agamamaoli 08.09.06, 13:25 Słyszeliście o pomyśle dzielnicy aby od przyszłego roku wyprowadzić zerówki z przedszkoli do szkół - co o tym sądzicie? To dobry pomysł? Dzielnica w ten sposób zyska iejsca dla 3-latków. A Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
micz73 Re: Rodzice 5-latków na Bemowie 08.09.06, 20:56 Słyszałam - właśnie przeczytałam na emamie. Tylko nie wiem, czy to jest już prawomocna decyzja, czy tylko propozycja. U nas w przedszkolu na zebraniu wczoraj jeszcze nic nie mówiono. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
mammolla Re: Rodzice 5-latków na Bemowie 10.09.06, 20:27 Ciekawe, czy mają w szkołach warunki, aby przyjąć te dzieci, tzn. plac zabaw i widne odpowiednio wyposazone sale. Z tego co wiem w tej dzielnicy najmłodsze dzieci w szkołach są spychane do piwnic. Nie sądzę, żeby ktoś odważył się na jakąś uchwałę. yślę, że będą to chcieli załatwić nieformalnie, wciskając teksty o braku miejsc. Ja tam składam normalnie kartę w kwietniu (pirwszeństwo zawsze miały dzieci uczęszczające już do danego przedszkola). A urzędnicy niech budują kolejne przedszkola skoro jest taka potrzeba, w końcu to nasze podatki. Odpowiedz Link Zgłoś