lolalilu Pl. Henkla 21.12.04, 15:51 Witam, poszukuję informacji na temat przedszkola na pl. Henkla - kiedy zapisy, jakie grupy, Wasze opinie, ile kosztuje... Odpowiedz Link Zgłoś
benita30 ul lisowska 24.01.05, 21:04 Czy jest ktoś kto podzielił by sie wrażeniami z przedszkola prowadzonego przez siostry zdaje sie salezjanki? Wynalazłam na Bielanach talie przedszkole przy ul. Litewskiej ale zanim zacznę zwiedzanie ,chciałabym wiedzieć co nieco 'od środka'. Odpowiedz Link Zgłoś
morud Re: ul lisowska 25.01.05, 09:21 Moje dziecko uczęszcza do tego przedszkola. Jest w średniakach. Jesteśmy bardzo zadowoleni.Chociaż na napwno jest trochę minusów. Co konkretnie Cię interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: ul lisowska 25.01.05, 09:53 Moje dziecko chodzi tam do Maluchów. Jak masz jakieś pytanie pisz na priva. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
benita30 Re: ul lisowska 26.01.05, 09:27 Konkretnie to jestem ciekawa jakie jest podejście do dzieci. Czy jak jakies stoi z boku to wychowawczyni podejdzie, zaproponuje zabawę, zacheci do przyłączenia się do grupy? Czy dzieci nie są pozostawione same sobie? Z obserwacji wiem że w niektórych przedszkolach dzieci 'wypuszczane' są na wybieg a panie siadają na ławeczkach...nawet przy maluchach. Szukam takiego przedszkola gdzie dzieciom okazuje sie serce i zainteresowanie a nie przechowuje dzieciaki przez kilka godzin. Dlatego pomyślałam o tym. I ciekawa jestem czy tak jest własnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: ul lisowska 26.01.05, 09:40 Wiesz nie mam pojęcia jak jest na "wybiegu", czy siostra siedzi, czy biega za dzieckiem...odprowadzam dziecko do przedszkola, dziecko zostaje ja wychodzę. wracam dziecko jest zadowolone, uśmiechnięte, nastepnego dnia chce iść chętnie do przedszkola - to najlepsza ocena. Przez pierwszy miesiąc jak i teraz siostra jest bardzo pomocna, podchodzi do dzieci, bawi się z nimi, jeżeli jest coś niepokojącego to powiadamia rodziców. Tak jak napisąła moja poprzedniczka znajdą się też jakieś minusy, tak jak w każdym innym przedszkolu, ilu rodziców tyle opinii, ja jestem zadowolona, moje dziecko też. Czuje się tam bezpiecznie, dobrze, ma kolegów, jest zadowolone. Ja jestem spokojna. Odpowiedz Link Zgłoś
benita30 Re: ul lisowska 27.01.05, 18:27 do tego przedszkola zapisy juz sie skończyły - lista praktycznie zamknieta. My znaleźlismy sie na rezerwowej, bo zdarza się że ktoś zrezygnuje. Do wrześnie jest dużo czasu więc jest szansa. dziekuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: ul lisowska 01.02.05, 11:13 Serio???? aż taki popyt???? no to zupełnie inaczej niż rok temu))) a mówią że niż demograficzny jest. aga Odpowiedz Link Zgłoś
antosia21 przedszkole na Wergiliusza czy na Tołstoja?? 05.02.05, 17:48 Witam!! Ponieważ niedaleko naszego domu w podobnej odległości mamy dwa przedszkola, ciągle nie wiem na które z nich się zdecydować. Bardzo proszę o opinie o przedszkolach na ulicy Wergiliusza (przy bazarku na Wolumenie) oraz o przedszkolu na Tołstoja. Z góry bardzo dziękuje i serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mimi_j Re: przedszkole na Wergiliusza czy na Tołstoja?? 08.02.05, 18:46 Witam Ja też chętnie dowiem się czegoś na temat tych przedszkoli. Interesuje mnie również przedszkole na ulicy Andersena. Z góry dziękuję za informację. Odpowiedz Link Zgłoś
slon10 Re: Warszawa-Żoliborz i Bielany 09.02.05, 13:46 broniewskiego 81 i 93, Warszawa, prosze o opinie Odpowiedz Link Zgłoś
ewka791 Re: Warszawa-Żoliborz i Bielany 15.02.05, 11:04 Bardzo proszę o opinie na temat przedszkoli na Broniewskiego i Kochanowskiego lub innych wartych polecenia przedszkoli w tej okolicy. Synek w tym roku będzie mial swoją premierę na salonach Pozdrawiam Serdecznie Ewa (mewson@wp.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
benita30 Twardowska 16.02.05, 08:23 A ja byłam wczoraj na Twardowskiej i bardzo mi sie podobalo : osobne wejście dla maluszków, uśmiechniete wychowawczynie i chętne do rozmowy, pani dyrektor, która odpowiada na wszystkie pytania, ciekawy plac zabaw, duzo zajęć dodatkowych do wyboru, kolorowe, niezniszczone zabawki i książeczki to tak z pierwszego dnia. A jak jest w ciągu roku?? Odpowiedz Link Zgłoś
synek12 przedszkola na Broniewskiego 26.02.05, 19:31 Mój syn chodzi od września do przedszkola przy Broniewskiego 81. Więdząc, że rodzice teraz rozpoczęli ruch w kierunku przedszkoli postanowiłam podzielić się swoimi doswiadczeniami : - w zeszłym roku obeszłam 3 przedszkola na Broniewskiego : 1.pierwsze obejrzałam przedszkole przy broniewskiego przy blokach z numerami 97 - 95 ( nie znam numeru ), weszłam do przedszkola z synem, ubrana w strój zimowy, pani dyrektor kazała mi czekać 20 minut! już się prawie rozebraliśmy do rosołu, to pani prawie w wieku emerytalnym reklamę przedszkola rozpoczęła od zajęć dodatkowych, jakie sa i za ile , a jest ich dużo!!! - za dużó ; jak zapytałam o pracę nauczycielek też niewiele potrafiła mi powiedzieć, obejrzałam jedną salę oczekując na p. dyrektor, jakas miła pani pokazała mi salę maluchów, dość nie gustownie urządzone i firany - grube do ziemi ( raj dla roztoczy ) tym bardziej, że maja tam piękne okna z ladnym widokiem czemu je tak zakrywać, w przedszkolu przepych i w ogrodzie też wskazuje na dobrą kondycje finansową placówki ale rozmowa z panią dyrektor mnie ruszyła negatywnie oczywiście, czemu reklamuje pracę cudzych firm na placówce? taniec, plastyka, rytmika, gimnastyka, język , komputery - kiedy oni maja czas na pracę nauczycieli? zresztą nie zaprosiła mnie do gabinetu - wyjątkowo do mnie nie przemawiała ta zapora czyli dyrektorka. 2.to przedszkole prawie przy reymonta - mila pani dyrektor, ciepła , miło ze mna rozmawiała i zachęcała do zapisania synka, ale zbytnio nie umiała zareklamować mi pracy tego przedszkola, co tam się ciekawego dzieje, powiedziała że pracuje tradycyjnie - czyli jak? , stan techniczny obiektu kiepski i dosyć ciemny ogród, robi wrażenie jakby mało kogo obchodził, nie zaproponowano mi obejrzenia przedszkola - i już byłam załamana - gdzie mam zapisac dziecko?? I wtedy przypomniałam sobie, że jest przedszkole bliżej przystanku tramwajowego i postanowiłam tam póść sama - to była ostatnia nadzieja - przedszkole na Broniewskiego 81 jak weszłam zrobiło wrażenie czystego gdy powiedziałam, że chcę porozmawiać z dyrektorką spytano w jakiej sprawie, powiedziałam że naboru - usłyszłam że beda ogłoszenia na drzwiach, ale byłam już tak zdeprymowana, ze powiedziałam, że chce porozmawiać i tyle. Kazano mi wejść osobnym wejściem i porozmawiałam. Konkretna osoba, zareklamowała kadrę, program, opowiedziała co ciekawego się dzieje. Po 20 minutowej rozmowie byłam już prawie przekonana. Teraz moje dziecko chodzi tam 7 miesięcy - co moge powiedzieć ? nie żałuje chociaż jak wszędzie sa pewne mankamenty. Postaram wymienić plusy i minusy : + były spotkania adaptacyjne; miła kadra, ciekawy program; zachęcaja rodzicow do udziału w różnych warsztatch z dziećmi i spotkaniach o problemach wychowaczych ze specjalistami; ładne sale gustownie acz skromnie wyposażone ale jest ok, starają się nie podwyższać kosztów, czysto i przyjemnie; są imprezy z rodziną ( wigilia , dzień babci , pasowanie na przedszkolaka ); pracownicy do dogania się i komunikatywni,osobna sala zabaw dla dzieci ( basem z piłkami, zjeżdżalnie, bujaki ); pracownia plastyczna, dostępność psychologa i logopedy,mimo ze nie jest to przedszkole integracyjne nie zamykają sie na problemy dzieci niepelnosprawnych i chyba mają tam parę dzieci z problemami, ciekawy jadłospis. - szatnia po stromych schodach ( ale tak jest we wszystkich w.w. przedszkolach ), zbyt mało wyjść do ogrodu i tłumaczenie, że dzieci są po przeziębiane, imprezy mogłyby być z większym rozmachem, za mało widoczna p. dyrektor i co najgorsze często w czasie dnia otwarte drzwi wejściowe, łazienki też nie wyremontowane ale co najważniejsze czyste , nie informuje sie rodziców kiedy są teatrzyki i co robi się z dziećmi jak to widziałam w innych przedszkolach na tablicach z pracami plastycznymi;moje dziecko jest w najmłodszej grupie ale usłyszałam , że 5 latki też śpią 1,5 godziny co mnie przeraziło. Jednak reasumując wszystko nie żałuje, że chodzi tam moje dziecko bo chyba w tej okolicy to najlepszy wybór z możliwych. Czy polecam? Z tych trzech napewno! Odpowiedz Link Zgłoś
stynka2 Re: przedszkole na ul. Brązowniczej 09.03.05, 10:42 Bardzo proszę o opinie na temat tego przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
clubove Re: przedszkole na ul. Brązowniczej 21.03.05, 00:26 też proszę o opinie na temat tego przedszkola, moja mała tam startuje od września, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama26 Re: SZEGEDYNSKA a PRZY AGORZE - opinie 13.03.05, 19:25 Raz jeszcze proszę o opinie na temat tych dwóch placówek. Ciekawią mnie najbardziej opinie już " wewnętrzne " ??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamamarysi Re: SZEGEDYNSKA a PRZY AGORZE - opinie 18.03.05, 21:21 Witaj moje dziecko chodzi do przedszkola przy Szegedyńskiej i jesteśmy naprawdę zadowolone (w ub. roku - chodziła dom przedszkola przy Cegłowskiej - niebo a ziemia!) Przede wszystkim świetne są nauczycielki - ciepłe, miłe, życzliwe, z fajnym podejściem do maluchów. Bardzo sympatyczne Panie - od dyrektorki po Panie z obsługi. Zawsze można przyjść i porozmawiać. Moja córka uwielbia tam chodzić! Ciekawe zajęcia, dziecko dużo się uczy, a co najważniejsze czuje się bezpiecznie. Co konkretnie Cię interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
zillka Re: Warszawa-Żoliborz i Bielany - Dom z Baśni 15.03.05, 10:30 A czy ktoś zna to przedszkole? Dom z Baśni Bardzo blisko pracy mam i domu... dzięki! zilka Odpowiedz Link Zgłoś
kundziuk Re:Czy ktoś coś wie o Wyspianskiego? 16.03.05, 22:41 Napiszcie, jeśli coś wiecie, bardzo proszę Odpowiedz Link Zgłoś
kundziuk Re:czy wiecie coś o Wyspianskiego? 16.03.05, 22:52 Bardzo proszę o pomoc i opinie o tym przedszkolu, dziekuje, kinga Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkabryndza Re:czy wiecie coś o Wyspianskiego? 17.03.05, 11:30 Bylam w tym przedszkolu nie podobalo mi sie , ze pani dyrektor nie chciala pokazac przedszkola nie podobalo mi sie rowniez stwierdzenie , ze zima dzieci nie wychodza, czy wychodza mniej ...bo sople spadaja z dachu 9plac zabaw jest pod dachem).b Odpowiedz Link Zgłoś
kundziuk Re:czy wiecie coś o Wyspianskiego? 17.03.05, 14:40 Dzięki. Ja też tam byłam i sama dyrektor bardzo mi się podobała. Fakt, że nie zadawałam pytan o spacery i wpadłam jak po ogień. Jutro pójdę jeszcze raz. Córka mojej przyjaciółki chodzi na Plac Henkla, są obie zachwycone, p. dyrektor bardzo się stara, zeby było ciekawie. Ja tam niestety wysłać dziecka nie mogę (zbyt się uzależniło od dziewczynki, którą mama tam zapisała, więc postanowiłam je rozdzielić), ale gdybym miała wybor to wybrałabym pewnie Henkla. Pozdrowienia, kinga Odpowiedz Link Zgłoś
oliviena Cud, nie przedszkole, oby takich więcej 17.03.05, 11:42 Pierwsze przedszkole mojego malucha, było prywatne (koszmar), drugie to przedszkole nr.181 na Pruszyńskiego. Ja jestem poprostu zachwycona, całym personelem i podejściem do dzieci. Pani Dyrektor, to osoba, która żyje tym przedszkolem i naprawdę się stara, aż dziw że tacy ludzie z powołaniem jeszcze są. Mama 3,5 letniej Natalii Odpowiedz Link Zgłoś
jolik2 Przedszkole przy ul.Gajcego 25.04.05, 20:01 Witam Czy któraś mam wie coś na temat tego przedszkola? Proszę o opinie. Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link Zgłoś
wesolek300 przedszkole integracyjne na bielanach 21.09.05, 12:34 Witam, szukam dla mojego synka przedszkola integracyjnego. Synek ma niedosłuch i nosi aparaty słuchowe. Może ktoś poleci jakieś przedszkole. A jak sobie radzicie z dziećmi, które są niepełnosprawne.Chodzi mi o pogodzenie pracy i opieka nad nimi, a także przedszkole,szkoła. Pozdrawiam i czekam na informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
marchi1 Kto zna Stokrotki na Estrady? 22.09.05, 08:58 Kto zna Stokrotki na ul. Estrady? Małe nowe przedszkole. Kto je zna i może coś o nim powiedzieć? dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
wesolek300 Re: Kto zna Stokrotki na Estrady? 23.09.05, 13:50 Witam, Osobiście nie znam tego przedszkola, ale znajomej córeczka chodzi do niego i jest zachwycona. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dusia_dusia Re: Warszawa-Stary Żoliborz 07.01.06, 21:47 No to ja rozpoczynam kolejny rocznik Chodzi mi konkretnie o wybór jedengo z pięciu przedszkoli, kótre są najbliżej nas: pl. Henkla, Wyspiańskiego, Popiełuszki, Sierpecka, Suzina. Co mogłybyście/moglibyście o nich napisać? Z góry dziękuję i pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
ana1113 Re: Warszawa-Żoliborz i Bielany 09.01.06, 09:34 Fontany,Pruszyńskiego, Z.Nałkowskiej, Lisowska czy Cegłowska??? Bardzo proszę o opinie doświadczone mamy. Najbardziej zależy mi na ciepłym podejściu do dzieci. Długo przeszukiwałam forum, to i inne i nie jestem w stanie nic "wydobyć" na temat tych przedszkoli. Bardzo proszę o wszelkie opinie. mama Oliwki (2,1) Odpowiedz Link Zgłoś
ana1113 Re: Warszawa-Żoliborz i Bielany 16.01.06, 10:24 Drodzy Rodzice, czy naprawdę nikt nic nie wie na temat tych przedszkoli? Odpowiedz Link Zgłoś
dusia_dusia Re: Warszawa-Żoliborz i Bielany 09.01.06, 15:21 Dzisiaj byłam w przedszkolu nr 96 na ul. Wyspiańskiego. Zrobiło na mnie bardzo miłe wrażenie (to pierwsze przedszkole, więc na razie nie mam porównania). Pani dyrektor poświęciła mi około 40 minut (gotowa była więcej), pokazała salę maluchów, odpowiedziała na wszystkie pytania. Pani Bożenka od maluchów zrobiła miłe wrażenie (nie super, ale ogólnie dobre), co prawda nie za bardzo widziałam ja "w akcji", bo dzieci akurat szły na spacer. Miłe były też panie pomagające w ubieraniu dzieci. Dowiedziałam się (co dla mnie ważne), że są zajęcia adaptacyjne (od maja), rodzice mogą też byc z dziećmi przez pierwsze tygodnie. Pierwszy miesiąc - to właściwie tylko zabawa, żeby maluchy mogły się oswoić z nową sytuacją. Raz w tygodniu jest rytmika. Leżakowanie jest, ale jak dziecko nie chce spac, to może poleżeć cicho, aż inni usną, a potem panie czytają lub włączają bajkę. Można zapisać dziecko na bezpłatne 5 godzin, wtedy płaci sie tylko za jedzenie (5,5 pełna stawka, 4,4 zł bez podwieczorku), rytmikę (23 zł) i Radę Rodziców ("co łaska"). Oczywiście wtedy sa trochę mniejsze szance, by sie dostać, bo pierwszeństwo mają dzieci chodzące na cały dzień. P. dyrektor powiedziała, że rok temu było więcej chetnych niż miejsc, ale na ogół raczej ilość miejsc i kandydatów jest wyrównana. Jak mówię, ogólne wrażenie bardzo miłe, byłam z córeczką, oczywiście była zachwycona zabawkami, nawet nie boczyła się na panie (jak na ogół bywa). Tak że na podstawie "oglądu i wywiadu" spodobało mi się. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pytania, spróbuję odpowiedzieć. Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena75 Re: Warszawa-Żoliborz i Bielany 17.01.06, 12:57 A czy któraś z mam mogłaby napisac coś o przedszkolu z ulicy Wergiliusza (przy bazarze Wolumen)oraz z ul. Tołstoja. Od kiedy standardowo zaczynają się zapisy w przedszkolach? Odpowiedz Link Zgłoś
kalejka Przedszkole na Rybińskiego 09.02.06, 18:15 Witam, wybieramy się z córeczką na ogląd przedszkola przy Rybińskiego na Żoliborzu Dziennikarskim - za parę dni podzielę się wrażeniami. Chętnie dowiem się też czegoś od rodziców, którzy posłali tam swoje pociechy, bo niestety większość dotychczasowych opinii na forum (był wątek o tym przedszkolu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=587&w=5600334&a=11525684) jest raczej niepochlebna... Odpowiedz Link Zgłoś
kalejka Re: Przedszkole na Rybińskiego 09.02.06, 18:21 Oj, coś mi się źle podlinkowało, przepraszam za zamieszanie... Niemniej - prośba o świeże opinie nt. Rybińskiego - aktualna Odpowiedz Link Zgłoś
kalejka Re: Przedszkole na Rybińskiego 02.03.06, 13:33 Jakoś niemrawo w wątku żoliborskim... Byłyśmy na Rybińskiego - bez zachwytu, ale i też nie dramatycznie. Budynek kameralny, część ogrodowa w porządku, czyste i ładne "toaletki", bardzo miło rozmawiało się z nauczycielką grupy czterolatków (przywiązują wagę do czytania dzieciom, przygotowują inscenizacje, są zajęcia dodatkowe itp). Leżakowanie obowiązkowe, w grupach ponad dwadzieścioro dzieci. Miły personel pomocniczy. Kontakt z Panią Dyrektor ograniczył się do wręczenia karty zgłoszenia i zezwolenia na obejrzenie przedszkola. Trochę to rozczarowujące... Aha, zagadnięta w szatni Mama wyjaśniła nam,ze córka chodzi chętnie, ona też jest zadowolona. My ruszamy na podbój kolejnych placówek Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mloda_juz Re: Przedszkole na Rybińskiego 02.03.06, 16:09 oj masz racje- niemrawo coś tutaj o tym przedszkolu były kiedyś dosyć kiepskie opinie na forum. Ja byłam ostatnio na Śmiałej- tam mi się całkiem podobało- super ogród. Niestety w tym roku będzie tam remont- czynne będzie dopiero od stycznia- tak przynajmniej twierdzą teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
kalejka do nie_młodej 02.03.06, 17:12 Przepraszam, dopiero przed chwilą zauważyłam, że założyłaś nowy wątek "dzielnicowy" - ja wydobyłam stary z otchłani forum Dokładne informacje o Śmiałej są tu: www.zoliborz.org.pl/aktual/komunikaty.html? page=0 A co z Sierpecką i Suzina? Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mloda_juz Re: do nie_młodej 03.03.06, 15:26 dzięki za link- szkoda, że teraz akurat to przedszkole będzie remontowane.Zapowiadało się bardzo ciekawie. W przyszłym roku będzie pewnie super. Nie byłam na Sierpeckiej i Suzina. Przyznam, że trochę jestem już tym zmęczona i chyba zdecyduję się na Marymoncką- przekonują mnie bliskie związki z AWF, pani dyrektor jest bardzo miła i podobało mi się podejście do maluszków w tym przedszkolu. Niestety nie ma żadnych opinii na ten temat. Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
kalejka Re: do nie_młodej 03.03.06, 15:41 Ja też nie wiem nic o Marymonckiej - poza tym dla nas to za daleko (chcemy wcelować tak, żeby przedszkole było w zasięgu spaceru małych nóżek, a mieszkamy na Dziennikarskim) - poza tym, że okolice AWF-u miłe niezwykle... A co myślisz o pl.Henkla? Parę wątków niżej była jakaś dyskusja, ale mało merytoryczna i niewiele z niej dla nas wynikło... Uśmiechy żoliborskie)) Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mloda_juz Re: do nie_młodej 06.03.06, 10:30 dla mnie żadne z tych miejsc nie jest w zasięgu spaceru małych nóżek najbliżesze jest na Broniewskiego, ale nie podobało mi się tam- brzydko,ciemno, ponuro i smutne panie. Co do placu Henkla nie ma żadnych konkretnych informacji- wiem tylko że wymaga gruntownego remontu i to nie bardzo mi się podoba. Poza tym wygląda całkiem dobrze. Przemyślałam sobie to jeszcze raz i zapisuję się na Marymoncką. Odpowiedz Link Zgłoś
dusia_dusia Re: do nie_młodej 06.03.06, 12:09 Ja też zastanawiam się nad pl. Henkla lub Wyspiańskiego, w tym wątku o wyborze przedszkola na Żoliborzu zadałam dziewczynom kilka pytań, zerknij Marta Odpowiedz Link Zgłoś
kalejka Plac Henkla 06.03.06, 13:21 Marta, dzięki - oglądam sobie wszystkie wątki o Żoliborzu, chociaż my chyba już też podjęliśmy decyzję - byliśmy w zeszłym tygodniu na Pl. Henkla. Życzliwość, wiedza i pogoda Pani Dyrektor, wspólne zwiedzanie przedszkola i moje kombatanckie wspomnienia (prawie trzydzieści lat minęło ) - jednym słowem, składamy tam papiery. Nie wiem, na jaką nauczycielkę trafimy i to mnie trochę martwi, ale mam nadzieję, że będzie dobrze. Napiszesz jeszcze słówko o Wyspiańskiego, bo tam nie byłyśmy "zwiedzać"? Odpowiedz Link Zgłoś
dusia_dusia Re: Plac Henkla 06.03.06, 17:56 Byłam dziś razem z Julą kolejny raz na Wyspiańskiego - i po raz kolejny byłyśmy obie bardzo zadowolone z wizyty. Pierwsze co mnie ujęło - że pani dyrektor rozmawiała z nami (no, jednak głównie ze mną w sali dla maluchów, co znaczy, że Jula przez cały ten czas mogła się bawić. Na Henkla byłyśmy u pani dyrektor w gabinecie, co zakończyło się fochami i marudzeniem Juli (jaki niespełna 2,5-latek wytrzyma ponad 15 minut gadania dorosłych?) Poznałyśmy tez dzisiaj panią Danusię, która od przyszłego roku będzie zajmować się maluchami na Wyspiańskiego. Pani w wieku 40-50 lat. Pracuje na podłodze - tzn. siedzi z dziećmi, układa puzzle, klocki itp. Zarówno na niej, jak i na pani dyrekto maluchy (zuchy też) dosłownie sie wieszają - to chyba kolejny dobry znak. Ogólnie mam takie wrażenie, że na Henkla chyba jest więcej zajęć dodatkowych, lepsza organizacja - ale na Wyspiańskiego bardziej domowo i na luzie. Nikomu nie przeszkadzała nasza wizyta, podczas gdy na Henkla umówiłam się z p. Agnieszką (w przyszłym roku bierze maluchy) dopiero na 16.15, kiedy dzieci już prawie nie będzie. Pani dyrektor nie bardzo chciała, żebyśmy przyszły z Julą i po prostu popatrzyły, jak pani zajmuje się dziećmi. Tak że w sumie przedszkole na Wyspiańskiego ujęło mnie swoim ciepłem. A dla mnie to najważniejsze na tym etapie edukacji. Podkreślam - przedszkole na Henkla też jest w porządku, ale cieplej wydało mi się na Wyspiańskiego. Po piątkowej wizycie postaram się opisać wrażenia z rozmowy z p. Agnieszką. Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś