Dodaj do ulubionych

brązowawe plamienia?ktoś miał???

05.06.09, 13:35
cześć Dziewczyny.
jestem w 6tc, w zasaszie od kiedy sie dowiedziałam mam takie
brazowawe plamienia, mało obfite. biore duphaston i luteine.
dużo odpoczywam.
Czy miałyscie podobne poczatki?
Lekarz mówi, że może tak byc na poczatku
Obserwuj wątek
    • agusia-g Re: brązowawe plamienia?ktoś miał??? 05.06.09, 15:11
      hej jak jesteś pod opieka lekarza i dostajesz już leki na podtrzymanie będzie
      ok!! ja tez tak miałam praktycznie od poczatku ciąży dostawałam luteinę
      dopochwowo bo wystąpiły plamienia, nie pamiętam ale ok 21 tc skończyłam ja brać
      i było ok teraz 34 tc i tez jest w porządku-trzymaj się zdrowo dbaj o siebie
      będzie dobrze!!!
      • agula_ala Re: brązowawe plamienia?ktoś miał??? 05.06.09, 17:34
        dzieki, strasznie sie boje, bo juz raz poroniłam-ale z innej
        przyczyny
    • toka78 Re: brązowawe plamienia?ktoś miał??? 05.06.09, 23:43
      Podłączę się pod temat. Ja też 5 tydzień i w dodatku chorowałam przez parę dni i
      po gorączce przez ok 18h miałam różowo-brązowy śluz. Teraz niby wszystko jest
      ok, ale za każdym razem jak idę do łazienki to boję się znaleźć coś niedobrego sad
      Nie miałam jak skontaktować się z ginem, a wizyta dopiero 29 czerwca. Mam taki
      plan, żeby zbadać sobie betę i progesteron i jak coś wyjdzie nie tak to dopiero
      pójść "interwencyjnie".
      Podobno takie plamienia mogą się zdarzać w I trymestrze ale podobno też z takimi
      rzeczami powinno się od razu biec do lekarza... Ech - doła mam w ogóle, że coś
      może być nie tak... sad
      • rybcia312 do Toka78 06.06.09, 05:53
        ja bym na twoim miejscu nie czekala,jesli nie mozesz isc do swojego lekarza idz
        do najblizdzej izby przyjec...
        to moze byc jakas bzdura,miejmy nadzieje ze tak jst i oby tak bylo..
        ale jesli jednak jest inaczej,to byc moze jesli pojdziesz teraz bedzie dosc czsu
        na reakcje i na ratunek,czekajac i sprawdzajac bete mozesz przegapic ten
        ostateczny moment i wtedy nie pomoze juz nic,a szansa na szczesliwe zakonczenie
        przeciez byla...
    • dorotam271 Re: brązowawe plamienia?ktoś miał??? 06.06.09, 19:34
      Ja mam jestem w końcówce 7 tyg i w kazdy piatek mam plamienia,wczoraj wstałam
      rano to juz normalnie prawie jak okres.Pojechałam do lekarza i okazało sie że
      jest Ok dzidzia rosnie,tylko mam kawałek macicy niedojrzałej i ona tak sie
      zachowuje ,mam luteine,od wczoraj zwolnienie duzo lezec i powinno byc Ok.
      • toka78 Re: brązowawe plamienia?ktoś miał??? 06.06.09, 21:15
        Ja w poniedziałek lub wtorek postaram się pójść na USG. Takie jest zalecenie
        lekarza. Zobaczymy. Mam nadzieję, że i u mnie nic poważnego smile
        • mwiktorianka Re: brązowawe plamienia?ktoś miał??? 06.06.09, 21:45
          Ja miałam ok.7 tyg ciąży.Bardzo się wystraszyłam,że to może być poronienie i
          pognałam do lekarza.Dziś mój syn ma 12 lat i jest super facetem.Trzymam za
          ciebie kciuki,bądź dobrej myśli,wszystko będzie ok.Dbaj o siebie i malucha.
    • martekle Re: brązowawe plamienia?ktoś miał??? 07.06.09, 13:22
      tez tak mialam i tez bralam duphaston
      potem ciaza przebiegała juz bez problemów
      choc duphaston bralam chyba z 2-3 miesiace
      ale plamienia skonczyly sie szybko
      • karolcia539 Re: brązowawe plamienia?ktoś miał??? 07.06.09, 13:36
        ja tez miałąm takie plamienia w 6 tyg, dostałam luteine i plamienia
        ustały smile teraz zaczęłam 21 tc, głowa do góry, bedzie wszystko oki smile
        • agula_ala Re: brązowawe plamienia?ktoś miał??? 07.06.09, 20:22
          dzieki dziewczyny,
          Troche sie uspokoiłam, jak widze, że nie jestem sama,staram sie byc
          dobrej mysli, bo inaczej to można zwariowac.
          trzymam tez za was kciuki.
          • sylwia198888 Re: brązowawe plamienia?ktoś miał??? 08.06.09, 09:04
            nie chc straszyć, ale mi niestety brązowe plamiemnia przyniosły brak
            bicia serduszka dzidzi i poroneniesadsad Dziewczyny nie lekceważcie
            żadnego plamienia tak mi powiedział lekarz!
            • pandora81 Re: brązowawe plamienia?ktoś miał??? 08.06.09, 17:53
              Plamień nie można lekceważyć- wiem 4 razy poroniłam, ale teraz w 5tc miałam
              brązowe plamienia i się okazało, że mam polipa na szyjce, nic groźnego dla
              dziecka, tylko męczące w życiu, bo plami i się człowiek denerwuje i jeździ na
              izbę przyjęć. Do tej pory plamię co jakiś czas (jestem w 15 tygodniu), ale
              jestem dobrej myśli smile
    • wakacyjna_iguana Re: brązowawe plamienia?ktoś miał??? 08.06.09, 20:24
      Ja tak miałam, dostałam Duphaston i zakaz sexu do końca 3 mies. ciąży. Potem
      Duphaston odstawiono ale po 3 mies. seksie za każdym razem były sensacje-małe
      krwawienie, lekarz za każdym razem kazał odczekać 7 dni i znów spróbować się
      kochać. Przeszło i jest ok.
    • ladyann77 Re: brązowawe plamienia?ktoś miał??? 09.06.09, 20:11
      Też miałam plamienia około ósmego tygodnia - od razu poszłam interwencyjnie do
      lekarza, natychamist zrobił mi USG, żeby sprawdzić, czy nic mi się nie odkleja i
      nie ma krwiaków.

Na szczęście wszystko jest OK, dostałam duphaston i nakaz "zwolnienia tempa".

Teraz jestem w 19 tygodniu i plamienie nie powtórzyło się ani razu.

Niemniej jednak nie lekceważ ŻADNEGO plamienia, skonsultuj się z ginekologiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka