nieznajoma.pl 11.11.07, 12:56 piszecie mi emamy oczekujace ze mam sprawdzac temperature pochwy ale jak jest podwyzszona to znaczy ze jestem w ciazy?bo nigdy nie robilam tak Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzywaa Re: JAK sprawdzic termperatura ciaze? 11.11.07, 13:44 musisz sprawdzac codziennie o tej samej porze jesli jest powazyej 37 to moze to byc oznaka ze ejstes w ciazy..chociaz to pobonno nie jest tak zawsze także niewiem czy warto sie tym sugerowac.. ja mam caly czas 37.2 , 37.5 aa testy negatywne Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: JAK sprawdzic termperatura ciaze? 11.11.07, 13:49 temp. trzeba mierzyć cały cykl wtedy widać, które są twoje podwyższone. Dla jednej będzie to 37, dla innej 36,7 albo jeszcze inaczej. No i o ciąży może świadczyć więcej niż 17 powyższonych temperatur. Takie pojedyncze mierzenie jest bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
kachna9535 Re: nieznajoma 11.11.07, 16:23 Otwierasz kolejnego posta z innymi pytaniami a i tak jak juz wczesniej Ci dziewczyny napisały to nie dowiesz sie że jestes w ciązy wcześnie niż w dniu spodziewanej miesiączki. Musisz to przyjac do wiadomość, nie ma szans żeby wcześniej coś mogła wiedzie c, tym bardziej że nie obserwowałas swojego organizmu na tyle aby cokolwiek móc teraz wywniskować temp. itd... Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 kachna9535 12.11.07, 13:57 Jak to nie można wykryc ciaży wcześniej niż w dniu spodziewanej miesiączki??? Mi pozytywny test wyszedł 5 dni przed spodziewana @, a lekarz potwierdzł ciąże 3 dni przed @. Potwierdził, ze jest ciąża ale nic wiecej nie mogł powiedzieć bo był widoczny tylko pecherzyk. Jeżeli podejżewa sie, ze jest sie w ciaży a test wychodzi negatywny to mozna przeciez jeszcze zrobić badanie krwi Odpowiedz Link Zgłoś
jola427 Re: kachna9535 12.11.07, 18:14 Można, ale bardzo rzadko się to udaje. Przecież wystarczy, że owulacja w tym cyklu była później i wtedy nawet w terminie @ testy mogą nie wyjść, a beta może być za niska żeby ciążę stwierdzić. Zresztą moim zdaniem robienie testu tak wcześnie jest bez sensu nawet już nie tylko dlatego, że jest za wcześnie na wykrycie, ale dlatego, że b. dużo ciąż kończy sie samoistnym poronieniem, wtedy kobieta która nie robiła testu mysli że to @ i nie przezywa tego, nie stresuje się. Odpowiedz Link Zgłoś