nieznajoma20_only 14.02.08, 21:18 witam wszystkie dziewczyny które zaczną swoje starania odd maja z różnych powodów mojpowod jwst taki ze w listopadzie poroniłam i musze odczekac 6 miesiecy,to bylo juz drugie poronieniemam nadzieje ze tym razem bedzie wszystko dobrze.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwa149 Re: starania od maja 14.02.08, 21:25 ja poroniłam w sierpniu samoistnie, czyli mnie nie łyżeczkowali. Odczekałam 3 cykle i teraz jest 3 cykl starań i zobaczymy ale chyba nic z tego. A Ty w którym cyklu po poronieniu zaszłaś w ciążę? Brałaś jakieś proszki? Ja biorę duphaston, ma mnie wspomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
demi10 Re: starania od maja 15.02.08, 12:17 ja też nastawiam się na maj, na razie czekam na drugą miesiączkę po poronieniu, które miało miejsce w święta bożego narodzenia Jednak jedni lekarze zalecają czekać 3 miesiące a niektórzy 6 miesięcy, więc sama nie wiem czy warto tak długo czekać ... Odpowiedz Link Zgłoś
iwa149 Re: starania od maja 15.02.08, 12:43 A czy miałaś łyżeczkowanie? Po łyżeczkowaniu podobno trzeba odczekać. Ja miałam samoistne poronienie i moja ginekolog powiedziała mi, że fizycznie jestem zdolna do kolejnej ciąży ale ja dla spokoju psychicznego odczekałam 3 miesiące. Teraz 3 cykl starań i jak na razie nic. Łapię powoli dużego doła.... Odpowiedz Link Zgłoś
demi10 Re: starania od maja 15.02.08, 15:27 tak miałam zabieg i rozumiem, że trzeba odczekać, ale mam opinie 4 różnych lekarzy, jedni mówią 3 miesiące, jedni mówią pół roku. Ja będę się starać coś pomiędzy kwietniem a majem. Zobaczymy może się uda za pierwszym razem tak jak przy pierwszej ciąży. Oby ... Odpowiedz Link Zgłoś
uttaa Re: starania od maja 16.02.08, 10:21 Ja miałam zacząć starania od czerwca ale pewnie nie wytrzymam i zacznę od maja Od stycznia biorę kwas foliowy. Wszystkim życzę owocnej wiosny Odpowiedz Link Zgłoś
negra111 Re: starania od maja 25.02.08, 21:25 Witam serdecznie My też planujemy zacząć starania od maja. Jeszcze nie mamy dzieci, jesteśmy kilka miesięcy po ślubie. Coraz głośniej zegar biologiczny zaczyna tykać... Nawet mój TŻ ku mojej wielkiej radości jest nakręcony Zdaję sobie sprawę że maj może równie dobrze znaczyć np. sierpień lub przerodzić się w jesień, ale póki co bądźmy dobrej myśli. Nie chcę się schizować i stresować już od początku, bo wiadomo im bardziej jest się nastawionym tym większa presja i stres - co utrudnia sprawę. Mam też dylematy związane z pracą, ale nie chcę pozwolić by praca przysłoniła mi to, co najważniejsze czyli rodzinę Tymczasem biorę folik, mam zamiar niebawem wybrać się do gina i do stomatologa, żeby być przygotowaną. No i szperam w necie Pozdrawiam Wszystkie dziewczyny w tym wątku. Miło będzie razem czekać Odpowiedz Link Zgłoś
mmisiaaa Re: starania od maja 29.02.08, 12:56 Dołączam do Was. Jestem dwa tygodnie po poronieniu i już nie mogę się doczekać maja, bo właśnie wtedy minie prawie 3 miesiące i bedziemy mogli się znowu starać. Życzę wszystkim powodzenia no i sobie również. Odpowiedz Link Zgłoś
negra111 Re: starania od maja 29.02.08, 16:07 Witaj mmisiaaa cicho tu i pusto ale mam nadzieję, że dołączą do nas dziewczyny od dawna zastanawia mnie i martwi to, że jest tak duzo poronień Mam koleżnake, która poroniła ale po kilku miesiącach zaszła w ciąże i teraz gania na czworakch swojego raczkującego synka badź więc dobrej mysli!! napewno wszystko będzie tym razem dobrze Życzę tego Wam wszystkim starającym się ponownie!! Ja tymczasem jeszcze nie zdążyłam wybrać sie do gina ale zmieniłam leciutko styl życia, jem zdrowiej i ćwiczę Odpowiedz Link Zgłoś
mmisiaaa Re: starania od maja 02.04.08, 12:17 hej dziewczyny!!! Maj coraz bliżej, ja nie moge się juz doczekać, a wy? co czujecie??? Proszę napiszcie coś, bo ja już wariuję od tego czekania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andziabuzka1 Re: starania od maja 02.04.08, 12:48 Witam Was.Zazdroszcze Wam waszego optymizmu,mnie juz dawno opuscił.Ja poroniłam w 12tc w lipcu 2005r(miałam zabieg).Rok odczekałam,i od lipca 2006 nie udaje mi sie ponownie zajść w ciąże mimo intensywnych staran.Ale wciąż mam nadzieje na cudBadzcie dobrej myśli.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwoonkak Re: starania od maja 02.04.08, 14:32 Andziabuzka - nie poddawaj się! Byłaś u jakiegos gina z tym: w sensie, moze zaczelibyście z partnerem leczyc się, czasem trzeba pomóc naturze Głowa do góry - wiosną i latem będzie latem-musi być My już powoli się staramy, ale marzy mi sie poród za rok o tej porze, więc daję sobie jeszcze troche czasu na zaciążenie Póki co optymizmy we mnie pełno i mam nadzieję, że mnie nie opuści do lata i jeszcze dłużej...) Odpowiedz Link Zgłoś
jmama Re: starania od maja 02.04.08, 18:40 Cześć Dziewczny! Ja co prawda zamierzam rozpocząć starania w wakacje ale chętnie wpadnę do was żeby zobaczyć jak szybko bedziecie się tutaj chwalić II kreseczkami na teście, bo nie wątpię, że niedługo wszystkie je zobaczymy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olo2108 Re: starania od maja 03.04.08, 08:53 Witam Dziewczyny! Dołączam się do Was. My z mężem od jakiegoś czasu przekładaliśmy nasze starania. Ale maj to już ostateczny termin żeby zacząć! Kilka dni temu siostrzenica męża urodziła piękną córeczkę i to wzbudziło jeszcze większą chęć posiadania własnego dzidziusia (szczególnie u mnieMam nadzieję, że niedlugo wszystkie będziemy cieszyły się pięknymi brzuszkami Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
demi10 Re: starania od maja 03.04.08, 15:36 ja też nie ukrywam, że czekam z niecierpliwością na maj a on już tuż tuż a mi się właśnie skończyła @ trzecia po poronieniu. Na tą chwilę co ma być to będzie ale na pewno nie będę się zabezpieczać tylko radosny sponton. Trzymam za nas wszystkie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
olo2108 Re: starania od maja 04.04.08, 14:44 Ja też nie mogę się już doczekać, ale tłumaczę sobie że to, co jest takie wyczekane sprawia większą satysfakcję! Demi10- trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieję, że tym razem wszystko potoczy się dobrze od początku do końca! Najważniejsze, że pomimo złych doświadczeń z radością czekasz na starania- optymizm przede wszystkim!!! Odpowiedz Link Zgłoś
negra111 Re: starania od maja 09.04.08, 07:11 Witajcie Wszystkie u mnie opcja: działać czy też nie, zmieniała sie w ostatnich miesiącach Może wśród Was, tak bardzo oczekujących, niektórych znających rozczarowanie poronienia, nie znajde wsparcia, a może jednak... otóż martwi mnie praca, kombinuje czy lepiej teraz czy poczekać jeszcze trochę. Dodam, ze umowa koczy mi się za rok, czyli mniej więcej w czasie gdy byłabym na macierzyńskim. Więc istnieje mozliwość (choć myślę, że niewielka) że nie przedłuzą mi umowy. Nasza sytuacja finansowa zmnieniłaby się sie wtedy znacznie.Ale z drugiej strony zegar biolog tyka, pragnę być mamą. To jest na zasadzie: chcę i boje się Mój mąż bardzo chce dzidziusia, aż ja czuję się źle z tym, że mam wątpliwości. Teraz jestem nastawiona na TAK, zaczynamy działać od maja - czerwca) Dajcie mi wsparcie. Jakie sa wasze rozważania? pozdr mój suwaczek Odpowiedz Link Zgłoś
olo2108 Re: starania od maja 09.04.08, 09:16 Witam wiosennie! (wreszcie)) Negra- ja czasami odnoszę wrażenie, że im dłużej się czeka na staranka tym więcej wątpliwości. My tez od jakiegoś czasu przekładliśmy i przekładaliśmy, teraz doszliśmy do wniosku, że maj to OSTATECZNY termin, żeby wreszcie zacząć (niezależnie od wątpliwości itp., bo uwierz mi- zawsze się jakieś nowe pojawiają). Jak sama piszesz, możliwosć że nie przedłużą Ci umowy jest niewielka- myślę, że jeśli odpowiednio wcześnie porozmawiasz z szefem i ustalisz jakiś plan działania podczas nieobecności to będzie ok. A jeśli poczekasz jeszcze rok, to czy masz pewność, że umowa zostanie przedłużona? Być może też nie i będziesz musiała szukać nowej pracy... Wydaje mi się, że te wszystkie wątpliwości i myśli typu poczekam jeszcze bo nie przedłużą mi umowy, albo muszę wyremontować mieszkanie czy kupić nowe meble są efektem strachu jaki towarzyszy poczynaniu nowego życia i odpowiedzialności za bezbronną istotkę. Jeśli tylko oboje pragniecie dziecka i jesteście gotowi, żeby zostać rodzicami, to nie ma na co czekać. Głowa do góry i do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
nareene Re: starania od maja 09.04.08, 13:57 My zasadniczo zamierzaliśmy zacząć lato/jesień ale w maju jedziemy na urlop więc zapewne poczynimy jakąś próbę generalną A tak naprawdę to cholernie się boję. Boję się, że: a) będzie problem z zajściem (miałam torbiele i dość problemowy cykl); b) będzie problem z utrzymaniem (tyłozgięcie, niedomoga lutealna); Poza tym jeszcze się boję, czy maluszek będzie zdrowy i czy sobie poradzę z wychowaniem itd itp... Ech, zamiast Was wspierać dziewczyny to dorzucam swoje schizy. Czemu to takie trudne? Odwlekam tą decyzje z miesiąca na miesiąc i nie umiem wziąć się w garść. Odpowiedz Link Zgłoś
mewa.mewa Re: starania od maja 10.04.08, 13:14 Ja mam podobnie... Starania, bardziej lub mniej intensywne (mąż w rozjazdach), trwają od dwóch lat. Jestem w trakcie badań - prolaktyna za wysoka (w weekend zaczne brać Bromocorn), endometrium zbyt małe (wizyta u lekarza niedługo), więc jest obawa czy w końcu się uda. A jak pomyślę o tym, że może się udać, to mnie lęk ogarnia - co wtedy? Kwiecień to miesiąc badań, mąż za granicą, ale maj spedzimy wspólnie, więc bedziemy próbować na lekach... No, zobaczymy. Trzymam kciuki za wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
negra111 Re: starania od maja 14.04.08, 18:21 Każda z nas ma pewne wątpliwości, obawy, fajnie, że jest to forum, taki kącik psychoanalityczny Tymczasem napiszcie jakie są na dziś Wasze przygotowania, w końcu maj blisko.... Tak naprawdę zawsze byłam przeciwna planowaniu, typu: dziś akcja łóżko, nie będę też narazie statystycznych obliczeń wprowadzać do sypialni, ale tak,jak napisała - oczekiwanie jest fajne więc życzę Wam radosnej wiosny także w sercach! Odpowiedz Link Zgłoś
olo2108 Re: starania od maja 15.04.08, 09:16 maj blisko, a my... nie wytrzymaliśmy)) bez planowania, bez wyliczeń, bez myślenia, że to właśnie teraz- seksik po pracy i chwila zapomnienia; myślę, że trzeba by mieć ogromne szczęście, żeby się tak od razu udało, więc pewnie jeszcze trochę starań przed nami, ale mam nadzieję, że będą one takie właśnie spontaniczne i bezstresowe! Miłego, wiosennego dnia Wam życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
negra111 Re: starania od maja 15.04.08, 09:40 hihihihihi no i właśnie: radosny, beztroski seksik przecież nie o to chodzi, żeby lądowac w łóżku tylko z jedną myślą: przemieszczenia się plemników, ale dla przyjemności, bliskości. Reszta mam nadzieję przyjdzie sama ) Trzymam kciuki Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmisiaaa Re: starania od maja 24.04.08, 11:47 Cześć Dziewczyny!!! Jak wasze samopoczucie??? Ja dziś dostałam @ i z nicierpliwością czekam, aż się skończy... Napiszcie jak u Was?????? Odpowiedz Link Zgłoś
olgamaja Re: starania od maja 24.04.08, 12:06 Witam wszystkie starające się. Maj to będzie nasz pierwszy miesiąc starań, obecnie mam 3 dzień cyklu, więc starania najprawdopodobniej przypadną na weekend majowy Mam tyle samo obaw co chęci. Z jednej strony zazdroszczę tym wszystkim mamom, które mają już swoje maluszki, a z drugiej strasznie się boję tej decyzji bo wiem że gdy przyjdzie dziecko wszystko się zmieni. Boję się samej ciąży, jej przebiegu itp. mam obawy o poród, zdrowie dziecka...tzw. "zaawansowany pesymizm". Rozsądek przypomina, że właśnie minęło 27 lat więc tak naprawdę nie ma na co czekać. Jesteśmy z mężem prawie rok po ślubie, mamy dobrą sytuację finansową, a ja wciąż dumam. Jednym zdaniem "Chciałabym, a boję się" Odpowiedz Link Zgłoś
mmisiaaa Re: starania od maja 24.04.08, 12:23 Ja też się bardzo boję - wszystkiego tak jak Ty, ale wiem że wszystkie napewno sobie damy radę. Innym się udało, więc dlaczego u nas ma być inaczej??? Ja jestem w podobnym wieku i też czuję że nadszedł właśnie ten moment na Dzidzię - czego chcieć więcej - nic tylko trzeba zacząć się starać!!! Życzę owocnych starań i mam nadzieję że będziemy się trzymać razem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olgamaja Re: starania od maja 24.04.08, 15:08 mmisiaaa napisała: > Ja też się bardzo boję - wszystkiego tak jak Ty, ale wiem że > wszystkie napewno sobie damy radę. Innym się udało, więc dlaczego u > nas ma być inaczej??? > Ja jestem w podobnym wieku i też czuję że nadszedł właśnie ten > moment na Dzidzię - czego chcieć więcej - nic tylko trzeba zacząć > się starać!!! > Życzę owocnych starań i mam nadzieję że będziemy się trzymać razem!!! Fajnie, że masz takie pozytywne nastawienie Mnie jeszcze czeka w przyszłym tygodniu wizyta u gina, w zasadzie kontrolna. Chcę żeby zbadał czy wszystko w porządku, tym bardziej, że miałam 4 miesiące temu zalecaną wypalankę i nie zdecydowałam się właśnie przez wzgląd na przyszłe starania o dziecko. Martwi mnie to trochę, bo z nadżerką (bardzo dużą zresztą)chodzę około 2 lat. Cytologia - II grupa. Lekarz powiedział albo ciąża albo trzeba to uporządkować,a ja odwlekłam to o kilka miesięcy. Mam jednak nadzieję że wszystko będzie dobrze. Czy Wy jakoś specjalnie przygotowujecie się do ciąży?? Ja od dwóch miesięcy łykam kwas foliowy i kończę porządki u stomatologa. Co więcej to nie wiem. Nie chcę przesadzać Im więcej o tym myślę, tym częściej dochodzę do wniosku, że łatwiej by mi było zaliczyć tzw. "wpadkę" Pozdrawiam!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mmisiaaa Re: starania od maja 24.04.08, 15:24 Też mi się czasem wydaje że za bardzo schizuję i wolałabym żebyśmy sobie "wpadli". Co do przygotowań to tylko rutynowa kontrola u gin., ewentualnie stomatolog jeśli są jakieś ubytki. Najważniejsze to (naprawdę uwierz mi!) kochać się i jeszcze raz kochać bez obsesyjnego myślenia czy to już się stało itp. Ja niestety poroniłam prawie trzy m-ce temu więc staram się myśleć pozytywnie. Przecież nie może być inaczej. Głowa do góry, a wszystko się uda!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olo2108 Re: starania od maja 24.04.08, 16:10 ja właśnie czekam, żeby sprawdzić czy się udało tak jak pisałam wcześniej, nie wytrzymaliśmy do maja i starania zaczęły się w kwietniu wcześniej zrobiłam standardowe badania i odwiedziłam dentystę- nie ma chyba co za bardzo szaleć, bo się człowiek tylko niepotrzebnie nakręca. Odpowiedz Link Zgłoś
olgamaja Re: starania od maja 28.04.08, 12:04 No dziewczyny co tam u Was, kiedy przystępujecie do prac?? Ja mam jutro wizytę u gina, mam nadzieję, że wszystko ok i będziemy mogli wykorzystać długi weekend, a u Was kiedy przypadają najlepsze dni? Pozdrawiam!! -- W marcu koty, w kwietniu psy, w maju My Odpowiedz Link Zgłoś