adada30 śpioszki! 10.11.07, 08:02 Ja już na nogach! teraz mała kawka! Potem kinder bal, o którym wspominałam wczoraj-mojej córci! Szaleństwo na maxa! Chyba nic nie wyjzie w tym cyklu......wczoraj staranka tez umknęły Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka-81 nowa 10.11.07, 09:55 Witam dziewczyny, tak troszke pozno ale razem razniej dzis moj 18 dc staranka byly od 12-16 . teraz sucho i spokojnie. to moj 3 miesiac staran takich pozadnych i zdrowych, wczesniej klopoty z prolaktyna, nadzerka i jakos nie szlo mimo szczerych checi. Jak wszystko pojdzie dobrze to testuje za 10 dni - i marze o dwoch kreskach. pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: nowa 10.11.07, 11:39 Witamy, zyczymy tych 2 kresek! jesli za 10 dni testujesz, to bedzie kolo 20go! Super! Kilka z nas wtedy testuje, czuje wysyp podwojnych krech w powietrzu! Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: witajcie w sobotę! 10.11.07, 11:54 O fajnie ze mamy dwie nowe Agi! Ja tez Aga,wiec witam imienniczki U mnie dzis 13dc i nadal sucho Nie wrozy to optymistycznie niestety.A jak u Ciebie glorciu? Masz juz plodny sluz? U nas dzis spadl snieg i choc szybko topnieje,to jednak widac juz zime za rogiem.Zycze wszystkim milego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: witajcie w sobotę! 10.11.07, 12:25 hej biedronka! Mialam troche sluzu wczoraj popoludniu i zaczela sie pojawiac 2-ga krecha na owulacyjnym tescie (jak juz pisalam wyzej i nizej chyba tez), takze aby tak dalej. Tu chlodno, ale snieg pada raz na kilka lat i to jakos 1cm a i tak zamykaja wtedy drogi bo niebezpiecznie i za kazdym razem mnie to rozsmiesza... sposob na podbicie Anglii? zasypac ja sniegiem. Lece na zakupy! Do napisania pozniej! Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Sobota 10-ty listopada 10.11.07, 11:45 zaczela sie pojawiac 2-ga krecha na tescie owu, wiec cos sie dzieje w dobrym kierunku starania od przedwczoraj codziennie, takze z naszej strony robimy wszystko, co mozemy I zamawiam 2 krechy za 2 tyg!!! Zrozumiano??!! Odpowiedz Link Zgłoś
kropelka.k Byłam wczoraj u gina... 10.11.07, 12:29 no i okazało się że moje ciążowe objawy były uzasadnione ale to że już ich nie mam też Podobno ciąża biochemiczna na szczęście zakończona samoistnie w dobrym momencie. Poryczałam dwie godziny i teraz mi już lepiej. Nie trzeba na szczęście łyżeczkować. Wracam więc do Was i liczę na większe szczęście w listopadzie Dziś mam 9 dc. wg. gina dwa bardzo ładne pęcherzyki które niebawem pękną) Pozdrawiam i trzymam kciuki za listopadowe starania!! Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Byłam wczoraj u gina... 10.11.07, 14:50 witaj kropcia To przykre,ze jednak sie nie utrzymalo,ale skoro juz jest dobrze i wszystko ladnie sie rozwija to teraz nie pozostaje nic innego jak zaczac nowe staranka.Najwazniejsze,ze nie dzieje sie nic zlego i natura sama sie wszystkim zajela.Zycze Ci aby ten cykl byl szczesliwszy i oby jednak tym razem fasolka zagoscila na dluzej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kropelka.k Re: Byłam wczoraj u gina... 11.11.07, 09:59 Biedroneczko kochana - Tobie też życzę powodzenia w zafasolkowaniu w listopadzie) Musi się nam kiedyś udać prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Byłam wczoraj u gina... 10.11.07, 16:35 Hej Kropelka, sciskam Cie internetowo! Najwazniejsze, ze wszystko ok i za kilka dni nowe staranka! Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
aniagor Re: Byłam wczoraj u gina... 10.11.07, 20:45 Przykro mi strasznie kropelko... Ale to dobrze, ze juz 9dc i dwa piekne pecherzyki. Hmmm... a moze blizniaki... Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Byłam wczoraj u gina... 10.11.07, 21:02 Kropelko bardzo mocno ściskam. Glorciu powodenia i szczerze trzymam kciuki. Ja 17 dc i odkładam starania. W tym m-cu niestety tylko staranka w dwa dni. Śluzu już prawie nie ma to chyba koniec, dziwne tylko że ciągle jedna krecha na ovu ;-( A listopad to podobno mój skorpionowy miesiąc. Szkoda że tak wyszło. Ale może poznam nowe na grudniowym forum?. Na kolanach mam 3 letnią córę. Dobrze, żenie umie jeszcze czytać i dobrze że jest. Oj jak chciałabym trzecią córę lub synka..... Odpowiedz Link Zgłoś
ona01 Re: Byłam wczoraj u gina... 10.11.07, 22:03 Cześć dziewczyny Kropelko nie smuć się, w tym miesiącu napewno będzie lepiej. A u mnie 19 dc i sama nie wiem czy po tym wczorajszym zastrzyku z pregnylu się udało, czy nie z moim pęcherzykiem. Śluzu masa po stosunku, a tak sucho, zresztą cały czas tak było. Mam nadzieję że się udało. We wtrorek idę do gina przynajmniej będę narazie wiedziała czy pęcherzyk pękł. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Byłam wczoraj u gina... 10.11.07, 23:15 Hej wszystkim! Zycze owocnych staran i milej nocy. Jakos dziwnie wierze w ten listopad. Moja druga krecha na tescie owu wciaz slabiutka, ale sluzu wiecej, wiec mam nadzieje, ze na dniach krecha pociemnieje. Dzis tak z mezem rozmaiwalismy, ze krecha nie krecha, staramy sie i tak i fajowo jest i co ma byc, to bedzie Cieszymy sie, ze mamy siebie i naszego aniolka w niebie Dobranoc wszystkim! I do jutra! Odpowiedz Link Zgłoś
kropelka.k Re: Byłam wczoraj u gina... 11.11.07, 09:57 Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa!! Bliźniaki... hmmm chyba nie dałabym rady ale może... Moja córa byłaby szczęśliwa, że od razu dwa dzidziusie Chociaż jedno byle szybko i zdrowe! Czego sobie i Wam życzę! Spokojnej niedzieli i fantastycznej nocy nie tylko dla starających się! My działamy od wczoraj chociaż moje pęcherzyki raczej jeszcze nie pękły Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 niedzielnie... 11.11.07, 13:11 Gdzie jesteście????? Zasiadłam z kawką. Głowa mi pęka. Nie wyspałam się. Imprezka dziecięca sieudałoa. To najważniejsze!!!!! Ten mój cykl strasznie mnie zamotał. Jestem juz chyba po owulce, jesli to w ogóle była owulka. Wczoraj i przedwczoraj staranka umknęły -br, brrr...... Pewnie nici wyjda w tym miesiącu.....Próbowaliśmy do 15 dc. Czy będzie efekt starn to się okaże???? Ale pomału zaczynam tracić nadzieję... Jakoś tak ponuro mi dziś i smutno......czy to przez paskudną pogoddę?? Glorciu za twoje dwie krechy już zacisnęłam kciuki! Olma też przestajesz wierzyć, że ci się udało??? A jak noga biedronki???? Nie blokuje mam nadzieję staranek???? Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: niedzielnie... 11.11.07, 13:29 witam,witam...ha,ha,ha adada noga nogą,ale staranka oczywiscie w toku,bo jakby inaczej.Ale czy cos z tego bedzie? Zobaczymy.U mnie dzis 14dc wiec niby sam srodek,ale nie czuje zupelnie zadnych objawow owu,wiec nie wiem????? Ani bolu jajnikow,ani sluzu... kropelko musi sie udac i pamietaj,ze jestem caly czas z toba juz od zeszlego cylku!!! olma czasem wystarczy jeden jedyny raz i sie udaje,wiec nie wszystko starcone!A ze los lubi byc przewrotny,to moze wlasnie u Ciebie tak zadziala? glorcia wierze w Twoje przeczucia.Czasem jak sie wysyla taka silna energie (mysli) to wraca to do nas w realnej,rzeczywistej formie.Pewnie o tym slyszalas? Takze ja czekam na Twoje II krechy juz niebawem!!!! Milej niedzieli wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Aha!!! 11.11.07, 13:32 I nie traccie nadziei dziewczyny,bo dopoki nie ma @ to ta nadzieja zawsze jest.Moze dzis taki smetny dzien po prostu? Ja caly czas czekam na wasze testownie i oczywiscie na dobre wiesci Prosze mi sie szybciutko usmiechnac,bedzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: niedzielnie... 11.11.07, 23:42 Hej biedronka, ja tez mysle, ze pozytywne nastawienie to polowa sukcesu moja druga krecha na tescie owu byla blada przez dwa dni a teraz znika... nic z tego nie rozumiem, ale staramy sie i nic wiecej nie mozemy zrobic. Ale licze na 2 krechy za 2 tyg i tak! Odpowiedz Link Zgłoś
ewciapo Re: niedzielnie... 11.11.07, 13:32 Hej! A ja za to się wyspałam na maxa.U mnie z kolei dzisiaj imprezka o 17. Mam nadzieję,że będzie fajnie.Już prawie wszystko gotowe tylko czekam na męża,bo pojechał na jakiś tam mecz i trochę się nudzę-nie lubię samotności to straszne! Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 11.11.07, 13:45 Witajcie Dziewczyny! Dołączam do Was. Dziś przyszła ta wstretna podła @ i od nowa staranko za 2 tygodnie.Czy któras z Was ma dzis tak jak ja 1 dc i za soba niepowodzenie w październiku?? Odpowiedz Link Zgłoś
abi19822 a może teścik??? 11.11.07, 14:44 Cześć Dziewczynki długo nie pisałam ale codziennie Was czytam u mnie dziś 24dc przy 28 dniowych cykalch. Tak sie zastanawiam czy nie zrobic jutro sikańca (25dc), korci mnie bo coś inaczej w tym cyklu...tzn zawsze zaraz po powiększały mi sie piersi i mnie bardzo bolały, po schodach była bieda chodzić,a teraz dopiero tydzień przed panowana @ zaczeły mnie troszke bolec i sa powiększone. Kurcze mam nadziję że to nie jakies urojenia!!! Owu była około 1.11 a planowana @ jest na 15.11, jest sens jutro robić tescik??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: a może teścik??? 11.11.07, 23:45 hej abi19822, zalezy jakiej czulosci ten test masz, choc im pozniej, tym bedzie wiarygodniejszy. Zycze 2 krech! Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
abi19822 Re: a może teścik??? 12.11.07, 08:41 Dzięki glorcia za odpowiedż nie mam jeszcze testu, zamierzam go dzis kupić, ale mam piera więc nie wiem czy się odważe tym bardziej że dziś mnie piersi prawie wcale nie bolą kurcze nigdy tak nie miałam... pozdrawiam cieplutko w ten bielutki dzionek Odpowiedz Link Zgłoś
kitkuniaaa Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 11.11.07, 15:18 Cześć dziewczynki. Znalazłam dzisiaj wasz wątek i postanowiłam sie dołączyć. My z mężem również sie staramy o maleństwo i właśnie jesteśmy w trakcie "zagnieżdżania" Bo to dzisiaj mam jajeczkowanie. Gdybym nie użyła po raz pierwszy w tym cyklu testów owulacyjnych myślałabym, że to się dzieje kiedy indziej, bo z książkową teoria to sie zupełnie rozminęłoCzy te testy okażą się skuteczne - zobaczymy za jakieś 2 tygodnie i wtedy mam nadzieję, podzielę się dobą wiadomością Pozdrawiam wszystkie oczekujące przyszłe mamusie. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 11.11.07, 16:00 witaj kitkunia mam nadzieję, że staranka okażą się owocne, super, że jest nas coraz więcej a powiedz skąd ta różnica między owulacją stwierdzoną dzięki testom a twoimi poprzednimi przekonaniami? Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 Jak to jest z tym bólem piersi... 11.11.07, 16:12 Dziewczyny, jednym z objawów ciąży jest ból czy też nabrzmienie piersi. Powiedzcie proszę kiedy zaczyna odczuwać się takie objawy, czy po terminie spodziewanej @ czy może jednak wcześniej? Odpowiedz Link Zgłoś
kitkuniaaa Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 11.11.07, 16:41 Przeważnie mam cykle 28 -30 dniowe i wychodziłoby, że 14 , 15 lub 16 mam owulację. Tak też do tej pory myślałam i staranka były w tych terminach. Zawsze czuję ból owulacyjny ale nigdy nie wiadomo jak go odczytać - czy zaraz będzie owulacja, czy jest w trakcie, czy może ten ból świadczy o tym, że już po. Próbowaliśmy też wtedy gdy miałam te bóle ale nic. W końcu sie wkurzyłam i kupiłam testy owulacyjne. Robiłam je i patrzyłam czy się pojawia druga krecha. W instrukcji było napisane, że ta druga może być ciut jaśniejsza i wtedy można za 12 h zacząć starania, bo m.w. za ok 24-36h pojawi się owulka. W pewnym momencie pojawiła sie ta druga ale jaśniejsza. Nie wiadomo było czy to już czy jeszcze nie teraz. Ale żeby nie przegapić - działaliśmy. Z tym, że nadal robiłam testy, bo wydawało mi sie, że to jednak nie taka krecha. No i pojawiła sie ciemna -taka jak kontrolna. To było 9 listopada o 17.50. Odczekaliśmy te 12 godzin i zaczęliśmy przytulanka - 10 listopada o 7 rano i o 17.30. No a dzisiaj od godz. 15 czuję bóle okołoowulacyjne. No i zobaczymy co z tego wyjdzie. Ale jak nie wyjdzie to też sie nie załamię, bo kupię testy jeszcze raz i już będę wiedziała na jaką kreseczkę mam czekać a wtedy żołnierzyki będą silniejsze i na pewno sie uda Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 Re: kitkunia 11.11.07, 16:50 to według testów w jakim dniu cyklu wypadła owulacja? Odpowiedz Link Zgłoś
kitkuniaaa Re: kitkunia 11.11.07, 17:46 Wg testów miała wystąpić w terminie 10 listopada od godz 17:50 - 11 listopada 5:50 rano - to te zakładane w teście 24-36 godzin po wystąpieniu drugiej krechy - mój 18 i 19 dc. Ale wydaje mi się, że gdybym zrobiła test wczoraj to ta krecha byłaby ciemniejsza od tamtej i to dzisiaj następuje owulacja czyli 19 dc ale te kilka godzin później. No chyba, że te bóle są dopiero kilka godzin później po owulacji - tego niestety nie wiem... Można z tym wszystkim zgłupieć ale czas pokaże. Wiem tylko tyle, że zawsze mam taki ból, że aż się zwijam, nie mogę sie z miejsca ruszyć i trwa to jakiś czas a dzisiaj miałam ból ale chwilę, który w ciągu kilku minut przeszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 Re: kitkunia 11.11.07, 20:16 nie, u mnie dalej bez zmian, śluz gęsty, jakby brudny, bo biały czy kremowy to nie jest napewno, czasem coś zaboli, zakłuje w dole brzucha, ale to tyle, do wczoraj bolała mnie jedna pierś, ale dzisiaj jakby mniej. u mnie jeszcze osiem dni czekania. kitkunia, ale jeśli ty masz cykle 28 dniowe i owulke masz w 19dc to ty masz za krótka fazę lutealną, i tu może być problem z zagnieżdżeniem. nie konsultowałaś tego z lekarzem? Odpowiedz Link Zgłoś
kitkuniaaa Re:mejbi1 11.11.07, 21:18 Tak jak ci pisałam mam cykle 28,29,30 a rzadko ale zdarzyło mi się z jeden raz w ciągu roku 26,31,32. Zobaczymy jak będzie, bo teraz wychodzi, że ten cykl powinien mieć 32 dni. Miałam robione hormony i faza lutealna jest jak najbardziej w porządku, zresztą zrobiłam sobie wszystkie badania z krwi i moczu i jak nigdy są idealne. Konsultuje wszystko z ginekologiem, bo trzeba wykluczyć wszystko. Sprawdzimy teraz przy pomocy testów owulacyjnych co się okaże. Mam zamiar testować 25 listopada w niedzielę i mam zamiar tam zobaczyć dwie krechy A jak nie to następny cykl z testami i jak to nie pomoże to biorę w obroty mężaA z twoim zdrówkiem wszystko ok? Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia allo allo! 11.11.07, 23:39 na poczatek witam wszystkich nowych watkowiczow i pozdrawiam tych stalych! Dzis wczesnie rano podjelismy decyzje urwania sie za miasto i dopiero wrocilismy Pogoda w kratke, ale fajnie bylo U mnie wciaz sluz ale druga krecha blednie (testy owu)... w piatek byla blada, wczoraj tez a dzis znika... coraz bledsza... takze moze sie jeszcze zciemni za kilka dni (wciaz testuje) a moze tym razem nie... kto wie... ale staramy sie i tak, wiec Przyznaje szczerze ze mimo tego ze jak kazda z nas tu bardzo chce zaciazyc, to to sikanie do kubeczka, testy owu itp itd troche juz mi bokiem wychodza... ale rozbawil mnie dzis maz. Wrocilismy, polecialam sikac i robic test owu, wstawilam potem wode na herbate, pytam meza, jaka herbate chce, on na to ze zwykla i zadal pytanie: "Jak tam druga krecha?". Dotychczas to ja mu mowilam: "Bedzie kolacja przy swiecach", tudziez "Niebo ciemnieje" itp. A teraz to i on ciekawy juz co i jak... az mi sie lezka zakrecila w oku... Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re:mejbi1 11.11.07, 23:51 Hej kitkuniaaa, witamy. Fajnie sie ciebie czyta, duzo w tobie pozytywnych wibracji, wiec super! Zostawiaj je tu nam jak najczesciej! Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 12.11.07, 00:02 kitkunia pytanko - ile dni minelo miedzy tym jak mialas ta blada kreche a tym jak ci zciemniala? bo w 2 poprzednich cyklach tak nie mialam (od razu mialam ciemna) a teraz taka blada i znika po 48 godz Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 12.11.07, 00:05 czesc zabcia, witam. Na pewno to nielatwy dzien jak sie dostaje niechciana @, wiec sciskam. U mnie owu (chyba, tak mysle), wiec jestem w innej czesci cyklu, ale zycze powodzenia! I wpadaj tu do nas jak najczesciej! Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 Poniedziałek 12.11.07, 09:02 Dzień dobry wszystkim, kuźwa mam jakiegoś doła, niedobrze tak zaczynać tydzień, no ale co zrobić Dziś u mnie 21 dc, żadnych objawów, żadnych dolegliwości, no i pesymistyczne nastawienie, że pewnie znów się nie udało. Chciałabym przespać ten dzień, a najlepiej cały tydzień i kawałek przyszłego. @ pewnie przyjdzie 20.XI. Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Poniedziałek 12.11.07, 10:21 Hej wszystkim! Ja tez jakos tydzien zaczynam niemrawo... wczoraj czulam sie super, a dzis jakos wszystko juz od rana nie tak... ach... musze sobie zrobic herbatke, zawsze mnie rozwesela Odpowiedz Link Zgłoś
kropelka.k Re: Poniedziałek jest fajny ;) 12.11.07, 11:05 Glorcia - szczerze polecam zamiast herbatki - czekoladę na gorąco - miodzio!!) Zaraz idę do bufetu i też sobie kupię! Co zo za poniedziałkowe smętne nastroje Dziewczyny?! Uszy w górę - niedługo przyjdzie do nas Mikołaj i może jakieś piękne prezenty przyniesie... Odpowiedz Link Zgłoś
aniagor Re: Poniedziałek jest fajny ;) 12.11.07, 11:21 kropelko dziękuję za zdjęcia, śliczna z ciebie kobietka Cieszę sie, ze juz lepiej sie czujesz- to dobrze, bo pewnie staranka juz w toku. Ja tez uwielbiam gorącą czekoladę!! Glorcia, a z czym ty pijesz ta herbatkę, ze cie tak rozwesela? Odpowiedz Link Zgłoś
kropelka.k Re: Poniedziałek jest fajny ;) 12.11.07, 12:02 W toku, w toku a jakże Może dlatego taki dobry humorek mam od rana! Wprawdzie dziś dopiero 11 dc. ale mam nadzieję że moje dwa pęcherzyki już niedługo pękną! Więc dziś wieczorkiem powtórka z rozrywki i już nie mogę się doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Poniedziałek jest fajny ;) 12.11.07, 12:20 oj Kropelko jesteś w najlepszym momencie cyklu oby ostatniego w najbliższym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropelka.k Re: Poniedziałek jest fajny ;) 12.11.07, 12:49 Czy sławne "kurze białko" w dużej ilości lekko podbarwione na różowo oznacza owulację? Też mam nadzieję że to mój ostatni cykl na najbliższy rok A jak u Ciebie Olma? Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Poniedziałek jest fajny ;) 12.11.07, 12:57 To tak jak ja adada. Staranko słabiutkie i tylko do 15 dc. Przez te testy się tak ograniczyłam. Ja Kropelko chyba tylko jeszcze w grudniu będę na forum "staranko" a potem chyba odpuszczę. Ani to zdrowe dla pożycia z mężem ani dla mojej psychiki. Zawsze marzyłam o licznej rodzinie. Wiecie jak to jest, trzeba mieć warunki i co tu ukrywać jakiś grosz, bo rodzić jest łatwo (jak wynika wcale nie) ale trzeba zapewnić jakieś minimum. Tak się nam udało, że niedawno przeprowadziliśmy się do domu i tak stwierdziłam, że a czemu nie trzecie? Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Poniedziałek jest fajny ;) 12.11.07, 12:59 Kropelka a co to jest "kurze białko" Dużo się nauczyłam na tym forum. W szoku jestem ile to rzeczy z cyklem jest związane. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kropelka.k Re: Poniedziałek jest fajny ;) 12.11.07, 13:08 rozciągliwy płodny śłuz o konsystencji białka jaja kurzego szczyt śluzu poprzedza owulację mój lekko różowy może oznaczać że pęcherzy właśnie uwolnił jajeczko. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Poniedziałek jest fajny ;) 12.11.07, 14:11 trzymam kciuki kropelka! Owocnych staran zycze! Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Poniedziałek jest fajny ;) 12.11.07, 11:22 ja popijam herbatke i tez juz lepiej Dzieki Kropelka za pozytywne mysli w ten poniedzialek Hej Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 Re: Poniedziałek jest fajny ;) 12.11.07, 11:55 To ja też muszę sobie strzelić coś rozweselającego, bo źle widzę ten dzień. Na co nie spojrzę to mnie cholera trzaska Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 12.11.07, 11:59 Glorciu, owulację, oczywiście książkową, liczy się 14 dni od następnej @. Dzień @ liczy się czy dzień poprzedzający. Jeżeli planowana @ u mnie 20XI to 14 wstecz według Ciebie to 7 czy 6 XI? Robię sobie wykresy i postanowiłam i tą informację umieścić Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 12.11.07, 12:42 Mnie tez dziś wszystko wkurza.. Póki co jestem w pracy.... Na dworze nieźle kurzy (śnieg).... Coś mi sie zdaje, że @ chyba jednak będzie w tym miesiącu zamiast dwóch tłustych kresek.... Szkoda.....stąd ten nastrój... (przytulanko było do 15 dc). Tak wyszło-chyba za mało.... Odpowiedz Link Zgłoś
olgiusza Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 12.11.07, 13:37 Widzę, że dzisiaj większość z nas dopadła deprecha Ja niestety też mam nienajlepszy nastrój. Mój optymizm z początku miesiąca prysł i zaczęły się mysli pesymistyczne o tym, ze znowu 2 kreseczek nie zobaczę. Wczoraj w 24 dc na 29 cykl zrobiłam test no i oczywiście 1 kreseczka, więc szanse niewielkie, ze @ nie przyjdzie. Pocieszam się, ze termin @ juz blisko w związku z tym i termin nowych staranek się zbliża. Życzę wszystkim żeby jak najmniej 'staraczek' trafiło do wątku 'grudniowych staran' Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 12.11.07, 14:53 Hej olgiusza, poki nie ma ', jest szansa, wiec trzymaj sie cieplo, a noz widelec druga krecha sie pojawi za kilka dni?! Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 12.11.07, 14:08 Hej olma, czytalam, ze 14 dni po owu jest @ i robiac testy owu w poprzednich cycklach dostawalam @ dokladnie 14 dni po (ostatni cykl owu 20dc, @ przyszla 34dc). czyli moj 34dc byl 1dc nastepnego cyklu a ja jakos wciaz dziwnie sie czuje dzis... aby do przodu, w kierunku 2 kresek... Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 glorcia i olma 12.11.07, 14:17 Glorciu może dziwnie się czujesz, bo coś kiełkuje.....życzę Ci tego z całego seca! Olma masz problem z tą owulką-tzn., z jej wyliczeniem. Z tego co napisała glorcia to by się zgadzało. ja w tamtym miesiącu miałam koszmar z oczekiwaniem na @. Spóźniała się @ i robiła mi nadzieję. Robiłam testy-niestety negatywne. Przyszła wyjątkowo po 37 dniach. A objawy owulkowe miałam dopiero od 19, 20 dc.....Czyli jak na mnie to bardzo późno.... Teraz śluzu juz absolutnie nie mam......ciekawe czy się załapałam??? Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: glorcia i olma 12.11.07, 14:49 dzieki adada! mam nadzieje, ze moze akurat sie udalo Odpowiedz Link Zgłoś
hopeee Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 12.11.07, 14:39 Witam wszystkie starające się to moj pierwszy miesiąc starania się o dzidziusia wczesniej niestety dostałam zapalenia i musieliśmy z mężem odłożyć starania dziś kończy mi się @ i ide w tym tygodniu na kontrole czy juz wszystko dobrze... bardzo chciałabym sie juz starać tak jak wy... jak by było wszystko dobrze to następną @ mam dostać na 6 grudnia Może Mikołaj przyniesie mi upragnione 2 kreseczkiPozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 12.11.07, 14:50 Hej hopeee! Fajowo by bylo takie 2 kreski od Mikolaja! Zycze powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: glorciu 12.11.07, 15:05 właśnie próbowałam odświeżyć sobie pamięć i otworzyć testowanie-daty ale tak się rozgadałyśmy, że to nie takie proste. No to według tej teorii staranko było w dniu ovu czyli według mojego gina za poźno i 4 dni przed czyli za wcześnie. Oczywiście teoretycznie. No ale i tak czuję coś podświadomie że moja operacja ma z tym jakiś związek. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: glorciu 12.11.07, 16:01 no hej adada! dzis moj 22dc przy cyklach 34-35 dni, starania byly i wciaz sa, druga krecha na owu tescie slaba byla i nie wiem, czy bylo owu, czy nie, ale sluz jest. testuje dalej i staramy sie dalej. Jesli krecha nie zciemnieje na dniach, to pewnie to byla owu w ten weekend (wczoraj), wiec @ powinna byc okolo 25-go... i mam nadzieje, ze nie przyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
kitkuniaaa Re: glorciu 12.11.07, 17:34 Zrobiłam zdjęcie moim testom owulacyjnym, żeby pokazać jak to było. @ miałam 24.X a że ostatni cykl trwał 26 dni zaczęłam testować w 9 dc. Tak więc testy pokazują następujące dni cyklu: 9,10,11,12,13,14,15,16,17. Tak naprawdę to 9,10 i 11 dc była baaardzo słaba druga krecha, 12 i 13 dc nie było jej prawie wcale i już myślałam, że przegapiłam ale robiłam dalej testy. 14,15 i 16 była słaba ale mocniejsza od tamtych, więc wydawało mi się, że to o taką chodzi i przytulanko ale robiłam dalej (determinacja dziewczynki). No i 17 dc już taka sama jak kontrolna - ją widać dokładnie na testach. I wiedziałam, że to ta. Teraz jak się nie uda w tym cyklu, bo trochę przeforsowaliśmy żołnierzyki to w następnym poczekam na taka jak ta z 17 dc. A jakie macie testy? Te są z allegro. Wklejam link to zdjęcia src="fotoforum.gazeta.pl/photo/4/da/ae/fl7c/n5NIobMpXpUZicT7XX.jpg" alt="owulka" title="owulka" /></a> Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: glorciu 12.11.07, 19:49 Hej Kitkuniaaa! Mam takie same testy, moje kupuje na angielskim ebayu (bo mieszkam w Anglii). I tez pisze daty i godzine na tych zielonych kawalkach! Jesli bede miec jak u ciebie, to ja mialam te slaba kreche w piatek i sobote, teraz znikla, wiec moze za klika dni znow sie pojawi jak u ciebie. dziwne, bo w poprzednich cyklach tak nie mialam (jak pisalam juz kiedys - nie bylo w ogole 2giej krechy, a potem jednego dnia slaba, drugiego konkretna ciemna). Takze dziwny ten moj cykl tym razem. Ale staramy sie dalej i aby dobrze szlo Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kitkuniaaa Re: glorciu 12.11.07, 20:24 Glorcia ja jak zobaczyłam w pierwszym dniu słabiutką ale była a później słabła - myślałam, że pewnie przegapiłam owulację. Ale co mi szkodziło robić te testy do końca. I tak wyszło, że jak się pojawiła ta gruba krecha to byłam bardzo zdziwiona. Już na prawdę traciłam na nią nadziejęAle nie jestem do końca przekonana czy te testy są skuteczne. Najgorsze, że do 25 listopada jeszcze tak daleko!!! Sugerując się tymi testami wychodzi, że cykl będzie trwał 31 dni i ustaliłam sobie testowanie na 25 listopada, żeby mieć pod ręka mężulka, gdyby się okazało, że będzie fasolka U ciebie krechy mogło wogóle nie być, bo zdarzają się cykle bezowulacyjne i to pewnie dlatego. A z tego co widzę ty powinnaś czekać na tą grubą krechę i pewnie będzie tak jak u mnie. A który masz dzień cyklu przy ilu dniowych cyklach? Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: glorciu 12.11.07, 20:44 przed ciaza mialam bardzo nieregularne cykle, po mam 34-38 dniowe (glownie 34 dni). Dzis moj 22 dzien. Ja te testy stosuje 3 cykl i w poprzednich nie bylo drugiej krechy w ogole az do momentu, gdy jednego dnia pokazala sie w miare ciemna, kolejnego ciemna (tak jak kontrolna) i 15 dni pozniej byla @ (czyli owu mialam dzien potem i ksiazkowo 14 dni pozniej @). Takze wg mnie te testy pokazuja owu. W tym cyklu dziwnie, bo zaczela sie pokazywac slaba krecha 19 dnia (a przy 34 dniowych cyklach pasowaloby na owu 20dc). Ale za blada ta krecha jak na moj gust. Choc dziweczynom nie wychodzily w ogole testy a zachodzily... ach starac sie bedziemy i zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
kitkuniaaa Re: glorciu 12.11.07, 21:06 Mnie martwi to, że wzięłam za dobrą krechę tą którą widziałaś jako ostatnią a może następna mogła być ciemniejsza? W sumie to mam jakieś takie obawy, bo przyjęłam, że 17dc(9.XI) to już - bo były takie same - odczekaliśmy te 12 godzin i 10.XI staranka. I wychodzi, że 11.XI do 6:00 było już po wszystkim a ten ból jakby owulacyjny miałam ok 12-15 (nie pamiętam dokładnie) ale 11.XI. Sama widzisz, że ja raczej nie żyje nadzieją.Tych testów do końca nie mogę rozgryźć i mam wątpliwości czy dobrze zrobiłam. Myślałam, żeby powtórzyć je 10.XI wieczorem - po 12h ale wydawało mi sie, że nie trzeba, bo tam było napisane, ze jak sie pojawi ta krecha to już i nawet może być ciut jaśniejsza. Miałaś takie dylematy? Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: glorciu 12.11.07, 22:01 no pewnie, ze mialam dylematy... witamy w klubie no i mimo tego, ze w ostatnich 2 cyklach niby wiedzialam dokladnie kiedy jest owu, to i tak nic nie wyszlo takze te testy, to tylko wspomaganie, i tak staramy sie co dwa dni "starac sie", zeby szanse byly ciagle Co ma byc to bedzie Ale myslenie pozytywne to polowa sukcesu Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 olma i inne dziewuszki 12.11.07, 15:06 U mnie dzis 20 dc. U ciebie chyba tez. W ktore dni probowaliście? O ile to nie problem to napisz!!! Ja już dostaję kota!!!! Nic mi nie jest! Śluz nie taki jak trzeba. Po owulce. A kiedy dokładnie była to nie wiem juz sama??? Jak u Ciebie - myslisz, ze się udalo??? Ja jakoś trace nadzieję???? Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 adada 12.11.07, 15:20 Tak Kochana my na tym samym wóżku. 20dc a starania byłu 11dc i 15dc. Statystycznie to chyba kiepsko co nie? A Ty? Śluzu też brak, cycki nie bolą i tak jakoś nie miałam i nie mam żadnych nadzieji. Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Re: adada 12.11.07, 15:32 Olma u mnie starania były do 15 dc. jakos tak często (może za czesto). A potem stoooop. To chyba za mało..... Jejku tak się wszytsko zawsze jakoś ułoży.... Pewnie nie będę musiała testowac, bo @ mnie uprzedzi!!!! Mamy zbliżoną sytuację. A może utrafilaś??? Ale bylabys mistrzem w strzelectwie! To znaczy twoj mąż....he, he... Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Re: adada 12.11.07, 15:36 A zapomiałam zapytac czy długie masz cykle. Ja zwykle około 30- dniowe. Poza ostatnim, ktory troszke zwariował...... Ja czekam do 20.11... Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: adada 12.11.07, 15:54 U mnie cykle 27 dniowe. Jak pisałam nie liczę na strzał w 10 i chyba nie będę testować tylko czekam na 20 ;-(( Ale może ...... Tylko widzisz 15 to w dniu ovulki lub tuż po a 11 to deko za wcześnie. Do tego zero dwóch kresek na teście ovu no to po co się łudzić. Dobrze że Ty przynajmniej bardziej się napracowałaś. Masz duże szanse/ Według Glorci jeżeli dzisiaj masz 20 dc i na 23 listopada masz @ to odjąć 14 dni to wychodzi owulka na 10 listopada w sobotę czyli 17,18 dc. Czyli 15 jest ok. Teoretycznie oczywiście. Oj my biedne ciągle przed lub po P.S. teoretycznie również mam jeszcze jedną ostatnią szansę, żeby mężowi zrobić prezencik pod choinkę. Następna @ 16XII Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Poniedziałek 12.11.07, 16:09 I wiecie co do tego stopnia czuję że nic z tego, że jak wcześniej to pilnowałam się a to z jedzeniem, piciem i pracami. W ten weekend bardzo źle się prowadzałam. Zero oszczędzania zakończone winkiem. Niezłe zaproszenie dla lokatora Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 Re: Poniedziałek 12.11.07, 16:11 Olma - ja myślę, że z tym winkiem do całkiem dobra sprawa - przynajmniej na trochę przestajemy myśleć Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Poniedziałek 12.11.07, 16:22 Jak byłam u gina to powiedział mi że trzeba zacząć przed i do owu. To jest czas najpewniejszy ale ile w tym prawdy...? Oj masz rację, miałam wewnętrzną potrzebę znieczulenia ale szczerze tego winka było za dużo Głowa rano bolała no i przeleciał następny dzień, bez liczenia i myślenia. Dzisiaj znowu jakby nadzieja wraca. Oj głupia ja głupia Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 poniedziałek dobiega końca... 12.11.07, 16:09 ... i bardzo dobrze, bo jakaś rozdrażniona jestem cały dzień. Nic a nic nie przechodzi. Dziewczyny, któraś pisała, że po owu ma problemy ze śluzem. U mnie jest podobnie. Zawsze po owu było dużo kremowego, gęstego śluzu, a w tym cyklu coś mizernie. Pare dni po owu było go trochę ale jakoś podbarwionego, a dzisiaj to zupełna posucha. Ciekawe jak będzie dalej. Chciałam jeszcze zapytać o wasze staranka. Powiedzcie proszę, czy staracie się do owu, czy po owu też. I jeśli tak to jak długo po? Bo ja w tym cyklu to coś mizernie z tymi staraniami i też mnie dopada jakaś chanra, że pewnie się nie uda. Dziś 21 dc, owu była w 13dc, a staranka 8, 9, 12 i 13dc. A poza tym to baaardzo mnie ciekawi, która z nas jako pierwsza pochwali się dwiema kreseczkami. Może ufundujemy dla tej szczęściary jakiś upominek, co? Pozdrawiam was wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: poniedziałek dobiega końca... 12.11.07, 17:25 hej mejbi1, moj dzien tez jakis dziwny... nawet w sklepie jak skanowalam produkty (tu w tesco sa tez kasy samoobslugowe), to co produkt jakis blad sie pojawial. I pani z obslugi mnie podsumowala: "To chyba nie jest pani szczesliwy dzien". Ale sie nie dam. Do domu za 35 min zjezdzam, tescik owu (moze akurat 2-ga krecha zciemnieje?) i sprzatanie, bo ostatnio poza odkurzaniem to duzo nie robilam, a gosci mam w weekend Odpowiedz Link Zgłoś
nikka1975 Re: Witam w poniedziałaek :))0 12.11.07, 19:12 Coś mi za szybko poszło Postanowiłam, że choć dzień ponury będę się uśmiechać, może zgłupiałam??? WITAM po weekendzie, u mnie niestety był krótki bo w2 sobotę odpracowywałam, potem karrrrczemna awantura z mężem, więc może lepiej, że nowy tydzień Mnie już też tylko pozostało czekać, bałam się że owu nie przyjdzie, ale późno (18dc) ale przyszła i choć nie robię specjalnie sobie nadziei to jakoś spokojna jestem Dziś koleżanka była na USG - 16tc, będzie chłoptyś i dziś z nią sie cieszę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kitkuniaaa Re: Witam w poniedziałaek :))0 12.11.07, 19:29 Ja pracuję z dziećmi i codziennie oglądam jak rosną, bawią się i czasem aż mi się chce ryczeć!!! Te staranka i to oczekiwanie jest zabójcze ale cóż my kobietki musimy wziąć sie do kupy, wtopić się w tą codzienność i myśleć pozytywnie, bo tylko to nas trzyma. Także trzymam za wszystkie kciukasy i oby każda z nas zobaczyła dwie tłuściutkie kreseczki Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Witam w poniedziałaek :))0 12.11.07, 19:16 Słuchajcie wracając z pracy straciłak kontakt. Chyba zemdlałam albo nie wiem. Ocknęłam się jak Pani pytała się czy wszystko ok? Pierwszy raz miałam coś takiego. Pisałam Wam o moich jesiennych przypadłościach i czuję że co roku są silniejsze. Pewnie dowaliłam sobie tym sprzątaniem w weekend i zaprawieniem winkowym. Od dzisiaj magnez w podwójnej dawce, bo jak na fasolkę to objawy zbyt wcześnie chociaż przeszła mi taka myśl. Do jutra i trzymam kciuki za te co dzisiaj robią przytulasy. Odpowiedz Link Zgłoś
rutulka Re: Witam w poniedziałaek :))0 12.11.07, 19:29 U mnie marny nastrój, dołącze do was , bo mi smutno i nie mam z kim starać się o fasolę, tzn nie mam z kim o tym pogadać, pokibicuję wam. Czekam na @. Mam nadzieje, że jutro bedzie i bedę mogła coś zadziałać w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Witam w poniedziałaek :))0 12.11.07, 19:52 hej rutulka! sciskam. wpadaj czesciej i gadaj z nami, od tego tu jestesmy! W grupie razniej! Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Witam w poniedziałaek :))0 12.11.07, 20:07 hej olma, mam nadzieje ze jako "szczescie w nieszczesciu" to omdlenie to dobry znak! Ja mdlalam w ciazy, ale jakos w 8mym tyg ale kazdy ma inaczej. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 Re: Witam w poniedziałaek :))0 12.11.07, 20:37 A tak chciałam być siedemsetna nie udało się... ale w tym tempie to osiemsetka za jakąś dobę Słuchajcie... byłam dziś w aptece, kupowałam magnez i do końca wahałam się, czy nie kupić testu ciążowego... Nie kupiłam! Bo przecież nie wytrzymałabym. Zastestowałabym jutro. I pewnie bym się zawiodła. I znów miałabym doła cały dzień. No i dobrze. Przecież to za wcześnie (21dc). Dziewczyny, czy to normalne z tym moim śluzem? Cały dzień nic nie było a teraz pojawiło się trochę, no i.. oczywiście jest w jakimś dziwnym kolorze. Znaczy się nie jest jakoś typowo zabarwiony, ale nie jest biały, nie jest zółty, tylko tak jakby ciut ciemniejszy żółty, jakby ciut brązowawego. Zgłupieć można od tego wszystkiego.. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Witam w poniedziałaek :))0 12.11.07, 22:08 mejbi1... zgadzam sie z toba w 100%... zglupiec mozna... i to tak konkretnie zglupiec... w zeszlym cyklu ziezle mi odpalalo... jak bede blisko testowania ciazowego... wtedy jest najgorzej... pozdrawiam i dobranoc... Odpowiedz Link Zgłoś
nikka1975 Wyżalę się 12.11.07, 22:13 To by było tyle, jeżeli chodzi o optymizm Dziewczyny, wiem, że to trochę nie w temacie, ale załamałam sie. Mój synek na prawie 7 lat (kończy za tydzień) i nieprzerwanie od 4 lat agituje za braciszkiem, rok temu "udało" mi się uciszyć w nim to pragnienie - "dzidzia będzie ale jeszcze nie teraz". Dziś w naszej cowieczornej rozmowie powiedział, że na przerwie nie miał kolegi, że on jest jedynak i musiał nauczyć się bawić sam i już mu wszystko jedno, nie musi być brat, siostra też może. To było takie żałosne , taka ostateczność. A on nie wie, że od kilku miesięcy rodzice robią co mogą... Odpowiedz Link Zgłoś
kropelka.k Re: Wyżalę się 13.11.07, 07:50 Nie przejmuj się tym tak bardzo. Na pewno Twój synek nie odbiera tego tak emocjonalnie jak Ty. Poprostu przyzwyczaił się do sytuacji i już. W końcu nie wie przecież jak to jest mieć rodzeństwo. Ale pewnie by chciał więc kiedy niedługo powiesz mu że będzie dzidziuś wynagrodzisz mu czekania. A może Cię zaskoczy i powie że jemu jest lepiej jak jest jedynakiem Moja córa ma nie całe 5 lat też ciągle mówi o dzidziusiu ostatnio wkładała lalkę pod bluzkę i udawała że ma dzidziusia w brzuchu Dzieci tęsknią za rodzeństwem ale bycie jedynakiem też ma dla nich dobre strony - wyłączną miłość rodziców i zabawki tylko dla siebie - nie mówię że to dla nich zdrowe ale tak czują. Życzę powodzenia i dużo optymizmu Odpowiedz Link Zgłoś
kropelka.k Witam we wtorek :) 13.11.07, 07:53 Cześć Dziewczynki, wygląda na to że jestem tu dzisiaj pierwsza) Wysyłam Wam dużą porcję mojego optymizmu i mam nadzieję że dziś będzie mniej "zdołowanych" niż wczoraj ) Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjane Re: Witam we wtorek :) 13.11.07, 08:49 Witaj! A może ktoś już testował? Przyznajcie się! Mnie korci bardzo a do soboty tak daleko ... pozdrawiam P.S. U mnie bardzo fajnie śnieg pada zrobiło się trochę mniej ponuro. Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Re: Witam we wtorek :) 13.11.07, 08:58 Witajcie dziewczynki!!! Ja się przyznaję - nie testowalam jeszcze. Ale powiem szczerze nie wiem czy będzie sens testować???? Ale o tym pisałam wczoraj. Nie chcę się powtarzać jak stara zrzęda!!! U mnie też śnieżek prószy ale z deszczem.....zaczynam mieć świąteczne głupawki. Prasa, reklamy telewizyjne juz trąbią o wigilii. Więc czemu nie mysleć. Uwielbiam Boże Narodzenie. Acha jestem juz w pracy....Dowiedziałam się dziś o możliwości podjęcia jeszcze jednej pracy (tzw. dorobienie sobie) kilka razy w tygodniu..... Będę dzwonić w tej sprawie koło południa! Fajowo!! Która pierwsza testuję??? Nie moge znaleźć w gąszczu postów tego o testowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjane Re: Witam we wtorek :) 13.11.07, 09:10 Nie jestem pewna, ale chyba ja. W sobotę 17. Tak w sumie to bardzo bym chciała, ale to byłby prawdziwy cud. Nawet testów jeszcze nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 ladyjane 13.11.07, 09:19 A masz jakieś przeczucia????? Staranka miałaś sumiennie przez wszystkie dni owulki???? Będę trzymała kciukasy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjane Re: ladyjane 13.11.07, 09:31 Nie, w tym własnie problem, że staranek nie było za bardzo (remont w domu = zmęczony m.), a przypuszczalny dzień owu obliczyłam z kalkulatora w internecie. To nasz 1szy cykl starań za bardzo się tym nie przejmujemy, oczywiście fajnie by było, ale chyba jakoś to przeżyję i bierzemy się do roboty. Tym razem trochę sumienniej. Piersi mi urosły - tylko tyle. Może to od samego myślenia. Pozdrawiam i trzymam za was kciuki. A jakie są takie naprawdę pierwsze objawy, jeszcze przed terminem @ Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: ladyjane 13.11.07, 10:12 hej wszystkim, ja jakos lepiej dzis, ale wciaz jakos srednio optymistycznie... nie wiem czy po czy przed owu... staramy sie i tak... tesciowie na weekend i jakos 3 weekend pod rzad z rodzinka (moja lub meza) to bedzie i to chyba za duzo jak dla mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
abi19822 do glorcia 13.11.07, 10:16 Dziekuje za odpowiedź! Masz rację, jak nie ma jeszcze @ to zawsze jest nadzieja trzy weekendy z Rodzinką moga zmęczyć to może czwarty będzie juz tylko dla Was Odpowiedz Link Zgłoś
wika27 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 13.11.07, 09:40 Ja również staram się po raz 18. Mam nadzieje ze tym razem w końcu się uda i będziemy z mężęm mieli prezent na święta w postaci tych upragnionych dwóch kreseczek, czego wam wszystkim dziewczyny i sobie życze.Ja osobiście uważam ze czas Świąt BoŻego narodzenia jest czasem wyjątkowym i wszystkie marzenia się spełniają(Właśnie w Święta 2005 r. wzieliśmy ślub).I tego się trzymajny.Straniua 0k 17- 21 listopada. A testować będę 0k 10 grudnia.Zobaczymy. w tym miesiąću briore Clo 1x dziennie od 3 do 7 dnia cyklu, w 11dc test owu a w 12 dc usg.Owulacja u mnie jest ok 13-14 dc. Może dostane penygl na pęknięcie>.Pozdrawiam i życzę powodzenia. Wiktoria Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 13.11.07, 09:46 hej ladyjane jeśli piersi urosly to może jakis objaw!!! Ja miałam piersi jak balony i nie moglam nawet na nich spać....tak mnie bolały. Wika oby te święta były dla was owocne w II tłuściutkie krechy! Odpowiedz Link Zgłoś
abi19822 przyznaję się... 13.11.07, 09:52 Cześć Dziewczynki!!! Przyznaje się bez bicia że nie wytrzymałam i zatestowałam. Kupiłam wczoraj dwa testy Quick Vue (podobno są najczulsze?) no i wyszła tylko jedna krecha jak zrobiłam wczoraj to pomyślałam że to przez to że wieczorem, ale dzis rano też tylko jedna dziś mam 26 dc planowana @ na czwartek (28dniowe cykle) myślałam że jeśli mam fasoleczkę to w 26 dc powinny już wyjść 2 krechy, ale teraz to już nie wiem czy mam sie jeszcze łudzić czy nie!!!!!!????? pozdrawiam cieplutko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abi19822 Re: przyznaję się... 13.11.07, 09:58 do testu nakłoniło mnie to że zawsze w cyklach z @ piersi bolały mnie od samej owulki a teraz to wcale mnie nie bolą tylko są powiekszone, tkliwe itakie twardzsze (sorki za dosłowność) a no i temp 37,0-37,2 co myślicie o tym??? wiem że takie pytania mogą już męczyć, ale naprawde juz mam niezła korbkę, a obiecywałam sobie że wyluzuje, było ok ale jak już niedaleko do terminu testowania to głupieje Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: przyznaję się... 13.11.07, 10:00 hej abi19822, poki nie ma @, jest szansa... zagniezdznie moglo byc pozniej i hcg moglo jeszcze nie narosnac... takze nadzieja jest... sciskam... Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 test 13.11.07, 10:22 abi ja w poprzednim cyklu robilam w 26 dc. Niestety jedna krecha potem przyszla @-buuuu.... Co gorsze też czuję, że w tym miesiący przylezie..... Ale jeszcze możesz poczekać...... Odpowiedz Link Zgłoś
abi19822 Re: test 13.11.07, 10:26 adada30 jak nie ma @ to jest nadzieja! Poczatkowo miałam przeczucie że tym razem się udało ale jakos teraz mi to mineło mam nadziję że wszystko będzie dobrze i wszytkie dziewczynki z tego wątku zobaczą dwie tłuste krechy!!!!!!! aly by były niespodzianki dla naszych rodzinek, w sam raz na święta!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 13.11.07, 10:17 Dzień dobry we wtorek, kuźwa i co - tak będziemy odliczać dzień po dniu? Już mnie to męczy, a obiecywałam sobie że wyluzuje w tym cyklu. Nie nada... Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 13.11.07, 10:39 Czesc Dziewczyny!! Ja tez dzis zrobilam test i jedna krecha Tak cos czulam, ze sie nie udalo takze spoko! Czekam na @.... I kolejny cykl moze w koncu udany) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 13.11.07, 10:46 czarna kota......szkoda... czyzbysmy z tego listopadowego wątku wskoczyły na grudzień - ja chyba wyluzuje... Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 clostilbegyt 13.11.07, 11:10 dziewczyny czy któraś wspomaga się clostilbegyt'em? Jakie miałyście ku temu wskazania, i czy jego zażywanie ma jakiś wpływ na wasz cykl. Tak pytam, bo jak mi się w tym cyklu nie uda (widzę, że coraz więcej wśród nas pesymistek), to chyba poproszę moją panią gin o przepisanie. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: clostilbegyt 13.11.07, 13:08 mejbi1, nie slyszalam o tym leku, takze nie pomoge niestety Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 13.11.07, 13:16 czarna kota, ciesze sie, ze niezle to przyjelas. Trzymaj sie, zycze powodzenia na grudniowym watku. Choc Twoje starania chyba wypadna jeszcze w listopadzie, tylko testowanie w grudniu. Dziewczyny, do pracy, nie moze tak byc, ze zadnej z nas listopad nie sprzyjal!!! Komus musza sie 2 krechy pokazac!!! Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Nie kitunia tylko Czarna Kota 13.11.07, 15:11 Chyba nie nauczę się tych skrócików. Przepraszam za pomyłkę. A kiedy masz termin @, Czarna? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: Nie kitunia tylko Czarna Kota 13.11.07, 17:03 *Olma, nie tylko Ty, ja tez sie gubie A ze @ mam nieregularna to dokladnie nie wiem. Od 28 do 36dni mam cykle. Dzis 32dc. Odpowiedz Link Zgłoś
abi19822 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 13.11.07, 11:02 zmykam pracować, pojawie się wieczorkiem i mam nadzieję że będzie tu optymistyczny nastrój bo widze że ta jesienno zimowa pogoda nie wpływa na Nas za dobrze! a ja uwielbiam zimę)))) Dziewczyn miłego dzionka)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 13.11.07, 11:30 Nic nie słyszałam o tym leku więc się nie wypowiadam.... Tez spadam popracowac troszkę.... Dziś 21 dc a brzusio deczko ciągnie....czyzby @ zbliżala się???? Za tydzien oczywiście... Miłego dzionka! Odpowiedz Link Zgłoś
kitkuniaaa Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 13.11.07, 13:56 Cześć wszystkim. Ja niedawno wróciłam z pracy i najchętniej poszłabym spać. Dzisiaj mój 21 dc i dziwnie się czuję. Jakieś przemęczenie i osłabienie mnie chyba dopadło, bo w niedzielę wieczorem miałam temperaturę 36,3 a wczoraj wieczorem 36,1. I chce mnie trafić, bo ponoć jak się zafasolkuje to tempka skacze do góry. Piersi mam większe, nie bolą i raczej normalnie jak przed @ - niedługo zaczną boleć. Dzisiaj tylko odrzuciło mnie od kawy ale to pewnie wina tego choróbska, które nadciąga... Ech te staranka... Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 13.11.07, 15:08 Witam,czuję się dzisiaj lepiej. Podwójna dawka magnezu chyba działa. Kitunia trzymaj się i wszystkie inne co już mają listopadowy pewnik. U mnie piersi też jakby bolesne i mam taką dziwną mokrość co nie można nazwać śluzem. Adada co u Ciebie? Będziesz testowała przed @? Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia dylematy zywieniowe... 13.11.07, 15:24 ide na obiad z ludzmi z pracy 28-go listopada i musielismy wybrac z menu, co chcemy... @ sie spodziewam 25, moze kilka dni pozniej. Moze sie okazac tuz przed obiadem 28-go, ze zaciazylam. Takze nie maialam wybioru i wybralam te dania, co sa dozwolone dla kobiet w ciazy... zadnych pasztetow i wedzonego lososia, ktore tak lubie... podpaski tez mi sie skonczyly przy ostatniej @ i nie kupilam nowych, takze przygotowuje sie na 2 krechy na tescie ciazowym... niby przygotowuje sie tez, ze moze nyc tylko jedna, ale juz wiem, ze sie lekko podlamie (albo nawet nie lekko) jak nic z tego Ciezkie jest zycie kobiety starajacej sie... Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: dylematy zywieniowe... 13.11.07, 15:35 Ojej a czemu nie można pasztetu i łososia? Ja jadłam wszystko w przyzwoitych ilościach. Nawet skrzydełka kfc bo uwielbiam ostre. Odpowiedz Link Zgłoś
kitkuniaaa Re: dylematy zywieniowe...glorcia 13.11.07, 15:51 Glorcia to kiedy testujesz? Ja spodziewam się @ 24 i będe testować 25 a ty trochę później? Już była ciemna krecha na paseczkach? Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Kitunia 13.11.07, 16:02 To Ty Kitunia jak ADADa ona też coś koło tego. Napewno będziemy świętować ))) Odpowiedz Link Zgłoś
kitkuniaaa Re: Kitunia 13.11.07, 16:24 Rany tak bym chciała zobaczyć te II tłuściutkie kreseczki i podarować rodzince zdjęcie USG pod choinkę Ale pewnie bym nie wytrzymała z taką wieeelką tajemnicą) Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Zima 13.11.07, 16:35 o kurcze to byłby najlepszy prezent Kitkunia... A powiedzcie co z nadchodzącą zimą. Wiem, że Glorcia wybierała się na narty. My mamy już zarezerwowany wyjazd w lutym z dzieciakami. Jak to jest w ciąży? Wyjazdy w góry są dozwolone. Oczywiście teoretycznie bo wiadomo ze składają się różne czynniki na taką decyzję. Ja w poprzedniej ciąży zrezygnowałam i wyprawiłam rodzinkę beze mnie. No ale widuję ciężarne wylegujące się na stoku. Co myślicie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Zima 13.11.07, 16:46 jesli czujesz sie dobrze, to wyjazdy dozwolone. Na nartach nie pojezdze, najwyzej bede sie "upijac" sokiem malinowym i chodzic na spacery, ale w gory pojade jesli bede sie czuc dobrze w ciazy, jesli bede w ciazy... ale zakrecilam sie w tym dlugim zdaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Zima 13.11.07, 16:49 No ja tak planuję. Chciałabym, bo urlop to tylko wtedy kiedy jest cała rodziny. Jak będę...chyba wybiegłam z planami. Chciałabym mieć taki dylemat Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Zima 13.11.07, 16:51 no i oczywiscie jak nie bede w ciazy, to zdecydowanie pojade w gory i na nartach pojezdze... Odpowiedz Link Zgłoś
kitkuniaaa Re: Zima 13.11.07, 16:47 Mnie się wydaje, że jeśli sie dobrze czujesz to nie ma przeciwwskazań. Nie musisz przecież szaleć, możesz pojechać wylegiwać sie tak jak widziane przez ciebie mamusie My jeszcze nie wiemy jak z zimowym wypoczynkiem. Ja mam w styczniu 2 tygodnie wolnego ale mąż chyba nie dostanie urlopu, żebyśmy mogli się gdzieś wybrać. Może pojadę na kilka dni do rodziców, bo rzadko sie z nimi widuję a mężulek dojedzie na weekend. Ale zanim nadejdzie ten błogi czas lenistwa trzeba pracować na pełnych obrotach Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Kitunia 13.11.07, 16:57 ja jak zobacze te 2 krechy, to powiem tylko mezowi oczywiscie i w pracy (bo musze wychodzic na wizyty do lekarza wtedy itp.) Ale poza tym to reszcie powiem po usg w 12 tyg. Bo niestety poczatek konca mojej ostatniej ciazy zaczal sie na tym usg, jak sie okazalo, ze sytuacja byla bardzo zla. I z jednej strony ludzie mnie wspierali, z drugiej inni strasznie ranili nie myslac zanim cos "madrego" powiedza... Takze uzgodnilismy z mezem, ze po usg w 12, nie predzej. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: dylematy zywieniowe...glorcia 13.11.07, 16:44 hej kitkuniaaa, wczoraj tylko jedna krecha, dzis po pracy znow przetestuje i zobaczymy. mam chyba jeszcze z 10 testow, wiec kontynuuje testowanko na owu. Jesli sie nie pojawi ciemna, to powinnam dostac @ kolo 25-go i jakos tak bede testowac najpozniej w takim wypadku. Hej Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: dylematy zywieniowe... 13.11.07, 16:49 olma sa rozne szkoly, jedni mowia wszystko mozna jesc, ale w umiarze. Inni, ze ryby wedzone (czyli surowe wciaz) nie, bo listeria (czy jakos tak sie ta choroba nazywa) moze sie przyplatac. A pasztety nie, bo tez cos, juz sama nie pamietam... i serow plesniowych tez nie... wiele razy na watku w oczekiwaniu, tudziez ciaza byl ten temat poruszany... takze poszperaj i pewnie znajdziesz gdzies cala liste... Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 13.11.07, 17:55 Witam dziewczynki! U mnie 16dc.Widze,ze oprocz glorci bedzie wieksze grono testujacych okolo 24-25 To fajnie,bo milo jest razem czekac i razem testowac. Najgorsze jest tylko to czekanie.a jeszcze gorsze jak sie @ pojawi glorcia mnie tez sie w tamtym cyklu pokonczyly podpaski i tampony (uzywaz ich pod koniec @).I narazie nie kupilam choc w marketach kusza promocje.Pozniej pewnie bede leciala kupic byle gdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 Testowanie 13.11.07, 18:32 Dziewczyny, przechodziłam dziś koło apteki... nawet nie wyobrażacie sobie jak mnie korciło by wejść i kupić test. Resztką silnej woli się powstrzymałam. Kuźwa no! Zgłupieje do 20. I cały czas doszukuję się choć cienia objawów... a tu nic... To nie jest normalne, oj nie jest! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: Testowanie 13.11.07, 18:36 *Mejbi, w naszym pojeciu to JEST normalne, bo my tez tak mamy!! Dlatego ja nigdy nie kupuje testu wczesniej, niz jest potrzeba bo napewno nie wytrzymalabym i zrobila wczesniej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nikka1975 Re: Testowanie 13.11.07, 18:47 Hej, hej ) A ja wczoraj zamówiłam na allegro 5 teścików, tych czułych ) Ewentualne testowanie jak nie przyjdzie @ 20-go (czyli 13dpo), choć to pewnie będzie za wcześnie, ech, na razie to ta @ mnie co miesiąc uprzedza ( Odpowiedz Link Zgłoś
kitkuniaaa nikka1975 13.11.07, 18:55 Jakie zamówiłaś testy? Znasz kogoś kto już na nich testował i są pewne? Ja zawsze testuje na Quick Viev - ponoć bardzo czuły i nawet 6 dni po zapłodn. wykrywa ciążę. A tamte są w jakiej cenie? może podaj link, gdybym chciała też zamówić Odpowiedz Link Zgłoś
agutka-beauty Re: nikka1975 13.11.07, 19:04 Witam wszystkie Panie. Mam pytanko...jestem właśnie w 15dc, cykle mam 30-dniowe, a więc kiedy najwcześniej moge zrobić test (co by wykazał wynik pozytywny )? Aguśka Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: nikka1975 13.11.07, 19:08 Najpewniej w dniu spodziewanej @, albo po. Odpowiedz Link Zgłoś
nikka1975 Re: nikka1975 13.11.07, 19:05 to link do przedmiotów użytkownika, polecany przez dziewczyny z forum, wiem, że gdzieś podawały link ale ja znalazłam po cenie, bo faktycznie za tą czułość jest niska, www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1401541 mam nadzieję, że dobre, choć nigdy paskowych nie kupowałam, dotąd kupowałam płytkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: nikka1975 13.11.07, 20:54 ale zdzierstwo! to sa testy z anglii, ktore ja tu moge dostac za 3 funty z przesylka (czyli jakies 16-17zl)!!! oto link cgi.ebay.co.uk/10-ULTRA-EARLY-10-miU-PREGNANCY-TEST-TESTS-CE-MARKED_W0QQitemZ130172706804QQihZ003QQcategoryZ36437QQssPageNameZWDVW QQrdZ1QQcmdZViewItem Odpowiedz Link Zgłoś
nikka1975 Re: nikka1975 13.11.07, 19:12 zamówiłam od "ngLka" tu jest link do przedmiotów użytkownika: www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1401541 wyczytałam je tutaj na forum, a czy dobre to się w moim przypadku dopiero okaże Długo się zastanawiałam nad kupnem, bo dotąd zawsze kupowałam testy płytkowe, a te są paskowe, ale skusiła mnie czułość i cena no i to, że forumki już kupowały i jakby były do kitu to by "zareklamowały" Odpowiedz Link Zgłoś
nikka1975 no pieknie :( 13.11.07, 19:13 myślałam, że pierwszy się nie zapisał, niepotrzebnie skrobałam to samo drugi raz Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kitkuniaaa Re: nikka1975 13.11.07, 19:19 ja owulacyjne zamawiałam u sunlife. Wpłaciłam a na drugi dzień rzeczywiście miałam testy. To na nich wyszła mi taka fajna gruba krecha. Może ten ktoś przesyła szczęśliwe fluidki I chyba są tańsze, choć te kilka złotych to znowu nie taka wielka różnica. www.allegro.pl/item266711186_5szt_testy_ciazowe_10_miu_mi_wysylka_w_24h.html Odpowiedz Link Zgłoś
nikka1975 Re: nikka1975 13.11.07, 19:28 oj, no to faktycznie, tych nie widziałam co do testów owu to nie kupowałam, naczytałam się jak się mylą, jak ciążowe zresztą ; w tym miesiącu z pomocą dziewczyn z NPR mierzyłam sobie rano temp. i pięknie mi wszystko wyszło. Wiesz, mnie nastraszyła ginka, że jak mam bardzo krótkie cykle (a ostatnie skróciły mi się do 26, 24 dni) to może nie być owu, a teraz mam pewność, że owu była )), później niż liczyłam (może stąd niepowodzenia poprzednich miesięcy bo już wtedy nie staraliśmy się...) Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 Re: nikka1975 13.11.07, 19:34 nikka, a kiedy przy tej długości cyklach wychodziła ci owulacja? Odpowiedz Link Zgłoś
nikka1975 Re: nikka1975 13.11.07, 19:41 ano, taka mądra to ja nie jestem (może faktycznie nie było) bo mierzę pierwszy cykl, choć na moje obawy forumki przytaczały swoje własne przykłady krótkich cykli z np. 11 fazą lutealną, zakończonych dzidziusiami. Także jestem mądrzejsza o wiedzę na temat występowania owu w tym cyklu, a teraz z niepokojem liczę ile potrwa 2 faza, min. właśnie te 11 dni. Może to i dobrze, że tak wnikam w sam cykl, dzięki temu nie dopatruję się ciąży od poczęcia )) bo już różne ciążowe objawy miewałam w poprzednich cyklach... Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
rutulka Re:testowanie 13.11.07, 20:12 U mnie komiczna sytuacja, bo @ nie ma, czyli niby super, ale staranek nie było, więc dupa blada. Zawsze miałam regularne cykle 28, a teraz coś szwankuje, ręce opadają. Ale czuje się małpowo, więc może nadchodzi, czekam z nadzieją, żeby mieć szansę na staranka w listopadzie. Te czekanie i testowanie wykończy nas, trzymam za was kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
rutulka Re: testowanie 13.11.07, 20:20 To testowanie nas wykończy. Ja @ nie dostałam, ale zero radości, bo staranek nie było, więc czekam na wredotę. Miałam regularne cykle, a teraz coś szwankuje, czyli załamka, trochę czuje się małpowo, więc może lada dzień, wtedy bedzie szansa na staranka w listopadzie. Trzymam kciuki , aby wasza @ nie przyszła, a moja łaskawie się zjawiła. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: testowanie 13.11.07, 20:46 witam wieczorem, widze, ze dzis tematem sa testy ciazowe moj test owu pokazal dzis tylko jedna kreche, wiec dalej staramy sie, czekam i testuje... i wariuje... starania wykanczaja mnie psychicznie... Pozdrawiam... ide sobie nalac kieliszek wina... Odpowiedz Link Zgłoś
nikka1975 Glorcia 13.11.07, 21:22 To nie starania Cię wykańczają, a czekanie na ich wynik )) W sumie ciesz się, że jeszcze jesteś o fazie staranek, bo my już po i jak widzisz pomalutku zaczynamy wariować, Ty masz jeszcze czas, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
rutulka Re: Glorcia 13.11.07, 22:37 Sory dwa razy napisałam to samo, bo coś nie chciało się wysłać. Ja w żadnej fazie nie jestem, więc mega dół. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Glorcia 13.11.07, 22:43 masz racje nikka1975, to czekanie na ich wynik mnie wykancza, i mimo ze jestem na etapie staran, to i tak juz wariuje... Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Środowo... 14.11.07, 06:44 Pobudka dziewczyny!!!! JA juz nie śpie - jestem na etapie szykowania się do pracy...he, he...przed kompem..... Jestem uzależniona od Was....i wstałm wczęsniej żeby coś skrobnąc... U mnie zadnych nowości ani zmian..... 22 dc. Zero jakichkolwiek objawów. Nawet żaden cycek nie zaboli ani nie jest wrażliwy...buu.....Kolejny cykl do du.. Rutulka ja nie miałam dotychczas problemów co do regularnych cykli. W poprzednim miesiącu masakra. @ dostałam po 37 dniach-nie wiem co się stało??? Nawet dwa etsty zrobiłam. Ale jedna krecha, a @ wciąż nie było... Co do testów ciążowych to ja używałam pre-test i bobo.. coś tam - zapomiałam... W tym miesiącu nie zakupiłam jeszcze żadnego. Mam przeczucie, że nie będzie takiej potrzeby..... Glorciu u ciebie to przeczuwam jakieś dwie tłuste "przyjaciółki- kreseczki"..... Olma i Kitkunia my to chyba już niedługo się dowiemy na czym stoimy, bo około 20-22 listopada....... Sory za długi poranny wywód ale jak siadam rankeim (dziś na przykład) to mam okropne zaległości. W pracy zależy od dnia nieraz moge zaglądać częściej a niekiedy nie mam czasu..... Która kolejna dziewuszka do zrobienia sisiu do teściku??? Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 Dzidziusiowa agitacja :) 14.11.07, 07:27 Witaj adada, ranny ptaszek z CiebieWitam też wszystkie przyszłe mamusie, które jeszcze śpią po nocnych starankach U mnie dzisiaj 15 dc, jak @ nie przyjdzie to testuję 28 czyli za 2 tygodnie. Właśnie sobie pomyślałam, że jeśli nam sie udało to plemniczek powinien właśnie "witać się" z komóreczką, oby tak było... Nie wiem jak Wy ale ja staram się w tym cyklu jak najmniej myśleć o staraniach a raczej efektach no i widzicie jakie skutki... Na razie prowadzę "dzidziusiową agitację" skierowana do mojego syneczka (ma 8 lat) bo przyzwyczaił sie do bycia jedynakiem i tak by chciał tego braciszka lub siostrzyczkę i boi się... Dziewczyny czy miałyście może podobne sytuacje ze swoimi starszymi dziećmi? Podpowiedzcie co robić? Sma nie wiem czy lepiej Go przyzwyczajać i oswajać z tą myślą i rozwiewać wszelkie wątpliwości, czy zostawić sprawy swojemu biegowi. Czekam na rady bardziej doświadczonych mam i miłego dnia życzę Iza 2 cykl starań Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 środowo... 14.11.07, 08:21 witaj bell! fajnie się sklada, bo ja mama 9-letnią córeczkę! Ja specjalnie nie przygotowuje jej na to czy będize miała rodzeństwo czy nie... Mam dwa poronienia za sobą..... Wiem, że ona bardzo by chciała, z resztą podobnie jak my!!!!! Tłumaczylam jej po ostatnim poronienieu, że na razie dzidziusia nie będzie, bo musze porobic sobie wszystkie badania u lekarza.... Na razie tyle........ Masz 15 dc???? Super. Codziennie robiliście przytulanko? Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 Re: środowo... 14.11.07, 10:40 Właściwie to "celujemy" w dziewczynkę )) Bardzo bym chciała córcię podobnie jak mój M. a i synak chyba też jeśli juz to wolałby siostrzyczkę, dobrze się zawsze dogadywał z dziewczynkami. Tak więc przytulanka były 2 - 3 przed owu. No i teraz mam nadzieję, że przyniosły efekt. Jak nie zajdę do końca roku to chyba przestanę "celować" i będziemy się starać ofiarnie przez cały płodny czas )) bo tak naprawdę to dla mnie jest najważniejsze żeby zajść i żeby dzidziuś był zdrowy najwyżej będę miała trzech facetów w domu . Poprzednią ciążę miałam poważnie zagrożoną więc wiem co to jest strach o życie maleństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
olgiusza Re: Środowo... 14.11.07, 09:05 Czesc, U mnie dzisiaj 27 dc. W piątek spodziewam się @. Nie mam żadnych objawów i wynik dzisiejszego testu tak jak się spodziewałam z 1 kreską Tak, więc na przełomie listopada/grudia czekają nas kolejne staranka. Mam nadzieję, ze na świeta zobaczę 2 upragnione krechy Teraz czekam z niecierpliwością na informację o Waszych 2 kreskach oby bylo ich jak najwięcej Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: Środowo...//Bell 14.11.07, 10:18 Bell a ma synka w wieku 5,9 miesięcy na bieżąco bo byłam wczoraj na szczepieniu , w każdym razie on bardzo chce mieć rodzeństwo , jest jedynakiem i na dodatek jedynym wnuczkiem w rodzinie po obu stronach wiec zawsze jak cos było to dla niego , rok temu byłam w ciąży i tez miałam dylemat ale od początku mów mówiłam ze będzie miał rodzeństwo i przyjął to super , niestety strąciłam to dziecko i bardzo to przeżył…. ale cały czas mówi ze chce nadal mieć braciszka wiec myślę ze dobrze ze mu powiedziała a on zareagował super .. Zobaczymy teraz staramy się z mężem ponownie ..ale z całkiem innych przyczyń nie wiem czy mu powiek a już na pewno na początku Owocnych starań bo u mnie listopad chyba nie będzie łaskawy .. Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Środowo 14.11.07, 10:40 Witam wszystkie i dzisiaj jakoś w dobrym humorze. Co do rodzeństwa. Moja miała 10 lat i powiedziałam jej dość szybko. Wiek już starszy i świadomy. Co do młodszego rodzeństwa to myślę, że im poźniej tym lepiej. Dzieciom bardzo się dłuży potem okres wyczekiwania. Myślę, że widoczny brzuszek jest dobrym momentem. Nie ma co jednak, oczywiście według mnie, zabardzo zachwalać. Nowy braciszek czy siostrzyczka to fajna sprawa ale i popsuje ulubioną zabawkę czy pomaluje zeszyt szkolny ( jak w moim przypadku). Oprócz tego co tu mówić, szybciej takie dzieci stają się dojrzałe. Traktujemy je poważniej na tle berbecia a one pod wpływem presji faktycznie stają się poważniejsze. * Adada ja również żadnych objawów. Macam cycki i nic. Zero!!! Już chciałabym żeby był 20 - leniłam się i już chciałabym to naprawić w następnym cyklu. Myślicie, że jakbym zatestowała w weekend czyli 2 dni przed @ to test może wyjść? Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Glorciu 14.11.07, 10:43 a Ty już nie miałaś tych dwóch kresek? Ile jeszcze dni będziesz testować? 14 dni przed @ kiedy Ci wypadał ( pamiętam, że Ty masz te informacje mocno uporządkowane) Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Glorciu 14.11.07, 12:20 czekalam na owu w ostatni weekend, i do czwartku byla jedna krecha na testach owu, a w piatek i sobote byla slabiutka druga... (ale w poprzednich cyklach wychodzila tlusta druga, wiec nie wiem sama). Testuje dalej i od niedzieli znow tylko jedna... ale moze jeszcze pojawi sie druga tlusta, gdyz dopiero po ciazy mi sie podregulowaly cykle, ale moze znow sie odregulowuja... takze starania i testy owu wciaz u mnie Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Glorciu 14.11.07, 13:38 ale tak jak sobie wyliczasz 14 dni od dostania to kiedy myślisz, że już napewno po ovu? Ten śluz to faktycznie jest jeszcze szansa. Mi w poprzednim wyszły dwie grube krechy a w tym druga słabiutka w dniu wizyty. Gin stwierdził czas odpowiedni na podstawie szyjki i śluzu ale czy była ovu? Jak to jest że nie zawsze? Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Glorciu 14.11.07, 14:16 owu ma byc 14 dni przed kolejna @ a przy 34 dniowych cyklach (tak mialam ostatnio) powinnam dostac @ 24-go. Szyjki w tym cyklu nie sprawdzalam... Wlasnie przeczytalam, ze sluz jest/moze byc przed owu i po, tylko zmienia sie potem na bielszy i gestszy... ja juz sie gubie, nie wiem, czy mam taki sam, czy inny... co ma byc, to bedzie... Dalej robie testy owu (bo mi zostaly) i jestem ciekawa, co bedzie dalej Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 Re: Glorciu 14.11.07, 14:33 Glorciu u mnie w tym cyklu śluz był jakiś dziwny... może dlatego że byłam akurat po kuracji antybiotykowej - przeziebienie mnie dopadło - ale jak sprawdziłam szyjkę to wydawała mi sie jakaś taka, sory za wyrażenie "rozlazła", miekka, było to w okolicach owulacji (wyliczonej z kalendarza) i na tej podstawie domyśliła sie że mam dni płodne. Powiedz jak ty sprawdzasz szyjkę, czy idziesz do lekarza, czy takie "własnoręczne badanie" ma sens? Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia bell1977 14.11.07, 16:05 ja sama badalam, przed i po okresie byla na dole i twarda, blizej owu "szla" w gore i miekla, trudno mi wyczuc, kiedy jest najwyzej i najmieksza (co oznacza owu), ale zdecydowanie czuje jak jest po (bo opada i twardnieje w ciagu 24 godz. Niestety w tym cyklu mi sie nie chcialo jej sprawdzac, a cykl mi zwariowal i juz sama nie wiem co i jak! Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 Re: bell1977 14.11.07, 17:37 dzieki Glorciu za informację. Czyli wygląda na to, że faktyczne miałam wtedy owu muszę sprawdzić dzisiaj czy jeszcze jest taka miękka czy zmieni się. Powiem Ci, że ja pierwszy raz wpadłam na pomysł żeby sprawdzić szyjkę bo ten śluz był jakis dziwny niby owulacyjny ciągliwy tyle że trochę było w nim białego i od razu skojarzyłam to z antybiotykami. Swoją drogą to zobaczcie do czego jesteśmy zdolne żeby tylko zafasolkować Nawet w ginia potrafimy się zabawić i się zbadać Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Glorciu 14.11.07, 16:24 O rany, ja jestem pełna podziwu i/oraz jestem załamana swoją niewiedzą, bo nie wiem jak wogóle wyczuć szyjkę. No cóż. Postaram się nadrobić. Śluz już obserwuję to i może tego się nauczę Czy potrzebuję jakiś specjalnych instrukcji??? Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia olma 14.11.07, 17:43 ja wlasnie nie wiem, czy ta nadmierna wiedza nie pogarsza sprawy... przy pierwszej ciazy nic nie sprawdzalam, malo wiedzialam i za 1- wszym razem. teraz obserwacje itp i nic 2 cykle. Na sluzie sie nie znam, jakos nie widze/czuje, ze sie zmienia Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Październik 15.11.07, 10:30 Pamiętacie ile dziewczyn zaciążyło w wątku październikowym? Musimy pobić rekord Ten weeken będzie dla mnie najgorszy.@ we wtorek i cały czas mnie kusi żeby zrobić test. Na opakowaniu jest -wykrywa ciąże 6 dniową. Czyli od 7 XI to jakby dzisiaj! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: Październik 15.11.07, 10:55 Witam wszystkie Dziewczyny!!! *olma, wiem doskonale, ze czekanie najgorsze!! Ja tez ciagle czekam!! A to co pisza na testach to jest 6 dni, ale z tego co wiem od zagniedzenia czyli jeszcze +7! Czyli tak czy inaczej wychozi w terminie @. Nie ma co wczesniej robic bo pewnie nie wyjdzie i dodatkowy stres! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Październik 15.11.07, 11:25 buuuu. Któraś napisała że końcówka cyklu to koszmarek. Prawda. Nie mogę się skupić na pracy, liczę, przeliczam. Nakręcam się a przecież małe miałam staranka w tym cyklu. Niedługo czeka mnie ciąża urojona. Niech któraś już testuje, niech ten pociąg ruszy i zabiera laski na ciążowe wątki Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: Październik 15.11.07, 12:04 Doskonale Cie rozumiem!! Ten czas od owu do terminu @ jest straszny!! Ja tez nie potrafie o niczym innym myslec, tylko szukam objawow i sie nakrecam jak glupia Ja juz raz testowalam w tym cyklu, ale moze troche za wczesnie... Wiec teraz czekam! W sobote mam termin @, jasli nie przyjdzie to zrobie chyba test w poniedzilek. Trzymam za Ciebie kciuki!! I za wszystkie Dziewczyny!! Niech sie posypia kreseczki!! Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 Re: Środowo...//Bell 14.11.07, 10:45 Ja też nie mam zamiaru mówić synkowi o ciąży odrazu, poczekam jak będzie juz pewne, że ciąża się utrzyma. Tylko, że nie wiem czy rozmawiać z nim o dzidzusiu czy dać sobie spokój. Boję się, że jak mu "wyskoczę" z taka nowiną za 2 lub 3 miesiące to bedzie dla niego szok, więc chciałam go jakoś na to przygotować tylko, że już nie jestem pewna czy to dobry pomysł no i ewentualnie jak to zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Środowo... 14.11.07, 10:44 hej olgiusza, poki nie ma @, jest szansa, takze trzymam kciuki! Moze jednak cos kielkuje powoli... Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Środowo... 14.11.07, 10:41 hej adada! bede sie wiec trzymac tych twoich przeczuc! Ale 22 dc to jeszcze czas, by tobie sie dopiero zaczely objawy ciazowe, wiec jeszcze nic nie wiadomo! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Re: Środowo... 14.11.07, 11:01 Moje kochane ja uważam, ze nie warto spieszyc się z testowaniem. W ubiegłum miesiącu się pospieszylam i dwa razy robilam test- niestety 1 krecha...Nie warto niepotrzebnie się denerwować...a może jeszcze wyjdzie.... he,he.....tak tu sobie tłumacze i wyjaśniam a jakoś samej trudno mi będzie wysiedzieć i wytrzymać by nie zrobić sobie wcześneij! Wiecie jak u mnie pięknie sypie....śnieg oczywiście1 Duże piekne platy a ja zamiast pracować to patrzę przez okono, stuklam w klawiaturkę i myslę, że kiedys wreszcie marzenia się spełniają...podobno! Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: Środowo...//Bell 14.11.07, 11:15 myślę ze biedzie dobrze na początku po woli tylko wspominaj o rodzeństwie daj mu się przyzwyczaić do tej myli , popytaj czy by nie chciał i nie zrażaj się kiedy powie nie to normalne bo popsuje zabawki bo będziecie mu kupować zabawki jemu a nie mnie … na początku taka była reakcja przynajmniej u mnie ale po woli tłumaczyła mu ze będzie starszym bratem i będzie się bawił i opiekował razem ze mną i tatą tym maluchem i to go chyba przekonało.. powodzenia życzę i owocnych stań Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 Re: Środowo...//Bell 14.11.07, 11:35 Dzięki za odpowiedź. Myślę, że masz rację i chyba najlepszy sposób to oswajanie dziecka z myślą o rodzeństwie i pokazywanie starszemu jakie plusy z tego "starszeństwa" wynikają. Ja np. powiedziałam mojemu synusiowy że będzie starszym bratem z przywilejami, których młodszy nie będzie miał np. chodzenie później spać, bardzo mu się to spodobało i zapytał kiedy on zaczął później chodzić spać odpowiedziałam, że jak miał 5-6 lat(wczesniej o 20 był juz w łóżku, teraz może posiedzieć najdłużej do 21.30) Chyba najważniejsze jest to aby nie okłamując dziecka pokazać mu wszystkie plusy posiadania rodzeństwa. Mój synuś był bardzo dumny kiedy pochwaliłam go, że jest bardzo mądrym chłopcem i maleństwo mogłoby się bardzo, bardzo dużo od niego nauczyć. Jeśli macie jeszcze jakieś soposoby na dzidziusiową agitację naszych starszaczków to piszcie, myślę, że nie tylko ja mam taki dylemat. Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Środowo...//Bell 14.11.07, 11:53 Dokładnie bell ale nie zapomnij o minusach i o tym jak ma sobie z nimi radzić. Mojej przyjaciólki starszy synek ( różnica 4 lata) bardzo się cieszył z siostrzyczki. A kiedy w 2 m-cu mała dostała kolki to kazał ją oddać do sklepu. Sprawa była na "ostrzu noża". Bardzo się zaparł, bo miało być inaczej.Oparło się o psychologa.Nie ma recepty żeby uniknąć zgrzytów no ale psiapsióła przesadziła z koloryzowaniem rodzeństwa i plusów typu "będzie fantastycznie". Ja sama popełniłam wiele błędów napewno. Teraz staram się interweniować w ostateczności. Często słyszę " mamo to nie ja to Ona"; "A Ona mnie uszczypnęła"" Nie lubię jej". Nie reaguję- no może jak starsza mówi do młodszej " spadaj". Jak się klimat trochę ostudzi to znajduję coś takiego, żeby je zgodzić nawet bez "przepraszam"-słowo puste gdy zbyt często jest powtarzane. A najlepiej działa na starszą " Hej, Młoda śpi idziemy pogadać do kuchni?" No i poświęcam jej choć 15 minut uwagi, tylko jej. Pozwalam jej wygadać się i nawet wylać co myśli o tym bachorze- jak twierdzi. Następnego dnia, jak wstaje to widzę jak przykrywa odkrytą nóżkę siostry. To piękny widok. Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 Re: Środowo...//Bell 14.11.07, 12:13 No właśnie Olma! Ja też tak uważam i chociaż bardzo bym chciała żeby mój synek tak bardzo pragnął tego dzidziusia jak ja to wiem że to nie możliwe, więc na jego stwierdzenie, że z dzieckiem są kłopoty odpowiadam mu, że owszem, trzeba sie nim opiekować czasami płacze, trzeba wstawać w nocy ale i tak warto mieć rodzeństwo bo przede wszystkim nie będzie sam. A bycie starszym bratem ma swoje niezaprzeczalne plusy a kochac będziemy oboje tak samo tyle że starszego kochamy o 8 lat dłużej, widział tyle więcej niz dzidzia i tyle mółby jej opowiedzieć, tyle mółby ją nauczyć. Wczoraj widziałam w oczach mojego synka taki błysk, że może byłoby jednak fajnie, nawet sam zaczął mówić co mogłby maluszkowi opowiedzieć z naszego życia czego sam był świadkiem a czego dzidzia zobaczyć nie mogła. Myslę, że mile połechtało to jego EGO, poczuł sie doroślejszy Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: Środowo... 14.11.07, 11:46 *adada, to pieknie u Ciebie za oknem, ja w bajce Uwielbiam taie widoki!! U mnie szaro, ponuro i deszcz pada od rana A co do testu to ja postanowilam tez sie nie spieszyc! Czekam az bedzie po terminie @ (i to tym terminie w najdluszym cyklu jaki u mnie bywa!) Milego dnia zycze! Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Re: Środowo... 14.11.07, 12:14 czarna kota to do kiedy czekasz z testem, bo jużmi się pomerdało???? Ja robię 2-22.11 o ile @ nie będzie szybsza.... marzę sobie o 2 krechach dla Nas ....naprawdę dziewczynki dla Nas wszytskich zamawiam dwie grubaśne kreski! Koniec i kropka! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: Środowo... 14.11.07, 12:19 *adada, 36dc. mam w sobote wiec jesli @ sie nie pojawi to chyba zrobie test w poniedzialek 19.11. Ja tez mocno zaciskam kciuki za nas wszystkie i zycze pieknych 2 kreseczek dla kazdej!! Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 kupiłam MG B6 14.11.07, 11:16 Kupiłam sobie MG B6 (kwas foliowy łykam od ponad miesiąca) ile bierzecie magnezu? Ja łykam jedną dziennie, może powinnam więcej??? Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 Re: kupiłam MG B6 14.11.07, 12:41 Ja też biorę magnez, tyle że Maglek B6. Na ulotce jest napisane by zażywać jedną do dwóch tabletek na dobę. Więc teraz w okresie jesienno - zimowym zażywam dwie na dobę, rano i wieczorem. Poza tym, wracając do naszych "objawów", to ja też nie czuję nic. Dziś 23 dc, do testowania jeszcze 5 długaśnych dni, cykle 28-dniowe. Jedyne co odczuwam to mam nieco nabrzmiałą jedną pierś. Dziwi mnie właśnie to, czemu jedną, przy uciskaniu dłonią boli. I już zastanawiam się czy nie pójść z tym do lekarza, bo może coś złego tam się dzieje, skoro tylko jedna się zmienia i tak reaguje. Co o tym myślicie/ Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 Re: kupiłam MG B6 14.11.07, 12:56 Do lekarza nie zaszkodzi póść, tym bardziej w okresie kiedy sie starasz o dzidzię, ale nie przejmuj sie za bardzo przecież możemy mieć piersi różnej wielkości i kształtu, w czasie karmienia bywa, że karmimy tylko jedna piersią, może więc to jakaś nauralna sprawa. Ale przebadac zawsze się warto, tyle, że bez nakręcania siebie samej. Jak będziesz wiedziała co było przyczyną to daj znać, może oszczędzisz dzieki temu nerwówki innej starającej. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: kupiłam MG B6 14.11.07, 13:01 hej mejbi, ja biore pregnacare, czyli zestaw witamin dla kobiet starajacych sie, w ciazy i karmiacych (jest tam folik). Jesli chodzi o bol w piersiach, to mam tak czasem ze tylko jedna poboli, potem druga... takze nie musi to byc nic powaznego. Hej I nie kumam co ze mna w tym cyklu... bo jesli to byla owu, to czemu wciaz mam sluz? zazwyczaj bylo "sucho" po owu. Nic nie rozumiem, ale co ma byc, to bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: kupiłam MG B6 14.11.07, 13:33 Ja biorę slow mag + b6. Wiem, że magnez musi być w powłoce. Ten bez powłoki jest be dla żołądka. Nie wolno pić magnezu ala drink( tabletki musujące). Tak mi powiedział lekarz. Oczywiście jak to kit to czekam na ripostę, bo niestety te powlekane nie są tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 jak to jest z tym śluzem 14.11.07, 14:20 dziewczyny mam do was pytanie, jak długo (ile dni) macie śluz płodny? Bo ja w tym cyklu, jak tak sięgnę pamięcią, to chyba ze trzy dni tylko taki był. I to jeden dzień taki "jajkowy" a dwa dni wodnisty. Wiem że głupio zapytam , ale czy to normalne? Czy te trzy dni wystarczą? No trochę te objawy śluzowe mnie dziwią w tym cyklu, tym bardziej, że teraz zupełna posucha, a zazwyczaj po owu było sporo gęstego, kremowego. A teraz nic. Zupełnie nic Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: jak to jest z tym śluzem 14.11.07, 14:25 Dla mnie też to nowy temat. Ja też miałam około 3 dni i kiedy było go naprawdę sporo to gin powiedział, że to już może być po ovu. Potem tak właśnie sucho a teraz nie tak jak u Ciebie. Mam takie dziwne uczucie mokrości a śluzu nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
kropelka.k Re: jak to jest z tym śluzem 14.11.07, 14:26 W przed ciążą miałam zawsze porządny śłuz. Teraz od jakiegoś czasu tak jak Ty - 2-3 dni i to jak się dobrze przyjrzeć. Ale po @ jest sucho i po tym szczątkowym śluzie płodnym też MOże już taka uroda... Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: jak to jest z tym śluzem 15.11.07, 16:45 Glorciu i inne Kobietki - czy normalne jest, że mam teraz znowu śluz, oczywiście mniej obfity nieprzezroczysty ale bardziej grudkowaty. Czy to już jakieś zmiany przed nadchodzącą @. Dziś mam 23 dc przy cyklu 27 i pojawił się właśnie skąpy ale charakterystyczny i zauważalny. Nie przypomina owulacyjnego Odpowiedz Link Zgłoś
kropelka.k Pokłóciłam się z M. a dziś 14dc... 14.11.07, 14:22 No i teraz sobie myślę że chyba muszę pierwsza wyciągnąć rękę Wczoraj przytulanka nie było więc nie pozostaje nic innego jak szybko się pogodzić Oj Ci faceci a poszło o taką bzdurę że już nie wiem o co!! Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Pokłóciłam się z M. a dziś 14dc... 14.11.07, 14:36 Ach Ci faceci. Schowaj dumę i przytul męża. Szkoda czasu na ciche dni. Powodzenia. Sama wiem, że to niełatwe Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 Re: Pokłóciłam się z M. a dziś 14dc... 14.11.07, 15:31 a twój M wie, że jesteście w fazie TYCH dni? Bo jeśli tak, to pewnie i jemu szybko minie i godzenie będzie 'owocne' Mój mąż, jak się czepiam bez powodu (też uważam że bez powodu, ale dłużej zajmuje mi dochodzenie do tego), to mówi "ocho - owulka na horyzoncie, hormony szaleją) Bo jakoś ostatnio napięcie mnie bierze właśnie przed owu i potem przed @. Kuźwa - dwa razy w jedym cyklu - biedny ten mój mąż Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Pokłóciłam się z M. a dziś 14dc... 14.11.07, 15:44 coś w tym jest... Ja kiedyś jak czepiałam się niewyrzuconych śmieci to mąż mówił " jutro @ dostaniesz" A mnie jeszcze gorzej złość brała. Oczywiście prawie zawsze miał rację, bo ja raczej jestem z tych niekłótliwych. Teraz natomiast kilka razy trafiło mnie jakoś w środku i tekst męża się nie sprawdzał. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Pokłóciłam się z M. a dziś 14dc... 14.11.07, 16:12 cos w tym jest,bo my wlasnie w 14dc (dzis 17dc) poklocilismy sie o jakas pierdolke i nie bylo przytulanek.Dopiero rano 15dc nadrabialismy.A potem stwierdzilismy ze to w sumie ja bylam jakas podminowana.I tak samo sie dzieje przed okresem.Ale wtedy to juz takie fazy lapie,ze sie o depresje az ociera. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Pokłóciłam się z M. a dziś 14dc... 14.11.07, 16:21 jak ma owu, to chocby mnie cos zdenerwowalo, to mila jestem. Czego sie nie robi, by zaciazyc Wiem, ze czasem trudno sie opanowac (bo hormony wariuja) ale sie staram. Obecnie to moj maz starsznie tez juz chce potomka, takze oboje staramy sie byc mili w "te dni" Odpowiedz Link Zgłoś
kropelka.k Re: Pokłóciłam się z M. a dziś 14dc... 14.11.07, 17:17 Godzinę później zadzwonił i mnie przeprosił więc raczej będzie miło wieczorkiem A ja już byłam zdecydowana zrobić to samo Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 Czwartek! 15.11.07, 07:16 Cześć dziewczyny! Dzisiaj ja będę pierwsza Jakoś tak dobrze zaczął mi się ten dzień, choć jeszcze wcześnie Ważne że wstałam z dobrym humorem, oby taki był cały dzień. A! Wczoraj byłam u fryzjera! Ależ to potrafi zrelaksować. A jak odrywa myśli od ciąży Polecam. Dziewczyny - niech no już któraś pochwali się dwiem kreskami. Rozpocznijmy wreszcie tę dobrą passe Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 Re: Czwartek! 15.11.07, 07:41 No witam przy czwartku, jakby nie było jutro weekend zaczynamy jak ja się nie mogłam doczekać piątku!!! Mejbi a co ty tak od rana przy kompie też zaczynasz pracę o nieludzkiej 7 godzinie??? Ja dwiema kreseczkami najwczesniej za dwa tygodnie będę mogła sie pochwalić póki co czekam i staram sie nie wariować... Pozdrawiam wszystkie koleżanki i miłego dnia życzę Odpowiedz Link Zgłoś
ewciapo Re: Czwartek! 15.11.07, 07:42 Witam! A ja jeszcze raz powrócę do sprawy śluzu,bo u mnie teraz też jakoś dziwnie.W sobotę pojawił się śluz,który wyglądał jak jako kurze,w niedziele też,wtorek no i dzisiaj ciekawi mnie to bardzo,bo zawsze tak miałam tylko 1 dzień.Może jest szansa?Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 Re: Czwartek! 15.11.07, 09:51 ewcia - to bardzo dobre objawy z tym śluzem, bardzo płodny przez tyle dni, no no, tylko pozazdrościć więc do dzieła dziewczyno, a napewno "coś" z tego wyjdzie bell - ja zaczynam pracę o 9, ale jakoś tak wcześniej dzisiaj się obudziłam i już spać mi się nie chciało, to pomyślałam że skrobnę A wiecie, jak mi się kiedyś śniło (niedawno - w tym cyklu), że zobaczyłam dwie kreski na teście, to było bardzo rano, jeszcze ciemno na zewnątrz, to pomyślałam, że napiszę tę super wiadomość na forum i się z wami tym podzielę, ale że właśnie była tak wczesna pora to pomyślałam, że będziecie się ze mnie śmiać Oj, jak ja bym już chciała zatestować. Wstrzymuję się jak mogę, nie wiem tylko na ile mi jeszcze tej silnej woli wystarczy. Dziś 24dc, jeszcze cztery dłuuuugaśne dni oczekiwania. Choć i tak muszę chyba zatestować w sobotę, bo do piątku biorę duphaston, a jak okażę się że jestem w ciąży to mam nie przerywać go. Zobaczymy. Miłego dnia dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Czy wszystkim wczoraj strona gazety sie nie... 15.11.07, 10:12 ladowala? Bo widze ze wpisy sie skonczyly po 17-tej. Probowalam caly wieczor i nic, a po innych stronach "fruwalam" Witam wszystkich w ten czwartek! humor sredni, drugiej krechy na tescie owu brak, wiec chyba jednak mialam owu w ostatni weekend, ale moze byl cykl bez owu, bo ta krecha taka slaba byla?! Pozyjemy, zobaczymy I czekam z niecierpliwoscia na wiesci o 2 krechach ciazowych! Jak ktos wczesniej napisal: Musimy w koncu zaczac zaciazac na tym watku! Do roboty! Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 Re: Czy wszystkim wczoraj strona gazety sie nie.. 15.11.07, 10:26 Wiaj Glorcia. Faktycznie coś opornie "szła" wczoraj nasza stronka, ale jeszcze po 17 odpisywałam Ci na temat szyjki Glorcia, który to dc u ciebie dzisiaj bo u mnie 16. Ciekawa jestem która jeszcze będzie testować w okolicach 28 listopada. Cholercia! im bliżej 28 tym bardziej zaczynam o tym wszystkim mysleć i zastanawiać się... a tak mi dobrze szło... Fajnie byłoby gdyby sie to forum wyludniło prawda? i założymy forum sierpniowe mamusie )) Może pozytywne myślenie pomoże nam zaciążyć, kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Czy wszystkim wczoraj strona gazety sie nie.. 15.11.07, 12:36 hej bell1977, moj 25dc, ale przy cyklach okolo 34 dni, wiec jeszcze sporo dni do ewentualnego testowania... Tez mi sie marzy, ze wiekszosc z nas zaciazy w tym cyklu... i nie rozumiem czemu nikomu sie jeszcze nie udalo!!! Hej tam "u gory"!!! Prosze nam zeslac grupe aniolkow!!!! Czekamy i staramy sie i lykamy wiesiolki i w ogole, i bedziemy kochac je i opeikowac sie nimi jak trzeba! Takze czekamy na przesykle! Nie musi byc super express na jutro, ale priorytet, zeby doszla do konca miesiaca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota apel glorci:) 15.11.07, 12:49 hahaha *glorciu!!! podpisuje sie obiema lapkami pod Twoim apelem do "Tych na Gorze"!!! Z otwartymi ramionami przyjmiemy "te" przesylki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 Re: Czy wszystkim wczoraj strona gazety sie nie.. 15.11.07, 13:43 Ja też obiecuję zająć sie małym Aniołkiem jak trzeba, obiecuję Go kochać, troszczyć się o Niego, poza tym w pakiecie z mamą dostanie jeszcze tatę i starszego brata )) Tak więc czekam na decyzje Niebios w wyżej wymienionej sprawie)) Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Czy wszystkim wczoraj strona gazety sie nie.. 15.11.07, 14:10 )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
krispii Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 15.11.07, 11:20 Ja również się dopisuje do "starań listopadowych". Jestem tu pierwszy raz i jestem starsznie ciekawa co będzie dalej ;D Pozdrawiam wszystkich starających Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 15.11.07, 12:31 Hej krispii, witamy Pozdrawiam! Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 15.11.07, 12:41 Ja sie przywitam! szybciutko... Pracuję -cholera!!!!!!!! Żadnych zmian. Nic mnie nei boli!! Buziaki!!!!!! Czekam na czyjeś dwie krechy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malyduszek Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 15.11.07, 13:54 Witam. Ja również chciałabym dołączyć do waszego grona. Jakiś czas temu trafiłam tutaj. I strasznie mi się spodobało, tyle ciepła i zrozumienia stąd emanuje. Chciałabym też się przyłączyć. pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 15.11.07, 14:08 witamy malyduszku! Nie latwo jest sie starac... szczegolnie jak nie wyjdzie za pierwszym razem... takze staramy sie trzymac cieplo i razem, i pocieszac, i wymieniac radami itp. Takze milo nam, ze do nas przylaczasz! Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Co za zbieg okoliczności!!!! 15.11.07, 14:09 Dołączył do nas Mały Duszek! Może to znak? Obyś przyniosła nam szczęście z Tobą włącznie. Przyłączam sie do prośby. Gwiadeczko od Mikołaja, szepnij mu kilka słów .... Odpowiedz Link Zgłoś
malyduszek Re: Co za zbieg okoliczności!!!! 15.11.07, 14:18 Dziękuję. To nasz 2 cykl starań. A o wynikach tych starań dowiemy się 6 grudnia, akurat w 2 rocznicę naszego związku. Miejmy nadzieję, że data będzie szczęśliwa i Mikołaj przyniesie nam prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 15.11.07, 14:50 Witaj Małyduszku! Fajnie, że jest coraz więcej starających się ale mam nadzieję, że wkrótce bedziemy sukcesywnie przechodzić na kolejne forum - sierpniowe mamusie, wrzesniowe mamusie itd Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 15.11.07, 15:10 Moje drogie marzę sobie będąc w pracy o dwóch krechach.... Albo myślę sobie gdyby było dobrze (czerwiec) to bylabym prawie w 8 miesiącu ciąży... ale byłoby fajnie! Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 Adada głowa do góry!!! 15.11.07, 15:15 Zobaczymy dwie kreseczki Adada, prędzej czy później zobaczymy, nawet nie próbuj mysleć inaczej! I wy też nie próbujcie dziewczyny, ja póki co jestem dobrej mysli chociaż było mi przykro gdy dostałam @ w październiku Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Adada 15.11.07, 17:08 Dokładnie Adada i dzidziuś w lipcu hmmmm. A chciałabyś pracować wczasie ciąży, czy myślisz że byś odpoczęła? Dzisiaj i nie tylko na forum widać że jesteś nieźle zarobiona? Odpowiedz Link Zgłoś
kitkuniaaa Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 15.11.07, 16:37 witaj malyduszek i trzymam kciuki za owocne staranka. Odpowiedz Link Zgłoś
kitkuniaaa życie jest do bani... 15.11.07, 16:29 Witaj krispii w gronie listopadowych staraczek Ja od kilku dni mam dosyć, raz mam obniżoną temp ciała, raz podwyższoną. A dzisiaj do tego wszystkiego umieram, bo chyba dopadła mnie angina. Ledwo stoję na nogach, boli mnie gardło i ogólnie wszystko mnie boli! A najgorsze w tym wszystkim jest to, że nie wiadomo czym się kurować, bo nie wiadomo czy jest fasolka... Do bani... Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 Witam nowe forumowiczki :) 15.11.07, 16:00 Cześć dziewuszki - fajnie że do nas dołączyłyście Ja jeszcze godzinka w pracy, a potem mężuś zabiera mnie na zakupy - rany jak ja lubie ten sport Dzisiaj coś zaczęłam odczuwać delikatne bóle w dole brzucha. Ciekawe co mogą oznaczać. Ale co tam - mogę cierpieć choćby całe dziewięć miesięcy, byle tylko ujrzeć te cholerne dwie kreski wreszcie! Ciekawe czy zanim dobijemy do tysięcznego postu, pojawią się już u którejś z nas dwie kreseczki Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Witam nowe forumowiczki :) 15.11.07, 16:11 mejbi1, na pazdziernikowym watku Grochalci pierwsze 2 krechy byly wlasnie przy tysiecznym wpisie Odpowiedz Link Zgłoś
kitkuniaaa testowanie 15.11.07, 16:42 dziewczyny jak się zastanawiam jak to jest z tymi testami ciążowymi z allegro. Tam reklamują ,że te testy mają czułość "10 mIU/MI. - tym testem możesz wykryć bardzo wczesną ciążę - już 7 dnia po owulacji, nawet 7 dni przed terminem miesiączki!". Co o tym sądzicie? Kurcze bo do 25 jeszcze tak daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: testowanie 15.11.07, 17:16 kitkunia... moze i one super czule, ale zygota sie zagniezdza 5-7 dni od zaplodnienia, dopiero wtedy zaczyna przyrastac hormon hcg, ktory wykrywaja testy ciazowe... normalny jego poziom to kolo 1, albo i mniej. Przyrasta szybko (gdzies kiedys czytalam ile na dobe, ale nie pamietam). Wiec nawet jak jest czuly (10), to nie musi pokazac ciazy po 7 dniach od owu... Pewnie to te testy z anglii, co ja tu moge kupic na ebayu za 3 funty z przesylka (16zl) za 10 sztuk. Ktos robi nieladny biznes na kobietach starajacych sie... cgi.ebay.co.uk/PRIVATE-10-ULTRA-EARLY-10-miU-PREGNANCY-TEST-TESTS_W0QQitemZ130174086477QQihZ003QQcategoryZ36437QQssPageNameZWDVWQ QrdZ1QQcmdZViewItem Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia zly link wkleilam, teraz poprawny.... 15.11.07, 17:28 mam nadzieje bedzie... takze na ebayu sa za niecale 3 funty za 10 sztuk (czyli jakies 15- 16zl) cgi.ebay.co.uk/PRIVATE-10-ULTRA-EARLY-10-miU-PREGNANCY-TEST-TESTS_W0QQitemZ130174086477QQihZ003QQcategoryZ36437QQssPageNameZWDVWQ QrdZ1QQcmdZViewItem Odpowiedz Link Zgłoś
kitkuniaaa glorcia 15.11.07, 17:54 ja myśle o tych: allegro.pl/item266710883_5szt_testy_ciazowe_10_miu_mi_wysylka_w_24h.html z przesyłka za 5 testów to 19,50zł. Kupowałam u tego sprzedawcy owulacyjne i tam mi wyszły te 2 śliczne krechy na przytulanki Ja wiem, że zagnieżdża sie ok 7 dni. To jak u mnie by się ewentualnie zagnieździła to w poniedziałek już mogłabym wiedzieć. Ale może i masz rację. Kurcze niecierpliwa jestem Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia kitkuniaaa 15.11.07, 18:02 ja tez jestem niecierpliwa i pewnie tez zatestuje przed @, i to sporo przed @... takze nie jestes sama w tej "niecierpliwosci" Odpowiedz Link Zgłoś
kitkuniaaa Re: kitkuniaaa 15.11.07, 18:26 Hi Hi Hi jak to dobrze mieć poparcie i wiedzieć, że wszystkie jesteśmy nastawione na jedno i wszystkie tak samo niecierpliweTo kiedy masz zamiar wyłamać się z planowanego testowania? Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: kitkuniaaa 15.11.07, 20:39 nie wiem, zobaczymy, ale na pewno zatestuje 23-go rano, bo lecimy na 3 dniowy weekend do Amsterdamu wiec sprawdze, czy moge pic wino/piwo... Odpowiedz Link Zgłoś
olgiusza Re: testowanie - chyba jednak 2 kreski 15.11.07, 17:33 Wlasnie wrocilam z pracy i zrobilam sobie test. Mimo, ze robi sie go rano to pojawila sie blada rozowa kreseczka Robiłam testem z allegro, ale nie ufam mu za bardzo, bo ostatnio az 2 wyrzuciłam, bo nie nasiąknęły i wyszły błędne. Na wszelki wypadek lecę do apteki po jakis płytkowy i jutro z rana sprawdzam ponownie. Mam nadzieje, ze pokaza sie również 2 kreski. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: testowanie - chyba jednak 2 kreski 15.11.07, 18:00 Olgiusza, super!!! nie wiem, czy juz sie z toba cieszyc, czy nie, ale mam nadzieje, ze jutro wyjda tez 2 krechy i bedziemy swietowac na forum!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kitkuniaaa olgiusza 15.11.07, 18:29 Trzymam kciuki, bo na pewno zobaczysz te 2 kreseczkiI napisz szybciutko tą radosną nowinę. Odpowiedz Link Zgłoś
olgiusza Re: olgiusza 15.11.07, 20:59 Powtórzyłam test. Wyszły ładniejsze kreski. Kupiłam tez test płytkowy i zrobię go rano. Ja od dopiero od wczoraj odczuwam taką ociężałośc w piersiach i wydaje mi się, ze sa troszkę większe. Tłumaczyłam sobie, ze pewnie to od kaszlu i od przeziebienia, ze znowu sobie cos wmawiam. Dziewczyny nie przejmujcie się jezeli nie macie zadnych objawow ja do wczoraj tez nie mialam. Za to w poprzednich cyklach mialam takie, ze hej a ciazy nie bylo Robiłam testy w 24 i 27 dc i nic nie wyszło na tych superczulych z allegro a dzisiaj 28 dc i na dwóch testach wyszły 2 różowiutkie kreseczki. Trzymam za Was kciuki i liczę, ze podwojnych kresek w tym miesiacu bedzie sporo. Jeżeli jutro wyjdzie ten płytkowy to zapakuje go ładnie i dam jako prezencik mężowi przy kolacji. Nie będzie się spodziewał, bo powiedziałam, ze dostałam @ Odpowiedz Link Zgłoś
krispii Re: olgiusza 15.11.07, 21:36 Moje gratulacje!!! Tylko pozazdrościć Ja zaczęłam z mężem dopiero swoje starania...mąż liczy na to , że pierwsze 3 strzały i będzie baby Ja jednak myślę że tak łatwo nie będzie, lecz nie ukrywam,że chciałabym tak szybko. Martwi mnie fakt że chyba coś mam z pęcherzem nie tak, bo dzisiaj latałam co pół godziny do WC siusiu...a to chyba nie jest normalne(pomimo że ciepło się noszę) Nie chciałabym aby w takim momencie coś się stało. Serdecznie Was kochane babeczki pozdrawiam te co walczą dalej i te co tą walkę już zwyciężyły Bardzo się cieszę, że mogę z Wami trochę po przeżywać Odpowiedz Link Zgłoś
kitkuniaaa HURRRA!!! 15.11.07, 22:20 GRATULACJE!!! Strasznie się cieszę, że mamy szczęśliwą mamusię Zdrówka i pozytywnych wibracji bez tych okropnych mdłości podczas ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 15.11.07, 18:03 Spadam do domu, wczoraj wieczorem w ogole mi sie gazeta.pl nie ladowala, mam nadzieje, ze dzis bedzie lepiej, ale jak to samo, to do jutra Hej Odpowiedz Link Zgłoś
rutulka Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 15.11.07, 18:20 Cześć dziewczynki! Oj widzę, że pierwsze dwie krechy już są, czyli zaczyna się dobra passa. Zazdroszczę wam, bo ja testować będę w grudniu, jeszcze nic nawet nie zadziałałam. Mogę doradzić, jeśli chodzi o testy ciążowe, te bardzo czułe nie wychodzą tak wczesniej, bo sprawdziłam. Wyszła mi jedna krecha, a w dzień @ dwie. Niestety najlepiej zrobić w dzień spodziewanej @, góra dzień, dwa przed. Odpowiedz Link Zgłoś
kitkuniaaa Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 15.11.07, 18:32 Dzięki za radę dotyczącą testów. Strasznie jestem niecierpliwa ale jak sprawdziłaś je na sobie i mówisz, że lepiej poczekać to chyba sie wstrzymam. Ale do 25 to tak daleko! Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 15.11.07, 18:51 Hej, hej!!!! Olmo z tym moim zapracowaniem to różnie. Raz mniej raz więcej w pracy. Mnóstwo papierków do przewalenia, do wstukania w komputer itp, itd..... Ale daję radę!!! Kitkuniu łapie Cię przeziębienie czy coś grypopodobne. To tak jak moją córcię. Rozgorączkowała sie dzisiaj i właśnie leży już w wyrku. Dałam jej ibufen i ssie cholinex. Narzeka na gardło. Jak nie będzie poprawy to jutro do lekarza. Olgiusza ma dwie krechy!!!! HURA! Jedna jaśniejsza to nie szkodzi. Ja wierzę, że są to dwie wiarygodne kreseczki zwiastujące nadejście kolejnych!!!!! Olgiusza ja miałam u swojej córci taką bladziuchną drugą kreskę. A ta kreska ma od kilku dni już 9 latek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kitkuniaaa Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 15.11.07, 19:44 W moim przypadku obstawiam anginę. Niestety siedzę w sali gdzie jest 16 stopni. Taka temperatura i ciągłe mówienie przez kilka godzin kończy się właśnie taką chorobą. Mam jednak nadzieję, że jakoś uniknę siedzenia w domu, bo bardzo tego nie lubię. A teraz za bardzo nie wiem czym mogę się wyleczyć skoro czekam na dzidzię. Na razie zostaje mi płukanie wodą z solą i chyba tyle. Reszta lekarstw jest odradzana w błogim stanie a lepiej dmuchać na zimne. Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 15.11.07, 19:47 Przewalając posty z całego dnia przeczytałam, że co niektore wylamują się z zekania do dnia @ i testują wcześniej. Szybciutko proszę zameldować kto i kiedy??? Dokładnie. Glorcia napewno i kto jeszcze??? Może ktoś jutro? Olgiusza też ale ona to dla potwierdzenia. To już wiemy!! Ale zaciskam kciukasy żeby sie potwierdziło!!!!! A kogo bolą piersi??? Mnie zupełnie nie! Odpowiedz Link Zgłoś
kitkuniaaa Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 15.11.07, 19:55 Ja nie wiem czy wytrzymam do 25 ale jeszcze dam znać jakbym sie wyłamała... Ja raczej odpuszczam myśl, że może zafasolkowałam, bo nie mam zupełnie żadnych objawów. Nic a nic! Ani piersi mnie nie bolą, śluz to już sie pogubiłam jaki ma być przed @ no i żadnych bóli w podbrzuszu.Załamać się można, że znowu nic ale cóż... A jakie ty miałaś objawy? Jaki w końcu ma być ten śluz i kiedy ma się pojawić jakiś objaw? Ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 15.11.07, 20:32 Kitkuniu wiesz co ja to szybko zapominam.... Wiem, że napewno ostatnią ciążą (pechową) bolały mnie mocno piersi. Ale to chyba było po terminie @. Po prostu nie wiem od kiedy, od którego dnia zaczęly mnie boleć. Bolały do dnia USG. Nawet po zabiegu jeszcze....Dopiero potem hormony zaczęły wracać na normalną ścieżkę......I drażliwość minęła. A teraz mam kitkuniu podobnie jak ty. To znaczy nie mnie nie boli. Śluz średni czyli niedużo go i biały. Sorry za dokładność. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 Mamy pierwszą szczęściarę ! 15.11.07, 21:09 Olgiusza gratuluję bardzo bardzo bardzo mocno! Super! I dobra passa rozpoczęta! Kto następny? I jak tu się nie skusić na wcześniejsze testowanie, no jak? Dzisiaj byłam w supermarkecie, na przeciwko kas apteka. Chciałam męża zostawić w tej kolejce i pójść kupić test. Cholera no - byłam tak blisko a jednak się nie dałam. Wytrzymam jeszcze te cztery dni. Nie wiem jak ale spróbuję Ale super że już się zaczęło u nas coś dziać. Olgiusza opowiadaj jak odczucia? Jakieś objawy? Czekamy na info Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Mamy pierwszą szczęściarę ! 16.11.07, 00:26 Olgiusza* wielkie gratulacje i mocne usciski!!!! To super,ze nareszcie mamy 1-sza fasolke Ja podobnie jak Ty wymarzylam sobie,ze kiedys jak ujrze na tescie II krechy,to powiem Miskowi,ze @ przyszla,a potem poloze mu tescik na stole.Nawet pisalam o tym na jakims forum kitkunia* ja tez mam testowac 25 wiec moze poczekajmy razem? O ile wytrzymasz i @ nas nie uprzedzi.Ja nie zrobie testu wczesniej choc tez niecierpliwa jestem.Zawzielam sie,bo przez ostatnie cykle @ mnie wyprzedzala i tylko przykro mi bylo,ze planowalam sobie wczesniej zatestowac a tu taka "niespodzianka" A co do objawow to sie dziewczyny nie przejmujcie bo nawet olgiusza napisala,ze tez nie miala!!!Jeszcze wszytsko sie moze zdarzyc. mejbi* trzymam kciuki za udany test i za wytrzymalosc!!!! Kibicuje! Bo teraz chyba Ty jestes nastepna w kolejce? Czy ktos jeszcze? Dobranoc dziewczynki,czekam na poranne potwierdzenie wyniku ) Odpowiedz Link Zgłoś
malyduszek Re: Mamy pierwszą szczęściarę ! 16.11.07, 07:49 Witam jesienno-zimowo. Serdeczne gratulacje i życzę potwierdzenia dzisiejszym testem. Dużego brzuszka na kilka miesięcy, takiego uśmiechniętego od ucha do ucha A Wszystkim nam dwóch kreseczek jak najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś
filmonrob3 Re: Mamy pierwszą szczęściarę ! 16.11.07, 07:53 super , moje gratulacje i spokojnych 9 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
olgiusza Re: Mamy pierwszą szczęściarę ! 16.11.07, 08:08 DZIĘKUJĘ bardzo wszystkim za życzonka Dzisiaj zrobiłam test płytkowy i tez jest kreseczka choć na tym bardzo słaba, ale jest Już się nie mogę doczekać wieczora żeby powiedzieć mężowi. Wiecie co wydaje mi się, że mój prawie 5 letni synek od razu wiedział, że coś się w naszym życiu zmieni, bo od ponad 2 tygodni zaczął spać sam u siebie. Wcześniej było wiele proszenia zeby do nas w nocy nie przychodził i nic nie skutkowało. Jakiś rok temu jak strasznie nalegał żeby mieć rodzeństwo to mu powiedziałam, że dopiero jak zacznie spać u siebie. Teraz sam od siebie kiedy dzidzia sie zagniezdzała zaczał przesypiać całe noce w swoim łóżku. Po cichu miałam nadzieję, że to dobry znak Odpowiedz Link Zgłoś
kitkuniaaa testowanie 16.11.07, 15:36 To fajnie, że ty też 25. Na razie jakoś nie myślę, że mam dostać @ ani też, że ma być dzidzi. Jakaś taka obojętna jestem - aż dziwne. Także na razie wszystko przemawia za tym, że doczekam do 25 Jeśli tylko @ się do tego czasu nie pojawi... A kysz wredoto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 Re: Mamy pierwszą szczęściarę ! 16.11.07, 10:17 Oligiusza!!! Moje gratulacje, ja dopiero 27-28 bedę testować tzn powinnam 28 ale nie wiem czy wytrzymam teraz jak już tobie się udało Test ciążowy leży w szufladzie od miesiąca... więc dziewczyny jak widzicie mam silną wolę, oj mam... Tylko ciekawe jak długo... 17 dc Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 16.11.07, 08:12 Witam dziewczyny ) Słyszałam, że u Was TAKIE wieści!! )) Olgiusza, moje gratulacje! )) Strasznie się cieszę, z Twojego szczęścia, życzę dużo zdrówka i spokojnej ciąży ) I oby jak najwięcej fasolek na wątku. Starajcie się dziewczyny... my na Pogaduchach też się staramy Pozdrawiam serdecznie Kaczucha Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Olgiusza 16.11.07, 08:22 Jak tylko wstałam, to myślami byłam z Twoim testem. Trzymałam kciuki za Twoją fasolkę. Trzymaj się ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi1 gratulacje! 16.11.07, 09:27 Olgiusza skoro test raz jeszcze potwierdził to i ja ponawiam raz jeszcze gratulacje dla Ciebie. A teraz opowiadaj wszystko od początku Długość cyklu, owulka, seksik, objawy... wszystko wszystko Mówicie, że teraz ja w kolejce? No powinnam jutro rano zatestować, by wiedzieć czy brać dalej duphaston czy nie, ale trochę się boję. A jak nie będzie dwóch kresek? Kurde, normalnie strach mnie obleciał. O! A wiecie co? Robiłam test chyba sześć dni po owu, po tym jak miałam ten ciemniejszy śluz. No i była jedna grubaśna kreska. Schowałam test do pudełka, zostawiłam i zapomniałam o nim. I wiecie co - wczoraj sprzątam, natknęłam się na to pudełko, no to myślę - a co - zajrze do środka. Patrze a tam cienka druga kreska! Oczy to mi chyba jak w bajce wyskoczyły z oczodołów. Ale zaraz się sama uspakajałam, że to przecież pare dni minęło. Ale muszę też powiedzieć, jak w poprzednim cyklu robiłam test i był negatywny to jak se skubany tak leżał pare dni to do końca nic nie było. A tak poza tym to objawów oczywiście nie mam żadnych. Cudnego dnia dziewczyny! Toż to dzisiaj piątek! Niech się posypią wraz ze śniegiem śliczniutkie po dwie kreseczki dla każdej Odpowiedz Link Zgłoś
krispii Re: gratulacje! 16.11.07, 09:56 Dziewczyny jesteście niesamowite! Jak sobie tak poczytam z rańca Wasze przeżycia w związku z oczekiwaniami na dwie kreseczki to odrazu mi lepiej,że to nie tylko ja marzę o tych 2 wspaniałych kreseczkach Z jednej strony fajnie, że jest nas więcej starających..zawsze raźniej...a z drugiej to życze każdej z Was żeby w końcu miała na teściku dwie wymarzone kreseczki Teścik robię ok. 26...jak wytrzymam Miłego dnia kobitki! i oczywiście samych: // - tylko bardziej prostych Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: gratulacje! 16.11.07, 10:11 Olgiusza, jak ja sie ciesze, ze masz 2 krechy! Super extra! Mamy pierwsze dziecko na watku listopadowym!!!! Az mi sie buzia smieje sama z siebie, bo wiem, jakie to szczescie i jak sie cieszysz!!! Super extra! Gratulacje! I napisz o swoim cyklu, kiedy co sie dzialo, kiedy testowalas itp itd... Moze to innym pomoze w staraniach Ja jakos smutno z rana sie czulam, wlazlam na rower, wyruszylam do pracy jak codzien, po jakis 15 min wjechalam do parku (bo droga do pracy przez park) i ukazal mi sie przepiekny widok drzew, stawu, lisci posypanych bialym szronem... od razu poczulam sie lepiej. Natura jest piekna I jak widac dzis przyniosla Olgiuszy piekna nowine Aby takie wiesci zawitaly do nas wszystkich w najblizszej przyszlosci Odpowiedz Link Zgłoś
olgiusza Re: gratulacje! 16.11.07, 10:03 Cykle 29 dniowe. Testy owulacyjne w 15 dc pokazały 2 kreski, ale ta druga była jasniejsza od testowej. obawiałam się, ze sie nie uda, bo nie mielismy możliwości przytulania w tych najbardziej pewnych dniach no i ze kreska za blada. Przytulanko w 14 dc i pozniej przerwa, bo przyjechał do nas niezapowiedziany gość. Jednak się udało i teraz na ciążowym pojawiły się 2 krechy. Nie miałam też żadnych objawów, więc jak już wcześniej pisałam nie przejmujcie się tym. Dopiero 2 dni przed @ troszkę odczuwać zaczełam piersi, ale nie bolały. Dzisiaj powinnam był dostać @ i zero objawów ciążowych. Trzymam za wszystkie dziewczyny kciuki. Dzisiaj jestem troszkę zdołowana, bo kolezanka opowiedziała mi swój sen. Sniło się jej, ze chodziłam z zawiniątkiem, w ktorym okazalo się, ze są blizniaki i ze jedno miało głowkę przy brzuszku drugiego. Popsuła mi tą opowiescia cała radość. Teraz w glowie krąża mi rożne myśli czy z dzidzią będzie wszystko okey. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: gratulacje! 16.11.07, 10:13 zazwyczaj sny sa na odwrot, wiec bedzie jedno cale i zdrowe! Trzymaj sie cieplo, bedzie dobrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjane Re: gratulacje! 16.11.07, 10:18 Gratulacje! Na pewno wszystko będzie ok! Trzymajcie za mnie kciuki, proszę, chociaż wszystko wskazuje na @ a nie na dzidzi Może zatestuję jutro(29dc), a jak cierpliwości starczy i @ nie przyjdzie to w niedzielę. Także przesyłajcie pozytywne fluidy, żebym nie dostała ... Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: gratulacje! 16.11.07, 10:28 Z radoscia skladam szczere gratulacje, to dopiero nowina!! Forum zaczyna sie coraz bardziej ozywiac, napiecie rosnie na maksa Dziewczyny wysyp dwoch kreseczek sie zaczyna Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 16.11.07, 10:35 *Olgiusz!!!! Moje wielkie gratuacje!! No wreszcie u kogos dwie kreseczki!!! Zycze spokojnyh 9 m-cy i wspanialej dzidzi!!! U mnie jutro 36dc. Juz dawno tak dlugiego cyklu nie mialam, sredenio 30-33 dni. hmm... Piersi powiekszone i bolace- ale przed @ tez tak mam! Brzuch nie boli juz jak na @, tylko od czasu do czasu kluje. Trzymam kciuki za wszystkie testujace w najblizszym czasie!!! Niech sie posypia podwojne kreski!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 16.11.07, 10:39 Czarna_kota cos tu pachnie mi na dwie kreski Zycze z calego serca) Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Olgiusza-myśl pozytywnie 16.11.07, 10:45 Kochana masz skakać z radości- oczywiście delikatnie -a nie zastanawiać się nad snami koleżanki. Teraz potrzebny Ci uśmiech na buzi i zero stresów. Ważne żeby kreski potwierdził lekarz a potem spokojne 9 mc-y. Ojjjj jak nam poprawiłaś huuuumor. Ladyjane - trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 16.11.07, 10:48 36 dc i jeszcze nie zatestowałaś?!?! to sie nazywa silna wola, a ja sie tu chwalę, ze mam test od miesiąca w szufladzie Ania testuj sie i udowodnij, że to na prawdę dobra passa się zaczęła!!! A ja postaram sie do was dołaczyć najpóźniej za 2 tygodnie )) Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 16.11.07, 12:02 Ale fajnie! Milo czytac jak olgiuszy 2 krechy przyniosly szczescie wszystkim na forum I nadzieje Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 16.11.07, 12:43 czarna_kota ja juz dawno pisalam,ze cos za dlugo masz te @-we objawy ha,ha,ha Aniu kochana mocno kibicuje i nie moge sie doczekac potwierdzenia naszych przypuszczen! glorcia a co u Ciebie? Jak sie czujesz? olgiusza ile sie staraliscie,bo jakos nie moge znalezc nic na ten temat? Jeszcze raz gratuluje i napisz koniecznie jak maz zareagowal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Dwie krechy 16.11.07, 12:51 Dokładnie, Olgiusza proszimy o instrukcję i dokładny opis jak to było u Ciebie w tym cyklu. Czarna Kota- nie możemy się doczekać. Ja 20 @. Dziś 24 dc. Boli mnie prawy jajnik i dół brzucha. Do tego mam dziś bardzo drażliwe piersi. No ale to to może z zimna bo ręce mam lodowate. Niestety zaczynam też łasuchować i więcej jeść jak przed @ ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Dwie krechy 16.11.07, 13:03 Hej olma, olgiusza juz pisala troche co i jak. No i trzymam kciuki, zebys ty tez miala 2 krechy! Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
olma1974 Re: Dwie krechy 16.11.07, 13:24 słabiutko pisała. Chyba że ten jeden raz było staranko???? Kurcze ale szczęściara jeżeli to prawda. U mnie nie liczę i uczę się na Waszych udanych próbach. No Glorciu teraz TY. Daj szanse innym założyć następne grudniowe forum. Życzę Ci z całego serca. Jak to wtedy jest u Ciebie z imieniem? Nadasz polskie czy jeszcze nie myślałaś o tym? Olgiusza, nie pamiętam a ciężko wszystko mi przeczytać w pracy ( w domu córka okupuje kompa)-długo staraliście się o dzidziusia? Jestem na forum jakimkolwiek pierwszy raz w życiu i uczę się obsługi jak i wyłapywania informacji. Jeżeli pisałaś to wybacz nowej. Odpowiedz Link Zgłoś
olgiusza Re: Dwie krechy 16.11.07, 14:03 To był nasz 3 cykl starań. Tak, więc u mnie się sprawdziło powiedzenie 'do trzech razy sztuka' Przytulaliśmy się od 7 dc do 14 dc. Później dopiero od 16 dc ponowiliśmy starania jak nasz gość wyjechał, ale wtedy już pojawił się bezpłodny śluz. Wg testu owulacyjnego, który pierwszy raz stosowałam wyszło, ze 15 dc miałam owulację. Tzn. tego dnia była najbardziej zbliżona do testowej, ale i tak sporo jaśniejsza. Później już zanikała. Test ciążowy wyszedł dopiero 28 dc na 29. Wczesniejsze nie wychodziły a robiłam 24 i 27 dc. Dziękuję wszystkim za życzenia i przesyłam dobre fluidki i liczę na to, że takich szcześliwych mamuś jak ja będzie wiele w tym miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 16.11.07, 13:17 hej biedronka! Ja wkurzona (wybucham bez powodu) takze nie wiem co sie dzieje. Pocieszam sie tym, ze w poprzedniej ciazy tydzien przed zrobieniem testu pisalam w pamietniku, ze bylam okropna dla meza i pewnie to napiecie przedmiesiaczkowe... moze i tak bedzie tym razem. Testy owu pokazuja tylko jedna kreche, takze poniewaz jedziemy na dlugi weekend w przyszlym tygodniu, to robie test w czwartek, moze w piatek najpozniej przed wyjazdem. Ciesze sie strasznie, ze komus juz wyszly 2 krechy i choc to nie mi, to i tak super extra! Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 16.11.07, 13:27 robie wciaz testy owu (dla przypomnienia), bo w zeszly weekend pokazaly cos, ale blada byla ta druga, wiec nie wiem, czy to bylo owu, czy nie... wiec sprawdzam wciaz, czy moze pozniej sie nie pojawi... ach te staranka... Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 16.11.07, 13:43 Witajcie! chętnie dołączę do Was.Za tydz kolejny juz 3 cykl starań i jestem pełna nadziei że wreszcie zobaczę 2 kreski.Są chwile kiedy myśle ze to nierealne i nie mam juz w sobie tyle entuzjazmu co miesi ąc temu ale licze na to że w Waszym towarzystwie odzyskam siły i wiarę w ten cud na który wszystkie tutaj czekamy Odpowiedz Link Zgłoś
krispii Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 16.11.07, 14:07 U mnie to moje pierwsze starania(i pierwsze forum) więc myślę, że to mało realne żeby tak odrazu była jakaś fasolka Jakoś nie mam do tego cierpliwości...to czekanie i wogóle...wkręcanie sobie, że jestem... Szkoda,że to się nie da tak odrazy wiedzieć: jestem albo nie jestem. 27 wyjeżdzam na kilka dni więc test chcę zrobić 26...łudzę się, że zobaczę 2 // ..bardzo chciałabym... z reszta jak każda z Was. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 16.11.07, 14:37 kto wie krispii, ja przy pierwszej ciazy za pierwszym razem zaciazylam Takze wszystko jest mozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
krispii Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 16.11.07, 14:47 Glorcia no to mnie pocieszyłaś Tak wogóle to siedzę teraz w pracy i cały czas o tym myśle czy tam coś jest czy nie ma...może już jestem mama, a nie wiem. Chciałabym przez chwile przestać o tym myśleć...pomimo duzo zajęć w pracy ciągle chodzi mi ta myśl po głowie. Można przez to zwariować Poproszę dzisiaj męża żebyśmy gdzieś sobie wyszli wieczorem, może wtedy tak nie będę o tym myślała Niech te dni już mijają! Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 16.11.07, 14:53 Hej Krispii, twoj wpis to jakby notatki moich mysli, takze Dokladnio tak samo sie czuje Trzeba myslec pozytywnie (choc nie zawsze mi to wychodzi), bo to polowa sukcesu Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
krispii Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 16.11.07, 15:02 Ja tu tak to przezywam...a teraz sobie tak pomyślałam co musi czuć moja kochana siostrzyczka, która od ponad 2,5 latek się stara i nic(ma chore jajniki i są znikome szanse na zajscie w jej przypadku). Nawet jak mi się uda zajść to będzie mi ciężko jej to powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 16.11.07, 14:35 Hej zabcia, witamy! Wlasnie wchodzimy w intensywny etap testowania (duzo z nas zatestuje w ciagu najblizszych 10 dni) i juz wczoraj jednej z nas (olgiuszy) pokazaly sie 2 krechy na tescie ciazowym! Takze dobra passa rozpoczeta! Mam nadzieje, ze i tobie bedzie sluzyc! Odpowiedz Link Zgłoś
logerska Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 16.11.07, 21:28 Witam dziewczyny i informuję, że zamierzam testować 22 - 23.11, 31 - 32 d.c., o ile dotrwam)) Pozdrawiam i życzę nam wszystkim powodzenia)) Odpowiedz Link Zgłoś
kitkuniaaa logerska 16.11.07, 22:07 Witaj wśród staraczek Trzymam kciuki za 2 kreseczki! Odpowiedz Link Zgłoś
hopeee Re: logerska 16.11.07, 22:50 Witam wszystkie Paniestrasznie gratuluje Olgiuszy!!!!!!!!!! Mam nadzieje że to będzie dobry znak dla wszystkich testujących już w najbliższym czasie i nas dopiero starających sięW grupie raźniej tak więc te pozytywne fluidki napewno na nas przejdą!!!!!!! Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hopeee Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 16.11.07, 22:55 Witam wszystkie PanieStrasznie gratuluję Olgiuszy!!!!!!! Mam nadzieję że te pierwsze 2 kreseczki będą znakiem dla testujących już w najbliższym czasie i dla nas starających się teraz! W grupie raźniej oczekiwać! Przesyłam wszystkim pozytywne fluidki Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Staramy sie w listopadzie! Zapraszam! 16.11.07, 23:57 super logerska! witamy i zyczymy powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś