ewelekbeauty 23.10.08, 21:45 22 listopada wychodze za maż a właśnie dowiedziałam sie ze jestem w ciąży.Bedzie to 6-7 tydzien czy dam rade założyć suknie która jest juz gotowa?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fabiankaa Re: czy w 7 tygodniu ciąży wcisnę sie w suknie śl 23.10.08, 21:47 Prawdopodobnie tak Ale dobrze, jakby suknia miala choc troszke luzu w okolicach brzucha. Odpowiedz Link Zgłoś
pamnowa Re: czy w 7 tygodniu ciąży wcisnę sie w suknie śl 23.10.08, 21:52 ja na twoim miejscu byłabym spokojna.u mnie brzuszek powiększył się dopiero w czwartym miesiącu a to i tak nie na tyle żebym garderobę zmieniała,spodnie niedopinały się dopiero w 20tyg,i dopiero wtedy musiałam myśleć o ciuchach ciążowych.za to potem idzie jak z górki,z dnia na dzień brzuch jest coraz większy. Odpowiedz Link Zgłoś
vanillafields Re: czy w 7 tygodniu ciąży wcisnę sie w suknie śl 23.10.08, 22:00 No to masz fajnie bo ja wlasnie skonczylam 10 tydzien i juz sie nie mieszcze w spodnie.. A dodam, ze to moja pierwsza ciaza i jestem szczupla.. Co to bedzie pozniej??? (hihi, kazdy jest inny..) Odpowiedz Link Zgłoś
annapa7 Re: czy w 7 tygodniu ciąży wcisnę sie w suknie śl 23.10.08, 22:05 A jak Ty się już dowiedziałaś, że jesteś w ciąży, skoro za miesiąc będziesz w 6/7tc? Czyli teraz jesteś w 2/3, czyli właśnie zachodzisz w ciążę To oznacza, że za miesiąc na pewno zmieścisz się w sukienkę Odpowiedz Link Zgłoś
sauerkirsch Re: czy w 7 tygodniu ciąży wcisnę sie w suknie śl 23.10.08, 22:32 ja w 12tc byłam świadkiem na ślubie, suknię kupiłam przed ciążą i się zmieściłam bez problemu Odpowiedz Link Zgłoś
anick5791 Re: czy w 7 tygodniu ciąży wcisnę sie w suknie śl 24.10.08, 00:17 No to ja mniej optymistycznie: w 7tc przestały mi się dopinać spodnie, mimo że b. mało jadłam z powodu mdłości. Tym niemniej - widzisz jakie są proporcje: większość dziewczyn w 7 tc brzuszka nie ma. Bądź dobrej myśli A może masz na myśli 7 tydzień od zapłodnienia, czyli 9tc? Wtedy lepiej pomyśl, jak ten luz na brzuszek uzyskać Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: czy w 7 tygodniu ciąży wcisnę sie w suknie śl 24.10.08, 09:58 Chodzi ci chyba o 6-7 tyd od zapłodnienia, czyli jakiś 8-9 od OM. A to czasem kolosalna różnica Ja od początku miałam Wielkie Wzdęcie i wieczorami chodziłam w spodniach dresowych. W ciągu dnia spokojnie dopinałam się w spodnie. Jednak gdzieś koło 10 tygodnia wywaliło mnie tak, że rano już bałam się dopinać guzik. Ale wiele dziewczyn przez pierwszy trymestr jest szczupła i płaska. Odpowiedz Link Zgłoś
kartoffeln_salat Re: czy w 7 tygodniu ciąży wcisnę sie w suknie śl 24.10.08, 10:52 U mnie nie było jeszcze nic widać na tym etapie ciąży - zero brzucha. Ale weź pod uwagę, ze może urosnąć ci biust. Przez zwiększony apetyt możesz też troszkę przytyć, lub przeciwnie spaść na wadze jeśli będę męczyć się wymioty, czego z całego serca nie życzę na ślubie i weselu. No i nie wiem jakie sobie wybrałaś buty - lepsze niższe niż wyższe (może pomyśl o jakiś na przebranie). Co mi jeszcze przyszło do głowy na temat spraw przed ślubem: - solarium - farbowanie włosów - czyszczenie cery - tipsy - wybielanie zębów Niepolecane w ciaży, zwłaszcza wczesnej. Weź to pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
gos85 Re: czy w 7 tygodniu ciąży wcisnę sie w suknie śl 24.10.08, 11:02 ciazowego brzucha raczej nie bedziesz miala,ale na tym etapie moze pojawic sie brzuch zwiazany z ciazowymi wzdeciami i innymi przyjemnosciami... chociaz moze jeszcze nie.. no i bedziesz raczej spiąca Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: czy w 7 tygodniu ciąży wcisnę sie w suknie śl 24.10.08, 11:19 tipsy można !!!! Tylko najlepiej żelowe a nie akryl bo po prostu śmierdzi i może za bardzo drażnić. Odpowiedz Link Zgłoś
ew-qa Re: ja w 17 tc się zmieściłam :) 24.10.08, 11:06 bo miałam wtedy tylko 1 kg na plusie, przymierzałam ją miesiąc wcześniej, w dniu ślubu nie było różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
pamplemousse1 Re: ja w 17 tc się zmieściłam :) 24.10.08, 11:26 brzuszk myślę, że ok, ale piersi... ja w 6-7 tyg. miałam chyba o półtora rozmiaru większe) ale przymierz suknię na 3 dni przed ślubem, jakby co na pewno da się poprawić) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-maria3 Re: czy w 7 tygodniu ciąży wcisnę sie w suknie śl 24.10.08, 16:43 Ja w pierwszej ciąży w 20tc byłam całkiem płaska i dopiero po skonczeniu 5 miesiąca zaczęło mnie wybrzuszać. A teraz już w 8 tygodniu dostałam brzuszek - oczywiście nie typowo ciążowy, ale wzdęty, lekko nadmuchany, no i do tego sporo większy biust... Różnie więc z tym bywa. Obserwuj siebie i na kilka dni przed ślubem zrób ostatnią przymiarkę i ewentualne poprawki. Jeśli to możliwe, to może już teraz mogłabyś uprzedzić krawcową, albo salon, w którym zamawiałaś suknię, że zaistaniała taka sytuacja, żeby byli przygotowani na zmiany w ostatniej chwili Wszystkiego dobrego i niezapomnianej zabawy A jeśli chdozi o zabiegi, to wydaje mi się, że ten spis kilka postów wyżej jest nieco przesadzony... Rozumiem solarium, ale cała reszta? Ja tipsy nosilam całą pierwszą ciążę i zaraz po ciąży ponownie nałożyłam. Zdjęte miałam na czas pobytu w szpitalu, bo kazali, żeby po paznokciach mogli obserwować jakieś zmiany w organiźmie. Teraz na początku też nosiłam. Oczywiście żelowe. Robiłam hennę, oczyszczałam twarz, a włosy farbuję regularnie. Jedyna zmiana to podczas oczyszczania twarzy pani nie nałożyła mi na twarz maski z alg, bo mówiła, że w ciąży nie powinno się stosować alg. To tak trochę out off topic, gdybyś chciała się przed ślubem upiększać Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Re: czy w 7 tygodniu ciąży wcisnę sie w suknie śl 25.10.08, 01:27 Potwierdzam to co napisala moja poprzedniczka, tipsy, farbowanie czy zabiegi kosmetyczne wcale nie szkodza, mow po prostu w salonach, ze jestes w ciazy, oni maja juz nawet specjalne zestawy dla kobiet w odmiennym stanie...no coz ja sie zorientowalam w 7tyg, ze jestem w ciazy, wlasnie po brzuchu, powiekszyl mi sie, z reszta jedynie on, u mnie moje duze piersi pozostaly dalej duzeto zalezy od kobiety...aha i nie stresuj sie slubem, bo to moze bardziej zaszkodzic bejbikowi niz wizyta w solarium jednorazowa oczywiscie ja do 7tyg lazilam na solarium dzien w dzien i bylam brazowa jak murzyn...nie zaszkodzilo malutkiemu Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Wklejone przez moderatora 27.10.08, 21:57 Re: Czy w 7-8 tyg wcisne sie jeszcze w suknie slu rafaellka 25.10.08, 16:09 Odpowiedz Tak, pod warunkiem, wybacz dosłowność... że nie będziesz się opychać i zrzucać winy na ciążowe zachcianki oraz zapanujesz nad ewentualnym wzmożeniem apetytu. Na początku ciąży zachodzą bardziej przemiany komórkowo-hormonalne. Brzuszek zaczyna być widoczny z reguły w II trymestrze. Poza tym wiele kobiet w I trymestrze chudnie. Nawiasem mówiąc też wychodziłam za mąż będąc w ciąży (bliźniaczej) było to ok 12-13 tc i w sukienkę ślubną weszłam bez problemu A tak przy okazji to wszystkiego dobrego- nie dziękuj Re: Czy w 7-8 tyg wcisne sie jeszcze w suknie slu deela 25.10.08, 18:22 Odpowiedz alez ty bzdury wypisujesz Odpowiedz Link Zgłoś
ula243 a ja zaczynam 17 tydz. ....no i 28.10.08, 10:19 niemieszcze sie w moje stare dzinsy(tzn.moj brzuszek ),a ciazowe sa jeszcze za duzewiec improwizacja.A zgadzam sie z tym dziewczynami ktore napisaly ze raczej brzuszek bedzie ok(choc to sprawa indywidualna),gorzej z piersiami-to niemozliwe ile moga urosnac na poczotku ciazy.Ja to odczuwam bardzo....bo bez ciazy mialam duzy biust,ktory mnie przyprawial o bol kregoslupa i problemy z kupieniem biustonosza-teraz to chyba bede musiala kupowac namiotypod warunkiem ze takie szyja.A Tobie zycze zeby to byl jeden z najpiekniejszych dni w Twoim zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka0as Re: czy w 7 tygodniu ciąży wcisnę sie w suknie śl 28.10.08, 15:12 Ja bralam slub w 20 i mialam brzuszek jak bym sie porzadnie najadla nikt nie chcial wierzyc ze to juz polowka a zaraz po slubie tak zaczelo wywalac tylko ze ja strasznie chudlam w pierwszym trymestrze bo ciagle zygalam a potem staralam sie nieobiadac zeby zaduzo przed slubem nieprzytyc. Tez radzilabym ci uwazac jedni maja mdlosci a inni wilczy apetyt jak go bedziesz miala to nie daj sie bo mozesz szybko nabawic sie tluszczyku na brzuchu i tez sie niezmiescisz... powodzenia i wszystkiego dobrego... Odpowiedz Link Zgłoś