Dodaj do ulubionych

ABC 3-latka

14.09.06, 09:54
Hej nie orientujecie się może gdzie najtaniej można kupić ABC 3-latka. Musimy
dostarczyć tę pozycję (tzn. 3 części) do przedszkola do poniedziałku. Czy już
kupiłyście?
Obserwuj wątek
    • 71gosik Re: ABC 3-latka 14.09.06, 10:01
      U nas przedszkole załatwia (30zł), a u Was nie można o to poprosić, byłoby
      taniej taki hurt.

Małgorzata
      • madzialena75 Re: ABC 3-latka 14.09.06, 10:18
        Na zebraniu niestety nie zaproponowali takiej opcjisad
    • edytek1 Re: ABC 3-latka 14.09.06, 10:27
      www.edukacyjna.pl/lista.php?poddzial=186 np. tu na poniediałek pewnie
      nie da rady, ale są wszystkie 3
      • panda74 Re: ABC 3-latka 14.09.06, 10:47
        Wielka szkoda, że Wam nie zaproponowali kupna hurtem. Na przyszłość zapytajcie o
        to. Oszczędność jest wielka - ja za komplet dla 4-latki zapłaciłam 25zł...
        Pozdrawiam!
        • kreseka Re: ABC 3-latka 15.09.06, 00:21
          Sama pracuję w przedszkolu - myślę ,że nauczycielki trochę przesadzają z
          kupowaniem książek dla 3- latków. W tym wieku dziecko nie powinno siedzieć i
          dziobać w książeczce tylko szaleć z rękoma i pędzlem na wielkich arkuszach
          papieru - ktoś kto daje 3- latkowi format a-4 nie ma bladego pojęcia o rozwoju
          dziecka . A potem mamy dysgrafów którzy nie potrafią utrzymać narzędzie do
          pisania... pozdrawiam mamy ( sama mam 2,7 letnią córeczkę w przedszkolu)
          • anies75 Re: ABC 3-latka 15.09.06, 09:51
            tak, w sumie mój trzylatek z książką to wytrzyma z 5-10 min, chyba że w
            przedszkolu mu się zmieni
          • aniald1 do kreseka 19.11.06, 21:20
            Tak z czystej ciekawości:
            stoliki w przedszkolu mają ograniczony wymiar i jest ich pewna okreslona ilość.
            Co w tym złego że dziecko rysuje na kartach formatu A4? Gdzie maja sie pomiścic
            jakieś ogromne arkusze??????? Uważam, że wyciągasz dość szybkie, niezbyt poparte
            czymkolwiek wnioski.
        • anies75 Re: ABC 3-latka 15.09.06, 09:50
          super
          u nas abc trzylatka 35 zł
          a czterolatka 45 zł
    • weronikarb Re: ABC 3-latka 15.09.06, 10:37
      u nas niema książek dla 3-latków - ja to mam szczęście smile
    • amma6 Re: ABC 3-latka 15.09.06, 10:39
      u nas taż niema książek dla 3 latków, i dobrze , śą za to inne zajęcia
      rozwijające pewność ręki , zwłaszcza cięcie nożyczkami polecam
      • a.kustosz Re: ABC 3-latka 15.09.06, 10:42
        u nas książeczka jest, przeglądałam ją i powiem Wam że nie sądzę aby
        zainteresowała moje dziecko na dłużej niż kilka minut. No ale skoro wszystkie
        dzieci mają z niej korzystać w przedszkolu to za nią zapłaciłam.
    • madzialena75 Re: ABC 3-latka 15.09.06, 10:40
      dzięki za odpowiedzi, już kupiłam za 29,90 w zwykłej (nie-internetowej)
      księgarni.
      • anna7173 Re: ABC 3-latka 17.11.06, 23:38
        A mój 3,5 letni synek uwielbia książeczki. Bardzo dużo mu czytamy z mężem. Ale
        czasami sam siada z książeczką i "czyta" z pamięci, albo sam wymyśla historie.
        A ABC 3-latka uwielbia. Koloruje, przykleja naklejki, ślicznie maluje farbami i
        wcale nie na wielkich arkuszach papieru, na zwykłych A4.
        Pozdrawiam
    • mag_kak Re: ABC 3-latka 18.11.06, 21:26
      Pierwsze słyszę: książki dla 3 latków!!!!??? W przedszkolu. Ja też mam
      szczęście, że u nas tego nie ma.
      • oliwkap Re: ABC 3-latka 19.11.06, 14:08
        W naszym przedszkolu 3 laki duzo lepią i rysują. Nie mamy książek.
        • emka13 Re: ABC 3-latka 20.11.06, 08:51
          To, ze wydawnictwa chca zarobić, to rozumiem- dlatego produkują podreczniki dla
          trzylatków. To, ze rodzice mysla, ze dzięki temu ich dzieci beda madrzejsze, to
          też rozumiem - w końcu nie studiowali pedagogiki przez 5 lat jak wiekszośc
          nauczycielek przedszkola. Ale to, ze nauczycielki posługuja sie podrecznikami w
          młodszych grupach niz "straszaki" lub "zerówka" i jeszcze zachwalaja efekty
          jakie to daje, to tego nie rozumiem. Nawet w zapyziałych czasach komuny nikomu,
          kto choć troche lizął psychplogii rozwojowej i pedagogiki nie przyszło do głowy
          sadzac 3,4,5 latki do takich (na pierwszy rzut oka fajnych) ksiazeczek. Jedyne
          wytłumaczenie to takie, ze łatwiej dac ksiażeczkę i niech wszystkie dzieci w
          niej "wypełniają" i rysują niz wymyslić cos na prawde znaczacego dla rozwoju
          młodszych przedszkolaków i jeszcze zindywidualizowac propozycję edukacyjną.
          emka- nauczucielka przedszkola.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka