Dodaj do ulubionych

testy z krwi- ciążowe

21.10.03, 10:53
Witajcie!
Czy ktoraś z was orientuje się, ile kosztują testy z krwi, po jakim czasie
od zapłodnienia mozna je wykonac, by były 100% i czy skierowanie musi dac
ginekolog? Wyszły mi dziś 2 kreski- druga bardzo blada, ale jest, byłby to 3
tydz. ciąży, albo tak 2,5 tyg.
pozdrawiam- Aurelia
Obserwuj wątek
    • dollores1 Re: testy z krwi- ciążowe 21.10.03, 11:10
      Z tego co wiem testy z krwi pozwalają wykryć hormon hCG już kilka dni po
      zapłodnieniu, ale są wykonywane wyłącznie na zlecenie ginekologa (np. przy
      zapłodnieniu pozaustrojowym, podejrzeniu ciąży pozamacicznej).
      Ale może spróbuj zrobić jeszcze jeden test innej firmy. Mnie też jeden test
      wykazał 2 kreski w tym jedna była tak blada że zastanawiałam się czy to nie
      moja wyobraźnia smile
      Pobiegłam więc do apteki i kupiłam następny test - płytkowy QUICK VUE (z
      dzieciaczkiem owiniętym w różowy ręczniczek) i obie krechy były grubaśne.
      Oba testy robiłam w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki w odstępie pół
      godziny. Ten drugi test o którym pisałam (Quick Vue) można wykonać już w 6 dni
      po zapłodnieniu - jest chyba najszybszy z dostępnych w aptekach. Kosztuje ok.
      13 zł.
      Pozdrawiam
      • ainer1 do Dollores 21.10.03, 11:48
        Czesc,
        ja tez mialam taka bledziutka kreseczke, wiec odczekalam 3 dni i obie byly juz
        mocne :>
        Co do QW - robilam testy 3, 4 i 5 tyg od OM - dopiero po 5 tygodniach wyszly
        dwie kreseczki, chociaz wg wielkosci dzidzi bylam juz 3 tygodnie w ciazy.
        Renia
        • dollores1 Re: do Dollores 21.10.03, 13:25
          Zaskoczyłaś mnie. Może ten test który miałaś był przeterminowany albo źle
          przechowywany w aptece? Może jakieś z jakiegoś innego powodu test pokazał ciążę
          tak późno. Również moje koleżanki sprawdzały czy są w ciąży m.in. za pomocą
          tego testu i wszystkie były z niego zadowolone - śmiałyśmy się nawet że jak
          inne testy nie wykryją ciąży to ten jest ostatnią deska ratunku smile
    • jaga2003 Re: testy z krwi- ciążowe 21.10.03, 11:17
      Cześć,
      ja płaciłam za test z krwi - fachowo beta HCG - około 20 zł. Nie trzeba być na
      czczosmile)) Polecam, bo wykrywa bardzo wcześnie i jest pewniejszy od każdego
      kupionego w aptece.
    • jaha_mama_magdy Re: testy z krwi- ciążowe 21.10.03, 21:28
      Ja robilam dwa razy - tak zazyczyl sobie ginekolog - dla pewnosci ze jest ok.
      Test w Warszawie na bHCG kosztowal 50 zl, w Lublinie 24 zl. Oba bez skierowania
      wylacznie na zyczenie.

Pozdrawiam,
      Aga
    • ann99 Re: testy z krwi- ciążowe 21.10.03, 21:52
      W Poznaniu testy z krwi kosztuja ok.13 zl i jak sie zaplaci to wykona je kazde
      labolatorium.
      • nicol-e Re: testy z krwi- ciążowe 21.10.03, 22:25
        obdzwonilam dziś szpital i laboratoria- tylko w 1 robia, 35 z, ale moga mi to
        zrobić dopiero w piątek, bo brak odczynnika do testu i muszą zamówić. Robia
        bez skierowania
        pozdrawiam- Aurelia
        • nicol-e Re: testy z krwi- ciążowe 21.10.03, 22:27
          Aha - w poprzedniej ciąży robilam Qick wiev po 30 dniach od zapłodnienia- rano
          itp, dokladnie i wyzedł negatywny- nie był przeterminowany. dzisiejszy był
          Clearwiev
          pa- Aurelia
          • nicol-e Re: testy z krwi- ciążowe 23.10.03, 19:05
            dziewczyny, dzis robilam test z krwi, 35 zł- pani powiedziała przez telefon,
            że mam 16,5 tys czegośtam, no to ja zapytałam- " ale co to znaczy?" - Jet Pani
            w ciaży! Potem miałam wizyte , biegłam szybko z budki telefonicznej, bo byla
            moja kolejka, ale za to ginekolog sie zdziwił przy badaniu, ze ciaza ma
            więcej, niz 2,5- 3 tyg, jak mi wychodzi. W poniedziałek mam usg!! HURRA!!!
            Aurelia mama oliwiera i dzidzi w brzuszku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka