aletsch_a Re: do bernihor 11.08.06, 09:57 Interesuje mnie dlaczego odradzasz posłanie dziecka do ochronki prowadzonej przez siostry na ul. Monte Cassino? Czy masz jakieś negatywne doświadczenia? Interesuję się tym przedszkolem i chciałam posłać tam synka, więc będę wdzięczna za wszelkie infomracje. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
bernihor Re: do bernihor 21.08.06, 07:36 Witaj! Powody rezygnacji opisałam powyżej a Mała trafiła do chwalonego tutaj przedszkola na Braci Gierymskich. Odpowiedz Link Zgłoś
mette-marit Re: do bernihor 03.09.07, 18:24 Moja sasiadka posylala tam swojego syna w zeszlym roku i byla bardzo niezadowolona. Ile razy weszla do przedszkola,to zawsze bylwlaczony telewizor. Kiedy w koncu udalo sie uprosic siostry zeby wylaczaly go to robil sie straszny rozgardiasz i siostry nie umialy sobie poradzic z dziecmi. Malo siostr do opieki nad dziecmi i byl tez jakis problem z utrzymaniem porzadku. Poza tym sistry chyba nie bardzo wiedza co nalezy robic z dziecmi. Przyklad jaselka byly odgrywane 4 razy w roku bo dzieci nic innego nie umialy. W koncu przeniosla swojego syna do innego przedszkola i jej maly zmienil sie na korzysc. Stal sie bardziej kontaktowy, przestal sie jakac i bardzo chetnie chodzi do przedszkola. No i ma mnostwo roznych zajec w przedszkolu i nabywa nowych umiejetnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
oka2424 Re: Wrocław TOP 10 24.08.06, 11:14 Witam! Ja też mam pytanie dotyczące przedszkoli wrocławskich:czy możecie dać znać, co myślicie o przedszkolu na placu kościuszki>I o tych z nowowiejskiej?pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
dukacik Re: Wrocław TOP 10 29.08.06, 09:56 Czy ktoś mógłby napisać cokolwiek o przedszkolu na Łąkowej lub na pl. Muzealnym. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
maja03 Re: Wrocław TOP 10 05.09.06, 15:03 Jakie przedszkole polecacie na Psim Polu?? Odpowiedz Link Zgłoś
izjak Re: Wrocław TOP 10 11.09.06, 18:10 zdecydowanie odradzam przedszkole na ul. Sycowskiej mój syn i córka szwagra tam chodzili - tragedia 1. pani daję klapsy 2. dzieci zbierają szkła na placu zabaw tudzież bawią się deskami z wbitymi gwoździami (syn przyszedł pewnego dnia z dziurą w bucie) 3. dzieci nic się nie uczą 2 piosenki przez cały rok 4. jeśli dziecko skarży się że go biją panie każą oddać 5. spacery od listopada do kwietnia pozostają w sferze marzeń nawet przy ładnej pogodzie żeby być do końca sprawiedliwym zdarzały się wyjścia na pocztę itp max 1 raz w tygodniu 6. 4 - latki nie mają logopedy (ma za mało godzin i jest dla 5 i 6 - cio latków) 7. żadnej informacji które zajęcia się nie odbywają (dziecko któregoś dnia przypadkiem powiedziało że nie było gimnastyki ale nigdzie żadnej informacji na ten temat) a poza tym panie przez cały rok nie dały ani razu stroju do gimnastyki do prania jednym słowem mój syn nauczył się agresji i niewiele poza tym Odpowiedz Link Zgłoś
clematis_cl Re: Wrocław TOP 10 11.09.06, 19:52 CZy do porzedszkola na Tramwajowej przyjmuja dwulatki czy dopiero od trzech lat? Odpowiedz Link Zgłoś
katse tramwajowa 17.09.06, 20:41 chyba w miarę wolnych miejsc 2,5 latka przyjmą, co z 2 latkiem to nie wiem K Odpowiedz Link Zgłoś
magda9721 Re: Wrocław TOP 10 23.09.06, 00:02 Witam! Czy może macie jakieś informacje o rpzedszkolu Zielona Dolinka we Wrocławiu? ( nr 80) Mój mały chodzi tam od dwóch tygodni a ja już widzę że tio cyba jednak był zły wybór- jakoś tak mam dziwne przeczucia- po prostu ufam mojemu dziecku a on po prostu tam chyba nie lubi chodzić- no i przyznał sie że juz pani nie lubi, bo "krzyczy". Co o ty myśleć? Dajcie namiary na jakies fajne przedszkole w okolicach Powstańców Sląskich. Dzięki z góry za wszelkie info! Odpowiedz Link Zgłoś
monika121975 Re: Wrocław TOP 10 28.09.06, 15:16 Polećcie proszę jakieś fajne przedszkole na Gaju Odpowiedz Link Zgłoś
martap10 Re: Wrocław TOP 10 29.09.06, 23:04 No właśnie: na Gaju, albo w ogóle więcej na Krzykach.Ja na razie wybieram się na Januszowicką, bo słyszałam świetną opinię (jedną..), ale widzę, że może nie jest to najlepszy wybór. Na pewno Krzyki, bo i tak muszę dojechać spod Wrocławia, odpada więc dalsza droga w kierunku miasta. Będę wdzięczna za jakieś wskazówki Odpowiedz Link Zgłoś
monika121975 Re: Wrocław TOP 10 22.11.06, 12:48 Ponawiam pytanie o przedszkole w okolicy ul. Gajowej. Będe bardzo wdzięczna za opinie/sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś
anna7813 Re: Wrocław TOP 10 27.11.06, 11:08 Czy ktoś ma jakąś opinię na temat przedszkola BAJKA? na ul. Kłodnickiej? Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia151 Re: Domowe przedszkola we Wrocławiu 01.03.07, 20:37 Szukam informacji czy jest jakieś domowe przedszkole we Wrocku. Mój synek ma w tej chwili ma 2 latka, ale chciałam go dać do przedszkola od września. W większości przedszkoli jest taki tłok, że raczej go nie przyjmą do tego dochodzi brak meldunku wrocławskiego. Próbowałam w prywatnych placówkach i też nie ma wolnych miejsc na wrzesień 2007, więc może ktoś słyszał o kameralnych domowych przedszkolach. Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: Domowe przedszkola we Wrocławiu 01.03.07, 21:06 Wpisz w wyszukiwarkę Puchatkowa załoga, kluby dla dzieci, jeśli chodzi o brak miejsc w prywatnych to nie do końca prawda. Wielu rodziców rezerwuje miejsce płacąc nawet jakieś pieniądze i czeka czy dziecko zostanie przyjęte do państwowego. Jestem prawie pewna że w sierpniu a na pewno we wrześniu, październiku będzie wiele miejsc w prywatnych szczególnie w najmłodszych grupach. Rzeczywiście jeśli nie masz meldunku wrocławskiego to właściwie bardziej opłaca się przedszkole prywatne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia151 Re: Domowe przedszkola we Wrocławiu 04.03.07, 12:30 W Klubie Krasnoludka jesteśmy na liście rezerwowych na 19 miejscu, mimo tego że chodzimy do nich na zajęcia w soboty to mamy i tak marne szanse żeby się dostać.Będę próbowała jeszcze w innych, masz 100 % racji w takiej sytuacji lepiej opłaca się zapisać dziecko do prywatnego przedszkola bo gmina nie chce dopłacać, a oferty prywatnych jednostek za te pięniadze są bogatsze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bachab2 BArdzka - NIE NIE NIE 25.06.07, 23:52 Niestety odradzam przedszkole na Gaju ul. Bardzka. Panie zajmują się tam sobą a nie dziećmi, odnoszę wrażenie że dzieci im przeszkadzają. Byłam świdkiem jak zapłakana dziewczynka pobiegła z podwórka do przedszkola bo pani na nią nakrzyczała a pani nawet się nie odwróciła z nią. Moje dziecko dostało w nos aż mu krew poleciała a pani dowiedziała się o tym ode mnie i była baaardzo zdziwiona bo nic nie zauważyła!!! Dodam że na koszulce były plamy z krwi! Tera mam jeszcze poważniejszy problem i zobaczymy co się da zrobić ale jak na razie Pani nie wykazuje dobrej woli aby coś zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: BArdzka - NIE NIE NIE 26.06.07, 08:30 przyłączam się, przedszkole tragedia!!! Uciekać!!! Jedyny plus, to to, że jest nowe i nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
citizen78 Re: BArdzka - NIE NIE NIE 26.08.07, 08:11 a w której grupie jest Twoje dziecko (które panie?). Mój synek tam chodzi i odniosłam zgoła odmienne wrażenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
bachab2 Re: BArdzka - NIE NIE NIE 10.09.07, 09:41 Teraz mały jest w 2 grupie z Panią Jolą. Rozmowiąjąc z P. Jolą odnosi się miłe wrażenie ale po rozmowie z p. kierownik odnosi się wrażenie, że nie wie co dzieje się w jej przedszkolu. Zresztą Pani Jola tez jest zdziwiona kiedy mówię jej co się dzieje. Niestety jedna Pani wiosny nie czyni. Dziecko jest nerwowe, płacze jak ma iść do przedszkola (chodził przecież do złobka i było dobrze), ma zanizoną samoocennę, cały czas powtarza że nic nie potrafi i ciężko mi go przekonać że jeest zupełnie odwrotnie. Mam porównanie ze żłobkiem w którym rozwijał się normalnie przynosił do domu wierszyki i piosenki a poza tym był wesołym i uśmiechnietym chłopcem. Teraz jak śpiewa to tylko piosenki z religii a i to żadko o wierszykach nie wspomnę, farbami maluje tylko w domu itd. Zazdroszczę Ci innego wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: BArdzka - NIE NIE NIE 26.09.07, 19:05 to znów ja, nie dawajcie swego dziecka do tego przedszkola, bo "zniszczy" go psychicznie. Mój też nie chciał tam chodzić, nic nie opowiadał, ciągle powtarzał, że nie umie tego lub tamtego, a wcześniej chodził do żłobka 2 lata i do innego przedszkola, więc nie był oderwany od mamy i rzucony na głęboką wodę. Taka to polityka w tym przedszkolu - każde dziecko musi być idealnie na kresce wg książki pokazującej rozwój dziecka, jak któreś jest poniżej, to debil i niech się lepiej bawi, bo nie umie malować, itp, a jak powyżej to trzeba go uspokoić, bo trzeba będzie zająć się rozwojem zainteresowań, a nie można się przemęcząć. Odpowiedz Link Zgłoś
przedszkole.sportowe Re: Wrocław TOP 10 23.11.06, 23:38 Poniżej przedstawiam ofertę prywatnego przedszkola sportowego skierowaną do dzieci od 3 roku życia. Nie sposób opisać wszystkiego więc jeśli będziecie Państwo zainteresowani naszą propozycją zapraszam na spotkanie w większym gronie w siedzibie przedszkola w celu przedstawienia szczegółów. Zajmujemy się edukacją, twórczym rozwojem i aktywnym wypoczynkiem maluchów. Oferujemy opiekę nad dziećmi od 3 lat, od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 18:00 (istnieje mozliwość wcześniejszego przyprowadzania dzieci i późniejszego odbierania). W tygodniowym planie zajęć dzieci uczestniczą w następujących zajęciach : nauka pływania; nauka gry w tenisa ziemnego; nauka jazdy konnej; nauka judo ; nauka jazdy na nartach i łyżwach (w sezonie zimowym); nauka jazdy na rowerze i rolkach (w sezonie letnim); mini koszykówka i mini piłka nożna; dziecięcy aerobik; zajęcia ogólnorozwojowe na sali gimnastycznej; zajęcia plastyczne, teatralne, muzyczne i taneczne; język angielski; zabawy z psami; oraz wiele innych atrakcji... a do tego pyszne kolorowe śniadania, obiady i kolacje. Zajęcia, dostosowane do wieku i możliwości psychomotorycznych dzieci, prowadzone są pod kierunkiem wykwalifikowanej kadry pedagogicznej oraz wykwalifikowanej kadry instruktorów i trenerów poszczególnych dyscyplin na nowoczesnych obiektach sportowych. Głównym celem i zadaniem przedszkola jest kształtowanie osobowości i dobre wychowanie przez sport oraz dbałość o prawidłowy rozwój fizyczny i umysłowy dzieci. Przedszkole dysponuje własnym busem, który dowozi dzieci do obiektów sportowych. Istnieje również możliwość zabierania grupy dzieci z jednego miejsca i odwożenia ich z powrotem. W zależności od wieku dziecka i wyboru zajęć sportowych opłata miesięczna wynosi od 450.00 do 800.00 zł miesięcznie, bez żadnych dodatkowych opłat w trakcie trwania roku szkolnego. Proponujemy także zajęcia popołudniowe : zanim pójdę do przedszkola (kurs z udziałem rodziców przygotowujący malucha do uczęszczania do przedszkola), sztuka dla najmłodszych (rzeżba, rysunek, malarstwo), zajęcia taneczne (pląsamy z rodzicami lub bez), zajęcia muzyczne (poznajemy instrumenty i próbujemy własnych sił), język angielski (nauka z udziałem psa ! dzieci zaczynają od wydawania komend w języku angielskim), szachy (odkrywamy mozliwości umysłowe dzieciaków), czytanie bajek na dobranoc (czyta sam Pan Prezes...) Na dniach uruchomimy również Pogotowie Przedszkolne, które zajmie się Twoim dzieckiem, kiedy niebo zwali Ci się na głowę... Zainteresowanych serdecznie zapraszamy ! WRÓBEL & WRÓBLEWSKI Sp. z o.o., 52-429 Wrocław ul. M. Morelowskiego 30 (boczna ulicy Karmelkowej), tel. 071-355 11 84, 0508 315 272 od Pn do Pt w godzinach 10:00 - 16:00, www.wrobel-wroblewski.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Wrocław TOP 10 14.02.07, 20:29 podciagam watek. Szukam info nt przedszkola na Nowym Dworze, chyba sa dwa, nie znam numerow.Albo Muchoborze. Odpowiedz Link Zgłoś
azja44 Re: Wrocław TOP 10 15.02.07, 15:09 Zauważyłam, ze Twoje dziecko urodziło sie w styczniu 2005 roku. Ja mam dziecko z marca 2005 i zastanawiam się jakie szanse mamy na przyjęcie do przdszkola? Dzwoniłam do przedszkola, które mnie interesuje i Pani dyrektor poinformowała mnie, że moje dziecko nie może brać udziału w rekrutacji. Gdyby urodziło się 31 grudnia 2004 to mogłoby. Powiedziała mi, że mogę zgłosić sie po rekrutacji i jak będą wolne miejsca to przyjmą dziecko. Czy te informacje są naprawdę prawdziwe i mam probować ze żłobkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
marlena9916 Re: Wrocław TOP 10 26.02.07, 18:39 Ja sprawdzałam w 3 przedszkolach bo mój mały jest z 30 stycznia 2005 i wszędzie usłyszałam to samo : rekrutacja dotyczy dzieci z rocznika 2004 więc jeśli byłyby miejsca to przyjmiemy ale to raczej nie możliwe. Natomiast wniosek można złożyć to nic nie kosztuje.Pozdrawiam. My też szukamy żłobka Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Wrocław TOP 10 28.02.07, 11:09 Marlena, to mamy rowiesnikowmoj syn od wrzesnia chodzi do zlobka na Nowym Dworze, wiec z opieka do wrzesnia 2008 nie mam problemu ale chcialam tak na wszelki wypadek zapisac go do przedszkola.Z tego co widze, to jest z tym problem.Podzwonie po tych co mnie interesuja i zapytam.Ja bym wolala od styczna 2008 niz od wrzesnia 2007, bo nie dam glowy, ze Mateusz do tej pory zaprzyjazni sie z nocnikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
marlena9916 Re: Wrocław TOP 10 04.03.07, 22:37 Faktycznie tylko mój z 12:10.Nie miałaś problemów z miejscem w żłobku w tamtym roku? Ja rozważam w tej chwili taką opcje ,że od września do żłobka. Nadzieja w tym,że prawdopodobnie otworzy się na Muchoborze prywatny już od maja to może się uda bo w publicznym na Dokerskiej dyrektorka powiedziała,że marne szanse.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ do mmala6 05.03.07, 08:56 W sprawie przedszkoli na Nowym Dworze napisz do Pade, natomiast do przedszkola przy Stanisławowskiej na Muchoborze chodziła córka mojej znajomej - była zdowolona, mała placówka, może nie jakaś super nowoczesna, ale wszystko było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
luna1000 Re: Wrocław TOP 10 19.02.07, 18:03 Ja mam synka na Orlej, ale w Alis - prywatne. Jest super, dużo zajęć sportowych(mają salę gimnastyczną), angielski codziennie w formie zabawy,rytmiki itp. dzieciaki są często nawet 2x dziennie na placu zabaw, Pani Kasia bardzo się przykłada do zajęć i uczy reguł postępowania. Po prostu wiem, ze tam się z dziećmi pracuje, choc one to odbieraja jako zabawe. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia3111 Jakie są opinie o przedszkolu przy ul. Witelona? 28.02.07, 16:35 Chcialam sie zapytac, czy ktos cos wie o przedszkolu nr 36 we Wroclawiu przy ul. Witelona? Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaka345 Re: Jakie są opinie o przedszkolu przy ul. Witelo 08.03.07, 22:49 Witelona jest super! Moje dziecko chodzi tu drugi rok. Jestem bardzo zadowolona z tego przedszkola. Bogata ofera zajęć dodatkowych, dużo zajęć umuzykalniających, koncerty, festyny i mnóstwo innych imprez. Poza tym jest pięknie położone, posiłki są domowe i smaczne, no i co najważniejsze - doskonała opieka. Tu czuje się indywidualne podejście do dziecka. Panie są sympatyczne i pełne ciepła. Mój mały skarb wracając do domu jest poprostu szczęśliwy! Czego chcieć więcej??? Polecam Witelona! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaka345 Re: Wrocław TOP 10 08.03.07, 23:01 Polecam przedszkole na Witelona. Ja i moja pociecha jesteśmy z niego bardzo zadowolone. Tutaj czuje się indywidualne podejście do dzieci, prawdziwą troskę i ciepłą, życzliwą dzieciom atmosferę. Bogata oferta zajęć, pyszne posiłki, piękne położenie. Bardzo dużo plusów! Odpowiedz Link Zgłoś
joven Przedszkole nr 48, ul Bartla 09.05.07, 14:42 Podnoszę wątek Interesuje mnie opinia na temat przedszkola przy ul. Bartla. Właśnie tam przed chwilką udało mi się znaleźć miejsce dla mojego trzylatka Odpowiedz Link Zgłoś
ariona79 Re: Wrocław TOP 10 05.06.07, 10:46 Czy któraś z mam posłała może swoją pociechę do przedszkola na Nowym Dworze np Nr 123 czy 148? Czy są tam fajne przedszkola? Ola Odpowiedz Link Zgłoś
kejciunia Re: Wrocław TOP 10 12.06.07, 12:49 Gorąco polecam przedszkole 148 na ul. Rogowskiej. Super pod każdym względem: super panie, cudowna Pani Dyrektor, jestem bardzo zadowolona - polecam Odpowiedz Link Zgłoś
tusia Re: Wrocław TOP 10 18.06.07, 15:44 Drogie Mamy, Czy wiecie coś na temat przedszkola na Ołtaszynie ? pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
ariona79 Re: Wrocław TOP 10 24.07.07, 10:05 up może któraś mama jeszcze opisze jakieś przedszkole? Ola Odpowiedz Link Zgłoś
centrumbajka Re: Wrocław TOP 10 27.07.07, 08:32 Witam. Zapraszam na www.centrumbajka.pl ! Odpowiedz Link Zgłoś
madzara Re: Wrocław TOP 10 23.08.07, 21:23 Drogie mamy.Bardzo proszę o opinie na temat przedszkoli na Psim- Polu. Odpowiedz Link Zgłoś
joven Re: Wrocław TOP 10 10.09.07, 10:51 My znaleźliśmy miejsce na Sycowskiej, choć zamierzałam posłac synka na Kiełczowską. I mimo niepochlebnej opini w tym wątku na temat przedszkola 106 ja odbieram je bardzo pozytywnie. Przedszkole jest całkiem ładne, jasne, przestronne, z dobrą opieką. I gdy jedna Pani pociesza te płaczące maluszki, druga zajmuje się tymi które już się zaklimatyzowały. Zawsze otacza ją grupka dzieci, coś malują, bawią się. Moje dziecko po 4 dniach spędzonych w tym przedszkolu jest bardzo zadowolone Aktualnie opuścił dwa dni z powodu kaszlu, ale już tęskni i się dopytuje kiedy pójdzie znowu do dzieci Mój brat uczęszczał do tego przedszkola 14 lat temu i moja Mama też była zadowolona. Pozdr. J. Odpowiadasz na: madzara napisała: > Drogie mamy.Bardzo proszę o opinie na temat przedszkoli na Psim- > Polu Odpowiedz Link Zgłoś
dora.27 Re: Wrocław TOP 10 24.08.07, 10:10 Witam! Czy ktoś mógłby mi powiedzieć coś na temat przedszkola przy ul. Koszykarskiej na Pilczycach? Bardzo proszę o opinie i uwagi. Synek zaczyna tam od 3.09. Pozdrawiam! Dorota i Dawidek Odpowiedz Link Zgłoś
ariona79 Re: Wrocław TOP 10 26.09.07, 12:42 podnoszę wątek. Proszę napiszcie coś o przedszkolach na Nowym Dworze, Kuźnikach i w okolicy Astry. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
outorka Re: Wrocław TOP 10 14.01.08, 21:02 Bardzo proszę o jakieś opinie o przedszkolu Nr 55 na Nowowiejskiej, a także o przedszkolu na Krętej. Czy to prawda, że do niektórych przedszkoli (publicznych) można przynosić formularze już teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
mmag Re: Wrocław TOP 10 27.09.07, 13:53 moja córa chodziła do przedszkola przy ul. Łączności na Krzykach. Prowadzony jest tam program autorski, dzieci uczą się czytać juz w 3- latkach, obowiązkowy też jest angielski, są zajęcia muzyczne dużo plastyki. Trafiła tam przypadkiem, tylko do zerówki, ale miałam mozliwość poobserwowania pracy w tym przedszkolu. Panie są wyjątkowo dobrze nastawione do dzieci. Mała nauczyła się czytać "od zera" w ciagu 3 miesięcy (panie indywidualnie nad nią pracowały, zeby nadgoniła inne dzieci). Co do angielskiego, trochę moim zdaniem był niewypał (coś na wzór met. Helen Dorn), ale tylko to był po prostu ni trafiony nauczyciel. Jedyna wada to że wśród natłoku różnych zajęć nie było czasu na spacery. żadko wychodzili na podwórko.. ale mała nie narzekał. Nadrabialiśmy hasaniem po południu.. dzieci po tym przedszkolu poszły do szkoły bez bólu i płaczu (prawie wszystkie dzieci z grupu zerówkowej trafiły do tej samej klasy), na luzie świetnie przygotowane, otwarte na świat, mądre i rozgadane i chętne do wspólnej pracy. To nie jest moja opinia, choć sie z nią zgadzam. Taką mniej więcej laurkę wystawiła im ich nauczycielka ze szkoły podst. (nauczanie podstawowe). Kiedyś podobno trudno było się tam dostać, teraz przyznam nie wiem jak jest (córa niedługo kończy gimmnazjum) Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: Wrocław TOP 10 27.09.07, 19:29 teraz tam są zawsze wolne miejsca. Właśnie koleżanka weszła z ulicy 3 dni temu i jej córka została przyjęta od zaraz. Co o niczym nie świadczy, bo na Bardzkiej było 1-2 miejsca w grupie, a przedszkole do d... Odpowiedz Link Zgłoś
i.r Dembowskiego? 20.10.07, 23:55 Czy ktos może wypowiedziec sie na temat tego przedszkola? Będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
altyn Kwidzyńska 11.12.07, 14:01 A co powiecie na temat zespołu żłobkowo-przedszkolnego przy Kwidzyńskiej? Mój skarb będzie miał niecałe 2 lata we wrzesniu i zamierzam go posłać do tego przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
outorka Wrocław TOP 10 14.01.08, 21:04 Bardzo proszę o jakieś opinie o przedszkolu Nr 55 na Nowowiejskiej, a także o przedszkolu na Krętej. Czy to prawda, że do niektórych przedszkoli (publicznych) można przynosić formularze już teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
madziolek2005 A rzeknijcie coś o przedszkolach miedzy Rynkiem 16.01.08, 22:06 a Księżem Małym... a dokładnie o: - nr 12 na ul. Zgodnej - nr 35 na Pułaskiego - nr 146 na Haukego-Bosaka - nr 57 - na Chorzowskiej - nr 65 na Nożowniczej Dziękuję za wszelkie informacje Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Chorzowska 17.01.08, 16:20 niezbyt chwalona. Panie bardziej zajmują się sobą niż dziećmi. Sposób na zajęcie dzieci, to bajki video. I krótko jest otwarte. Odpowiedz Link Zgłoś
madziolek2005 Re: Chorzowska 18.01.08, 11:20 Dzięki. To przedszkole i tak bralam pod uwagę na ostatnim miejscu, czyli chyba raczej je wykreślę. A o pozostałych cosik wiecie?? Odpowiedz Link Zgłoś
lillam Wrocław, Dyrekcyjna Przed. Nr 50 "Mały Kolejarz" 02.02.08, 13:49 Czy ktos zna to przedszkole? Zamierzam posłać tam swoją córcię. Jest to jedno z 5 przedszkoli we Wrocławiu, gdzie przyjmują dwulatki, a ona we wrześniu będzie miała 2 lata i 7 m-cy. Przejrzałam ich stronę internetową, ale interesują mnie opinie rodziców. Jak z opieką, spacerami, jedzeniem. Będę wdzięczna za wszystkie opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Dyrekcyjna 50 "Mały Kolejarz" 02.02.08, 19:48 SUPER PRZEDSZKOLE!!! POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: Dyrekcyjna 50 "Mały Kolejarz" 10.02.08, 11:44 ale co konktretnie? Napisz na maila gazetowego pytania, postaram się odpowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
lillam Re: Dyrekcyjna 50 "Mały Kolejarz" 11.02.08, 14:06 yoka1 napisałam, jeśli możesz sprawdź pocztę Odpowiedz Link Zgłoś
valana Re: Wrocław, Dyrekcyjna Przed. Nr 50 "Mały Kolej 26.02.08, 21:58 Syn chodzi teraz do tej najmłodszej grupy - w marcu skończy 3 lata.Panie w grupie są dwie - obydwie lubi i one zostają - nie przechodzą z dziećmi do starszej grupy. Teraz pod koniec tygodnia są otwarte dni i można zobaczyć zajęcia. Ja jestem bardzo zadowolona (mam już córkę w wieku szkolnym, która chodziła do innego przedszkola).Dzieci uczą się dużo piosenek (rytmika 2 razy w tygodniu) wierszyków, rymowanek, robią duża ilość prac plastycznych, a na dzień Babci był pierwszy występ. Wyżywienie dobre, dzieci śpią , teraz już jedzą samodzielnie a na początku jeśli dziecko sobie nie radziło to było dokarmiane.W starszych grupach można zapisać na wiele zajęć dodatkowych (dwie szkoły językowe na terenie jednego przedszkola, możliwość nauki gry na instrumencie).W zimie nie wychodzą z dziećmi na dwór bo za duża grupa do ubrania. Ja jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
xagatka Re: Wrocław TOP 10+Wałbrzyska 04.02.08, 09:12 Chcialabym oddac swojego synka do tego przedszkola. Bede wdzieczna za wszystkie opinie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agi-2 Re: Wrocław TOP 10 06.02.08, 22:17 Może coś na temat przedszkola na Glinianej i Łódzkiej ,będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek info.Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
lolo09 link do aktualnego wątku wrocław huby gaj 08.02.08, 11:34 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=587&w=74689016 Odpowiedz Link Zgłoś
igajos przedszkole na Lwowskiej 12.02.08, 14:52 Witam, przejrzałam archiwum ale nie znalazłam opinii na temat przedszkola na Lwowskiej. Może jednak jakaś mama mogłaby polecić lub odradzić to przedszkole? Wszelkie opinie mile widziane. Odpowiedz Link Zgłoś
bieke Re: przedszkole na Lwowskiej 25.02.08, 16:13 Hej, ja też jestem bardzo zainteresowana opiniami na temat przedszkola na Lwowskiej (również na Szczęśliwej i na Stysia). Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
04021998dan Re: przedszkole na Lwowskiej 25.02.08, 19:02 Hej! Mój starszy synek chodził na Lwowską 3 lata temu. Przedszkole jak dla mnie super. Panie rewelacyjne, organizowane wyjazdy na zielone przedszkola, pani Dyrektor otwarta i przemiła a na dodatek wiem że to przedszkole jest teraz po remoncie. Ja polecam Odpowiedz Link Zgłoś
k.beben Re: przedszkole na Lwowskiej 04.03.08, 00:33 a do której godziny było otwarte? tak jak jest napisane oficjalnie, czy dało się jakoś umówić, żeby było otwarte dłużej? Odpowiedz Link Zgłoś
a763 przedszkole na ul. Kłodnickiej 10.03.08, 19:13 zapisałam dzisiaj mojego synka do tego przedszkola. Czy ktoś posyłał tam swoje dziecko, czy dobrze zrobiłam, mieszkamy na Muchoborze, ale ze względu na pracę przy Legnickiej zapisałam go na Kłodnicką Odpowiedz Link Zgłoś
arkaria Re: Wrocław TOP 10 ul. Zaporowska 03.04.08, 15:50 Witam, proszę o informację o przedszkolu nr 91 ul. Zaporowska. Składałam wnosek do przedszkola na Drukarskiej, ale niestety moje dziecko się tam nie dostało. I nic nie wiem na temat tego przedszkola z zaporowskiej Proszę napiszcie Odpowiedz Link Zgłoś
wik-al Re: Wrocław TOP 10 ul. Zaporowska 08.04.08, 13:12 Bardzo proszę o informacje i opinie o przedszkolu nr 141 przy ul. Hallera. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
margarettka Przedszkole 105 - Poznańska 09.04.08, 09:38 hej nie znalazłam nic na temat tej placówki. Bedę wdzięczna za wszystkie opinie - posyłam tam dziecko od wrzesnia. macie jakies doświadczenia? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
wik-al Przedszkole 141 - proszę o opinie 09.04.08, 13:53 Bardzo proszę o opinie o przedszkolu 141 przy ul. Hallera 77a. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zxsr Re: Wrocław TOP 10 06.03.16, 23:50 krolmacius.pl/ mimo że córki już w szkole często odwiedzają swoje Panie. Nie sugerujcie się budynkiem wejdźcie do środka. Polecam z całego serca Goszka Odpowiedz Link Zgłoś