Dodaj do ulubionych

Piąteczek i 17 dzień cyklu ;)

19.10.07, 14:43
Witam najserdeczniej Biedronkę i Amelyn a także całą resztę
Dziewczyn które dziwnym zbiegiem okoliczności są w tym samym dniu
cylku co my smile Oochylenie +/- 2 dni dopuszczalne!! wink
Może czas nie będzie nam się tak strasznie dłużył do testowania
jeśli będziemy czekać razem!
Obserwuj wątek
    • swietlik14 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 19.10.07, 14:50
      przyłącze się nieśmiało bo u mnie tez 17 dc smile
      • mini-mini-1 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 19.10.07, 15:02
        u mnie 19 dc czyli mieszczę się w odchyleniach. no ale pozostaje jeszcze kwestia
        tego jak długie są wasze cykle.ja termin spodziewanej @ mam na 28. 10.
    • magenta77 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 19.10.07, 14:59
      U mnie w prawdzie 19, ale mieszczę się w dopuszczalnej normie + - 2
      dni smile
      • mimika124 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 19.10.07, 15:05
        a ja mam 20dc więc się już nie mieszczę,ale pozdrawiam was Cieplutko!
        • gabi9913 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 19.10.07, 15:32
          u mnie tez dzis 17dc. po owulacji. trochę pobolewa brzuch i mam
          dziwny śluz z krwią ale tylko jak sie podcieram i nie wiem co ten
          cykl mi nowego przyniesie sad
          • mimika124 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 19.10.07, 15:36
            ten sluz z krwią może oznaczać krwawienie okołoowulacyjne,czyli jak
            odpowiedziały mi dziewczyny z innego forum-to dobry znak-
            towarzyszący owulacji.ja miałam zwykłe krwawienie w tym czasie, ale
            nie wiem nawet czy ze śluzem.
            • gabi9913 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 19.10.07, 15:58
              u mnie dwie krechy w 13dc potem blade,czyli od tego licząc 24-36
              godzin do owulacji to już dawno po niej bo była w 14-15dc. a
              plamienie mam od 16dc i disiaj
              • iwonka_81 Re: 16 dc cyklu. Dołączam do Was:) 19.10.07, 16:06
                Macie rację, że razem łatwiej więc jestem z Wami. Termin @ ok 30,
                więc zatestuje na pewno ok 28 bo nie wytrzymamsmile

Pozdrawiam cieplutko...
              • mimika124 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 19.10.07, 16:25
                bądź dobrej myśli-testy bywają zawodne...więc ja bym stawiała na
                to,jeśli wszystkie sprawy ginekologiczne u Ciebie w porządku.a
                zaczęłaś krwawic po stosunku, czy jak? ale skoro ten śluz z tym
                plamieniem - to jakoś czuje owulację, ale nie jestem ekspertem!
              • gabi9913 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 19.10.07, 16:35
                po stosunku napewno nie bo kochaliśmy się w 13dc i do tej pory nic
                bo mój m. wyjechał, dzisiaj piątek więc napewno romantyczny
                wieczorek, ale to już tak za póżno, rano temp 37,4 w poprzednich
                cyklach w porywach 36,9-37,2. wieczorem mam aż 37,6
                • mimika124 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 19.10.07, 16:47
                  nie znam się na tempkach bo nie mierze więc nie mam pojęcia sama ,
                  co to moze oznaczać! ale przyjemności na wieczór...daj znać, jak tam
                  twoje plamienia.
    • kropelka.k Poznajmy się :) 19.10.07, 17:23
      Witajcie Dziewczyny!! Jak fajnie że jest nas tak dużosmile) i pomyśleć że nie było
      mnie 2 godziny bo wracałam właśnie z pracy!!
      Oczywiście wszystkie są mile widziane - nawet jak różnica wynosi więcej niż 2 dniwink
      Skąd jesteście? Może się jakoś poznamy? Ja mieszkam w Częstochowie i mam już
      córeczkę 4,5 roku, w grudniu minie 6 lat po ślubie i 11 odkąd jestem z moim
      mężem, teraz od czerwca staramy się o rodzeństwo dla naszej Jedynaczki bo robi
      się upierdliwa smile))
      • mikusia84 Re: Poznajmy się :) 19.10.07, 18:06
        Witam Was wszystkie i chetnie sie przyłaczam.
        Jest to mój 15 dc,wczoraj była owulacja termin @ 01.listopad
        testowac bede własnie pierwszego . Mam juz roczna córeczke i własnie
        teraz zapragnełam miec nastepne mam nadzieje ze sie uda zreszta jak
        kazdej z Was. Jestem z Siemianowic Ślaskich ale za ok 3 tyg
        przeprowadzam sie pod Kraków. Miło Was poznać

Nr gg 4663517
    • amelyn Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 19.10.07, 20:24
      Witam serdecznie.Dopiero teraz dorwałam się do komputerka i widzę obiecany przez
      Kropelkę nowy pościk.Jak pisałam w innym poście jestem w 17 dc.To nasz 4 cykl
      starań.Mam 34 lata i 8-letnią córeczkę.Jestem teraz zła na siebie,że decyzję o
      drugim dzidziusiu odkładałam tak długo.Ale jestem dobrej myśli.Z objawów to
      tylko piersi dają o sobie znać: coraz bardziej czuję mrowienie,trochę
      pobolewają.A co u Was?
      • kropelka.k Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 19.10.07, 21:02
        Mnie też tylko piersi dokuczają a zazwyczaj tak nie mam. No i jakoś dziwnie kość
        ogonowa mnie boli ale to chyba bez związkusmile
        Też się zastanawiałam czy nie za długo czekam z decyzją o drugim dzieciaczku.
        Moja córa jest młodsza od Twojej ale widać po niej że strasznie chce mieć
        rodzeństwo. A ja oczywiście też chcę ale pewnie 3 lata temu nie przerażałyby
        mnie tak bardzo nieprzespane noce i choroby jak teraz smile Dlatego rada dla
        wszystkich którzy chcą poczekać z decyzją o drugim dziecku - czym większa
        różnica wieku tym trudniej!!
        Podziwiam Cię Amelyn że się zdecydowałaśsmile Musi się nam udać!!
        • biedronka1969 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 20.10.07, 00:28
          No to jestem wink Wiem,ze to troche zbzikowana pora,ale niestety wczesniej nie
          moglam :]- Ale przed nami weekend,wiec co tam! Przeczytacie rano na dzien dobry!
          kropelka witam Czestochowe - pozdrawia Lodz,wiec blisko.Jak ma na imie twoja
          coreczka?
          Mnie zaczal pobolewac brzuch,ale narazie lekko.Zobaczymy,co nam dzien przyniesie?

• kropelka.k Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 20.10.07, 09:48
            Biedroneczko! Zamiast molestować męża Ty o tej porze przy kompie??wink
            Rzeczywiście bliziutko z Cze-wy do Łodzi - jadę trochę ponad godzinkę.
            Moja córeczka ma na imię Monika napisz jak Twój syn - może ściągnę imię jakby
            był chłopiecwink Oj jak bardzo bym chciała żeby był... zresztą dziewczynka też -
            obojętne byle zdrowe. A tu dopiero tydzień po owulacji - jak ja to wytrzymam. wink
            Miłego dnia dla Wszystkichkiss***
            • amelyn Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 20.10.07, 10:15
              Witam dziewczyny.Ja właśnie wstałam i oczy przecieram bo nie wierzę - za oknem
              śNIEG - ucieszyłam się jak dziecko - sama nie wiem dlaczego - może to odruch z
              dziecięcych lat? Co do odczuć objawowo-ciążowych to piersi pobolewają. Miłego
              dnia dla Wszystkich.
              • kropelka.k Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 20.10.07, 10:26
                Zazdroszczę Ci tego śniegu!!smile U mnie na razie zimno ale słonecznie. Też żczę
                wszystkim miłego dnia!!
                • biedronka1969 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 20.10.07, 12:23
                  No witam dziewczynki winkTroche sobie pospalam winkkropelko oczywiscie
                  molestowanko tez bylo,bo my nocne marki jestesmy,a szczegolenie w weekndy ;0)
                  U mnie nadal zadnych objawow,brzuszek juz nawet nie boli sad
                  Moj synek tez na "M",ale nie wiem czy Ci sie spodoba,bo to zwykle,niewyszukane
                  imie Marcin.Szczerze mowiac imie wybieralismy dopiero po porodzie,bo chcielismy
                  dopasowac do dziecka.Moze to dziwne,ale wszystkie imiona wczesniej wybrane
                  zupelnie do niego nie pasowaly.Ale podoba mi sie duzo imion meskich,wiec kiedys
                  mozemy sobie popisac na ten temat.
                  Ide dzis do kina na Ratatuj wink Moze sie wyluzuje troche.
                  Milego dzionka i piszcie co slychac!
                  • mini-mini-1 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 20.10.07, 15:23
                    cześć dziewczyny. ja dzionek spędzam w kuchni bo przychodzi rodzinka na
                    urodziny mojego synusia , który ma już 10 lat. u mnie 20 dc, objawów zero.
                    pewnie pojawię się na wątku listopadowym. to forum dla mnie to jak wizyty u
                    psychologa.dorze że można sie przed wami wyżalić. pozdrawiam cieplutko bo u mnie
                    też śnieżkiem sypnęło, ale teraz już go nie ma.Biedronka napisz czy fajny film,
                    może poszłabym też z moim synem.to podobno o szczurach jest?
                    • biedronka1969 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 20.10.07, 15:51
                      mini-mini a gdzie mieszkasz,ze juz sniezek u Was? Pewnie gdzies w gorach?
                      Napisze oczywiscie o filmie.Moze jeszcze poznym wieczorem,bo idziemy na
                      18.30.Nie martw sie co do objawow.Ja tez zero sad Ale pocieszam sie,ze w zeszlym
                      cyklu byly i @ dostalam.
                      • biedronka1969 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 21.10.07, 15:46
                        Dziewczyny co z Wami? Co tu taka cisza?
                        Jak sie czujecie? Doszly jakies objawy?
                        • mimika124 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 21.10.07, 17:49
                          hej biedronko, wzywałaś o przerwanie ciszy - to jestem! no , u mnie
                          oprócz tego że 22 dc i wystąpiło krwawienie-plamienie brązowe to nic
                          ciekawego...kaczuszka duma, że to może implantacja, ale ja to
                          kiepsko widzę. cóż, w listopadzie tez jest szansasmile)ale wiecie, że
                          nigdy w zyciu nie miałam tak, jak teraz- 11dc - krwawienie
                          dwudniowe, a teraz w 22dc - ponownie.jasna cholerka!
                          • biedronka1969 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 21.10.07, 19:21
                            rzeczywiscie troche dziwne te Twoje plamienia.Czy tylko plamisz,nie ma krwi?A
                            moze zatestuj tak za dwa dni,zeby sie upewnic.Wiem,ze to troche za wczesnie,ale
                            moze cos juz wyjdzie? Powiem Ci,ze sama jestem ciekawa co z tych plamien wyjdzie
                            wink Bo to moze organizm "wariuje" ze wzgledu na ciaze.
                            • mimika124 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 21.10.07, 19:27
                              ale w ogóle na ciążę się nie czuję...juz pisałam na forum
                              październikowych nadziejach , że piersiaki bolały mnie ostatnio
                              nieustannie a teraz ustało...co do plamień, to raczej brązowe ale
                              raz zauważyłam jakieś pojedyncze "fafołki"/strzępki krwi...ale jak
                              to nie ciąża to znowu będzie powód do zmartwień, że organizm
                              oszalał...
                              • biedronka1969 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 21.10.07, 20:35
                                To kiedy zatestujesz?Wiesz dopoki nie ma normalnej @ to zawsze jest nadzieja.A
                                dlugo juz tak plamisz? No ciekawe co to z tego bezie? Oby ciaza!!!
                                • mimika124 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 21.10.07, 21:28
                                  z testem zaczekam jeszcze, ale nie wiem jak długo. Kaczuszka radzi
                                  do terminu normalnej @ ale nie wiem czy dam radęwink). a plamię od
                                  dzisiejszego południa...ja też jestem ciekawa! buziaki i dzięki za
                                  zainteresowanie!
    • kropelka.k Witajcie w poniedziałek:)) 22.10.07, 10:12
      Cześć, długo mnie nie było tutaj bo bardzo zajęty weekend mieliśmy
      ale teraz jestem a tu taki mały ruch wink
      U mnie nic nowego piersi dalej mnie bolą okrutnie, do tego... kość
      ogonowa jak siedam, poza tym jak wstaję w nocy do małej to robi mi
      się słabo chociaż nie miałam nigdy kłopotów z ciśnieniem.
      Pewnie znowu sobie coś wmówiłam i strasznie boję się rozczarowania
      po testowaniu ale trudno taki już nasz los - starających sięwink
      Miłego dnia Dziewczyny i całego tygodnia bo dziś przecież
      poniedziałek. No i dużo podwójnych kreseczek wink)
      • gabi9913 Re: Witajcie w poniedziałek:)) 22.10.07, 10:19
        u mnie nic się nie dzieje. zero bóli tylko temp. 37,4. i znowu moja
        intuicja mi podpowiada że nic z tego, chciałabym żeby mnie kiedyś
        zawiodła. od nowego cyklu mój lekarz zalecił monitoring cyklu. bo te
        moje fsh raczej sie nie polepszy tylko z miesiąca na miesiąc bedzie
        gorsze i musze zacząc działać.
      • mini-mini-1 Re: mimika! 22.10.07, 10:21
        cześć! mimiczko chciałam zapytać co z twoim plamieniem bo ja wczoraj miałam to
        samo w 21 dc. bolał mnie brzuch i myślałam że to już się rozkręci w @. na razie
        nic się nie dzieje ale jestem tym zmartwiona.
        • mimika124 Re: mimika! 22.10.07, 12:52
          hej Mini...no u mnie od wczoraj . w nocy nic, ale dziś trwa. nie
          boli jak n @, trochę dokuczają jajniczki ale wcale nie okresowo...
          obserwuje to krwawienie, bo to raczej nie plamienie i coś kiepsko to
          widzę-przypomina mi miesiączkowe , ale nie jest tak intensywne- ale
          ciekawa jestem jak sie rozkręci...oby się nie rozkręciła bo wtedy
          bym się martwiła że w 22dc juz przyszła i cykl się skrócił o
          tydzień...a jak u Ciebie.
      • amelyn Re: Witajcie w poniedziałek:)) 22.10.07, 13:59
        Witajcie Dziewczyny.U mnie w sumie objawy się nie zmieniły. Piersi trochę
        pobolewają i nic ponadto.W tym miesiącu postanowiłam nie doszukiwać się żadnych
        sygnałów wczesno-ciążowych.Poza tym dopadła mnie taka mała depresja, a to przez
        to ciągłe pokazywanie w telewizji tych chorych dzieci.Bardzo im współczuję,
        współczuję rodzicom ale zawsze jak je widzę to dopada mnie strach, że to i mnie
        może spotkać.Macie czasami takie odczucia?
        • saybook tez czekam... 22.10.07, 14:22
          Witam was wszystkie,obserwuje wasze wypowiedzi i porownuje z soba,ja
          powinnam dostac miedzy dzisiaj a sroda,narazie to co zauwazylam to
          od piatku kluje mnie jakos dzwiwnie w macicy,moze tym razem sie uda?
          Bardzo bym chciala,zycze powodzenia tym ktore czekaja i gratulacje
          dla tych ktorym juz ukazaly sie dwie piekne kreseczki smile
          • mini-mini-1 Re:mimika124 22.10.07, 14:43
            czyli u ciebie jest to krwawa wydzielina? u mnie dzisiaj nic ale ciągle mi się
            wydaje i biegam do wc.brzuch nawet nie boli, ale ja już sama nie wiem może
            trochę czuję piersi ale zawsze mnie bolą tydzien przed @.wolę się nie
            dopatrywać objawów bo jak się nakręcę to potem będzie żle jak się znowu rozczaruję.
            • kropelka.k Re:mimika124 22.10.07, 14:54
              A ja właśnie się nakręcam!! Pewnie zaliczę dwudniowego mega doła ale
              trudno - jestem na to przygotowana, mój mąż też wink Mdli mnie dziś od
              rana i znowu myślę że to objaw. wink
              • saybook Re:mimika124 22.10.07, 14:57
                Zycze wam zeby tym razem to bylo to,a propos plamienia to moja
                siostra miala jeden normalna @ i byla w ciazy, tazke wszystko
                mozliwe winkpozdrawiam
                • mimika124 Re:mimika124 22.10.07, 15:18
                  dzięki dziewczyny za zainteresowanie. u mnie delikatnie - to
                  czerwono, to brążowo, ale generalnie wszystko ok. nic nie boli
                  raczej-czasem czuję ciągnięcie jajników albo plecki...powiem
                  szczerze, że jednak do 27.10 nie wytrzymam i pewnie za 2 dni zrobię
                  test - ku pokrzepieniu lub złamaniu serca.powoli sie wkręcam i
                  chwilami marzę by to było opisywane w necie krwawienie
                  implantacyjne, a za chwile łapie doła...taka zakręcona będę. oj, i
                  też sie lubie nakręcać- a obiecałam sobie, że juz nie będę...
                  • anita258 Witam w poniedzałeczek 22.10.07, 17:15
                    U mnie 25 dc spodziewana @ w czwartek 25.10.Brzuch boli jak na @ .piersi tez
                    pobolewają przy dotknięciu jakby całe w siniakach były no i od i temp.37 ale to
                    przypadek że zmierzyłam(nie mierze regularnie).To trzeci cykl starań mam nadziej
                    że sie udało.Pozdro.
                    • biedronka1969 Re: Witam w poniedzałeczek 22.10.07, 22:46
                      kropelko fajnie,ze masz jakies objawy i to raczej bardzo wyrazne!!!U mnie nadal
                      nic.Ale nie podaje sie,to znaczy bedzie mi oczywiscie przykro jak przyjdzie
                      @,ale kiedys chcialam miec male lwiatko w domu,wiec moze mi sie uda w
                      listopadzie.Nie nakrecam sie w ogole bo bym sie wtedy bardzo mocno
                      rozczarowala,a tak to troche mniej sad
                      Czy wytrzymasz z testowaniem do 28-go?
                      • kropelka.k Biedronko 23.10.07, 09:57
                        może to tylko moja wyobraźnia a nie żadne objawysmile A te stu nie
                        zrobiłam dzisiaj chociaż miałąm spróbować. Bałam się żę ...zobaczę
                        te dwie kreski a potem dostanę @ i kolejny test wyjdzie negatywny.
                        Sama nie wiem czemu o tym myślę ale strasznie boję się spróbować.
                        Dziś mój 20dc. 9 dni po owu. Mam kilka testów w domu - dość czułych
                        (10) ale nie wiem czy się odważę...
                        Pozdrawiam i nie martw się bo objawy nie muszą wcale występować tak
                        wcześnie a nawet dość rzadko tak wcześnie występują smile
                        • biedronka1969 Re: kropcia... 23.10.07, 11:21
                          dobrze,ze nie testujesz dzisiaj,bo to za wczesnie.Nawet przy tak
                          czulych testach.Bo jesli jest zarodeczek,to musi sie porzadnie
                          zagniezdzic.Ja w marcu jak robilam test i to pare dni po @ to druga
                          kreska byla niewyrazna.A ciaza byla (poronilam w 11tc).Dlatego teraz
                          sie nie spiesze.Poczekajmy kropelko jeszcze ze trzy dni,albo do tego
                          28-go.Oczywiscie niektorym dziewczynom wychodzi duzo wczesniej,ale
                          bywa z tym roznie,wiec po co sie martwic na zapas.A co ma byc to
                          bedzie.
                          U mnie dokladnie jak u Ciebie 21dc,idziemy rowniutko.Objawow nadal
                          brak,choc wiem,ze moze ich nie byc.Ale jakos tak mi dziwnie.
                          trzymam kciuki!!!!
                          • kropelka.k Re: kropcia... 23.10.07, 11:30
                            Ja robiłam w pierwszej ciąży test przed terminem @ chyba ze 2-3 dni
                            i wyszedł - druga kreseczka była mniej intensywna ale była smile Mnie
                            już tak bardzo męczy to czekanie... Mam tyle testów że właściwie
                            mogę się pobawić. MOże jednak zaryzykuję wieczorkiem. Wcześniej nie
                            będę pić ze 3 godzinki - może coś wyjdzie a jak nie to może
                            otrzeźwieję trochęwink masz może gg? W pracy nie mogę ale w domu
                            mogłybyśmy czasem poklikać? Wysyłam Ci mój nr na prv. smile
                          • kropelka.k Re: kropcia... 23.10.07, 11:30
                            A czemu Ci dziwnie?
    • saybook Gratulacje:) 23.10.07, 12:11
      Serdecznie gratuluje wszystkim ktorym sie udalo w tym cyklu !!!Ja
      nadal czekam moje cykle wachaja sie od 25-30 dni a dzisiaj mam 29, i
      od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze ale @ narazie nie
      widac.Pozdrawiam smile
      • pati288 Re: Gratulacje:) 23.10.07, 12:16
        No to trzymamy za Ciebie kciuki!! smile) Ja chyba dzisiaj pęknę i
        otworzę test...
        • saybook do patti288 23.10.07, 12:18
          Tez bym tak zrobila,ale wole sie nie rozczarowac smile Daj znac od razu
          jak zrobisz, ktory to dzien dla ciebie? pozdrawiam i zycze
          powodzenia smilesmilewink
          • kropelka.k hmmmm... 23.10.07, 12:33
            Ja chyba też dziś zaryzykuję z teścikiemsmile Mam 3 to mogę poszalećwink
            21 dc. 9 dni po owu. chyba na otrzeźwienie bardziej bo jak zobaczę
            jedną kreseczkę to może moje wyimaginowane objawy ustąpią smilei trochę
            się uspokoję smile
            Powodzenia dziewczyny!!
            • biedronka1969 Re: hmmmm... 23.10.07, 12:48
              kropelko,no to widze poszalejesz wink Ja mam test,ale nie bede dzis
              ryzykowac,bo wiem,ze u mnie nic nie wyjdzie.W domu bede dzis
              pozno,wiec jak mozesz to badz na forum okolo 21-ej,ok? Jesli chodzi
              o gg to ja nie mam,ale albo dzis zaloze,albo bede pisala od mojego
              Misia.
              A o ktorej bedziesz robic ten test? Bede bardzo ciekawa.Pewnie jak
              wroce,to zaraz polece do kompa wink)) Moj M mnie chyba udusi,bo nie
              dosc,ze pozno wracam z pracy to od razu do kompa siadam.
              Trzymam kciki,zeby wyszedl! Aaaa dzis Twoj mezus ma urodzinki,tak?
              Oby byl fajny prezent!!!
              • kropelka.k Re: hmmmm... 23.10.07, 13:03
                No właśnie dziś te urodzinki więc o 21 nie wiem czy dam radę...
                Jakby test wyszedł negatywny (nie daj Boże!)to o innym prezencie
                muszę pomyślećwink Będę po pracy - dziś jestem do 17, jakieś zakupy
                odebrać Małą i w domku pewnie koło 18 i wtedy spróbuję o ile się nie
                rozmyślę!! Trzymaj kciuki!! A gg to przydatna rzecz załóż
                konieczniesmile)
                • mini-mini-1 Re: hmmmm... 23.10.07, 14:25
                  o jejku jaki ciekawy wieczór się zapowiada. kropelko no pewnie jak masz trzy to
                  zaszalej a może będzie prezent wspaniały tescikowy. zyczę 2 krech i mocno mocno
                  trzymam kciuki.
                • amelyn Re: hmmmm... 23.10.07, 14:39
                  Kropelko.Denerwuję się z Tobą.Z niecierpliwością czekam na wieczór.Daj znać na forum jak test.Ja też mam dzisiaj 21 dc ale z testowaniem chyba zaczekam do terminu @ (czyli 31.10.).Kiedy Ty masz termin (nie)spodziewanej @? TRZYMAM MOCNO,MOCNO KCIUKI!!!
                  • kropelka.k Re: hmmmm... 23.10.07, 14:59
                    Termin nie - spodziewanej @ miał być na 2 listopada ale w tym cyklu
                    coś mi się przesunęło i miałam owulację w 11 dc więc termin @ mogę
                    przyjąć na 14 dni po owu. czyli 28 pażdziernikasmile To takie moje
                    głupie wyliczeniawink ale poszaleję dzisiaj więc trzymajcie kciuki
                    Dziewczynki!!smile Na pewno dam znać co wyszło chociaż wielkich złudzeń
                    nie mam - ostatnio nic z tego nie było a teraz na dodatek jest dość
                    wcześnie...
                    Jeszcze raz dziękuję Wam wszystkim za życzliwość!! Całuski smile)
                    • gabi9913 Re: hmmmm... 23.10.07, 16:05
                      u mnie też wielka cisza, nic a nic, zero czegokolwiek. tez 21dc i
                      kusi mnie co minutę zeby zrobić ten głupi test, tylko wiem że
                      zawczesnie bo u mnie owu była w 13dc to dopiero 7 dni po. widocznie
                      musze wydac sporo kasy na badania, monitoring i leki aby był
                      dzidziuś,zapowiada mi sie arystokrata!!!smile
                      • kropelka.k Re: hmmmm... 23.10.07, 16:14
                        Po pierwsze - brak objawów nie świadczyu o braku ciążysmile
                        Po drugie jeśli chodzi o badania - zanim zajmiesz się sobą wyślij
                        męża na badanie nasienia - to bardzo częsta przyczyna kłopotów a
                        badanie najtańsze - chyba koło 40zł. I od razu jedna rzecz
                        wykluczona. Jak mnie się nie uda jeszcze 2 miesiące też mamy zacząć
                        od tego badania. To rozsądne podejście moim zdaniem smile
                        No ale teraz masz dopiero 22dc. więc czekaj w miarę spokojniesmile) i
                        głowa do góry. Długo się staracie?
    • kropelka.k Ja chcę już do domu!! 23.10.07, 16:24
      Nie chce mi się dłużej siedzieć w pracy a tu jeszcze ponad pół
      godzinysad Chciałabym już być w domku chyba dlatego że ten test mnie
      tak kusi. Ale tak się denerwuję na samą myśl, że mam go zrobić, ze
      sama nie wiem...
      • biedronka1969 Re: kropeleczko! 24.10.07, 08:54
        No bardzo sie niecierpliwie co u Ciebie? Czemu nic nie piszesz?
        Napisz szybciutko,prosze.Robilas tescik?
        • amelyn Re: kropeleczko! 24.10.07, 09:25
          Też się bardzo niecierpliwię co u Kropelki.Odezwij się!Jak teścik???
          • kropelka.k Re: kropeleczko! 24.10.07, 09:47
            Cześć Dziewczynki! Tak jak myślałam - nic nie wyszłosad Mówi się
            trudno i żyje się dalej, trochę jestem spokojniejsza mimo wszystko i
            myślałam że objawy mi przejdą jak zobaczę jedną kreseczkę ale wciąż
            mnie strasznie bolą piersi i od rana mam jakieś dziwne napięcie w
            brzuchu. Kiedy powinno być to zagnieżdżenie? Bo chyba dopiero PO
            wytwarza się hcg? (Chyba wciąż mam nadzijeję smile )
            Nie odzywałam się wczoraj bo internet mi w domku szlag tarfił.
            Dzięki że jesteście kiss*
            Miłej środy
            • amelyn Re: kropeleczko! 24.10.07, 10:56
              Kropeczko.Bądź dobrej myśli.Ja wyczytałam, że zagnieżdżenie następuje pomiędzy 6 a 12 dniem.Poza tym różnie to bywa z tymi testami.Dopóki nie ma @ jest szansa.Dlatego ja zaczekam na termin @.Choć też myślę,że i tym razem nic z tegosad
              P.S.W jakim jesteś wieku,jeśli oczywiście można wiedzieć?
              • kropelka.k Re: kropeleczko! 24.10.07, 11:55
                Ja teraz już też czekam na @ przynajmniej nie będę się nakręcaćsmile
                Mam 28 lat i córeczkę 4.5 która marzy o braciszkusmile)
    • saybook Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 24.10.07, 11:27
      Tak sobie zagladam na ten watek i czekam albo raczej nie czekam na @
      dzisiaj jest moj 30 dzien cyklu,zasze mialam 25-30 i narazie nic nie
      czuje zeby sie zblizala,hmm... Od czasu do czasu tylko czuje jak cos
      zakluje w podbrzuszu,moze w koncu sie udalo?ZZatestuje w piatek jak
      nie dostane,powodzenia
      • iwonka_81 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 24.10.07, 12:04
        Oj widzę, że nie tylko ja mam problemy z cierpliwością...
        też myślę, o zrobieniu testu ale doskonale wiem, że to za wcześnie.
        Dziś mój 21 dc. Co prawda mam kilka testów ale i tak wiem co sie
        pojawi. Jedna kreska...

