ola2811 09.04.08, 11:25 Ostatnią @ mialam 10 marca, w świeta ostro pracowalismy i potem też :0 , mam bolesne piersi i tak bardzo chciałabym wiedzieć czy jestem w ciązy jak myslicie robic test ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plina1986 Re: robic test ? 09.04.08, 11:31 hej, jak bardzo jesteś niecierpliwa ( to akurat rozumiem ) to możesz spróbować choć wiadomo że test może być jeszcze niewiarygodny. Znaczy jeśli są 2 kreski to można się cieszyć a jeśli jedna to jeszcze nie trzeba się załamywać bo może jest za wcześnie.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ola2811 Re: robic test ? 09.04.08, 12:06 dzieki, wlaśnie jestem bardzo.... hmmm, do końca dnia zadecyduję czy kupowac test czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
kamilka_mar Re: robic test ? 09.04.08, 13:00 I Ty tak długo wytrzymałaś bez testu?? podzwiam @ się spóźnia miesiąc więc to raczej ocywiste kupuj test i napisz jaka śliczna jest ta druga różowa kreska)) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Re: robic test ? 09.04.08, 13:02 Jaki miesiąc? Chyba jeszcze się nic nie spóźnia. Wg mnie możesz zrobić, ale nie załamuj się jak nie wyjdzie. Bo to jeszcze nic straconego. Powodzenia )) Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: robic test ? 09.04.08, 14:01 W zasadzie to chyba termin@ u Ciebie? Rób test powinien już wyjść pozytywny.Trzymam kciukasy Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: robic test ? 09.04.08, 15:15 koniecznie! No i zaraz napisz co tam w trawie piszczy Odpowiedz Link Zgłoś
kamilka_mar Re: robic test ? 09.04.08, 16:06 no własnie, napisz odrazu! nie wiem jak wy ale ja jestem podekscytowana) Odpowiedz Link Zgłoś
suso Re: robic test ? 09.04.08, 17:35 zrób, ja też zrobiłam przed chwilą i są dwie kreski) Daj znac co wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
plina1986 Re: robic test ? 09.04.08, 18:32 i jak tam Ola? ja zrobiłam test w 29 dc i wyszedł negatywny dzis jest 33 dzien i dalej @ nie ma... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Re: robic test ? 09.04.08, 22:03 ja dziś zrobiłam betę, jestem w 34dc bóle na @ od niedzieli, beta negatywna. @ spóźnia się już 4 dni, pierwszy raz tak długo od porodu. I weź tu człowieku zrozum swój organizm. TrzymamKciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
ola2811 Re: robic test ? 10.04.08, 07:44 Hej wyszedł negatywny (, ale tak jak powiedziałyście chyba jeszcze nic straconego. Poprzednim razem ( mam 5 -letniego syna) pierwszy test mi nie wyszedł też. @ ciagle nie ma.... czekam i mam bole podbrzusza. Dzieki za wsparcie Odpowiedz Link Zgłoś
plina1986 Re: robic test ? 10.04.08, 09:01 hej Ola nie poddawaj się ja jestem w 34 dc i nadal @ nie mam a też jakoś nie dawno robiłam test i wyszedł negat. ale mam jeszcze troszkę nadziei Odpowiedz Link Zgłoś
ola2811 Re: robic test ? 10.04.08, 09:11 No ja też mam nadzieję, ale martwi mnie też jeszcze coś, bóle glowy od 3 dni muszę apap brać bo bole są straszne, trzymam kciuki za Ciebie i za wszystkie "staraczki" Odpowiedz Link Zgłoś
ola2811 Re: robic test ? 11.04.08, 07:51 I jeszcze do tego wszystkiego jestem przeziebiona, kurcze, teraz to okres się poprzestawia i ciekawe coz tych strań wyjdzie ( Odpowiedz Link Zgłoś
plina1986 Re: robic test ? 11.04.08, 10:22 hej Ola, no cóż pozostaje nam czekanie. Ja mam dzis 35 dc i @ dalej nie widac. Nie wiem czy znów robić test... w końcu dwa wyszły mi już negatywnie, jeden jakoś po 10 dniach od przytulanka a drugi w przed dzień spodziewanej @. ja już nic nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
ola2811 Re: robic test ? 11.04.08, 10:53 Ja też nie wiem co robić, czuje się jak zbity pies i wzięło mnie już na maksa na dziecko ... i chciałabym już i w tej chwili czekajmy lepiej, ja testu narazie nie kupuje , brzuch boli jak @ ale @nie ma, buziaki, Odpowiedz Link Zgłoś
plina1986 Re: robic test ? 11.04.08, 11:59 hej, ja mam podobnie. Przedwczoraj bolał mnie brzuch no i już bylam pewna że to @ idzie a tu nic... wczoraj mnie troche kuło w podbrzuszu. Dziś przechodziłam kolo apteki i miałam taką ochotę kupić test ale wytrzymałam. Powiedziałam sobie że czekam na @ do poniedziałku wtedy będę miała już 38dc i zrobię dopiero test. Nigdy nie miałam aż takich długich c. a u Ciebie który to dzień? pozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
ola2811 Re: robic test ? 11.04.08, 12:17 ja ostatnio miałam 30 dniowe cykle, ale ostatni m-c byl 35 wiec wedlug tego to dzisiaj jest 32 , więc ja już pogubiłam sie w tych wyliczeniach bo ten ostatni cykl wszystko wywrocil do góry nogami. No czekamy , czekamy Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Re: robic test ? 11.04.08, 12:24 Kurcze dziewczyny może to jakieś przesilenie. Ja mam zawsze 30dniowe cykle a ten trwał 34 dni. Wczoraj dostałam @. Odpowiedz Link Zgłoś
plina1986 Re: robic test ? 11.04.08, 12:33 no właśnie dlatego czekam i nie chcę też za bardzo sobie wmawiać że każdy nawet mały ból brzucha to to. Może on być spowodowany przecież milionem innych rzeczy.. czekam do poniedziałku.. w sumie to ja tego w ogóle na razie nie planowałam więc nie powinnam byc rozczarowana jeśli @ przujdzie.. jednak polubiłam tą myśl, że może jednak Odpowiedz Link Zgłoś
maziak_d Re: robic test ? 11.04.08, 13:35 witajcie. jak dobrze się znaleźć w doborowym towarzystwie wyczekujących! dzis 30dc, male rude plamki w śluzie, tesy zrobilam w 24dc i byl negatyw. nadal mam nadzieje. trzymama za Was kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
plina1986 Re: robic test ? 11.04.08, 13:53 my za Ciebie również ) oj ta niepewność... Odpowiedz Link Zgłoś
maziak_d Re: robic test ? 11.04.08, 14:06 mam i dobre i złe doświadczenia. pierwsza ciąża - poronienie w 10tc, druga ciąża - 15 miesięczny dziś Maciek. I juz baaaardzo chciałabym drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
aniatab Re: robic test ? 11.04.08, 14:55 Ja zrobiłam test w 31dc wyszedł negatywny. Czekałam sobie spokojnie na @, zaliczyłam po drodze imprezkę. @ jak nie było tak nie było. Pobolewało jakby się zbliżało. W końcu się lekko zirytowałam i poszłam do gina. I się okazało że mam Fasolka )) Mojej koleżance 3 testy wyszły negatywne... Powodzenia dziewczyny!!! Trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
plina1986 Re: robic test ? 11.04.08, 17:09 no to pocieszające ))) a to nie jest nic złego że test tego nie wykrywa? że ten poziom HcG jest taki niski? a po jakim czasie poszłaś do gina? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniatab Re: robic test ? 11.04.08, 17:41 U gina wylądowałam w 41 dc ale tylko dlatego, że byłam pewna, że znowu mi coś jajniki nawalają i chciałam, żeby zobaczył i sprawdził na USG. I przy USG jajników okazało się, że jajniki nie nawalają, a wręcz przeciwnie ) Tydzień później byłam do kontroli czy ciąża się rozwija, czy nie ma pustego pęcherzyka itp i już było widać serduszko )) pozdrówki gorące! Odpowiedz Link Zgłoś
plina1986 Re: robic test ? 11.04.08, 19:32 dzięki za odpowiedź Aniatab i jak tam dziewczyny się czujecie? ja ciągle mam bóle jak na @ ale jej nie ma... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniatab Re: robic test ? 12.04.08, 13:35 To umawiaj się do gina na przyszły tydz i będziesz spokojna. Teraz tylko niepotrzebnie się denerwujesz. Pójdziesz, obejrzy, sprawdzi i będziesz przynajmniej wiedziała o co chodzi. I głowa do góry!!! Trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
plina1986 Re: robic test ? 12.04.08, 14:44 właśnie mam taki plan: jak do poniedziałku nie przyjdzie to w pon rano test, jak wyjdzie negatywny to lęcę do gina bo wtedy nawet jeśli to nie ciąża to trzeba sprawdzić dlaczego @ tak długo nie ma... oby to była jednak ciąża Odpowiedz Link Zgłoś
ola2811 Re: robic test ? 13.04.08, 21:10 hej, to znowu ja , ja dalej czekam, biust ma ogromny, brzuch boli i nic. Trzymam kciuki za wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
martka321 Re: robic test ? 14.04.08, 15:14 Hej jestem w identycznej sytuacji ostatni okres 11 marca - wiec już widać że opźniony - robiłam test 12- wyszedł negatywny - ale dzwoniłam do mojej Pani ginekolog i powiedziała że może tak być czasami testy nie wykrywają wczesnej ciąży a ostatnio miała tak z dziewczyną w 10 tyg hmm i testy wychodziły negatywne - wszystko zależy od kobiety a każda z nas jest inna - okresu nadal nie mam - wczoraj pojawiły sie brązowe małe nawet malutkie plamienia brazowe poczekam chyba do końca tygodnia i na badanie krwi pojade ... Odpowiedz Link Zgłoś
ola2811 epilog :) 24.08.08, 20:12 minelo wprawdzie kilka m-cy ale nareszcie test jest pozytywny Odpowiedz Link Zgłoś
ewuncia.a Re: robic test ? 12.04.08, 16:54 A czemu Ty nas o to pytasz? Jak chcesz wiedzieć, czy jesteś w ciąży to po prostu kup i zrób test. Odpowiedz Link Zgłoś
plina1986 Re: robic test ? 12.04.08, 17:05 Ewuncia na to pytanie już dawno padła odpowiedz... Odpowiedz Link Zgłoś
ewuncia.a Re: robic test ? 12.04.08, 17:15 Nie czytałam wszystkich wypowiedzi w tym wątku - trochę ich za dużo Odpowiedz Link Zgłoś
plina1986 Re: robic test ? 12.04.08, 17:40 no tak troszkę się rozwinęła nasza dyskusja )) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: robic test ? 12.04.08, 19:53 i jak tam dziewcyny???nic nie piszecie-a ja tu czekam na wiesci o 2 kreseczkach Odpowiedz Link Zgłoś
maziak_d Re: robic test ? 12.04.08, 21:26 moje drogie! nie wytrzymałam i zrobila test (31dc). i pojawily sie II kreseczki ta druga bardzo blada różowa ale jednak. boje sie jeszcze cieszyc, za kilka dni zrobie drugi test. ale... NADZIEJA trzymam za Was (nas tez) mocno kciuki i czekam na wiesci o kreseczkach Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: robic test ? 12.04.08, 21:30 ja trzymam kciuki aby ta druga sie mega rozowa zrobila ale sie ciesz )))))))gratuluje-tak po cichu jak zrobisz 2 test to koniecznie napisz o tej drugiej super rozowej to bedziemy sie na calego cieszyc Odpowiedz Link Zgłoś
plina1986 Re: robic test ? 12.04.08, 21:46 super gratuluję serdecznie (tak po cichutku ) i trzymam kciuki za dwie grube krechy na kolejnym teście.. pozdrawiam ja nadal czekam. dziś znów bolał mnie brzuch i w lędźwiach. no ale właśnie tak zawsze mnie boli przed @ tylko że to już trwa trzy dni a @ ani śladu... jeszcze raz gratuluję ) Odpowiedz Link Zgłoś
maziak_d Re: robic test ? 12.04.08, 21:51 niechcianym @ mówimy stanowcze NIE! dzięki za gratulacje (tak po cichutku), tfu, tfu, oby nie zapeszyc Odpowiedz Link Zgłoś
maziak_d Re: robic test ? 12.04.08, 23:30 mam nadzieje, musi być dobrze, Olu, iskierka nadziei* Odpowiedz Link Zgłoś
plina1986 Re: robic test ? 13.04.08, 13:49 Witam, dziś u mnie 37 dc i nadal @ nie widać... czekam do jutra.. Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: robic test ? 13.04.08, 19:46 a my czekamy z Toba i kciuki trzymamy masz jakiegos czuja??? Odpowiedz Link Zgłoś
plina1986 Re: robic test ? 13.04.08, 20:20 hej, niby czuje czasem coś ale powodów takich uczuć może być milion. Przede wszystkim ból w dole brzucha (ale to przecież może być zapowiedź mojej spóźnionej @). Jakiś czas temu przez trzy dni miałam lekkie brązowawe plamienie i ból brzucha. Nie wiem nigdy czegoś takiego nie miałam w środku cyklu. Troche piersi mi się powiększyły no ale to też można wytłumaczyć zbliżającą się @.. hmm cały czas sobie to tak tluaczę żeby potem się za bardzo nie rozczarować... Odpowiedz Link Zgłoś
plina1986 Re: robic test ? 13.04.08, 20:29 tak planuję, ale boję się kolejnej jednej kreski jeśli będzie jedna to i tak musze umówić się do gina żeby sprawdzić dlaczego tak dlugo @ się spóźnia Odpowiedz Link Zgłoś
plina1986 Re: robic test ? 13.04.08, 20:31 z tego wszystkiego nie mogę się na niczym skupić tylko o tym myślę.. Odpowiedz Link Zgłoś
maziak_d Re: robic test ? 13.04.08, 23:17 Efii, czy to u Ciebie II kreseczki?? gratulacje. Plina, jutro razem testujemy (ja sprawdzam czy aby na pewno) i mam nadzieje wiwatujemy. Trzymam kciuka. Odpowiedz Link Zgłoś
plina1986 Re: robic test ? 14.04.08, 10:45 Hej dziewczyny! a więc sytuacja wygląda u mnie tak: 38 dc, brak @ a test negatywny (( strasznie mi smutno pozdrawiam Was serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
plina1986 Re: robic test ? 14.04.08, 10:46 Maziak mam nadzieję że Ty zobaczysz swoje dwie kreseczki życzę Ci tego z całego serca Odpowiedz Link Zgłoś
maziak_d Re: robic test ? 14.04.08, 11:04 Plina, nie mam słów bardzo mi przykro. Jaki test robilas? Ja robilam Quick Vue i tam pojawiaja sie kreseczki ale baardzo bladziutkie. Dzisiaj powtórzylam i bylo to samo. Moze sprobujesz inny? Zaciskam Odpowiedz Link Zgłoś
plina1986 Re: robic test ? 14.04.08, 11:58 gratuluje Ci już niedługo zobaczysz swoją fasolkę na USG ja robiłam też Quick Vue i niestety negatywny.. Po takim czasie test jest na pewno wiarygodny Martwi mnie to że tak długo nie ma @.. może coś się zlego dzieje w moim organizmie a Ty w którym dniu zrobiłaś pierwszy test i drugi? pozdrawiam Cie, bądź teraz zdrowa dla swojego maleństwa Odpowiedz Link Zgłoś
maziak_d Re: robic test ? 14.04.08, 12:05 jesli robilas ten sam co ja to bardzo namawiam cie do zrobienia innego! pierwszy zrobilam w 24dc - negatyw, drugi 31dc - blade dwie II, trzeci dzis 33dc - to samo, ale i w drugim i w trzecim przypadku trzeba bylo poczekac faktycznie ok 5 min, zeby dojrzec druga kreseczke. Zrob inny test! Odpowiedz Link Zgłoś
plina1986 Re: mam wrażenie, że pilna1986 to adulka07 14.04.08, 12:36 kaka61- to masz złe wrażenie... Maziak wiesz ta jedna czerwona pokazała się od razu i była gruba, ja muszę chyba wyluzować wtedy na pewno @ przyjdzie.. za dużo o tym myślałam może.. jeszcze dużo przede mną. tak naprawdę my się w ogole nie staraliśmy teraz. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maziak_d Re: mam wrażenie, że pilna1986 to adulka07 14.04.08, 13:45 kochana Plino, nie chce cie nakrecac, ale u mnie to wygladalo tak samo, najpierw jedna gruba czerwona krecha przy C.Dopiero po 3 min pojawila sie bladziutka rozowa przy T. Moze to jest wlasciwosc tego testu. nadal uwazam, ze warto zrobic drugi, innej firmy albo po prostu pojsc na badanie krwi, koszt wyjdzie b. podobny a to daje juz 100% gwarancje. Pisalas wczesniej o brazowych plamieniach - czy to bylo w czasie kiedy powinnas byla dostac @? U mnie tak terz bylo. Po pierwszym tescie - nagatyw, potem zaczelo sie plamienie, bylam przekonana, ze nic z tego (i napilam sie wodki ) a tu niespodzianka po 3 dniach plamienie ustalo. po prostu lepiej wiedziec. daj znac co zdecydowalas. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
maziak_d Re: mam wrażenie, że pilna1986 to adulka07 14.04.08, 13:58 terz -uu co za wstyd też maziaku, tez... Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 do kaka61... 14.04.08, 14:20 No coś Ty????Pamiętam naszą Adulkę....Niestety nie mam zbyt miłych wspomnień...)A jak na to wpadałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
kaka61 Re: do kaka61... 14.04.08, 14:53 Przede wszystkim ton wypowiedzi wydał mi się znajomy, nick 1986- może sugerować wiek i nikt nie odpowiada tyle razy w tym samym wątku, co adulka07 i plina1986.Ostatnio mam sporo wolnego czasu-). Sama nie piszę, ale podczytuję, staramy sie o dziecko, nie jakoś szczególnie, tylko po prostu nie zabezpieczamy się. Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: do kaka61... 14.04.08, 15:09 To życzę udanych starań!Myśmy robili tak samo...Bez zabezpieczenia,bez nerwówki,typu już płodne,czy jeszcze nie itd.A teraz proszę!Syn ma już 3 latka,a Jagoda urodzi się w maju Odpowiedz Link Zgłoś
martka321 Re: do kaka61... 14.04.08, 15:13 Hej jestem w identycznej sytuacji ostatni okres 11 marca - wiec już widać że opźniony - robiłam test 12- wyszedł negatywny - ale dzwoniłam do mojej Pani ginekolog i powiedziała że może tak być czasami testy nie wykrywają wczesnej ciąży a ostatnio miała tak z dziewczyną w 10 tyg hmm i testy wychodziły negatywne - wszystko zależy od kobiety a każda z nas jest inna - okresu nadal nie mam - wczoraj pojawiły sie brązowe małe nawet malutkie plamienia brazowe poczekam chyba do końca tygodnia i na badanie krwi pojade ... Odpowiedz Link Zgłoś
aniatab Re: robic test ? 14.04.08, 16:54 Plina, idź do gina! Ale mi się zrymowało A tak poważnie, to albo idź do lekarza, zrobi Ci USG i będzie jasne. Albo na badanie z krwi, tam też raczej pomyłek nie ma. Mi dwa testy wyszły negatywnie, ale o tym już pisałam. Ola2811, co u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
plina1986 Re: robic test ? 14.04.08, 17:47 hej dziewczyny, kaka- jeśli chodzi o mój nick: tak data zgadza sie z moim wiekiem, robię teraz na studiach licencjat więc mam więcej czasu, poza tym pracuję przez internet w wydawnictwie więc mam czas aby tu wpadać ) niestety to się odbiło ostatnio na mojej pracy ale już zaczynam nadrabiać ja naprawdę wspólczuję dziewczynom które starają sie o dzidziusia mieisącami ponieważ to strasznie wybija z rytmu... dziewczyny bardzo dziękuję Wam za miłe słowa pocieszenia, ja szczerze mówiąc w 100% nie straciłam jeszcze nadziei.. jeśli chodzi o test, to na razie nie chcę robić kolejnego , nie mialoby to już sensu więcej wydam na testy niż na betę. poczekam znow kilka dni. Jak nie nadejdzie to wybiorę się na badanie krwi. Oczywiście powinnam odwiedzić też po drodze gina.. aha co do tych plamień to ja miałam je przez trzy dni około 20dc, skończyło się dwoma kropelkami krwi i to wszystko. Martka321 witaj w klubie nie będących niczego pewne pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: robic test ? 14.04.08, 19:19 nie,nie moje-ja widzialam 2 kreseczki pliny Odpowiedz Link Zgłoś
ola2811 Re: robic test ? 15.04.08, 08:11 czesc wszystkim , wczoraj musialm zrobic test bo dostalam podlej anginy i lekarz nie wiedzial co robic. Quick View negatywny, przynajmniej sie wylecze, dzis 35 dc i biore antybiotyki wiec sie pewnie rozreguluje. No nic, trzeba pracować dalej mąż chetny wiec nie jest źle, plina86 co u Ciebie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
maziak_d Re: robic test ? 15.04.08, 10:25 "zaklinam, niech żywi nie tracą nadziei..." trzymam kciuka za Was wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
p_migotka Re: robic test ? 15.04.08, 12:32 Ja też trzymam za Was wszytskie kciuki. Ze mną nie wiem co się dzieje. Dziś jest moj 38dc. Jeszcze nigdy tak dlugego nie mialam, ostatni najdluzszy to 35. Od czwartku, mdlosci przez caly dzien, "slinotok", bolace klujace podbrzusze i piersi. W dodatku przypaletal sie jakis grzbek - wiec i clotrimazol poszedl w ruch. Moja mama jak sie o tym wszystki dowiedziala to powiedziala, ze na 100 ciaza- bo ona tez takie objawy miala Postanowilam nie ekscytowac się za bradzo i poczekalam do wczoraj na zrobienie bety. Zrobilam i wynik wyszedl > 1, co oznacza ze ciazy brak. Ten tes daje 100% pewnosc, wiec chyba nie mam sie co ludzic. W dodatku jeszcze dzis mialam sen, ze odebralam wyniki bety i tam bylo wszystko pokreslone i wpisane nowe wyniki - jakie nie pamietam, ale wieksze. Nie wiem czy to moja psychika tak pracuje ze mam takie koszmary czy to jakis znak Tak czy siak @ brak i ide jutro do gina niech on cos wymysli bo ja juz nie ma sily. Nie wiem moze zrobie jeszcze jutro rano test A Wy co myslicie, czy badania z krwi moga sie mylic? Odpowiedz Link Zgłoś
plina1986 Re: robic test ? 15.04.08, 14:03 hej dziewczyny, widze ze nie tylko ja borykam sie z takim problemem. Dziewczyny trzymam za Was kciuki aby bylo wszystko w porzadku i po Waszej mysli! Niestety nie mam z tym doswiadczenia czy badanie krwi moze sie mylic.. ja dzis mam 39 dc nadal @ brak, bóle pleców dziś nie do wytrzymania, z łóżka nie mogłam wstać troche juz przeszlo. Na czwartek umówiłam się do ginekologa. Na ciążę raczej mam juz nie wielką nadzieję ale obawiam się że może coś innego sie ze mna dzieje skoro mam okropne bole raz plecow raz podbrzusza a @ nie ma a juz 39dc.. moja niepewnosc skonczy sie w czwartek.. Maziak a Ty jak tam sie miewasz? Ola a Ty juz wykluczasz ciążę ze bierzesz antybiotyki? pozdrawiam dziewczyny.. Odpowiedz Link Zgłoś
ola2811 Re: robic test ? 15.04.08, 20:08 plina, niestety tak wykluczylam, poza tym przy anginie i ropiejacym gardle musialam coś wziać, bylo ciężko, oj bylo ( masz juz dziecko ? ja mam 5 -letniego synka, ale swiruje jeszcze bardziej niż poprzednio napisz na maila gazetowego Odpowiedz Link Zgłoś
maziak_d Re: robic test ? 15.04.08, 22:30 Plina, ten ból pleców jest naprawde niepokojacy, daj znac co gin w czw orzekł. A moze... niezmiennie trzymam kciuka Olu, zycze duuuzo zdrówka! A co do świrowania przy drugim dziecku to absolutnie sie z toba zgadzam, mam to samo. U mnie bez zmian, trzeciego tesu nie robilam, zaufalam tym bladzioszkom z Quick Vue. Marze juz o porannych mdłościach i awersji do mięsa umówilam sie na wizyte do gina ale dopiero 6.05 - to powinien byc juz 8 tydzien i mam nadzieje, ze bedzie juz widac bijace serduszko. Odpowiedz Link Zgłoś
ola2811 Re: robic test ? 16.04.08, 11:03 Maziak gratulacje serdeczne, pewnie, że ufaj oj my mamuśki Odpowiedz Link Zgłoś
plina1986 Re: robic test ? 16.04.08, 16:30 dziś 40 dc. Dalej @ nie ma. Jutro gin.. pozdrawiam dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
maziak_d Re: robic test ? 17.04.08, 12:05 Plina, trzymaj się cieplutko. Ja nadal wierze Odpowiedz Link Zgłoś
maziak_d Re: robic test ? 18.04.08, 13:17 Plina, mam nadzieję, że u Ciebie wsystko O.K.? Zaciskam Odpowiedz Link Zgłoś
plina1986 Re: robic test ? 18.04.08, 17:01 hej dziewczyny, dzieki za trzymanie kciukow. Wczoraj sie nie odzywalam bo prosto od lekarza poszlam spac, bylam tak zla. A wiec w skrocie: studiuje w gdansku a pochodze z innego miasta. Poszlam do gina a ona mowi mi ze mam niewazna ksiazeczke zdrowia i mnie nie przyjmie, ja pytam a co jesli to cos bardzo waznego, a ona ze bardzo jej przykro ze jak wyrobie nowa to mnie przyjmie... no i sie wkurzylam. Pszlam do domu i zasnelam. Postanowilam dzis isc na bete. Dzis jest 42dc a beta wyszla ... 0,1 !! ((((( zalamalam sie jest mi smutno no i dalej mnie niepokoi ten brak @. chociaz to pewnie przez ten cholerny stres.. a jak tam u Was dziewczyny? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: robic test ? 18.04.08, 22:33 plina ja jestem z Toba.nie wiem co Ci wiecej napisac... Odpowiedz Link Zgłoś
plina1986 Re: robic test ? 19.04.08, 15:26 hej, dziekuje Ci Efii. Dziś mam 43dc i od dwoch dni jakies dziwne malutkie plamki krwi. Chyba @ sie w koncu zbliza ale nigdy naprawde tak dziwnie nie mialam. jedyne o czym teraz marze to zeby ta @ w koncu nadeszla i zeby wszystko okazalo sie w porzadku... dziewczyny a co u Was? Maziak jak sie miewasz? ktory to tydzien? widzialas juz swoje malenstwo na usg? pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
ola2811 Re: robic test ? 19.04.08, 18:05 hej, a ja wczoraj dostalam @, i dobrze, bo zjadlam tyle leków, że byloby dalece niewskazane , no pisz maziak co z tym usg Odpowiedz Link Zgłoś
maziak_d Re: robic test ? 19.04.08, 21:51 Plina, jestem z tobą, trzymaj się cieplutko, zaciski. a temu ginowi powinnas zrobic kolo piora, absolutnie nie powinna byla sie tak zachowac!! poza tym jestes studentka, jesli dzienna to mimo tego, ze jestes spoza miasta powinna cie przyjac na podstawie aktualnej legitymacji studenckiej! (pracuje w "branzy", wiec mam mniej wiecej orientacje). a swoja droga gdzie tu etyka lekarska... moje Drogie, na usg czekam z niecierpliwoscia wielka, ale postanowilam sie nie spieszyc. umowilam sie do gina dopiero na 06.05. - to powinien byc juz 8 tydzien i bedzie woz albo przewóz - albo serduszko bedzie bic (OBY) albo bedzie pusty pecherzyk (odpukac). moj dotychczasowy wynik to 1:1, wiec mam nadzieje rozumiecie dlaczego tak zwlekam. dobry sygnal to @ brak, moje 80B zaczyna dochodzic do 80C i chodze z rozpietym guzikiem w spodniach pozdrawiam serdecznie i DO ROBOTY!! (jakze miłej...) Odpowiedz Link Zgłoś
plina1986 Re: robic test ? 20.04.08, 13:59 hej, Ola no to do roboty w nastepnym cyklu Maziak wszystko bedzie ok podziwiam Cie za cierpliwosc ale to bardzo rozsadna decyzja. Lekarka zapytala mnie czy jestem studentka dzienna odpowiedzialam ze tak ale i tak mnie nie przyjela. Dzis mam 44dc i nadal tylko jakieś dziwne plamionko które na pewno nie jest @. Mój chlopak jest juz lekko przerazony ta sytuacja i mowi ze mam w poniedzialek isc prywatnie bo nie bedziemy czekac az mi ksiazeczke wyrobia. Gdyby nie to ze wynik krwi bhcg wyszedl mi 0,1 to bylabym pewna ze to ciaza. Niestety badanie to wykluczylo Tak sie boje tego badania.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maziak_d Re: robic test ? 21.04.08, 15:53 mądrze prawi ten twój mężczyzna. idź koniecznie, mam nadzieje, że to nic poważnego, jakieś rozregulowanie. trzymaj się cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
plina1986 Re: robic test ? 23.04.08, 07:26 no i po 46 dniowym cyklu dostalam @... nikomu nie zycze tylu dni oczekiwania...pozdrawiam Maziak zycze spokojnej i zdrowej ciazy Effi a Tobie zobaczenia ukochanych 2 kresek Oli za to Tobie owocnego kolejnego cyklu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ola2811 Re: robic test ? 23.04.08, 10:02 no widzisz , wszystko ok, wprawdzie dni czekania dużo, ale najwazniejsze, że się wyjasniło Odpowiedz Link Zgłoś
maziak_d Re: robic test ? 23.04.08, 12:29 cieszę się, ze u Ciebie Plina już wszystko jasne, tak czy inaczej obserwuj siebie i jakby cos niepokojącego to do gina marsz Dziewczyny, wszystkim Wam życzę II kreseczek! Ty się Plina nie wymiguj U mnie constans, wizyta coraz bliżej, spodnie coraz ciaśniejsze, staniki w końcu lezą rewelacjyjnie pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
plina1986 Re: robic test ? 23.04.08, 12:40 hmm my sie na razie jeszcze nie staramy to tak ostatnio tylko wyszlo samo z siebie no ale mi sie ta mysl spodobala ale niestety teraz swiadomie bedziemy sie starac dopiero za jakis czas moze za rok ... bardzo pragne malenstwa ale musimy jeszcze sie wstrzymac ale czas szybko leci i ani sie obejrze to juz przyjdzie ten moment dziewczyny pozdrawiam w tak piękna wiosnę Odpowiedz Link Zgłoś
maziak_d Re: robic test ? 23.04.08, 12:50 Maleństwo samo zdecyduje kiedy znaleźć się w Waszym życiu. Wy będziecie musieli mu tylko odrobinę w tym pomóc ja już bardzo chciałam mieć drugie, tfu, tfu odpukać jak wszystko dobrze pójdzie (06.05) to będzie kolejny grudniaczek i 2 latka różnicy. zacisków moc Odpowiedz Link Zgłoś
plina1986 Re: robic test ? 23.04.08, 13:00 hmm to moze jak Ty bedziesz rodzic to ja zobacze swoje 2 kreski i bedziemy mialy piekne "prezenty" Bozonarodzeniowe no zobczy sie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: robic test ? 23.04.08, 20:46 plina ciesze sie,ze sie wszystko wyjasnilo ale sie smuce,ze @przyszla dziekuje za pamiec i zyczenie 2 kresek postaram sie nie zawiesc trzymam kciuki za calutka reszte Odpowiedz Link Zgłoś
ola2811 Re: robic test ? 23.04.08, 21:58 Effi to calkiem mozliwe, że bedziemy mialy ten sam termin jak nam plany wyjdą, maziak cieszę się razem z Tobą, moj mały ma już 5 lat wiec roznica trochę większa, Plina jak poczujesz TO to nie ma zmiłuj a Twoj siostrzeniec slodki jak nie wiem co, fajnie tu czasem wpaść i pogadać Odpowiedz Link Zgłoś
efii Re: robic test ? 23.04.08, 22:15 ola ja mam dzis 26 dc mam przeogromna nadzieje,ze @ nie przyjdzie i niedlugo zobacze 2 kreski!!!ale stresujaca koncowka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ola2811 Re: robic test ? 24.04.08, 08:03 effi jak wysłałam posta to doszlam do wniosku, że coś przekombinowalam , będą 2 kreski zobaczysz czego życzę , i trzymam kciuki, pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mmadziulek się namieszało :( 24.04.08, 09:34 ja juz też nie wiem co myśleć...bo spóźnia mi się @ owulację miałam monitorowaną, 11-12dc miałam małe plamienie ale na prawdę prawie niezauważalne i byłam pewna ze zacznie się @ ale minęło więc w 13 dniu od owulacji (pn) robiłam betę i wyszła ujemna ...teoretycznie w ciąży nie jestem dziś 16dc i @ dalej nie ma. Lekarz kazał brać dalej duphaston (jestem po poronieniu) i odczekać i powtórzyć betę. Nie mam dużej nadziei choć skrycie marzę żeby jednak sprawcą tego zamieszania była moja fasolka... to czekanie jest okropne ( boję się ze ten cały duphaston opóźnił/zatrzymał cykl i że będą musieli mi @ wywoływać farmakologicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mmadziulek zle się wyraziłam 24.04.08, 09:37 źle napisałam dni od owulacji...11-12 dnia od owu bylo plamienie dzis jest 16 dni po owu Odpowiedz Link Zgłoś
plina1986 Re: zle się wyraziłam 25.04.08, 18:20 hej, ja też miałam plamienie w 21-23 dc (nigdy wczesniej tak nie mialam) potem @ spozniala sie zawziecie , testy ujemne, beta ujemna, no i @ przyszla w koncu w 46 dc. i to akurat w cyklu w ktorym moglam podejrzewac ciaze... no chyba nasza psychika wplywa na to negatywnie. mam nadzieje ze u Ciebie bedzie inaczej i zobaczysz dwie kreski.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmadziulek źle się wyraziłam 24.04.08, 09:38 nie 11dc a 11-12 dnia od owu miałam plamienie a dziś jest 16 dni po owu Odpowiedz Link Zgłoś
mmadziulek źle się wyraziłam 24.04.08, 09:39 nie 11dc tylko 11 dni po owu bylo plamienie a dziś jest 16 dzien od owu Odpowiedz Link Zgłoś
malutka552 Re: się namieszało :( 24.04.08, 09:50 To czekanie jest najgorsze.U mnie 28dc przy 30 dniowych.OKres powinnam dostac w niedziele ale wcale nie chce go dostac.Ale niestety od wczoraj pobolewa mnie brzuch jak na okres i jestem zmierzla jak to mowi moj maz.I juz sie doluje ze nic z tego.To 3 cykl staran przy pierwszej ciazy zaszlam przy 2 podejsciu i teraz lapie doly.Dziwne jest to ze mam jakis dziwny sluz.Rozciagliwy bialawy Odpowiedz Link Zgłoś
ola2811 Re: się namieszało :( 24.04.08, 10:56 madziulek, wspolczuje nerwowki, ale musisz czekać, i spokojnie, potem stres tez opoxnia wiec pomysl, że bez sensu to wszystko, trzymam kciuki, nie denerwuj się, pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
maziak_d Re: robic test ? 25.04.08, 15:17 moje drogie, niestety "cierpliwość palcem dół wykopie" wiem, ze to łatwo mówić, ale wydaje mi się, że trzeba myśleć w ten sposób - to jest radosne oczekiwanie na COŚ DOBREGO, i cóż, jeśli nawet nie tym razem i to oczekiwanie będzie trwać nadal - nic to. pozytywne myślenie potrafi zdziałać cuda. pozdrawiam serdecznie i życzę duużo cierpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
maziak_d Re: robic test ? 08.05.08, 12:32 06.05 - pierwsze spotkanie z Fasolką oko w oko mierzy 11mm... Odpowiedz Link Zgłoś
plina1986 Re: robic test ? 08.05.08, 20:13 no proszę jak ten czas leci jak się czujesz Maziak? pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
maziak_d Re: robic test ? 13.05.08, 13:13 dziękuję serdecznie!! i Wy już same wiecie co.. DO ROBOTY! czuję się fatalnie (fizycznie) - mdłości poranne, południowe, popołudniowe i wieczone... za to psychicznie fruwam parę mm nad ziemią zacisków moc Odpowiedz Link Zgłoś
ola2811 Re: robic test ? 14.05.08, 10:10 maziak tylko ta praca i ta praca hihi, pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś