eweeeeeeeeee 16.02.10, 17:59 Mam pytanie. Mieskzamy na kompletnie innej ulicy, niz tam gdzie jest zameldowane dizecko. To maj akeis znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monis250 Re: meldunek 17.02.10, 08:40 W przypadku przedszkola nie ma, ale już jeśli chodzi o szkołę to tak. Odpowiedz Link Zgłoś
jaque Re: meldunek 17.02.10, 09:03 Nieprawda. W ustawie jest mowa o MIEJSCU ZAMIESZKANIA a nie zameldowania. Inna sprawa, że do niektórych dyrektorów szkół to jeszcze nie dotarło. Odpowiedz Link Zgłoś
binkaa Re: meldunek 17.02.10, 09:08 niestety mam teraz ten problem ze szkołą w szkole gdzie mi najbliżej miejsc brak dla nie rejonowych przyjdzie wozić Odpowiedz Link Zgłoś
monis250 Re: meldunek 17.02.10, 10:00 Ustawa ustawą, a wszyscy wiemy jak jest. Jeśli chodzi o szkoły to obowiązuje rejonizacja i tyle. Oczywiscie szkoły przyjmują dzieci spoza rejonu w miarę wolnych miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
malikowna Re: meldunek 17.02.10, 18:18 Absolutnie nie zgadzam się jestem po dniu otwartym w przyszłej podstaw. mojego syna i ma znaczenie msc zamieszkania TYLKO tak samo w przedszkolu Odpowiedz Link Zgłoś
binkaa Re: meldunek 17.02.10, 22:15 zgadza sie tylko jak zameldowanych dzieci jest wiecej niz miejsc to ważniejsze jest zameldowanie niz zamieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
jaque Re: meldunek 18.02.10, 07:25 Zadzwoń do swojego wydziału edukacji. Bo w moim powiedzieli jasno - rejon dotyczy miejsca zamieszkania i dyrektor miejsce musi zapewnić (oczywiście to miejsce zamieszkania trzeba udowodnić - PITem, umową najmu itd.). Odpowiedz Link Zgłoś
monis250 Re: meldunek 18.02.10, 09:39 Jeżeli chodzi o szkołę to do mnie przyszło pismo ze szkoły (zaproszenie na dni otwarte),gdzie dziecko było zameldowane, a nie gdzie mieszkało, bo wykazy dzieci szkoły dostaja od Urzędu Miasta czy Gminy. gdzie indziej moze jest inaczej, najlepiej dowiedzieć sie w swojej szkole czy przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś