chiyo28 Re: Majowe testowanie 15.05.09, 08:44 mama_inka - gratulacje !!!!!! przekazuj reszcie ciazowe fuidki Odpowiedz Link Zgłoś
soneczko_81 Re: Majowe testowanie 16.05.09, 22:47 hej gratuluję pozytywnego testu my staramy się od 7 miesięcy o drugie dziecko i też nam nie wychodzi. 28 maja mamy czwartą rocznicę ślubu i w tym dniu ponownie będę robić test-choć w sumie prawdę powiedziawszy tracę pomału nadzieję i chęci. jeszcze raz gratuluję i pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
mama_inka Re: Majowe testowanie 17.05.09, 11:04 Cześć kochane. bardzo wam dziekuje za gratulacje.Przesyłam oczywiście fluidki ciążowe !!!!!!!!!!!!!!!!!!! oby Wam przyniosły szczęście. Słoneczko_81 nic sie nie martw przyjdzie i na ciebie kolej.Ja czekałam 1o miesięcy na druga ciążę.Też traciłam nadzieje i chęci.Lekarz mi powiedział że jak urodziłam jedno to i drugie muszę urodzić.Nie miałam żadnych objawów raz mnie tylko szarpło na wymioty jak zobaczyłam serek mocarellę który uwielbiałam do tej pory .Głowa do góry bedę trzymac kciuki żeby ci sie udało. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
serpentynka850 Re: Majowe testowanie 18.05.09, 13:20 Niestety , moje oczekiwanie na testowanie już się zakończyło. Miałam testować jutro a dziś niestety pojawił się @. Jest mi cholernie smutno , liczyłam na to , że dołączę do styczniowych mamusiek...Do kitu to wszystko. Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za pozostałe przyszłe mamy. Może chociaż Wy nie spotkacie się ze mną w wątku czerwcowym Odpowiedz Link Zgłoś
bjarkan Re: Majowe testowanie 18.05.09, 13:39 Serpentynko, głowa do góry! Mnie się też w maju nie udało, ale jestem pewna, że uda mi się w czerwcu i Tobie na pewno też Lepiej rodzić w lutym niż w styczniu, bliżej do wiosny Trzymaj się i do zobaczenia na czerwcowym wątku Odpowiedz Link Zgłoś
moze_mama Re: Majowe testowanie 18.05.09, 15:47 hej hej Dołaczam sie do Was Kochane testowanko około 28 maja, 5cs, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
serpentynka850 Re: Majowe testowanie 18.05.09, 16:19 bjarkan dzięki za słowa otuchy już sie zameldowałam w czerwcowych testowaniach. Do zobaczenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majeczkad Re: Majowe testowanie 18.05.09, 18:59 U mnie niestety @ przyszła. Do " zobaczenia" w czerwcowych testowaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Majowe testowanie 18.05.09, 21:47 u mnie tez nic z tego. @ przylazła jak w zegarku do zobaczenia na czerwcowych. Odpowiedz Link Zgłoś
soneczko_81 Re: Majowe testowanie 19.05.09, 17:26 mama_inka dzięki za słowa otuchy no niech wreszcie któraś złamie tą złą passę nie możemy wszystkie się przerzucić na czerwiec mnie do testu pozostało 9 dni ale czuję, że nic z tego nie wyjdzie znowu Odpowiedz Link Zgłoś
martynka_b_k Re: Majowe testowanie 20.05.09, 08:11 soneczko_81 napisała: > mama_inka dzięki za słowa otuchy no niech wreszcie któraś złamie tą złą passę > nie możemy wszystkie się przerzucić na czerwiec mnie do testu pozostało 9 > dni ale czuję, że nic z tego nie wyjdzie znowu mnie też do testu zostało 9 dni. Okres powinnam dostać około 27 ale postanowiłam, że jeśli nie dostanę to poczekam do 29. Dziś bolą mnie już bardzo piersi wiec raczej dostanę go wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
anik.0 Re: Majowe testowanie 20.05.09, 14:37 niestety @ przyszła. może w następnym miesiącu się uda. gratuluje wszystkim tym, którym się udałao i trzymam kciuki za pozostałe Odpowiedz Link Zgłoś
majkaba Re: Majowe testowanie 20.05.09, 15:07 Przykro mi Anik. Powodzenia w nowym cyklu! Odpowiedz Link Zgłoś
anik.0 Re: Majowe testowanie 21.05.09, 19:36 Wielkie dzięki. Przy pierwszym dzidziusiu staralismy sie około 6 m- y. Mam nadzieję , że i tym razem nie potrwa to zbyt długo, bo czuję wielkie rozczarowanie kiedy @ przychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
martynka_b_k Re: Majowe testowanie 21.05.09, 11:08 i jak dziewczyny idzie testowanie ja mam dziś 8 dzień po owu. Kupiłam 2 testy ale mąż kazał mi sie wstrzymać do następnego tygodnia. Jestem taka niecierpliwa już bym chciała wiedzieć i dołączyć do szczęśliwych mam Odpowiedz Link Zgłoś
maniunia27 Re: Majowe testowanie 21.05.09, 11:46 Czesc dziewczyny. Ja testowalam 2 maja i oczywiscie wynik byl negatywny. Kolejna data testowania przypada mi na 30 maja. Obecnie jestem po owulacji i chcialam sie zapytac czy moze któras tak miala ze na 1,5 tygodnia przed spodziewana @ odczuwala chroniczne zmeczenie i zniechecenie. Tak mam od 2 dni ze nic mi sie nie chce, wczoraj nawet nie mialam sily cwiczyc i po 10 minutach musialam przestac. Poszlam od razu do lozka i moglabym zasnac o 8:30. Nawet nie mam ochoty na "przytulanko" z mezem. Odpowiedz Link Zgłoś
galgo Re: Majowe testowanie 25.05.09, 15:38 Witam i dopisuje sie do listy aniasommer - 1 maj (1cs) kumkus - 1 maj maniunia27 - 1 maj karolinkaa3a - 1 maj zoja.pl - 3 maj- gdyniankaanka_24 - 4 maj agapola - 4 maj Domama - 4 maj mejbibejbii - 6 maj menka79 - 7 maj olielle - 8 maj (4cs) jolusia77 - 9 maj emuriel - 10 maj (1cs) mama_inka - 12 maj(9cs) asia31_0 - 12 maj magdaleine1 - 11/12 maj(4cs) amelia730 - 13 maja(2cs) agaciatko1 - 13 maj (2cs) paskuda22 - 14 maj(1cs) katharin - 14 maj witchy83 - 14 maj(1cs) agatek.2 - 15 maj mandarynka-net - 15 maj (1cs) bjarkan - 16 maj majeczkad - 16 maj(2cs) serpentynka850 - 19 maj (1cs) chiyo28 - 18 maj (5cs) anik.0: 18 maj(3cs) majkaba - 24 maja (17cs) llayla - 29 maj (5cs) tusia.gru - 28 maj (1cs) galgo - 31 maj (1cs) Odpowiedz Link Zgłoś
martynka_b_k Re: Majowe testowanie 22.05.09, 08:13 nie wytrzymałam i zrobiłam dziś test i niestety na razie jedna kreska. Mam nadzieję, że @ nie przyjdzie i wtedy zrobię raz jeszcze dziś dopiero 9 dzień po owu. Odpowiedz Link Zgłoś
misia53 Re: Majowe testowanie 22.05.09, 19:52 A ja chyba jutro zrobie testowanie bo nie moge sie doczekac tak samo jak Wy, co prawda do @ ze 3 dni... Odpowiedz Link Zgłoś
soneczko_81 Re: Majowe testowanie 22.05.09, 23:48 nie rozumiem was- po co się tak nakręcacie! nieważne czy 3 czy 5 dni do okresu - test i tak wyjdzie negatywny bo nie ma jeszcze odpowiedniej ilości hormonu by wyszedł na teście. musicie swoje odczekać- mnie test przy pierwszych dziecku wyszedł pozytywny po 5 dniach opóźnienia okresu... wytrwałości moje drogie Odpowiedz Link Zgłoś
majkaba Udało się!!!!! 24.05.09, 19:48 Jednak zrobiłam dziś test i... dwie krechy!!! Udało się!!! Nareszcie!!! W 17 cyklu starań! Co zabawne, w mojej pierwszej ciąży ujrzałam dwie krechy w dniu matki, 3 lata temu. Istnieje więc pewne prawdopodobieństwo, że obie moje pociechy będą miały urodzinki tego samego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
tusia.gru Re: Udało się!!!!! 24.05.09, 21:21 Serdeczne gratulacje, byłaś cierpliwa i udało się No ja niestety odpadam, @ przyszla wczoraj o 4 dniza wcześnie...więc następne podejście... Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta2040 Re: Udało się!!!!! 25.05.09, 07:12 super garatuluje bardzo bardzo. ja powtórze test właśnie jutro, może będzie wyraźniejsza krecha, bo jest blada.no ale cóż trzeb apoczekać. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
wikikul testowanie 25.05.09, 09:02 czesc ja też pod wielkim napięciem środa czwartek powinnam dostać @ i pewnie tak sie stanie strasznie bolamnie piersi i w dole brzucha czasami pobolewa czuje csie jak na @. Dodam że to mó drugi cykle bez tabletek w poerwszym uważaliśmy ale teraz juz na maksa. Tylko czy trafilismy mamy tylko piatki soboty i niedziele bo w tygodniu delegacja. A moze sie uda Odpowiedz Link Zgłoś
martynka_b_k Re: testowanie 25.05.09, 09:22 Byle do piątku!. Jeśli dostanę @ to chyba wcześniej bo już od paru dni b. bolą mnie piersi i pobolewa brzuch. Wydaje mi się, że raczej w tym miesiącu lipa z tego. Dziw mnie jedynie fakt, że kawa jest taka niedobra od wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
wikikul Re: testowanie 25.05.09, 10:13 I nie wttrzymałam zrobiłam test przed momentem chociaz do @ jescze dwa trzy dni i tylko jedna kreska. To czekam n @ bo te ból piersi i brzucha to napewno ni na ciąże Odpowiedz Link Zgłoś
majkaba Re: testowanie 25.05.09, 10:16 Nie poddawaj się jeszcze Wikikul. Ja w tym cyku (zaciążonym) miałam właśnie objawy identyczne jak na @ (ból brzucha i piersi). A test rzeczywiście zrobiłaś za wcześnie. Tak więc trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
magdaleine1 Re: testowanie 25.05.09, 10:30 Zgadzam sie z poprzedniczka ja również mialam objawy jak na @(bol podbrzusza oraz piersi),bylam 100%pewna ze przyjdzie @ a tu taka niespodzianka .Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
majkaba Re: testowanie 25.05.09, 10:12 Gratulacje Ziuta Nasze pociechy będą dokładnie w tym samym wieku Jak jest druga krecha to na pewno ciąża. Testy mylą się czasem w drugą stronę, tzn nie wykazują drugiej krechy nawet jak jest ciąża. Ale jak już ta druga krecha jest, to ciąża na pewno też. Test nie pokaże przecież czegoś, czego nie ma. Tak przynajmniej twierdzi moja pani ginekolog Odpowiedz Link Zgłoś
wikikul Re: testowanie 25.05.09, 11:02 dzieki za te słowa mam nadzieje że sie uda ale mam przeczucia że to napewno @. Odpowiedz Link Zgłoś
soneczko_81 Re: Udało się!!!!! 25.05.09, 13:14 no moje gratulacje dobrze, że komuś w tym miesiącu się udało ja niestety dziś dostałam @ i w ten sposób zamknęłam 7 cykl starań. przerzucam się na czerwiec ehhh w życiu nie myślałam,że starania o 2drugie dziecko będą szły tak pod górkę Odpowiedz Link Zgłoś
martynka_b_k Re: Majowe testowanie 27.05.09, 08:19 dziś 34 dzień cyklu @ dalej nie ma. Czyli jest jakaś szansa tylko wstrzymam się jeszcze do piątku ja lubię mieć cykle nawet do 38 dni. Nie mam żadnych objawów, czuję się bardzo dobrze. Miałam przez chwilę typowe samopoczucie jak przed @ ale przeszło całkowicie a @ nie ma. Najgorsze jest to, że strasznie pokłóciłam się z mężem i powiedziałam mu, że mam nadzieję, że nie jestem w ciąży, bo nie chce mieć z nim dzieci. Ach te głupie baby! Odpowiedz Link Zgłoś
galgo Re: Majowe testowanie 27.05.09, 08:31 hehe, wszystkim nam sie tak czasem zdarza, on na pewno wie, ze nie mialas tego na mysli! Trzymam kciuki za Ciebie i za siebie troche tez, u mnie 30dc i cisza... Czekam do weekendu. Odpowiedz Link Zgłoś
alaskademon Re: Majowe testowanie 27.05.09, 12:06 Cześć! Jestem tu nowa. Często zaglądam na wasze forum ale dopiero dziś postanowiłam do was dołączyć. Nie wiem czy to potrzeba chwili czy hormony ale mam straszna ochotę z kimś "pogadać". Dziś 29dc. Która próba? Ciężko zliczyć ile razy mozna próbować przez 12lat. W sobotę wielkie testowanie. Ale czego się spodziewać? Oczywiście naszym marzeniem są dwie kreski, takie piękne <red>CZERWONE</red>. Staram się wypatrzeć jakieś sygnały... ale tym razem jakoś ich nie ma. Zawsze przed testem miałam wszystkie. Pewnie wiecie jak to jest. Bolały mnie piersi, pochwa wydawała się sina aż czarna, żołądkiem narywało i wszystkie inne możliwe. Teraz cisza... prawie. Ostatnio mój mąż śmiał się ze mnie , że wmawiam sobie objawy realne i niepotrzebnie się tym denerwuje. Teraz stwierdził, że dostaję paranoi. Mam jakieś dziwne objawy, nawet nie wiem czego... Mam wrażenie, że ktoś mi nadmuchał brzuch-tak mi w nim bombelkuje.Co dziwne nie w okolicach macicy ale tak wysoko, pod samymi piersiami. Zauważyłam jak od strony pach w kierunku piersi pojawiają się żyły. Nie jakieś super grube ale widać je gołym okiem. I co najbardziej upierdliwe - strasznie mnie swędzą sutki a na piersiach dostałam jakichś strasznie swędzących krostek. Aha, i włosy mi wyłażą garściami. Czyli zbierając to do kupy objawy nie ciążowe. Tak mi się wydaje bo nawet nie mam kogo zapytać. Mama nie żyje, sióstr nie posiadam... taka trochę sama jak palec jestem. Więc dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki bo jak mówi mój mąż - te bombelki świadczą o tym że urodzę mu aligatorka Ale wierzę , że kiedyś ktoś powie do mnie "mamo". Odpowiedz Link Zgłoś
martynka_b_k Re: Majowe testowanie 28.05.09, 08:35 niestety ja w tym miesiącu odpadam Ale nie załamuje się bo jedziemy na wakacje dosyć daleko i martwiłabym się czy wszystko będzie w porządku a tak będę korzystać. Pić zimne piwko i opalać się a zaraz po bierzemy się z mężem do roboty )) Odpowiedz Link Zgłoś
galgo Re: Majowe testowanie 28.05.09, 12:39 bardzo mi przykro martynko, obawiam sie, ze moge do Ciebie dolaczyc, dzis 31 dc, jajniki i podbrzusze bola mnie jak na @, mam tez jakies dziwne plamienie, ktore nie wiem jak zinterpretowac, ale dobry znak to pewnie nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
juleg alaskademon:-) 28.05.09, 13:50 Rozumiem, że od 12 lat się staracie o dziecko, czy robiliście jakieś badania? Co do objawów to pojawiają się one raczej około 4-5 tc, także takie wczesne mogą być z różnych powodów, ale z całego serca życzę Wam, żeby to był Wasz miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
alaskademon Re: alaskademon:-) 28.05.09, 15:21 Oczywiście że tak. I według kilku lekarzy zarówno z mojej strony jak i męża nie ma problemów ani przeciwwskazań. Nie ma żadnych problemów... tylko dziecka brak. Ala byle do soboty... Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: alaskademon:-) 28.05.09, 17:28 No to może jakaś przeszkoda psychiczna, trzymam mocno kciuki, jesteś z wawy może? Napisz koniecznie jaki wynik Odpowiedz Link Zgłoś
alaskademon Re: alaskademon:-) 29.05.09, 09:02 Cześć! Nie wiem co myśleć. Moje wszystkie objawy na "aligatorka" nagle zniknęły. Pozostały tylko swędzące niemiłosiernie sutki. Okres powinnam dostać dopiero jutro ale o dziwo - pobolewają mnie jajniki i bąbluje mi w brzuch. W moim przypadku jest to dziwne bo mam 32 lata i nigdy nie miałam żadnych objawów przed miesiączką. Mój organizm odzywa się dopiero w drugi dzień i wtedy przechodzę katusze. I chyba tylko dlatego zdobiłam dziś test.... i co? No właśnie - nie wiem czy mam halucynacje i zwidy ale widzę cień drugiej kreski. Taką bardzo, bardzo bladą ale na tyle wyraźną, że dostrzegł ją mój mąż... wiec moja nadzieja dostała takich małych skrzydełek... pędzę do apteki po czulszy test ps. pozdrowienia z Zabrza no i trzymam kciuki za wszystkie staraczki, zafasolkowane i świeżo upieczone mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
miska83 Re: alaskademon:-) 29.05.09, 09:26 o ludzie!!! to szybko chwal sie co ci wyszlo!! mam nadzieje ze drugo test pokaze wyrazniejsze 2 kreseczki i po tylu latach wreszcie ci sie uda! bardzo,bardzo mocno trzymam za ciebie kciuki! i czekam na wiadomosci Odpowiedz Link Zgłoś
galgo Re: alaskademon:-) 29.05.09, 09:36 alaskademon - trzymam kciuki i napisz jak tylko bedziesz wiedziec cos wiecej! ja niestety wypadlam z gry w tym miesiacu, przepisuje sie na czerwiec. to byla pierwsza oficjalna proba, wiec nie powinno mnie dziwic, ze sie nie udalo, tak czy siak bardzo mi smutno... Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: alaskademon:-) superrrrrrrrrrrrr! 29.05.09, 09:43 Czyli jednak intuicja kobiety to podstawa! Miałam kiedyś taki cień i byłam w ciąży a maluch wtedy zaczynający życie właśnie przebiegł jak strzała po pokoju jestem dobre myśli i czekam Odpowiedz Link Zgłoś
wikikul Re: alaskademon:-) superrrrrrrrrrrrr! 29.05.09, 18:33 Ja zmykan na czerwcowe testowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
alaskademon Re: alaskademon:-) 30.05.09, 05:24 No i jedna wielka niewiadoma i znów nie wiem co mam myśleć. Zrobiłam rano dwa testy (z tej samej próbki moczu). Jeden taki sam jak wczoraj, zakupiony w ilości - około mnóstwo - na Allegro. Czułość najprawdopodobniej 25. I jest druga kreseczka nawet wyraźniejsza niż wczoraj. Drugi test z Apteki - Bobo test - niebieski o czułości 10 nic nie wykazał. Czeski film nikt nic nie wie. Ale @ nie ma i tym się pocieszam. Odpowiedz Link Zgłoś
alaskademon Re: alaskademon:-) 30.05.09, 11:42 no i mogę przepisać się na czerwiec... przyszła Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: alaskademon:-) 30.05.09, 14:53 O kurczę!!! Skąd ta druga kreska, nawet blada, dziwne Bardzo mi przykro............................................. Odpowiedz Link Zgłoś
alaskademon Re: alaskademon:-) 31.05.09, 13:29 Wiecie co wariuje. @ to dwie krople wczoraj i dwie dzisiaj... i to wszystko co o tym myśleć??? może ktoś tak miał? i co może oznaczać jeśli na teście ciążowym pojawia się druga kreska ale po 4 godzinach??? Odpowiedz Link Zgłoś
juleg Re: alaskademon:-) 31.05.09, 13:33 po 4h się nie liczy, ale ta mała ilość krwi jest dziwna, zrób jutro betę koniecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia198888 Re: alaskademon:-) 03.06.09, 22:03 mi tez po 4 godzinach, moze po 5 wyszła 2 kreska i to nie ma znaczenia!!!! zależy który test, najlepiej kup sobie jeszcze jeden z innej firmy i sprawdz jeszcze raz polecam pink test Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia198888 Re: alaskademon:-) 03.06.09, 22:04 mi juz 2 tyg sie spóżnia okres, śluz mam cały czas ale nie lepki tylko bardziej biały i czasami ma bóle w brzuchu jak na okres!!! czy ktoś ma podobnie????? Odpowiedz Link Zgłoś
llayla Re: Majowe testowanie 04.06.09, 20:08 Dziewczyny, najprawdopodobniej się udało W dniu spodziewanej @ na teście nic nie wyszło, a dziś bladziutka druga kreska - ale jest! Sataram się jeszcze nie napalać ale wszystko we mnie krzyczy że to jest to pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
galgo Re: Majowe testowanie 04.06.09, 22:11 trzymam kciuki llayla, oby sie potwierdzilo! na czerwcowym forum juz sa tlumy, nie potrzebna nam tam jestes Odpowiedz Link Zgłoś
llayla Re: Majowe testowanie 05.06.09, 20:33 Dziękuję na dzisiejszym teście też dwie kreski! Wspaniałe uczucie Wszystkim starającym się życzę powodzenia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś