze z facetami... okres mi sie spoznia juz dobre pare dni. testy robilam
dwa, obydwa negatywne. zadnych oznak zblizajacego sie krwawienia, brak
bolesnosci piersi (ktora zawsze sie pojawia przed okresem, wiec mysle ze
przed ciaza tez by sie pojawila). pogodzilam sie z tym, ze w ciazy nie
jestem, bo dwa testy, zadnych objawow poza zmeczeniem... no ale mam
podwyzszaona temperature do 37.4... i wiem, ze tylko retorycznie moge to
pytanie zadac, ale jednak je zadam (na mozg mi sie chyba to pragnienie
dziecka rzuca) - czy wciaz moge sie ludzic, ze to jednak ciaza?
Obserwuj wątek
    • kasiadamianka Re: czy psychika mi juz calkiem plata figle? 22.06.07, 11:32
      cykle masz długie, krótkie, czy średnie? Ja mam dość długie - 30-40 dni. Test
      ciążowy robiony w 35 i 37 dc wypadł negatywnie, a pozytywnie dopiero ten w 42
      dc. Właśnie skończyłam 14 tydzień.
      • meimei1 Re: czy psychika mi juz calkiem plata figle? 22.06.07, 11:36
        cykle mam dlugie - takie jak Ty mniej wiecej. troche nie chce sie nakrecac, ale
        jednak marzy mi sie, zeby bylo jak u Ciebie, zwlaszcza, ze obydwa testy robilam
        po wypiciu dosc duzej ilosci wody (zawsze duzo pije i pilam tyle, co zwykle),
        wiec tak sobie troche tlumacze, ze moze mocz byl rozwodniony albo cos. no nic,
        koledzy z pracy sie dzis do mnie nie zblizaja, bo gryze od rana, taka jestem
        zmeczona (po 10 godzinach snu...) i smieja sie, ze moze sobie jednak to ciaze
        wreszcie wykrakalam (mielismy sie zaczac starac dopierow lipcu, ale tak jakos
        wyszlo, ze jednak wczesniej smile)
    • kaczucha31 Re: czy psychika mi juz calkiem plata figle? 22.06.07, 11:35
      Zrob sobie badanie krwi i bedziesz miala pewnosc. Testy czasem dlugo nie
      pokazuja tej drugiej kreseczki, objawow tez czasem dluzszy czas nie ma. Twoja
      tempka dobrze wrozy smile no i oczywiscie brak @ tez. Lec na bete albo testuj co
      kilka dni, jesli masz cierpliwosc wink
      Pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego smile)
      • meimei1 Re: czy psychika mi juz calkiem plata figle? 22.06.07, 11:39
        Kaczucha, dziekuje za cieple slowa smile na bete polecialabym juz kilka dni temu
        gdyby nie to, ze tutaj to nie takie proste (mieszkam w uk). mam fajna
        pielegniarke, wiec jesli okres nie przyjdzie, to pojde do niej w poniedzialek,
        ale wiesz... tak mi sie marzy powiedziec mojemu kochanemu jutro, zwlaszcza ze
        dzien ojca a on wraca po tygodniu nieobecnosci... no i tak sobie troszke juz
        ulozylam w glowie, ze moglibysmy powiedzic wszystkim na naszym slubie w
        sierniu... smile
        • kaczucha31 Re: czy psychika mi juz calkiem plata figle? 22.06.07, 11:44
          smile))) wspanialy plan smile Moze sie powiedzie, testuj jutro z rana tylko nie pij
          wieczorem, jesli dasz rade, wtedy stezenie hormonow bedzie pewnie wieksze. Ja
          tez mialam plan jutro testowac, ale chyba nic z tego nie bedzie, @ nadchodzi.
          • meimei1 Re: czy psychika mi juz calkiem plata figle? 22.06.07, 11:46
            jutro rano robie test, od 3 nic nie pije. ide z kolezanka do teatru, wiec
            powinno byc latwiej sie powstrzymac smile zycze Ci powodzenia w nastepnym cyklu -
            mozliwe, ze tez bedziemy sie w lipcu starac, jesli to jednak moja psyche
            wariuje. trzymam kciuki smile
            • kaczucha31 Re: czy psychika mi juz calkiem plata figle? 22.06.07, 11:54
              dzieki smile kiedys wreszcie musi sie udac. Choc nastepne staranka pewnie dopiero
              w sierpniu. Tez mieszkam poza krajem i niedlugo porzucam czasowo mojego mena i
              jade sie wakacjowac do Polski smile
              Nie zapomnij dac jutro znac, jak to testowanie wyszlo smile
              • meimei1 Re: czy psychika mi juz calkiem plata figle? 22.06.07, 11:57
                na pewno sie odezwe smile a tak z ciekawosci, gdzie mieszkacie?
                • kaczucha31 Re: czy psychika mi juz calkiem plata figle? 22.06.07, 12:05
                  W Budapeszcie smile troszke blizej mam do domu niz Ty.
                  • meimei1 Re: czy psychika mi juz calkiem plata figle? 22.06.07, 12:09
                    super! piekne miasto smile no i Wegrzy bardzo fajni ludzie smile
                    • kaczucha31 Re: czy psychika mi juz calkiem plata figle? 22.06.07, 12:18
                      smilewszystko prawda. Tylko ten jezyk...hehe wink bede sie douczac rownoczesnie z
                      wlasnym dzieckiemsmile Byleby juz przyszlo! A Twoj mezczyzna to Polak czy jakis
                      obcokrajowiec? Sorki za wscibskosc wink
                      • meimei1 Re: czy psychika mi juz calkiem plata figle? 22.06.07, 12:21
                        moj mezczyzna jest Polakiem, wiec maluszek pewnie nie bedzie uczyl sie dwoch
                        jezykow naraz (a szkoda), bo pewnie bedziemy wracac do Polski w przyszlym
                        roku smile
                        • kaczucha31 Re: czy psychika mi juz calkiem plata figle? 22.06.07, 12:31
                          No, troche szkoda, ze sie nie zalapie na taka zupelnie bezbolesna nauke, ale
                          najwazniejsze, zeby byl, a z reszta dacie rade smile. Nasz maluszek, o ile
                          przyjdzie, bedzie mial na dzien dobry 3 jezyki, bo procz polskiego i
                          wegierskiego jest i angielski (z mezem jednak nadal porozumiewam sie glownie po
                          angielsku). Dziecinie sie w glowie pomiesza wink
                          • meimei1 Re: czy psychika mi juz calkiem plata figle? 22.06.07, 13:09
                            mysle, ze nie, dzieci maja bardzo "plastyczne" umysly i latwo dostosowuja sie
                            do sytuacji - chociaz pewnie lepiej by bylo, zeby moglo sobie przypisac
                            konkretny jezyk do jednej osoby, ale mysle, ze z trzema sobie tez poradzi smile
                            wazne, zeby zechcialo sie pojawic... smile
                            • kaczucha31 Re: czy psychika mi juz calkiem plata figle? 22.06.07, 13:38
                              Otóż to! smile) Pozdrowionke, lecę popracować wink
                              Czekam na wynik jutrzejszego testowania, tylko z wrażenia nie zapomnij napisać,
                              jeśli będą to 2 krechy wink)
                              • meimei1 Re: czy psychika mi juz calkiem plata figle? 23.06.07, 14:08
                                II kresek nie ma sad okresu tez na horyzoncie nie widac, wiec juz sama nie wiem.
                                w poniedzialek dzwonie do mojej pielegniarki. a poki co lece gotowac obiad
                                kochanemu, juz wyladowal i lada moment bedzie w domku smile
                                • kaczucha31 Re: czy psychika mi juz calkiem plata figle? 23.06.07, 15:52
                                  Oj, no to zagadkowa sytuacja... nie smuć się, może jesteś w ciąży, tylko testy
                                  jeszcze nie pokazują. Tak bywa czasami, że dopiero po 2 tygodniach od
                                  spodziewanej @ testy pokazują 2 kreseczki albo i jeszcze później.
                                  Najważniejsze, że @ nie ma smile). Ciesz się, bo moja właśnie szaleje. Brzuszek
                                  boli.
                                  Buziaki. Będzie dobrze wink
    • marghot Re: czy psychika mi juz calkiem plata figle? 22.06.07, 11:44
      zrób betę i wszystko stanie się jasne. Testy "siusiane" nie zawsze są rzetelne
      • meimei1 Re: czy psychika mi juz calkiem plata figle? 22.06.07, 11:49
        jesli nic sie nie wyjasni to w poniedzialek pojde do mojej pielegniarki i
        poprosze o zrobienie testu krwi smile
        • marghot trzymam kciuki!!! nt 22.06.07, 12:00

• meimei1 Re: trzymam kciuki!!! nt 22.06.07, 12:10
            dziekuje smile troche mi sie humor poprawil smile
        • bea1232 Re: czy psychika mi juz calkiem plata figle? 22.06.07, 12:34
          Meimei1, jestem w bardzo podobnej sytuacji. Opisywałam ją kilka dni temu w tym
          wątku (dwa ostatnie posty):
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=63831512&v=2&s=0
          Dziś 38dc - @ brak.Na razie nie testuje ponownie - czekam na zamówione na
          Allegro testy o wysokiej czułości. Poza tym postanowiłam spokojnie odczekać 7-
          10 dni od ostatniego testowania. Niektórym dziewczynom dwie kreski pojawiły się
          dopiero tydzień, a nawet dwa po terminie spodziewanej miesiączki.Nie są to może
          przypadki zbyt częste, ale się zdarzają...
          • meimei1 Re: czy psychika mi juz calkiem plata figle? 22.06.07, 13:12
            tak wlasnie sobie powtarzam, ale boje sie, ze po prostu sie ludze, bo baaardzo
            pragne dziecka, a to po prostu idealny moment. nacieszylam sie juz moja praca,
            wiec nie bede czula zalu, ze odchodze. pobieramy sie za niecale 2 miesiace. i
            tylko malenstwa mi brak do szczescia... trzymam mocno kciuki za Ciebie, oby sie
            udalo!!!
    • meimei1 Re: czy psychika mi juz calkiem plata figle? 22.06.07, 15:34
      wiem, ze teraz sie po prostu dopatruje znakow we wszystkim, ale slina mi sie
      wydziela w ilosciach raczej nienormalnych. staralam sie nie zwracac na to
      uwagi, ale normalnie mam slinotok. i poplakalam sie dzis 2 razy - raz w czasie
      rozmowy o rozwoju mojego departamentu - bez powodu, bo cos tam mi sie
      przypomnialo, a pozniej mnie kolega rozweselil i nie moglam sie przestac smiac.
      no i zadzwonilam do mojego kochanego i sie znow poplakalam, znow bez powodu...
      ja wiem, ze za mocno chce tego dziecka, ale moze jednak naprawde jest...
      • magdulichaa Re: czy psychika mi juz calkiem plata figle? 23.06.07, 20:09
        przy trzeciej ciąży robiłam 4 testy dopiero 5 pokazał dwie kreski i to dwa
        tygodnie po spodziewanej miesiączce, tak, ze wszystko jest możliwe!
        • meimei1 Re: czy psychika mi juz calkiem plata figle? 24.06.07, 10:17
          dzieki, magdulichaa smile podtrzymalas mnie na duchu. mam taka wielka nadzieje, ze
          to ciaza smile
          • magdulichaa Re: czy psychika mi juz calkiem plata figle? 24.06.07, 10:20
            trzymam za ciebie kciuki!!!! Ja wiem, jak bardzo sie na coś takiego , tzn na
            taką wiadomość czeka, tym bardziej myślami jestem z tobą!
            • meimei1 Re: czy psychika mi juz calkiem plata figle? 24.06.07, 11:36
              dziekuje smile
    • magdulichaa meimei1 25.06.07, 20:24
      i co u ciebie? jak samopoczucie?
      • bea1232 Re: meimei1 26.06.07, 10:54
        meimel1, dać znać, czy sytuacja się już wyjaśniłsmile
        • meimei1 Re: meimei1 26.06.07, 11:31
          nic sie nie wyjasnilo sad dzis znow robilam test - negatywny. pielegniarka
          mowi, zeby jeszcze troche zaczekac z badaniami, bo moze stres... z drugiej
          strony nie stresuje sie bardziej niz zwykle (normalnie jestem nerwus, ale
          staram sie wyluzowac w tym cyklu, bo az nuz jestem jednak w ciazy...). troche
          sie boje, ze cos nie tak z moim zdrowiem, a to opozni starania o malenstwo.
          gdybym byla w polsce zrobilabym bete i usg prywatnie, ale tutaj... musze czekac
          jeszcze z tydzien... poki co zadnych oznak zblizajacego sie okresu. temperatura
          wciaz 37.4. piersi powiekszone ale nie bola. brzuszek twardy i powiekszony, ale
          to pewnie przez to, ze spoznia mi sie okres. za duzo sie postow na tym forum
          naczytalam i teraz mam stracha, ze to moze ciaza pozamaciczna, na szczescie
          zadnych wiekszych boli podbrzusza nie mam, tym sie pocieszam. ehhh, sama juz
          nie wiem, staram sie o tym nie myslec, ale za bardzo sie nie da. wczoraj bylam
          zobaczyc film o Piaf i caly przeryczalam. dzis tez plakalam juz 2 razy (na
          basenie, bez powodu) i juz sobie nie daje rady z moimi zmiennymi nastrojami...
          no nic, trzeba czekac cierpliwie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka