Dodaj do ulubionych

Mokotów Górny dobre przedszkole-szukam!!!!!!!!!!!!

20.09.04, 20:58
Tak jak w tytule, szukam dobrego przedszkola, czekam na opinie i informacje,
pozdrowienia!!!
Obserwuj wątek
    • patyk.od.zosi Re: Mokotów Górny dobre przedszkole-szukam!!!!!!! 20.09.04, 21:40
      Tu masz link do watku o przedszkolach na Mokotowie:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=587&w=5601077

i tu sie dopisz (zgodnie z regulaminem tego forum).

• siborki_mi Re: Mokotów Górny dobre przedszkole-szukam!!!!!!! 28.09.04, 23:37
      "Chodzimy" do maluchów i polecam gorąco - mało reklamowane przez mamy
      Przedszkole 139 na ul. J. Dąbrowskiego 71A. Tyle, że nie wiem jak jest z
      przyjęciem, bo w przeciwieństwie do okolicznych przedszkoli jest duża grupa 26
      dzieci. Ale z moich obserwacji i opowiadań Ingi jest naprawdę ok. Pozdrawiam
      Magda
      • kluska25 Re: Mokotów Górny dobre przedszkole-szukam!!!!!!! 03.10.04, 18:34
        Przedszkole na ul.Naruszewicza.Rewelacja!
    • selin77 Mokotów Górny ul. Bryły 03.10.04, 22:29
      Na ulicy Bryły. Bardzo nam sie to przedszkole podoba, a synek już do zerówki
      chodzi oczywiście w przedszkolu smile)
      Grazyna
      • basia-bma Re: Mokotów Górny ul. Bryły 04.10.04, 10:04
        Hej,
        Mogłabyś napisać coś więcej o przedszkolu na Bryły (jaki to dokładnie adres ?
        masz może nr telefonu ?). Co Ci się w nim podoba ? Czy synek chodzi tam od
        maluchów ? Jak duże są grupy ? W jakich godzinach czynne jest przedszkole ? To
        prywatne czy państwowe ? Jakie zajęcia dodatkowe są oferowane ?

Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie
        Basia
        • sdomitrz ul. Bryły - Do Basi-bma 06.10.04, 16:31
          Witam!
          Chociaż nie do mnie kierowałaś pytania odnśnie przedszkola przy ul Bryły (chyba
          6 czy 4) zdecydowałam, że trochę napiszę, bo mieszkam niedaleko tego
          przedszkola i wiem troszeczkę ...
          Otóż jest to przedszkole państwowe, godziny otwarcia - 7-17, jest bardzo
          chwalone na osiedlu. Rozmawiałam z Panią Dyrektor przez telefon - wydała mi się
          osobą miłą i kompetentną. Przedszkole istnieje jakoś tak od połowy lat 70-ch,
          więc wewnątrz też wygląda jak typowe przedszkole z tamtego okresu.
          Telefon można dostać chociażby z internetowej bazy przedszkoli lub
          www.twojemiasto.pl albo książki telefonicznej
          Mój synek co prawda chodzi (od miesiąca) do Przedszkola obok (mamy do niego
          bliżej smile - Nr 330 przy Al.Niepodległości 17 i też mi się podoba (sale,
          wyposażenie, plac zabaw, personel, i t.d.).
          Mam tylko malutkie zastrzeżenie natury technicznej - dzieci śpią po obiedzie
          tylko 1,5 godziny (dla mojego trochę za mało, bo na samo zaśnięcie potrzebuje
          ok. 40-50 minut), a podwieczorek jest już o godz. 14-00! Czyli Obiad
          (składający się z 2 dań i kompotu o 12-30, a podwieczorek już 1,5 godz.
          później, natomiast od godz. 14-00 dzieci aż do przyjścia rodziców nie piją i
          nie jedzą nic) To mi się wydaje trochę dziwne. Wolałabym, żeby ten 3 posiłek
          jednak był ok. godz. 15-00, ale wiadomo, inni rodzice mogą myśleć inaczej i
          może innym dzieciom to nardziej odpowiada....
          A i jeszcze - dla maluchów z zajęć dodatkowych jest tylko rytmika (wg mnie
          trochę za mało, ale w naszym akurat przypadku i tego starcza, bo mamy z synkiem
          pewne trudności natury wychowawczej i dla nas narazie głównym celem jest
          nabycie umiejętności bycia w grupie innych dzieci i podporządkowanie się
          regułom stawianym przez dorosłych)
          Wydaje mi się, że wszystkie Przedszkola na Mokotowie są na mniej więcej tym
          samym poziomie. Jeżeli chodzi o Panie - to i tak nigdy nie wiadomo, na kogo się
          trafi w następnym roku, dlatego najlepiej osobiście pochodzić i zobaczyć je od
          wewnątrz, porozmawiać z dyrekcją
        • selin77 Re: Mokotów Górny ul. Bryły 06.10.04, 19:26
          Odpisałam na prv.
          Pozdrawiam Grazyna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka