Dodaj do ulubionych

Dobre przedszkole w Krakowie...

09.04.03, 23:12
Drogie mamy przedszkolaków, czy mogłybyście polecić mi jakieś dobre
przedszkole w Krakowie? Najlepiej w okolicy Olszy, ale może być też dalej.
Raczej państwowe, ale prywatnym, jeśli warto to takze jestem zainteresowana.

I teraz najważniejsze, czy 2,5 latek byłby przyjety? albo jeszcze lepiej: czy
jest grupa, taka specjalna dla dwulatków (wiem, że to się zdarza). I czy ktos
posłał właśnie dwulatka do przedszkola?

Mam problem. We wrześniu Ola skonczy 2,5. Niekoniecznie muszę pójsć juz do
pracy, ale chcialabym. Opiekunka z różnych powodów odpada.

Ważnym kryterium jest na pewno ilość czasu, którą dziecko spędza na powietrzu
(jestesmy maniakami spacerów) i jakość placu zabaw. Ważniejsze od ilości
zabawek jest jakość opieki i zajęć. I czy przedszkole respektuje wymagania
rodziców odnosnie diety dziecka.
Ale mam wymagania... Wiem. Mogłabym sama poszukać, ale:
1.chcę poznać opinie mam przede wszystkim
2.nie mam znajomych z małymi dziećmi, oprócz tych na spacerach, a ci, mam
wrażenie nie za bardzo się zastanawiają jakie przedszkole wybrać (najczęściej
to co najbliżej i to do którego sami chodzili)
3.Wychowuję Olę sama i nie bardzo mam czas i możliwości jeżdzić po Krakowie.

Za wszystkie "podpowiedzi" z góry wielkie dzieki!

Majka, mama Oli.

Obserwuj wątek
    • iwka10 Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 10.04.03, 08:19
      hejka,przedszkole na Pl.Sikorskiego ma b.dobrą opinię,jest prowadzone przez
      siostry nie wiem ile wynosi opłata miesięczna ale jeżeli z jakiegoś powodu nie
      mozesz płacić całej kwoty to jest możliwe dofinansowanie. Przedszkole nr76 na
      ul.Emaus to też jedno z lepszych.Ale obydwa przyjmują dzieci od 3lat.Natomiast
      na ul.Sienkiewicza (chyba a przynajmniej w tamtej okolicy)jest
      przedszkole,które przyjmuje takich maluchów jak twój.Wiem to od którejś z
      mam.Niestety przedszkola te są kawałek od Olszy.Ale pamiętam,że był w gazecie
      wyborczej ranking przedszkoli krakowskich i to nie tak dawno temu.Sprawdź.pa pa
      iwona
      • majah76 Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 10.04.03, 10:50
        Dzięki Iwona!
        Mam ten ranking, wyjełam z Gazety i trzymam. Ale chciałam poznać opinie mam
        bezpośrednio... Tym wierzę najbardziej. A potem mogę sobie porównać z własnym
        wrażeniem. Przedszkoli jest b dużo i nie dam rady jeździć po wszystkich... A o
        wszystkich w rankigu dość dobrze piszą. Nie wierzę, że wszystkie są super! Poza
        tym, tam tylko "suche fakty".
        A co z "rejonizacją"? To w końcu obowiązuje, czy nie??
        Jeszcze raz dzięki!
        Majka&Ola.
        • iwka10 Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 10.04.03, 11:49
          hej,nic nie wiem o rejonizacji nikt w przedszkolu na Emaus nie mówił na ten
          temat więc pewnie nie ma.iwka
          • kkk69 Re: Dobre przedszkole w Krakowie - do iwki10 17.04.03, 14:53
            Hej! Jestem bardzo zainteresowana przedszkolem na Emaus, a Ty chyba go znasz,
            sądząc po wypowiedziach. Od przyszłego roku będą tam chodzić moje dzieci,
            przeniesione z filii na Kościuszki, którą właśnie likwidują. Piszę do Ciebie
            też na priva, ale myślę, że opinia o tym przedszkolu może przydać się i innym
            mamom, nie zaszkodzi więc publicznie... Pozdrawiam Cię serdecznie, czekam na
            odpowiedź, Kasia.
            • iwka10 Re: Dobre przedszkole w Krakowie - do iwki10 23.04.03, 06:43
              hej,moja córka będzie tam chodziła od września ale znam to przedszkole od
              dawien dawna i mogę polecić z czystym sumieniem.iwka
              • natiss Re: Dobre przedszkole w Krakowie - do iwki10 21.05.03, 12:56
                Cześć, słyszałam,że przedszkole na Słomianej jest dobre.
                Czy ktoś może się odnieść do tej opinii?
                Natiss
                • kkk69 Re: Dobre przedszkole w Krakowie 29.05.03, 10:59
                  Witaj! Moja przyjaciółka posyła tam córeczkę i jest bardzo zadowolona. Dzieci
                  mają wiele dodatkowych, miłych zajęć (np. pracownię ceramiczną, skansen itp).
                  Panuje tam fajna atmosfera, panie są sympatyczne. Mnie na przykład bardzo
                  spodobała się opowieść o tym, jak to pierwszego kwietnia nad wejściem do
                  przedszkola wisiał napis: "Dziś przyjmujemy tylko dzieci w czerwonych
                  bucikach", a w swoich pantoflach średniaki(grupa Oli)znalazły kolorowe
                  cukierki. To miłe prawda? Lubię, kiedy ktoś przywiązuje wagę do drobiazgów, bo
                  to znaczy, że również w ważnych sprawach stanie na wysokości zadania. A ten
                  pierwszy kweicień to taki sympatyczny drobiazg! Pozdrawiam, Kasia
                  • majah76 Re: Dobre przedszkole w Krakowie 29.05.03, 23:16
                    A czy ktoś słyszał coś o przedszkolu w Dworku Białoprądnickim? Czy jest tam
                    jakieś, a może obok? Czy panstwowe, czy prywatne?
                    I czy ktoś ma doswiadczenia z tym przedszkolem?
                    Słyszałam tylko, że "chyba jest tam dobre przedszkole, ale z miejscami
                    krucho..."
                    Majka
                    • aggim Re: Dobre przedszkole w Krakowie 01.06.03, 22:51
                      hej smile,
                      Moi dobrzy znajomi daja tam coreczke (4,5l) i sa bardzo zadowoleni. Duzo
                      roznych zajec, dzieciakom sie ogolnie tam bardzo podoba. Jedyny minus tego
                      przedszkola to, to ze nie ma tam jedzenia (informacje ze stycznia 2003-moze sie
                      juz zmienilo) i jest ciut drozsze od innych ze wzgledu na bogata game zajec. O
                      szczegoly moge sie dopytac. Dam Ci znac wink.
                      Agi
                      • majah76 Re: Dobre przedszkole w Krakowie 02.06.03, 22:27
                        smile)) OK, to czekam.
                        Jak najbardziej popytaj. GG?
                        Majka.
                        • mayka_g Re: Dobre przedszkole w Krakowie 19.06.03, 16:14
                          Cześć, też Majka i ja również mam Olę (tylko, że moja skończy 5 lat w
                          październiku) i również jestem sama. I też szukam przedszkola w Kraku, bo
                          planuję sie tam przenieść koło września, może byśmy się spotkały na GG?
                          • majah76 Re: Dobre przedszkole w Krakowie -Majka do Majki 25.06.03, 14:00
                            Hej Majka! Mój nr 1633182. A na priv pisz na skrzynkę gazetową. Gdzie
                            zamierzasz osiąść w Krakowie wink)) ? Pracujesz? Ja tu trochę nie zaglądałam, do
                            tego wątku...

Pozdrawiam
                            Majka

Ps. Nadal nie mam pewności, które przedszkole wybiorę dla Oli (26 mcy)... ale
                            mam już jakieś wizje wink))

• monad2 Re: Dobre przedszkole w Krakowie - do iwki10 08.06.03, 10:31
                  Mogę z czystym sumieniem polecić przedszkole na Słomianej. Nasza starsza
                  chodziła tam 3 lata a była straszny cycuś mamusi- a w przedszkolu uwielbiała
                  być. Niestety do zerówki chodziła gdzie indziej z powodu przeprowadzki i to
                  było ok ale nie umywało się do Słomianej. Ja nie znałam żadnej niezadowolonej
                  mamy z tego przedszkola. Bardzo żałuję ze młodsza nie będzie tam chodzić...
                  pozdrowionka Monika mama Madzi i Matyldzi
    • mayka_g Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 19.06.03, 16:15
      A ja mam pytanie do wszystkich mam, czy któreś z wymienionych przez Was
      przedszkoli jest czynne dłużej niż do 16:00???
      • czarnotka1 Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 21.06.03, 19:31
        Moja córka chodzi do przedszkola na ul. Ułanów 38 i jest zachwycona, podobnie
        jak ja!! Jeśli chcesz dowiedzieć się czegos więcej, pisz na priv:
        agnieszka.czarnota@wp.pl, bardzo chętnie odpowiem.
        Pozdrawiam - Agnieszka
        • dorota-sz Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 11.12.03, 15:18
          Szukam pilnie informacji o przedszkolu sióstr Urszulanek na Starowislnej, a
          głównie komentarzy rodziców, których pociechy do niego chodzą (lub chodzily).
          Napiszcie mi prosze, o o nim sądzicie, bo chcę od wrzesnia tam postac mojego
          Mikolaja, a zalezy mi na jak największej ilości informacji.

Pozdrawiam, Dorota
          • saskia123 Do Doroty 04.01.05, 11:54
            Napisałam na priv, nie wiem czy sprawdzasz pocztę gazetową, więc tą drogą
            proszę o odebranie maila.
            Opócz tego podbijam wątek i życzę wszystkim lepszego nowego roku.
    • gruszka72 przy Lekarskiej 05.01.04, 15:55
      Czy ktoś zna i mógłby podzielić sie opinią o przedszkolu przy przecznicy od
      Siemaszki (chyba ul. Lekarska). Albo jakimś innym w tej okolicy?
      Aga
      • ptaszyl Re: przy Lekarskiej 22.02.04, 14:31
        Cześć, Aga, właśnie do tego przedszkola chcę posłać mojego małego od września.
        Ale on będzie dopiero miał 2 latka, nie wiem, czy w państwowym mi go przyjmą.
        zastanawiam się jeszcze nad przedszkolem artystycznym na żabińcu, ale jeszcze
        tam nie byłam. napisz, proszę, jak coś się dowiesdz o przedszkolach w tej
        okolicy, co? Bo żłobek na lekarskiej jest koszmarny. czekam na GG 6572373.
        ciepłe pozdrowienia smile)
        • gruszka72 Re: przy Lekarskiej 11.03.04, 20:52
          Witaj,
          do przedszkola przy Lekarskiej wybiorę się w następnym tygodniu - wrażeniami
          chętnie się podzielę. W przedszkolu artystycznym na Żabińcu byłam parę razy we
          wrześniu z moimi córeczkami (2 i 3 latka) na zajęciach sobotnich dla 2 latków.
          Mam mieszane uczucia. Mogę Ci napisać na priv -mój adres: weles@weles.edu.pl
          Ja też chcę posłać 2 latke- moja Madzia skończy 2 latka 21 marca, Julka już ma
          3.
          pozdrawiam ciepło, odezwij się na priv (ja niestety nie używam GG)
          Aga

• ppjw Re: przy Lekarskiej 07.04.04, 12:12
            witaj, gruszka72. Czy mogę Cię prosić o opinię nt. przedszkola przy Lekarskiej,
            byłaś już, rozmawiałaś. Plisssss, napisz o wrażeniach smile
            pozdrawiam, Paulina
            • gruszka72 Re: przy Lekarskiej 20.04.04, 23:45
              Wpadłam dzisiaj na moment do Krakowa (siedzę teraz z dzieciakami w górach) i
              zapisałam dzisiaj córcie na Lekarską. Byłam tam z mężem i w jego opini jest ok.
              Ja mogę nie być obiektywna, bo sama źle wspominam własne przedszkole (poszłam
              do niego jako nieco rozpieszczona przez dziadków 6-cio latka i nie mogłam się
              odnaleźć w zgranej już grupie).
              Jakieś 3 tyg. temu byłyśmy tam też ze starszą córeczką; Julka została
              zaproszona do sali, pobawiła się, spodobało jej się. Pytałam też wychodzące
              mamy; były zadowolone.
              Z ciekawością czekam na wrzesień.
              Czy ktos też tam zapsuje maluszki? Odezwijcie się.
              pozdrawiam, Aga
      • ponape Re: przy Lekarskiej 02.03.04, 16:27
        Ja akurat słyszałam że przedszkole na Siemaszki jest nieciekawe , a żłobek
        właśnie w porządku . Tak mówiłam matka dziecka , które właśnie chodzi do tego
        żłobka i od września ma zmienić na przedszkole. I robiła "wywiad" o
        przedszkolu. Ale dzieci mojej siostry 4 lata temu chodziły do tego przedszkola
        i byłay bardzo zadowolone. Może coś się zmieniło od tamtego czasu...
    • 11974r Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 05.01.04, 22:13
      Witaj,polecam przedszkole przy ul. Bema. Chodzi tam mój synek. Jesteśmy bardzo
      zadowoleni. Nie ma osobnej grupy dla dwulatków, ale słyszałam,że przyjmują
      młodsze dzieci. Uwzględniane są wszelkie uwagi dotyczące diety dziecka. Jest
      dosyć duży ogród( dwie piaskownice, drabinki, drewniany domek, plastikowa
      zjeżdżalnia), w czasie wakacj planowany montaż dalszych atrakcji. Opieka
      bardzo dobra, ciekawe zajęcia ( w niektórych mogą uczestniczyć rodzice -
      popołudniu).
    • marzek2 Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 13.01.04, 14:22
      Czy ktos ma dzieci chodzace do ktoregos z tych przedszkoli: na Piekarskiej (z
      wylaczeniem tego prowadzonego przez zakonnice) i jakiegos na Stradomiu? Chce
      gdzies tam poslac coreczke, prosze o opinie
    • kunka1 Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 14.01.04, 11:55
      Witaj smile
      Moja Julka chodzi od niedawna do pięciolatków do przedszkola nr 114 na ul.
      Dietla (wejście od ul. Stradomskiej 12) i jak na razie jesteśmy obie bardzo
      zadowolone. Również zastanawiałam się nad przedszkolami na Piekarskiej, ale
      zdecydowałam się w końcu na to. Jest sympatycznie smile Jeśli chcesz wiedzieć
      więcej pisz na priv. Miałam bardzo poważny problem z przeszkolem, bo niezwykle
      trudno znaleźć dobre z ciągu roku, a jestem wymagająca. Pozdrawiam. Kunka
    • jagodapo Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 27.01.04, 22:41
      Cześć! A czy ktoś zna przedszkole nr 178 przy ul. Sudolskiej? A czy jest w
      Krakowie jakieś przedszkole językowe? Czekam na opinie. J
    • atatar Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 06.02.04, 21:34
      Czy znacie opinie przedszkola które znajduje się na ul. Żywieckiej w Borku
      Fałęckim ?????
      A może wiecie jak jest w przedszkolu Na Kozłówku ????
      Waham sie gdzie oddać dziecko.
    • eljani Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 07.02.04, 13:58
      Witajcie !!

Jestem na etapie poszukiwania złobka, albo przedszkola dla mojej córeczki. Ola
      w styczniu skończyła dwa latka. Odwiedziła złobek przy Opolskiej i przy
      Lekarskiej, w żadnym z nich nie można zostawać z dzieckiem w okresie
      adaptacyjnym,a dla mnie jest to bardzo ważne.

Słyszałam o Całodobowym Centrum Dziecka - LALKOWO przy ul. Urzędniczej.
      Podobno są tam również grupy przedszkolne. Możze to jest miejsce dla mojej
      iskierki?
      I tutaj mam pytanie do Was dorogie e-mamy, czy wiecie coś na temat tego
      Centrum? Jeśli tak to podzielcie się opiniami. Z góry za nie dziekuję.

Pozdrawiam
      Ela
      • dorota-sz Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 25.02.04, 12:39
        Pisze jeszcze raz, bo odpowiedziałam nie do tego linka co trzeba, sorki.
        Poszukuje porady odnosnie dobrego przedszkola w Krakowie, głównie w okolicach
        Śródmieścia lub Podgórza. Przeczytałam dotychczasowe linki nt temat, ale nie ma
        tego wiele. Bardzo proszę o wszelkie rady nt temat, gdyż praktycznie w tym
        momencie rozpoczynają się zapisy do przedszkoli. Osobiście jestem bardzo
        zainteresowana przedszkolem sióstr Urszulanek na Starowiślnej (czy mozecie o
        nim cos więcej napisać?). Z przedszkoli państwowych myślałam też o przedszkolu
        Kubusia Puchatka na Piekarskiej lub przedszkolu przy Emaus. A może polecacie
        jakieś inne? Chciałabym posłać Mikołaja do przedszkola we wrześniu, do grupy
        najmłodszej (3-latków). Czy wiecie, jak jest liczebność w tych przedszkolach i
        ile dzieci przypada na 1 panią? Trochę przeraża mnie myśl, że będą to jakieś
        tłumy. Dlatego myślę alternatywnie o jakimś dobrym przedszkolu prywatnym, ale
        jeśli o takie chodzi to już w ogóle nie mam pojęcia. Please o wszelkie
        podpowiedzi. Za każdą będę bardzo wdzięczna, Dorota.
    • nilka13 "Słoneczko" os. Dywizjonu 303 Kraków? 25.02.04, 12:26
      Bardzo proszę o opinie na temat tego przedszkola. Dziękuję. Nilka
      • dorota-sz Re: "Słoneczko" os. Dywizjonu 303 Kraków? 25.02.04, 12:37
        Poszukuje porady odnosnie dobrego przedszkola w Krakowie, głównie w okolicach
        Śródmieścia lub Podgórza. Przeczytałam dotychczasowe linki nt temat, ale nie ma
        tego wiele. Bardzo proszę o wszelkie rady nt temat, gdyż praktycznie w tym
        momencie rozpoczynają się zapisy do przedszkoli. Osobiście jestem bardzo
        zainteresowana przedszkolem sióstr Urszulanek na Starowiślnej (czy mozecie o
        nim cos więcej napisać?). Z przedszkoli państwowych myślałam też o przedszkolu
        Kubusia Puchatka na Piekarskiej lub przedszkolu przy Emaus. A może polecacie
        jakieś inne? Chciałabym posłać Mikołaja do przedszkola we wrześniu, do grupy
        najmłodszej (3-latków). Czy wiecie, jak jest liczebność w tych przedszkolach i
        ile dzieci przypada na 1 panią? Trochę przeraża mnie myśl, że będą to jakieś
        tłumy. Dlatego myślę alternatywnie o jakimś dobrym przedszkolu prywatnym, ale
        jeśli o takie chodzi to już w ogóle nie mam pojęcia. Please o wszelkie
        podpowiedzi. Za każdą będę bardzo wdzięczna, Dorota.
        • iwka10 Przedszkole przy Pl.Sikorskiego 27.02.04, 18:50
          słyszałam same dobre opinie o tym przedszkolu.prowadzone przez zakonnice.jedyny
          minus to to,że trudno się dostać.czy ktoś coś wie dodatkowo o tym przedszko.?
          iwka
    • mami7 Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 29.02.04, 10:35
      A macie może jakieś doświadczenia z przedszkolem na ul. Parkowej,
      albo jakimkolwiek innym w Podgórzu?

Pozdrawiam
    • mamakaji Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 04.03.04, 15:02
      Ja też szukam DOBREGO przedszkola w Krakowie. Napiszcie proszę jeśli znacie
      coś ciekawego w Krowodrzy.
      • beba2 Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 10.03.04, 23:03
        My jesteśmy bardzo zadowoleni z przedszkola nr 77 na ul.Jadwigi z Łobzowa -
        Bronowice.
      • bojulia Przedszkole na Rajskiej 13.03.04, 16:45
        Czy ktoś zna przedszkole na ul. Rajskiej? Chciałabym tam zapisać 5-letniego
        synka. Szczególnie mnie interesuje jak tam wyglądają zajęcia plastyczne (mały
        od rana do nocy nie rozstaje się z kredkami). Dajcie znać jak tam wygląda, a
        może polecacie jakieś inne w tej okolicy? Nie chcę już ryzykować, a właśnie
        zabrałam go z innego przedszkola, gdzie nie było specjalnie, a chciałabym, żeby
        już chodził do końca do jednego.
        Będę wdzięczna za pomoc.
        Julia - mama Mateusza (5 l.) i Krzysia (1,5)
        • iwka10 Re: Przedszkole na Rajskiej 13.03.04, 19:33
          jest przedszkole plast.-muzyczne na salwatorze ale 540zł za mies.
          • bojulia Re: Przedszkole na Rajskiej 16.03.04, 10:13
            Tak wiem, dzieki. Niestety wszystkie przedszkola tzw. "artystyczne" sa mi nie
            po drodze - pracuje przy Siemiradzkiego, ale mieszkam pod Dobczycami, wiec
            musze sie potem szybko z dzieckiem dostac do busa. A wdomu czeka stesknione
            drugie... Wiec ta Rajska jest mi bardzo po drodze.
      • agrafa4 Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 14.09.04, 17:07
        175 ul. Siewna
    • marzek2 Przedszkole "Pod Kasztanami" k. Forum 23.03.04, 00:02
      Zamierzam tam posłać dziecko po wakacjach, proszę o opinie
      • edz.anna I które przedszkole wybrałas ? do Majki 24.03.04, 11:26
        Witaj,

Pisałam do Ciebie na piriva, ale pewnie jak ja nie często zagladasz na ta
        pocztę. MOgłabyś mi powiedzieć czy i które wybrałaś przedszkole?

Mam ten sam problem, będę przeprowadzać się w okolice Olszy i
        zupełnie nie wiem które przedszkole wybrać.
        Obecnie nie mieszkam w Krakowie więc tym bardziej mam ograniczoną
        możliwość osobistego szukania. Mogę jedynie polegać na opiniach
        innych! Moja córeczka we wrześniu będzie miała 4 latka.

Moje gg to: 5721882

Pozdrawiam i dziekuje z góry za pomocsmile
        Anka
    • ledum MIECHOWITY jeszcze nie było! 28.03.04, 21:28
      Ponawiam prośbę mamy Huberta: Bardzo proszę, napiszcie coś o parterowym
      przedszkolu na Miechowity! Jeśli ktoś zna to piętrowe, to też proszę o
      odpowiedź. Muszę wybrać któreś z nich!
      • aganmami Re: MIECHOWITY jeszcze nie było! 24.04.04, 22:53
        jest przyjemne, moja córka chodzi tam już drugi rok. jesteśmy bardzo
        zadowoleni. dziecko wraca zadowolone, a jednocześnie zmęczone, chętnie opowiada
        o całym dniu, wiem, że dobrze się dzięki niemu rozwija
    • ppjw Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 01.04.04, 18:21
      bardzo Was proszę, może macie jakieś informacje na temat trzech przedszkoli:
      152 na os.Piastów
      187 na os.Piastów
      i " Słoneczko" na os.Dywizjonu.
      Będę wdzięczna za każdą informację, muszę któreś wybrać dla dziecka, a nie jest
      to łatwe.
      pozdrawiam, Paulina
      • ledum Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 02.04.04, 17:51
        Wiesz, mam wrażenie, że już nikt nie zagląda do naszych postów o
        przedszkolach sad Napisałam prośbę nieco wyżej i zero oddzewu!!! Trzymaj się!
        • ppjw Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 03.04.04, 19:43
          no tak,dzięki, trzymam się, i nadal guzik wiem ;-(
          pozdrawiam Cię ciepło, Paulina
          • marzek2 Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 03.04.04, 19:53
            Dziewczyny! Napisałam prośbę o zaglądanie tutaj na forum Małopolskim, może po
            niedzieli ktoś się odezwie? Ja już odetchnęłam, znalazłam przedszkole, nie
            przepełnione i mi się podoba, tam zapiszę córeczkę. A dla nas na przyszłość,
            kiedy nasze pociechy będą już chodzić do przedszkoli i będziemy bardziej
            doświadczone, proponuję żeby szczególnie np w kwietniu i wrześniu zaglądać tutaj
            i pomagać!
            • gruszka_edziecko Re: Od moderatora 05.04.04, 00:38
              marzek2 napisała:

A dla nas na przyszłość,
              > kiedy nasze pociechy będą już chodzić do przedszkoli i będziemy bardziej
              > doświadczone, proponuję żeby szczególnie np w kwietniu i wrześniu zaglądać
              tuta
              > j
              > i pomagać!
              Bardzo cenna propozycja.smile) Niestety wiele mam bezskutecznie szuka informacji
              na forum-to efekt tego, że dostęp do internetu nie jest tak powszechny, jak by
              się chciałosad I trudno trafić na mamę przedszkolaka z interesującej nas
              placówki.
              Warto, żeby mamy "już-przedszkolaków" opisywały swoje przedszkola, nawet bez
              zachęty. W ten sposób inni mają lepsze rozeznanie w sytuacji.
              Pozdrawiam serdecznie,
              Gruszka
    • olga32 Re: Namiary na opisy przedszkoli...-może pomogą 05.04.04, 00:24
      Udało mi się coś znaleźć: www.kochamydzieci.pl/nuke/ - są tam opisy wszystkich krakowskich
      przedszkoli.
      Może komuś to pomoże smile
      • marzek2 Re: Namiary na opisy przedszkoli...-może pomogą 05.04.04, 20:23
        Dobry pomysł z tym linkiem, faktycznie mają tam dużo informacji, ale... ja sobie
        poczytałam, a potem poszłam na rozmowę z paniami dyrektorkami i dowiedziałam się
        wielu rzeczy (fajnych i niefajnych) o których nie było mowy na stronach
        internetowych. Bo to w końcu reklama jakby na to nie patrzeć. Ja z każdym bądź
        razie zamierzam przekazać opinie, jak tylko moja córa stanie się doświadczoną
        przedszkolaczką smile) Bo w końcu opinie konkretnej osoby to nie to samo, co suche,
        reklamowe informacje ze strony smile)
    • srykala przedszkole na Twardowkiego 06.04.04, 16:59
      cześć mieszkam na ul św.Jacka i zamierza posłać synka do przedszkola.
      Chciałabym się dowiedzieć coś o przedszkolu na Twardowskiego. Napiszcie czy
      jest godne polecenia. Ja niestety nie znam nikogo kto powiedziałby mi coś
      wiecej na jego temat.Pomóżcie.
    • ppjw Re: przedszkole 29, ul. Batalionu Skała 07.04.04, 12:23
      proszę Was, może macie jakieś informacje
      pozdrawiam, Paulina
    • ppjw Re: przedszkole 62, ul. Prądnicka 07.04.04, 12:24
      pozdrawiam, Paulina
    • ppjw Re: przeszkole 137, ul. Na Błonie 07.04.04, 12:25
      pozdrawiam, Paulina
      ps. naprawdę jest trudno wybrać przedszkole wink
    • larka72 Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 14.04.04, 09:38
      Bieżanów! Czy ktoś mi opowie o przedszkolach na Bieżanowie?? Podobno to na
      Aleksandry to przechowalnia !
      • beba2 Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 19.04.04, 21:55
        Dziewczyny,najlepszym sposobem na informacje o danym przedszkolu jest
        zaczajenie się na rodziców odbierających swoje dzieci z przedszkola.smile))
        Naprawdę - nikt nie odmawia informacji,a te są naprawdę z pierwszej ręki.Ja tak
        czatowałam pod wybranym przedszkolem dwa lata temu i nazbierałam masę różnych
        informacji (każda mama dodała coś, co akurat dla niej było ważne) no i znacznie
        ułatwiło mi to decyzję.Polecam tę dziennikarską formę zdobywania danych,jest
        wykonalna nawet w ramach spacerku.
        Pozdrawiam.
    • srykala Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 21.04.04, 16:16
      Zajrzyj na stronę miasta.gazeta.pl/krakow/1,35803,1942463.html może ci
      coś pomoże. Ja jestem w tej samej sytuacji co ty szukam przedszkola dla mojego
      synka. Powodzenia.
    • kunka1 Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 05.05.04, 15:17
      Hej smile
      Bardzo serdecznie polecam wszystkim niezdecydowanym przedszkole nr 114 na
      Dietla (wejście od ulicy Stradomskiej 12). Obie z Julką jesteśmy z niego bardzo
      zadowolone. Jeśli macie jakieś pytania dotyczące tego przedszkola chętnie
      odpowiem.
      Poadrawiam
      Monika
      ps. Dzisiaj siedzę i myślę nad ciekawym instrumentem muzycznym do samodzielnego
      wykonania. Przedszkole urządza konkurs na najbardziej oryginalny instrument,
      który dzieci mają wykonać wspólnie z rodzicami.
    • ppjw Re: Dobre przedszkole w Krakowie... 17.06.04, 14:30
      trochę daję do góry, może ktoś coś dopiszesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka