aanula5 19.04.12, 13:30 My się dostaliśmy chyba cudem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agulasek Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 13:37 My też się dostaliśmy - do czterolatków. W zeszłym roku nie udało się do trzylatków, w tym roku sukces Odpowiedz Link Zgłoś
matka.zalozycielka Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 13:43 No moje dziecko też się dostało do przedszkola pierwszego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
smoni76 Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 13:50 Czy mozecie podac link do strony, w ktorej to sprawdzaliscie? probuje wejsc na strone Biura Edukacji, ale ciagle wyskakuje mi info z brakiem strony, z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
makoc Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 13:53 dostalam maila - dostal sie do przedszkola I wyboru! Odpowiedz Link Zgłoś
paulid Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 13:55 My też do przedszkola pierwszego wyboru! Cud!!! Odpowiedz Link Zgłoś
smoni76 Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 14:08 dziekuje - spawdzilam, dostalam tez maila Odpowiedz Link Zgłoś
ezaremba Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 13:55 www.warszawa345lat.pl moja też się dostała chyba cudem i do przedszkola pierwszego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
aquarena Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 13:56 Wyniki są tutaj: warszawa345lat.pl/ Dostałam też informację na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
malmoni20 Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 14:01 mój syn się dostał do 6 przedszkola z listy, przedszkole koło mojej pracy więc nie jest źle, szkoda że blisko domu miejsce się nie znalazło , kurde nie mogę się połapać w tej historii podań, moje skakało po różnych przedszkolach bo lista preferencji była długa, ciekawe czemu akurat w końcu w tym 6 na liście zostało, czy w tych wcześniejszych miejsc nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
renatusia24 Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 13:59 Też się dostałyśmy, do przedszkola pierwszego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
kajluna84 Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 14:01 my tez sie dostalismy przedszkole pierwszego wyboru.. grupa 3 i 4 latkow.. Odpowiedz Link Zgłoś
misia_matysia Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 14:06 my też się dostaliśmy do przedszkola ostatniego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 14:17 dostaliśmy się do pierwszego wyboru! i to na ursynowie! cud cud cud! jestem w szoku wielkim! Odpowiedz Link Zgłoś
tolula Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 14:18 dostaliśmy się do pierwszego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
olafasola2009 Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 14:21 To chyba rok cudów! my też się dostałyśmy na Ursynowie do przedszkola pierwszego wyboru!! Odpowiedz Link Zgłoś
marta_damian7 Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 14:23 Nam się też udało do pierwszego wyboru Mam pytanko nie wiecie czy teraz jest znaczenie kiedy zaniose te potwierdzenie zapisu bo ja dla pewności już bym biegła żeby mi ktoś miejsca nie zajął Odpowiedz Link Zgłoś
ezaremba Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 14:25 możesz lecieć już, nie ma to znaczenia, ostateczny termin to 25.04 godz 15:00 Odpowiedz Link Zgłoś
mumi7 Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 14:28 Mój synek też się dostał do przedszkola I wyboru Radośc Wilgi Bajkowe Przedszkole! No i faktycznie prawdziwa radośc Odpowiedz Link Zgłoś
july19 Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 14:33 Moj syn tez sie dostal do przedszkola pierwszego wyboru. Mokotow nr 145. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.czarna Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 15:34 Moja córka też dostała się do Czterolistnej koniczynki Odpowiedz Link Zgłoś
tempera_tura Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 14:32 Mój sie nie dostał..... Odpowiedz Link Zgłoś
madziara781 Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 14:37 My się dostaliśmy do przedszkola drugiego wyboru na bielanach w wawie. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 14:45 Moj 3-latek dostal sie do przedszkola I wyboru. Jednak zeby nie bylo zbyt radosnie - 6-latek nie dostal sie nigdzie Odpowiedz Link Zgłoś
olafasola2009 Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 14:50 A do którego się nie dostał? Odpowiedz Link Zgłoś
tempera_tura Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 16:17 Na górlska? jakie kryteria spełnialiscie? Odpowiedz Link Zgłoś
pl_cebo U nas bez cudów- nie zakwalifikowaliśmy się 19.04.12, 17:32 Czy ktoś wie jaka jest skuteczność składanego odwołania? Co w nim ując, żeby przyniosło oczekiwany rezultat - czy może treść bez większego znaczenia liczy się sam fakt złożenia. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_aneczka Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 14:44 Córka dostała się do przedszkola pierwszego wyboru. Mieszkamy na Ursynowie ale celowaliśmy w przedszkole z b. dobrymi opiniami na Mokotowie blisko metra. Punkty tylko za pracujących rodziców i podatki. Jestem mile zaskoczona. Odpowiedz Link Zgłoś
july19 Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 14:52 Anna aneczka, o jakim przedszkolu piszesz, moze na Lenartowicza? Odpowiedz Link Zgłoś
olo2108 Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 15:07 My też się dostaliśmy do przedszkola I-ego wyboru- Ursynów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek.bambi Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 15:11 Moja córcia dostała się do przedszkola 1 wyboru. Bemowo, punkty tylko za pracujących rodziców+podatki Jestem w szoku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
oasis331 Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 15:16 U nas też sukces! Młodsze dostało się do przedszkola, starsze do zerówki. W obu przypadkach placówki I wyboru (Ursynów). Odpowiedz Link Zgłoś
ezaremba dzień cudów 19.04.12, 15:27 Wgląda na to, że sporo rodziców z góry założyło, że dzieci i tak się niedostaną i w ogóle nie próbowali. Odpowiedz Link Zgłoś
sabina_74 Re: dzień cudów 19.04.12, 15:55 żeby tylko się nie okazało, że to błąd w systemie... coś dużo tych cudów... tfu! tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: dzień cudów 19.04.12, 16:05 sabina_74 napisała: > żeby tylko się nie okazało, że to błąd w systemie... coś dużo tych cudów... > tfu! tfu! nie okaże się nie okaże, ja już byłam w naszym przedszkolu i jako pierwsza pobrałam formularz do wypełnienia. i teraz pewnie już będzie tak zawsze, że będę tam pierwsza! juupi, ale się cieszę! no ale aż tak kolorowo nie jest, z naszego klubiku gdzie chodzi kilkoro dzieci jak na razie wiem, że mój się dostał, koleżanka z tego samego dnia, jedna dziewczynka gdzieś do przedszkola z dalszego wyboru a dwóch kolegów niestety nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mumi7 Re: dzień cudów 20.04.12, 08:02 Troche nie rozumeim - pobrałaś pierwsza druk i zawsze będziesz tam pierwsza? Ale w czym, jesli mozna zapytac? Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 15:51 Ja miałam już tylko kontynuację 5-latka. Ale i tak sprawdziłam żeby mieć spokojną noc. To ostatni rok naszej kariery przedszkolnej. Trwała ona dotąd 7 lat i jeszcze będzie ten jeden rok (3 dzieci). Odpowiedz Link Zgłoś
aniaw77 Re: Są już wyniki - Warszawa! 23.04.12, 20:17 A do którego przedszkola? My się nie dostaliśmy ani na Muszlową, Czumu, Legendy. I na Wolę, do którego córka chodzi...( Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek.bambi Re: Są już wyniki - Warszawa! 26.04.12, 08:15 > A do którego przedszkola? > My się nie dostaliśmy ani na Muszlową, Czumu, Legendy. > I na Wolę, do którego córka chodzi...( Secemińska. 1 wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 15:28 a moja sie nie dostała i jestem zla jak osa ... wybralam tylko 3 placówki koło domu i zrobiłam sie w trabę zamiast wybrac 30 w całej Warszawie i wpisac ze jestem samontna matka .. uczciwośc i brak natury kombinatorki sie nie opłaca ... nie moge sobie wyobrazić ze moja córka nie pojdzie do p-ola od wrzesnia albo bede ja wozic na drugi koniec miasta ! Odpowiedz Link Zgłoś
lucky80 Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 15:32 Tyle dobrych wieści ale u nas niestety nic z tego. Składałam do 10 przedszkól na Bielanach i Żoliborzu i guzik z tego.. Punkty za pracujących rodziców i podatki... Normalnie płakać mi się chce.. Odpowiedz Link Zgłoś
lenawawa Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 15:34 właśnie dostałam maila dostał się do przedszkola z dietą nr 72 tak jak chciałam Odpowiedz Link Zgłoś
pl_cebo Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 17:35 mam te same odczucia jakbyś czytała w moich myślach Odpowiedz Link Zgłoś
mumi7 Re: Nimeska 20.04.12, 07:54 My wybralismy 13 placówek po drodze do pracy plus koło domu, wię cmoże tu był Twój błąd, że mało placówek dałaś. Nasz synek dostał się koło domu, tam gdzie chcielismy, chociaz nie wpisałam nic o samotnej matce, tylko zgodnie z prawdą, że oboje małozonków pracuje i rozlicza się w warszawie... Nie wiem, jak Cie pocieszyć, ale może w drugiej turze będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba002 Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 15:36 Moja Jula też się dostała do przedszkola pierwszego wyboru !!!! Dodam, że na Ursynowie do grupy 4-latków. Odpowiedz Link Zgłoś
madlaine Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 15:58 I moje dziecko się dostało, na Bemowie nr 75 Pierwszego wyboru Juppiiii. Wola zapisu potwierdzona, mam nadzieję, że mogę spać spokojnie???? 25.04. to tylko formalność ta lista przyjętych dzieci, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
makoc Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 15:54 Ursynów- wygląda na to, że w tym roku mało oblężony. Mój syn i siostrzeniec dostali sie obaj do przedszkola I wyboru (bez dodatkowych punktów). I znajomych dzieci też. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.ag.2009i Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 16:00 nam się nie udało. składałam do 12( włochy, ursus, bemowo) no i d....a ((((( Odpowiedz Link Zgłoś
trublux00 Re: Są już wyniki - Warszawa!Ursus 19.04.12, 17:14 Moja córka się nie dostała,składałam prawie do wszystkich placówek w Ursusie.Pocieszam się tym,że chodzi do prywatnej placówki, z której jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
love_stasinek Re: Są już wyniki - Warszawa!Ursus 19.04.12, 17:22 trublux, do jakiego przedszkola chodzi Twoja córka??? Mój trzylatek nie dostał się no żadnego z trzech wybranych - Ursus Niedźwiadek Muszę się rozejrzeć za jakimś prywatnym Odpowiedz Link Zgłoś
trublux00 Re: Są już wyniki - Warszawa!Ursus 19.04.12, 18:27 Hej, moja od miesiąca chodzi do Iskierki na Regulskiej i jestem zadowolona.Wcześniej obejrzałam sobie 5 placówek prywatnych i zebrałam informacje od znamjomch.Wiadomo nie ma idealnego przedszkola,ale jak do tej pory jesteśmy zadowoleni.Tylko z tego co piszesz dla Ciebie Iskierka może być za daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
love_stasinek Re: Są już wyniki - Warszawa!Ursus 19.04.12, 20:23 Dzięki za informację! Faktycznie trochę daleko. No nic, pozostaje mi szukać i mieć nadzieję, że trafimy na fajne przedszkole. Odpowiedz Link Zgłoś
trublux00 Re: Są już wyniki - Warszawa!Ursus 19.04.12, 20:30 Przedszkoli jest sporo i jest w czym wybierać.W Twoich okolicach nawet jedno się "otwiera" od września.Powodzenia w poszukiwaniach Odpowiedz Link Zgłoś
malmoni20 Re: Są już wyniki - Warszawa!Ursus 19.04.12, 20:53 mój syn też się nie dostał do żadnego przedszkola na Ursusie, na szczęście dostał się do przedszkola na Mokotowie koło mojej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
psjo Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 16:03 mój synek też się dostał ale do przedszkola II wyboru, składałam do 3 przedszkoli. Dostał się do Przedszkola 376 w Warszawie Rembertów, chciałam do 243 ale tam się nie dostał Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 16:26 makoc napisała: > Ursynów- wygląda na to, że w tym roku mało oblężony. Mój syn i siostrzeniec dos > tali sie obaj do przedszkola I wyboru (bez dodatkowych punktów). I znajomych dz > ieci też. no nie do końca, jednak mieli trochę szczęścia, od nas co najmniej już czworo dzieci się nie dostało a jedno dalej od domu. może i oblężony mniej, ale są i tacy co się nie dostali. ja stałam trochę pod listą (jak to mam w zwyczaju) i ludzi więcej odchodziło z kwitkiem niż z radością taką jak ja buchałam. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 16:00 Dostała się do przedszkola pierwszego wyboru. Bałam się, że to nie będzie takie oczywiste. Praga Pn Odpowiedz Link Zgłoś
lenawawa do którego?;) 19.04.12, 19:33 ...na Pradze? my też z Pragi ,ale dostał się pierwszego wyboru na Bankowy Odpowiedz Link Zgłoś
iwetta-78 Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 17:10 My mieliśmy 7 na liście i do żadnego się nie dostał... Zła jestem tak, że słów brak. Może wiecie, czy można gdzieś sprawdzić ile miały punktów dzieci, które się dostały do tych naszych wybranych przedszkoli? Zupełnie nie wiem co robić. Złożę odwołanie do pierwszego z listy przedszkola, ale myślę, że nie ma szans na pozytywne rozpatrzenie. Złożyłabym jeszcze odwołanie do przedszkola 5go z listy, obok mojej pracy, ale nie wiem czy argument że pracuje prawie za płotem coś pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
matka-30tka Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 17:27 my nie dostaliśmy się oczywiście do przedszkola pod samym domem - Ursynów - Pyry, no cóż widocznie samotne matki stać na wille pod Lasem Kabackim (sorki ale wkurzona jestem... bo spod przedszkola odjeżdżali właśnie sami ojcowie na piaseczyńskich numerach, a my rodzice z W-wy oboje pracujący mamy się gonić). Właśnie piszę odwołanie i muszę skanalizować moją frustrację. Dostała się do przedszkola kolejnego wyboru, ale jak tam pojechałam zawieść potwierdzenie przyjęcia to się przeraziłam - w środku smród jak w noclegowni dla bezdomnych, wygląd podobny. Kontenerowe przedszkole z lat 70-80 pomalowane odpadającą farbą olejną i zgniło-stęchej woni wkoło - nie zdecyduję się chyba posłać córki tam od września. Więc z tym Ursynowem to nie do końca prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
pl_cebo Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 17:39 Jestem w tej samej sytuacji- co ujęłaś w odwołaniu? Nie mam pojęcia jak się zabrać do jego napisania. Odpowiedz Link Zgłoś
matka-30tka Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 18:22 Przede wszystkim nazwałam to prośbą a nie odwołaniem bo wydaje mi się że lepiej brzmi. Napisałam że przedszkole bardzo nam się podoba, chwalą bardzo sąsiedzi których dzieci chodzą, jest 300 m od domu, jesteśmy zameldowani tu zawsze i tu też pracujemy na pełne etaty i lokalizacja przedszkola pod domem ułatwi nam opiekę. Także że dziecko żłobkowe więc nauczone jeść, siusiać i ubierać się. Napisałam też wręcz że to drugie przedszkole które nam "przydzielili" nam się nie podoba i jest gorsze. Na koniec jeszcze raz poprosiłam (napisałam "prosimy") i jutro z rana zaniosę, może uda mi się porozmawiać z dyrektorką. Oj zła jestem oj zła.... Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 18:19 Do pierwszego wyboru się udało Mimo że ja samotkna, pracująca i podatkująca ale też nie miałam 100% pewności, ale już nawet byłam na miejscu, jako pierwsza potwierdziłam wolę i ufffffffffffffff!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 18:30 Czy do potwierdzenia woli potrzebny jest jakis kwit? Juz nie pamietam jak to bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 20:09 eo_wina napisała: > Czy do potwierdzenia woli potrzebny jest jakis kwit? Nie. Ja już byłam, u nas nic nie potrzeba, wypełniłan druczek i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 21:07 jeśli matka nie jest samotna to podpis taty też musi być. i na deklaracji trzeba już WSTĘPNIE podać godziny jakie się deklaruje. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina_d Re: Są już wyniki - Warszawa Bemowo 19.04.12, 21:30 Czy ktoś może wie jak działa system przyjmowania do przedszkola? U nas pojawił się pewien absurd. Mamy dwójkę dzieci 3 i 4 lata. Oboje mieli po 68 pkt. 4 latek dostał się do przedszkola 1 wyboru, natomiast drugie dziecko dostało się do przedszkola 4 wyboru. Nie wiem czym jedno jest lepsze od drugiego. Absurdem jest, że dostaliśmy 4 pkt. dodatkowo za to, że składamy podania dwójki dzieci do jednego przedszkola, a potem rozdzielają mi dzieciaki. Podobno takie sytuacje rozdzielania rodzeństwa zdarzają się również w przypadku bliźniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiapal Re: Są już wyniki - Warszawa Bemowo 19.04.12, 23:32 ja akurat nie do przedszkola ale do zerówki rekrutowałam bliźnięta. Dziś otrzymałam informację , ze corka została przyjęta do szkoły a synkowi mam szukać miejsca w rekrutacji uzupełniającej tak więc rodzeństwo czy bliźnięta - żadna róznica. Cóz to za problem jedno dziecko tu a drugie tam odstawić ? Odpowiedz Link Zgłoś
paulina_d Re: Są już wyniki - Warszawa Bemowo 19.04.12, 23:41 Mi dyrektorka radziła pisać odwołanie. Podobno "system jest bezduszny" i nie patrzy na to czy dzieci są rodzeństwem . Tylko wydawać by się mogło, że system tworzy jakaś istota rozumna. Chyba ... Ale u Ciebie faktycznie sytuacja jest rozbrajająca . Jedno dziecko do jednej szkoły a drugie może do drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_owca Re: Są już wyniki - Warszawa Bemowo 20.04.12, 09:06 u synka w przedszkolu była taka sytuacja, bliźniaki zostały przydzielone do różnych przedszkoli, ale nasza dyrektorka "ściągnęła" brakującego bliźniaka warto napisac odwołanie bo myślę, że takie sytuacje uwzględniają w pierwszej kolejności Odpowiedz Link Zgłoś
madlaine Re: Są już wyniki - Warszawa! 20.04.12, 10:04 Domi u mnie wystarczył mój podpis no bo w podaniu już była zgoda ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiazj31 Re: Są już wyniki - Warszawa! 19.04.12, 21:39 Dostaliśmy się do przedszkola pierwszego wyboru w Wilanowie! 64 pkt Odpowiedz Link Zgłoś
aniaw77 Re: Są już wyniki - Warszawa! 20.04.12, 09:01 Mój 3 latek nie dostał się do żadnego przedszkola na Bemowie. 3 lata temu córka nei dostała sie do 7 przedszkoli na Bemowie! A 6-latka do szkoły rejonowej do 1 kalsy będzie chodziła. Bilans 50/50 Odpowiedz Link Zgłoś
edysz Re: Są już wyniki - Warszawa! 20.04.12, 09:41 Gdzie jest najgorzej? W Białołęce (brakuje ponad 900 miejsc), na Bemowie (470 miejsc) i na Ursynowie (ok. 400). Artykuł -zabrakło 4 tys. miejsc!! Odpowiedz Link Zgłoś