A objawów nie mam żadnych, kompletnie nic...
        • biedronka1969 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 24.10.07, 23:56
          kropeleczko mam podobne odczucia jak Ty co do Twojego testu.Wydaje mi sie,ze za
          wczesnie go zrobilas,z reszta pisalysmy juz o tym.Musisz go powtorzyc razem ze
          mna 28-go jak sie kiedys umawialysmy,dobrze? Ja sie zaparlam i nie zatestuje
          wczesniej,bo boje sie zobaczyc jedna kreche.I niby jesli ma byc jedna to i tak
          bedzie,ale za to dluzej mam nadzieje wink
          iwonka_81 u mnie 22dc i tez zupelnie zadnych objawow.Ale mowia,ze to nie ma
          znaczenia.Zobaczymy.Ja trzymam kciuki za nas wszystkie i wierze,ze bedzie dobrze.
          • kropelka.k Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 25.10.07, 07:47
            Jasne że zrobię teścik razem z Tobą 28.10 wink A jeśli chodzi o
            nadzieję to wcale jej nie straciłam przez tą jedną kreseczkęsmile
            • biedronka1969 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 25.10.07, 09:22
              To super!
              dzis na forum pazdziernikowym sa dwie kreseczki u mamy.razy.dwa.
              Moze zaczela sie znowu dobra passa i pociagnie za soba kilka
              dziewczyn.Oby!
              A co u Ciebie? Jak objawy i samopoczucie? U mnie dzis lekkie
              pobolewanie w dole brzucha,ale takie typowe na @ sad
              • gabi9913 Re: czwartek 23dc-:) 25.10.07, 09:35
                cześć, jak tam nastroje? bo u mnie bez zmian. nic a nic, w tamtym
                miesiacu to przynajmniej coś się działo a teraz czuję sie całkiem
                normalnie. zrobiłam test dzisiaj i myslałam ze to jest ten czuły od
                10mlu a to był ten zwykły 25mlu który wykrywa 7-8 dni po
                zapłodnieniu. oczywiście wyszła jedna kreska, kolejny w terminie
                miesiączki.
                • kropelka.k Re: czwartek 23dc-:) 25.10.07, 09:49
                  Cześć gabi9913 smile Ja mam świetny nastrój!! Pomimo testu (czułego 10)
                  zrobionego we wtorek tj.21dc. z negatywnym wynikiem. Testujesz z
                  nami 28??
              • kropelka.k Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 25.10.07, 09:46
                U mnie bez zmian: piersi bolą tak jak bolały, oprócz tego trzęsie
                mnie na słodycze i wczoraj zasnęłam z moim dzieckiem przy czytaniu
                bajki na dobranoc o 20smile
                Brzuch mnie nie boli, za to czasem kłuje w jakniku - raz jednym raz
                w drugim. Poczekamy -zobaczymy byle do 28smile)
                • biedronka1969 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 25.10.07, 11:59
                  a ja wlasnie mialam dziwna sytuacje.Otoz kichnelam i zlapal mnie
                  ostry,silny bol w dole brzucha jakby skorcz.Przestarszylam sie,bo
                  nigdy tak nie mialam jak kichalam??????? A teraz strasznie chce mi
                  sie jesc,az mi sie rece trzesa.Oczywiscie nie wariuje i zdaje sobie
                  sprawe,ze to moze byc tez na @,ale ten bol byl dziwny.
                  • kropelka.k Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 25.10.07, 12:05
                    Rzeczywiście dziwne. Ale może poprostu to było bardzo potężne
                    kichnięcie!wink Spokojnie - zjedz coś i czekamy dalej... byle do
                    niedzieli!
                    • saybook Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 25.10.07, 12:28
                      Dziewczyny ja juz chyba dostaje na glowe ,caly czas sprawdzam czy
                      przyszla @, a to moj juz 31 dzien cyklu.Robie chyba jutro test,nigdy
                      takich dlugich cykli nie mialam.Moze juz cos wyjdzie na tescie?
                      • biedronka1969 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 25.10.07, 13:58
                        powinno juz cos wyjsc,bo 31dc to juz nie przelewki wink saybook ja
                        mysle,ze beda dwie krechy,bo mama.razy.dwa zaczela dzis dobra
                        passe smile a tak powaznie to skoro nie mialas nigdy takich cykli,to
                        moze rzeczywiscie cos zakielkowalo? czekamy do jutra i trzymamy
                        kciuki!!!
                        kropcia wlasnie nie bylo to mocne kichniecie.Takie zwykle.Ja wiem,ze
                        to jest smieszne,ale bol byl ostry,nie moglam sie ruszyc i cos w
                        rodzaju skorczu.No nic zobaczymy 28-go.To bedzie dla nas chwila
                        prawdy,co?
                        • kropelka.k Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 25.10.07, 14:15
                          saybook!! Przyłączam się do trzymania kciuków!! smile)
                          biedroneczko!! Nie śmiałam się z Twojego kichnięcia smile
                          I nie wiem czy 28 się zdecyduję zatestować- tak się boję tej "chwili
                          prawdy" smile Tylko nie mam wyjścia bo do niedzieli biorę luteinę i
                          jakby co to nie mogę jej przerwać -muszę wiedzieć 28smile
                          • saybook Do Biedronki :) 25.10.07, 14:20
                            Biedroneczko co do twojego kichniecia,to wiem o czym mowisz bo ja
                            jak sobie mocniej odkaszlnelam to tez mnie bardzo zabolalo-
                            zakulo,hmm po pracy kupuje test i zdam relacje jutro.
                            • kropelka.k Przestałam lubić słodycze... 25.10.07, 14:37
                              Jakoś wszystkie słodkie rzeczy budzą we mnie obrzydzenie - od
                              wczoraj - nawet nie spróbowałam imieninowego ciasta koleżanki z
                              pracy. Znowu moje chore urojenie chyba...
                              Chyba coraz bardziej się nakręcam i wariuję.Tylko ja zawsze lubiłam
                              słodycze więc dziwne to trochę. Czas zrobić badania na cukier we
                              krwi?
                              • biedronka1969 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 25.10.07, 21:32
                                kropelko moglas sie smiac z mojego kichniecia,bo ja sama sie smialam.To przeciez
                                smieszne,tyle,ze ten bol byl naprawde dosc silny! I wlasciwie od tej pory zaczal
                                bolec mnie brzuch na dole niestety typowo na @ sad
                                Cos czuje,ze nawet nie doczekam niedzieli.....
                                Nie chce tu nic przewidywac,ale ja taki wstret do slodyczy mialam w poprzedniej
                                ciazy,wiec smile
                                saybook no wlasnie,wiesz o co chodzi z tym bolem? Ale kiedy tak mialas teraz czy
                                kiedys? Jutro z rana tu zajrze i masz koniecznie zameldowac jaki wynik!
                                • saybook biedronko 25.10.07, 21:44
                                  Ten dziwny tepy bol mialam dzisiaj w pracy, to moj 31dc,jutro rano zatestuje jak
                                  w nocy sie nie przypaleta @, narazie nic na to nie wskazuje ale roznie moze
                                  byc.Pozdrowionka i trzymam za ciebie tez kciukasy smile
                                  • kropelka.k saybook 26.10.07, 08:07
                                    Jak teścik?? Nie trzymaj nas w niepewnoścismile) Kciuki zaraz mi odpadną wink
    • kropelka.k Piąteczek i 25 dzień cyklu ;) 26.10.07, 08:13
      No i zleciał nam cały tydzień razemsmile)
      • biedronka1969 Re: Piąteczek i 25 dzień cyklu ;) 26.10.07, 08:23
        Oj zlecial,zlecial kropciu,ale martwie sie,ze ja jdnak bede musiala
        sie przeniesc na listopadowe staranka sad Ciebie wyganialam,bo nie
        chcialam,zebys za wczesnie tam trafila,ale mnie sie chyba nie uda
        wywinac @.Wczoraj wieczorem mialam silny bol brzucha,bylo mi
        slabo,zimny pot mnie oblewal.Myslalam nawet,ze juz mi krew
        poleciala,ale jeszcze nie.Takie objawy miewam na @ co 4 cykl.Nie
        zawsze tak sie czuje,moze to zalezy od cisnienia,albo hormonow.Ale
        kiepsko to widze.A jak u Ciebie?
        Czekam juz niecierpliwie na wynik testu!!!!
        • kropelka.k Re: Piąteczek i 25 dzień cyklu ;) 26.10.07, 08:59
          Co to za doła złapałaś od rana?? Jeszcze nic nie jest przesądzone - w końcu to
          25 dzień a Ty chyba miałaś owu. później niż ja?
          Mnie dzisiaj znowu korci żeby zatestować. Wzięłam dziś dzień wolny i siedzę w
          domu z córcią. Mam za dużo czasu więc myślę... i myślę... i pewnie w końcu coś
          wykombinujęwink
          Jutro robię imprezę urodzinową mężusiowi i chciałabym wiedzieć czy mogę się
          napiś. Może beta? Ale nie wiem ile to kosztuje i kiedy można zrobić najwcześniej.
          Biedroneczko! Nie martw się bo dopóki nie ma @ to jest szansa!!
          smile)
          Też bardzo się niecierpliwię z tym testem
          • biedronka1969 Re: Piąteczek i 25 dzień cyklu ;) 26.10.07, 10:50
            saybook ma dwie kreski,wiesz juz? Szczesliwa! wink
            A moze jutro z rana zrob ten test? Zawsze to doba do przodu,wiec
            bedzie pewniejszy.A bete mozesz zrobic,bo jest dokladniejsza i
            szybciej wychodzi.Ale kropciu moze poczekaj jednak do jutra.
            Ale masz fajnie,ze siedzisz w domku.Ja juz sie nie moge doczekac
            kiedy bedzie 16.oo.Jestem wymeczona po tym tygodniu.A jeszcze stres
            i zle samopoczucie to juz calkiem mieszanka wybuchowa.
            Wiem,ze poki @ nie ma to jest szansa,ale jakos przeczuwam,ze nic z
            tego.Ostatecznie bylam juz w ciazy 3 razy,wiec cos tam wiem.Ale
            musze tez przyznac,ze za kazdym razem bylo inaczej.
            • iwonka_81 Re: Piąteczek i 25 dzień cyklu ;) 26.10.07, 11:05
              Cześć dziewczynkismile
              Dobrze, że jest to forum bo ja już wariuje. Chociaż nie wiem czy to
              przez to czytanie.
              U mnie 23dc i brak jakichkolwiek objawów. A szkodasad Bo chciałabym
              coś czuć... Na test jeszcze za wcześnie chociaż z dnia na dzień
              korci mnie coraz bardziej.

Trzymam kciuki by Nam się udałosmile
              • saybook Re: Piąteczek i 25 dzień cyklu ;) 26.10.07, 11:17
                I sa dwie upragniony kreseczki!!!Chociaz powiem ze nie dociera to do
                mnie,mam wrazenie jakby mi sie to snilo ze widzialam te dwie
                kreski.Pozdrawiam was wszystkiech i zycze powodzenia!!! Nie
                poddawajacie sie ,ja czekalam caly rok na ten dzien smile
                • iwonka_81 Re: Piąteczek i 25 dzień cyklu ;) 26.10.07, 11:19
                  Gratuluje upragnionych dwóch kreseczek!!! I przy okazji życzę
                  wszystkiego dobrego przez te 9 miesięcy.

Przyznam, że nie pocieszyłaś mnie z tym czekaniem przez roksad
                • kropelka.k SUUPER!!!!!:)) 26.10.07, 11:23
                  Gratuluję i bardzo się cieszę że Ci się udało!! Trzymaj się zdrowo i spokojnie i
                  Fasolka też!!smile)
                  • biedronka1969 Re: SUUPER!!!!!:)) 26.10.07, 11:54
                    Saybook ja juz Ci gratulowalam na innym watku,ale tutaj jeszcze raz
                    nie zaszkodzi.Ciesze sie z Toba i zycze duzo milych doznan,samych
                    radosci i zdrowka.
                    Napisz prosze czy przez ten rok bralas jakies leki? Czy teraz
                    zrobiliscie cos inaczej? Bo ja juz nic nie rozumiem.Nie wiem czemu
                    skoro wczesniej bylam w ciazy teraz nie moge zaskoczyc? O co w tym
                    wszystkim chodzi? Doslownie glupieje sad
                    • anita258 Re: SUUPER!!!!!:)) 26.10.07, 12:03
                      Moje Gratulacje!!!Ja niestety odpadam dzisiaj przyszła @ sad.Pozdrawiam
                      • saybook Re: SUUPER!!!!!:)) 26.10.07, 12:27
                        Dwa miesiace temu zrobilam sobie badanie na tarczce i wyszlo mi ze
                        mam za duzo anty przeciwcial i zaczelam brac leotyroksyne i po nie
                        calych dwoch opakowaniach,jest udalo sie smileI bardzo bardzo sie
                        ciesze!!!Czego tobie rowniez zycze.
                        • biedronka1969 Re: SUUPER!!!!!:)) 26.10.07, 15:34
                          Ciekawe,moze powinnam zbadac poziom hormonow?
                          kropeleczko co u Ciebie? Jak tam dzionek?
                          • iwonka_81 Re: SUUPER!!!!!:)) 26.10.07, 16:40
                            Ja też ostatnio poszłam do gin z takim zamiarem, że zbadam się w
                            szerz i w zdłuż. Ale ona mnie zbadała i powiedziała, że jak do końca
                            roku się nie uda to wtedy zaczniemy działać. Więc czekam...
                          • kropelka.k Re: SUUPER!!!!!:)) 26.10.07, 18:06
                            Biedroneczko mój dzień tak zakręcony przez tą imprezę że zupełnie nie myślałam
                            do tej pory o testachwink
                            A teraz znowu mi się włączyło... Jak ja wytrzymam do niedzieli?
    • anita258 Fakt.. 26.10.07, 21:17
      Witam.Co do tarczycy to w porządku bo miałam robione badania na początku roku.A
      z hormonami to juz prędzej bo brałam tabletki anty. niebiore od lutego czyli już
      prawie 8 miesięcy ale tak jak pisałam staramy sie już 4 cykle.Zapisałm się na 13
      listopada do moje ginekolog i zobaczymy co powie.Aż trudno uwierzyć że z synem
      udało się w 1 cyklu a najciekawsze jest to ze zanim został poczety brałam
      tabletki przez 3 lata i odczekałam 4 miesiące i było tak łatwo.
      • kropelka.k Re: Fakt.. 27.10.07, 10:07
        Jestem w podobnej sytuacji jak Ty. Z córeczką udało się w pierwszym cyklu po 6
        miesięcznej przerwie po tabletkach - branych... 6lat. Teraz tabletek nie biorę
        od roku a od pół się staramy i nic.
        • biedronka1969 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 27.10.07, 19:16
          Witam was w sobote,dzien przed!!!!!!
          Co tam u Ciebie kropelko? Masz jakies nowe objawy? U mnie lekki bol i bablowanie
          w brzuchu oraz poddenerwowanie,czyli typowe bjawy jak co miesiac sad
          Z pierwszym synkiem zaszlam w cize po 7 miesiacach,ale dwie nastepne ciaze od
          razu (jedna poroniona).Ciekawe czemu teraz tak sie zatopowalo? Ja w styczniu ide
          do gina jesli nie zajde w ciaze.Do konca roku kazal mi sie starac
          naturalnie.Obym nie musiala!
          iwonka a co u Ciebie,kiedy test? Piszcie.
          • mikusia84 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 28.10.07, 10:58
            Witam Was w niedziele, jakoś tu pusto ale mam nadzieje ze posypią
            się zaraz pozytywne pościki testowałyscię sie dziewczyny dzisiaj
            trzymałam kciuki za Was, mój jest dopiero 24dc testuje dopiero w
            czwartek buu jak to się ciągniee.
            • kropelka.k Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 28.10.07, 12:20
              Cześć Dzewczynysmile Ja poczekam z testem jeszcze trochęsmile Boję się i już.
              Biedroneczko jak tam Twoje testowanie? Odezwij się. Trzymam kciuki od ranasmile)
              A u mnie objawy wciąż te same; ból piersi, brak apetytu na słodycze. Poza tym
              wcale nie jestem wściekła jak co miesiąc...
              • biedronka1969 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 28.10.07, 15:05
                kropelko ja tez sie boje i postanowilam zrobic test w srode,jesli we wtorek @
                nie przyjdzie.A kiedy Ty powinnas miec @? U mnie narazie znowu bez objawow tzn.
                nawet brzuch przestal bolec,moze troszenke,piersi wcale.To kiedy zrobisz tescik?
                • biedronka1969 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 28.10.07, 16:52
                  kropcia ja chyba nie doczekam testowania,bo juz mi cos polecialo sad Narazie
                  malo,ale moze dlatego,ze jeszcze przed terminem.A co u Ciebie?
                  • kropelka.k Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 28.10.07, 20:25
                    A ja dzisiaj miałam wrażenie że się zaczyna bo na spacerze nagle zrobiło się
                    jakoś wilgotno. Ale nic. Nawet kolor całkiem przeźroczysty chociaż zwykle przed
                    @ mam albo brązowe plamienia albo zupełnie sucho przez kilka dni.
                    Trzymaj się Biedroneczko - może to implantacja? big_grin
                • kropelka.k Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 28.10.07, 20:17
                  Ze mną to jest tak, że nie całkiem wiem kiedy powinnam mieć @ ostatnio miałam
                  cykle 30 dniowe ale poprzedni to 27 dni a teraz owu. w 11 dc. więc 14 dni od
                  owu. mija dzisiaj. O ile się nie mylę smile Ale dwa "super czułe" testy z allegro
                  wyszły negatywne (ostatni w piątek) więc mam stracha... Może się zdecyduję jutro
                  zatestować, albo w środęsmile Chyba że pójdę na betę ale na wynik chyba trzeba dobę
                  czekać. Sama już nie wiem!
                  • biedronka1969 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 28.10.07, 22:19
                    kropelko a co to jest ta implatacja,bo dziewczyny o tym pisaly,ale nie bardzo
                    kojarzylam o co chodzi.Nigdy nic takiego nie mialam,wiec nie interesowalam sie
                    tym akurat.
                    Mnie cos brazowego polecialo i myslalam,ze juz dostalam @,ale narazie nic wiecej
                    nie leci.Moze to takie plamienie jak u Ciebie przed @,bo ja tez kiedys tak
                    mialam,ale dawno.Ostatnio to najczesciej zawsze rano w dzien @ od razu mocno mi
                    lecialo.Ale jak tu dziewczyny pisza,to i czasami plamienia trwaja po kilka
                    dni,wiec nie ma co sie przejmowac.Tylko,ze ja juz bym wolala miec to za soba i
                    zaczac nowe starnka!
                    • kropelka.k Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 29.10.07, 08:36
                      Implantacja jest w momencie zagnieżdżenia zapłodnionego jakeczka w
                      błonie śłuzowej macicy. Około 7-12 dni po owu. może być lekkie
                      plamienie. Ja też nic takiego nie miałam w poprzedniej ciąży ale kto
                      wiewink Tego właśnie Ci życzę!!
                      A Ty kiedy planowo powinnaś mieć @?
    • biedronka1969 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 29.10.07, 08:40
      Witaj kropeleczko,ja niestety poplynelam z samego rana sad
      Kiepsko sie czuje i fizycznie i psychicznie.Ogarnelo mnie uczucie
      beznadzieji i chyba trace juz wiare.
      Tobie zycze pozytywnego testu i obys nie musiala juz ogladac tej
      wstretnej @ przez nastepnych 9 m-cy a nawet wiecej.Napisz co u
      Ciebie?
      • kropelka.k Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 29.10.07, 08:48
        Przykro mi bardzo że się nie udało sad Może trzeba się wyluzować i
        nie myśleć o tym jak bardzo chcemy dziecka i wtedy będzie łatwiej...
        U mnie bez zmian. Ostatni negatywny test z piątku, piersi mi
        rozsadza i nic poza tym. NIe wiem czy testować czy nie, może te
        super czułe testy z allegro są nic nie warte, a może poprostu owu.
        nie była w 11 dc. tak jak mi się zdawało tylko później sad Mam kłopot
        bo dzisiaj ostatnia tabletka luteiny i nie wiem co dalej.
        • iwonka_81 Re: Biedroneczko... 29.10.07, 09:27
          Biedroneczko doskonale rozumiem Twój dzisiejszy nastrój bo mój jest
          podobny. Też złapałam jakiegoś doła. Zrobiłam dziś test i wyszła
          jedna kreska (26dc). Już nie mam nadziei na ten cykl. Razem z Toba
          dołączę na pewno do listopada. A o testach owu też myślę. Już raz z
          nimi próbowałam, ale może spróbuje jeszcze raz.

Biedroneczko trzymam kciuki za następny miesiąc starańsmile)
          • biedronka1969 Re: Dziewczynki... 29.10.07, 09:40
            ...dziekuje za dobre slowa.
            kropelko zrob koniecznie ten test,albo jesli to mozliwe kup nowy z
            apteki (niech Ci doradzi jakis dobry) i bedziesz wiedziala na czym
            stoisz.Czy ta luteine przepisal Ci lekarz? Na co to jest? Ile cykli
            juz sie starasz? Moze juz o tym pisalysmy,ale wylecialo mi z glowy.
            iwonka a czemu masz dola? Jak sie czujesz? Masz jakies objawy?
            A u Ciebie ktory cykl staran?
            Ale pytan Wam zadalam wink
            Dziewczynki narazie jeszcze bede tu do Was zagladac i trzymac za Was
            kciuki,dobrze?
            Aha i nie trac nadzieji iwonko dopoki @ nie ma.
            • iwonka_81 Re: Dziewczynki... 29.10.07, 09:45
              Odpowiadam na pytanka: mam doła bo czuję, że znów nic z tego. Cykle
              mam 28 dniowe, dziś 26 i objawów brak. Ale ja przed @ mam objawy
              kilka godzin przed, więc pewnie jutro wieczorem mnie dopadną.
              Staram się od maja więc już trochę, ale z każdym miesiącem nadzieje,
              że się uda są coraz mniejsze...

Ja na miejscu kropelki też bym zrobiła drugi test, ale ja to
              niecierpliwa jestemsmile
              • biedronka1969 Re: iwonka! 29.10.07, 10:13
                Bylas u lekarza? Bierzesz jakies leki,czy tylko natura? Wiem,ze
                kiedys juz chyba pisalysmy o dzieciach,ale nie jestem pewna czy
                dobrze pamietam Ty masz juz coreczke,tak?
            • kropelka.k Re: Dziewczynki... 29.10.07, 10:09
              Luteinę przepisał mi lekarz, na wyregulowanie cyklu - to jest
              progesteron , poza tym pomaga w utrzymaniu ciąży i przeciwdziała
              samoistnym poronieniom. W poprzedniej ciąży brałam przed i przez
              pierwszy trymestr.Teraz staramy się od czerwca, rok temu
              próbowaliśmy też cztery miesiące a potem dostałam pracę i
              odpuściliśmysmile)
              To już wszystkie odpowiedzi na pytania do mniesmile)
              Test chyba dziś afktycznie kupię. Zawsze miałam @ najpóźniej w dniu
              ostatniej tabletki. Dziś była ostatnia...
              • biedronka1969 Re: kropcia... 29.10.07, 10:18
                przepraszam za te pytania,ale jestem dzis w dolku i chyba szukam
                odpowiedzi na wlasne niepowodzenie sad
                O luteine spytalam,bo mam w domu.Jak w czerwcu zaczelam krwawic w
                ciazy to lekarz mi przepisal na podtrzymanie,ale nie zdazylam jej
                wybrac,bo poronilam.Moze skoro ja mam to powinnam zaczac brac? Jak
                to sie bierze? Od 1 dnia cyklu?
                • kropelka.k Re: kropcia... 29.10.07, 10:25
                  Bierze się po owulacji - zależy jak zapisze lekarz od 15 - 20 dc.
                  przez 10 dni. Nie możesz wziąć przd owu. bo może zahamować
                  jajeczkowanie! I skonsultuj to może jednak z lekarzem...
                  A forum jest po to żeby zadawać pytania, więc nie przepraszaj!!
                  Uśmiechnij się smile)
                • iwonka_81 Re: Biedroneczko... 29.10.07, 10:25
                  Pytaj, nie zaszkodzi. W grupie raźniej...
                  Byłam u lekarza w październiku i powiedział, że daje nam czas do
                  końca roku. Jak się nie uda to mamy przyjść. Tak więc na razie tylko
                  natura.

Jeśli chodzi o dzieci to owszem miałam córeczkę, ale zginęła w
                  wypadku samochodowym, więc na razie jesteśmy samisad Wtedy udało się
                  w drugim cyklu, a teraz to już bardzo długo trwa. Przynajmniej jak
                  dla mnie...

Kropelko daj znać jak wyjdzie kolejny test. Trzymam kciukismile

• biedronka1969 Re: iwonka! 29.10.07, 11:07
                    kochana to ja myslalam,ze moje zycie jest calkiem zawiklane i
                    pokrecone,ale kazdy ma jakies problemy i tragedie.
                    Ja jestem po poronieniu w 11tc w czerwcu,wiec tez poniekad starcilam
                    dziecko,choc to co innego...
                    Wobec tego bardzo mocno zycze Ci tego dzieciatka i wspierajmy sie
                    razem,ja jeszcze teraz mocno trzymam kciuki!!!!
                    • biedronka1969 Re: Kropelko! 29.10.07, 11:09
                      masz racje moze lepiej jak zapytam lekarza.
                      A Ty kup ten test i napisz co Ci wyszlo.Kiedy zatestujesz? Moze
                      lepiej jeszcze dzis.
                      • iwonka_81 Re: Kropelko! 29.10.07, 14:15
                        Właśnie, i koniecznie daj znać jak poszło!

Razem z Biedronką trzymamy kciukismile
                        • kropelka.k Re: Kropelko! 29.10.07, 14:29
                          Boję się testować smile) W piątek super czuły test z allegro wyszedł
                          negatywny! Nie chcę znowu zobaczyć 1 kreseczki. owu. miałam w
                          niedzielę 14.10 więc dziś mija 14 dni może jutro już będę mieć @...
                          • iwonka_81 Re: Kropelko! 29.10.07, 14:32
                            A ja właśnie dziś przeczytałam jak Grochalcia testowała. Właśnie ten
                            super czuły test z allegro wyszedł jej negatywnie a zrobiony tego
                            samego dnia test z apteki pozytywnie! Tak więc może te testy nie są
                            wcale takie czułe...
                            ja dziś zrobiłam test, też z allegro ale nie ten super czuły i
                            wyszła jedna krecha. Tylko u mnie 26dc i brak jakichkolwiek objawów
                            na ciąże.
                            • kropelka.k Iwonko! :) 29.10.07, 14:36
                              Może testy z allegro są żle przechowywane i dlatego nie działają?
                              Może Twój też źle zadziałał? smile To idziemy razem do apteki? wink Może
                              nic straconego jeszcze... W któym dniu cyklu Grochalcia robiła ten
                              test?
                              • iwonka_81 Re: Iwonko! :) 29.10.07, 14:40
                                W 26 więc w tym co ja. Ja mam cykle 28 więc pewnie bym już coś
                                czuła. Ale też mnie korci by jeszcze raz spróbować z takim aptecznym
                                testem...
                                • kropelka.k Re: Iwonko! :) 29.10.07, 14:52
                                  Ja też mam 26 dc. pomyliłam ostatnio datysmile @ miałam 4 pażdziernika.
                                  owu.14.10 jestem tego pewnma bo skoczyła tempka, ból jajnika i
                                  plamienie owulacyjne były właśnie wtedy. Prawie od owulki bardzo
                                  bolą mnie piersi i to mnie zastanawia bo zwylke tak nie jest. Może
                                  lepiej zatestować jutro rano? Poranny test może być bardziej
                                  wiarygodny.
                                  • mikusia84 Re: Iwonko! :) 29.10.07, 15:03
                                    Dziewczyny ja już 2 raz testuje z tych wlasnie super czulych z
                                    allegro oczywiscie negatywne dziś zrobiłam drugi raz jest to mój
                                    25dc tez nic został mi jeszcze jeden czuły i dzis kupiłam jeden
                                    apteczny pre test chciałam zatestować w środę ale obawiam się że nic
                                    nie wyjdzie znów jak zatestuje to tym pre testem tym razem, co do
                                    objawów to hmm coraz bardziej boli mnie brzuch okresowo niestety,
                                    piersi -flaki- smile już sama wątpie czy coś z tego wyjdzie..
                                    • iwonka_81 Re: Kropelko... 29.10.07, 15:08
                                      Ja tez @ miałam 4.10. Identyczniesmile Tylko owu miałam wg mnie 15.10.
                                      Ja myślę, że jak jesteś w ciąży ( a tego Ci życzę) to po południu
                                      też już wyjdzie. Ja w pierwszej ciąży robiłam o 17, 3 dni przed @ i
                                      wyszedł pozytywniesmile
                                      Te piersi to może jakiś znaksmile
                                      U mnie niestety takie jak zawsze...
                                      • kropelka.k Dziewczyny!!:) 29.10.07, 15:25
                                        Iwonka smile Kupujesz teścik?
                                        Mikusia smile ja już wszystkie czułe z allegro zużyłamwink Chyba nie ma
                                        co tego kupować. Nie dość że większości Dziewczyn nie wychodzą to
                                        jeszcze złudna oszczędność smileMój mężuż właśnie wraca do domu i ma
                                        kupić po drodze teścik, więc najpóźniej jutro rano go zrobię! Raz
                                        kozie śmierć!smile trzymajcie kciuki (za za WEas trzymam mocno!)i może
                                        zatestujcie razem ze mnąwink ?
                                        • iwonka_81 Re: Dziewczyny!!:) 29.10.07, 15:33
                                          Ja mam jeszcze jeden z allegro, ale na pewno dziś kupie aptekowy.
                                          Tylko ja nie mam żadnych objawów, więc myślę, że nic z tego. Ale
                                          sama już nie wiem... najwyżej zrobię go jutro rano bo dziś jadę
                                          wieczorem na zakupy z mężem.

Kropelko ja znając siebie nie wytrzmałabym do jutrasmile
                                        • mikusia84 Re: Dziewczyny!!:) 29.10.07, 15:34
                                          Chętnie bym zatestowała ale musze poczekac do środy skoro dziś
                                          robiłam to nie wiem czy jest sens znów jutro ehh może się skusze w
                                          końcu co ma byc to będzie smile
                                          • iwonka_81 Re: Dziewczyny!!:) 29.10.07, 15:43
                                            Wiecie ja już chyba zwariowałam. Patrzę na test z rana i szukam
                                            drugiej kreski. I im dłużej na niego patrzę tym bardziej mi się
                                            wydaję, że jest jakiś cień...

Boże jak źle już ze mnąsad
                                            • biedronka1969 Re: Dziewczyny!!:) 29.10.07, 15:58
                                              Wy lepiej kupcie te testy i zrobcie dzis lub jutro rano koniecznie!
                                              Zycze Wam wspanialych wynikow!
                                              • iwonka_81 Re: Dziewczyny!!:) 29.10.07, 16:09
                                                Oj Biedronko ja czuję, że będę z Tobą w listopadzie. Zaczął mnie
                                                jakoś dziwnie pobolewać brzuch. Już głupieje bo to za wcześnie na
                                                objawy @. To forum chyba źle na mnie działa...
                                                • bell1977 Re: Dziewczyny!!:) 30.10.07, 09:04
                                                  Cześć Dziewczyny! Mam na imię Iza. Dzis mam 28 dzień cyklu, czyli
                                                  jutro wszystko sie wyjaśni. Do wczoraj myślałam tylko o tym abym
                                                  była już w ciąży (mam juz 8 - letniego synka)a dziś ogarnęły mnie
                                                  wątpliwości i zrobiło mi się bardzo smutno... czy podołam, itd. i
                                                  pomyślałam, że może jak się z kimś tym podzielę to będzie mi lżej...
                                                  Z obiawów (o ile nie są urojone) to od około tygodnia pobolewa mnie
                                                  brzuch i piersi jakby trochę się powiększyły, no i te zmiany
                                                  nastroju i nie mam ochoty na kawę chociaż dotąd piłam codziennie i
                                                  nie wyobrażałam sobie dnia bez kawy, za to ciągle chce mi się pić
                                                  (woda, soki, herbata nawet mleko). Jak myślicie? Czy tez macie
                                                  takie obiawy? ja czasami mam wrażenie , że mi odbija. Nie pamiętam
                                                  już dokaładnie jak to było poprzednio. Pozdrawiam...
                                                  • biedronka1969 Re: iwonka! 30.10.07, 09:54
                                                    Nie pisz takich rzeczy,prosze Cie.Forum nie wplywa zle.ja wiem,ze
                                                    sie tu nakrecamy,ale zawsze mozna sie wyzalic i pogadac,a samej z
                                                    tym byloby Ci ciezej.Tak mysle,ale moze sie myle.Wiem,ze kazdy jest
                                                    inny.W kazdym razie nie poddawaj sie.Zrobilas dzis tescik? Napisz
                                                    jak wyszedl.Jesli nawet dostaniesz @,to razem bedziemy sie wspierac
                                                    przez caly miesiac i zobaczysz,ze bedzie dobrze.
                                                    kropcia a jak u Ciebie? Co tu taka cisza?
                                                    bell Twoje objawy sa typowo ciazowe,wiec glowka do gory,bedzie
                                                    dobrze wink Zmianami nastrojow sie nie martw.to normalne.
                                                  • bell1977 Re: iwonka! 30.10.07, 10:02
                                                    bardzo Ci dziękuję za te słowa smile ale wiesz jak to jest, wsłuchujesz
                                                    sie w swoje ciało i potem sama juz nie wiesz czy to co czujesz jest
                                                    naprawdę czy Ci się uroiło. Cały czas brzuch mnie pobolewa i jak
                                                    wariatka zastanawiam się czy przypadkiem nie dostałam, powstrzymuję
                                                    sie siłą żeby nie popędzić do toalety i sprawdzić... Na szczęście
                                                    jestem w pracy więc nie mogę sobie pozwolić na to, w domu bym
                                                    zwariowała. Dziewczyny podzielę się z Wami wiadomościami, nie ważne
                                                    jakie będą i najwyżej będziemy razem czekać w listopadzie smile
                                                  • kropelka.k Dziewczyny:) 30.10.07, 10:30
                                                    Zrobiłam dzisiaj teścik (z apteki) i niestety negatywny. 27 dc.
                                                    objawy takie same od 2 tygodni. Nie wiem czy to możliwe żeby się
                                                    mylił? Przecież owu. była prawdopodobnie 14 dni temu więc chyba nie
                                                    jestem w ciąży i już. Jakbym była to coś by się pokazało...
                                                    Szkoda ale wciąż nie ma @ więc mimo wszystko mam nadzieję smile
                                                    Pozdrawiam we wtoreksmile)
                                                  • bell1977 Re: Dziewczyny:) 30.10.07, 11:09
                                                    Witaj Kropelko. Ja mam dzisiaj 28 dzień więc jutro powinnam wiedzieć
                                                    czy będę znowu mamą czy jeszcze nie w tym miesiącu. Test kupiłam w
                                                    ubiegłym tygodniu ale jeszcze nie miałam odwagi go zrobić. Jak nie
                                                    dostane jutro (mam cykle regularne) to zrobię w czwartek rano, razem
                                                    z mężem. Niepokoi mnie tylko ból brzucha, mam go od tygodnia zawsze
                                                    pojawiał się najwyżej 2,3 dni przed...Więc nie wiem czy to oznaka,
                                                    że wkrótce dostanę, czy może, że zamieszkało we mnie nowe zycie...
                                                    Pozdrawiam i pamiętaj, że test mógł byc uszkodzony więc nie trać
                                                    nadziei...
                                                  • mikusia84 Re: Dziewczyny:) 30.10.07, 11:15
                                                    Ja tez dziś zatestowałam mając wielką nadzieje że zobacze cień tej
                                                    kreski ale nic z tego mój zapał przyznam został trochu ugaszony moje
                                                    uczucia są już neutralne co będzie to będzie a z objawów to ból
                                                    brzucha coraz mocniejszy jak się zbliża @ to nie ma dziwne ale
                                                    wczoraj jeszcze zrobiłam sobie test owulacyjny i o dziwo wyszedł
                                                    pozytywny zupełnie nie wiem czemu w 26dc ?? i też z głupoty wziełam
                                                    i zmierzylam wczoraj i dziś temperaturke wyszło 37,5 co to może
                                                    oznaczać ?? czy przed okresem wzrasta ??
                                                  • kropelka.k Mikusia:) 30.10.07, 11:20
                                                    Przed okresem tempka spada nie rośniesmile Może się udało. Ja też mam
                                                    ciągle podwyższoną temp. ale ten test troszkę mnie zdołował
                                                  • mikusia84 Re: Mikusia:) 30.10.07, 11:25
                                                    Mnie również zdołował wiem że nie każdy wykazuje tak wczesną ciąże
                                                    ale kurcze 11d po owu myslalam ze jest szansa ale cóż widocznie nic
                                                    z tego dołuje mnie ten brzuch który boli własnie typowo na
                                                    rozpoczęcie się lada chwila okresu, ale przyznam że ta temperaturka
                                                    mnie troche zaskoczyła ehh że tak nie wzięłam się wcześniej za jej
                                                    mierzenie.
                                                  • biedronka1969 Re: Dziewczyny:) 30.10.07, 11:24
                                                    kropelko dziwne troche,ale moze jeszcze za wczesnie na ten test?
                                                    czasami tak bywa,ze owu byla pozniej i testy nie wychodza.Musisz
                                                    poczekac,zobaczymy!
                                                    bell trzymam kciuki i pisz co wyjdzie!
                                                    mikusia na temperaturze sie nie znam,ale gdzies czytalam,ze jak
                                                    testy owu przed @ wychodza pozytywne i tempa jest wyzsza to moze byc
                                                    ciaza.A,ze test ciazowy nie wyszedl to tez moze za wczesnie po
                                                    prostu? takze w sumie tez czekamy dalej...
                                                    iwonka odezwij sie!!!!
    • kropelka.k Ja już mam dość:( 30.10.07, 11:35
      Nie mogę już dłużej udawać przed samą sobą że to po mnie spływa sad W
      pierwszą ciążę zaszłam od razu więc myślałam że tym razem też tak
      będzie a tu nic! Mam dosyć testów ciążowych, mierzenia temperatury,
      wsłuchiwania się we własne ciało i doszukiwania objawów. Przepraszam
      Was że tak piszę ale poprostu muszę to z siebie wyrzucić. Myślałam
      że będzie łatwiej sad Nie mam już siły
      • bell1977 Re: Ja już mam dość:( 30.10.07, 11:54
        Kropelko! Ja też w pierwszą ciążę zaszłam odrazu, chcieliśmy i
        już... po prostu, bez nerwowego oczekiwania. Teraz to jest mój
        pierwszy miesiąc starań więc może mi łatwiej Cię pocieszać, ale boje
        się, bardzo sie boję, że sie nie uda. Mój synek ma 8 lat i boję
        sie, że w końcu różnica wieku stanie sie tak duża, że jeśli się nie
        będzie udawało przez kolejne miesiące to sama zrezygnuję ze względu
        na tą ogromną różnicę wieku pomiędzy dziećmi. A ja zawsze chciałam
        mieć dwoje dzieci, tylko, że mój mąż nie chciał, dopiero teraz
        dojrzał do tego. Kropeleczko proszę nie załamuj się, bo ja bardzo
        liczę na to, że wspólnie sie tu wszystkie będziemy wspierać. Pisz
        więc co czujesz będzie Ci lżej i nie trać nadziei napewno sie uda...
    • gabi9913 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 30.10.07, 15:18
      dziś 28dc i powoli sie rozkręca @. narazie różowy śluz, ja sie
      żegnam i robię miesiąc przerwy. do zobaczenia w grudniu albo nie smile
      • biedronka1969 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 30.10.07, 16:02
        kropelko i iwonka a co ja mam powiedziec,dziewczyny!!! Na karku 38
        lat i nowy zwiazek po wczesniejszych strasznych przejsciach.I w tym
        nowym zwiazku wreszcie zaszlam w ciaze i w 3 miesiacu
        poronilam.Musialam odczekac znowu 3 miesiace i od 2-ch staramy sie o
        to dzieciatko z calych sil.I co? I @ przyszla jak nawet nie zdazylam
        zrobic testow,juz drugi raz! Jak to pisze to lzy mi kapia.Jeszcze w
        niedziele bedac w markecie moj M ogladal sie za dziecmi (zawsze sie
        oglada),a ja myslalam,ze mi serce peknie,bo juz wiedzialam,ze plamie
        i nic z tego sad
        To starszne,ale ja sie tak latwo nie poddam.Kropcia i iwonka -
        dziewczyny - badzcie ze mna i razem sprobujmy jeszcze raz.Na przekor
        tej podle cholerze @ i losowi.A moze wlasnie teraz sie uda? Co Wy na
        to?
        • kropelka.k Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 30.10.07, 17:08
          Dobrze ze jesteś Biedroneczko!
          To fantastyczne że jest w Tobie tyle optymizmu!! smile Z całego serca życzę Ci
          Dzidziusia. Ja po prostu dziś mam zły dzień i piszę głupoty - nie zwracaj na
          mnie uwagi...
          • biedronka1969 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 31.10.07, 09:27
            Co tam u Was dziewczynki? Piszcie,bo sie martwie.Mialyscie mnie nie
            zostawiac sad
            • kropelka.k nie martw się Biedronko:) 31.10.07, 09:41
              Nic nowego u mnie niestety. @ wciąż brak, piersi obolałe dziś
              zrobiłam test z krwi - nie beta tylko zwykły -właśnie zadzwoniłam
              spytać o wynik i negatywny, więc już wiem że przeniosę się na
              listopad. Chociaż nie czuję się wcale okresowo mam nadzieję że jeśli
              @ już musi przyjść to przyjdzie szybko!Z drugiej strony nie ma tego
              złego firma wysyła mnie na dwudniowe szkolenie w połowie listopada.
              We wczesnej ciąży pewnie bym musiała odmówić wyjazdu (pop[rzednio
              bardzo męczyły mnie mdłości) - to takie moje pocieszanie samej
              siebie... wink
              A co u Ciebie? Jak samopoczucie?
              No i jak z resztą?
              - Mikusia? - jesteś? Testowałaś?
            • bell1977 Re: Piąteczek i 17 dzień cyklu ;) 31.10.07, 13:08
              Cześć u mnie niestety dziś poleciało sad(( Będziemy razem w
              listopadzie.
    • kropelka.k NIE WIERZĘ!!:)))) 31.10.07, 09:51
      Tyle co napisałam że nic z tego a zadzwoniła do mnie pani z
      laboratorium i powiedziała że teraz zajrzała do testu i jest blada
      kreska!! Nie wierzę w to. Chce mi się ryczeć a jestem w pracysmile)
      Boże ale czemu dopiero teraz wyszedł test?? Może jednak to znowu
      jakaś koszmarna pomyłka?
      • biedronka1969 Re: NIE WIERZĘ!!:)))) 31.10.07, 11:31
        To cudownie kropelko!!!!!
        Moze owu byla u Ciebie pozniej i dlatego nic nie
        wychodzilo,rozumiesz? czasem tak bywa,ze jak sie owu przesunie to i
        wszystko sie przesuwa czyli zaplodnienie tez.Kropcia bardzo sie
        ciesze i gratuluje.Widzisz kochana niepotrzebnie sie tak
        zamartwialas.Jednak kobieta zna swoje cialo najlepiej,a nie jakies
        glupie testy.Ja czulam @,a Ty ciaze i tak jest!
        To teraz pisz szybciutko jak to bylo? Hi,hi,hi
        A tak powaznie to napisz jak sie starliscie to czesto? Bo mnie
        glorcia napisala,ze najwyzej mozna raz dziennie,a my 2xdziennie i
        podobno to zle,bo plemniki sie oslabiaja.Juz sama nie wiem.
        • kropelka.k Biedronko!!:) 31.10.07, 13:17
          Byłam pewna że owu. była 11 dc. bolały mnie jajniki i miałam
          plamienie. Czy to jest możliwe żeby pomimo to przesunęła się
          owulacja?
          A sexik? smile Mój lekarz powiedział żeby nie za często bo wyczerpiemy
          plemniki przed owu.wink Więc kochaliśmy się w 9,11,13 dc. potem
          przerwa przez wyjazd mojego męża i ostatni w okresie płodnym raz w
          18dc.
          Czułas się w ciąży prawie od pierwszego dnia. Samą mnie to śmieszyło
          ale czym później tym większą miałam pewność tylko te testy mnie
          dezorientowałusmile
          Teraz tylko boję się czy napewno wszystko jest dobrze skoro stężenie
          hcg takie niskie? Może implantacja była późno? Sama już nie wiem co
          myśleć. Kiedy najpóźniej nastęuje zagnieżdżenie?
          Ale się napisałam. Przepraszam bardzo ale jestem strasznie
          rozkojarzona i pletę głupotysmile
          Pozdrawiam Was bardzo mocno i trzymam kciuki!!
      • mikusia84 Re: NIE WIERZĘ!!:)))) 31.10.07, 11:32
        Trzymam mooocnoo kciuki że to jednak prawda zresztą nie ma innego
        wyjścia wink naprawde cieszę że jest cień nadziei nie pisze więcej bo
        nie chce zapeszyć, u mnie test negatywny jak jutro nie dostane @ to
        może pójde w [iatek na test z krwi.
        • kropelka.k Mikusia !!:) 31.10.07, 13:18
          Będę trzymać kciuki żeby @ nie przyszła!! Idź na ten test w piątek i
          napisz co i jaksmile
      • bell1977 Re: NIE WIERZĘ!!:)))) 31.10.07, 13:05
        Kropelko gratuluję z całego serca, ja niestety dziś dostałam @,
        czyli jednak moje objawy były urojone, ale cieszę się z Twojego
        szczęścia smile i pozdrawiam
        • kropelka.k Bell !!:) 31.10.07, 13:20
          Dziękuję i za Ciebie też oczywiście mocno trzymam kciuki!!smile Mam
          nadzieję że mino niskiego poziomu hcg będzie dobrze - narazie
          jeszcze boję się za bardzo cieszyć.
          • bell1977 Re: Bell !!:) 31.10.07, 13:23
            To my będziemy sie wszystki cieszyc za Ciebie, ale ja myślę, że
            gdyby to nie było pewne to by do Ciebie nie zadzwonili i nie robili
            złudnych nadziei, więc myślę, że Ty też możesz się już powolutku
            zacząć cieszyć smile))
            • kropelka.k Re: Bell !!:) 31.10.07, 13:54
              Właśnie byłam odebrać ten wynik. Jest napisane "słabo dodatni" pani
              powiedziałą żeby powtórzyć za kilka dni albo skonsultować z
              lekarzem. Nie wiem czy dalej łykać luteinę czy niesad sugerowała że
              może nic z tego nie być...
              • bell1977 Kropelko!!! 31.10.07, 14:12
                Bądź dobrej myśli, który to u Ciebie dzień cyklu? minął już termin
                @? Teraz najlepiej faktycznie idź do lekarza, tylko on może rozwiać
                wątpliwości i koniecznie daj znać co Ci powiedział.
                • kropelka.k Re: Kropelko!!! 31.10.07, 14:20
                  28 dc. ale jak już pisałam byłam pewna owulacji w 11dc. dlatego
                  głupieję. Gdybym nie mierzyła temperatury i nie wsłuchiwała się w
                  siebie nie byłabym dziś zdenerwowana. A tak to już nic nie rozumiem :
                  (
                  • bell1977 Re: Kropelko!!! 31.10.07, 14:34
                    Myślę, że najlepiej będzie jak zajmiesz teraz myśli czymś innym, rób
                    cokolwiek tylko nie myśl o ciąży, ja wiem, że to trudno, wiem dobrze
                    bo sama przez to przechodzę a z natury jestem bardzo niecierpliwa i
                    nie wiem jak przetrwam kolejny cykl (bedzie to mój II cykl starań).
                    Jak juz pisałam dostałam dzisiaj @ i też jestem zawiedziona ale los
                    sam mi podsunął cos dla zabicia głupich myśli bo mój synek
                    zachorował więc muszę się teraz przede wszystkim nim zająć. Trzymam
                    za Ciebie mocno kciuki i wytrzymaj jeszcze troche do jutra, jak nie
                    dostaniesz @ to będziesz mogła odetchnąć a jak (oby nie) dostaniesz,
                    to bedziemy sie wspierac w kolejnym cyklu. Trzymaj sie i pamiętaj,
                    że nie jesteś sama. Ja sobie to tłumaczę tak, że na coś cudownego i
                    idealnego warto poczekać a nasze maluch są i cudowne i idealne,
                    prawda?
    • bell1977 Kropelka!!! 02.11.07, 15:47
      Co u Ciebie słychać?Jak wyszło z tym testem w laboratorium? Daj znać bo cały czas się zastanawiam co lekarz powie na taki wynik. Ja miała leczyć synka a wyszło na to, że sama sie rozłożyłam a Mały zdrowy jak rybka. Teraz martwie się żeby wrócić do zdrowia przed kolejną "szansą". Pozdrawiam...
      • kropelka.k Re: Kropelka!!! 02.11.07, 19:23
        lekarz powiedział że nie ma czegoś takiego jak "słabo pozytywny wynik " i jestem
        w ciąży - rozmawiałam przez telefon. Kazał dalej brać luteinę 2xdziennie i
        przyjść na usg 9 listopada. Potem zaczęło mi się delikatne plamienie które
        ustało a dziś od rana poleciało mocno i wygląda już jak okressad Pobiegłam do
        apteki po test - negatywny. Strasznie mi smutno...
        • bell1977 Re: Kropelka!!! 03.11.07, 12:35
          Bardzo mi przykro Kropelko sad Ale nie martw się zobaczysz w litopadzie się uda, trzymam kciukli za Ciebie. Musiała być istotna przyczyna dla której ta ciąża się nie utzymała, bo wygląda na to że byłaś w ciąży tylko organizm ją odrzucił. Ja wiem, że to marna pociecha ale to chyba lepiej niż dziecko miałoby urodzić się z jakąś poważną wadą, prawda? Nie ma nic gorszego niż patrzeć przez całe życie na cierpienia swojego dziecka, bo przeciez każda z nas chce urodzić zdrowe maleństwo... Trzymaj się Kropelko, pewnie spotkamy się na wątku "staramy się w listopadzie", pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka