Dodaj do ulubionych

kiedy owulacja?

25.09.07, 18:14
postanowiłam określić dokładnie moją owulację, ponieważ hmm.. to już czwarty
mój cykl kiedy nie udało nam się zajść w ciążę eheh. Czy przed zajściem w
ciążę robiłyście pomiar temperatury ciała i wszystkie inne niezbędne
czynności, żeby namierzyć dni płodne? Jak to się robi.. sad help
Obserwuj wątek
    • agnieszkowska Re: kiedy owulacja? 25.09.07, 18:39
      Czesc.Ja nigdy nie bylam zwolenniczka mierzenia temperatury zeby "wyczaic"
      owulacje.Mi sie wydaje ze te roznice temperatury sa zbyt male zeby mozna miec
      pewnosc,nie mowiac juz o tym ze potrzebny tu jest super czuly termometr.Ja
      pomimo ze cykle mam raczej niezbyt regularne,to wiem kiedy mam owulacje przez
      obserwacje sluzu.Po okresie jest kilka dni "suchych",po nich jest kilka dni
      "lekko wilgotnych" az nadchodzi dzien ze czuje jak "leci".To dzien owulacji.Po
      owulacji sluz ulega znowu zmniejszeniu.Poza tym miedzy owulacja a nastepnym
      okresem sa zawsze 2 tygodnie(14 dni).Wiedzac to latwo ustalisz date
      owulacji.Przy cyklu np.30dniowym:30-14=16 czyli owulacja nastapila 16 dnia.Zycze
      powodzenia w staraniach
      • malaaa_mi Re: kiedy owulacja? 25.09.07, 18:44
        Witaj,

podobnie jak moja poprzedniczka uważam że pomiary temperatury mogą być bardzo
        mylne. Zresztą kilka wątkow po tym masz watek dotyczący pomiaru temperatur
        możesz przeczytać. Na Twoim miejscu sięgnęłabym chyba po testy owulacyjne myślę
        że z ich pomocą jest najłatwiej "wyczaić" wink owulację.
        3maj się i powodzenia
        • asienka_d Re: kiedy owulacja? 25.09.07, 20:36
          Slyszlam, ze testy nie sa najdokladniejsze i wclae a wcale nie warto sie nimi
          sugerowac. Najlepiej bys zrobila jakbys poszukala specjalistycznych stron w
          googlach z opisem dokladnym jak sie robi wszelkie pomiary samemu. Albo moze
          ktoras z oczekujacych mam sie jeszcze podzieli swoim doswiadczeniem.
          • malaaa_mi Re: kiedy owulacja? 26.09.07, 09:55
            Myślę, że nikt Ci nie odpisuje, bo na pierwszej stronie są co najmniej 3
            dotyczące tego tematu wątki. Podaje Ci jeszcze link do fajnego merytorycznie
            forum, jest temat dokładnie dotyczący Twojego pytania:
            smyk.com/index.php?option=com_joomlaboard&Itemid=&func=view&id=2146&catid=12
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka