asiek.m 14.09.06, 18:56 w majtki, po pierwszym dniu przedszkola, do tej pory radził sobie naprawdę dobrze, sam się załatwiał myślicie , że to stres ( po powrocie do domu to samo)??? synek ma 2,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
podrozujacy Re: zaczął sikać....... 14.09.06, 19:07 Jasne ze ze stresu i z tego ze go rodzona mamusia wyslala na gleboka wode w tak "powaznym" wieku.No bo chyba nie z radosci? Odpowiedz Link Zgłoś
kaluzna2 Re: zaczął sikać....... 14.09.06, 20:18 Spokojnie poczuje się bezpiecznie w przedszkolu, wszystko wroci do normy Odpowiedz Link Zgłoś
amma6 Re: zaczął sikać....... 15.09.06, 14:40 Moja starsza miała to samo , przeszło po kilku dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
agamonia Re: zaczął sikać....... 15.09.06, 15:11 po porsut przezywa potworny stres, bo jeszcze nie jest gotowy na separację z matką - przeciez to zupełnie małe dziecko!!! czy to naprawdę konieczne, aby już teraz posyłać go do przedszkola? przecież on nie jest na to dojrzały! ile czasu spedza w przedszkolu? mam nadzieję, że nie 7 lub 8 na początek...... Odpowiedz Link Zgłoś
agamonia jest za słaby, aby pokonać tą sytuację 15.09.06, 15:12 naprawdę, nie funduj mu tego, to maleńkie dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
amma6 Re: zaczął sikać....... 15.09.06, 15:22 Agamonia nie przesadzaj . Nie wszystkie dzici mogą zostać z mamami. Przecież dzieci chodzą do żłobka , nasze pkolenie też było wychowywanw na żłobkach i przedszkolach. Po za tym dziecko łatwo się przystosowuje, o ile przedszkole jest na poziomie. I na pewno lepiej się będzie rozwijało wśród rówieśników. Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena75 Re: zaczął sikać....... 15.09.06, 15:44 no nie bardzo, moja mama siedziała ze mna prawie 5 lat, bo dłuższy był macierzyńskie, a po wychowawczym nie wywalali z pracy tak szybko jak teraz. Kiedyś żłobek miał reputację ochronki niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
asiek.m Re: zaczął sikać....... 15.09.06, 18:16 agamonia, wszystko zależy od dziecka nasz nie płacze, nigdy nie płakał, gdy go zostawialiśmy u dziadków np. w przedszkolu nie płacze, na razie jest tam po 4 godz.dziennie a to sikanie, myślę, że dlatego, że się zapomina, przecież tam tyle nowych rzeczy, 3 godz po powrocie do domu sytuacja wraca do normy, mam nadzieję, że szybko mu minie Odpowiedz Link Zgłoś