olimama 25.05.10, 20:31 Kiedy w Waszych przedszkolach jest uroczyste zakończenie roku? U nas 8 czerwca! Wydaje mi się, że dość wcześnie. Ale podobno dużo dzieci potem już wyjeżdża. A u Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evezu Re: kiedy zakończenie roku? 25.05.10, 21:10 ale po tym uroczystym zakończeniu roku są normalne zajęcia dla dzieci, moja córka zawsze chodziła do 30.VI Odpowiedz Link Zgłoś
pica-pica Re: kiedy zakończenie roku? 25.05.10, 22:53 U nas uroczystość też 8 czerwca, bo później się dzieci rozjeżdżają. Ale pracujemy oczywiście do końca czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
krokre Re: kiedy zakończenie roku? 25.05.10, 23:20 u nas 9 czerwca. Przedszkola pracują rzecz jasna do końca czerwca. Tak wcześnie są uroczystości ponieważ większośc już od poł mies bierze urlopy z tego co wiem Odpowiedz Link Zgłoś
black_edith Re: kiedy zakończenie roku? 26.05.10, 08:22 to wydaje się dosyć logiczne, w połowie czerwca zaczyna się na całego sezon urlopowy, przedszkola nie chcą więc, żeby ze względu na urlop rodziców dzieci były nieobecna na zakończeniu roku albo żeby ze względu na zakończenie roku rodzice mieli trudności z zaplanowaniem urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: kiedy zakończenie roku? 26.05.10, 09:40 U nas było wczoraj, połączona z wystepem na dzień matki Grupa 5-o latków. + mały wystep z angielskiego, pamiątkowe dyplomu. Oczywiście, zajęca dydaktyczne trwaja dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina886 Re: kiedy zakończenie roku? 26.05.10, 13:15 U nas też będzie na początku czerwca, połączone z dniem matki i dniem ojca - 3 in 1 Odpowiedz Link Zgłoś
ola5777 Re: kiedy zakończenie roku? 31.05.10, 13:11 A co jesli po tym 15 czerwca dziecko chodzi nadal ? jest oddawane do łaczonych grup? Odpowiedz Link Zgłoś
krokre Re: kiedy zakończenie roku? 31.05.10, 13:58 ola5777 napisała: > A co jesli po tym 15 czerwca dziecko chodzi nadal ? > jest oddawane do łaczonych grup? W moim przedszkolu NIE. Rok przedszkolny kończy się 30 czerwca i do tego czasu każde dziecko chodzi do własnej grupy. Po prostu większość ludzi planuje wakacje już np w połowie czerwca stąd większa część dzieci może już np od 15 czy też 20 czerwca zakończyć rok przedszkolny. To nie zmienia faktu że dzieciaki nadal pozostają w swoich grupach. Panie w przedszkolu po prostu chcą zakończyć rok z maksymalną ilością przedszkolaków stąd takie wyprzedzenia w zakończeniu roku Odpowiedz Link Zgłoś
krokre Re: kiedy zakończenie roku? 31.05.10, 14:01 Panie w przedszkolu po prostu chcą zakończyć rok z maksymalną ilością przedszkolaków stąd takie wyprzedzenia w zakończeniu roku Tj chcą się jakby pożegnać przed wakacjami bo zauważ że nie wszystkie Panie przechodzą z grupą do następnej grupy. U mnie w przedszkolu pomoc przedszkolna pozostaje w I gr i przejmie opiekę nad nowymi przedszkolakami. Synek od września przechodzi do II gr jedynie z Panią nauczycielką Odpowiedz Link Zgłoś
kugorki Re: 28.maja BYŁO 31.05.10, 14:51 razem z dniem mamy i taty przesłanki jak wyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
meg.123 Re: 28.maja BYŁO 01.06.10, 14:42 W łódzkim dopiero 25 czerwca. Dlaczego u Was tak wcześnie czy to zależy od szkoły, województwa? Odpowiedz Link Zgłoś
krokre Re: 28.maja BYŁO 01.06.10, 18:59 meg.123 napisała: > W łódzkim dopiero 25 czerwca. Dlaczego u Was tak wcześnie czy to zależy od > szkoły, województwa? NIE poczytaj sobie powyższe odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
dziub_dziubasek Re: kiedy zakończenie roku? 01.06.10, 19:58 Nie wszyscy wyjeżdżają od razu w czerwcu, nie wszyscy mają możliwość zapewnić dziecku opiekę przez 3 miesiące! No chyba, ze jest dostęp do dyżurujących przedszkoli bez ograniczeń, bo jesli nie to tylko jakieś widzimisię i wygoda pań. jak jest mniej dzieci to zwyczajnie można grupy łączyć i już. Odpowiedz Link Zgłoś
mamula_to_ja Re: kiedy zakończenie roku? 03.06.10, 10:02 Ale zakończenie roku uroczyste nie jest równoznaczne z zamknięciem przedszkola Wszystkie przedszkola pracują przecież do końca czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
dziub_dziubasek Re: kiedy zakończenie roku? 03.06.10, 15:04 No jesli pracują do końa czerwca to mogą sobie rok zakonczyc już w styczniu Odpowiedz Link Zgłoś
kalanitka Re: kiedy zakończenie roku? 03.06.10, 16:40 Uroczyste zakończenie roku szkolnego w przedszkolu to nie jest "jakieś widzimisię i wygoda pań" przynajmniej u nas. Młodsze dzieci żegnają starszaki odchodzące do szkoły. Jest to bardzo miły dzień dla przyszłych pierwszaków a i maluchy czują się ważne bo teraz one będą "rządzić" w przedszkolu Nie oznacza to, że dzieci mają już nie chodzić do przedszkola!!! Lecz faktycznie dzieci często jest mniej z różnych powodów. Szkoły kończą swoje zajęcia i starsze rodzeństwo zostaje z młodszym. Również niektórzy rodzice wykorzystują fakt, że czerwiec to jeszcze nie sezon urlopowy i wyjazdy wakacyjne są tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
dziub_dziubasek Re: kiedy zakończenie roku? 03.06.10, 17:01 Każdy nastolatek marzy o tym, by siedzieć w wakacje z młodszym rodzeństwem... Odpowiedz Link Zgłoś
kalanitka Re: kiedy zakończenie roku? 03.06.10, 19:50 To jest decyzja rodziców... Odpowiedz Link Zgłoś
dziub_dziubasek Re: kiedy zakończenie roku? 03.06.10, 20:33 Rozumiem, ze Twoim zdaniem większośc nastolatków w wakacje zajmuje sie opieką nad młodszym rodzeństwem? Odpowiedz Link Zgłoś
kalanitka Re: kiedy zakończenie roku? 03.06.10, 22:34 Nie, to jest jeden z powodów dlaczego może być mniej dzieci w przedszkolu, a nie moje zdanie!!! wiem że tak się dzieje i tyle, bo rodzice w naszym przedszkolu o tym mówią. My nasze 6-latki żegnamy 22 czerwca, na 25 przewidziana jest jeszcze wycieczka, a potem również "życie przedszkolne" trwa. Rodzice decydują kiedy dziecka nie ma w przedszkolu, a jakie są tego powody to już ich sprawa Przedszkole jest otwarte do 30 czerwca, później jest dyżur. Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: kiedy zakończenie roku? 01.06.10, 20:48 u nas jest 9 wiec dzien pozniej niz u was wlasnei ze wzgledu na to, ze nie ma za duzo dzieci pozniej, z reszta jzu teraz chdozi moze z 10cioro wiec przedstawienie bedzie ciut okrojone bo nei bedzie wszystkich aktoro w mi to nie przeszkadza, przeciez i tak do konca czerwca normlanei sie chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
mariola1315 Re: kiedy zakończenie roku? 02.06.10, 08:07 U nas będzie 10-go czerwca z połączeniem dnia mamy i taty. Ale normalnie do 30-go czerwca dzieci będą chodziły do przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi mariola1315 02.06.10, 22:57 Zlituj się z tymi suwaczkami... forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2451881.html Zmniejsz, proszę, sygnaturkę - albo zrób sobie losową (za każdym razem pojawi się suwaczek innego dziecka), albo zostaw to w postaci linków lub zajawek. Odpowiedz Link Zgłoś