Dodaj do ulubionych

2 testy i nic

26.07.07, 13:11
Hej!!!Może ktoś wie co to znaczy. Moje cykle to zwykle 29-30 dni. Obecnie mam
32 dzień cyklu. @ brak a dwa testy (w 28 i 31 dc) wykazały brak ciąży. Czy
myślicie że jednak mogę być w ciąży? Dodam że w tym miesiącu intensywnie
staraliśmy się o dzidźkęsmile i byliśmy na wakacjach w Tunezji więc może to
zmiana klimatu. Już nie wiem co mam robić bo chcę złożyć wypowiedzenie i
podpisać umowę z nowym pracodawcą a też nie chcę go wkopać w ciążę o której
sama nie wiem a za dwa miesiące się tłumaczyć bo będzie mi głupiosmile A może
wyjściem jest wizyta u ginekologa i usg (czy to jeszcze za wcześnie?)
POMÓŻCIE
Obserwuj wątek
    • agnrek Re: 2 testy i nic 26.07.07, 13:14
      Jedynym badaniem, które da 100% pewność jest beta HCG z krwi. Wizyta u lekarza
      ani usg na to pytanie nie odpowie, to ewentualnie 4,5 tygodnia ciąży - w badaniu
      lekarz prawie nic nie wyczuje, a na usg ledwie będzie widać pęcherzyk albo i nie.
    • sagia78 Re: 2 testy i nic 26.07.07, 14:20
      Ja mam cykle 28dniowe. test 3dni przed @ i w dniu kiedy powinnam dostac @
      pokazaly tylko 1 kreske. za to 4 dni pozniej byly juz 2 kreseczki smile (to bylo
      wczoraj) A jak sie czujesz?
      • paska20 Re: 2 testy i nic 26.07.07, 14:28
        czuję się okej, nic mi nie dolega, ale już mi psyche siada bo mam zaeldwie 3 dni
        na złożenie ewentualnego wypowiedzeniasmile
    • sagia78 Re: 2 testy i nic 26.07.07, 14:46
      mi tez nic nie dolegalo. czulam sie bardzo dobrze. tzn az za dobrze jak na czas
      przed sama @. nawet na meza za duzo nie krzyczalam wink
      zrob sobie ta bete jak najszybciej i bedziesz wiedziala.
      ja tez myslalam o zmianie pracy ale zrezygnowalam. pomysl co zrobisz jak ci sie
      teraz nie uda ale za miesiac zajdziesz. bedziesz musiala sie tlumaczyc nie za 2
      miesiace tylko za 3. czy to robi jakas roznice? Pomysl o sobie nie o pracodawcy.
      • polpotworek Re: 2 testy i nic 26.07.07, 15:20
        Test powinien juz wykazac ciąze ale to wcale nie znaczy ze musi- jest wiele
        kobiet z pozytywnymi wynikami dopiero póxniej. Usg nic nie wykaze jeszce chyba
        ze jedynie grubą sluzówkę i cialko zólte na jajniku co moze sugerowac ciąze ale
        nie potwierdzi jej.
        Na tym etapie potwierdzenie ciązy moze dac jedenie test z krwi czyli betaHCG
        (robią go prawie w kazdym labolatorium)- w terminie okolo miesiaczki bedzie juz
        w 100% pewny. Jesli ten test wskaze brak ciązy to bardzo prawdopodobne ze do
        opóxnienia przyczynil sie wyjazd co czesto sie zdarza, zwlaszcza przytakich
        pogodach.
    • blueish Re: 2 testy i nic 26.07.07, 15:29
      Śmigaj na betę, wyniki zazwyczaj są najpóźniej dzień po pobraniu krwi. Potem
      jeszcze tylko warto skontrolować czy ładnie przyrasta, jesli pierwszy pomiar
      pokazał podwyższony poziom HCG. Do lekarza - jeśli nic niepokojącego się nie
      dzieje - nie warto iść wczesniej niż ok. 7 tyg., wcześniej badanie
      ginekologiczne potwierdzi co najwyżej podejrzenie ciąży, a na USG jeszcze nie
      będzie nic specjalnie widać...

Mnie || pojawiły sie 2 czy 3 dni po terminie @ (stężenie HCG w moczu musi
      przekroczyć poziom wykrywany przez test).
      • paska20 Re: 2 testy i nic 26.07.07, 18:52
        Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi. A czy ktoś może mi powiedzieć ile
        kosztuje test na bete i czy to trzeba robić na czczo??? Może ten @ mi się
        opóźnia ze względu na stres związany ze zmianą pracy. Już sama nie wiem.
        Temperatura dzisiaj 37,76, wczoraj było 36,9. Więc żadna rewelacja jeśli chodzi
        o wysokość a @ brak i dwóch kresek brak. Ech życie życiesmile
        • krooowka Re: 2 testy i nic 26.07.07, 20:55
          hej paska20,

jestem w troche podobnej sytuacji - test (jeden) negatywny, @ spozniona o
          tydzien, tyle, ze ja nie musze skladac wypowiedzenia z pracy tylko do dentysty
          ide w poniedzialek smile jutro zrobie drugi test, ale nie czuje nic, wiec zapewne
          jedna kreska bedzie znow sad
          a wokol wszystkie kolezanki w ciazy sad((
          • polpotworek Re: 2 testy i nic 26.07.07, 21:21
            Na test betahcg nie musisz byc na czczo- mozna go zrobic o dowolnej porze z tym
            ze większosc laboratoriow pobiera krew tylko rano. wyniki są najczesciej juz
            tego samego dnia. Do badania pobiera sie krew zylną, kosztuje ok 20-30zł, nie
            musisz miec skierowania.
            • paska20 Re: 2 testy i nic 26.07.07, 21:52
              kupiłam trzeci test - robię jutro rano, a jak nie wyjdzie dwie kreski to pojadę
              w poniedziałek na pobranie krwisad Dzwoniłam do pracy, dowiedziałam się że
              koleżanka leży w szpitalu bo poroniła i szefowa ma do niej pretensję że musi
              firmę otwierać. Jadę się jutro zwolnić - taka firma na pewno nie służy młodym
              mamomsad Od razu podpisuję jutro umowę w drugiej pracy a później niech się
              dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba. Nawet jeśli będę w ciąży to
              popracuję mam nadzieję jakieś 7 miesięcy tym bardziej że praca przyjemnasmileA jak
              nie będę w ciąży to postaramy się dopiero za jakiś czassmile Buziaki dla
              wszystkich przyszłych mam.
              • paska20 Re: 2 testy i nic 27.07.07, 17:31
                hej to znowu ja, dostałam @ i zmieniłam pracę. Pozdrawiam. Następne starania
                dopiero na wiosnęsmile Szkoda że nie ma dzidzioszka ale widocznie tak musiało byćsmile
    • agawa19761 Re: 2 testy i nic 27.07.07, 18:04
      Najprawdopodobniej nie jesteś w ciąży, miałam taką sytuacje w ubiegłym
      miesiącu. @ spóźniała mi sie 3 dni, zrobiłam w międzyczasie 2 testy i wyszły
      negatywnie, i w 32dc dostałam @. Może tobie sie uda, życzę ci tego gorąco. Ja
      własnie rozpoczęłam 4 cykl starań, dzisiaj jest mój 14dc i pracujemy nad
      dzidzią.smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka