redmisiaczek25 12.12.09, 11:26 hej mamy problem z wybraniem przedszkola dla 3-latka nie wiemy jakie wybrać przedszkole państwowe czy prywatne. Jeśli ktoś wie w którym dziecko się czuje najlepiej poradzcie... Dziękuję pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kitka20061 Re: Lepsze prywatne czy państwowe? 12.12.09, 11:39 Poczytaj trochę forum, zobaczysz jakimi kryteriami powinno się kierować, poodwiedzaj przedszkola, porozmawiaj z rodzicami dzieci z poszczególnych przedszkoli. Może są zajęcia adaptacyjne w interesujących Cię przedszkolach, to warto na nie iść. Nie ma dobrych albo złych przedszkoli w zależności od tego czy są prywatne bądź państwowe. Trzeba brać pod uwagę konkretne placówki. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowekorale Re: Lepsze prywatne czy państwowe? 13.12.09, 10:49 to trochę tak jakbyś chciała dyskutować o wyższości świąt Wielkanocnych nad Bożym Narodzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka40 Re: Lepsze prywatne czy państwowe? 13.12.09, 16:01 nie mam porównania ,bo Remik chodzi do państwowego ale jestem z niego zadowolona ,mawszytsko co mu potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: Lepsze prywatne czy państwowe? 13.12.09, 20:10 Mój synek też chodzi do państwowego i jestem zadowolona,mam pewność że nie przyjmują dzieci na siłe tylko dla kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
jaktosik Re: Lepsze prywatne czy państwowe? 13.12.09, 20:25 Zarówno prywatne jak i państwowe może być dobre i zle. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 jaktosik 17.12.09, 10:50 a w czym prywatne moze byc zle zakladajac, ze posiada wszystkie pozytywne czynniki co panstwowe a dodatkowym atutem jest MALA ilosc dzieci w grupie i wiecej nauczycielek przypadajacych na jedno dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
dz_joanna Re: Lepsze prywatne czy państwowe? 14.12.09, 08:29 Nie napisałaś jak w Twojej okolicy z dostępem do państwowych przedszkoli. Jeśli możesz wybierać, to zdecydowanie polecam państwowe. Nie widzę powodu, żeby płacić ciężkie pieniądze na prywatne przedszkole, jeświ wkoło są państwowe. Któreś napewno Ci się spodoba. Mój synek chodzi do państwowego przedszkola i bardzo je lubi, ja też jestem zadoowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Lepsze prywatne czy państwowe? 14.12.09, 11:05 Ci, którzy posyłają dzieci do państwowych, sa zadowoleni. I ci, którzy posyłają dzieci do prywatnych, sa zadowoleni (jak na przykład ja). Inaczej przeciez jedna i druga grupa zmieniłaby przedszkole, prawda? Możesz porównywac KONKRETNE przedszkola. Możesz też rozpisać sobie plusy i minusy jednych i drugich przedszkoli (np. państwowe jest tańsze, w prywatnym są mniejsze grupy itd.). No zależy, na czym najbardziej Ci zależy Odpowiedz Link Zgłoś