suso 13.04.08, 09:33 dziewczyny, jestem chora, biorę jakieś leki, ale nie jest lepiej. Piszecie,że kurujecie się czosnkiem, brrrr,ale nie wiem, jak go jeśc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emilisitos Re: czosnek w ciąży 13.04.08, 10:17 hmmm w jakiejkolwiek postaci-np na pomidorka zamiast szczypiorku pokroić czosnek,lub czosnek rozgnieść do kubka gorącego mleka z utartym żółtkiem z cukrem pychotka Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: czosnek w ciąży 19.04.08, 14:18 Z tym zoltkiem bym nie ryzykowala Odpowiedz Link Zgłoś
ewuncia.a Re: czosnek w ciąży 13.04.08, 11:04 Ja dodaję do przegotowanego mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Re: czosnek w ciąży 13.04.08, 11:26 tylko nie przesadzaj z tym czosnkiem. Do tej pory pamiętam ,,krzyk'' mojej wątroby po tym jak się najadłam dużo, zbyt dużo czosnku w czystej postaci. A co do kuracji to polecam taki napój: kilka ząbków rozgniecionego czosnku zalać ciepłą wodą dodać pół cytryny i łyżkę miodu. Odpowiedz Link Zgłoś
aniatab Re: czosnek w ciąży 13.04.08, 13:53 Rozgnieciony z solą i pieprzem na ciepłą grzaneczkę z masłem.... Mniam!!! Ale ja w ogóle kocham czosnek, więc może nie wszystkim posmakuje Odpowiedz Link Zgłoś
woczekiwaniuna Re: czosnek w ciąży 13.04.08, 21:34 Mnie czosnek postawił na nogi w ciągu dwóch dni paskudnego przeziębienia. Zrobiłam sobie sałatkę : Pomidory pokrojone w łezkę, + sos czosnkowo serowy ( Starty ser+ 2 wyciśnięte ząbki czosnku, łyżka majonezu , łyżka jogurtu naturalnego) i wszystko wymieszać. Jak nie byłam w ciąży to tez ją lubiłam choć bardzo kaloryczna Bardzo pomogły mi też Herbata z cytryną i sokiem malinowym/ miodem. Życze zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
cmikcmok Re: czosnek w ciąży 14.04.08, 08:36 Można kupić czosnek marynowany w ziołach, malutki słoiczek i tez jest bardzooo pyszny o zapachu ziół... polecam Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: czosnek w ciąży 19.04.08, 14:19 Tylko czy wciaz sa zachowane jego lecznicze wlasciwosci? Odpowiedz Link Zgłoś