Dodaj do ulubionych

lista opłat

09.10.10, 20:04
Witam,
Mam takie pytanie:
U mojej córki w przedszkolu zaraz przy wejściu jest co miesiąc wykaz gdzie znajduje się imię i nazwisko każdego dziecka wraz z kwotą, którą w danym miesiącu należy uregulować.
Z przypadkowej rozmowy z koleżanką usłyszałam, że tak podobno nie powinno być, że każdy powinien np. dostawać karteczkę na której powinna być ta suma, natomiast nie powinno być to do ogólnego wglądu.
jak to w takim razie jest ? są na to jakieś konkretne przepisy ?
pozdrawiam, z góry dziękuję za odp.

Maja => 19.02.2008
Obserwuj wątek
    • bukaj2005 Re: lista opłat 09.10.10, 20:40
      hej witam
      moj syn chodzi do przedszkola drugi rok u nas nie ma listy- sa karteczki każda grupa ma swój koszyk a w niej karteczki na których jest napisane imie nazwisko po lewej stronie dziecka to jest widoczne a kwota jest zasłonieta prawą strona karteczki i zszyta zszyfka po drugiej stronie jest numer konta na które trzeba wpłacic naleznosc . tak jest przyjete od lat
      Pozdrawiam
    • mamabasia Re: lista opłat 10.10.10, 12:59
      Kwoty do zapłaty sa podobne więc o co jazda? No chyba że na czerwono cie wypisują bo zalegasz z opłatami.
      • jaktosik Re: lista opłat 10.10.10, 20:50
        Zapewne rzecz w ochronie danych osobowych, teraz to już praktycznie nic nie wolno - haha.
      • mol_sc Re: lista opłat 10.10.10, 20:50
        nie do końca... różnią się np. zajęciami dodatkowymi, kwotą, którą zadeklarowano na RR itp....i np. niektórzy mają do zapłaty 120 a inni 210 zł
        • przeciwcialo Re: lista opłat 11.10.10, 14:07
          U mnie listy dotyczą tylko czesnego i jedzenia. Zajęcia dodatkowe opłaca się osobno na konta lub w sekretariacie, podobnie klasowe czy rada rodziców.
    • joanna_poz Re: lista opłat 11.10.10, 14:28
      u nas każdy dostawał indywidualnie karteczkę w rozpisaniem wszelakich opłat i potrąceń. kartka była wkładana na pólkę dziecka.
    • mumi7 Re: lista opłat 14.10.10, 10:35
      Ustawa o ochronie danych osobowych. Porozmawiaj z dyrektorką, że ma sie to zmienić, w przeciwnym razie zostanie poinformowany Generalny Inspektor Ochorny Danych Osobowych. Powinno wystarczyć. Jesli nie, pismo do GIODO. Zajma się tym.
      • ziutka23 Re: lista opłat 14.10.10, 14:04
        Buhahasmile
        Jakie dane osobowe?smile Przecież tam jest AŻ imię i nazwisko dziecka, które - jak mniemam - nie są tajemnicą dla pozostałych rodziców. Więc co tu chornić - o jakiej ochronie danych osobowych mowa? Już to widzę, jak GIODO się tym zajmie!
      • mamabasia Re: lista opłat 14.10.10, 14:13
        Ty tak poważnie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka