Dodaj do ulubionych

no i odebrałam wynik...

11.07.08, 18:01
...i już mam kolejne pytanie... 25 dzień cyklu (zwykle mam ok. 26 dni) i wynik testu HCG-beta 130,5. Czyli ja to rozumiem tak, ze jestem w ciąży...ale całe otoczenie nie wierzy i mówi, że "trzeba się jeszcze upewnić". Powiedzcie mi - czy faktycznie nie ma pewności?
Oczywiście do ginekologa się wybieram, ale chyba juz wiem na czym stoję?? I jeszcze - kiedy do ginekologa?
pozdrawiam Was serdecznie
Obserwuj wątek
    • nglka Re: no i odebrałam wynik... 11.07.08, 18:17
      Ciąża jest, to bankowo smile Za duża beta by można było podejrzewać coś innego (np
      mimo norm do 5- zazwyczaj - przyjmuje się, że do 25 nie jest to wynik na 100%
      pewny, bo możliwa torbiel i takie tam).
      Pewność co do ciąży jest smile
      Do ginekologa w 8 tygodniu ciąży (6 tygodni od poczęcia), żeby się nie
      stresować. W tym czasie będzie już widać zarodek i bijące serce.
      Do tego czasu wykonaj obowiązkowo badanie na toxo, morfologię i badanie ogólne
      moczu. Nie jest wymagane, ale możesz wykonać jeszcze w kierunku cytomegalii i
      chlamydii.
      • szyszunia11 Re: no i odebrałam wynik... 11.07.08, 18:29
        bardzo Ci dziękuję za odpowiedź i za radysmile

pozdrawiam serdecznie!
    • liwilla1 Re: szyszunia - Ty w ciazy? :) 11.07.08, 20:39
      LOL ale fajnie smile gratuluje serdecznie! big_grin
    • memphis90 Re: no i odebrałam wynik... 11.07.08, 22:16
      GRATULACJE! Ciąża oczywiście jest, nie będę tu truć o ryzyku poronienia bla,
      bla, bla, bo ono jest zawsze jakiestam, nawet jak się robi testy po terminie @-
      więc możesz oficjalnie poczuć się CIĘŻARÓWKĄ! Do gina- jak dziewczyny pisały-
      raczej po 6 tc, najlepiej 7-8, żeby było wszystko ładnie widać, wcześniej- jak
      masz jakieś pytania albo problemy. Uważaj na siebie, ale nie schizuj za bardzosmile
      • szyszunia11 Re: no i odebrałam wynik... 12.07.08, 01:52
        dzięki za miłe słowasmile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka