asu1981waw 25.05.13, 23:31 Witam Poszukuję Rodziców dzieciaczków które chodzą do tego przedszkola, aby podzielili się opiniami na jego temat. A może są jacyś Rodzice trzylatków? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isa1001 Re: Przedszkole 412 Kabaty Warszawa 30.05.13, 16:23 Moje dziecko chodziło kilka lat temu. Przedszkole było w porządku poza tym, że miało (ma?) okropną panią dyrektor. Do dzisiaj mam mordercze myśli na jej temat . Teraz często chodzę wzdłuż ogrodzenia przedszkola o różnych porach i jedno, co zaobserwowałam to to, że dzieci bardzo rzadko wychodzą na swój przedszkolny plac zabaw. Przed południem jakoś nigdy ich nie widziałam. Po południu czasami jakaś nieduża grupka hasa. Za moich czasów dobrze karmili, bo była najwyższa na Ursynowie stawka za wyżywienie. Odpowiedz Link Zgłoś
kakki13 Re: Przedszkole 412 Kabaty Warszawa 04.06.13, 14:37 Moje dziecko kończy w tym roku najmłodszą grupę. Ja jestem bardzo zadowolona z tego przedszkola. Moje zdanie o Pani Dyrektor jest zdecydowanie inne niż poprzedniczki: dyrektorka jest "widoczna", uczestniczy w imprezach przedszkolnych i nie daje sobie wejść na głowę (dla mnie to akurat plus). W przedszkolu dużo się dzieje - co miesiąc teatrzyk, koncert, spotkanie z folklorem, do tego raz na jakiś czas spotkanie z weterynarzem, wycieczka. Jest sporo atrakcji dla rodziców (czytaj: występy maluchów). Co prawda bywają one w godzinach dość wczesnych jak dla pracujących rodziców (np. godz 14-15), ale jakoś większości rodzicom udaje się to pogodzić z pracą. Jedzenie bardzo dobre - nawet mój niejadek nauczył się jeść w przedszkolu , dość zróżnicowane. Jeżeli chodzi o wychodzenie na dwór, to w zależności od pogody dzieci wychodzą na dwór przed południem (koło 11, chyba że upał to wcześniej) i po południu po zajęciach dodatkowych. Place zabaw najmłodszej grupy są oddzielone od części dla starszaków (każda grupa ma takie swój rewir i grupy różne wiekowo się nie mieszają). Jedyny minus to plac zabaw dla najmłodszych - po opadach jest tam błotniste klepisko... Dzieci robią sporo prac plastycznych - wystawa prac przed salą zmienia się regularnie. Szatnia dla maluchów jest tuż przy sali - jak dla mnie plus, że nie muszę dzwonić domofonem i czekać aż ktoś przyprowadzi mi dziecko, poza tym umożliwia to codzienny kontakt z wychowawczyniami. W najmłodszych grupach są 2 nauczycielki pracujące zmianowo, pomoc nauczyciela i woźna. Zajęcia dodatkowe oczywiście płatne, dla maluchów rytmika, gimnastyka korekcyjna, angielski. Odpowiedz Link Zgłoś
isa1001 Re: Przedszkole 412 Kabaty Warszawa 06.06.13, 22:48 Przepraszam, ale chyba pomyliłaś przedszkola. Na Pala Telekiego nie ma żadnego podziału na placu zabaw na strefy (nie wiem, jak zresztą miałoby to wyglądać, jeśli na środku są 2 piaskownice), a ponieważ jest wyłożony specjalną nawierzchnią nigdzie raczej nie robi się "grząskie klepisko". Panie nigdy nie sprowadzały dzieci, chodziło się po nie do sali. A pani dyrektor miała zawsze w głębokim poważaniu zdanie rodziców. A te dzieci, co wychodzą o 11.00 to są chyba przezroczyste, bo ich nigdy nie widziałam, a chodzę często tamtędy właśnie między 11.00 a 13.00. Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Przedszkole 412 Kabaty Warszawa 10.06.13, 21:59 ten opis powyżej brzmiał dokładnie tak jakbym mówiła o swoim przedszkolu na Wilczym dole. i u nas każda grupa ma swój wydzielony plac i faktycznie u maluchów mamy niezłe błocko jak napada. i weterynarz i teatrzyki się zgadzają, tylko numer brzmi 201. Odpowiedz Link Zgłoś
isa1001 Re: Przedszkole 412 Kabaty Warszawa 14.06.13, 22:22 domi_33 napisała: > ten opis powyżej brzmiał dokładnie tak jakbym mówiła o swoim przedszkolu na Wil > czym dole. i u nas każda grupa ma swój wydzielony plac i faktycznie u maluch > ów mamy niezłe błocko jak napada. i weterynarz i teatrzyki się zgadzają, tylko > numer brzmi 201. Dokładnie. Też sądzę, że o to przedszkole chodziło. Widać są mamuśki, które nie wiedzą, do którego przedszkola posłały dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś