Dodaj do ulubionych

Owocowe Przedszkole

28.04.11, 23:22
Witam, zachęcam do pisania opinii na temat Owocowego Przedszkola.
Moim zdaniem priorytetem jest poruszenie w przedszkolu tematu fatalnego stanu placyku zabaw. Ja nie wiem w co ubierać swoje dziecko, chyba wybiorę się po jakieś czarne ubrania. Moje dziecko ostatnio miało kurz nawet na powiekach, policzkach.... Szok !!
Albo trzeba wyłożyć plac zabaw jakąś miękką matą albo posadzić trawę z rolki. Na pewno coś trzeba z tym zrobić.
Obserwuj wątek
    • barakudaa Re: Owocowe Przedszkole 29.04.11, 07:38
      W jakim mieście?
      • bj32 Re: Owocowe Przedszkole 30.04.11, 13:48
        W Warszawie. Przecież w mniejszych wioskach nie ma netu, a często nawet prądu...
        • barakudaa Re: Owocowe Przedszkole 30.04.11, 17:20
          bj32 napisała:

> W Warszawie. Przecież w mniejszych wioskach nie ma netu, a często nawet prądu..
          > .
          No to jak to dobrze,że 99 procent Warszawki uciekło ze wsi do stolycy.....
          • el.eo Re: coraz gorsze Owocowe Przedszkole 24.03.12, 20:52
            Jeśli szukają Państwo przedszkola dla swojego dziecka stanowczo odradzam Owocowe Przedszkole. Początki były piękne, ale obecnie jest coraz gorzej. Z profilu sensoryczno-artystyczny pozostała tylko nazwa. Tzw. sensorki mają miejsce raz w tygodniu (kiedyś było to dwa razy) i trwają może 20 min, a może i mniej. Nie zawsze odbywają się co tydzień z powodu atrakcji przedszkolnych. Prowadząca jest bardzo sympatyczna, ale nie ma wpływu na wiele spraw.
            Profil artystyczny reprezentowany jest przez jednego z nauczycieli i o ile na początku było dobrze, to teraz zajęć z tym nauczycielem jest coraz mniej.
            Ogólnie nauczycielki i nauczyciele starają się, ale bez zdrowej współpracy z właścicielami nic z tego nie wyjdzie.
            Proszę nie dać się zwieść estetycznej oprawie. Jest ładnie, ale coraz słabiej.
            • neo_kaczuszka Re: coraz gorsze Owocowe Przedszkole 27.03.12, 18:52
              ja też odradzam, wszystko ładnie, pięknie, ale na krótką metę.... zajęcia faktycznie na początku były fajne.... jednak potem coraz gorzej. Największą wadą przedszkola to niestety fatalny plac zabaw (zero zieleni!!!!!!!) i właściciele przedszkola, którzy nie spółpracują tylko NAKAZUJĄ !!! Rodzice dzieci w przedszkolu nie mają ZUPEŁNIE NIC do powiedzenia, właściciele nie licza się z nikim, uważają, że są najmądrzejsi, wiedzą lepiej... a wszystkie ewentualne propozycje OLEWAJĄ z uśmiechem.
              • 2nawika Re: coraz gorsze Owocowe Przedszkole 29.05.12, 18:38
                Niestety musze się zgodzić.Warunki sanitarne są straszne brudne łazienki - nie myte nocniki i brud po kątach. Plac zabaw to kurzowisko, właściciele jw. Nauczycielki sympatyczne ale co z tego...Polecam za to Żyrafe na Ursynowie.
                • e.l.eo Re: coraz gorsze Owocowe Przedszkole 30.05.12, 06:06
                  2nawika napisał(a):

> Niestety musze się zgodzić.Warunki sanitarne są straszne brudne łazienki - nie
                  > myte nocniki i brud po kątach. Plac zabaw to kurzowisko, właściciele jw. Nauczy
                  > cielki sympatyczne ale co z tego...Polecam za to Żyrafe na Ursynowie.

Reklamującym przedszkole Żyrafa dziękujemy. Nie jest prawdą, że warunki sanitarne są złe. Panie odpowiedzialne za sprzątanie uwijają się i dbają o czystość.

• nauczycielka41 Re: Owocowe Przedszkole 29.05.12, 19:47
      Z przykrością potwierdzam, nasze kilkuletnie doświadczenie z Owocowym bylo do końca przykre w kontaktach z właścicielami, brak szacunku i kompletne lekcewazenie rodzicow chcących wyjaśnień badź mających wątpliwości. Wszystko pięknie ale tylko na pozór. Z realizacją obiecanych projektów duuuużo gorzej. Dziecko znajomych (ktore spedzilo w przedszkolu 3 lata) teraz juz w szkole ma ogromne problemy w nauce zwiazane z szeregiem problemow (w tym sensorycznych), których przedszkole nie zauważyło bądź zlekceważyło.

Nauczycielki bardzo fajne ale bez prawa glosu, zastraszone. Nie polecam.
      • e.l.eo Re: Owocowe Przedszkole 30.05.12, 06:17
        Zgodzę się z zaniedbaniami w kwestii sensorycznej. Większość starszych dzieci nie była prawidłowo zdiagnozowana od początku pobytu w przedszkolu. Obecnie terapeutka, która prowadziła Sensorki (najpierw dwa, później raz w tygodniu), zajmuje się już tylko terapiami indywidualnymi (dodatkowo płatnymi). Sensorki prowadzą właścicielki, choć nie zawsze nawet raz w tygodniu.
        Jeśli chodzi o terapię indywidualną, to zainteresowanym radzę wypytać się jak długo trwa (powinno być spokojne 55 min. lub krócej w zależności od wieku i możliwości dziecka) i jakie są możliwości sprzętowe (czy jest deska z kółeczkami (deskorolka SI), lina, jakie sprzęty do zawieszania. Będący w temacie SI będą zresztą wiedzieć, co potrzebne jest ich dziecku.
      • zulu2102 Re: Owocowe Przedszkole 04.06.12, 20:58
        Ja natomiast jestem bardzo zadowolona z owocowego przedszkola. Moje kilkuletnie doswiadczenie jest b.pozytywne. Fantastyczne imprezy,festiwale, ogolnie fajne pomysły. Kontakt z wlascicielka i nauczycielkami jest naprawde super. A pani psycholog rewelacyjna,zna sie na rzeczy. Gorąco polecam !!!!
    • nomatterwho Re: Owocowe Przedszkole 30.05.12, 12:46
      Witam,
      nie mogę się zgodzić z opinią 'wymagających' rodziców, którzy chcą aby ich dzieciaki wyglądały jak na obrazkach czasopism w momencie zabawy na placu zabaw i bardzo się martwią o markowe ubranka swoich dzieci...
      Warto pozwolić dzieciakom być dziećmi i szaleć jak tylko chcą! Nich będą zakurzone i brudne... Są dobre środki do prania ubranek oraz pralki...

Wydaję mi się że ciągle narzekające i marudzące rodzice NIGDY nie będą zadowolone...bo takie mają nawyki..cały czas narzekać!
      Nie mam już sił tego słuchać...
      Jestem bardzo zadowolona z przedszkola i proszę nie kierować się wyłącznie opinią osób-chyba życiowych frustratów, którym nic nie pasuje i zawsze znajdą do czego się przeczepić...
      A fakt że nie pozwalają sobie wchodzić na głowę bardzo dobrze świadczy o właścicielach …bo w niektórych przedszkolach to ‘szalone’ rodzice rządzą, a dyrekcja boi się cokolwiek powiedzieć bo przecież mogą stracić klienta… tańczą jak kukiełki…
      Warto się kierować zdrowym rozsądkiem przy wyborze przedszkola dla swoich dzieci!!!
      POLECAM OWOCOWE!!!
      • nauczycielka41 Re: Owocowe Przedszkole 30.05.12, 14:14
        Jakbym slyszala jedna z wlascicielek .........
        • neo_kaczuszka Re: Owocowe Przedszkole 30.05.12, 14:20
          nauczycielka41 napisał:

> Jakbym slyszala jedna z wlascicielek .........

O tym samym pomyślałam....
          • nauczycielka41 Re: Owocowe Przedszkole 30.05.12, 14:32
            tak, tak -ten "grzeczny ton" jakiego Pani Wlascicielka uzywa w rozmowach z "roszczeniowymi" rodzicami jest bardzo charakterystyczny smile)
      • neo_kaczuszka Re: Owocowe Przedszkole 30.05.12, 14:18
        Tutaj nie chodzi o dziecięce ubrania ale rozumiem, że każdy może mieć własne zdanie i niektórym może się podobać placyk zabaw wysypany korą i kamieniami !!!
        Na zebraniu na nasze pytanie zapewniono nas że będzie trawa, ale i w tym przypadku pokazano jaki wpływ ma zdanie rodziców. Nikt nie mówi tu o spełnianiu zachcianek rodziców, a jedynie o uwzględnienie opini rodziców w wielu istotnych sprawach.
        • 2nawika Re: Owocowe Przedszkole 30.05.12, 18:58
          tak tak plac zabaw ekologiczny=po kosztach zreszta nie tylko plac zabaw
          • nauczycielka41 Re: Owocowe Przedszkole 30.05.12, 19:34
            smile) smile) smile) Widzę, że klimaty Owocowego są Ci dobrze znane....
            • 2nawika Re: Owocowe Przedszkole 30.05.12, 20:51
              Dobrze, że już koniec roku... jeszcze chwile niech się dzieci przemęczą i od września zmieniamy bo szkoda nerwów.
      • bj32 Re: Owocowe Przedszkole 30.05.12, 21:52
        "Warto pozwolić dzieciakom być dziećmi i szaleć jak tylko chcą!"
        Ale Ty to piszesz poważnie?
        "Nich będą zakurzone i brudne... Są dobre środki do prania ubranek oraz pralki..."
        W nawiązaniu do tego co wyżej należałoby rozwinąć tę wypowiedź o: "Niech prowadzą wojny na sztachety - są znakomite środki opatrunkowe i doskonali chirurdzy!".
        "Nie mam już sił tego słuchać..."
        To zamiast prowadzić placówkę - idź sprzedawać pączki.
        "Warto się kierować zdrowym rozsądkiem przy wyborze przedszkola dla swoich dzieci!!!"
        Zdecydowanie. Popieram i podpieram. Gdyby dyrekcja nie chciała ze mną jako rodzicem współpracować, bo wie lepiej, gdyby nie reagowała na sugestie rodziców, szczególnie występujących zbiorczo- uznałabym, że w ramach poronionego "nie bycia kukiełką" wykazuje skłonność do wykorzystywania faktu, ze o miejsca w placówkach jest trudno, zarabia na rodzicach i dzieciach, oszczędza na warunkach w placówce i wybranie takiego przedszkola dobrowolnie i bez przymusu jest objawem totalnego braku rozsądku.
    • nomatterwho Re: Owocowe Przedszkole 30.05.12, 20:58
      Nie jestem właścicielką, lecz rodzicem ...
      Mam dosyć żel betonu na osiedlu... nie przeszkadza mi kora, ale mam nadzieje że zrobią gumowe pokrycie na placu zabaw, bo mam jeszcze drugie dziecko w tym przedszkolu. smile))))))))
      Podejrzewam że wiąże się to z dużymi kosztami i pewnie nie mają na to kasy teraz... trawa z rolki czy jakakolwiek inna, to jeszcze bardziej absurdalny pomysł (dla tych którzy nie mają trawników-zostają PRAWDZIWE plamy!!!)

Ile ludzi tyle odmiennych zdań...
      • neo_kaczuszka Re: Owocowe Przedszkole 30.05.12, 22:09
        Hmmmm ja akurat popieram ekologię, a gdzies czytałam, że te piekne gumowe podłoża produkowane są ze starych opon!! Może dlatego gdy jest upał to na tych placykach śmierdzi gumą sad((
        Ja jednak uważam, że trawa byłaby i ekologiczna i ładna.... tak jak na wszystkich placykach przy państwowych przedszkolach smile
      • bj32 Re: Owocowe Przedszkole 04.06.12, 22:32
        Żel mi nie wadzi. Betonów również mam dość. Poważnie.
        Co ciekawe: przez trzy lata miałam dziecko w przedszkolu, gdzie była na placu zabaw - o losie! - trawa. I, kurde, dziecko wracało uszlajane rozmaitościami, a nigdy trawą. Cud, po prostu cud!. A na podwórku też mamy trawę. I, chlorella, nie zostawia PRAWDZIWYCH plam. Nieprawdziwych zresztą też nie. Może dlatego, ze nikt nie usiłuje jej wcierać przemocą w ciuchy... Poza ty, co za różnica, jakie te plamy? Mamy znakomite proszki, pralki automatyczne, Vanish...
        Nie znam się na cenach, ale chyba jednak optuję za dzieckiem zielonym od trawy, niż w ekologiczne rysy od kory...

Myślisz, ze zrobią w tym przedszkolu orlika? Spytaj dyrektorkę. Powiedz jej, ze marzysz o tym - jeśli przypadkiem nie wie. Albo lepiej nie, bo wtedy nie zrobi, coby nie być kukiełką...
        • mamcia07 Re: Owocowe Przedszkole 19.06.12, 21:26
          a zaczęło się od złej nawierzchni w ogrodzie...i przestało być już tak owocowosmile
          • mamcia07 Re: Owocowe Przedszkole 19.06.12, 21:28
            a z drugiej strony trochę się już gubię: dzieci nie wychodzą -źle, wychodzą i się brudzą-jeszcze gorzej
            to może jakieś kosmiczne kombinezony i na plac, a kombinezony zabierać na weekend do prania i będzie oksmile
    • ojciec1983 Re: Owocowe Przedszkole 20.06.12, 20:38
      Po mojemu to owocowe jest jednym z niewielu przedszkoli na warszawskim ursynowie tak dobrym!!!mam porownanie,bo starsza córa chodzila do innego .I to byl koszmar.
      nia ma miejsc idealnych !!!Ale Owocowe Przedszkole uważam za wyjatkowe i godne polecenia.
      • 3michalki Re: Owocowe Przedszkole 20.06.12, 22:52
        Ha, ha, ha a to się uśmiałam, czyżby tym razem Pan właściciel próbował ratować dobre imię przedszkola? Próżne starania....

A może to tatuś, który wpadnie raz w tygodniu odebrać dziecko i nie ma zielonego pojęcia co się tam dzieje? A dzieje się, dzieje!

Ostatnio moja znajoma, nauczycielka była tam na spotkaniu w sprawie pracy jako wychowawca, uciekła stamtąd przerażona przedmiotowym, pogardliwym potraktowaniem jej jako przyszlego członka zespołu. Powiedziała, że już dawno nikt jej tak nie poniżył. I wiecie co, potrafię sobie to wyobrazić pamiętając jak traktowani byli zarówno rodzice jak i personel przedszkola.
        Ci co chcą niech tam idą, co mi tam, ciekawe jak szybko uciekną....
        • bj32 Re: Owocowe Przedszkole 21.06.12, 09:46
          Po pierwsze nie rozumiem, dlaczego atakujesz personalnie.
          Skąd pomysł, że "pan właściciel"? Jakieś przesłanki? A jeśli ojciec, to dlaczego "raz w tygodniu odbiera" i "nie ma zielonego pojęcia"? Jakieś pseudofeministyczne założenie, że mężczyźni nie zajmują się dziećmi? Zdumiałabyś się, ilu ojców codziennie odbiera dzieci z przedszkola i ja znakomicie są zorientowani.

Opinia "Twojej znajomej nauczycielki" w sprawie "przedmiotowego i pogardliwego potraktowania" jest średnio miarodajna. Często spotykam się z tym, że byli pracownicy i potencjalni pracownicy, którzy nie otrzymali pracy w placówce - mają straszliwą opinię. A co może wiedzieć ktoś, kto wszedł do placówki i po kilkunastu minutach wyszedł? Chyba jeszcze mniej, niż "odbierający raz w tygodniu ojciec".

Natomiast Twoja zdumiewająca pamięć odnośnie traktowania rodziców i personelu jest o tyle zaskakująca, ze wątek wisi od ponad roku, natomiast Twoich wpisów na forum nie ma. Żadnych i nigdzie.

Nie oceniam placówki, bo jej nie znam, ale Twój wpis jest obrzydliwy i pozbawiony konkretów.
    • owocowe Re: Owocowe Przedszkole 25.06.12, 09:19
      Szanowni Państwo,

Na forum można napisać wszystko, jednak prawda wymaga podpisu.
      Trudno nam pogodzić się z faktem, że jedna osoba o wielu nickach
      próbuje zniszczyć nasze dobre imię, na które od lat pracujemy.
      Owocowe Przedszkole było, jest i będzie dla nas niezwykłe i wyjątkowe.
      Tworzymy je z pasją, dzieląc się swoją wiedzą i doświadczeniem w
      codziennej pracy z dziećmi.
      Mamy pełną świadomość, że to Rodzic wybiera przedszkole i decyduje
      kiedy je opuszcza.
      Szanujemy każde zdanie i decyzje Rodziców, krytyka nas mobilizuje, pod
      warunkiem ,że jest prawdziwa, a życzenia spełniamy , jeśli są realne.
      Zapraszamy wszystkich do Owocowego Przedszkola
      www.owocoweprzedszkole.pl, miejsca, w którym dziecko i zaufanie jego
      Rodziców są dla nas najważniejsze. Spotkacie tu Państwo realnych
      Rodziców, Pracowników i właścicieli, którzy z pewnością odpowiedzą na
      wszystkie Państwa pytania.

Z wyrazami szacunku
      Małgorzata Arwar, Joanna Korcz, Mariusz Koch
      • anika0222 Re: Owocowe Przedszkole 25.06.12, 17:49
        Witam,
        mój syn uczęszczał do owocowego przedszkola choć bardzo krótko. Mimo iż warunki oraz zajęcia wtedy wydawały się bardzo atrakcyjne, mój syn nie lubił tego miejsca. Kiedy wychodził do przedszkola był bardzo zdenerwowany a kiedy wracał było jeszcze gorzej. Myślałam że musi się przyzwyczaić i z czasem to minie. Niestety tak się nie stało.
        Teraz syn kończy państwowe przedszkole, gdzie plac zabaw jest wysypany piachem, wyjście do teatru jest może raz w roku, a grupy liczą po trzydzieści osób. I co z tego!
        Jestem zadowolona, bo on jest szczęśliwy.
        Myślę że najważniejsza jest atmosfera, której chyba w owocowym przedszkolu brakuje.

• bj32 Re: Owocowe Przedszkole 25.06.12, 20:52
        Szanowni Państwo Właściciele.

Rozumiem Was doskonale, ale jeśli podejrzewacie, że jedna osoba pisze pod wieloma nickami - należy to zgłosić moderatorowi, bowiem pisanie takich rzeczy na forum stawia mnie w sytuacji, jakby nie pilnowała.
        A pilnuję i dzięki temu stwierdzam, że spamujecie jednym postem w kilku miejscach tego wątku. Nieładnie.
        • neo_kaczuszka Re: Owocowe Przedszkole 25.06.12, 21:24
          Też tak uważam.... nietrudno wyłapać.... Nieładnie !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka