ciutka 20.09.04, 20:58 Tak jak w tytule, szukam dobrego przedszkola, czekam na opinie i informacje, pozdrowienia!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patyk.od.zosi Re: Mokotów Górny dobre przedszkole-szukam!!!!!!! 20.09.04, 21:40 Tu masz link do watku o przedszkolach na Mokotowie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=587&w=5601077 i tu sie dopisz (zgodnie z regulaminem tego forum). _________________________ pozdrawiam, Patyk, mama [... i ...] Odpowiedz Link Zgłoś
siborki_mi Re: Mokotów Górny dobre przedszkole-szukam!!!!!!! 28.09.04, 23:37 "Chodzimy" do maluchów i polecam gorąco - mało reklamowane przez mamy Przedszkole 139 na ul. J. Dąbrowskiego 71A. Tyle, że nie wiem jak jest z przyjęciem, bo w przeciwieństwie do okolicznych przedszkoli jest duża grupa 26 dzieci. Ale z moich obserwacji i opowiadań Ingi jest naprawdę ok. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
kluska25 Re: Mokotów Górny dobre przedszkole-szukam!!!!!!! 03.10.04, 18:34 Przedszkole na ul.Naruszewicza.Rewelacja! Odpowiedz Link Zgłoś
selin77 Mokotów Górny ul. Bryły 03.10.04, 22:29 Na ulicy Bryły. Bardzo nam sie to przedszkole podoba, a synek już do zerówki chodzi oczywiście w przedszkolu ) Grazyna Odpowiedz Link Zgłoś
basia-bma Re: Mokotów Górny ul. Bryły 04.10.04, 10:04 Hej, Mogłabyś napisać coś więcej o przedszkolu na Bryły (jaki to dokładnie adres ? masz może nr telefonu ?). Co Ci się w nim podoba ? Czy synek chodzi tam od maluchów ? Jak duże są grupy ? W jakich godzinach czynne jest przedszkole ? To prywatne czy państwowe ? Jakie zajęcia dodatkowe są oferowane ? Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie Basia Odpowiedz Link Zgłoś
sdomitrz ul. Bryły - Do Basi-bma 06.10.04, 16:31 Witam! Chociaż nie do mnie kierowałaś pytania odnśnie przedszkola przy ul Bryły (chyba 6 czy 4) zdecydowałam, że trochę napiszę, bo mieszkam niedaleko tego przedszkola i wiem troszeczkę ... Otóż jest to przedszkole państwowe, godziny otwarcia - 7-17, jest bardzo chwalone na osiedlu. Rozmawiałam z Panią Dyrektor przez telefon - wydała mi się osobą miłą i kompetentną. Przedszkole istnieje jakoś tak od połowy lat 70-ch, więc wewnątrz też wygląda jak typowe przedszkole z tamtego okresu. Telefon można dostać chociażby z internetowej bazy przedszkoli lub www.twojemiasto.pl albo książki telefonicznej Mój synek co prawda chodzi (od miesiąca) do Przedszkola obok (mamy do niego bliżej - Nr 330 przy Al.Niepodległości 17 i też mi się podoba (sale, wyposażenie, plac zabaw, personel, i t.d.). Mam tylko malutkie zastrzeżenie natury technicznej - dzieci śpią po obiedzie tylko 1,5 godziny (dla mojego trochę za mało, bo na samo zaśnięcie potrzebuje ok. 40-50 minut), a podwieczorek jest już o godz. 14-00! Czyli Obiad (składający się z 2 dań i kompotu o 12-30, a podwieczorek już 1,5 godz. później, natomiast od godz. 14-00 dzieci aż do przyjścia rodziców nie piją i nie jedzą nic) To mi się wydaje trochę dziwne. Wolałabym, żeby ten 3 posiłek jednak był ok. godz. 15-00, ale wiadomo, inni rodzice mogą myśleć inaczej i może innym dzieciom to nardziej odpowiada.... A i jeszcze - dla maluchów z zajęć dodatkowych jest tylko rytmika (wg mnie trochę za mało, ale w naszym akurat przypadku i tego starcza, bo mamy z synkiem pewne trudności natury wychowawczej i dla nas narazie głównym celem jest nabycie umiejętności bycia w grupie innych dzieci i podporządkowanie się regułom stawianym przez dorosłych) Wydaje mi się, że wszystkie Przedszkola na Mokotowie są na mniej więcej tym samym poziomie. Jeżeli chodzi o Panie - to i tak nigdy nie wiadomo, na kogo się trafi w następnym roku, dlatego najlepiej osobiście pochodzić i zobaczyć je od wewnątrz, porozmawiać z dyrekcją Odpowiedz Link Zgłoś
selin77 Re: Mokotów Górny ul. Bryły 06.10.04, 19:26 Odpisałam na prv. Pozdrawiam Grazyna Odpowiedz Link Zgłoś