Dodaj do ulubionych

Bemowo Szadkowskiego i Lencewicz-opinie

05.02.06, 18:25
Zauwazylam ze przedszkole na ul. Lencewicza nie ma wlasnego ogrodka, co jest
zdaje sie minusem. Gdzie bawia sie latem dzieci? Chyba nie w tym brudnym
ogrodku za przedszkolem zaraz, gdzie pelno petow i psich kup.Natomiast na ul.
Szadkowskiego przedszkole mi sie podoba, ale nie wiem czy tam sie dostanie
moje dziecko, bo podobno trudno z przyjeciami dzieci-jak zwykle duzo chetnych
a malo miejsc, jak zwykle nic sie z tym nie robi ale to juz sprawa urzednikow
i prezydenta tego miasta.Prosze o opinie o tych przedszkolach oraz
orientacyjnie o ceny za miesiac czasu z zajeciami dodatkowymi, np. angielskim
i tancem. Pozdrawiam wszystkich rodzicow!!
Obserwuj wątek
    • arusak Re: Bemowo Szadkowskiego i Lencewicz-opinie 05.02.06, 23:54
      podnoszę, też interesują mnie te dwa przedszkola. pozdrawiam
    • dorota.oz Re: Bemowo Szadkowskiego i Lencewicz-opinie 06.02.06, 09:43
      Witam,
      przedszkole na Lencewicza ma bardzo duży i ładnie wyposażony plac zabaw z
      drugiej strony bloku - to jest przedszkolny plac a nie ogólno dostępny.
      Wszystkie mamy chwalą sobie kadrę i atmosfere tego przedszkola, minusem są
      warunki lokalowe. Małe sale, łączone grupy i ogólnie mało miejsca.
      Na Szadkowskiego warunki są super, przestronne sale, duży hol służący za salę
      gimnastyczną i widowiskową, duży i ładnie wyposażony plac zabaw. Ale nawet na
      naszym forum wiele mam niepochlebnie wypowiadała sie na temat tamtejszej kadry.
      Pozdrawiam,
      Dorota
    • misiamarysia-pstryk Re: Bemowo Szadkowskiego i Lencewicz-opinie 06.02.06, 19:13
      Mój bratanek chodził na Lencewicza przez rok.
      Wspomnienia mają wszyscy koszmarne. Sale są malutkie (jak pokoje w bloku),
      grupy łączone, panie zmieniają się co rok, plac zabaw jest po drugiej stronie,
      ale mały. Latem jak wyjdą wszyscy to jest istny tłok.
      Ale co jest dla mnie niedopuszczalne - panie wołają dzieci po nazwisku i
      potrafią dać "w tyłek". To było 3 lata temu. Od tej pory zmieniła się
      dyrektorka i może coś w mentalności pań również.
      Ale nie jest za fajnie, gdy przedszkole mieści się w kilku mieszkaniach
      zaadoptowanych na potrzeby przedszkola.
      Teraz mały chodzi na Secemińską (Bemowo I) i wszyscy są zachwyceni.
      Przede wszytstkim dziecko nie skarży się, że ktoś na niego krzyczy.

misiamarysia
    • arusak Re: Bemowo Szadkowskiego i Lencewicz-opinie 06.02.06, 20:01
      dzieki za wypowiedzi, może jakaś mama napisze, której dziecko aktualnie chodzi
      • gerwelcia Re: Bemowo Szadkowskiego i Lencewicz-opinie 25.02.06, 12:50
        Moj Kuba chodzi wlasnie na Lencewicza do Przedszkola 371. Coz, powiem szczerze,
        ze nie rozumiem narzekań na to przedszkole. Ktos pisze bzdury o ogrodzie, a
        tymczasem przedszkole ma wlasny pieknie utrzymany ogrod po drugiej stronie
        bloku niz wejscie. Piekne plastikowe, kolorowe i przede wszystkim bezpieczne
        zabawki. Ogród jest przedszkolny ogrodzony wysokim płotem także, nie ma mowy o
        jakichś psich kupach czy niedopałkach. Hmmm, czytam też o zmianie dyrektorek, i
        mam porównanie bo moje drugie dziecko chodziło za kadencji tej poprzedniej.
        faktycznie kobietka, która tam rządziła kilka lat temu nie była super
        symaptyczna, za to obecna dyrektorka niejaka Pani Wronka jest fantastyczna.
        Przedszkole jest wrecz 'sterylnie' czyste, a dzieci dostaja wspaniale posilki.
        Kadra odmlodzila sie wraz z nastaniem nowej Dyrektorki i uwazam ze to byl
        strzal w dziesiatke. Z zajec dodatkowych, to co juz jest chyab standardem,
        czyli muzyka, pianinka i języki a na dodatkowe wyróżnienie zasługuje basen i
        grupa tańca tzw. cheerleaders. Super pomysł.

Najlepszym komentarzem tego przedszkola jest zachowanie mojego synka, który
        wręcz rwie się rano by spotkać się z koleżkami a z małego niejadka stał się
        nieposkromionym głodomorem wink

Przedszkola nie zmienię i gdybym mogła to bym nie zmieniła, jedyny feler, że
        chhyba trudno się dostać sad
    • gerwelcia Re: Bemowo Szadkowskiego i Lencewicz-opinie 25.02.06, 13:06
      Ech odpowiedziałam już Arusak więc polecam przeczytać moją wypowiedź.
      Generalnie w ogrodzie nie moze byc kup ani petow ani niczego bo jest ogrodzony
      i tylko przedszkolny, poza tym pracuje tam chyba ze 4 dozorcow, ktorzy bardzo
      dobrze dbaja o ten ogrod. Latem podlewaja, jesienia grabia, zima jak jest maly
      sniego zeby dzieci mogly wychodzic to go odsniezaja. Chyba pomysliy Ci sie
      przedszkola bo to co mowisz jest na Rosy Baily. Ja zanim pierwszego dzidzucha
      poslalam do przedszkola, zrobilam dobry rekonesans. Z posrod przedszkoli na
      Bemowie polecam Lencewicza. Nota bene, swoje dzieci wyslal tam na przyklad
      burmistrz Bemowa i jeszcze pare innych osob ktore wiedza jak wyglada sytuacja w
      Bemowskich przedszkolach. Może to głupi argument, ale zawsze jakiś wink.
      Niestety, nie wierze, zeby on stal w kolejce i skladal karte, wiec pewnie
      dlatego trudno sie tam dostac sad
      • mamaszczesliwa Re: wygrała Secemińska 26.02.06, 14:47
        Dostać się trudno, jak do każdego przedszkola na Bemowie.
        Ja też mam dziecko w wieku przedszkolnym. Jako matka z pierwszeństwem miałam
        ten komfort, że mogłam wybrać przedszkole, do którego miało chodzić moje
        dziecko. I praktycznie wiedziałam, że zostaniemy przyjęci.
        Rozeznanie robiłam na zasadzie eliminacji. Przedszkole na Lencewicza odpadło
        jako pierwsze, razem z Rosy Bailly. Co do Lencewicza, to plac zabaw w
        porównaniu z Szadkowskiego czy Secemińską to niewielka klitka, na powierzchni
        której musi znaleźć sobie miejsce taka sama ilość dzieci jak w każdym
        przedszkolu. Poza tym beznadziejne było dla mnie też to, że pani wychowawczyni
        zmienia się co roku i co roku ktoś nowy musi poznawać przyzwyczajenia, gusty,
        predyspozycje dziecka i dziecko co roku musi się do kogoś nowego przyzwyczajać.
        Na zadkowskiego odpadło jako ostatniae Przegrało z Secemińską, ale to w sumie o
        detale (choć kuszące).
        Dodam tylko, że przedszkolem jesteśmy zachwyceni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka