abi19822 13.09.07, 13:20 mam pytanko w sprawie test, tzn czy ktorejs z Was wyszedl pozytywnie tydzien po owulacji??? na ulotkach jest napisane ze po tydodniu od zaplonienia mozna juz robic... ale jestem ciekawa jak to jest w praktyce bo podobno to chwyt reklamowy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarzyna_83 Re: czy mozna robic test po tygodniu??? 13.09.07, 13:25 Witam. Ja zrobiłam test przy pierwszym dziecku po tygodniu a przy drugim który przyjdzie na świat za miesiąc po pięciu dniach i wyszedł pozytywnie. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
abi19822 Re: czy mozna robic test po tygodniu??? 13.09.07, 13:35 dzieki pytam bo jestem w 20 dniu cyklu i boli mnie ciagle jeden jajnik juz od 6 dnia cyklu a teraz jeszcze od 5 dni podbrzusze. Napewno nie mam stanu zapalnego bo bylam przed staraniami u lekarza i powiedzial ze wszystko ok Nie wiem czy to cos znaczy....??? Cykle mam zazyczaj 28-29 dniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: czy mozna robic test po tygodniu??? 13.09.07, 14:16 Niestety, to bzdura kompletna, dlatego, że gonadotropina kosmówkowa zaczyna być produkowana najwcześniej po 8 dniach od zapłodnienia i na początku ma za niskie stężenie w moczu, aby nawet najczulsze testy ją wykryły. Najczęściej testy wykrywają poziom 20-25, a taki osiąga najczęściej tuż przed miesiączka lub w jej terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-krystyna Re: czy mozna robic test po tygodniu??? 13.09.07, 14:28 Abi19822,nie ma najmniejszego sensu testowac wczesniej niz w dniu majacej pojawic sie miesiaczki... testujac wczesniej niepotrzebnie bedziesz sie stresowac,nakrecac i czuc rozczarowana jesli test wyjdzie negatywny... moja znajoma testowala bardzo wczesnie i test wyszedl jej pozytywny,a po kilku dniach,w ktorych powinna dostac okres pojawil sie on i okazalo sie,ze jednak ciaza sie nie zagniezdzila jak jej to wytlumaczyl pozniej lekarz co zdarza sie bardzo czesto... nie musze ci pisac jak byla rozczarowana.... lepiej na prawde testowac po terminie spodziewanego okresu mniej stresu,wieksze prawdopodobienstwo prawdziwego wyniku i wiecej zaoszczedzonych pieniedzy na testach,ktorych producenci napisza wszystko aby nam tylko robic nadzieje i zachecac do kupna.... Odpowiedz Link Zgłoś
abi19822 do Agnrek 14.09.07, 10:57 nie wytrzymałam i zrobiłam test wrrr oczywiście wyszedł negatywny, masz racje!!! poczekam teraz do 21.09 (wtedy mam dostać @ )kurcze bardzo bym chciala zeby byly II zobaczymy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: do Agnrek 14.09.07, 10:59 Moja Droga, wiem jak to jest z tym testowaniem, żebyś wiedziała, ile ja testów napsułam przed miesiączką A tu ciąża przyszła sama, w poniedziałek wielkanocny teść wyciągnął bigos, który strasznie mi śmierdział, zaczęły mnie boleć piersi jak posiniaczone, do okresu 4-5 dni, zrobiłam test i dwie kreski. Samo przyszło. Serdecznie Ci tego życzę Odpowiedz Link Zgłoś
abi19822 Re: do Agnrek 14.09.07, 11:02 ale Ci fajnie zdrówka życze u mnie w rodzinie też są bliżniaki moja Mama i Babia miały może mi też się uda od wczoraj bolą mnie piersi mam nadziję ze to nie na @ musze jeszcze wytrzymać tydzień aaaaa Odpowiedz Link Zgłoś