Dodaj do ulubionych

jestem zmeczona

08.04.08, 14:01
kiepsko spie, bola mnie nogi gdy siedze, boli kregosłup gdy stoje,
dostaje zadyszki wchodzac na pierwsze pietro i ciagle jeszcze mam
mdłosci z zadka przetykane zgagą
do tego mam okropną grzybicę której mój wspaniały ekarz wyleczyc nie
umi
wypłata jeszcze nie doszła, umowa konczy mi sie z kwietniem, szef
jeszcze nie poinformowany o moim stanie
a poza tym wszystkim jestem zwyczajnie fizycznie zmeczona... niechby
chociaz mdłosci juz przeszły
Obserwuj wątek
    • memphis90 Re: jestem zmeczona 08.04.08, 15:35
      He, he, a to dopiero 18 tc, prawda (u mnie tak samo)? Ja miałam przez kilka
      ostatnich dni bóle pleców (aaaa, to na pewno skurcze, szyjka mi się rozwiera
      itd), a dziś strasznie mnie boli między łopatkami (zawał, na pewno zawał,
      ewentualnie tętniak aorty!)... Wprosiłam się nawet na dodatkowe usg, żeby
      popodglądać ufolka i upewnic, ze wszystko jest ok- i wyszło na to, że
      najprawdopodobniej czekamy na córcięsmile Wierci się niesamowiciesmile Ale plecy i
      tak mnie dzis bolą strazniesad
      • ciociacesia Re: jestem zmeczona 08.04.08, 15:58
        dzis nawet plecki mnie jeszcze nie bolą, ale nogi juz tak smile siedze
        jeszcze godzine w pracy to moze i plecy rozbolą... najgorsze ze na
        nic nie mam czasu, trzeba było zajsc na studiach bym sie delektowała
        moimi mdłosciami i wietrzyła na spacerach a nie kisiła w biurze
        • miriana Re: jestem zmeczona 08.04.08, 16:28
          Nie uwierzysz, ale mi minęły mdłości w ubiegłym tygodniu, a były okropne...
          Myślałam, że umrę, albo przynajmniej mdłości nigdy mnie nie opuszczą. A
          tymczasem minęło jak ręką odjął... smile A w którym jesteś tygodniu? ja w 10 smile
          Trzymaj się.
          • ciociacesia dzieki trzymam sie 09.04.08, 10:33
            a w tygodniu jestem juz 17stym smile od 7mego tygodnia mam przealanke
            mdłosciowo zgagową smile w okolicy 9 tygodnia głownie płakałam ze tego
            sie nie da wytrzymac i ze nie dam rady do 12tego (liczyłam ze wtedy
            przejdzie) teraz jest juz znacznie lepiej, ale dalej mnie to wkurza,
            no bo ilez mozna?
        • memphis90 Re: jestem zmeczona 09.04.08, 09:45
          Ja wczoraj w desperacji pojechałam do szpitala... Plecy rozszalały się tak, że
          nie wiedziałam, co robić. Rwa kulszowa- to rozumiem- ale między lopatkami?
          Wymyśliłam już skurcz przełyku, narwoból, zawał, nadcisnienie... A jak
          nadciśnienie, to zły przepływ łożyskowy, czyli źle dla ufolka... Ale podobno tak
          może się zdarzyć, zostałam pocieszona że boli nie tylko dół pleców, dostałam
          relanium (niby na ewentualne skurcze, ale genialnie rozluźnił całe moje plecy,
          wyciszył i pomógł zasnąć). Dzisiaj czuję się jak skowronek, za to "odpoczywam".
          Mój lekarz usprawiedliwi mnie w pracy- pracujemy na tym samym oddzialesmile
          • ciociacesia ty niedobra 09.04.08, 10:31
            relanium ufolka narkotyzujesz? nieładnie smile
            nadcisnienia i innych zawałow nie podejrzewam smile ja ogólnie dosc
            luzne mam podejscie do mojego stanu, tylko szlabanu na alkohol
            przebolec nie moge bo ciagnie mnie do wina i szampana jak nigdy
            wczesniej...
            • emilisitos Re: ty niedobra 09.04.08, 13:16
              ciociacesia!! mnie też ciągnie do winka..mmm jakbym się napiła,mój teściu robi
              najlepsze na świeciesmile więc wiem,przez jakie katusze przechodziszsmile ale przyznam
              ,że czasami jak mąż pije winko to moczę wargi,tak tylko-tylko,żeby chociaż smak
              poczućsmile
              mówisz,że u Ciebie 17 tydz, i już takie męczarnie przechodziszsmile(
              to Cię "pocieszę"- u mnie 34 tydz, kręgosłup boli,brzuszek też czasami, chyba
              zaczęły mi nogi puchnąć, ręce już opuchnięte;P,męczy mnie nawet 3 minuty stania
              przed lustrem żeby rzęsy pomalować,nie mówiąc już o tym,że jak nie zjem niczego
              do 1,5 godz po śniadaniu to cukier spada mi na łeb, na szyję, i zaczynam wywijać
              orły;/ także muszę jeść co chwila "coś" choć głodna nie jestemsmile
              To tak dla pocieszenia-co Cię może jeszcze spotkać-ale nie życzęsmile
              ehhh...
              teraz będę myśleć o tym winku przez Ciebie tongue_out
              • ciociacesia Re: ty niedobra 09.04.08, 13:51
                ja tez sobie pozwoliłam na kilka łyków, to mnie kochanie moje mało z
                ziemią nie zrównało. na swieta miałam dobrze, bo tesciowa jest
                staroswiecka i 'lampka szampana nie zaszkodzi' a jakos trzeba uczcic
                fakt zostania babcia smile boze jaka byłam szczesliwa. biały szampan
                afrodite - koniecznie sobie po porodzie kupie i wychleje sama cała
                butle smile
                w ogóle moja tesciowa urocza jest - szampan jest ok, dym z
                papierosów ok jesli okno jest otwarte, ale 'nie jedz bron boze
                truskawek, bo to trucizna' smile
                nie mowiac o tym, ze nie uwierzyła kiedy jej powiedzielismy ze sami
                zorganizujemy sobie slub - no bo to przeciez rodzice dzieci za maz
                wydaja smile jak poszłam spac to robiła o to awanture mojemu chłopakowi
                (o to domniemane robienie sobie z niej zartów)
                a na drugi dzien ja olsniło ze w lipcu bede miała juz brzuch - i jak
                to tak z brzuchem do slubu smile ale mieszka dosc daleko, wiec ja
                lube smile no i za tego szampana
                • marina0706 Re: ty niedobra 09.04.08, 22:41
                  ciociacesia, powiem ja Ciebie ze u mnie sie 6 tydzien zacząl i tez
                  zmęczona jestem i podle mnie mdli i zgagi jakies, FEEEEE
                  ale winko czerwone, mały kieliszeczek, tak dla "zdrowotności" to
                  chyba można łyknąc co?
                  To Ty sie w lipcu żenisz? ja tez , tyle ze to bedzie dla mnie
                  poczatek 5-go miesiąca. juz myslę czy brzuch będe miec. A ty jak sie
                  prezentujesz w 17-tym tygodniu co?
                  pozdro
                  • ciociacesia prezencja moja :) 10.04.08, 11:42
                    na winko sobie pozwoliłam po ukonczeniu 12tego tygodnia smile ale
                    powiem ci ze jak raz wypilam to mialam jeszcze badziej ochote...

a prezentuje sie całkiem zwyczajnie. troche mi sie brzuch
                    zaokraglił - jak po wigilijnej kolacji smile z dokładka pierogów smile
                    • marina0706 Re: prezencja moja :) 10.04.08, 11:49
                      e to niezła ta Twoja prezencja ale do lipca to się jeszcze
                      zaokrąglisz heheh. a na kiedy termin? a propos ma ślub kameralny
                      czy z weselichem? będziesz wywijać na weselu ? big_grin
                      • ciociacesia kameralnie 10.04.08, 14:02
                        najchetniej bym wziela meza za uszy i nic nikomu nie mowiac do
                        urzedu. ale ze 20 osób trzeba bedzie na obiadek zaprosic. babcie,
                        dziadki, rodzenstwo... jak o tym mysle to dostaje drgawek smile
                        dzis udalo mi sie szczesliwie przeprowadzic rozmowe z szefem smile
    • patataja Re: jestem zmeczona 09.04.08, 14:36
      Mam to samo. 11 tydzień. Mdłości, nie poranne, raczej powracające: rano, po
      południu a wieczorem jest najgorzej! Plecy bolały mnie tylko raz, wymiotuję przy
      myciu zębów - okropność!, co 2 godziny jestem głodna, więc noszę całą torebkę
      jedzenia. Już 20-sty dzień biorę Natamycynę na drożdzycę (jeszcze 5 globulek),
      dostałam uczulenia od łańcuszka i swędzi, a i jeszcze zrobił mi się jęczmień na
      oku. Nic w domu nie robię bo nie mam siły. Dobić? Czy uznać że zawsze mogło być
      gorzej smile Pozdrawiam, jakoś damy radę najgorsze dopiero przed nami smile
      • patataja Re: jestem zmeczona 09.04.08, 14:38
        Zapomniałam dodać ze wchodząc na trzecie piętro robię 2 odpoczynki smile
      • ciociacesia co ty 09.04.08, 14:59
        bedzie tylko lepiej. ja w 11tygodniu regularnie prosiłam faceta zeby
        mnie zabił we snie, treaz zdarza mi sie to rzadziej. i wymiotowałam
        dzis tylko dwa razuy smile w okolicach 11 tygodnia zdarzalo mi sie
        opdpuszczac sobie mycie zebow - i tak ciezko bylo mi zanac z powodu
        mdłosci - teraz jestem 'tylko' zmeczona tym wszystkim

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka