mama_janka 16.01.06, 23:42 Witam, Od września chcę posłac synka do tego przedszkola i chciałbym prosić o jakieś informacje o tym przedszkolu. Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zocha72 Re: Jacek i Agatka na Kabatach 16.02.06, 12:53 ja się przyłączam do prośby o opinie o tym przedszkolu. Zamierzam też tam posłać swoje dziecko Dzieki zocha Odpowiedz Link Zgłoś
mamalalunia Re: Jacek i Agatka na Kabatach 16.02.06, 19:14 I ja się przyłączam do pytania. Jest to najbliżej mnie przedszkole ale jeszcze w nim nie byłam. Wiem tylko, że korzystają z placu zabaw należącego do osiedla i jest to jakiś problem (dla mieszkańców). Odpowiedz Link Zgłoś
gabimama Re: Jacek i Agatka na Kabatach 24.02.06, 10:23 No to może ja coś na ten temat jednak napiszę. Dot. oddziału przedszkola przy ul. Pod Lipą. Synek chodził do tego przedszkola (zaczął gdy miał prawie 4 lata) przez dokładnie pół roku. Ogólne wrażenia mam takie: dużo dzieci, za mało miejsca na zabawę, plac zabaw własny, ale bardzo mały, mało urozmaicone prace plastyczne, rzadko teatrzyki (choć są obiecywane na początku jako co miesięczne), dzieci na spacery chodzą po osiedlowych uliczkach, metody wychowawcze - niekoniecznie (np. dzieci idą na obiad, panie każą ustawić się dzieciom jeden za drugim /jak w zabawie w pociąg/ i trzymać się jeden drugiego za ramiona, dzieci ruszają w stronę stolików, jeśli któreś urwie się z "pociągu", bo na przykład nie nadąży, to dostaje mandat; dalej - panie przyznają za dobre zachowanie słoneczka, synek zawsze był tam grzeczny, ale pod koniec tygodnia słoneczka nie dostał; bardzo płakał, a okazało się, że pani po prostu zapomniała - a dla niego było to bardzo ważne, bo czekał na nie cały tydzień). Jedyną sensowną osobą w tym miejscu jest p. Grażyna, która się doskonale do roli wychowawcy nadaje, jest kompetentna i uczciwa, niestety nie może być w przedszkolu non stop, bo odwiedza też chyba codziennie oddział przy ul. Stryjeńskich. Co do pań przedszkolanek - są to młode dziewczyny, którym od czasu do czasu puszczają nerwy i wtedy zdarza się im wydrzeć na dzieciaki. Mój synek okres tych 6 m-cy w tym przedszkolu przypłacił totalnym rozregulowaniem nerwowym, zaczął obgryzać paznokcie, bo po prostu się bał pań, bał się cokolwiek powiedzieć i zrobić. Na początku myślałam, że taka "dyscyplina" przyda się chłopakowi, ale proszę mi wierzyć, że bardzo się myliłam. To moja osobista opinia, ale znam też osoby, które są zadowolone z tego przedszkola. Ja akurat nie jestem. Prawdopodobnie wiele zależy od dziecka, jeśli jest bardzo zaradne i przebojowe, to na pewno da sobie radę w tym i innych przedszkolach. Mój syn jest wrażliwym dzieckiem i do J&A się nie nadawał zupełnie. W zeszłym roku kalendarzowym udało się nam dostać do państwowego przedszkola na ul. Małcużyńskiego i synek odżył. Jest szczęśliwy, chętnie chodzi do przedszkola, chętnie uczestniczy w 3 różnych zajęciach dodatkowych, może wybiegać się na sporym podwórku przyprzedszkolnym, ma kolegów, z którymi spotyka się popołudniami (w J&A nie mógł żadnego dosłownie znaleźć). Mogę polecić przedszkole prywatne przy kościele na ul. Przy Bażantarnii, no ale zapewne nie każdemu będzie ono odpowiadało. To tyle, wybór należy do Was drogie Mamy Pozdrawiam i życzę udanych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
amsz do gabimama 03.03.06, 12:13 Witaj, Ja akurat jestem zainteresowana przedszkolem prywantym przy Bazantarni? Nie wierze ze dostaniemy sie do publicznego. Czy moglabys podzielic sie swoimi doswiadczeniami/ opinią. Bylabym bardzo wdzieczna. poz. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Jacek i Agatka na Kabatach 21.04.06, 13:53 Co do przedszkola na Małcużyńskiego to chyba gabimama się zagalopowała... wybiegać się na placu tegoż przedszkoa... ha, ha , ha. Dodaj może, że biega się od kwietnia do czerwca i we wrześniu, bo pozostałą część roku dzieci placyku w ogóle nie widzą. Natomiast dzieci z prywatnego przedszkola spacerują cały rok, w styczniu, lutym widziałam je przez okno niemal codziennie i strasznie zazdrościłam, bo mój w tym czasie kisił się przy małcużyńskiego właśnie. czy te dzieci spacerujące z jia, czy z magii, czy jeszcze skąd inąd to nie wiem, trzebaby dopytać. Odpowiedz Link Zgłoś
ehiszpanka do mamy_janka 02.03.06, 19:51 Czesc Monika szukalam i szukalam dzisiaj jakiegos posta o tym przedszkolu ale nie moglam znalezc. Ja takze od wrzesnia zamierzam poslac synka do JiA. Wlasciwie juz jestesmy zapisani na liscie, oddalismy ankiete itd. Mieszkamy niedaleko i przedszkole to polecili nam znajomi, ktorzy opisuja je jako cieple, przyjazne, z domowa atmosfera. Po przeczytaniu opinii jednej z mamus troche sie zaniepokoilam ( Jesli bedziesz wiedziala cos wiecej albo po prostu chciala pogadac to podaje namiary: aspabo@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś