olawlodarczyk1 01.08.07, 09:34 Czy któraś z was bierze? Ja od wczoraj. Poprzednią ciążę straciłam rok temu w 6tc, więc na wszelki wypadek...I dziś boli mnie brzuch. Czy to może być po Duphastonie??? Jakie jeszcze mogą być "skutki uboczne"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa.mila Re: Duphaston 01.08.07, 10:33 ja też biorę dudhaston - pierwsze tyg ciąży, odczuwałam bóle w podbrzuszu i lekarz zalecił i po tym duphastonie jakby mniej nasilone. Będąc w pierwszej ciąży też miałam bóle i lekkie plamienia i brałam na początku duphaston i cały czas było super, ciąża extra, poród bez zarzutów, dziecko zdrowe. Grunt to pozytywne myślenie!!!!!!!!!!!!!!!!! ja wtedy nie myślałam w ogóle, że coś może być nie tak, w ogóle się nad tym nie zastanawiałam i teraz też tak chcę!! choć im człowiek starszy tym trudniej Odpowiedz Link Zgłoś
waryszka Re: Duphaston 03.08.07, 14:29 po duphastonie ponoć nasilają się mdlości i ogólnie samopoczucie nie zaciekawe. ja nie miałam z tym problemu ale miałam bardzo spuchnięte kostki. lekarz zmienił mi na luteine dopoch..Tylko to nie jest standard! bardzo dużo dziewczyn bierze duphaston i czuje sie super, to zależy od organizmu Odpowiedz Link Zgłoś
0306a Re: Duphaston 03.08.07, 15:47 Cześć, We wtorek byłam u lekarza, wg. testu (2 kreseczki), jestem w 4 tc 3 dni. od wtroku biorę też duphaston. Czuję się b.dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
perekisowa Re: Duphaston 04.08.07, 16:00 ja brałam od 7 tc do 25 tc. Czułam sie bardzo dobrze.Podejrzewam ze to nie od duphastonu. Moze sie zdenerwowalas lub cos zjadłas nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
denim81 Re: Duphaston 04.08.07, 16:23 Hej, ja brałam przez dwa tygodnie, ale właśnie dlatego że bardzo bolał mnie brzuch. Po duphastonie bóle ustały. Odpowiedz Link Zgłoś
krooowka Re: Duphaston 05.08.07, 18:57 a ja biore duphaston na wywolanie @. no i brzuch mnie pobolewa, ale wiem, ze to nie o takie bole ci chodzi, tylko te w pierwszych tygodniach ciazy swoja droga to dziwne, ze wy wszystkie bierzecie duphaston na podtrzymanie ciazy, a ja (nie jedyna - tak sie robi generalnie) - na wywolanie @. dziwny jest ten swiat medycyny Odpowiedz Link Zgłoś
olawlodarczyk1 Re: Duphaston 06.08.07, 09:09 Dzieki za odp! Już się faktycznie czuję nie najgorzej, nawet mdłości trochę się zmniejszyły, tak jakby po D. hormonki mniej szalały Odpowiedz Link Zgłoś
anna395 Oddam Dupaston 06.08.07, 12:58 Nakupiłam tego dużo i nie zjadłam, bo gin już kazał odstawić. Zostały mi dwa całe opakowania. Trochę szkoda wyrzucić. Jeśli się komuś przyda to chętnie oddam. Gdyby ktoś mogł osobiście odebrać w godz 8 - 18 na Woli w Warszawie, to bardzo proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
saralee Re: Oddam Dupaston 07.08.07, 13:55 Ja chetnie skorzystam możesz mi przesłac sówj numer na @ gazetowego? Odpowiedz Link Zgłoś
anna395 Re: Oddam Dupaston 07.08.07, 15:06 Wysłałam Ci mój nr tel. Odezwij się. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś