edyta-26 02.10.08, 14:34 Tak się zastaniwiam, mam dopiero 25tc ale już na allegro zaglądam za wózkami najchętniej kupiłabym już teraz. Wy też tak macie? Kiedy kupwyałyściw wózek dla swojego maluszka? przed czy po porodzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
devina Re: Dziewczyny kidey kupywałyście wózek dla malu 02.10.08, 14:44 Jestem w 32tc i w sobotę jadę po wózek. Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Dziewczyny kidey kupywałyście wózek dla malu 02.10.08, 14:59 Ok pół roku przed porodem Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: Dziewczyny kidey kupywałyście wózek dla malu 02.10.08, 15:00 w 9 miesiacu ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
dodi_anuschka mam ten sam problem:) 02.10.08, 15:00 24tc i juz mamy z mężem wybrany model,dokładnie wiemy jaki chcemy i gdzie go kupimy z tym tylko ze w sklepie nie ma koloru jaki nas interesuje i tez chyba kupię go na allegro.Tobie radze to samo,przed zakupem na allegro obejrzyj go dokladnie w sklepie,porozmawiaj ze sprzedawcą... Odpowiedz Link Zgłoś
ewsu7 Re: mam ten sam problem:) 02.10.08, 15:08 Zarówno,przed pierwszym jak i teraz przed drugim porodem chomikuje wszystko wcześniej. Po porodzie nie będziesz miała tyle czasu ile byś chciała. Odpowiedz Link Zgłoś
olciac1 Re: Dziewczyny kidey kupywałyście wózek dla malu 02.10.08, 15:12 Tydzień po porodzie Jakoś tak wyszło.Urodziłam w grudniu więc nam się nie spieszyło aż tak do zakupu.Łóżeczko też dopiero po tygodniu.Zaznaczę że tydzień leżałam w szpitalu.Nie miałam jakiś wymagań co do wózka i łóżeczka.Mam wspaniałego męża który potrafi robić świetnie zakupy (czasem lepiej niż ja)więc zdałam się na niego i nie zawiodłam się.To było 5 lat temu. Teraz czekamy na drugiego dzidziusia bedzie w lutym.POzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
joan.n.a.77 Re: Dziewczyny kidey kupywałyście wózek dla malu 02.10.08, 17:26 35 tc , wózek już mam.ALe ja to dziwny przypadek.Mogłabym nocować w sklepie dziecięcym pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anettchen2306 Re: wozek na urodziny - moje:-)) 02.10.08, 17:47 Ja wozek dla maluszka dostalam w prezencie od rodziny na moje urodziny, bylam wtedy tak kolo 25 tc ) Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: wozek na urodziny - moje:-)) 02.10.08, 18:03 Ja mam koniec 18 tygodnia, teraz zaczynam pomału kupowac i zbierac po znajomych ciuszki dla dziecka, lozeczko kupimy przy koncu ciazy a wozek mamy juz obrany model i kolory ale kupimy go po porodzie a dokladnie jak dostane becikowe!! Bo wózek kosztuje prawie, 1000 zł wiec wczesniej mnie na niego nie stac bo pieniadze idą na inne cele (remont, ciuszki, lekarza, badania) wiec wieksze wydatki zostana na pozniej teraz skupiam sie na innych rzeczach i akcesoriach, a pozatym nie chcialabym zeby mi ten wozek stał tyle czasu i sie kurzył bo szybko z niego uzytku nie zrobie bo termin mam na 5 marca wiec szybko z maluchem na dwor nie wyjde, przyda sie wczesniej tylko fotelik samochodowy Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 Re: wozek na urodziny - moje:-)) 02.10.08, 18:27 Buziaczku a dlaczego szybko nie wyjdziesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Dziewczyny kidey kupywałyście wózek dla malu 02.10.08, 18:46 Zamawiam w 33 tc, około tygodnia-dwóch czeka sie na realizację Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka4063 Re: Dziewczyny kidey kupywałyście wózek dla malu 02.10.08, 18:54 Wózek tydzień po porodzie,troszkę ciuszków tydzień przed.Reszta stopniowo była dokupowana gdy mała juz była na świecie.Uważałam,że nie ma takiej potrzeby kupowania długo przed rozwiązaniem.Przecież wszystko jest na każdym rogu i nie trzeba długo kupować żeby skompletować.A z doświadczenia wiem,że dużo się ciuszków dostaje w prezencie-wiem,wiem pytałaś tylko o wózek. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Dziewczyny kidey kupywałyście wózek dla malu 02.10.08, 19:19 kupowalam na przelomie 7-8 msc ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
alicja0000 Re: Dziewczyny kidey kupywałyście wózek dla malu 03.10.08, 10:25 ja oglądałam od 3 miesiaca, zmieniałam decyzję chyba ze sto razy co do marki i modelu. Oglądałam na żywo, wypytywałam ludzi... Dopiero teraz kupiłam (zamówiłam na allegro) a to mój 34 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
olik1980 Ja nie kupywałam 03.10.08, 11:10 Wózek kupiliśmy (nie kupyliśmy) w 6 miesiącu ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
variuss Re: Dziewczyny kidey kupywałyście wózek dla malu 03.10.08, 11:36 Jeżeli planujesz kupić wózek używany, jesteś zdecydowana na model itp- to poluj na okazje i jak się trafi to kupuj. Niektóre modele wózków pojawiają się rzadko w ofertach i schodzą jak ciepłe bułeczki. Byłam napalona na 1 model, wózek się pojawił na allegro, licytowałam, ale było jeszcze kilka chętnych osób i cena zrobiła się w moim odczuciu za wysoka jak na używany wózeczek. Dałam sobie spokój, a potem już tego modelu nikt nie wystawiał. Wtedy byłam jakoś tak jak ty - ok 25 tc. Co do zakupu nowego wózka- im wcześniej wybierze się model tym lepiej, potem nie ma się już siły na rajdy po sklepach. Warto porównać ceny bo różnią się nawet kilkaset zł w rożnych sklepach. Po podjęciu decyzji- co i gdzie kupić warto spokojnie poczekać do 9 miesiąca ciąży- czyli kupić/zamówić wózek na sam koniec, żeby nie stał nie używany miesiącami bo gwarancja leci. Tak samo z fotelikiem, który moim zdaniem jest ważniejszy. Od razu musisz go mieć, bo jak przywieziesz dziecko ze szpitala czy w razie potrzeby pojedziesz z nim do lekarza. Wózka nie potrzebujesz natychmiast po urodzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ann.ia Re: Dziewczyny kidey kupywałyście wózek dla malu 09.10.08, 12:25 Ja jestem w 32 tyg ciazy.Chcialabym juz wszystko miec kupione ale nie wiem co bedzie czy chlopiec czy dziwczynka i pozostake mi wybrac model i czekac,a po porodzie maz kupi. Tak samo z ubrankami,kupilam kilka uniwersalnych kolorow a na wieksze zakupy wybierzemy sie gdy malenstwo bedzie juz z nami. Odpowiedz Link Zgłoś
kalka2 Re: Dziewczyny kidey kupywałyście wózek dla malu 09.10.08, 12:31 Jestem w 26 tc i wczoraj zamówiłam wózek. Odbiór dopiero w połowie stycznia, bo tyle trzeba czekać na ten model. Czyli akurat przed samym porodem. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: Dziewczyny kidey kupywałyście wózek dla malu 09.10.08, 14:02 Ok. 25 tc. Ale kupowałam używany od koleżanki, i jej potrzebne były akurat w tym momencie pieniądze. Na szczęście nie trzymam go w mieszkaniu, tylko poprosiłam kogoś z dużym domem o przechowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Dziewczyny kidey kupywałyście wózek dla malu 09.10.08, 17:41 dziewczyny,a na jakie modele czeka sie tak dlugo?bo ja planuje kupic pod koniec ciazy,a wtedy czekanie raczej niewskazane Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Dziewczyny kidey kupywałyście wózek dla malu 09.10.08, 19:04 Ja w 33 tc zamówiłam Mutsy, ma być do tygodnia, wiec to nie ten model. Odpowiedz Link Zgłoś
poemi123 Re: Dziewczyny kidey kupywałyście wózek dla malu 14.10.08, 19:55 Np. Teutonia Fun - 4 tyg. czekania. Odpowiedz Link Zgłoś
kalka2 Re: Dziewczyny kidey kupywałyście wózek dla malu 10.10.08, 12:47 Ja zamówiłam Bugaboo Cameleon. W sklepie nie było wybranego przeze mnie koloru, więc muszę czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
katka_tk Re: Dziewczyny kidey kupywałyście wózek dla malu 12.10.08, 19:15 hej jestem w 10tc i wózek stoi już i czeka na maluszka trafiła sie nam okazja i dlatego kupilismy z mezem tak wczesnie, znajomy sprzedawal ejszcze na gwarancji. poza tym łozeczko juz mamy wybrane i za 2 miesiace zamierzamy kupic jak bedziemy w polsce, takze u nas wszystko bardzo szybko. poza tym wczoraj widziala swietne kocyki polarowe juz kupilam 3 i dwa przewijaki dla malucha Odpowiedz Link Zgłoś
majcikg Re: Dziewczyny kidey kupywałyście wózek dla malu 13.10.08, 17:00 Właśnie zaczynam 27 tc i w tym tygodniu będę zamawiać wózek. Miałam jeszcze poczekać, ale jak podliczyłam wszystkie wydatki jakie jeszcze nas czekają to stwierdziłam, że nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-maria3 Re: Dziewczyny kidey kupywałyście wózek dla malu 14.10.08, 17:19 Ja w pierwszej ciąży kupiłam wózek jak lekarz zapowiedział, że prawdopodobnie końcówkę ciąży przeleżę w szpitalu i mogę nie donosić do terminu. To był 36 tydzień - rodziłam na przelomie 36/37. Później wózek zmieniliśmy kilka razy - ostatnim modelem jest spacerówka x lander xa, którym synek jeździ już prawie 2 lata. Myśląc o drugim dziecku chciałam tylko dokupić gondolkę do tego wózka, ale zależało mi, żeby była w tym samym kolorze co spacerówka, więc polowałam na allegro. No i upolowałam jakieś 3 miesiące przed zajściem w ciążę No i kupiłam, bo pomyślałam, że albo przyda się za jakiś czas, albo w najgorszym razie jak synek wyrośnie z wózka, to sprzedamy go razem z gondolą... No i gondolka jednak poczeka, bo u nas 13tc Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenadebkowska Re: Dziewczyny kidey kupywałyście wózek dla malu 14.10.08, 19:39 Odpowiedz Link Zgłoś
rybitka Re: Dziewczyny kidey kupywałyście wózek dla malu 15.10.08, 10:46 Witajcie.Jestem już w 39tyg i nie mamy jeszcze wózka.Poza tym wszystko już kupiliśmy dosyć wcześnie.Z wózkiem się wstrzymaliśmy z powodu finasów.Naszczęście to jest taka rzecz,że jak kupimy po porodzie to nic się nie stanie.Z tego co wiem z dzieckiem zaleca się wychodzić na spacer dopiero trzy tyg. po porodzie.A przy takiej pogodzie to nawet pużniej.W planach mamy zakup na alegro,tak więc nie będzie problemu z szybkim zakupem bez biegania po sklepach.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dela12 Re: Dziewczyny kidey kupywałyście wózek dla malu 15.10.08, 17:10 kupilam w 20 tygodniu ciazy (termin porodu koniec lutego), wozek byl akurat na promocji. Musze poczekac 4 tygodnie na dostawe, ale w sumie nie spieszy mi sie . Lozeczko tez kupie maks za 2 miesiace, bo nie mam ochoty ostatnie dwa miesiace sie tym przejmowac, tym bardziej ze mieszkam w kraju gdzie w styczniu i lutym potrafi byc mega zima. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwik-0 Re: Dziewczyny kidey kupywałyście wózek dla malu 22.11.08, 12:19 Ja jetem w 31 tygodniu, a we wtorek mąż jedzie po odbiór wózka i łóżeczka. Kupiliśmy wózek w zestawie i do tego lóżeczko z całym ekwipunkiem, wszystko w jednym sklepie i dostalismy rabat. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
alicja0000 Re: Dziewczyny kidey kupywałyście wózek dla malu 22.11.08, 13:09 w 35 tc chyba... ale rozglądałam się dużo wcześniej, oglądałam, pytałam na forum o funkcjonalność danego modelu, chodziłam do sklepów by zobaczyć je na żywo. Wiadomo w necie na zdjęciach wszystko pięknie wygląda. Zmieniałam zdanie co do marki wózka chyba z 5 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaa0503 Re: Dziewczyny kidey kupywałyście wózek dla malu 23.11.08, 18:08 Jestem w 30 tygodniu i już mam wózeczek kupiłam go z 3 tygodnie temu. Teraz powoli dopada mnie obsesja, że już powinnam wszystko mieć, ale mąz poskramnia moje zapędy Odpowiedz Link Zgłoś