Dodaj do ulubionych

Klub Malucha "Siódme Niebo" opinie

15.06.12, 23:48
Kochane Mamy, drodzy Tatusiowie,
Córcia kończy za pare dni 2 latka. Nie dostała sie do żłobka państwowego riec zmuszona jestem posłać ją do przedszkola prywatnego. Wiem ze w/w przedszkolu jest grupa żłobkowa.
Interesują mnie Wasze opinie na temat przedszkola. Jaka jest opieka , czy Panie pomagają dzieciom w jedzeniu ( kiepsko nam to idzie smile), czy interesują sie czy dziecku należy zmienić pieluchę, jakie jest jedzenie ( podobno jest Catering co trochę mnie niepokoi)
Nie zależy mi żeby dziecko po roku płynnie mówiło po angielsku albo tańczyło walca smile tylko żeby z chęcią chodziło do przedszkola i było zadowolone smile)
Obserwuj wątek
    • bj32 Re: Klub Malucha "Siódme Niebo" opinie 18.06.12, 10:30
      Na żłobkach pytasz o Delfinki. I rozumiem przy dwulatku. Tu pytasz z jakich przyczyn?
      • ulab35 Re: Klub Malucha "Siódme Niebo" opinie 18.06.12, 14:13
        Nie rozumiem skąd takie pytanie ?Jak pisałam wcześniej Córcia za pare dni kończy dwa latka więc szukam albo prywatnego żłobka albo przedszkola z grupa żłobkową. Z tego co wiem "Siódme niebo" jest przedszkolem z grupa żłobkową dlatego pytam na tym forum o opinie . Być może są na forum rodzice których dzieci teraz chodzą do grupy przedszkolnej a wcześniej chodziły do żłobkowej .
        • miedzymorze Re: Klub Malucha "Siódme Niebo" opinie 19.06.12, 15:28
          Nie polecam
          pozdr,
          mi
          • zona_mi miedzymorze 19.06.12, 23:37
            > Nie polecam

Dlaczego?
        • bj32 Re: Klub Malucha "Siódme Niebo" opinie 19.06.12, 19:19
          A przepraszam, przeoczyłam zdanie o grupie żłobkowej. Stąd pytanie.

Międzymorze - a z jakichś powodów?
          • miedzymorze Re: Klub Malucha "Siódme Niebo" opinie 19.06.12, 23:41
            1. zapisywałam dziecko na 1 mies wakacji. Rozmawiałam z właścicielką, zapłaciłam z góry przelewem kasę. Przyprowadzam dziecko - panie pilnujące grupy robią wielkie oczy i nic nie wiedzą.

2. w środku dnia telefon z przedszkola - myślałam, że coś się stało, a tu pani zgłasza mi problem, że dziecko się źle zachowuje, bije inne dzieci (czy coś w ten deseń). Po podrążeniu tematu okazuje się, że dziecko nic od rana w przedszkolu nie zjadło, a panie jakoś nie skojarzyły tych dwóch prostych faktów.

jak dla mnie - dwie podpadziochy.

pozdr,
            mi
    • love_stasinek Re: Klub Malucha "Siódme Niebo" opinie 21.06.12, 11:15
      ja jestem zadowolona z przedszkola. mój synek ma prawie 3 lata, od września będzie chodził regularnie na zajęcia a obecnie jesteśmy w trakcie adaptacji. "ciocie" bardzo miłe, fajna atmosfera. zobaczymy jak będzie dalej, ale najważniejsze jest dla mnie to, że dziecko chętnie tam chodzi
    • aljoploppl Re: Klub Malucha "Siódme Niebo" opinie 04.09.12, 13:46
      Nie wiem czy Pani wybrała juz żłobek ale moge kilka słów napisac o żłobku siódme niebo w Ursusie. Moja córeczka chodzi tam od stycznia 2012 roku , wczesniej chodziła do innego żłobka, który niestety po 4 miesiącach zamknięto. Do Siódmego nieba trafiła bo inna koleżanka mająca tam dziecko mi poleciła. Moja córeczka ma skończone 2 latka i miesiąc chodzi tam z ogromną chęcią. Uwielbia swoje ciocie , nie płacze - adaptacja trwała 2-3 dni kręcenie nosem i połakiwania ale konkretna cocia się zajęła i było ok. Jest catering ale cóż czy aby na pewno własna kuchnia to taka super zaleta. I tak nie wiemy co kto do gara wrzuci. Jest ok, apetyt jest i dziecko je i nie grymasi. Panie pomagaja w odpieluchowaniu. Na początku bo mała miała 1,5 roku jak tam trafiła to pomagałay w jedzeniu, teraz juz potrafi sama. Może i miałabym pare uwag co do przestrzeni ale to jest willa a nie wielki publiczny budynek i plac zabaw jak w przedszkolach państwowych więc nie ma co oczekiwac nie wiadomo jakiej przestrzeni. Dla mnie najlepszym sprawdzianem jest moja córka, która chodzi tam z ochotą. W najblizszy czwartek jest zebranie więc zobaczymyjak zaplanownay nowy rok. Aktualnei grupa nie jest duza bo sporo dzieci skonczylo 3 latka i poszlo do wyższej grupy więc dobra sytaucja dla nowych dzieci bo łatwiej będzie się zaadaptować w mniejszej grupie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka