misica89 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 10.04.08, 19:21 Wkleję to trzeci raz bo nikt mnie nie zauważa Patrzę w ten mój wykres temperaturowy jak sroka w gnat. Skok był gdzieś w okolicach 3.04. Dziś mam 21dc i niepokoi mnie, a jednocześnie napawa nadzieją jedna rzecz. Mianowicie wczoraj miałam ogólnobrzuchową kolkę. Kłuło mnie w macicy, lewym jajniku, jelicie cienkim, śledzionie i wątrobie. A jak dostałam czkawki to w przeponie też. No ale najbardziej w podbrzuszu. Reszta to tak chyba kłuła dla towarzystwa. Hmmm, CZY TAK SIĘ CZASEM NIE OBJAWIA IMPLANTACJA???? Niech mi ktoś łaskawie oświeci umysł. Nie było żadnych plamień, nic w ten deseń. Tylko się czułam jakbym wierzgającego jeża połknęła. Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 10.04.08, 22:15 no coz moja droga misico89 nie wiem co Ci napisac...mam nadzieje,ze @ nie przyjdzie i nie dlugo napiszesz,ze SA MAGICZNE 2 Odpowiedz Link Zgłoś
hivisionka Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 10.04.08, 20:52 Hej A ja właśnie przed chwila wrociłam z manikiuru U nas ciągle trwaja starnka. Dzis 8dc, wiec pomału zaczynamy wkraczac w strefe "W" Miłej nocki trzymajcie sie ciepło, buzka Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 10.04.08, 22:22 no moja droga z super manikurem Twoj mezczyzna napewno Ci nie przepusci u mnie tez juz staranka trwaja tak sobie ostatnio pomyslalam,ze ja w tamtym miesiacu to chyba przegapilam punkt kulminacyjny staranek bo tak naprawde to malo wiem jeszcze a tempki nigdy nie mierzylam (i nie mierze)wiec zdaje sie na los a poza tym tak dzis pomyslalam,ze jest super,ze was tu wszystkie znalazlam bo mam chociaz z kim pogadac i sie zadna z was nie zlosci tylko razem trzymamy sztame a to wazne DZIEKUJE Odpowiedz Link Zgłoś
zaba002 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 10.04.08, 22:31 Pewnie, pewnie, że razem trzymamy się ) Uwielbiam to forum i poczucie, że wiele par boryka się z co miesięczną sztuką Super, że się tak wspieramy. Dzisiaj dobiega koniec 4dc, @ odchodzi. Od jura będę brać Clostylbegyt. Staranka od 10dc co dwa dni do 18 dc. Miłej nocki życzę ) Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 10.04.08, 22:34 fajnie,ze sie "mamy" a jeszcze fajniej,jak niedlugo bedziemy same "mamy" Odpowiedz Link Zgłoś
joannaa22 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 11.04.08, 08:27 Witajcie dziewczynki piatkowo. U mnie 5dc. Dzis mam malego dola bo nie potrafie zrozumiec wlasnego ciala. Jedno ze pierwsze ciaza byla taka prosta i nawet sie nie staralam o nia i tak od razu zaszlam. Drugie ze nie wiem jak liczyc dni plodne, moje cykle wariuja pomiedzy 29-36-27 jak tu planowac dzieci, a do tego jeszcze ostatnia @ trwala 1 dzien!!!! Ale co tam musze dac na luz dzis wyjezdzam na narty moze tam cos zmajstrujemy, bo bedziemy zrelaksowani. Ale sie rozpisalam przepraszam i Pozdrawiam was wszystkie serdecznie. Odezwe sie wieczorkiem przed wyjazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
mjulka cześć przyszłe mamusie:):) :) 11.04.08, 08:33 co to jest strefa "W"??? Nie zakapowałam co autor miał myśli Misica...oby to była implantacja, choć już się na czytałam, ze tylko nieliczne kobitki potrafią ją zidentyfikować. Swoją drogą to chyba tylko takie, które zachodzą co i rusz...bo nie widzę tego inaczej Ja już z cyklem finiszuję...i nie mogę już doczekać się kolejnych staranek Odpowiedz Link Zgłoś
dyrka Re: cześć przyszłe mamusie:):) :) 11.04.08, 09:34 Cześć Dziewczyny, mogę się do Was przyłączyć? Udzielałam się troszkę na starankach marcowych, ale mam taką pracę, że nie bardzo mogę pisać z pracy,a w domu przy córci to nie zawsze się da. Poza tym chyba się za bardzo nakręcałam i na własne życzenie przesunęłam sobie owu na 24 dc. Dzisiaj 26 dc i temperatura dopiero teraz ładnie skoczyła. Miewam długie cykle ale odkąd zaczeliśmy się starać to one szaleją. Mam już 3,5 letnią córcię, z pierwszego cyklu starań. Teraz staramy się od września, w grudniu się udało ale w styczniu poroniłam. Od tego cyklu staramy się ponownie. Mam jeszcze taki jeden problem, moze któraś z Was moze mi go racjonalnie wyjaśnić, otóż w środę miałam owu, wiem to na 99% bo zawsze mam okropny ból brzucha, taki rozrywający, nie da się go z niczym innym pomylić, kiedyś miałam robione usg 2 dni po takim bólu i gin potwierdziła owu. Więc w środę po południu pojawił się ten ból, a wieczorem dostałam okropnych dreszczy i temperatura pod pacha 37,5. Dreszcze były okropne, nigdy takich nie miałam, myślałam że to grypa i załamana poszłam spać. Około północy obudziłam się cała mokra, musiałam się przebrać, gorączki już nie było. Rano byłam zdrowa jak ryba, tylko miałam bardzo niską temperaturę, ledwo 36 pod pachą, typowe osłabienie. Zmierzając do finału nie byłabym sobą gdybym sie nie zamartwiała czy ta sytuacja nie wpłynęła niekorzystnie na jajo Mąż się śmieje, że to była zmasowany atak żołnierzyków i dlatego dostałam dreszczy i gorączki. A co Wy myślicie? Spotkałyście się kiedyś z czymś takim? Odpowiedz Link Zgłoś
wilczka_81 Re: cześć przyszłe mamusie:):) :) 11.04.08, 11:27 Mi sie czesto zdarza, ze w okolicach owu jestem zupelnie oslabiona i na przemian mi zimno i goraca, bywalo nawet, ze zaslablam. No i im bardziej sie zastanawialam nad tymi objawami, tym bardziej sie nasilaly. Psychika wiele w tej kwestii potrafi. Teraz, od kiedy mierze tremperature, po prostu wiem ze to sa wlasnie okolice owu, wiec sie ty nie przejmuje i od razu lepiej sie czuje. No ale jesli to rzeczywiscie zmasowany atak zolnierzykow, to moze bardzo skuteczny...tego Ci zycze. Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie) Odpowiedz Link Zgłoś
wilczka_81 Re: cześć przyszłe mamusie:):) :) 11.04.08, 11:37 Ach! A u mnie 4 dni do spodziewanej @, jakichkolwiek, nawet wymyslonych objawow brak. Wlasnie leze w lozku z zapaleniem tchawicy i goraczka, i cos mi sie wydaje, ze to nie sa sprzyjajace warunki dla ewentualnej fasolki... Trzymam kciuki za Was! I zmykam, zeby Was nie pozarazac Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 11.04.08, 14:06 U mnie dziewczyny 21 dc.Ciagle kloje mnie w okolicach jajników.Do okresu został mi jeszcze tydzień.Nie wiem co w tym miesiacu z tego wyniknie.Przeziebienia to okropna sprawa.Kurujcie sie kobietki.czekam na nowe wiesci od wasPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gibea Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 11.04.08, 18:30 Witam wszystkie staraczki) U mnie jeszcze 3 dni do @, ale czuje ze przyjdze wczesniej, myslalm nawet ze juz dzisiaj rano tak mnie brzuch bolal i sluzu duzo bylo( jak zawsze przed @) wiec to tylko kwestia dnia lub dwóch hlip hlip, no i piersi bola ale strasznie tylko raz mnie tak bolały w tych cyklach po odstawieniu tabletek anty.Nie wiem od czego to zalezy ale to chyba przez ta pogode to jedyne słuszne wytłumaczenie pozdrawiam i trzymam za was kciuki dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
hivisionka Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 11.04.08, 19:15 Hej a u mnie dziś masakra Fatalnie sie czuje. Strasznie boli mnie gardło, zatoki i w ogóle czuje się do d... A jutro mam zjazd na uczelni Mam pecha. Przez całą zimę nic mi nie było, a teraz takie choróbsko do mnie się przypałętało Buuuuuuuu Trzymajcie się cieplutko i łykajcie profilaktycznie witaminkę C Buzka Odpowiedz Link Zgłoś
katarina775 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 11.04.08, 19:47 Witam !!!ja dzisiaj spędzilam cudowny dzień z synkiem,spacerowalismy cał dzien,tylko z przerwa na obiad i dalej w trase i na boisko.super bylo,teraz mlody wykapany idzie spac bo pada po tak pełnym dniu wrażen.Co do staranek to u mnie 9dc wiec zaczynamy przytulanko.Ide wiec sie wykapac i pedze do mezusia.miłego wieczorka życze Odpowiedz Link Zgłoś
chealsyka27 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 12.04.08, 08:51 Dopisuje sie i ja. To bedzie 5 cs, testowanie 7 maja. Odpowiedz Link Zgłoś
misica89 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 12.04.08, 09:28 U mnie już 23dc. Jakieś 4-5 dni mi zostało do Matki Boskiej Okresowej. Dłużą mi się te godziny okropaśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gibea Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 12.04.08, 10:30 U mnie jeszcze 2 dni do przyjścia @... Podbrzusze i piersi przestały boleć wiec chyba to juz tylko kwesta godzin jak nadejdzie@... Odpowiedz Link Zgłoś
wilczka_81 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 12.04.08, 13:52 Chyba rozumiem, co czujesz gibea...u mnie tez @ za dwa dni i tez mam wrazenie, ze tym razem to nie ma co sie łudzic ALe moze to nawet lepiej niz znowu sobie straszne nadzieje robic. Milego łikendu Wam życze dziewczyny. I oby nie za bardzo zdominowanego przez odliczanie Odpowiedz Link Zgłoś
dyrka Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 12.04.08, 14:21 U mnie do niechcianej @ jeszcze conajmniej 11 dni. Z jednej strony macie fajnie, bo może jednak nie przyjdzie, a jak przyjdzie to do staranek blisko. U mnie do @ daleko a do staranek to jakiś miesiąc pewnie, zmorą są te długie cykle jak się człowiek stara o bobasa. A moja teściowa widząc mnie dzisiaj stwierdziła, że chyba pójdę rodzić Do szczupłych nie należę, ale powiem Wam, że się mi strasznie przykro zrobiło. Później się usprawiedliwiała, że moja córa powiedziała, że będzie miała braciszka, a przecież doskonale wie, że poroniłam w styczniu i chyba logiczne jest, ze nie zaszłam od razu. No cóż takie życie Powodzenia dziewczyny, trzymam kciuki aby @ Was nie nawiedziły. Odpowiedz Link Zgłoś
danuta.ts Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 12.04.08, 14:44 W cale Ci się nie dziwię że było Ci przykro, ja bym chyba ją pogryzła za takie teksty Ale nie martw się wszystko będzie ok i uda Ci się zajść w ciążę. Ja też mam długie cykle, z jednej strony to dobrze, ale jeśli chodzi o starania to czas się dłuży jak diabli. Do mojej @ zostało jeszcze przynajmniej 7 dni. (cykle mam 32-34 dniowe)Piersi mnie nie bolą tylko przez jakiś półtora tygodnia podbrzusze takim tępym bólem. Sama nie wiem co o nim myśleć. Poza tym robiłam testy owulacyjne przez 10 dni i na początku były dwie kreski z czego testwa cieńsza (2 dni) a potem dwie grube krechy przez 8 dni. To chyba nie możliwe? co o tym sądzicie? A dziś mierzyłam temp. rano w pochwie i 37. Cały czas się łudzę że może jednak się udało(po dwóch latach) Ciekawe. Wszystko okaże się na przełomie tygodnia.Aż boję się zrobić test bo chcę jeszcze wierzyć że będzie dobrze, wolę się nie sprowadzać na ziemię, ale nie wiem ile wytrzymam. Już nie wiem co lepsze...Pozdrawim wszystkich i niecierpliwie czekam na wieści której z Was się udało! Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 12.04.08, 18:15 no wlasnie cos dlugo bez 2 kresek na naszym forum dziewczyny w sumie mysle,ze nam sie uda bo pora taka bocianowa danuta.ts trzymam kciuki za Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 13.04.08, 08:23 No kochane u mnie 24 dc.Brzusio narazie nie boli tylko jest taki troche zdrętwiały ale za to zalewa mnie sluzem.Jeszcze tydzien do okresu.Strasznie sie mi to dluzy.A co u was?Kilka dziewczyn jest tez w tym samy miejscu z cyklem co ja Odpowiedz Link Zgłoś
misica89 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 13.04.08, 09:53 Ja już boćka widziałam tydzień temu Właśnie wygramoliłam się z łóżka. Spać mi się chce, że masakra. Ale jakbym tak pokimała jeszcze z godzinkę, to łepetynę by mi chyba rozsadziło. Ale co wam powiem, to wam powiem, ale miłą pobudeczkę miałam I to na dodatek w nowym łóżku 24dc, temperatura nie zmierzona, bo termometr posiałam... Odpowiedz Link Zgłoś
gibea Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 13.04.08, 10:32 Ja niestety bocka nie widziałam, ale za to jak jechałam autkiem widziałam strasznie duża kaczkę tak sie jej przypatrywałam z nadzieja ze to bocian, ze omalo wypadku nie spowodowałam)a ona za to niespodzianke na przednia szybe mi sprawila, w dodatku na sam srodek) chyba na szczescie ta kupa była. U mnie 27 dc brzuch boli mnie tak od czwartku, wczoraj myslalm juz ze przyszła @ tak i jajniku daly popalic tak przez 15 min i cisza. Wiec wyczekuje... mulej niedzieli dziewczyny, pogoda napawa optymizmem. Ide z malzem na spacer wiec moze tam bocka napotkam) Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 13.04.08, 19:42 no i jak tam dziewczyny???polowania na bociany udane???ja narazie nie spotkalam zadnego mam nadzieje,ze spotkam niebawem u mnie dzis wiosenka jak niewiem staram sie jak moge aby bociek do mnie przylecial i trzeba jeszcze poczekac dzis 16 dc. Odpowiedz Link Zgłoś
mjulka no i do d... 13.04.08, 22:23 dziś 1 dc, ach żeby to coś strzeliło!!! jak w zegarku, nawet złudzeń nie zdążyłam mieć Nic, trzymam za Was kciuki, a ja jeszcze się załapię w końcówce kwietnia na kolejną rundęJuż za 2 tyg będę w ferworze bzykania Odpowiedz Link Zgłoś
zaba002 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 14.04.08, 08:43 Dzisiaj 8dc. Biorę już Clostylbegyt i na razie nie mam tych strasznych skutków ubocznych jakie są wymienione w ulotce. Za dwa dni zaczynamy staranka )) Mam nadzieję, że nic nie stanie na przeszkodzie. Trzymajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
gibea Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 14.04.08, 10:17 U mnie 28 dc i na razie nie ma @ ale w kazdej chwili moze przyjsc. Poza tym ostatnio moje cykle wahaja sie miedzy 27-31. wiec przede mna jeszcze pare dni czekania...czuje sie jakbym siedziala na bombie ktora zaraz ma wybuchnac Odpowiedz Link Zgłoś
wilczka_81 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 14.04.08, 12:57 Hej dziewczyny! U mnie dzis termin @. @ jeszcze nie ma ale temperatura poleciala na łeb, wiec pewnie dzis wieczorem przyjdzie(( Obiecalam sobie nie plakac, ale oczywiscie nie wytrzymalam...ech...czasem mysle, ze to z jakichs powodow nigdy nie bedzie moim udzialem, ze jest po prostu niemozliwe...Ale nie ma co sie tak bezsensu poddawac, czas na przygotowania do nowych staran Mam krotkie cykle, wiec tak jak Mjulka zostaje z Wami. Gibea, Danuta trzymam kciuki w tym tygodniu za Was. I za wszystkie dziewczyny. Niechze ktoras z Was w koncu pochwali sie dwoma kreseczkami! Milego tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 14.04.08, 13:38 Gibea ja tez sie tak czuje - bomba.Odliczam dni i czekam co bedzie.Wilczka jeszcze nic straconego.Czekajmy spokojnie i nie zalamujmy sie.Jestesmy w wszystkie w gronie z tym samym problememDzis 25 dc.Narazie nic mnie nie boli ale czuje ze to cisza przed burzą.Wczoraj tak mnie bolaly piersi jakby stado sloni po nich przebieglo.Dzis jest lepiej ale i tak czuje ze @ juz tuz tuz.Pozdrawiam was! Odpowiedz Link Zgłoś
dyrka Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 14.04.08, 13:54 Hej dziewczyny! U mnie dzisiaj 29dc, do @ ok. 9 dni, czas się mi jeszcze nie dłuży, najgorzej będzie za kilka dni. Dzisiaj w autobusie ustąpiłam miejsca babci, a później jak się już przerzedziło to babcia mnie pyta czy nie siadam, na co ja, że za moment wysiadam, a babcia patrząc na mój brzuch "Tylko niech Pani dzidziusia nie zmęczy” hehe, co jej będę mówić, że ja nie, pokiwałam głową i mówię, że będzie ok. Może to dobra wróżba, to już któraś z kolei osoba mnie o ciążę podejrzewa. Mjulka nic się nie łam, będzie dobrze, kiedyś się wreszcie uda. Fajnie, że się załapiesz jeszcze na kwiecień, ja jak dobrze pójdzie to może w drugiej połowie maja będę mogła znowu próbować Gibka, Maj-a85 trzymam kciuki aby @ nie przyszła, komuś się musi udać, dlaczego nie Wam?! Wilczka_81 jak zaszłam w grudniu to tempka mi spadła, jak zwykle przed @, ale tylko na jeden dzień, następnego dnia poszła do góry. Jak @ nie przyjdzie i tempka pójdzie do góry to będzie ok, jeszcze nic nie jest stracone. Dziewczyny, czy któraś z Was brała może Castangus? Zastanawiam się czy nie brać od kolejnego cyklu, bo te długie cykle mnie męczą. Może któraś ma jakieś opinie na jego temat, będę wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
wilczka_81 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 14.04.08, 15:40 Dyrka, ja tu juz sie zdazylam pogodzic z tym, ze dziecka na gwiadke nie bedzie, wyplakac, na forum wyzalic, a Ty mi znowu nadzieje robisz?! ) My wszystkie jestesmy niepoprawne Ale dziekuje bardzo za mile slowa. Trzymaj sie, to jeszcze tylko tydzien i dwa dni...wiem, ze dla Ciebie wiecznosc, ale pomysl ile to jest dziewiec dni, jak na urlop wyjezdzasz - przelatuje w mgnieniu oka i trzeba sie znowu pakowac Co do castagnusa, byl nie dawno taki watek na forum dla starajacych sie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=76406644&a=76406644 Sprobuj tez wyszukiwarki: szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?slowo=castagnus Z tego co pamietam na forum NPR tez duzo na ten temat bylo. Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
dyrka Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 14.04.08, 16:35 Wilczka_81 dzięki za link o castangusie, czytałam już co nieco na jego temat, chyba jednak skonsultuję się z moją doktorką zanim zacznę go brać. Nie chciałam Ci robić złudnych nadzieji, mam nadzieję, że tego tak nie odebrałaś Wkleję Ci link do mojego wykresu abyś się mogła sama przekonać, że był spadek. Trzymam kciuki!!! www.fertilityfriend.com/home/1ce4bf Odpowiedz Link Zgłoś
hivisionka Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 14.04.08, 16:43 Hej kochane Ale namnożyłyście postów przez ten weekend, normalnie nie nadążam z czytaniem. U mnie do bani Jak na złość dopadło mnie jakieś choróbsko, mam gorączke (czyli mierzenie temperatury szlag tafił), boli mnie gardło, smarkam i kaszle. A za oknem jest tak pięknie Na dodatek w ten weekend miałam zjazd, w pracy do dupy, no i już pomału wkraczam w dni płodne, a przez tą chorobę ochote na sex mam zerową((( No ale nie będę wam narzekać, trzymajcie sie kochane i rozmnażajcie!!! Trzymam kciuki, buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
tessie124 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 14.04.08, 18:09 Witajcie, Czy mogę sobie u Was przycupnąć...? Smutno mi, trace nadzieję... kolejny cykl do tyłu... W lutym miałam laparoskopię, jeden jajowód drożny a drugi został udrozniony. Straciłam rachubę który to juz cykl starań.... z dużymi przerwami 6 lat... Menopauza zagląda mi w oczy, staram się o pierwsze dziecko, mam 38 lat... Obecnie 12dc, jutro ide na monit, śluzu jak na lekarstwo... tempka wariuje... A ja w takim dole jestem, że niedługo do Chin się dokopię...;-((( Pozdr Tess. Odpowiedz Link Zgłoś
gibea Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 14.04.08, 19:09 Tess kochana my ciebie rozumiemy jak nikt inny wiec głowa do góry. Na pewno niedługo zamiast do chin bedziesz przkopywala sie przaz stos pieluch) Wilczka pamiętaj dopoki nie ma @ jest nadzieja. U mnie na razie cisza dzisiaj na nieszczescie byłam jeszcze u dentysty na kanalowym leczeniu( okropienstwo, bol niesamowity mimo znieczulenia. I oczywiscie lekarz zadal mi pytanie czy nie jestem w cizy bo rentgen trzeba zrobic, a ja na to ze nie wiem ale raczej nie, on na mnie duze oczy i pytanie jak mozna nie wiedziec?28 dc chyba trudno to wiedziec,jak się wydaje ze za chwile ta okropna przyjdze a zarazem ma sie nadzieje ze moze nie, co za baran. Dziwczyny za was wszystkie trzymam mocno kciuki, musi sie komus w tym miesiącu udać!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 14.04.08, 19:31 tess glowa do gory-podsylamy ci dobre wibracje musi byc dobrze ja tez trzymam kciuki!!!! ale masz durnego dentyste ;P dobrze w sumie,ze dentysta a nie ginekolog Odpowiedz Link Zgłoś
danuta.ts Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 14.04.08, 20:06 U mnie 28 dc. już zaczynam się denerwować, jeszcze tylko kilka dni...odliczanie do niedzieli. Jakbym chciała... Cały czas mam bóle w dole brzucha ale teraz jakieś silniejsze, jakby na @, piersi nic...ale temperatura 37 a wieczorem to nawet 37.5. I co? Trzymam za Was wszystkie kciuki : Gibea - trzymaj się!!! Bedzie ok! Wilczka_81 - jeszcze nie wszystko stracone, głowa do góry. Daj znać jutro koniecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
tessie124 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 14.04.08, 20:11 Dzięki dziewczyny... bardzo liczę na te dobre fluidki.... tak czytam i czytam i myślę... dlaczego nie moze nam się wszystkim udać w tym samym miesiącu...? Oj to chyba prędzej w totka mozna wygrać.... Danuta, a wykres masz? Ile jest dni wyższej tempki? Pozdr Tess. Odpowiedz Link Zgłoś
katarina775 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 14.04.08, 20:14 Witam!!!U mnie dzisiaj 12dc wiec starańka w pełni,staraliśmy sie w 10dc i mam zamiar dzisiaj dopasc mezulka.i tak co 2 dni,choc dzissiaj nie mam sil,mam strasznie nerwowy dzien,w pracy myslałam ze wszystkich wyzaszczelam i jestem zmęczona na maksa ale trzeba siewziasc w garsc.ide wziasc goraca kąpiel i lampka winka mnie postawi na nogi.miłego wieczorka papap Odpowiedz Link Zgłoś
gibea Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 14.04.08, 20:15 Cześć dziewczyny chciałam się z wami podzielić taka o to wiadomoscia: W związku z faktem ze bardzo boli mnie ząb, chciałam wziac tabletki od bolu ale mezus powiedzial zebym zrobila najpierw test i co zobaczyłam: dwie piekne wyrazne kreseczki) Mimo wszystko chce zachowac dystans, tyle naczytałam sie na forum o ciazy biochemicznej i pustym jaju plodowym, że nie chcemy sie jeszcze cieszyć. Jutro idę na betę Odpowiedz Link Zgłoś
tessie124 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 14.04.08, 20:19 Wow! To ja pierwsza gratulacjami... trzymam kciuki za betę. A ten dentysta nie prześwietlał tego zęba??? Mam nadzieję. Ja już miesiąc temu nie dałam prześwietlić zęba, bo coś tam... i nic tam. Pozdr Tess. Odpowiedz Link Zgłoś
mjulka Gratki:) 14.04.08, 20:32 Gibea strasznie wielkie ściski ślę jako druga...(Tess cieszę się, że do nas dołączyłaś)I trzymam kciuki za pomyślny rozwój dalszych wydarzeń Odpowiedz Link Zgłoś
dyrka Re: Gratki:) 14.04.08, 21:39 Gibea gratulacje, czyżbyś była pierwsza? Oby nie ostatnia, mam nadzieję, ze teraz posypią się dwie kreseczki Super, bardzo się cieszę razem z Tobą, a bólu zęba współczuję, ja jak miałam robiony kanałowy to na fotelu mnie nie bolało, ale później przez 2 dni to myślałam, że zwariuję z bólu, pomagał na chwilę nurofen forte. Dbaj o siebie, a raczej o Was. Tessie witaj, mam nadzieję, że będzie Ci z nami dobrze. Przykro mi się zrobiło jak przeczytałam ile czasu już się starasz. Dobrze, że nie tracisz wiary, musi się kiedyś udać, nie może być inaczej. Katarina, owocnych staranek życzę i wypocznij, po takim dniu Ci się należy. Ja jutro wracam do pracy po urlopie i już mi się nie chce Danuta.ts bardzo obiecująca temperatura, mam nadzieję, że się utrzyma i coś się z niej wykluje. Ja nie mierzę wieczorem, to bez sensu, z ciążą czy bez mam taką samą, nie chcę się nakręcać. Hivisionka, wygnaj precz to przeziębienie bo odbiera Ci chęć do staranek a to zupełnie niewskazane. Wracaj do zdrowia. A mnie dzisiaj kolejnie 2 osoby zapytały na kiedy termin, jak ma się człowiek nie wkurzać!!!! Dobrej nocy dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
danuta.ts Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 14.04.08, 21:53 To świetnie! )) GRATULUJĘ! Bardzo się cieszę że przerwałaś jakąś złą passę)))) Może i ja niebawem zobaczę te kreseczki...Pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 15.04.08, 08:10 Gibea tak sie ciesze.Nio nio jestes pierwsza teraz mam nadzieje ze sie posypia pozytywne testyhehe.a ktory wczoraj mialas dzien cyklu.u mnie 26 to chyba za wczesnie zeby robic test?Jezu jak sie ciesze, chociaz moge sie wami pocieszacPozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mjulka Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 15.04.08, 08:37 no no, zapowiada nam się niezły tydzień, same teściory będą lecieć, oby szczęśliwe Odpowiedz Link Zgłoś
agnese_zb Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 15.04.08, 10:31 Gibea gratulacje!! Dawaj fluidki Wpadam tu do was od czasu do czasu poczytać co u was. U mjie staranka w toku. Miałam nie liczyć dni, ale nie da się, tym bardziej że mężulek pyta. No i dziś 13 dc. Katarina więc jedziemy razem Chyba te same dni. U mnie cykle 28, 29 dni. Jak nie uda się tym razem to zaczynam brać castagnusa. Przed ciążą którą poroniłam pomógł. No i umówiłam się już do lekarza na koniec maja, bo jak się nie uda to mówił żeby przyjść. Więc nie załamuję się, a nóż widelec pójdę do niego wcześniej z ciążą. Powodzenia dziewczynki, idzcie w ślady naszej pierwszej "zafasolkowanej" Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 15.04.08, 10:48 gratuluje Gibea! Koniecznie daj znac jak tam twoja beta Agnese_zb, u mnie tez 13dc wiec idziemy leb w leb. Staranka w toku, choc na spokojnie, bez testow owu czy pomiarow, bo przez trzy miesiace tak robilam i duzo bardziej przezywalam jak przychodzila @. To moj 6 cykl wiec jestem weteranka Tez mam nadzieje, ze Gibea rozpoczela dobra passe....Powodzenia dla nas wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
gibea Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 15.04.08, 11:22 Cześć dziewczyny, Fluidków jeszcze nie rozsyłam bo nie chce zapeszac, dopiero jutro rano ide na bete a popołudniu do lekarza. To już bedzie 5 lekarz w tym roku. Jakoś zaden mi nie pasuje, jak znalazlam fajnego to sie tak rozchorował, że jest na zwolnieniu do odwołania... Życzę wam wszystkim powodzenia i trzymam bardzo mocno kciuki, na pewno niedługo bedziemy sie wszystkie cieszyc Odpowiedz Link Zgłoś
wilczka_81 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 15.04.08, 13:53 Gibea! Gratulacje! Wiedzialam, ze Ci sie uda. ))) Ale sie pozytywnie na forum zrobilo. Juz widze te wszystkie podwojne kreseczki w tym tygodniu! Trzymam kciuki dziewczyny. Tessie, wiesz, ja sie zaloze, ze Ty jestes bardzo silna kobieta i skoro bardzo pragniesz dziecka, to ono wkrotce do Ciebie przyjdzie. Na pewno. Trzymam kciuki. U mnie 1dc. @ przyszla zgodnie z planem i to z taka sila, ze wlasnie juz pol dnia leze zwinieta w klebek... Pewnie sie odgrywa za to, ze ja tak w tym miesiacu intensywnie odganialam) Kolejny, chyba juz 10 (11?) cykl staran. Zostaje z Wami! Odpowiedz Link Zgłoś
zaba002 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 15.04.08, 14:51 Jupi, jutro zaczynamy najprzyjemniejszą część w cyklu Dzisiaj 9dc, ostatnia tabletka Clo poszszszła Mam nadzieję, że mnie nie zawiedzie. W niedzielę jedziemy na chrzciny siostrzeńca mojego męża Mój mąż będzie chrzestnym, chyba się poryczę jak go będzie trzymał. Odpowiedz Link Zgłoś
genevieve_80 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 15.04.08, 15:07 no to ja wyślę Wam dziewuszki miliony obiecanych fluidków. oto one:~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!!! łapcie, bo ciepłe!!! jak pisałam w zeszłym tyg. o teście to później doczytałam, że się zabarwi, więc wszystko jest jasne, a do tego już tydzień po terminie @!! a teściowa przed tyg w niedzielę pytała mi się czy jestem w ciąż a ja jej , że nieee, ale numer co? miło się Was czyta- fajna ekipa się trafiła, więc pozwolę sobie tu zaglądać vo zeit zu zeit! gibea jak czytałam Twoje wpisy( dziś) to takie napięcie było, że ho ho! wielkie gratulki i mocno Ci kibicowałam ( wszystkim zresztą też,bo nie ma jak to w "kupie"!!!). u mnie nadal brak objawów tylko nie mam ochoty na słodkie a zawsze w okolicy @ była masakra z czekoladą, więc może to jest jakiś objaw- a niech będzie. mocno trzymam kciuki za wszystkie staraczki- oby szybciutko minęły te czekające dni, bo one są najgorsze!! Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 15.04.08, 15:32 Genevieve lapie twoje fluidkiWilczka nie martw sie, ja cos czuje ze do ciebie dolacze wiec bedziemy sie dalej trzymac w przyszlym cyklu.Gilbea napisz kiedy masz wyniki beta i jak u lekarza.Kochane gdyby nie wy to bylabym sama z tym problemem.Nie mam z kim na ten temat pogadac ani sie poradzic.Wszyscy zachodzili od strzalu a my ciagle nie.Buzki! Odpowiedz Link Zgłoś
genevieve_80 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 15.04.08, 16:00 z julką też zaszłam od 1 strzału- dosłownie! a teraz za 4 razem, ale w tym mc już nie liczyłamdni itd, więc wrzucenie na luz skutkuje, ale trudno jest wytrzymać przy końcu- cholernie, więc jak już się chce dziecka to nie da się o tym tak po prostu nie myśleć! i koniec kropka! ale to myślenie ma jednak duży wpływ , i kto by pomyślał!!! pozdr. mocno i jeszcze mmocniej trzymam kciuki!!! i jeszcze fluidki!! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
gibea Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 15.04.08, 16:40 Ja w sumie też nie mam typowych objawów, bolą mnie piersi czsami brzyszek zakłuje. Do słodkiego tez mnie specjalnie nie ciagnie a uwielbiam slodycze, generalnie nie mam apetytu, nawet troche sie zmuszam do jedzenia bo małz mnie goni, na razie jestem chyba toszke oszołomiona genevieve_80 mój cykl był monitorowany wiec chyba po prostu po 8 sc trafilismy w "te" dni Na bete i wizyte do lekarza ide jutro, nie jestem pewna wizyta u lekarza jest jutro konieczna bo raczej chyba nic konkretnego mi nie powie ale moze bede spokojniejsza Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hivisionka Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 15.04.08, 16:35 ))) Bardzo bardzo gratuluje dwóch kreseczek i zazdroszcze Buzka Odpowiedz Link Zgłoś
chealsyka27 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 15.04.08, 17:22 WOW Gibea. super...malo tych II kreseczke wiec rozsiewaj te chorobe!!)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tessie124 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 15.04.08, 18:10 Witajcie, Dzięki Dziewczyny za te wszystkie ciepłe słowa otuchy i wsparcia. Jesteście kochane. Choć krótko tutaj jestem to już czyję, że dobrze mi z Wami...)) Dziś 13dc, miałam dzisiaj monit: endo 7mm, jajnik prawy z dwoma pęcherzykami dojrzewającymi 16x12 i 14x11mm. Jajnik lewy z pęcherzykiem dojrzewającym 20x14mm. To w skrócie tyle co na usg wyszło. Idę na drugie badanie w czwartek. W lutym miałam laparoskopię i tam wyszło, że prawy jajowód drożny a lewy został udrożniony.... Do tej pory miałam owulacje z lewego jajnika.... a tam była niedrożność... Już zaczynam się nakręcać... Pozdr Tess. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Kiedy są największe szanse na strzał w 10? 15.04.08, 18:55 Może poradzicie które dni są dla mnie najlepsze na starania. Cykle mam regularne 28 dniowe, a dzisiaj jest u mnie 10 dc. Owulację prawdopodobnie będę miała 19 kwietnia. Które dni kwietnia są dla mnie najlepsze na starania? Chyba już dzisiaj dobrze byłoby pójść na całość? Z drugiej strony jeśli szanse są małe, to nie chciałabym, żeby mąż marnował.. plemniki . Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: Kiedy są największe szanse na strzał w 10? 15.04.08, 20:44 gibea Wielkie gratulacje tak sie ciesze mam nadzieje,ze nas pozarazasz Dziewczyny!!!!prosze brac sie za "robote" Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: Kiedy są największe szanse na strzał w 10? 15.04.08, 20:46 www.urbia.de/services/eisprung/ niewiem czy sie polapiesz ale polecam ten kalendarz wpisz ostatnia @,i co ile masz i wyjda piekne pszczolki ;P Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Kiedy są największe szanse na strzał w 10? 16.04.08, 07:49 Hej!Tez polecam taki stronki do obilczania dni plodnych ale mozna tez obserwowac swoj sluz to tez duzo pomaga.Wiec u mnie 27 dc.Kuja mnie oby dwa jajniki, sutki staly sie wrazliwsze, co to oznacza - ze @ sie zblizaJak do soboty nie dostane to w sobote test.Zobaczymy co wyjdzie.Oj chyba dlugo pozostane na takich forach o staraniachBuzki!Milego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Kiedy są największe szanse na strzał w 10? 16.04.08, 10:56 Sutki wrażliwsze mogą oznaczać także ciążę . Moje piersi zrobiły się wrażliwe w ciąży, na okres nigdy mnie nie pobolewały. Tak więc to nie jest dowód na cokolwiek. Życzę, żeby na Twoim teście ciążowym pokazały się piękne dwie kreski; Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Kiedy są największe szanse na strzał w 10? 16.04.08, 10:54 Dziękuję za adres!!! Świetny jest ten kalendarz ). Jestem dozgonnie wdzięczna. Dobrze, że wczoraj wymęczyłam męża ). Odpowiedz Link Zgłoś
dyrka Re: Kiedy są największe szanse na strzał w 10? 16.04.08, 11:10 Witam Was! U mnie dzisiaj beznadziejna pogoda, a muszę iść z córką do laryngologa na kontrolę trzeciego migdała, nie chce mi się wogóle wychodzić z domu. Boli mnie głowa już chyba 4 dzień z rzędu Dzisiaj 7 dzień wyższych tempek, ciągle na tym samym poziomie 36,8 ani do góry ani w dół, chyba za niskie jak na ciażę, poza tym dużo białego śluzu i to tyle. Czekam na okre, jeszcze cały długi tydzień. Zmykam ogarnąć mieszkanie bo od rana nic nie zrobiłam. Miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
wilczka_81 Re: Kiedy są największe szanse na strzał w 10? 16.04.08, 11:17 Dyrka, Glowa do gory! Tempki Ci jeszcze moga pojsc do gory, a 36.8, to wcale nie jest malo, wazne ze powyzej linii. Trzymaj sie cieplo i niczym nie denerwuj. Duzo slonca przesylam! Odpowiedz Link Zgłoś
wilczka_81 Re: Kiedy są największe szanse na strzał w 10? 16.04.08, 11:13 Efii, Swietny adres! To ja moze w tym cyklu dam sobie spokoj z mierzeniem tempek i tropieniem sluzu, tylko bede pszczolki sprawdzac )) Powodzenia dziewczyny z kombinowaniem "prezentow na gwiazdke". Ja za tydzien zaczynam starania o "prezenty noworoczne". Milego dnia i chwalcie sie tymi drugimi kreseczkami! Nie moge sie doczekac kolejnych wiesci Wiecie, co jest najdziwniejsze? Jak ktos z mojego otoczenia mowi mi, ze wlasnie zaszedl, to owszem ciesze sie, ale zawsze tak mnie cos w srodku ukluje...a jak Wy sie na forum chwalicie, ze wam sie udalo, to ciesze sie jakbym to ja wlasnie zobaczyla te dwie kreski! Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
dyrka Re: Kiedy są największe szanse na strzał w 10? 16.04.08, 11:27 Dzięki Wilczka Obiecałam sobie, że nie będę się nakręcać, ale się nie da. No jak mam to zrobić? Najpierw czekanie na owu, która u mnie chodzi własnymi drogami (dzięki Bogu, że jednak jest) później czekanie na @. Życie kobiety składa się z czekania. Wczoraj się mnie mąż pytał, jak te sprawy, a co ja wróżka jestem? Sama nic nie wiem. Wogóle to jakiegoś doła mam dzisiaj, pewnie przez tą deszczową pogodę, zimno się zrobiło, wogóle nie widać, że wiosnę mamy. Ok już nie przynudzam, Wilczka owocnych staranek, już trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrka Re: Kiedy są największe szanse na strzał w 10? 16.04.08, 11:32 Aaaaa i zapomniałam Wam napisać, że od 2 nocy nie mogę spać, a dzisiaj to miałam takie popierdzielone sny, że coś strasznego, śniło mi się, że mąż mojej kuzynki umarł. Zdrowo porąbane nie? A ona jest teraz w ciąży i zamartwiałam się co z nią teraz będzie. Chyba na główkę upadłam, że mi się takie bzdury śnią, albo przeżywam to co się stało w realu, w poniedziałek był pogrzeb mojego kolegi, już dawno nie miałam z nim kontaktu, ale ruszyło mnie to Mam nadzieję, że przestaną się mi śnić takie bzdury, po później długo dochodzę do siebie i zastanawiam się co jest prawdą a co snem. Odpowiedz Link Zgłoś
wilczka_81 Re: Kiedy są największe szanse na strzał w 10? 16.04.08, 11:34 No wlasnie! poza czekaniem w zyciu kobiety sa jeszcze starania)) Dzieki za kciuki i oby Wam slonko dzis choc na chwile wyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
gibea Re: Kiedy są największe szanse na strzał w 10? 16.04.08, 14:01 No to dziewczyny brac się do roboty,pogoda iscie łózkowa wiec na pewno cos z tych waszych staranek będzie Ja własnie wróciłam od lekarza potwierdził ciąze i dodatkowo dowiedziałam się ze zarodek umiejscowiła sie lewym górnym rogu ale nie wiem czego Owulacja była z prawego jajnika ale to podobno nie ma znaczenia. Beta tez całkiem ładna 504 wiec ok 5 tydzien. 7 maja ide na usg powinno byc juz widac serduszko. Ponadto jak juz wczesniej pisalam nie mam zsdnych objawow oprocz bolacych piersi, nie mam tez ochoty na słodycze ktore uwielbiam.Poza tym czuje sie normalnie tylko energia mnie roznosi, nie moge usiedziec w miejscu. Wiec czekam na was kochane i teraz sle do was mnostwo fluidków ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link Zgłoś
genevieve_80 Re: Kiedy są największe szanse na strzał w 10? 16.04.08, 14:36 cieszę się bardzo!! a na kiedy masz termin? ja idę dopiero 30.04 do gin,więc to jeszcze trochę czasu. ja wg kalendarza na 9.12, ale zobaczymy jaki termin ustali gin. Odpowiedz Link Zgłoś
gibea Re: Kiedy są największe szanse na strzał w 10? 16.04.08, 14:53 pewnie po usg bede znala przyblizona date ale wg moich wyliczen wychodzi 24.12.2008 Odpowiedz Link Zgłoś
danuta.ts Re: Kiedy są największe szanse na strzał w 10? 16.04.08, 14:59 Jeszcze raz Ci serdecznie gratuluję. Fluidki dochodzą ale i tak mi jakoś dziś źle. Mam 30 dc i czekam na @, przyjdzie napewno bo nie wytrzymałam i zrobiłam test. Nici...tylko jedna kreska. Jestem jakaś wkurzona i wszystko od rana mnie dobija. Mam wszystkiego serdecznie dość...Po @ idę do gin... zaczynamy się z mężem leczyć, codzienne staranka nie dają rezultatów. jest mi cholernie źle. ----- dana Odpowiedz Link Zgłoś
gibea Re: Do danuta.ts 16.04.08, 15:58 Nie martw się na pewno wkrótce doczekacie sie małej fasolki. My staraliśmy się 8 miesiecy, niby krótko ale dla mnie całe wieki, w dodatku wszystkie znajome zafasolkowały. W ten nasz 8cs zrobiliśmy pierwsze badania ja i mąz, wszystkie wyszły ok, zrobiliśmy też monitoring cyklu w 5dc lekarz wypatrzyl ze owulacja bedzie z prawego jajnika i podał w przyblizeniu date owu. w/tedy my z malzem staranka. na kolejnym usg lekarz powiedzial ze na 90% owu była bo wpraym jajniku jest cialko zolte. a pozniej to juz wiecie jak bylo tydzien przed spodiewana @ straszne bole podbrzusza, generalnie w kazdej chwili wydawalo mi sie ze moze @ przyjsc. i gdyby nie bolal mnie zab to pewnie nie zrobilabym testu bo teoretycznie dzisiaj bylby 30 dc. Zatem dla spokoju zrobcie sobie z mezem badania, zrobcie monitoring cyklu, moze przy nieregularnych @ nie trafiacie w te dni? mimo negatynego testu trzymam kciuku, dla pewnosci powtorz test jutro jesli nie pojawi sie @, moze nie wszystko jeszcze stracone Odpowiedz Link Zgłoś
wilczka_81 Re: Do danuta.ts 16.04.08, 16:23 Danuta, nie martw sie. Po pierwsze, jak pisze Gibea, jeszcze nic straconego, @ nie przyszla. A po drugie, to nawet jesli przyjdzie, nie jestes sama. Duzo pozytywnych fluidkow na tym watku, i pewnie niedlugo to Ty je bedziesz rozsiewac))) Bo niby dlaczego mialabys nie zostac mama? Wszystkie wkrotce bedziemy niezlymi mamuskami! Trzymaj sie cieplo i nie martw. Uda sie!)) Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Do danuta.ts 16.04.08, 17:21 Kochane nareszcie jestem w domu i moge spokojnie napisac do was.W pracy udalo sie mi troche poczytac ale braklo mi czasu na odpisywanie.danutko dopoki @ nie ma to nadzieja zawsze jest.U mnie nadzieja jeszcze moze trwac z 4 dni.Potem zobaczymygibea ciesze sie z twoich wynikow jakby to byly mojeJa mam wizyte kontrolna dopiero na 13 maja do tego czasu zobaczymy co sie wydarzy.A co do snow to ja tez mialam dzisiaj koszmar a z drugiej strony cudowny sen.Sama niewiem jak to odebrac.Snilo mi sie ze zrobilam 2 test ciazowe i byly pozytywne a potem bylam gdzies na jakies wyspie i ktos chcial mnie utopic.Skad sie biora takie rzeczyChyba za duzo filmow ogladam Odpowiedz Link Zgłoś
danuta.ts Re: do Gibea i Wilczka_81 16.04.08, 21:42 Dziękuję Wam dziewczyny, aż mi łezka się w oku zakręciła Wielki buziak za te słowa. już mi trochę lepiej. Zaraz po tych moich narzekaniach i wielkich nerwach (mężowi i kocurkowi też się oberwało że mną się nie przejmują)poleciałam do ginekologa. Przyjmowała taka kobietka, co to ją pierwszy raz na oczy widziałam ale fajna babka. Powiedziała że dobrze że przyszłam bo zaczniemy zaraz działać, ciąży nie ma, ale zleciła szereg badań dla mnie i dla męża. Fachowo wzięła się do roboty. Zaczęła od cytologii, ale zaraz na początku cyklu (2- 5dc) mam zrobić poziom FSH, LH, PRL, TSH we krwi, a pod koniec (ok.23dc) progesteron i testosteron. umówiła się ze mną także w szpitalu na USG tak na początku maja( wtedy będzie kolejna owulacja), więc coś się ruszyło. Tylko czy ja przed tym USG mogę się starać, czy zrobić przerwę? Jak myślicie? Pozatym muszę jeszcze przekonać mojego męża żeby zrobił badania, ale jakoś opornie idzie. On niby chce i się zgadza, ale dlaczego teraz, natychmiast...itd. Jeszcze nad nim popracuję. Ogólnie pewnie będziemy się starać w maju i czerwcu, ale dobrze mi tu z Wami i nie zakładam nowego wątku tylko zostaję Aha! byłam na zakupach, wydalam troszkę forsy ale mam dwie pary spodni - tym też poprawiłam sobie humor. Gorąco pozrawiam i dziękuję za wsparcie. Dół trochę przeszedł Odpowiedz Link Zgłoś
hivisionka Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 16.04.08, 20:28 A mnie cholernie męczy przeziębienie. Nie chce się truć lekami, bo tak naprawdę to nie wiem co się dzieje w moim ciele i nie chciałabym zaszkodzić. No więc chodze taka zasmarkana z gorączką i samopoczuciem do d....( Trzymajcie sie, buzka Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 16.04.08, 21:10 gibea jeszcze raz wielkie gratulacje i usciski i wielkie dzieki za rafosne fluidki u mnie czekanie...mam nadzieje,ze nie oswieje jestem pelna nadziei ciesze sie,ze przydal sie wam kalendarzyk ktory podeslalam-moja kuzynka z niego kozystala i ma 1,5 roczna coreczke i te pszczolki takie radosne wszystkim ktore sie zamartwiaja to lepiej niech pozytywnie mysla-zawsze jest szansa dopoki malpy nie ma trzymam za was kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 17.04.08, 07:59 Danutko bardzo sie ciesze ze zostaniesz z nami.Jestesmy dalej z toba i z niecierpliwoscia bedziemy sledzic wasze staraniaU mnie 28 dc.Sutki nadal wrazliwe, ale zaczal mnie bolec brzuch tak jak na @.Kurcze chyba znowu nic z tego.Wiecie - wczoraj i przedwczoraj zmierzylam sobie temp.ale popoludniu i mialam w wtorek 37,1 a wczoraj 37,2.Nie chce sie glupio nakrecac bo wiem ze temp.powinno sie mierzyc rano przed wstaniem z lozka.Tak wiec dziewczyny nie wiem jak wytrzymam do niedzieliOby tylko @ nie przyszlaBuzki! Odpowiedz Link Zgłoś
mjulka Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 17.04.08, 08:33 cześć dziewczynki Dana cieszę się, że nastrój lepszy. I fajnie, ze zostajesz z nami. Ja też trochę na doczepkę, bo u mnie dziś 5 dc.Ale skoro nikt mnie nie wywala to siedzę, bo dobrze mi tu Maj-a, nie mierz tempki w dzień, to bez sensu - można się tylko niezdrowo nakręcić. A który to dzień po owu? Może możesz już testa strzelić. Ja będę w każdym razie ściskać kciuki Miłego dnia dziewuszki! Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 17.04.08, 08:43 mjulka bardzo nam bedzie milo jak zostaniesz z nami.Wiem ze z ta temp.to bez sensu dlatego nie biore tego nawet pod uwagę.Tak chcialam chyba z czystej ciekawosciNiestety kochane nie umiem wam powiedziec kiedy dokladnie mialam owulacjewiem ze to glupie ale tak jest.Robilam testy owulacyjne i 29.03 wyszedl pozytywny potem do 05.04 negatywne a 6.04 znowu pozytywny.W kazdym razie daje sobie z nimi spokoj.Ale bezwzgledu na wyniki testow staranka byly intensywne od 30.03 do 08.04 hehe Odpowiedz Link Zgłoś
mjulka Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 17.04.08, 09:50 Maj-a - ja bym nie wytrzymała i test jakiś ultra czuły zrobiła A długie masz cykle? Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 17.04.08, 10:04 Nio ja juz tez nie moge wytrzymac, ale wiesz wole zebym dostala okres niz zobaczyla jedna kreske na tescie.Ale zastanawiam sie czy jutro nie zrobic bety.Po poludniu mialabym wynik i byloby wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 17.04.08, 10:05 Acha ostatni cykl trwal tylko 26 dni ale podejrzewam ze to z powodu lutein.W tym miesiacu juz nie bralam zadnych tabletek i jak narazie cisza.Wczesniej moje cykle to srednio 30, 31 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
gibea Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 17.04.08, 10:34 maj-a85 moje cykle tez byly rozne od 26 do 31 nawet 33 dni, ale 28 dc tescik pokazal juz II kreseczki. Podobnie jak ty chcialam poczekac z testem myslalm identcznie ze wole dostac @ niz zobaczyć jedna kreseczke, ale ten bol zeba... mocno zaciskam kciuki i czekam na dobre wiadomosci)No i fluidki przesyłam Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 17.04.08, 10:36 gibea kochana jestes.Dajecie mi wielkie nadzieje i chyba kupie dzis test i zrobie go jutro rano Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 17.04.08, 10:41 Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie.Jaki test mam kupic? - mjulka mowilas o jakims czulym tescie.Tyle ich jest ze nie wiadomo ktory wybrac Odpowiedz Link Zgłoś
gibea Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 17.04.08, 11:19 Ja robiłam Qiuck view podobno jest najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 17.04.08, 12:28 Ok.dzieki.Gibea a jak sie czujesz?Dalej bez objawów?Mnie bola oby dwa jajniki i do tego leje sie ze mnie sluz jak nigdy dotad.Nawet w czasie owulacji tyle nie mialam.Jak pozostałe dziewczyny?Czuje ze po weekendzie dowiemy sie samych dobrych rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjane maja 17.04.08, 13:47 A ja mysle, że ty jesteś w ciąży. Mnie też bolał cały brzuch jak byłam za 1szym razem w ciąży. "Wróżka" Jane )) Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 17.04.08, 12:26 trzymam maj-a85 kciuki abys zobaczyla 2 kreseczki i szybko sie z nami podzielila radoscia i przeslala dobre fluidki Odpowiedz Link Zgłoś
wilczka_81 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 17.04.08, 13:31 Hej dziewczyny! Ale Wam zazdroszcze... I trzymam mocno kciuki! maj-a85, zycze Ci baaardzo pozytywnego testu! Czekam na wiesci. No ja tez tu tak troche na doczepke, bo u mnie 3dc, ale ze cykle krotkie, wciaz zalapuje sie na starania w kwietniu i test w maju Milego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 17.04.08, 13:55 Wilczka ja mam nadzieje ze zostaniemy w takim gronie bez wzgledu na to na jakim etapie bedzie kazda z nas.Nie wyobrazam sobie juz przenosic sie na inne forumani zeby ktoras z was od nas odeszla!Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
dyrka Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 17.04.08, 14:20 Hej Maj-a85 trzymam kciuki aby były 2 kreseczki. Jak się pokażą, a myślę, że tak będzie to poproszę o fluidki. U mnie 8 dpo temperatura wreszcie drgnęła i poszybowała na 37 nawet trochę z groszem ale mam rtęciowy termometr i nie wiedziałam ile tych kresek dokładnie, a nie chciałam oszukiwać. Z objawów, hmmm nie chcę się ich doszukiwać, ale nie mogę zignorować bólu podbrzusza, zwłaszcza po lewej stronie, no i musiałam posprzątać kocia kuwetę, chociaż to zadanie męża, bo myślałam że nie wyrobię na zakręcie No ale mam tak co miesiąc, więc to nic dla mnie nie znaczy. Dzisiaj u mnie ładna pogoda, więc przesyłam Wam promienne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
gibea Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 17.04.08, 17:48 Maju ja tez trzymam kciuki i bardzo nie chce od was odchodzic, na biezaco bede sledzic wasze losy. Generalnie czuje się tak jak zawsze, bole podbrzusza minely czasmi troszke cos zaboli ale lekarka mowila ze to normalne bo macica przygotowuje sie na rozwoj zarodka. Apetyt mam taki sredni, ale jak juz zglodnieje to wszystko bym zjadla, a ze wzgledu na panujaca pogode czuje sie jak mis yogi ktory zapada w sen zimowy...) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 17.04.08, 17:59 No i wszystko jasne.28 dc i test negatywny.Nie wytrzymalam.Ta jedna kreska az krzyczala do mnie ze nie jestem w ciazy.Tak wam wszytkim bardzo dziekuje za optymizm i trzymanie kciuków.Ladyjane niestety wrozenie ci chyba nie wyszlo ale dziekuje.Teraz pozostaje czekac na @.Jednego nie moge zrozumiec - tej ilosci sluzu ktora mnie zalewa.Zreszta to juz nieważne.Mjulka i wliczka jak przyjdzie @ to dolaczam do was Odpowiedz Link Zgłoś
danuta.ts Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 17.04.08, 19:00 hej maj-a85! no to jestem z Tobą moja kreska też do mnie wczoraj krzyczała i przez to miałam straszny dzień, ale już jest lepiej i u Ciebie też będzie dobrze zobaczysz! Trzymam kciuki za natępny raz, znów czekają nas urocze staranka. Rany, ale by było beznadziejnie, jakby ta praca nie była dla nas przyjemnościąto takie miłe. Życzę Ci owocnych następnych miłostek i mam nadzieję że już naprawdę zostaniemy razem na tym forum bez względu na wszystko, bo mi tu dobrze z Wami. Czuję, że w końcu mogę z Kimś porozawiać, kto zna dokładnie ten temt, wie co powiedzieć, umie poradzić i podtrzymać na duchu. inaczej niż ludzie wokoło, którzy nie znają problemu...W tym realnym świecie to jesteśmy trochę osamotnione z takimi problemami...i jeszcze wiecznie te pytania "kiedy w końcu będziesz w ciąży, a może już jesteś?" znacie to? To takie dobijające czasami. ale dość marudzenia, mam nadzieję także że Gibea zostaniesz z nami i będziesz nas na bierząco informować o rozwoju maluszka... Trzymajcie się ciepło w tą okropną pogodę...Pa byłabym zapomniała - muszę się podzielić z Wami informacją że udało mi się mojego męża namówić na badania nasienia, dzwonił do kliniki i ma je we wtorek. cudnie... coś się ruszyło Odpowiedz Link Zgłoś
gibea Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 17.04.08, 19:16 danuta.ts bardzo sie ciesze ze udalo sie tobie namowic meza na badania. Ta zwloka wynikala pewnie ze strachu tak jak u mojego małza. Co prawda wiedzial ze go to nie ominie i ze nie odpuszcze ale tez chcial troche pograc na zwloke (przy tych badanich trzeba zachowac 3-5 dni abstynencji seskualnej()pamietam jak odbieralam jego wyniki, szlam z dusza na ramieniu, moj tok myslenia byl iscie kobiecy, skoro moje wyniki sa ok no to przyczyna bedzie lezala gdzie indziej. Razem odetchnelismy jak sie okazalo ze jest git. i dopiero wtegy sie przyznal ze bardzo sie denerwowal a teraz wie ze jest facetem z krwi i kosci- tez dziwne myslenie)No i po tych badankach w tym cyklu od razu cos zakoczylo. Wierze ze u was bedzie tak samo. Ostatnio tak sie nawet nad tym wszystkim zastanawialam jak ten swiat jest skonstruowany: 1. najpierw sie staramy o dziecatko, niektorym przychodzi to szybciej innym pozniej, denerwujemy sie co miesiac jak przychodzi@ 2. Jak juz sie udaje i jest mala fasolka to martwimy sie zeby bylo zdrowe 3. i pozniej to juz martwimy sie dla zasady i na zapas do konca zycia za nasze pociechy. My kobiety jestesmy stworzone zeby sie martwic) Odpowiedz Link Zgłoś
gibea Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 17.04.08, 19:19 Maju, nie martw sie, na pewno jest ci przykro, mi tez wiele razy bylo zle, na kazda z nas przychodzi odpowiedni czas, poza tym dopoki nie ma @ to zawsze jest nadzieja- to przeciez maksyma tego forum i trzeba sie jej trzymac Odpowiedz Link Zgłoś
dyrka Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 17.04.08, 19:25 Maja domyślam się jak Ci przykro, że test pokazał jedną kreskę. Wiem jakie to przykre Wierzę, że każda z nas w końcu zobaczy upragnione dwie kreseczki, już niedługo będziesz się mogła znowu starać. A jakie masz długie cykle? Może za wcześnie test był zrobiony? A mnie tak okropnie boli dół brzucha, zwłaszcza lewa strona na wysokości blizny po cesarce, w jej lewym końcu. Raz nawet zabolało mnie tak strasznie, że mnie zgięło wpół Teraz to się denerwuję, w poprzedniej ciąży bolało mnie podobnie, tylko z prawej strony i skończyło się poronieniem Oszaleć można. Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 17.04.08, 19:35 Dzieki dziewczyny za pocieszenia!Nie wiem co bym bez was zrobilaGibea masz racje nasza maksyma jest mocna i trzeba sie jej trzymac.Dam wam znac kiedy @ przyjdzie.danutko wiem co to znaczy sluchac od rodziny i znajomych "a kiedy wy" itd...To byl narazie moj 5 cs wiec za jakies pol roku pomyslimy o badaniach.dyrka ja tobie tez zycze zeby w tym m-cu sie udalo, ale i tak gdzies zapisany jest nasz los. Test zrobilam popoludniu w 28 dc a ostani cykl mial 26 dni a poprzednie 30 - 32 dni.Ale nie sadze zeby mialo sie jeszcze cos zmienic Odpowiedz Link Zgłoś
danuta.ts Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 17.04.08, 19:45 Będzie dobrze! nie martw się i my kiedyś ujrzymy dwie kreseczki! Jak to ładnie określiłaś każdemu los przyniesie to co gdzieś mamy zapisane...Oby nie trzeba było długo czekać. Życzę aby Wam sie udało...pozdrawiam Gibea - masz zdecydowaną rację...my kobiety zawsze martwimy się na zapas i dla zasady śmieszne, bo mężczyźni raczej się o nic nie martwią a my ich kochamy także za to. Odpowiedz Link Zgłoś
tessie124 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 17.04.08, 21:27 Witajcie, Wczoraj napisałam posta i ten głupi komp nie chciał go wysłać... tzn połaczenie z netem chwilowo siadło...;-((( Ku pokrzepieniu dodam, że moja gin dzisiaj pochwaliła się, że najstarsza pacjentka u której udało się jej doprowadzić do ciąży miała... 47 lat... U mnie właśnie pęka pęcherzyk... 25mm i endo 9mm, test owu +.... tak więc powinnam zmykać i zbałamucić M)) Pozdr Tess. Odpowiedz Link Zgłoś
martysia2003 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 18.04.08, 07:12 Witam Was gorącoprzyłączam się do "kwietniowania" aczkolwiek starania w tym cyklu zaczynałam w marcu ponieważ ostatnia @ była 7.03. Dziś 43 dc, sporo ciekawych objawów - temp 37, wrażliwe piersi, ale nie nakręcam się gdyż, aby, ponieważ mam PCO ... Jeżeli w tym cyklu nie zafasolkuję to zaczynam leczenie. W pierwszą ciążę zaszłam w 43 dc, przypadkiem!!! Wiedziałam już że mam PCO ale ponieważ w tamtym czasie nie myślałam jeszcze o dzieciach nic z tym nie robiłam - samo się zrobiło a teraz 5 lat później, marzy mi się bobo a tu 4 cs i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 18.04.08, 07:34 no daj Ci Bog martysiu cobys szybko 2 kreseczki zobaczyla milego piatku Odpowiedz Link Zgłoś
martysia2003 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 18.04.08, 07:45 Mam ogromną nadzieję, że wszystkie zobaczymy wkrótce 2 kreski. mój test już leży w łazience, a ja się go boję jak diabeł Święconej wody! Jutro.. a najpewniej pojutrze... Wzajemnie Miłego dzionka ) Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 18.04.08, 07:49 moje tez juz w lazience czekaja (3!!!)ale nie wiem kiedy zrobie.dzis 21 dc i wole jeszcze poczekac szczegolnie,ze moje @ to sobie roznie przychodza-tak miedzy 29-35 dni i wez tu traf Odpowiedz Link Zgłoś
martysia2003 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 18.04.08, 07:54 oj, to jeszcze muszę co najmniej 2 dokupić przy mojej testofobii to niemożliwe. w 21dc chyba rzeczywiście jeszcze za wcześnie, na kiedy planujesz testowanie? Może w uśrednieniu ok 33 dc ? Odpowiedz Link Zgłoś
martysia2003 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 18.04.08, 08:30 no nie wytrzymałam. Zrobiłam test ... 2 kreski ... lecę do apteki po następne. bo nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 18.04.08, 08:39 MARTYSIA2003 GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!! JA MAM NADZIEJE ŻE JUZ NIEDŁUGO DOŁACZE DO TEGO GRONA WŁASCICIELEK TESCIKA Z DWIEMA KRECHAMI JEST 27 DC I NARAZIE NIC ...BOJE SIE ZROBIĆ TEST... Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 18.04.08, 08:39 GratulacjeTo byl twoj 43dc.A jak dlugie mialas cykle?U mnie 29 dc - cisza Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 18.04.08, 08:44 maj-a85 napisała: > GratulacjeTo byl twoj 43dc.A jak dlugie mialas cykle?U mnie 29 dc - cisza JAK 29dc i cisz to chyba dobrze nie? Odpowiedz Link Zgłoś
martysia2003 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 18.04.08, 08:52 O rany, ręce mi się trzęsą! Cykle miałam przeróżne, najkrótszy trwał chyba 32 dni, a tak to 35- 45 dni... Dlatego tym razem przy 43dc nie wariowałam. to na razie jeden test, zaraz zrobię następny. A test zrobiłam bo mnie objawy troche wybijały z rytmu. Piersi, biały śluz, tempka 37 (6:30 rano codziennie) i gładka buzia bez syfków. dziewczyny wierzę że się zarazicie !!! i szczerze Wam tego życzę. Ja mam zdiagnozowane po licznych badaniach PCO przez 3 lekarzy i proszę! Siłami natury ! Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 18.04.08, 09:02 niedobrze bo robilam wczoraj test i negatywnajgorsze jest to ze mam takie same objawy jak martysia - piersi wrazliwe, duzo sluzu i gladka buzia - gdzie zawsze ale to zawsze wiedzialam ze bedzie okres bo mialam pelno syfkow na twarzy a teraz nic.Ja juz sama nie wiem.czekam do poniedzialku.cykle mialam 30 -32 ale ostatni 26Juz mnie to wszytko maSorki ale nie zaudzam was juz moimi problemami.Milego dzionka.Nareszcie piatek! Odpowiedz Link Zgłoś
martysia2003 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 18.04.08, 09:08 Maja zobacz jak dużo jest wypowiedzi na forum o testach które najpierw pokazują 1 krechę a za kilka dni już 2... poczekaj jeszcze i powtórz test. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
gibea Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 18.04.08, 10:02 Noo dziewczyny widze ze sytuacja powoli sie rozkreca)) Martysia 2003 gratuluje z calego serduszka. Maja martysia ma racje jakos tak dziwnie sie zlozylo i potwierdzila to tem moja gin ze testy sie myla ale tylko w jedna strone...tzn ze nic straconego, byc moze mialas pozniej owu i test mogl jeszcze nie pokazac II kreseczek tymbardziej ze robilas popoludniu. Trzymam kciuki i dalej przesylam fluidki))) Odpowiedz Link Zgłoś
wilczka_81 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 18.04.08, 10:54 Ojej, Gibka! Te Twoje fluidki, to niezla sile razenia maja! Szkoda, ze ja sie nie zalapalam... Moge sobie zamowic troche fluidkow tak za trzy tygodnie okolo? Z gory dzieki. Gratulacje Martysiu. Wiele juz czytalam opowiesci, ze i z PCO tez mozna spokojnie zajsc i lekarze niepotrzebnie denerwuja czarnymi wizjami. Maju, trzymam kciuki moje wilczkowe. Powtarzam po dziewczynach - nic straconego, wiec poki, co nie ma sie czym martwic, cisza lepsza niz @, choc doskonale wiem, jakie to napiecie. Gorzej niz u Hitchcocka! Trzymajcie sie dziewczyny, zmykam do pracy. u nas dzis za oknem szaro i buro i pada, ale mi jakos dziwnie wesolo i pozytywnie w srodku, wiec te pozytywnosc Wam garsciami calymi wysylam))))))) Milego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
martysia2003 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 18.04.08, 10:59 Dziewczyny na kiedy powinnam umówić się do lekarza tak na spokojnie, żeby mógł mi już cokolwiek powiedzieć? ok 8 tygodnia? z jednego kalkulatora wypada mi że to 7 tydzień, a z drugiego że 6. Hmmm. Odpowiedz Link Zgłoś
genevieve_80 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 18.04.08, 11:26 jak @ miałaś 7.03 to tak jak ja. ja do lekarza idę 30.04, wię myślę, że wtedy powinna mi już coś powiedzieć! też to moja 2 ciąża a cykle miałam w granicach 29(raz)-32-34 dni i z kalencarza wychodzi mi na 9.12- zobaczymy co gin powie. a poza tym to GRATULACJE, bo nie pożyczyłam! strasznie się cieszę, że zaczynamy się rozkręcać z kreskami! maju idż na bete lub zrb test za kilka dni, bo 4 dni to może być duża różnica i test może nioe pokazać!!! trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
martysia2003 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 18.04.08, 11:00 Bardzo dziękuję za wszystkie gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
wilczka_81 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 18.04.08, 11:23 Ja bym na Twoim miejscu poszla troche pozniej, zeby sie nie denerwowac, jak lekarz nic nie zobaczy. Ale jak sie masz denerwowac z tego powodu, ze nie poszlas, to moze lepiej idz wczesniej. A wiesz kiedy mniej wiecej byla owu? Wtedy sama bez kalkulatorow mozesz stwierdzic ktory to tydzien. Poprosimy o fluidki! Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 18.04.08, 11:48 to ja tez poporsze o te fluidkiprzydadza się dziś chyba kupie test ale chciałabym go zrobić dopiero w pon ..nie wiem czy wytrzymam...27dc i cisza ale juz chce wiedziec ...cokolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
zaba002 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 18.04.08, 12:35 GRATULUJE dziewczyny !!!!!!!!! Ale fajowo Przesyłajcie fluidki ~~~~~~~~~~~~~~ U mnie 12dc, właśnie wróciłam z USG. W prawym jajniku mam pęcherzyk ale ma 13mm, tak więc chyba mało? Byłam w państwowym szpitalu i za wiele sie nie dowiedziałam. Trafiłam na takiego gina, że jakby mógł to by mnie wzrokiem przetracił Endo ma 6,5mm. Jak myślicie są jakieś szanse? Chcę zaciągnąć dzisiaj męża i tak co dwa dni aż do czwartku. Odpowiedz Link Zgłoś
gibea Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 18.04.08, 12:59 zaba002, a pozniej kiedy jeszcze idziesz na usg?jezeli chcesz wykonac monitoring cyklu to usg powinno by robione co najmniej trzy razy, w ok 5 dc pozniej jeszcze za kilka dni zeby bylo widac czy i jak pecherzyk przyrasta i pozniej po owu okreslonej przez lekarza na potwierdzenie czy pechcerzyk pekl. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba002 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 18.04.08, 13:59 No właśnie tu jest problem, dostałam tylko jedno skierowanie na jedno USG. Chodzę Państwowo i nie są skłonni do większej ilości. A poza tym to pracuje i nie za bardzo mogę się tak zwalniać w ciągu dnia Chyba pozostanie mi zapisać sie prywatnie na poniedziałek - 15dc. Odpowiedz Link Zgłoś
martysia2003 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 18.04.08, 14:27 Przesyłam wam Dziewczyny całe mnóstwo fluidków ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i jeszcze więcej!!! Jeśli chodzi o owu to poważnie nie mam bladego pojęcia kiedy miałam, mogę się tylko domyślać ponieważ około 6.04 wystąpiło u mnie lekkie plamienie i tego samego dnia ustało. Myślę że wtedy nastąpiła implantacja. Czyli owu mogła być między 25.03-29.03. Dla pewności zrobiłam jeszcze 2 testy - każdy inny - 2 kreski... uff. Odpowiedz Link Zgłoś
martysia2003 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 18.04.08, 14:31 Ewciuch - ja też kupiłam wcześniej test, miałam zrobić w niedzielę i dziś nie wytrzymałam. nie mam za grosz silnej woli ... Odpowiedz Link Zgłoś
danuta.ts Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 18.04.08, 19:43 Rany ja też już nie nadążam - tyle piszecie. Ale się cieszę, bo uzależniłam się od tego forum Codziennie wracam z pracy, robię sobie kolację i następnie - odpalam komputer. I często zjadam tą kolację godzinę później hihihihi... Martysiu2003 gratuluję serdecznie, to piękne że w końcu coś się ruszyło. Oby maleństwo rosło zdrowe i silne...i Ty też trzymaj się cieplutko i dbaj o siebie. Gibea - jak się czujesz? A u mnie - 32dc (przy 32-34dniowych cyklach). Jak na razie cisza z @. Chodziaż muszę wam powiedzieć że jeszcze się łudzę że jestem w tej ciąży, pomimo negatywnego jednego testu i wizyty u ginekologa. Bo przecież w 30 dc pewnie i ta kobietka by nic tam nie widziała... A czemu się łudzę? Otóż mam cały czas podwyższoną temperaturę 37 już ponad tydzień, dużo śluzu i odrzuca mnie od słodyczy (co dziwne bo je uwielbiam) zajadam się także ogórkami małosolnymi i grzybkami (ale to nie dziwne bo również lubię). Może to ciąża urojona no ale jak @ nie przyjdzie do wtorku to robię jeszcze jeden test. POZDROWIONKA Odpowiedz Link Zgłoś
tessie124 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 18.04.08, 19:55 Danuta, to w takim razie kciuki zaciśnięte i czekamy na trzeci wynik dwukreskowy.... Już się nakręcam na kolejny sukces)) Pozdr Tess. Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 19.04.08, 17:41 Martysia teraz stwierdzam że mam silna wolę ...nie zrobiłam testu..tylko dlatego że go nie kupiłam. 29dc i cisza staram sie nie myśleć, ale łatwo się mówi Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: martysia 21.04.08, 13:28 a w ktorym dniu cyklu doszlo do zaplodnienia? pytam, bo sama tez mam dlugie cykle, tzn. ok 35 dniowe. teraz jestem 45 dc, tydzien temu wyszla mi blada krecha, a do zaplodnienia moglo dojsc tylko w nocy z 22/23 dc (!!) objawy jak przy ciazy. chyba zaliczylam totalnie niezaplanowana druga wpadke ^-^ Odpowiedz Link Zgłoś
dyrka Re: martysia 21.04.08, 14:38 Hej Wiem, ze pytanie nie do mnie, ale sama jestem posiadaczką długich cykli i u mnie według tempki, śluzu i objawów owulacja była ok 24 dnia cyklu. Gdybym się nie obserwowała to bym o tym nie wiedziała, a owu zawsze może się przesunąć o parę dni. Mimo, że nie planowałaś ciąży to serdecznie Ci gratuluję, pewnie każda z nas chciałaby być na Twoim miejscu Powodzenia, będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: :D 21.04.08, 14:47 nie, ja sie ciesze co prawda nie tak to mialo wygladac, ale powoli zaczynam sie przyzwyczajac, ze u mnie w zyciu wszystko zawsze dzieje sie na odwrot niz planuje. humoru sytuacji dodaje fakt, ze jeden jedyny kochalismy sie bez prezerwatyw, bylismy oboje ubzdryngoleni winem, a ja powiedzialam, ze "chce dzidzi". Odpowiedz Link Zgłoś
dyrka Re: :D 21.04.08, 14:50 Wybacz, ale uśmiałam się jak to przeczytałam Żeby życzenia się tak łatwo wszystkim spełniały, to życie byłoby piękniejsze. To będzie prawdziwe dziecko miłości Super historia! Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: :D 21.04.08, 14:55 ja tez wszystkim tego zycze szczegolnie Wam dziewczyny. a swoja droga to zaczynam sie zastanawiac nad moimi genami. musza byc mocno plebejskie ^-^ Odpowiedz Link Zgłoś
hivisionka Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 18.04.08, 18:15 Hej a zmojej ciąży chyba nic nie będzie((( Właśnie wczoraj skonczyłam moje dni płodne I zgodnie z tym co było napisane w internecie to tempka powinna się utrzymywać jesli w ciąży miałabym być, a tymczasem u mnie dzis rano klasyczne 36,5((( MASAKRA Ale wam kobitki cholernie zazdroszcze dwóch czerwonych kresków! Naprawde moje gratulacje!! Buzka Odpowiedz Link Zgłoś
tessie124 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 18.04.08, 18:41 Witajcie, Ja za Wami nie nadążam... tyle piszecie)) gratulacje... kolejne 2 kreski! Wow!!! Super, oby tak dalej.... Ja umieram od wczoraj... tak mnie w krzyżu boli i jeszcze brzuch... nie to nie jest @.... dziś 16dc... mam nadzieję, że owulowałam... A tak w ogóle to ile trwa owulacja? Tzn jak długo trwa uwalnianie jaja z pęcherzyka??? Bo to chyba może być różnie.... Pozdrawiam, przytulam zdołowane kolejną porażką, gratuluję zaciążonym Tess. Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 18.04.08, 21:40 martysia2003-WIELGACHNE gratulacje ciesze sie,ze nie wytrzymalas i zatestowalas ja zatestuje po 32 dniach czyli jeszcze troszke... Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 18.04.08, 22:34 uuuuu pusto cos...pewnie staranka w toku oby owocnie Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 19.04.08, 08:40 witam w sobotni poranek Odpowiedz Link Zgłoś
gibea Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 19.04.08, 08:57 danuta.ts w takim razie mocno zaciskam kciuki i oczywiscie czekam na jakies info. Hivisionka nie martw sie tymi tempkami,coprawda nie znam sie n a tych wykresach itp, ale z tego co wiem to natura potrafi figle platac, mysle ze wczale nie sa one takim wyznacznikiem czy ciaza jest czy nie. Ja czuje sie dobrze bóle jak przed @ powoli mijają. Bolą mnie piersi i poza tym czuję się b. dobrze. Duzo odpoczywam-mam własną dzialalnosc i duzo pracuje w domu, z wyjazdow czesciowo wyreczyl mnie mezus, czasami jak mam juz dosc siedzenia przed kompem, odwiedzam klientów. mam nadzieję ze bede dalej sie tak dobrze czula, bo pod koniec czerwca kupilismy wycieczke do turcji i bardzo chcialabym tam poleciec, ale to zależy oczywiscie od tej mojej fasolki, jak bedzie sie dobrze czula to gin powiedziala ze nie widzi przeciwskazan. wiec dziewczyny brac sie do roboty zeby wam sie rok 2009 dobrze zaczal)))) Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 19.04.08, 09:03 ja sie staralam mam nadzieje,ze bedzie owocnie dobrego dnia Kochanienkie Odpowiedz Link Zgłoś
hivisionka Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 19.04.08, 09:11 U mnie starania choc juz raczej poowulacyjne tez byly)) Gibea dzieki za wsparcie moj chlopak mowi mi to samo, tym bardziej ze dzis na termometrze bylo 36,9)) Milego dnia buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 19.04.08, 10:51 Witam kochane!Przeczytalam juz wszystko.uff ale tego bylo!Danutko jestesmy w tej samej sytuacji.U mnie 30 dc i nadal nic.Sluz nadal jest ale troche mniej.Sutki wrazliwe i od czasu do czasu kuje mnie w lewym jajniku.No nic kochane, dopoki @ nie ma to jest nadziejaHivisionka obserwuj temp.to ze od razu nie skacze na 37 to jeszcze nic nieznaczy.Od owulacji temp.powinna ci troche wzrosnac i potem przez min.14 dni utrzymywac sie na wysokim poziomie.Zycze powodzenia przy starankachGibea ciesze sie ze u ciebie wszystko w porzadku.efii zycze 2 cudownych kreseczek.Kiedy ten test?milej sobotki kochane.biore sie za porzadki zeby nie myslec o tym wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 19.04.08, 17:53 maju no napewno w maju (o ile wczesniej @ nie przyjdzie)moze pierwszego???nie wiem sama...jak narazie to jeszcze dlugie czekanie przede mna ja tez sie biore za pozadki...i sie wziac jakos nie moge... Odpowiedz Link Zgłoś
tessie124 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 19.04.08, 19:29 Melduję się posłusznie na posterunku)) i spieszę donieść, że ostatnio bardzo ... hm bałamutna jestem )) Dzisiaj 17dc i prawdopodobnie owu mam za sobą... zobaczymy jutro jak tempka pokaże... wczoraj było 36.7 a dzisiaj 36.35, więc coś się chyba nakoś niewyraźnie rysuje.... Pozdr Tess. Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 19.04.08, 19:58 witaj tessie-nie tylko ty jestes balamutna-zobacz jak malo dziewczyn jest pewnie na bociany poluja ;P Odpowiedz Link Zgłoś
tessie124 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 19.04.08, 20:34 za to pogoda jest taka jaką lubią bociany)) a nam się łóżka wychodzić nie chce hehehe Pozdr Tess. Odpowiedz Link Zgłoś
martysia2003 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 20.04.08, 07:42 Ja wczoraj cały dzień poza domem byłam, a wieczorem taka zgaga mnie dopadła że tylko wodę piłam. a dziś rano obudził mnie głód... ssanie w żołądku... Dziewczyny nie wychodzić z łóżka w taką pogodę a za jakiś krótki czas, chwalić się 2 kreskami proszę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
efii niedziela :))) 20.04.08, 08:33 martysia-wspolczuje serdecznie zgagi u mnie dzis cieplusienko od ranka samego i slonko swieci jak szalone jak u was nie ma to posylam wam radosne slonka no wlasnie-chwalic sie kreskami... ja jeszcze niestety nie moge sie pochwalic Odpowiedz Link Zgłoś
eddie1980 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 20.04.08, 09:38 Witam, tak czytam i czytam to forum i stwierdziłam, że trzeba się przyłączyć. Gratuluje tym, które wypatrzyły te 2 magiczne kreseczki i życzę powodzenia tym, które na nie czekają. Ja niestety należę do tych drugich. Mam nadzieje, że @ się nie pojawi(wszystko wyjaśni sie w tym tygodniu) i szczęśliwie do stycznia dobrniemy, o narodzinach w grudniu mam mieszane uczucia, tak nawet do końca nie wiem czemu Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 20.04.08, 09:45 witaj eddie1980 zycze Ci aby @ nie pojawila sie w przyszlym ani przez nastepne 40 czego Ci szczerze zycze i nam wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 20.04.08, 11:15 cześć Dziewczyny! dziś 29dc...cycki mam jakoś dziwnie powiększone ale cholera wie czego to wynik oby nie@. wszystko posprzątałam i znów zaczynam myśleć. to ile z nas ma dziś 29dc? dobrze że nie mam w domu testu: ah...zabieram sie za jakis niedzielny obiad ...pozdrawiam Wszystkie oczekujące kreseczek Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 20.04.08, 11:19 u mnie dzis 23 dc i mam juz zapas testow u mnie tez cycki jakos dziwniutkie i tez mam nadzieje,ze nie na @ trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
danuta.ts Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 20.04.08, 12:36 Witajcie w niedzielne popołudnie! U mnie 34 dc. Przez ostatnie półtora roku najdłuższy cykl który miałam to 35 dni i to tylko raz, ale najczęściej były 32 - 34dniowe. Więc niebawem się wszystko okaże. Niestety znaki na niebie i ziemi wskazują na @. Test w 30 dc. był negatywny i już boli mnie brzuch w odpowieni sposób. Ale dopók @ nie ma jest nadzieja nie? Zobaczymy. Miłej niedzieli życzę! ---- dana Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 20.04.08, 13:59 Witajcie dziewczyny!U mnie pogoda taka ponura ze tylko by spacDzis moj 31 dc nadal cisza.rano obudzilam sie z okropnym bolem brzucha i juz myslalam ze to @ a tu narazie nic.Niestety czuje ze to kwestia najwyzej 2 dniPozdrawiam i trzymam kciuki za tesciki w przyszlym tygodniu.Odezwe sie jutro rano.Milej niedzieliDanutka trzymaj sie! Odpowiedz Link Zgłoś
efii niedzielka :) 20.04.08, 14:14 u mnie slonko i cieplutko przed domem nawet ludzie sie opalaja...mam nadzieje,ze to Twoj dzidzia sie rozpycha ja tez trzymam kciuki za przyszlotygodniowe tesciki Odpowiedz Link Zgłoś
kakmi witajcie :) 20.04.08, 12:25 no ja sie w tym wątku nie udzielam, bo się nakręciłam w wątku marcowym i stwierdziłam, że muszę odpuścić Ale miło mi sie Was czyta, jakoś mało nas z wątku marcowego, chyba nie ja jedna tak pomyślałam o tym nienakręcaniu . Zazdroszczę tym, ktore już mają swoje fasolki i tym, które są w końcówce wyczekiwania na @ lub nie . Dziś mój dopiero 17 dc przy 27 dniowych, więc jeszcze czekania i czekania... ech. Miłej niedzieli Wam życzę Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: witajcie :) 20.04.08, 12:33 ja sama nie wiem do kiedy mam czekac dzis 23 dc.u mnie cykle miedzy 29-35 dni-wiec sama nie wiem ale trzymam kciuki za nas wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
arabeska5 Re: witajcie :) 20.04.08, 12:41 U mnie dzisiaj 21dc przy cyklach 28 dniowych, choć ostatni cykl trwał już tylko 26 dni. Od kilku dni boli mnie dół brzucha i czuję, że powoli zbliża się @, temperatura 37oC, a dzisiaj już 36,98oC, boję się, że będzie tendencja zniżkowa Pewnie w tym miesiącu się nie uda, a następny też odpada, bo w "tych" dniach mąż wyjeżdża w delegację do Hiszpanii Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: witajcie :) 20.04.08, 13:00 a ja mam takie pytanko-jaka powinna byc temperatura jak jestem w 23 dc i nigdy wczesniej na tempke uwagi nie zwracalam ale jestem zacofana... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
martysia2003 Re: witajcie :) 20.04.08, 19:10 Nie jestem pewna efii ale w tej fazie tempka powinna być nieco podwyższona i taka utrzymać się do @, albo ) dłużej - oby tak ok 36.8-37.0, 37.2 Do tych którym się wydaje że lada moment przyjdzie @: ja 3 razy myślałam że już dostałam - w TYM szczęśliwym cyklu hehe. Powodzenia i pozytywnych myśli Odpowiedz Link Zgłoś
kakmi Re: witajcie :) 20.04.08, 19:28 no masz rację, że to tak jest z tym wydawaniem się tak miałam właśnie i w pierwszej i drugiej ciąży, że w miesiącach nieudanych byłam pewna ze jestem w ciązy a akurat jak zaszałam to byłam PEWNA że dostane okres i co chwila biegałam do łazienki bo miałam wrażenie, ze mi poleciało . Ale niestety, akurat taka sprawa jak starania o ciąże nie ma zupełnie przełożenia do doświadczenia i taka kobita (jak ja np) kompletnie głupieje Odpowiedz Link Zgłoś
arabeska5 Problem 20.04.08, 20:22 A ja mam problem, ciągle chce mi się siku, latam do toalety co 5 min. Czy to może być jakieś zapalenie ? Przypomnę, że u mnie jest teraz 21dc. Odpowiedz Link Zgłoś
kakmi Re: Problem 20.04.08, 20:49 wg mnie, jeśli nie odczuwasz pieczenia przy siusianiu to pewnie sa to pierwsze objawy psychozy ciążowo-przedokresowej nie martw się, ja też w nią zaczęłam już wpadać bo mnie sutki strasznie swędzą, a to dopiero 4 dzien po owu Odpowiedz Link Zgłoś
arabeska5 Re: Problem 20.04.08, 21:05 Dzięki za pocieszenie, czyli jednak jestem zdrowa na ciele tylko umysł fiksuje Tak też myślałam... Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: witajcie :) 20.04.08, 20:43 dzieki martysia od dzis mierze oby dluuugo sie trzymala i @ nie przylazla Odpowiedz Link Zgłoś
danuta.ts Re: Maj-a85 20.04.08, 22:00 Hej Maj-a! No i jak się trzymasz??? U mnie na razie cisza, ale brzuch boli jak diabli. Zobaczymy co przyniesie jutro. Trzymam kciuki! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: Maj-a85 20.04.08, 22:47 danuta ja tez trzymam kciuki za Ciebie i za nas wszystkie... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
efii poniedziałeczek ;) 21.04.08, 07:05 Panie moje,czy nie wydaje sie Wam,ze czas szybko leci do przodu??? bo mi nie ;P mimo,ze juz poniedzialek to dni sa takie dluuugie... chetnie nastepne 10 dni bym przespala,w jakiejs jaskini jak niedzwiedz wstalam dzis ciut wczesniej,bo pomyslalam,ze moze ktoras testuje tak przy poniedzialku i sie kreskami pochwali dobrego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
agnese_zb Re: poniedziałeczek ;) 21.04.08, 07:24 Witam dziewczynki Gratuluję nowym zafasolkowanym, widzę że ten kwiecień zaczyna dawać owoce. Rzadko tu bywam, ale jak już jestem to wszystko dokładnie sobie o was czytam. U mnie dopiero 19dc, a podobnie jak kakmi za bardzo nakręcałam się na staraniach marcowych dlatego teraz postanowiłam odpuścić i dlatego tak mało tu zaglądam. A teraz przede mną najdłuższe 10 dni w cyklu. I efi rozumiem Cię bardzo dobrze, też bym je chętnie przespała Wczoraj tak strasznie bolała mnie głowa, wzięłam pyralgine, ale nic nie pomagało. A musiałam być sprawna, bo wczoraj mieliśmy rodzinke na obiedzie z okazji naszej pierwszej rocznicy no i już nie mogłam znieść bólu i wzięłam ibuprom max, mam nadzieję że jak coś tam u mnie w brzuszku się dzieje to nie zaszkodziłam fasolce... Oby... Powodzonka życzę i mam nadzieję poczytać o wielu nowych szczęśliwych dwóch kreseczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 21.04.08, 08:22 Witam was!Jak ja niecierpie poniedziałkówDanutko u mnie 32 dc.Nadal cisza.Wczoraj mialam okropny bol brzucha.dzisiaj juz spokojniej ale za to czuje wyraznie piersi.Musialam sie przerzucic na sportowy biustonosz bo w usztywnianym czuje okropny bol po paru godzinach.Jedno co mnie niepokoi to ze zmniejszyla sie mi znacznie ilosc sluzu.Caly czas jest bardzo wilgotno ale sluzu jest znacznie mniej.Pozdrawiam was i trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 21.04.08, 08:30 ja do pracy zmykam prosze sie chwalic kreseczkami szybciutko maju a kiedy testujesz??? trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
eddie1980 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 21.04.08, 08:30 nic nie rozumiem o co chodzi z tą temperaturą, niech mnie ktoś oświeci, jestem w 25 dc, test nie wyszedł tak jak powinien (tłumacze sobie, że jeszcze za wcześnie a nadal przed terminem @)zmierzyłam temp i pokazało 37,4oC, kobiety co to znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 21.04.08, 08:42 efii nie wiem czy wogole bede robic test.Okres powinnam dostac najpozniej wczoraj ale ja miewalam dlugie cykle wiec czekam na @.Jak sie nie pojawi do konca tyg.to wtedy bede robic test.eddie a jak mierzysz ta temp.bo to bardzo wazne zeby rano o tej samej porze zanim wstaniesz z lozka. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrka Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 21.04.08, 09:10 Martysia2003 witam i jednocześnie gratuluję, oby więcej takich wpisów Nie powiem, że nie zazdroszczę, ale tylko i wyłącznie pozytywnie, super. Eddie1980 witaj wśród staraczek, 1980 to Twój rok urodzin? Jeśli tak to jesteśmy rówieśniczkami Mam nadzieję, że uda się nam wszystkim zobaczyć te 2 cudowne kreski. Temperatura na takim poziomie świadczy, że owu najprawdopodobniej była, ale jak nie mierzysz przez cały cykl to nie wiemy, który to dzień wyższej temperatury i na razie nie możemy powiedzieć czy to o czymś więcej świadczy. U mnie temperatura na wyższym poziomie utrzymuje się przez 13-14 dni, zazwyczaj w 13 dniu spada do 36,7 i wtedy lub na następny dzień dostaję okres. Dzisiaj mam 12 dzień wyższej tempiki i jest 37, jutro lub pojutrze będę wszystko wiedziała, albo w prawo albo w lewo. Póki co nie mam żadnych objawów ani na tak ani na nie, czuję się zupełnie normalnie, chociaż w czwartek miałam zgagę i było mi niedobrze,boli mnie z lewej strony nadal, pisałam o ty wyżej, ból może mniejszy ale jest, piersi mnie nie bolą, no może delikatnie ale tak mam przed okresem, więc na dwoje babka wróżyła, ale z drugiej strony to jeszcze nigdy w 12 dpo nie miałam takiej wysokiej temperatury I jak tu się nie nakręcać? Maja i Danuta trzymam za Was kciuki! Bardzo mocno!!!! Odkąd mierzę temperaturę mam spokój z myśleniem o tym kiedy dostanę okres, dzisiaj mam 36dc i gdybym nie mierzyła byłabym już maksymalnie napalona, a tak wiem, że jeszcze muszę sobie poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
gibea Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 21.04.08, 09:39 Noo dziwczyny widze ze sytuacja zaczyna sie zaogniac, prawie wszystkie jestes przy koncu cyklu, wiec niecierpliwie czekam na dobre wiadomosci. I tak jak wczesniej napisala Martysia2003 tak to wlasnie jest ze objawy nadchodzacej @ wcale nie musza oznaczac ze sie zjawi. To yaka mala zmylka natury)) Martysia 2003 a jak ty sie czujesz? kiedy idziesz na usg? Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 21.04.08, 10:34 hej dziewczyny ... witam w poniedziałek ....poniedziałek pełen nerwów i tysiąca mysli..dzis 30 dc i narazie cisza nawet cycki mnie przestały bolec ale testu narazie nie robie ściskam wszystkie Was Odpowiedz Link Zgłoś
dyrka Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 21.04.08, 13:09 Dziewczyny, mam dzisiaj wolne i chyba za dużo myślę, pocieszcie mnie jakoś. Chodzi o ten ból z lewej strony, nadal się utrzymuje, to już 4 dzień, najbardziej boli mnie jak chodzę, promieniuje wtedy aż do pośladka, oczywiście ubzdurałam sobie, że jeżeli to ciąża to pewnie pozamaciczna, jestem już po jednej stracie, nie wiem jak sobie poradzę jeśli znowu będzie coś nie tak Na dodatek zrobił mi się w okolicach krocza guzek wielkości ziarnka groszku cukrowego, czytałam, że to może być zapalenie gruczołu Bartholiniego, zaczął nawet znikać ale pojawił się znowu, martwię się czy to nie będzie miało wpływu na ewentualną ciążę. Zrobiłabym test dla świętego spokoju, ale nie wiem czy już wyjdzie, może zrobię jutro rano jak tempka się utrzyma, ale się boję, pocieszcie jakoś Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 21.04.08, 13:14 dyrka ja mialam dokladnie taki sam bol.kulo mnie w lewym jajniku i promieniowalo na cala lewa noge.Tez przeszlo mi przez mysl o ciazy pozamacicznej.Ale nie panikujmy.Narazie to ja nawet niewiem czy wogole jestem w ciazy.A jesli chodzi o guzek to nie mam pojecia nic na ten temat.Mysle ze jezeli nie zniknie to najlepiej idz na kontrole do lekarza.danutka a co u ciebie?mam nadzieje ze @ nadal nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
eddie1980 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 21.04.08, 13:25 widzę, że z tą temperaturą to nie tak hop-siup, poczekam na @ a raczej na jej +/- termin, lepiej co by się nie pojawiła, już wariuję na TYM punkcie i pewnie stąd takie pytania.Cyce jakieś takie wrażliwe ale to pewnie zapowiedź niechcianej @. DO DYRKI: to mój rok urodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 21.04.08, 13:50 laseczki jak nie ześwirujemy to będize dobrze ......moze musimy trochę wyluzować? wiem ze się łatwo mówi....ale moze to będzie zdrowsze....!poweidzcie mi jedno bo juz nie pamóetam jak nie ma śluzu w 30dc to dobrze czy źle? Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 21.04.08, 13:59 Dyrka a który to dc? Odpowiedz Link Zgłoś
dyrka Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 21.04.08, 14:15 36 dc, ale owu była późno ok 24dc. A czemu pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
dyrka Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 21.04.08, 14:16 Aaaa i ja też już nie mam śluzu, a było dość dużo, teraz mam wrażenie wilgotności, nie wiem czy to dobrze czy źle, już nic nie wiem. W tej ciaży którą straciłam okropnie bolały mnie piersi, prawie od samego początku, a teraz nic. Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 21.04.08, 14:22 a pytam bo ja mam 30dc i tak mysle, że mozemy się wspierac na duchunie zrobie testu bo wole poczkeac jeszcze kilka dni jak zobaczyc jedna kreskę Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 21.04.08, 14:27 Dyrka i nie martw sie tymi cyckami ja tez w pierwszej ciaży nie miałam żadnych objawów poprostu nie dostałam okresu a nie było mi totalnie nic ...moze się tak czuje na faceta? Odpowiedz Link Zgłoś
dyrka Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 21.04.08, 14:29 Hehe może chociaż pierwszą ciążę też miałam bezobjawową, też nie dostałam okresu tak po prostu i mam córcię, po którą muszę zaraz iść do przedszola, a jak tak dalej się mi nie będzie chciało dupska ruszyć to nie zdążę. Wspierać się jak najbardziej możemy, nawet byłoby to wskazane Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 21.04.08, 14:36 ale jaja...bezobjawowo na faceta i na dziewczyne jest to jak by co jestm z Toba Odpowiedz Link Zgłoś
agawikk Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 21.04.08, 14:44 Ja też w kwietniu podjęłam próbę ( pierwszą). Testu robić nie będę, poczekam na @. Jak się nie uda spróbuję w maju. Trzymam kciuki za wszystkie starające się. Odpowiedz Link Zgłoś
martysia2003 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 21.04.08, 16:26 Hej dziewczyny poniedziałkowo, właśnie z pracy wróciłam blee. Z tymi objawami ciąży, nie-ciąży to jest przeróżnie i u tej samej kobiety w kolejnej ciąży mogą wystąpić różne. o mojej pierwszej ciąży dowiedziałam się na przełomie 9 i 10 tygodnia! Brak @ przez 3 m-ce nie był dla mnie zaskoczeniem przy moich jajnikach. I nie dolegliwości które mogłyby wskaziwać ciążę. Wszystkie objawy przyszły (! - to chyba siła perswazji) gdy test wyszedł pozytywny. I tak w ogóle to byłam tak pewna że nie jestem w ciąży że zostawiłam test w łazience i po ok 45 minutach znalazł go mój mąż!!! Po urodzeniu córci i powrocie @ cykle wyrównały się do ok średnio 33-35 dni więc tym razem brak @ i zauważalne już objawy m.in.tempka 37.0 od 20 dni dały mi do myślenia i zrobiłam test Gibea, do gina idę jutro i troszkę się boję, ale jestem pozytywnie nastawiona. Raczej nie będe robiła USG, bo to chyba za wcześnie. Poczekam do przyszłego tygodnia.. chybaA poza tym to piersi dużawe i bolesne, senność i lekka zgaga mnie pomęczywa Dla wszystkich po raz kolejny duuuużo fluidków ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link Zgłoś
danuta.ts Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 21.04.08, 21:03 Witam w poniedziałkowy wieczór! U mnie niestety dziś 1 dc @ przyszła około południa i zadomowiła się na dobre, aż się skręcam z bólu. Mąż jest jutro umówiony na badania a ja w środę lecę na hormonki Zobaczymy, może następnym razem się uda...w maju przecież dwa długie weekendy do staranka i leżenia w łóżeczku. A jak się nie uda to chociaż będę wiedziała dlaczego i coś się zaradzi, ale nadal będę śledziła Wasze opowieści bo się na dobre wciągnęłam. Maj-a daj znać co i jak. Pozdrawiam Was gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 21.04.08, 21:22 danutko tak mi przykro.caly czas myslalam o tobie bo bylysmy w tej samej sytuacji.U mnie 32 dc cisza.Bol brzucha ustal i wrocil sluz.Sama nie wiem czy ponowic test.tak strasznie sie boje ze znowu bedzie 1 kreska.Ale coz.Bedzie maj a to miesiac milosci wiec bedziemy dzialac Odpowiedz Link Zgłoś
kakmi Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 21.04.08, 21:57 ja wiem, że to zabrzmi beznadziejnie, też uważam że to bez sensu co czuję, owu mialam w zeszla srode, okres powinnam dostac dopiero za 9 dni i strasznie mnie męczy zgaga. W zeszlym miesiacu strasznie sie nakrecilam ze jestem w ciazy, bo mnie bolaly jajniki okrutnie. W tym cyklu odpuscilam, znaczy myslalam ze odpuscilam i przysiegam Wam ze nawet nie przyszlo mi do glowy wynajdowac sobie objawy ciazy po paru dniach od zaplodnienia!!!! ale co ja poradze na to jak ta zgaga mnie dopadla i dopiero jak dopadla to przypomnialam sobie ze w obu ciazach mordowala mnie od samego poczatku i dopiero jak to sobie uswiadomilam to zaczelam sie porzadnie nakrecac a wcale tego nie chcialam. Cale wieczory mam do bani, bo mnie piecze przeciez to niemozliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
kakmi a żeby było śmieszniej 21.04.08, 22:12 to piersi mnie bolą i kłują i sutki swędzą no i JAK MAM SIE NIE NAKRECAC???????? ale problem mam bo mnie zęby bolą i musze brać tonę apapu i w nocy i w dzień cała prawa strona i dentystka sie poddała, bo nie wie co mnie boli Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: a żeby było śmieszniej 21.04.08, 22:25 witam wieczornie...u mnie 24 dc i chyba nic...mialam zly dzien...ale nawet pisac mi sie o tym nie chce...bardzo bym chciala aby nam sie udalo wszystkim i tez sie nie nakrecam ale juz nie moge zniesc swoich cyckow takie obolale jak nigdy ale sie nie nakrecam... buziaki i pozdrawiaki Odpowiedz Link Zgłoś
arabeska5 Re: a żeby było śmieszniej 21.04.08, 22:38 Każda z nas ma jakieś objawy, ja też je mam. Boli mnie dół brzucha i czuję, że na @ Beczeć mi się chce ((( Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: a żeby było śmieszniej 21.04.08, 23:15 mi tez sie chce...jakos mysle,ze nie udalo sie-wiem,ze trzeba poczekac i takie tam...ale ja jakos dzis nadziei niemam juz bym chciala wiedziec-albo tak albo tak...a tu trza czekac...no ale jak trza to trza...do jutra moje Panie.moze jutro bedzie lepszy dzien... Odpowiedz Link Zgłoś
dyrka Re: a żeby było śmieszniej 22.04.08, 07:12 Witam wtorkowo U mnie @ zbliza się wielkimi krokami, już ją czuję w krzyżach, zawsze tak mam, że mnie bolą przed okresem, piersi coraz cięższe, temperatura spadła do 36,9 jutro pewnie poszybuje jeszcze bardzie w dół i w czwartek przyjdzie @. Na dodatek zmierzyłam dzisiaj tempke 2 razy i raz było 36,95 a za drugim 36,85 i nie wiem którą wpisać więc uśredniłam Danuta bardzo mi przykro, ze przyszła @ mnie też to pewnie wkrótce czeka, będziemy na podobnym etapie, razem raźniej, kiedyś się wreszcie uda. Kakmi skoro tak miałaś w każdej ciaży to pewnie coś w tym jest trzymam kciuki, a zgaga jest wstrętna, też miałam w czwartek, ale u mnie to raczej nie ciąża. Co dobólu zębów, może to nerwobóle, albo promieniuje od ucha, albo od zatok. Nie masz innych objawów? Efii moje cycki też bolą, ale to u mnie objaw nadchodzącej @ trzymam kciiuki, aby u Ciebie oznaczało to zupełnie coś innego. Idę się czykować do pracy, zajrzę pewnie dopiero wieczorkiem, a Wy dziewczyny dzielnie odganiajcie niechciane @. Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 22.04.08, 08:35 A u mnie zeby bylo smieszniej to dzis 33 dc i nadal cisza.Tylko bola mnie piersi.poszlam rano na bete ale jestem pewna w 90 % ze to nie ciaza tylko moje wahania hormonalne.mam juz tego wszystkiego dosc! Czy nie moge zajsc normalnie w ciaze jak wszystkie moje kolezanki.Nie!Bo to moje cholerne szczescie!Dzisiaj jestem tak negatywnie nabuzowana ze rosnioslabym wszytko.Przepraszam was ale zaczyna mnie to przerastacTrzymam kciuki za pozostale dziewczyny ktore testuja w tym tyg.A no własnie. Jak tam ida testowanka?Dawajcie szybko znac Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 22.04.08, 08:48 witam Dziewczyny wtorkowo!! u mnie dziś 31 dc i tez cisza...ale ta cisza cholera wie co przyniesie, testu nie robie jeszcze... za wcześnie. Ale myśle optymistycznie nie mozna się załamywac..jezeli chodzi o objawy to już sama nie wiem czy jest mi coś czy tylko sama się nakręcam . ale jak nic nie będize to jutro robie test popołudniu. trzymam za wszystkie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 22.04.08, 10:06 ewciuch a ilu dniowe masz cykle?bo widze ze jestesmy w tym samym miejscu cyklu.Pytam bo zastanawiam sie kiedy bedziesz robic test Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 22.04.08, 10:29 Maja a wiec dwa lata miałam 28-29-28-29 ale przedostatnio było 30 dni a ostatnio 31 wiec ja poczekam do jutra jak się nic nie wydarzy to jutro popołudniu robie test pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 22.04.08, 10:38 ewciuch czekamy z niecierpliwoscia do jutra.Ja dowiem sie juz dzisiaj o 16.chociaz i tak juz wiem jaki jest wynikchcialam sie tylko upewnic. Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 22.04.08, 11:02 maja ..Skąd wiesz że nic z tego????? gdzie nadzieja??????? Odpowiedz Link Zgłoś
kakmi Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 22.04.08, 10:20 a mnie dziś w nocy obudził ten ból zębów i nie spałam dwie godziny bo mi spioch odszedł i tak myślałam i myślałam i sie postukałam w głowę i rano obudziałam się bez żadnych objawów znaczy piersi nie swędzą, zgagi nie mam, brzuch nie boli, śluzu białego tylko trochę jest, ale u mnie normalne w tej częsci cyklu. Chociaż do popołudnia może się jeszcze baaaardzo dużo zmienić Dobrze że mam dużo pracy w tym tygodniu to może mi szybciej czas zleci. Dyrka, a co do moich zębów, to nie mam teraz żadnej innej infekcji, ja mam w ogóle łatwo psujące się zęby, ale teraz to już przeszły same siebie . Miłego dnia Wam życzę, aha, ciekawa jestem gdzie się morena podziała??? dobrze nam się gadało w wątku marcowym i zniknęła Morenka, jak nas czytasz to się odezwij Odpowiedz Link Zgłoś
kakmi Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 22.04.08, 11:29 aaa, przypomnialam sobie, że jednak jest coś co mi jednak nie daje spokojnie pracowac a mianowicie zsypalo mi gębę . oprócz dużych bolących syfków taka kaszka na czole i brodzie wiecie jaką kasę, by zbił ktoś, kto opatentowałby sposób dowiedzenia sie o ciązy po 1 dniu???!!?!?! jejuś... może zrobimy jakąś burzę mózgów i coś wymyslimy i się kasą podzielimy Odpowiedz Link Zgłoś
morena_a Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 22.04.08, 12:35 ktoś mnie szukał? jestem, tylko bardziej bierna niż w marcowych staraniach. odkryłam niechcący świetny sposób na nienakręcanie się - w tym cyklu nie było mnie przez cały tydzień w gorącym czasie okołojajkowym, więc mam 100% pewność, że nie jestem w ciąży! nie no, nie polecam Wam oczywiście ale taki jeden cykl ze zdrowszą głową chyba mi nie zaszkodzi. ograniczyłam się tak kontrolnie do testów owu, które nie pokazały ani śladu kreski między 11 a 15 dniem cyklu a propos kakmi, który dzisiaj - 17 dc? po prostu szok - weszłam na forum i zaczynają mnie jajniki boleć!!! a kysz czarownice a dzisiaj od rana prowadzę pikantno-erotyczna pogawędkę na gg z moim ukachanym i nie mogę sie już doczekać dzisiejszego spotkania więc skoro mnie jajniki bolą od 5 minut akurat dzisiaj, to może mam spóźnioną owu i dzisiaj się wstrzelimy? nieeee, nie nakręcam się... pozdrawiam was gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
kakmi hej morenka!!!! 22.04.08, 13:00 jak miło Cię widzieć! u mnie dziś JUZ 19 dc kurna, to DOPIERO hm, Ty wiesz, że możliwe, że Twoja owulacja poczekała sobie na swojego amanta! a propos testów, to ja miałam grubą drugą kreskę testową od 13 dc az do wczoraj, czyli bite 6 dni?????? i nie wiem o co chodzi, nie wiem czy owulka była, w koncu juz dzis tego testu nie zrobie i kasy szkoda i i tak nikt nie potrafi mi wytłumaczyć dlaczego tak jest. Znalazłam tylko dwa przypadki, ze dziewczyny tak mialy i wtym cyklu wlasnie zaszly w ciążę. Ale to nie jest nijak miarodajne, bo przeciez testy owu ciazy nie wykrywaja a poza tym nigdzie nie znalazlam zeby ten hormon LH byl w ciazy na takim wysokim poziomie zeby wychodzil na testach. No w kazdym razie czeka mnie jeszcze pare dni czekania, mam taka cichutką nadzieje, ze w dniu moich imienin, tj 30 kwietnia, kiedy to tez powinnam dostac @ ujrzę jednak to co chę ujrzeć Pozdrawiam Cie serdecznie i liczę na Twoją spóźnioną owu (zrób sobie test owu, tak z mojej babskiej ciekawości ) Odpowiedz Link Zgłoś
morena_a eee, no nieee... 22.04.08, 13:25 Żadnych testów, ewentualnie ciążowy i to nie wcześniej niż tydzień po spodziewanej @. A w ogóle fajnie będzie - @ akurat na romantyczny weekend majowy... Odpowiedz Link Zgłoś
gibea Re: hej morenka!!!! 22.04.08, 13:27 Maja-a 85 Trzymam kciuki za Ciebie i koniczeni daj znać jak odbierzesz wynik. na pewno bedzie dobrze trzeba wierzyc) Danutko przykro mi ze @ przyszła, ale dla pocieszenia ja zaszłam w ciaże w cyklu w którym z malzem robilismy wszystkie badania wiec powodzonka) A pozostałym starczkom przesyłam moc fluidków ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~` Odpowiedz Link Zgłoś
eddie1980 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 22.04.08, 13:34 witajcie, rzadko piszę ale ciągle ktoś coś chce, a to chłop a to córa, teraz śpi a tatuś w pracy więc mam chwilę. U mnie 26 dc lada chwila się wszystko wyjaśni,jakoś tak sucho sie tam zrobiło... Dzisiaj mam zły dzień, wszystko mnie wkurza, a na dodatek leje deszczycho, jakaś nerwica chyba we mnie wstąpiła, brr. Pewnie zamiast do gina to do psychiatry sie zapiszę... Odpowiedz Link Zgłoś
kakmi Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 22.04.08, 13:52 tak jak myslalam wraz z popoludniem wrocily "objawy", mam ochotę zdjąć stanik bo mnie cycki bolą i sutki swędzą, tylko nie mogę bo w pracy siedzę i by się dyrektor dziwnie patrzyl Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 22.04.08, 14:16 kakmi hehe ja w piatek mialam to samo.Sciagnelam w pracy stanik bo nie moglam juz wytrzymac od tam tej pory nosze sportowy bo w usztywnianym chyba bym oszalalaA i tak jesli sie okaze ze nie jestem w ciazy to wiem ze to sprawka hormonow ktore we mnie szaleja.Jesli tak bedzie to zmieniam lekarza i poprosze o szczegolowe badania hormonalne bo tak nie moze byc z miesiaca na miesac. Odpowiedz Link Zgłoś
kakmi Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 22.04.08, 14:22 u mnie nie jest tak prosto z tym zdjęciem, bo ja mam rozmiar stanika E i zdjęcie stanika wiąże się z zarzuceniem piersi na ramiona jeśli chciałabym normalnie fukcjonować Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 22.04.08, 14:30 "piersi na ramiona" - dobre Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 22.04.08, 14:45 a swoja droga to chyba za bardzo sie pospieszylam z tym badaniem krwi.sluz sie stracil, brzuszek sie napina jak na @.moglam jeszcze poczekac do jutra.ale coz - przynajmniej bede miala 100 % pewnosc.jeszcze godzinka i 15 min to potwierdzenia porazki;/ Odpowiedz Link Zgłoś
kakmi czekamy jak na szpilkach na Twoje wyniki :) 22.04.08, 16:32 no juz byś mogła coś napisać to juz w końcu 16.30! Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: czekamy jak na szpilkach na Twoje wyniki :) 22.04.08, 16:46 tak ja myslalam - negatyw jutro zapisuje sie do innego lekarza.nie moze tak byc ze co m-c lece do lekarza bo nie moge okresu dostac.cos musi byc nie tak.poprosze o szczegolowe badania.pozdrawiam was i zycze powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
kakmi Re: czekamy jak na szpilkach na Twoje wyniki :) 22.04.08, 17:28 ech.. a już miałam nadzieję a to nie jest po prostu tak, że masz później jajeczkowanie niż się spodziewasz? i cykle Ci sie wydłużyły? pozdrawiam bardzo ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
danuta.ts Re: czekamy jak na szpilkach na Twoje wyniki :) 22.04.08, 20:14 Witam Was wtorkowo ale słonecznie! Majka tak strasznie mi przykro.Ja też poczułam straszne rozczarowanie...znowu. Ale już niebawem i nam się uda, Zobaczysz! Mi już lepiej (fizycznie dalej skręcam się z bólu, ale psychicznie mi lepiej)- bedę znów milutko pracować już od długiego weekendu. Zamierzam wyjechać nad morze, odstresowac się. Mój mąż dziś był na badaniach, jestem z niego dumna, że w sumie to szybko dał się przekonać. Ja idę jutro oddać krew (buuuu - strasznie tego nie lubię) Jestem pozytywnych myśli. Czekam na wieści czy reszcie z Was też się udało? W sumie ten kwiecień jest owocny. Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: czekamy jak na szpilkach na Twoje wyniki :) 22.04.08, 20:31 witajcie moje Panie u mnie dzis 25 dc i juz kota dostaje majka-przykro mi naprawde ale glowa do gory-juz niedlugo sie pochwalisz 2 kreskami ja czekam do maja z testem tylko nie wiem do ktorego danuta ciesz sie razem z Toba,ze Twoj maz dal sie przekonac-ale czego sie nierobi z milosci do kobiety... Odpowiedz Link Zgłoś
hivisionka Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 23.04.08, 07:22 Hej kochane! Ale mnie tu nie było, ho ho i jeszcze troche. Dzieś 21dc i moj organizm niestety przygotowuje się do @. Zbieram wode w organiźmie, brzuch mam jak balon, jestem poddenerwowana, no i tempka wzorowa 36,5(((( No nic pocieszam się tym, że to dopiero pierwszy cykl starań, ale i tak jest mi cholernie przykro Trzymajce cieplutko siebie i swoje zaciążane brzuszki Miłego i słonecznego dnia, buzka papapapa Odpowiedz Link Zgłoś
efii środa :) 23.04.08, 08:10 witam wszystkich w srodowy,sloneczny poranek u mnie nadal stresujacy final sama nie wiem co to bedzie... trzymam kciuki za wszystkie testujace i starajace sie hivisionka-milo cie widziec po dluuuugiej nieobecnosci poki nie ma @ jest zawsze nadzieja zycze wszystkim udanego polowania na bociana Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 23.04.08, 08:12 hej dziewczyny!! Maja bardzo mi przykro ja juz nie wiem co mysleć dziś 32 dc i cisza...wczoraj zrobiłam test na początku jedna kreska ..poszłam oddac sąsiadece suszarke wracam a tam druga kreska mizerna ...zwariowac mozna dziś robie poprawke... Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjane Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 23.04.08, 08:14 Wybijcie mi proszę z glowy tą nadzieję, bo już sama nie wiem, normalnie zwariować można! Ostatnio nawet jak test wyszedł negatywny to ja i tak myslalam, że może... A teraz to czekanie zabija - niechby mi ktoś włożył do głowy, ze nic z tego to może akurat, tak na przekór byłabym w ciąży - jeszecze tylko/aż 7 dni... Musialam sie wyżalić Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 23.04.08, 08:17 ladyjane musimy wierzyć ...kurde zobacz ilu dziewczynom sie udało ..nam sie tez musi udac Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 23.04.08, 08:20 ewciu wiec moze jeszcze zrob test za pare dni i wtedy zobaczysz 2 gubasne kreski ladyjane mnie tez czekanie zabija-kota dostaje!!! i tez jak @ nie przylezie(a mam nadzieje)to zatestuje 1 maja glowy do gory!!!nie damy sie @!!!! buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 23.04.08, 08:27 to jest nasze drugie podjeście...moze tak panikuje bo pierwsza ciąza 4 lata temu w sumie udała się za pierwszym razem ...wszyscy byli w szoku nawet gin Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjane Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 23.04.08, 08:38 Ewciuch to też jest nasze 2 podejście, za 1szym razem tak jak u Ciebie zero problemu z zajściem. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjane Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 23.04.08, 08:39 Effi, Ewciuch dzieki za wsparcie Odpowiedz Link Zgłoś
martysia2003 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 23.04.08, 09:04 Dziewczyny musi się udać !! Czekam razem z Wami z niecierpliwością i duużą nadzieją 1-ewciuch powtórz test... 2 kreska nie wychodzi ot tak sobie z nudów Trzymam kciuki bardzo bardzo mocno Ja jestem po wizycie u gina, nie decydowałam się na USG na razie. Macica powiększona, ciąża jest faktycznie Reszty dowiem się po USG po długim weekendzie. Termin dla dzidzi 14 grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 23.04.08, 09:11 MARTYSIA to ślicznie Ci jeszcze raz gratuluje potwierdzonej przez gina ciaży!!!!!!!! Obym dołączyła do Ciebie w niedługim czasie Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Efi 23.04.08, 08:29 zwaruje jeszcze pare dni ...test dziś zrobie moze kupie jakiś inny bo miałam Quick Odpowiedz Link Zgłoś
dyrka Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 23.04.08, 09:20 Łączę się w bólu z kończącymu cykl, ja chyba zaraz osiwieję, dzisiaj 38 dc, tempka leciutko w górę, nigdy nie miałam tak wysokiej tempki w 14 dniu fazy lutealnej, no chyba że byłam w ciąży Ciągle się boję, że jednak dostanę @, objawy zupełnie na to wskazują, bolą mnie krzyże i piersi, ale tak okresowo. A mimo wszystko nadal się łudzę, że jednak i rano jak mierzę tempkę to się modlę byleby tylko nie spadła, może dlatego jest taka wysoka? Popatrzcie na wykres bo ja się gapię jak sroka w kość. www.fertilityfriend.com/home/1ce4bf Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 23.04.08, 09:32 Dyrka nie mam zielonego pojęcia o co chodzi z ta temperaturą ...moze to i wstyd wiec nie pomoge ci tego rozszyfrować ..na moje bez tego cholernego wykresu jesteś w ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
dyrka Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 23.04.08, 09:53 1-ewciuch, dzięki za pocieszenie, ja nie jestem taka pewna i powiem Ci, że gdyby się okazało, że jednak tak, to chyba będę przerażona. Wiem, że nie mogę zakładać, ze poronienie się powtórzy, ale będę się bała, jeszcze ten guzek, który nie znika, no i miałam zrobić wymaz i jakoś tak mi zeszło, że nie zrobiłam, czyli jednym słowem chciałabym ale się boję Martysia, super, że gin potwierdził ciążę, gratuluję, fajny termin, wyrobisz się przed Świętami, no chyba, że maluszek będzie chciał jeszcze posiedzieć w brzuszku. Ladyjane u nas też starania o drugie dziecko, pierwsze prawie 4 lata temu za pierwszym razem, drugie w grudniu zeszłego roku za 3 razem, ale ciąża stracona, teraz jak będzie to się okaże. Wiem jak się te dni dłużą, ja codziennie myślę, że się coś już wyjaśni ale jeszcze chyba muszę poczekać. Efii te finały są najbardziej stresujące, nie pozostaje nic innego jak czekać. Trzymam kciuki za pozytywny finał. Kakmi przykro mi, że beta wyszła ujemna Przytulam Cię cieplutko, wierzę że się uda, TY też musisz w to wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 23.04.08, 10:15 Dyrka i Ladyjane z pierwszymi ciażami poszło nam ot tak pstryk i były ....nawet nie zdażyłam do żadnego forum "w oczekiwaniu" zajrzec .. a teraz .... ile macie lat dziewczyny? moze to z wiekiem coraz gorzej przychodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
dyrka Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 23.04.08, 10:29 Ja mam 28 lat chyba taka stara jeszcze nie jestem hehe Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 23.04.08, 10:33 Dyrka ja w sierpniu kończe 29 lat ja chce mieć drugie dziecko do 30-stki Odpowiedz Link Zgłoś
dyrka Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 23.04.08, 10:37 Myślę że masz na to duże szanse Jak byłam małą dziewczynką to marzyłam o tym aby mieć 3 dzieci co 3 lat maksymalnie do trzydziestki. Mam niewielkie sznase na spełnienie tego marzenia, no chyba,że się bliźniaki trafią Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjane Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 23.04.08, 12:00 1-ego maja 27 Nie sądzę, żeby pół roku robiło jakąś różnicę, choc pewnie się mylę... Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch środa lekko popołudniu!!! 23.04.08, 13:19 niech juz będzie te popołudnie i zrobie ten test bo w pracy juz wysiedzieć nie moge....trzymajcie kciuki plis Odpowiedz Link Zgłoś
martysia2003 Re: środa lekko popołudniu!!! 23.04.08, 13:40 Trzymam!!! Dobrze zem w domku już, bo w pracy mogłabym mieć problem trzymać kciuki i pisać kredą po tablicy hehe Tylko daj znać ! Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: środa lekko popołudniu!!! 23.04.08, 13:55 marysia Ty to masz fajnie nie dośc że w ciaży to jeszcze pracujesz w szkole Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: środa lekko popołudniu!!! 23.04.08, 13:55 ewciuch trzymam mocno kciuki ! Dawaj szybko znać!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: środa lekko popołudniu!!! 23.04.08, 14:02 to co ? pracujesz do czerwca a potem wakacje czy wcześniej wychowanków zostawisz? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia32 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 23.04.08, 14:02 Cześć Dziewczyny! Jestem z Wami prawie od początku( do mnie "wstręciucha" przyszła 8.04) i tak poczytuję co piszecie. Należycie do grona bardzo rozmownych kobiet, czasami nadążam nad czytaniem waszych postów. My z małżem staramy się już chyba 8 cykl o trzecią dzidzie i jak narazie bez rezultatu. Może macie rację, że duży wpłw na naszą płodność ma wiek ( ja w tym roku skończę 36 lat). Staram się nie nakręcać, bo dwa poprzednie cykle myślałam, że to już, bo objawy miałam typowo ciążowe, a tu nic. Czekam cierpliwie, tulę się do małża i zobaczymy kiedy nastąpi cud. Serdecznie Was pozdrawiam i życzę każdej z Was dwóch kreseczek i zdrowych bobasków. Odpowiedz Link Zgłoś
martysia2003 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 23.04.08, 14:08 Pracuję na pewno do czerwca, a później wszystko zależy od mojego samopoczucia a w miarę rośnięcia brzuszka - możliwości. Nie chciałabym siedzieć w domu i się nudzić... Lubię swoją pracę, a z drugiej strony pamiętam jak ciężko było mi czasem wstać z łóżka w pierwszej ciąży. Tak czy siak po narodzinach rzeczywiście będzie fajnie - załapię się jeszcze na 2 m-ce wakacji i wrócę do pracy we wrześniu jak dzidzia będzie miała 9 m-cy Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 23.04.08, 14:12 martysia kurcze ty to masz fajna prace do rodzenia dzieciPrzepraszam ale zawsze jakos latwiej sie chyba wraca do pracy.Nio zapisalam sie do lekarza na poniedzialek - tym razem innego i to faceta.Ech zamkne oczy jak bedzie mnie badalWiecie gdybym nie miala takich problemow z moim okresem to pewnie nie trwalo by to tak dlugo.powodzonka! Odpowiedz Link Zgłoś
martysia2003 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 23.04.08, 14:10 Sylwia witaj Dziś piękny wiosenny dzień, dziewczyny może tak kocyk i przytulanki w plenerze ??? Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 23.04.08, 14:13 ech u mnie martysia zimno jak ...mieszkam blisko gor wiec na poludniu chlodniej Odpowiedz Link Zgłoś
martysia2003 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 23.04.08, 14:19 no tak... to lepiej nie ryzykować przeziębienia brrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia32 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 23.04.08, 14:17 u mnie to trochę za zimno na kocyk, a poza tym starsza ma jutro konkurs powiatowy o ekologii i przyrodzie i jeszcze musimy trochę poćwiczyć, młodszy z pewnością chciałby pohasać na placu zabaw (skrycie mam nadzieję, że babcia się zaoferuje, bo ja biedna się nie rozdwoję)no i małż ma mnóstwo pracy, więc chyba nici z przytulania na trawce, ale późnym wieczorkiem ... zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 23.04.08, 14:29 CHYBA MACIE RACJE ....SEKS NA STRES W SAM RAZ ...TYM BARDZIEJ JAK BY TEST NIE WYSZEDŁ Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 23.04.08, 15:16 ewciuch czy to juz właściwe popoludnie?Dasz znać?! Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 23.04.08, 15:24 maja zaraz spadam z pracy ...apteka i na chate wiec ok 18h będzie wszystko wiadomo..jezu oby było jak myśle Odpowiedz Link Zgłoś
gibea Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 23.04.08, 16:23 1-ewciuch mocno zaciskam kciuki)i czekam na pozytywny wynik. Maju bardzo mi przykro ze tym razem się nie udało, ale wiosna za oknem wiec na pewno wkrótce bociek przyniesie malego aniołka. Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch ??????????????????????? 23.04.08, 17:37 jestem po!!!!!!!!!!! wiec mam dwie krechy ale jedna jest taka blada.... co to oznacza? kurcze jak robiłam test 4 lata temu to wychodziły krechy niebieska i różowa....zgłupiałam .. teraz jest napisane że mogą nie mieć tego samego odcienia kolorystycznego!!!!!!!!!!RATUNKU POMOCY!!!!WIEC JEDNA JEST MOCNO RóżOWA DRUGA BLADO RóżOWA!! Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: ??????????????????????? 23.04.08, 17:46 DZIEWCZYNY GDZIE JESTEśCIE? Odpowiedz Link Zgłoś
martysia2003 Re: ??????????????????????? 23.04.08, 17:58 1ewciuch Gratulacje! Kreska może być blada, ale jest!!! U mnie na 2 testach wyszła blada! Jak chcesz jeszcze raz zobaczyć, to rano zasuwaj na bete, albo teraz do apteki i rano testuj z moczu. Ale na moje oko to ciąża... )) Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: ??????????????????????? 23.04.08, 18:02 mARTYSIA NAPRAWDE???????????????????CO TO JEST BETA?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
martysia2003 Re: ??????????????????????? 23.04.08, 18:09 Beta Hcg czyli test ciążowy z krwi Kochana. Tam nie ma wątpliwości. 2 kreski to 2 kreski. nawet jeśli różnią się odcieniem Odpowiedz Link Zgłoś
kakmi Re: ??????????????????????? 23.04.08, 19:08 Ewcia! ogromne gratulacje!!!!! Cieszę się i nie ukrywam, że baaaaaaardzo zazdroszczę ale tak pozytywnie oczywiście Dbaj o siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
arabeska5 gratulacje 23.04.08, 18:15 Gratulacje dla następnej zafasolkowanej koleżanki ) Ten miesiąc wyjątkowo obfituje w 2 kreseczki. Super. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: ewciuch 23.04.08, 18:28 w zeszlym tygodniu robilam test, bo podejrzewalam, ze jestem w ciazy. kreseczka byla tak blada, ze nie w kazdym swietle w ogole widoczna. wczoraj (po tygodniu) zrobilam drugi test - i byly dwie jednokolorowe kreski GRATYYYYYY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch :) 23.04.08, 19:06 dziewczyny naprawdę dziękuje ale i tak jeszcze nie wierze ...w piątek powtórzę test może zrobię jakiejś innej firmy...to byłaby najwspanialsza wiadomosc tej wiosny Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: :) 23.04.08, 19:18 gratulacje ewciuch! ale ten kwiecien nas obdarzyl, same przyszle mamusiesuper bardzo sie ciesze! U mnie to jeszcze dluga droga do szczesciaPozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
danuta.ts Serdeczne Gratulacje !!! 23.04.08, 20:13 Ewciu gratuluję, kreseczki naprawdę mogą być różnych odcieni i grubości. Ważne że są dwie! Wiec GRATULUJĘ raz jeszcze! Strasznie się cieszę, faktycznie kwiecień ładnie zaowocował Prawie same mamusie nam się tu zrobiły A tak w ogóle to dziewczyny, ja naprawdę za Wami nie nadążam. Kiedyś było 100 postów w tydzień a teraz to się przeradza prawie w dniówki HiHiHi!Fajnie że mamy w sobie oparcie. Wszystkim przyszłym mamom gratuluję, choć troszeczkę zazdroszczę. A jeśli tak ostatnio piszecie coś o sobie to może i ja coś dorzucę - mam 26 lat i też jestem nauczycielką podobnie jak Martysia, z tym że ja pracuję w przedszkolu w centrum Polski. Pozdrawiam Panią Nauczycielkę!Jak miło Maja - my chyba jeszcze musimy poczekać, może następny miesiąc będzie dla nas owocny. Dobrze że zapisałaś się do gin, może trzeba zrobić jakieś badania. My już jesteśmy w trakcie - męża wyniki będą w poniedziałek, a ja jutro odbiorę wyniki poziomu hormonów we krwi. Po długim wekendzie mam usg i może wtedy się czegoś dowiem. Trzeba się przemóc, znaleźć trochę czasu i już ... bedzie dobrze zobaczysz. Pozdrawiam wszytskie zafasolkowane, te które jeszcze mają nadzieję na dwie kreski i te, które czekają na nastęne staranka. PA Odpowiedz Link Zgłoś
gibea Re: :gratulacjje dla przyszłej mamy:)))))) 23.04.08, 19:26 1-ewciuch gratuluję. U mnie też kreseczki rózniły się kolorami zależy to od poziomu gonadtropiny najprawdopodobniej jest to wczesna ciaza jak zrobisz test za kilka dni bedziesz miala dwie jednakowe kreseczki)Jeżeli dalej jestes niespokojna zrob beta hcg daja 100% pewnosci chociaz moja gin mowi ze testy raczej sie nie myla) Wiec jeszcze raz gratuluje i zapraszam do grudnioweczek chyba ze to juz styczen bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: :gratulacjje dla przyszłej mamy:)))))) 23.04.08, 19:35 wiec jeżeli jestem w ciąży to wg moich obliczeń to będę najmłodszą mamą w tym roku bo termin by był na 30 grudnia Odpowiedz Link Zgłoś
martysia2003 Re: :gratulacjje dla przyszłej mamy:)))))) 23.04.08, 19:49 Ewciuch bardzo bardzo się cieszę !!! Gratulacje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnese_zb Re: :gratulacjje dla przyszłej mamy:)))))) 23.04.08, 19:58 Ewciuch gratulacje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: :gratulacjje dla przyszłej mamy:)))))) 23.04.08, 21:12 1-ewciuch GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jacie ale fajowo przesylas szybko fluidki Odpowiedz Link Zgłoś
hivisionka Re: :gratulacjje dla przyszłej mamy:)))))) 23.04.08, 21:25 1-ewciuchGRAAAAAAAAAAAAAAAAATUUUUULACJEEE))))))) I prądkuj kobieto ile się dabo mnie to teraz baardzo potrzebne Efii dzięki za wsparcie, mój chłop mi to samo powtarza tylko że ja taka niecierpliwa jestem Miłej nocki buzka Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: :gratulacjje dla przyszłej mamy:)))))) 23.04.08, 22:14 dziewczyny!!!!!prądki przesyłam i fluidki dla WAS!!!! ***************************************************** ****************************************** *********************************** ************************* ******************** *************** oby wszystkie dostały i brały garściami!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: :gratulacjje dla przyszłej mamy:)))))) 23.04.08, 22:16 ja nabralam pelne garscie dla innych tez starczy obu skutecznie ewciuch na serio jestem taka radosna,ze zapomnialam,ze ja jeszcze sie stresuje oczekiwaniem ;P Odpowiedz Link Zgłoś
efii czwartkowo :) 24.04.08, 06:56 witajcie w czwartkowy poranek tradycyjnie wszystkim testujacym zycze magicznych 2 kresek oczekujacym-wytrwalosci i cierpliwosci(i tak @ nie przyjdzie ;P) i ogolnie Milutkiego Dnia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hivisionka Re: czwartkowo :) 24.04.08, 07:09 Hej Ale dziś mnie obudziło piękne słońce Oby tak dalej Wczoraj cos mi trzasnęło w kręgosłupie i dzisiaj ledwo chodze Miłego i słonecznego dnia kochane, dziękuje za pradki, mam nadzieje że dotarły)) Całusy Odpowiedz Link Zgłoś
demi10 Re: czwartkowo :) 24.04.08, 08:49 Witam, przyznam się że ja się do tej pory nie ujawniałam na tym wątku ale pilnie go śledziłam i przyznam się, że mimo licznych obaw o staranka zdecydowałam się i dzisiaj mi test wykazał dwie kreseczki. Bardzo się z tego cieszę, ale jeszcze to do mnie nie dociera. Mam nadzieję, że ta ciąża będzie miała szczęśliwy koniec i podobnie jak 1-ewciuch mam termin na 30 grudnia. Trzymam za wszystkie z Was mocno kciuki i również rozsyłam pozytywne fluidy. Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch demi Gratuluje!! 24.04.08, 09:07 nio to super bardzo się ciesze masz dwie krechy widoczne? ja miałam jedną blada ale dziewczyny mnie pocieszaja że to równiez ciażą nawet z blada krechą ..najważniejsze że dwie. mocno pozdrawiam GRATULUJE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
demi10 Re: demi Gratuluje!! 24.04.08, 09:16 moja druga kreseczka była też bladziutka, ale wiem że to bardzo wczesna ciąża, bo według moich danych mogłam zajść w ciążę 11-12 kwietnia więc nawet nie minęły jeszcze dwa tygodnie. W przyszły wtorek idę do gina więc pewnie mi to potwierdzi. Oby tylko tym razem się udało utrzymać tą ciążę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: demi Gratuluje!! 24.04.08, 09:23 ja dopiero pójdę do gina 15-16 maja bo 7go lecimy na wakacje do turcji.... Odpowiedz Link Zgłoś
demi10 Re: demi Gratuluje!! 24.04.08, 09:30 no to w takim razie udanego urlopu, ja natomiast czekam na weekend majowy zawsze to jednak kilka dni wolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: demi 24.04.08, 09:34 wszystko TERAZ będzie dobrze zobaczysz .....dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: demi, ewciuch, to na grudniowe hę? 24.04.08, 17:54 tez Wam przesylam fluidy, chociaz nie bylam nigdy i nie jestem juz staraczka jestem pewna, ze predzej czy pozniej Wam sie uda, a poza tym pomyslcie - miec urodziny w zimie... chyba lepiej im bardziej ku wiosnie, ku sloncu i ku cieplu Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjane Re: :) 24.04.08, 07:06 GRATULACJE! Przesyłaj fludki, bo my też tak chcemy... )) Odpowiedz Link Zgłoś
1-ewciuch Re: :) 24.04.08, 08:46 witam Dziewczyny!!! u nas też śliczna pogoda słonko pozdrawiam i mam nadzieje ze fluidki rozesłałam i dotarły wszędzie tam gdzie miały dotrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 24.04.08, 10:00 Gratuluje wszystkim mamuską!Tak wam zazdroszcze.Danutko ty masz blizej do szczescia.Ja jeszcze nie dostalam okresu a 35 dc.U mnie jest ta droga bardziej meczaca.Musze miec wogole normalne cykle zeby myslec o dzieckuU mnie piekny czwartek.Wczoraj z tej niemocy wyzylam sie na ogrodku i poprzesadzalam troche kwiatuszkówJa tez powiem cos o sobie.Skoncze 23 lata we wrzesniu. W pazdzierniku bedzie 3 lata jak wyszlam za maz no i pracuje jako ksiegowaa pozostale kobietki? Pozdrawiam i sciskam mocno no i mam nadzieje ze jesli zostane tu jedyna starajaca sie to nie wykluczycie mnie ze swojego grona Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do 1-ewciuch :) 24.04.08, 10:58 Gratuluje To napewno ciaza ja tez mialam blada "2" kreseczke a teraz mam sliczna coreczke Pozdrawiam Mama luty 2007 Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia32 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 24.04.08, 12:11 wielkie gratujacje dla widzących dwie kreseczki, trzymajcie się cieplutko i kostki wygrzewajcie na tym pięknym słoneczku. Odpowiedz Link Zgłoś
agnese_zb Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 24.04.08, 12:32 Jeszcze raz GRATULACJE dla naszych zafasolkowanych! Zbieram fluidki pełnymi garściami od was. Dziś jechałam z Krakowa do Łodzi i wypatrywałam bociany... I wypatrzyłam jednego lecącego. Oby fluidki i bociek zadziałały. Testuję za tydzień na moją 30 A tak poza tym to mam trzy balony - brzuch wzdęty i piersi wychodzą ze stanika Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
martysia2003 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 24.04.08, 15:34 Witam was dziewczeta słonecznie i cieplutkoTaka piękna pogoda a ja z chęcią pospałabym sobie przez resztę dnia... Dobrze że córcia motywuje mnie do spaceru Odpowiedz Link Zgłoś
hanton Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 04.05.08, 20:08 Cześć Dziewczyny, dołaczam do Was. To jest mój 1cs, właśnie mija mi 23dc. Od środy czuje sie okropnie, mam całodobowe mdłości. Czy to nie za wcześnie? Może chodzi o zwykłe zatrucie, nie chciałabym się za bardzo nakręcać. Odpowiedz Link Zgłoś
ola2811 hej effi:) 24.04.08, 17:33 Hej effi, wprawdzie ja już do Was nie dołączę, ale trzymam kciuki, chetnie też pogadam na gg, napisz maila na priv to wymienimy nr pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
dyrka Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 24.04.08, 18:06 Hej dziewczyny Ewciu serdecznie Ci gratuluję, cieszę się, że się udało, spełni się więc Twój plan U mnie pomieszane z poplątanym, temperatura tym razem poszybowała w dół, myślałam, że dostanę @ dzisiaj ale jeszcze jej nie ma, za to mam ciagle mokro i już kilka razy myślałam, że przyszła. Krzyże mnie bolą okropnie, prawie nie spałam w nocy Nie wiem o co chodzi, jutro to już pewnie @ mnie nawiedzi, ale nie zanotowałam dotąd fazy lutealnej dłuższej niż 14 dni, a dzisiaj jest 15 dzień. No cóż ma jeszcze @ 6 godzin, żeby się pojawić i nie robić mi wiecej złudnych nadziei. Odpowiedz Link Zgłoś
demi10 Re: Strania w kwietniu,test w maju :) 24.04.08, 19:23 a ja nie wiem czy się nie pospieszyłam, zaczęłam plamić i nie wiem czy to okres czy o co chodzi. Nie chce mi się wierzyć, żeby mnie rano tak ta jedna wyraźna i jedna blada kreseczka zmyliła a popołudniu bym dostała @ jutro chyba pójdę na Bete, bo inaczej już sama nie wiem, ale jest mi jakoś tak dziwnie smutno ..... Odpowiedz Link Zgłoś