Dodaj do ulubionych

czy mozliwa ciaza????????

04.04.08, 16:12
mam takie pytanie do ciezarowek?kiedy mozna zaczac podejzewc ciaze za pierwszym raze?okres mialam 20,03-23,03 trzynastego dnia bylo przytulanko czyli 01,04.od przedwczoraj mam dziwne objawy typu bardzo wrazliwe na dotyk piersi a szcegolnie sutki oraz calowita niechec do papierosow i brak apetytu.na ogol nie miwze tempki ale wczoraj miezylam w pochwie i mialam 37.5 a dzis 37.6 i dzisiaj zauwazylam bialy luz nieciagnacy sie.aha 01,04 po przytulanku ustapily wszystkie objawy owu czyli przestaly bolec jajniki i nie bylo juz plodnego sluzu.dodam ze bardzo pragniemy z mezusiem dzidzi.prosze o wyrozumialos i nie komentowanie tego jako urojenia.prosze o szybko odpowiedz
Obserwuj wątek
    • agular Re: czy mozliwa ciaza???????? 04.04.08, 16:15
      to ja myślę że można CI pogratulować owocnego przytulanka smile
      trzymam kciuki!!!
      • jozka83 Re: czy mozliwa ciaza???????? 04.04.08, 16:18
        dziekuje za tak szybka odpowiedz.ale muslisz ze na tym etapie mona juz to stwierdzic z tych objawow?i kidy najlepiej zrobic test?dzien po planowanym terminie @?to dopiero 16 wiec nie wiem czy wtyrzymam.buziaczki
        • jozka83 Re: czy mozliwa ciaza???????? 04.04.08, 16:21
          aha zapomnialam dodac ze mam jakis taki twardybrzuch.juz sama nie wiem czy to nie shiz ciazowy?
    • kasiak37 Re: czy mozliwa ciaza???????? 04.04.08, 16:55
      wiesz nie sadze zeby to byla ciaza bo w ciaze zachodzi sie w wyniku stosunku
      seksualnego a nie z "przytulanka".
      • jozka83 Re: czy mozliwa ciaza???????? 04.04.08, 16:59
        nie czepiaj sie po prostu tak to ladnie ujelam byl stosunek zakonczony wytryskiem.czy tak dosadnie wystarczy
        • nomira Re: czy mozliwa ciaza???????? 04.04.08, 17:38
          Ja na Twoim miejscu nie robilabym jeszcze testu i jednak poczekala. Rozumiem
          doskonale Twoja niecierpliwosc. Ja tez mialam pewne objawy ale staralam sie
          myslec, ze to nie ciaza, zeby potem sie nie rozczarowac. U mnie to byla ciazasmile
          (teraz jestem w 25 tygodniu) ale slyszalam o tym, ze objawy latwo jest sobie
          wmowic. ta tempka jednak to dobry znak, mierz ja dalej i jesli bedzie sie
          utrzymywac, to najprawdopodobniej i test wyjdzie pozytywny. Z testem jednak
          poczekaj. ja go zrobilam 2 dni po terminie miesiaczki a to dlatego ,ze w
          terminie @ dostalam bolu brzucha i plamienia i bylam wtedy przekonana, ze nie
          wyszlo. Plamienie jednak ustapilo i wtedy zrobilam test. Warto zaczekac.
          • jozka83 Re: czy mozliwa ciaza???????? 04.04.08, 18:50
            tak myslalam ze bede musiala poczekac.ale to nic skoro czekalam juz tak dlugo na to to te pare dni mnie nie zbawi zeby tylko bylo dobrze.a Ty piszesz o pewnych objawasz?czy byly podobne do moich i po ilu dniach sie zorientowalas?aha no i gratuluje 25tsmile
            • nomira Re: czy mozliwa ciaza???????? 04.04.08, 19:48
              U mnie byla bolesnosc piersi, podwyzszona temperatura (ale dopiero potem ja
              zaczela mierzyc, nie od razu). Poza tym wczesniej przed miesiaczka mialam
              brazowe plaminia, ktore przechodzily w okres. Tym razem nie mialam zadnych
              plamien. Nie mialam tez twardego brzucha. Czulam jakies uklucia w podbrzuszu ale
              to rownie dobrze moze byc objaw zbizajacej sie @. Bylo inaczej napewno. Zaczelam
              podejrzewac ciaze juz pare dni przed spodziewanym okresem ale czekalam
              cierpliwie wiec byla to dla mnie niespodzianka i wielkie szczescie, ze sie udalo.
            • nomira Re: czy mozliwa ciaza???????? 04.04.08, 19:55
              Aha i czulam straszne zmeczenie i sennosc.Powodzeniasmile
    • memphis90 Re: czy mozliwa ciaza???????? 04.04.08, 21:35
      Objawy mogą być zarówno ciążowe, jak i zupełnie urojonesad Mi w trakcie starań
      zdarzyły się raz ewidentne oznaki ciąży, łącznie z opuchniętymi, bolesnymi
      piersiami- i nic. W "udanym" cyklu miałam tylko powiększone i bolesne piersi,
      żadnych innych objawów. Więc wszystko możliwesmile Wytrzymaj jeszcze te kilka dni,
      test zrobiony przed terminem może naprawdę zdołować (jeśli jest negatywny, bo
      hormonu jest zbyt mało, żeby go wykryć) lub ucieszyć zbyt wcześnie (czasem mimo
      pozytywnego testu dochodzi do wczesnego poronienia i pojawia się @). Powodzenia
      i trzymam kciuki!
    • beata7305 Re: czy mozliwa ciaza???????? 04.04.08, 23:07
      Ja trochę nie na temat, ale też mialam ostatni okres 23 marca tyle, że w 2007r. 7 grudnia urodziłam syna (trochę za wcześnie). Zyczę powodzenia.
      • jozka83 Re: czy mozliwa ciaza???????? 04.04.08, 23:24
        wlasnie z czystej ciekawosci miezylam tempke 37,9 i mam nadzieje ze to dobry znaksmile
        • agular Re: czy mozliwa ciaza???????? 05.04.08, 08:29
          po wrazliwych piersiach i temp kolo 37st po cichu juz bym sie
          cieszyla bo u mnie takie wlasnie byly objawy...zadnych innych smile
          • jozka83 Re: czy mozliwa ciaza???????? 05.04.08, 11:12
            dzis znow miezylam tem. 37.4 mam jeszcze pytanie jak dlugo bedzie sie utrzymywac taka tem i w jakich granicach ma sie miescic zebym mogla myslec ze wszystko oki?dzieki
            • mrowka75 Re: czy mozliwa ciaza???????? 05.04.08, 11:27
              podwyższona temperatura w drugiej połowie cyklu utrzymuje się do
              wystąpienia miesiączki, nie z powodu zajścia w ciązę, tylko z powodu
              takiej fizjologii hormonalnej cyklu. jedyne wyjście to uzbroic się w
              cierpliwość. Mój test wyszedł pozytywny 10 dni po owulacji i
              koncepcji, więc jeszcze parę dni chyba musisz poczekać.
              • jozka83 Re: czy mozliwa ciaza???????? 05.04.08, 11:49
                dzieki za sprowadzenie na ziemie!zamiezam test zrobic dopiero gdzies kolo 16 oczywiscie jak nie dostane@ bo na wtedy mi wypadasmilea cierpliwa to ja nigdy nie bylam big_grin
                • jozka83 Re: czy mozliwa ciaza???????? 05.04.08, 21:41
                  to znow ja tempka 37.4 i bialy grudkowaty sluz co myslicie??
                  • jozka83 Re: czy mozliwa ciaza???????? 05.04.08, 23:08
                    tampka 37.5 i znow biala wydzielina prosze napiszcie co myslicie.zaczynam swirowacsmile
                    • mjulka Re: czy mozliwa ciaza???????? 05.04.08, 23:16
                      a który to dzień cyklu?? albo może nawet wiesz, który po owu?
                      • jozka83 Re: czy mozliwa ciaza???????? 05.04.08, 23:44
                        dzien cyklu 17 a po owu.(domyslam sie)5?co myslisz??
                        • mjulka Re: czy mozliwa ciaza???????? 05.04.08, 23:58
                          myślę, że to zdcydowanie za wcześnie na jakiekolwiek objawy. Do
                          zagnieżdżenia zarodka (zapłodnionej komórki jajowej) w macicy
                          dochodzi między 4-8 dniem po owu. Wtedy zaczynasz wytwarzać hcg-
                          hormon ciazowy i dopiero wtedy możesz (choć wcale nie musisz)
                          odczuwać coś, co można uznać za ciążowe objawy. I trzeba pamiętać,
                          że dzień owu nie musi równać sie dniu zapłodnienia. Najwcześniej
                          testy wykrywają ciążę po 8 dniach po owu i to tylko te bardzo czułe.
                          Oczywiście Twoje objawy mogą sie "zejść" z ciążą, ale tak na prawdę
                          będzie to tylko dzieło przypadku. Bo każda ze starających na długo
                          przed terminem @ miewa jakieś tam objawy ciążę sugerujące i u
                          jednych ta ciaża jest, ale u wielu niestety nie.
                          Polecam (mało odkrywczo) cierpliwość i test w dniu spodziewanej @big_grin,
                          choć wiem, jak trudno wytrzymaćsmile
                          • jozka83 Re: czy mozliwa ciaza???????? 06.04.08, 00:00
                            dzieki wiem ze musze poczekac.tylko martwie sie czy z moja glowa wszystko w porzadkusmilea tak powaznie to czytalam gdziez ze wyzsze tem po owu maja sie utzrymywac min 17 dni zeby mozna bylo powaznie myslec o dzidzi?czy to prawda?
                            • mjulka Re: czy mozliwa ciaza???????? 06.04.08, 00:03
                              prawda, ponieważ faza lutaelna (po owu) powinna miec do 16 dni. I to
                              jest faza podwyższonych temperatur.
                              • jozka83 Re: czy mozliwa ciaza???????? 06.04.08, 00:09
                                no i sie zgadza bo tak sobie mysle ze przytulanko bylo w srodku cyklu to do nastepnego@ pozostaje 16 dni.tak przynajmniej wychodzi z mich obliczen.ale mam nadzieje ze @nie bedzie;D
                                • mjulka Re: czy mozliwa ciaza???????? 06.04.08, 00:11
                                  życzę braku @ big_grin
                                  sobie również smile
                                  • jozka83 Re: czy mozliwa ciaza???????? 06.04.08, 00:16
                                    podzikuje pozniej jak sie uda a Tobie zycze tego samego
                                    • jozka83 Re: czy mozliwa ciaza???????? 06.04.08, 12:33
                                      dziewczynki tempka 37.5 i bialy sluz a do tego bol w podbrzuszy.aha czy zawsze podzczas zagnierzdzania zawsze dochodzi do plamienia?czy jest dla mnie jescze sznsa?dzis 67 dzien po przytulankusad
                                      • memphis90 Re: czy mozliwa ciaza???????? 06.04.08, 12:42
                                        6-7 dnia zarodek dopiero zabiera się do ewentualnej implantacji. Na razie- jeśli
                                        jest- pływa sobie w macicy i wybiera najlepszą miejscówkę. Naprawdę, Jozka, nie
                                        nakręcaj się, dotychczasowe objawy nie mają nic wspólnego z ciążą, bo ciąży tak
                                        czy inaczej jeszcze nie ma. Wysokie temperatury i grudkowaty śluz to
                                        najzwyklejsze objawy drugiej fazy cyklu, które utrzymają się do miesiączki
                                        (jeśli wystąpi). Jeśli doszło do zapłodnienia- to ciąża dopiero będzie, na razie
                                        organizm czeka na ciążę. Tak więc sprawa waży się teraz, masz szanse na ciażę,
                                        ale stres i wyczekiwanie podnoszą poziom hormonów nadnerczowych. Zestresowany
                                        organizm nie pozwoli na ciążę- bo uzna, że to niewłaściwy moment, skoro mama ma
                                        tyle nerwówki. Wywal termometr, przestań bawić się sluzem, wypij kieliszek wina
                                        i idź na kawę z przyjaciółkami. CO ma być, to będzie.
                                        Co do pyt. 2- nie musi być plamienia implantacyjnego, większosć kobiet go nie
                                        ma. Zdarza się tlyko wytedy, kiedy zarodek zagnieżdżając się uszkodzi jakieś
                                        większe naczynko krwionośne.
                                        • jozka83 do memphis90 07.04.08, 22:12
                                          memphis90 dziekuje za szczegółowa i wyczerpujacą odpowiedz ale jeśli pozwolisz to mam jeszcze jedno pytanko:dzis moj 19 dzien cyklu i 7 po przytulanku a mnie od wczoraj wieczorem pobolewa brzuch na dole tak jak na okres.nie jest to jakis bol nie do eytrzymania ale caly czas odczuwalny.co myslisz?dzieki za odpowiedz
                                          • mycha79 Re: do memphis90 07.04.08, 22:27
                                            Józka, nie myśl, wyluzuj. 7 dni po ewentualnym zapłodnieniu naprawdę
                                            niewielkie są szanse na jakiekolwiek objawy. Oczywiście brzuch może
                                            Cię boleć w wyniku zagnieżdżania się właśnie zarodka, ale równie
                                            dobrze z powodu ruchów jelitowych, stresu lub po prostu z powodu
                                            twojego własnego nakręcania się. Mózg może spowodować różne objawy,
                                            być może nawet bys tego nie zauważyła, gdyby nie twoja koncentracja
                                            na tych właśnie fragmentach twojego ciała. Wierz mi, długo się
                                            starałam o pierwsze dziecko i jedynym cyklem bez obajwów był ten, w
                                            którym zaszłam w ciążę. Teraz staramy się o kolejne i tez muszę się
                                            styarać, żeby nie szaleć.
                                            Powodzenia, trzymam kciuki.
                                            • kamilka_mar Re: do memphis90 09.04.08, 13:30
                                              Kobieto nie szalej! większość z tych obiawów sama sobie wmawiasz, to
                                              normalne bo bardzo pragniesz dziecka jak my wszystkiesmile ale jeśli
                                              będzie się tak stresować to nici z dzidzi. Nawet jeśli doszło do
                                              spotkania pomiędzi plemnikiem a a Twoim jejeczkiem to dzidzi się nie
                                              będzie chciało zadomowić w tak niekorzystnym środowisku. Jesteś
                                              zestresowana i organizm nie będzie gotowy na ciąże. Wyluzuj! Teraz
                                              jest najważniejszy czas implantacji i musisz być spokojna i
                                              wyciszona.
                                              • po_trzydziestce1 Re: do kamilka-mar 09.04.08, 14:05
                                                Nie zgodzę się z Tobą, wiem, że stres i schizowanie o ciąży nie
                                                sprzyja zaciążeniu, ale na pewno nie od stanu ducha zależy to czy
                                                się jajeczko z plemnikiem połączy i zagnieździ. A szkoda, bo gdyby
                                                od tego miało zależeć powodzenie staranek to byłabym w stanie brać
                                                wolne, jechac na urlop i po starankach relaksować się całymi dniami
                                                na jakichs ciepłych wyspach i czekać na II krechy.
                                          • osa551 Re: do memphis90 09.04.08, 17:51
                                            Dziewczyno wyluzuj. Ja w pierwszym dniu spodziewanego okresu, którego nie
                                            dostałam zrobiłam test ciążowy. Nawet nie wpadłam na to, żeby wcześniej się tym
                                            interesować, bo czym bardziej się chce - tym czasem mniej wychodzi. Test był
                                            pozytywny, to się ucieszyłam.
    • karolinazajac Re: czy mozliwa ciaza???????? 09.04.08, 15:35
      A możesz mi wyjaśnć po co mierzysz tą temperaturę kilka razy
      dziennie? Temperaturę należy mierzyć raz dziennie, zawsze o tej
      samej porze, po min 3 godzinach snu - najlepiej rano przed wstaniem
      z łóżka.
      • vivianna_82 Re: czy mozliwa ciaza???????? 09.04.08, 16:57
        zgadzam sie z karolina - kilka razy dziennie nie ma najmniejszego sensu. Do
        wykresow bierze sie od uwage TYLKO temperature spoczynkowa. POtem na nia ma
        wplyw juz cala masa czynnikow zewnetrznych...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka